Unga Feminister skriver debattartikel!

Det är Unga Feministers nya ordförande i Umeå, Agnes Blom Bringlöv, som skriver en debattartikel i Folkbladet om vilken riktning UF ska ta.

ssuumeå

Jaha, ni noterar också att de skrivit fel för som ni kan se om ni läser artikeln så måste det vara UF som skrivit och inte SSU. Skärpning Folkbladet!

Men det gläder oss riktiga feminister på Södermalm att se att det även finns embryon till feminism bland alla vargar, varulvar och Yetis i Norrland!

ssuumeå2

Ja ni ser, feminism är bildning! PEPP!

ssuumeå1

Patriarkatet ja, jag förstår att det är hemskt där upp i obygden! Tufft liv som kvinna i igloorna. Viktigt att det finns feministiska förebilder för alla brölande Yetis som på sina brummande snöscootrar äter rått kött! Ge feministerna plats på snöscootern!

ssuumeå3

Se där, likadant i den i princip obebyggda delen av landet som här på Södermalm alltså. Rasismen och fascismen flödar fritt! Bara en massa brölande skogsmän!

ssuumeå5

Fel på två ställen till! Tänk att det ska vara så svårt att skriva UF!

Nåja, bortsett från fadäserna med felskrivningarna så blir jag glad och nöjd över att alla obildade skogsmän äntligen ska få lite feministisk bildning!

Mot dem alla slem som Filminstitutets vd Anna Serner brukar säga!

Varma peppiga hälsningar till Yeti-land från oss riktiga feminister på Södermalm! Jag hoppas att ni inte är avundsjuka på oss när vi sitter på Femtopia, beundrar fittkonsten på väggarna samtidigt som vi sippar på en latte medan ni får besöka igloon, tugga på rått sälkött och hindra både isbjörnar och Yetis från att komma in!

PEPPelina

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. Jan

   /  02/03/2015

  Huvaligen. Tänk att nazisttidningen Folkbladet tillåter kommentarer! Ska den stackars goda feministen Agnes tvingas läsa detta näthat? Skulle inte 2015 vara mansfritt? Agnes har naturligtvis rätt i sin mogna analys: Sverige är ett rasistland, kvinnor är goda och patriarkatet är ren och skär ondska.

  Svara
 2. http://www.returnofkings.com/32053/this-accidental-experiment-shows-the-superiority-of-patriarchy

  Väldigt intressant. Har svenska robinson gjort något liknande? Kan inte minnas det, utan det var bara blandade grupper?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/04/2015

   Klockrent 🙂

   Svara
  • MJ

    /  02/04/2015

   Väldigt intressant. Visst kan det inte räknas som ett verkligt experiment, dels är det kanske en viss sorts personer som söker och ur det urvalet är ju deltagarna utvalda av TV-programmet.
   Jag skulle gissa att män som söker är ofta friluftsintresserade medan kvinnor som söker ofta är skvallerintresserade.
   Men intressant, jag måste kolla lite på de här könsseparata programmen.

   Svara
 3. Björn

   /  02/03/2015

  Undrar vilket förtryck hon utsätts för. Alltså på riktigt? Hur många i hennes ålder får in debattartiklar och blir ordföranden i SSU (UF)?

  Hon skriver
  ”Jag vill visa att det som kvinna med en stark röst och starka åsikter ibland kan vara svårt. Att en ofta kan känna sig osäker, “pratar jag för mycket, för högt, för ofta?” men att vi tillsammans kan stötta varandra att fortsätta ta den plats vi förtjänar.”

  Stark röst och starka åsikter är inte per automatik bra saker. Att med stark röst förkunna sina åsikter – som man inte kommer att rucka på – kan oftast ses som en krigsförklaring till meningsmotståndare, med resultat att man blir bemött just fientligt. Vilket är i princip så alla radikaler uttrycker sig…

  Och att ta den plats man förtjänar? På vilka villkor förtjänar man en plats? Att bara förekomma och vara ett visst kön räcker inte här är jag rädd.

  Hennes text är en enda radda av de gamla vanliga flosklerna så det är väl bara att gäspa och bläddra vidare. Den starka rösten med de starka åsikterna drunknar i ett hav av starka röster med starka åsikter från kvinnor som förtjänar saker på grund av sitt kön 🙂

  Svara
 4. Anonym

   /  02/03/2015

  Norrland har väl alltid varit ett kommunisthelvete?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/03/2015

   Metro var dumma nog att publicera den procentuella utsattheten för näthat.Det ser ut så här:
   Så många har drabbats av vanligaste näthatet

   (Baserat på 713 polisanmälningar under 2012 efter kön och ålder)

   Tjej under 18: 23 procent, publicering av bild eller film.
   Kille under 18: 33 procent, hot om icke-sexuellt våld.
   Kvinna: 22 procent, skriftligt eller verbalt ofredande.
   Man: 29 procent, offentlig skriftlig kränkning på nätet.
   Dv.s fler pojkar och män har blivit näthatade än kvinnor.
   Ändå är det feministerna som dagligen och stundligen skriker om näthat mot kvinnor.
   Fast det är väl patriarkatet och de osynliga strukturerna som hindrar kvinnorna från att anmäla mera näthat…

   Svara
 5. Pelle2

   /  02/03/2015

  Som sagt var, EN skulle kunna tro att det var en kvinna från unga feminister som skrev texten och inte en SSU-representant.

  Svara
 6. MiT

   /  02/03/2015

  ”Vi borde få lön för att studera”
  http://lundagard.se/2015/02/02/vi-borde-fa-lon-for-att-studera/

  Författaren:

  Svara
  • Gökunge.

   Svara
  • Dreadlock

    /  02/03/2015

   Studieilön istället för studielån. För humanistik och teologi ? Hahahahahahaha. Yeah right…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/04/2015

   Och som vanligt har hon ingen svar på hur en studielön skall finansieras för Fi sysslar inte med ekonomi eftersom politik inte enbart kan handla om det enligt Gud run. Det är väl som vanligt med ett socialistiskt parti att någon annan skall betala.

   Svara
   • MJ

     /  02/04/2015

    Vem är det som betalar för borgerliga förslag då?

    Svara
    • Pelle2

      /  02/04/2015

     Tja,de flesta av de socialistiska lösningarna går ut på att saker och ting skall skattefinansieras istället för att betalas av den enskilde. Se t.ex förslag från vänstern om ”gratis” lokaltrafik(http://www.vansterpartiet.se/dags-for-storskaligt-forsok-med-gratis-kollektivtrafik) och förslaget ovan om studielön.
     Självklart skattefinansieras en del även med borgerlig politik men de är åtminstone för att man t.ex skall betala för att utnyttja kollektivtrafiken och för att studera.

     Svara
     • MJ

       /  02/04/2015

      Är borgarna för att man ska betala för att studera? Sedan när?
      Jag hittar inget nu om att de skulle vara emot gratis utbildning. Det var ju också så att CSN-bidrag och lån minskade (genom inflation) och försämrades under sossarnas tid medan borgarna höjde nivån lite grann och behöll samma regelverk. Så i den frågan är det ju precis tvärtom.

      När det gäller kollektivtrafik så har ju försök med gratis kollektivtrafik ökat kommunalbudgetarna pga att det stimulerat arbetsmarknaden. Så det är väl snarare den ”borgerliga” (det är ju bara sossekommuner som försökt, men de flesta har ju avgift i kollektivtrafiken oavsett styre) politiken som ”någon annan” få betala i det fallet.

      Nu är det ju minimala, knappt mätbara, skillnader mellan borgarna (dvs moderaterna) och sossarna. Men jag kan inte riktigt se att den här idén om ”någon annan betalar” skulle skilja mellan dem ens gällande de här mikroskopiska skillnaderna.
      OM något så är det väl tvärtom!? Privatiseringssamhället, där Sverige är en extrem i Europa, byggdes ju av sossarna under Göran Persson medan det har mildrats en aning under Reinfeldt (vilket främst beror på Borg, som ju är mer socialdemokrat än någon sosse).

     • MJ

       /  02/04/2015

      Läs utvärderingarna av försöken med gratis (avgiftsfri) kollektivtrafik så får du se. Enbart det minskade slitaget av vägbanorna gör att kommunerna sparar pengar på projekten. Till det kommer minskade utsläpp (om man inte tror på koldioxidens effekter så tror man väl i vart fall på avgasernas effekter på människors hälsa?), ökat resande och ökat välbefinnande.

     • Låt oss inte glömma alliansens fina skattefinansierade gåvor till privata arbetsgivare i form av fas3.

  • Pelle2

    /  02/04/2015

   Såg att Lundagård,där artikeln publicerades, också är riktiga Breivikare som öppnade upp för kommentarer så att den fina Kauntz kan råka ut för näthat i form av saklig kritik.
   Såg att det var en person hittills som delvis höll med henne men ändå hade fräckheten att fråga hur det skall finansieras. Har de inte förstått att om en feminist känner att de har en bra ide’ som kostar pengar så kan man inte kräva att dom har en lösning på var de skall komma ifrån. Om du begär det är du en nazist,Breivikare,patriark och kvinnohatare.

   Svara
 7. MiT

   /  02/03/2015

  Svara
 8. MiT

   /  02/03/2015

  Svara
  • Och inget signalement på vilken hudfärg personen hade? E la det man noterar först av allt? Speciellt före ögonfärg…

   Svara
 9. ‘Bristen på bostäder’. I Norrland…
  ‘Bristen på Komvuxplatser’. Varför inte plugga när man går i skolan i stället?

  Svara
 10. MiT

   /  02/03/2015

  Detta är samma människa

  Svara
  • Pelle2

    /  02/04/2015

   Ett gym utan kommunistiska feminister är fröjd men framförallt vill jag ha ett land utan deras vänsterextremism och radikalfeminism.

   Svara
 11. jahaja

   /  02/03/2015

  den unga feministen slår huvudet på spiken. att ”ta den plats vi förtjänar” betyder att ”uppmuntra de som är ledande i patriarkatet att ge oss plats”. en slags symbios med makten alltså. det måste vara svårt att störta något när feministerna har tungan fastkilad mellan dess skinkor.

  Svara
 12. Hur gjorde alla HBTQ-personer förr när det inte fanns certifierade toaletter av RFSL? När enkäter inte vid frågan om kön innehöll en ruta för ”annat”. De måste ha mått fruktansvärt dåligt. Inga lyckopiller fanns det heller. Hur överlevde de ens?

  Svara
 13. MJ

   /  02/04/2015

  OT, men intressant.
  Hörde på radio att RFSU hade anlitat en oberoende forskare för att utvärdera sexköpslagen. Den undersökningen visade att sexköpslagen hade exakt de effekter som kritikerna angav när den infördes. De prostituerade får mindre pengar, knarkar mer, utsätts mer för våld och hot och sexköpandet har inte minskat (även om undersökningar visat det tidigare; folk blir mindre benägna att svara ja på en fråga om det innebär att de erkänner brott).
  Denna undersökning var då oberoende, till skillnad från den utvärdering som Skarhed gjorde för några år sedan, där uppdraget var utformat så att Skarhed skulle rapportera om ATT sexköpslagen var lyckad.

  Svara
 14. QED

   /  02/04/2015

  Inflyttad konstnär från Stockholm förklarar varför FI inte lyckas påverka i Schymans hemkommun Simrishamn

  ”Eftersom det inte händer nånting här. Man äter och man bajsar. Men ingenting av direkt högkultursvärde. Eller språkligt liksom. Då är det väl inte nåt som pirrar till i hjärnan så ofta helt enkelt. Den aktiveras väl inte hjärnan, skulle jag tro va, så mycket.
  Men det kanske är så att här har man ju alltid hållit på med spaden och, ja, spaden har ju funkat i många hundra år och då kanske man tänker att ”vad är det här för nymodigheter?”, feminism, jämställdhet och sådär. Det är lite provocerande ord.”

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2015/01/30/pa-osterlen-pirrar-det-inte-i-hjarnorna/

  Svara
  • MJ

    /  02/04/2015

   Så invånarna i Simrishamn håller inte med om att de är korkade och inavlade, och därför röstar de inte på Fi som de skulle om de bara var normalbegåvade?

   Svara
   • Lyssna gärna på resten av dokumentären också. Speciellt Gudrun visar ett otroligt förakt för människor som inte är frälsta av hennes feminism.

    Svara
 15. MiT

   /  02/04/2015

  Svara
  • MJ

    /  02/04/2015

   Men om en hade varit zionist då? Hade det varit ok trots att zionisterna eldade med barn vid operation gjutet bly?
   Om en hade varit kapitalist? Hade det varit ok trots att kapitalister eldade med barn vid bombningen av barnsjukhuset i Bagdad?
   Om en var kristen höger då? Hade det varit ok trots att den kristna högern eldade med barn i Shatila?
   Om en var liberal då? Hade det varit ok trots att liberaler eldade med barn i Calama?

   Eller hur funkar den här kollektiva skulden för alla som har samma benämning? Bara selektivt antar jag.

   Svara
   • MiT

     /  02/04/2015

    Jamen dåså, det är ju fantastiskt härligt att kulturministern bjuder in sådana som stödjer barbariet eftersom det funnits andra förut. Är det så du menar? Du ser inga problem med hennes val av samarbetspartners?

    Svara
    • MJ

      /  02/04/2015

     Visa var en av dem har stött bränningen av den jordanske piloten.
     Hur som helst kunde väl inte kulturministern känna till det stödet innan någon visste att piloten skulle bli avrättad?

     Vadå andra förut?
     Stödjer inte flera riksdagspsrtier t.ex. det zionistiska barbariet fortfarande?
     Om någon pratar med sådana partiet så stödjer man ju uppeldandet av barn, enligt din logik.

     Är det inte bara enklare att du förklarar det med selektivitet? Det är bara barbari när andra gör det och det är bara stöd om du vill att det ska vara det.

     Svara
     • MiT

       /  02/04/2015

      Vilket jävla nyspråk använder du? När blev något som kallas BARBARI detsamma som stöd? Eller tycker du inte att det IS håller på med är just BARBARI?

     • MJ

       /  02/04/2015

      Snyggt politikertrick. Tror du att det fungerar på folk som kan tänka själva?

      Jo IS håller på med en massa barbari. Därför tycker jag att de är vidriga.

      Problemet är:
      1. Att du/ni inte har något emot barbari. Ni stödjer ju andra barbarer. ( och ni stödde IS fram till 2014)
      2. De du utpekar som stödjare av barbariet inte har uttalat något sådant stöd.

 16. Johan A

   /  02/04/2015

  Ett ”ställningstagande” från en ung feministtjej:

  http://www.metro.se/nyheter/14-arig-flicka-struntade-i-bikinioverdel-fick-inte-bada/EVHobc!4FTwSjaXDeZBk/

  Jag skulle kunna satsa mina livsbesparingar på att om hon hade fått bada topless skulle hon ha gnällt över att killar/män glor. Hon är ju trots allt feminist.
  Lite intressant är att läsa kommentarerna, särskilt de som är skrivna av kvinnor/feminister. De anser att kvinnors bröst är sexualiserade av män. Ok. Men i dagens pk-hbtq(asdrg…)-samhälle finns det väl fler som kan tända på kvinnobröst än män? Själv har jag några lesbiska (icke-feministiska) vänninor och jag kan säga att de kollar och tänder enormt mycket mer på andra kvinnors bröst än vad jag gör. Fast det är klart, i dessa feministers ögon är det ju alltid annorlunda och ok om en kvinna gör det…

  Svara
  • A

    /  02/07/2015

   Förstår inte detta med att vilja avsexualisera allt. Snart kommer ingen tända på någon.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: