Blocklistor

Såg igår att något som heter bubblebot.se cirkulerade, det är visst en app där man kan blocka automatiskt via listor. Man kan även själv då lägga till namn så listan fylls på så andra kan blocka automatiskt helt utan att tänka.

Och helt utan att tänka verkar vara ledstjärnan då det inte finns något alls om bubblebot, inte vem som står bakom, inget namn överhuvudtaget, inget om hur man kontaktar dem, inte ens en mailadress finns det. En app från någon helt okänd dyker upp och en viss typ av människor ger alltså appen tillgång till telefonen? Så där bara?

bubblebot

Så ser det alltså ut på sidan man kommer till, inget mer och inget mindre. Under ”Hjälp” finns bara samma sak som står i klippet ovan.

Klickar man på ”Om tjänsten” så kommer man hit

bubblebot1

Thats it.

Detta räcker alltså för att folk aningslöst ger appen tillgång till ens telefon och twitterkonto? Really?

Om man försöker få reda på vilka eller vem som ligger bakom så blir man inte klokare. Men ett IP-nummer kommer ju fram och kollar man det så hamnar man hos något som heter Linode och ett namn, Thomas Asaro som är ”Chief Operations Officer, Linode”. Här står vad Linode är för något.

Så det någon/några som vill vara anonym som står bakom bubblebot.se? Och folk ger dem gladeligen tillgång till telefonen? Tänk om det är SvP:are som ligger bakom och nu har tillgång till vänsterextremisters telefoner? För jo, bubblebot riktar sig till vänsterextremister rakt av, de är nämligen de enda som inte vill höra någon annans åsikt än sin egen och gärna försöker fixa det i förskott. Så det riktar sig alltså rakt av till en viss typ av människor. Måste ju vara den enklaste sak i världen att lura dem ”Kolla hit, här finns en möjlighet så ni inte behöver läsa eller höra någon annan åsikt än er egna förträffliga, bara låt oss få tillgång till din telefon och twitter så ordnar vi det åt dig!

Nu kan ju bubblebot ha rent mjöl i påsen, det vet vi ju inte. Men det är ju just det, man vet ju inte NÅGOT ALLS om bubblebot, hur kan man då ge den tillgång till telefonen och twitterkonto?

**********

En annan sak. är det någon som har Stefan Löfvens tal när han blivit vald till Socialdemokraternas partiledare? Har för mig att det var då han pratade om jämställdhet och råkade slinta med tungan och började säga ”mä… ” innan han ändrade sig till kvinnor? Har postat ett klipp tidigare på bloggen men det är borttaget och hittar inget annat där det finns med. Det verkar som om dammsugaren gått varm för att suga bort sånt ”opassande”…

*******************

Fnordspotting: ”Om Erik Helmerson och åsiktskorridorens grindvakter

Susannas Crowbar: ”Patriarkala järnvägsstationer – fortsättning

AVfM Sverige: ”Jämlikhet gäller väl båda könen, herr statsminister?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

49 kommentarer

  • Trolletplit

    /  01/24/2015

   Tycker faktiskt den artikeln var riktigt bra

   Svara
 1. Lars

   /  01/24/2015

  fast linode är nog inget annat än ett webhostingföretag, ungefär som binero, bahnhof etc, etc

  Svara
 2. Kalle

   /  01/24/2015

  Enligt länken så är det stenkastarvänstern som ligger bakom tjänsten.

  Svara
  • anonym

    /  01/24/2015

   Intressant att folk anser att de har råd att ägna sin tid åt att gå igenom tips om twitterflöden.

   Svara
 3. David

   /  01/24/2015

  Intressant inlägg i debatten kring könsfördelningen av hushållsarbetet: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20207113.ab

  Traditionellt sett var målet att mannen skulle bidra med lika mycket i hushållet. När man man nu statistiskt sett börjar närma sig detta mål i Sverige så omformuleras inte oväntat premisserna för jämställdhet på området. Det spelar nu ingen roll om mannen diskar eller dammsuger precis lika mycket; så länge kvinnan upplever att det är hon som måste styra i hushållet så är det ändå ojämställt.

  Dubbelmoralen blir här blir här påfallande: Om en man upplever ett behov av att i detalj bestämma hur allt skall vara på ett visst område, och styr över sin kvinnliga partner, så är det maktutövning och förtryck. Om detta istället görs av en kvinna inom en traditionellt kvinnlig domän så skall det istället tolkas som att hon tvingas ta ansvar för att ordna allt, vilket innebär att hon ändå är ett offer.

  Svara
  • Jag undrar hur Hejblekks drömsamhälle ser ut. Hon har ju fortfarande t.ex. inte reflekterat över att hon hävdar att socialism är bättre än kapitalism för kvinnor. Trots att p-pillret uppfanns i USA ungefär samtidigt som abort blev lagligt igen i Sovjet.

   Svara
   • Jag undrar förövrigt hur Hejblekk får ihop sitt liv. Så mycket tänkande krävs inte för att hantera en tvättmaskin.

    Svara
    • Trolletplit

      /  01/24/2015

     Ja den artikeln av Hej Blekk var dagens komik. Inser hon inte hur urbota dumt det låter. Tjejer tänker och planerar och det är jättejobbigt. Tänk bara att göra en mentalkarta och komma ihåg att toapapper måste köpas.

     Livet som rad.feminist måste vara vidrigt. Hata hela dagen. Leta fel hela natten. Älta hela dygnet. Må dåligt. Må sämre. Hata ännu mer. Allt är mannens fel. Och kapitalismens fel.

     Svara
     • Hon får göra som alla upptagna människor med tillgång till enbart kollektiv tvättmaskin. Se till att ha tillräckligt med kläder för att klara sig i 2-3 veckor utan att behöva tvätta.

     • Hej blekk är ganska rolig http://hej.blekk.se/2015/01/20/mitt-rad-till-dig-som-valjer-gymnasieprogram/ Hon erkänner öppet att fatta är en sysselsättningsåtgärd. Ett annat tips till henne skulle vara att om hon hade valt något annat än estet på gymnasiet så hade 25.000 i månaden inte varit oöverkomligt mycket pengar.

  • Förfluten tid och utfört hushållsarbete är inte samma sak

    /  01/24/2015

   Det är sant att tiden inte spelar så stor roll. Det är vad man gör på den tiden son är intressant. Det kan vara så att männen utnyttjar sin hushållstjänstjöringstid flera gånger effektivare än kvinnor? En sådan undersökning vore intressant.

   Svara
 4. MiT

   /  01/24/2015

  ”Det är inte försvarbart att lägga så mycket pengar på en skatepark som man vet främst lockar killar, utan man måste se till att skata aktiviteter som attraherar även tjejerna.”
  http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.3723745-uddevalla-utreder-jamstalld-skatepark

  Svara
 5. MiT

   /  01/24/2015

  Kolla tweetar innan och efter också, Virtanen är inblandad givetvis…

  Svara
 6. MiT

   /  01/24/2015

  Svara
 7. MiT

   /  01/24/2015

  Svara
 8. MiT

   /  01/24/2015

  Svara
 9. En bara undrar

   /  01/24/2015

  Angående Löfvens och Regnérs Artikel i DN om den feministiska regeringen och dess ändringsbudget:
  http://www.dn.se/debatt/jamstalldhet-ska-prioriteras-redan-i-var-andringsbudget/

  Det står klart att regeringen enbart kommer att satsa på kvinnor, och att män ska backa och lyfta fram de samma. Så ordet ”jämställdhet” kan sossarna stryka direkt och i stället skriva ”radikalfeminism”, för det är vad det handlar om.

  ”Vi ger också alla departement i uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering i all sin verksamhet” dom kan börja med UD då? där det är 100% kvinnor?

  ”Kvinnor ska i samma utsträckning som män ha ett betalt arbete, med bra arbetsmiljö och karriärmöjligheter.” Det enda kvinnor inte har är samma arbetsmiljö som män.
  Men vad menar Löfven och Regnér? Är männens arbetsmiljö bättre än kvinnorna (nära 100% av dödsolyckorna och 80% av de svåraste skadorna) ?

  Eller menar dom att kvinnorna ska få lika dåliga arbetsmiljö som männen?

  Sedan såg jag att S vill att arbetsplatser nu i första hand statliga och kommunala
  ska ha en könsfördelning bland cheferna som avspeglar fördelningen bland de anställda.
  Tydligen är det för lite kvinnliga chefer i de offentliga.
  Men då undrar den frågvise. Hur försvarar man pratet om inkvotering av kvinnor till bl.a. industribolagens styrelser?

  En bara undrar, en bara undrar…

  Svara
 10. MiT

   /  01/24/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/24/2015

   Lustigt, när man googlade på gesten så var en av de första träffarna en artikel från 2009 om att bland annat Hassan Nasralla använde tecknet.
   ( ni vet han som förklarade krig mot daesh 2012)

   Svara
   • MJ

     /  01/25/2015

    Ännu roligare att man får nertummar för att man avslöjar lögner.
    Många som vill använda lögnen tydligen.

    Svara
    • MiT

      /  01/25/2015

     Lite nyfiken bara, hur googlar du på en gest? Ett pekfinger upp är ju inte en ovanlig gest normalt sett utan blir ju det i samband med vilka som gör det?

     Svara
     • MJ

       /  01/25/2015

      Det är ju bara att beskriva gesten.
      T.ex: ”index finger pointing up islam”

      Nu är det ju en religiös symbol som både kristna och muslimer använder (den finns på dosorna vid övergångsställen, pga kristet företag som gör dem) som betyder att det bara finns en gud.

      Det lögnarna gör nu är att hitta på att det är en ISIL-gest för att sedan kunna smeta IS på alla muslimer.

     • MiT

       /  01/25/2015

      Ok, jag var bara lite nyfiken. Så hennes morfar och far har alltså fel då?

     • MJ

       /  01/25/2015

      Hon har inte frågat några jävla muslimer.
      Eller blev de rädda för påven när han gjorde isis-tecknet?
      Isis-tecknet som isis tydligen hittade på ganska nyligen också, lustigt nog efter att man började använda dem för att piska upp moralpanik i den lättledda pöbeln.

     • MiT

       /  01/25/2015

      Om du inte tror på henne när hon säger att hennes morfar är imam och hennes far muslim så är det upp till dig givetvis.

      Jag tror ingen blir rädd när påven höjer armen som liknar hitlerhälsning heller. Om en hardcore nasse gör det däremot…

     • MJ

       /  01/25/2015

      Men det är ju ingen religiös gest heller.
      Ingen blir rädd om någon ISIL-fjant gör det heller. Däremot håller lögnare på och skrämmer korkade slavmänniskor.

     • JonasBsson

       /  01/25/2015

      @MJ
      Jag provade samma sak, googlade ”isis pointing finger” och hade inga problem att hitta mängder med sidor som beskriver saken.
      http://www.foreignaffairs.com/articles/141956/nathaniel-zelinsky/isis-sends-a-message

     • MJ

       /  01/25/2015

      JonasBsson
      Ja, det räcker med att googla ”isis finger” så hittar man massor av sidor.
      Som du ser så är de äldsta träffarna från sommaren 2014 (Augusti vad jag sett)
      ISIL har stridit i Syrien sedan 2011.
      Söker du istället på självs gesten så ser du att det är en religiös gest inom islam och kristendomen, som använts i tusen år.

      ISIL använder den för att de är muslimer, muslimer använder den inte för att de sympatiserar med ISIL.

      Påven är inte heller med i ISIL förresten.

     • JonasBsson

       /  01/25/2015

      Som jag förstår det så är det en gest man använder inom islam under bönen men hittar inget om att det skulle va en vanlig gest vid fotografering innan IS börjat med det.
      Precis som att inte hälsa med utsträckt hand så får vi nog lära oss att inte peka på molnen i framtiden.

   • Kalle

     /  01/25/2015

    Självklart så ljuger hon, för alla vet ju att det där tecknet bara kan betyda två saker
    1 Gratis prostataundersökning utföres i profetens namn.
    2 Mitt finger har varit i ”haramhålet” på skäggmuppen bredvid och luktar illa.

    Svara
 11. Appropå listan, är det inte möjligt för alla att lägga till folk? Dvs, lägga till feministerna själv? Kommer ju eka tomt i deras egon…

  Svara
 12. MiT

   /  01/24/2015

  Svara
 13. Svenne

   /  01/24/2015

  En välförtjänt känga åt F!, av Uvell. Läs och njut!
  http://www.uvell.se/2015/01/23/den-feministiska-ballongen-25171985?1859012443

  ”Ja, vad har hänt med FI egentligen?

  Den rosa revolutionen. För efter EU-valet blev det tämligen dött och efter riksdagsvalet, när det stod klart att FI bara landade på 3,1 % har det varit tvärtyst. Inte ett ljud.

  För så här självsäkra var FI innan valet. De skulle minsann skriva historia.”

  Svara
 14. Svenne

   /  01/24/2015

  http://www.expressen.se/gt/har-tva-bostader–skyller-pa-fruns-mens/

  ”GÖTEBORG. 38-åringen från Bergsjön hävdar att han behöver ha en extra lägenhet då han inte kan bo med sin fru när hon har mens.

  Hyresvärden vill däremot kasta ut honom då de misstänker att den verkliga anledningen till att han vill ha kvar bostaden är för att kunna hyra ut den svart, skriver Hem & Hyra.

  Det är på grund av religiösa skäl som 38-åringen, som sedan 2013 är folkbokförd i en villa i Bergsjön, menar att han behöver ha kvar sin gamla trerummare där han bodde tidigare.”

  Av religiösa skäl… 🙂

  Svara
  • MJ

    /  01/25/2015

   Japp står klart och tydligt i gamla testamentet att män inte får umgås med kvinnor som har mens.

   Svara
   • MJ

     /  01/25/2015

    Haha nedåttummar igen?
    Så ni trodde att det var inom islam som det fanns sådana regler?
    Gick verkligen ingen av er sort i skolan?

    Svara
    • Nästa gång du vinner VM för Besserwissrar kan du väl skriva några rader.

     Svara
     • MJ

       /  01/25/2015

      Jag förstår att normal allmänbildning från tiden före flumskolan känns som hög nivå för er.

   • Kalle

     /  01/25/2015

    Japp det är givet att det är en kristen fundamentalist vid namn Lars-Åke Andersson, som beter sig efterblivet för han följer gamla testamentet till punkt och pricka.

    Svara
    • Kalle

      /  01/25/2015

     Nära men det blev ingen Cohiba denna gång, jag var ju helt hundra på att det var en Lars-Åke.
     ”Dessutom utövar mannen en traditionell form av afrikansk kristendom där kvinnor anses orena under menstruationen. Därför kan han inte bo med sin fru när hon har mens.”
     http://www.hemhyra.se/vastra-gotaland/vill-ha-extra-lagenhet-nar-frun-har-mens

     Svara
     • MJ

       /  01/25/2015

      Traditionell afrikansk?
      Har gud ändrat sig?

      Men det är skönt att se att ni rasister slutar gömma er bakom islamkortet och erkänner rakt ut vad det handlar om.

     • Kalle

       /  01/25/2015

      Det här med rasism låter allvarligt, tycker att du ska ta upp det genast med Gustav som ligger bakom artikeln.
      gustaf.gorfelt@hemhyra.se
      Dela gärna med dig av hans svar.

 15. MiT

   /  01/24/2015

  Virtanen kanske menar något annat tillfälle men vad jag vet så betyder subtweeta att man skriver om någon utan att adressera personen på något sätt, dvs inte inkluderar twitternamnet? Kolla för övrigt tweetar innan denna också

  Här så fanns ju Virtanens twitternamn med i slutet? Det vill säga inget subtweet?

  Svara
 16. MiT

   /  01/25/2015

  Svara
 17. Anders Senior

   /  01/25/2015

  Blocklista torde väl i grund och botten vara detsamma som censur?

  Sprang på en annan intressant företeelse, svensk oberoendemedia i ett nötskal:

  Nu, minst 20 år för sent, tänker SR införa DAB (Digital Audio Broadcast), digital radio.
  Något som i övriga världen varit en tillfällig parentes mellan analoga rundradio sändningar och dagens mobila digitala nätverk.

  Kändes kanske rätt slutet på 80- början på 90- talet, men nu när internet på allvar är etablerat med både fasta och mobila digitala nätverk och man idag kan streama precis allt inklusive SR, har detta därmed effektivt ersatt DAB som informationsbärare.

  Det känns som att man kastar en jädra massa skattepengar i sjön, som kunde användas bättre saker, bygga ut mobila bredbandet med högre bandbredd och bättre täckning tex. Då hade vi per automatik fått DAB inbyggt i det systemet, precis som idag.
  Detta tillsammans med en hel massa mer information och media, precis som idag.

  Eller är det ett politiskt försök att åter få monopol på informationsspridning?
  Det sistnämnda gör att det ringer lite varningsklockor i huvudet på mig i alla fall.
  Det är nämligen den enda anledningen jag kan se att man satsar på DAB istället för mobilt bredband…

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

  Svara
  • Anonym

    /  01/30/2015

   Din länk fungerar inte för mig.Så jag lägger till denna istället.

   http://www.dagensmedia.se/nyheter/radio/article3802368.ece

   ”Omkring 400 miljoner ska satsas de närmsta åren för att locka fler att lyssna på digitala radiosändningar”
   Läs det där igen..FYRAHUNDRA MILJONER.
   Ja ,men vilken tur att det bara är småpotatis det handlar om..Bra jobbat SR!det är underligt att jag inte sett nåt på twitter om det,eller vänta.Jag använder ju inte twitter..

   Svara
 18. Anonym

   /  01/30/2015

  Jag vet inte om det är tillåtet att posta helt OT här.
  Men jag hittade denna artikel av Sara Skyttedal (KDU)och tänkte att nån kanske var intresserad.
  http://www.expressen.se/debatt/islamismen-ar-storsta-hotet-mot-demokratin/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: