Arvsynd

Så var det dags igen då i Sverige, arvsyndens högborg. Nu var det Victoria som fick frågan om kungafamiljens egen historia när det gäller nazismen.

Jag undrar bara vad i helvete hon har med den att göra? Hon är ju inte född på 20-talet? Varför ska hon behöva stå till svars för vad hennes morfar gjorde eller inte gjorde? Det är ju helt sjukt!

Men det finns en, Jens Liljestrand på Expressen, som tyckte att det var väldigt bra och utmärkt, så här säger han om att hovet tyckte det var respektlöst

arvsynd

Nu ska jag tala om för Liljestrand vad som är alldeles otroligt respektlöst och korkat. Respektlöst och korkat är att kräva att någon ska ta ansvar för vad personens morfar eller andra nu döda släktingar har gjort och inte gjort!

Arvsynd är något av det absolut värsta som finns! Jag antar att inte ens Liljestrand tycker att hans eventuella barnbarn ska ställas till svars för vad han gjort och inte gjort under sitt liv? Jag hoppas verkligen inte det i alla fall…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. ”Respektlöst och korkat är att kräva att någon ska ta ansvar för vad personens morfar eller andra nu döda släktingar har gjort och inte gjort!”

  Respektlöst och korkat är att kräva att någon ska ta ansvar för någon annan än sig själv, förutom folk som personen är förmyndare över.

  Svara
 2. norskgoy

   /  01/28/2015

  Vel, for feminister er arvesynd et begrep som de elsker. Tross alt. Gutter er født med feil gener, og må svare på alt hva menn måtte finne på å ha gjort. Kun negative ting dog…

  Svara
 3. Hmm… Kom att tänka på ett utlåtande om en annan svensk journalist som också älskar arvsynd: ”Det finns inget där. Kan skriva, kan inte tänka.”

  Svara
 4. MiT

   /  01/28/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/28/2015

   Kan ingen gräva fram något smutsigt som Virtanen och Liljestrands förfäder har gjort och ställa frågan om deras ansvar för detta ? Dom verkar ju,precis som feministerna brukar vara, väldigt sugna på att inför arvssynd men något säger mig att det inte gäller dom själva…

   Svara
   • Han har inga förfäder. Han växte upp i ett provrör på Karolinska.

    Svara
   • Skulle vel ikke være vanskelig. Stalins og kommunismens GULAG/NKVD var i samme liga. Det ironiske er selvsagt at det blir ikke håndtert på samme måte som nazismen. Selv om den eneste forskjellen er fargen på tapeten.

    Svara
   • Han är ju vit så han måste ju stå tillsvars för slaveriet.

    Svara
 5. Kan vi inte bara spela lite ”Six Degrees of Hitler”. Då skulle alla nu levande och döda vara krigsförbrytare.

  Svara
 6. Hmm

   /  01/28/2015

  Hmm, fast stora delar av den svenska befolkningen säger ju sig bekänna den kristna tron. Arvssynden är basen till hela den läran så i det ljuset så är det ju inte så konstigt att flera nötter tyckte att frågan var berättigad. 😉

  Svara
 7. Arvsynd är naturligtvis något väldigt sjukt och dumt, precis som arvsmonarki. Vad man BORDE fråga ut Victoria ordentligt för är således självklart hennes åsikter om arvsmonarki, eftersom de är HENNES och inte hennes förfäders, och alltså något hon kan och bör ha goda argument för eller annars byta. 🙂

  Mysko förresten att det alltid är just Silvias fars nazism som dras upp i media. Dåvarande svenske kungen var ju som alla vet rejält brun, varför blir kungafamiljen aldrig anklagad för DET? 🙂

  Svara
  • MJ

    /  01/29/2015

   V-gurra var INTE nazist.
   Det är vanligt att man förtalat tyskorienterade svenskar för att vara nazister, just för att smutsa ner tyskorienteringen.
   Före och under andra världskriget så rasade det en debatt, främst akademisk, i Sverige om ifall Sverige hörde till den tyska eller den anglosaxiska kultursfären. De tyskorienterade kallades allmänt för tyskvänner. Före kriget var tyskvänner flest och efter kriget blev de mycket få.

   V-Gurra var tvärtom ANTINAZIST! Han skällde ut Hitler, som skrek tillbaka, och han fraterniserade med judar i Tyskland. Hans antinazism hade dock inget med demokrati att göra (han tyckte inte om demokrati) utan handlade från början om att kungen tyckte om judar och var antirasist, senare också om att han inte tyckte om kriget på västfronten (Operation Barbarossa välkomnade han med ett gratulationsbrev till Hitler).

   Det planterades till och med en skog i Palestina, av judar, för att hylla kungen.
   http://www.jta.org/1944/01/05/archive/swedish-and-danish-jews-to-plant-forest-in-palestine-in-honor-of-swedish-king

   Svara
   • Nejdå, han var säkert inte nazist. Han bara hotade med att abdikera ifall tyskarna inte fick föra en division genom Sverige. Inget nazistiskt med det! 🙂

    Svara
    • MJ

      /  01/29/2015

     Berätta gärna vad som var fel med att flytta ockupanter från Norge och tillföra hjälptrupper till Finland.

     Svara
     • Ja det var säkert planen med alltihop va? Den listige kungen hade funderat ut ett bra sätt att få bort ockupanterna från Norge. Att de dumma norrmännen inte såg till att ta handling när Konungen gav dem chansen!

      Jag behöver inte kalla honom ”nazist” om du inte vill. Det räcker gott att kalla honom ”tyskvän” till Nazityskland- det gör honom alldeles tillräckligt brun.

 8. Grodan Boll

   /  01/29/2015

  http://urpsykologisksynvinkel.blogspot.se/2015/01/jihadister-i-terapi.html

  Apropå att ställas till svars för krigsförbrytelser (a.k.a. helt off topic =)

  Svara
 9. Och sedan är det hög tid att judarna än en gång ber om ursäkt för att de dödade Jesus…
  Men att ha pedofil som religionsgrundare, då? I min ungdom fick jag höra lärare och andra vuxna säga att flickorna blir mycket tidigare mogna i de länderna. Tror knappt att det kommer någon ursäkt från någon för att man tycker det är okej att gifta sig med 6-åringar?

  Svara
  • MJ

    /  01/29/2015

   Jag vet inte om Moses själv verkligen var pedofil. Han beordrade ju massvåldtäkter på alla Midjanernas flickor vilket utan tvekan var ett gigantiskt pedofilbrott. Men jag kan inte komma på att Moses själv någon gång våldtog ett barn. Av berättelserna om Midjanerna så verkar han ju ha varit någon annanstans när han blir rasande över bristen på barnvåldtäkter (och folkmord).
   Trots att den mosaiska lagen är mycket detaljerad när det gäller sex, även vad man får ligga på, vad som ska tvättas om det kommer kroppsvätskor på det osv osv så sägs det ju såklart inget om att det skulle vara fel att ha sex med barn (naturligtvis, eftersom Mose tyckte att det var en plikt för soldaterna att våldta barn). Men återigen, inget om att Moses själv skulle syssla med det.

   MEN, jag kan hur som helst inte se varför judarna skulle be om ursäkt för Moses. Det är ju bara de judar som kräver att den mosaiska lagen ska gälla som världslig lag som ska be om ursäkt.

   Svara
 10. Rick

   /  01/29/2015

  Jag tror åtminstone delvis på arvsynden! Aftonbladet var pro-nazistiskt ända till våren 1945, då de av någon anledning försökte byta ideologisk ståndpunkt. Men ränderna verkar inte riktigt gå ur och gamla synder bubblar dagligdags upp till ytan.

  Svara
  • MJ

    /  01/29/2015

   Det berodde ju på att Aftonbladet var en liberal tidning som stod Folkpartiet nära.
   Det var ju först 1956 som Aftonbladet blev en sossetidning.
   Att tidningar skiftar ideologi beroende på ägare är ju inte så konstigt.

   Svara
  • Rick

    /  01/29/2015

   @ MJ
   I din värld, har Aftonbladet åter hamnat under FP eftersom de fortsättningsvis håller på med sin grova antisemitism? 🙂

   Svara
   • MJ

     /  01/29/2015

    I vilken värld var INTE aftonbladet liberalt under Kreuger-eran?

    Vilken antisemitism?

    Svara
 11. Pelle2

   /  01/29/2015

  Johan Hakelius skriver en bra krönika om det idiotiska tilltaget att försöka smeta arvssynden på Viktoria.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article20235434.ab

  Svara
 12. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 13. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 14. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
  • Leif

    /  01/29/2015

   Och denna person sitter i Sveriges riksdag. Tragiskt.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2015

   Undrar på vilka meriter hon fick sitt jobb ? Det kan ju inte vara för hennes skarpa hjärna i alla fall…
   Som vanligt kan jag ju också säga att hon tjänade nästan det dubbla mot mig sist jag kollade och betydligt mer än så i jämförelse med genomsnittssvensken så vem är offret ? Hur kommer det sig att hon som kvinna kan tjäna så mycket när alla kvinnor tjänar så dåligt enligt henne ? Skulle tro att Margot Wallström och Magdalena Andersson tjänar ännu mer men dom kanske inte är kvinnor utan hens

   Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2015

   Om välavlönade män får sin lön satt på snoppen undrar jag om välavlönade kvinnor får sin lön satt i fittan ?

   Svara
 15. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 16. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 17. MiT

   /  01/29/2015

  ”Modet att påpeka verkligheten”
  http://genusdebatten.se/modet-att-papeka-verkligheten/

  Svara
 18. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2015

   Nu är det väl ingen risk att Fränden skulle gilla någon politiskt aktiv höger om Socialdemokraterna oavsett kön.Kd kan tillsätta vem som helst som partiledare och känna sig säkra på Frändens fördömande oavsett..

   Svara
 19. MiT

   /  01/29/2015

  Ja vad ska hon göra? Zlatan lägger väl av inom en inte alltför avlägsen framtid

  Svara
 20. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 21. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
 22. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/29/2015

   Bjöd de in någon som inte borde få yttra sig?

   Svara
 23. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2015

   Tja, om det är en radikalfeminist och socialist som Jonna Sima som klagar så kanske jag inte skulle vara så upprörd om jag var Hägglund.

   Svara
 24. MiT

   /  01/29/2015

  Svara
  • MJ

    /  01/29/2015

   Jag läser inte skvallerpressen så ofta så jag undrar om det är mycket sånt här skolgårdsskvaller de skriver om, är det här normalt?

   Svara
 25. Du kan ju betala judaspengar till kändisars bekanta och vänner för att få snuskiga detaljer att publicera, eller så bara fabulera helt fritt. Och ändå få kalla dig ”journalist” eller ”reporter” och få vara medlem i olika organisationer av mediearbetare, för att inte tala om facket. Nu väntar vi bara på någon prinsessa eller annan känd som är förtvivlad över sin killes otrohet, Fast inte i AFtonbldet, för de tar ju extra betalt för sådana godbitar,

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: