”Genuskrav införs för evenemang i Stockholm”

I Stockholm Direkt kan man läsa att genuskrav införs för evenemang i Stockholm

evenemangsgenuskrav

Det ska till att börja med räcka med att det finns en en plan med hur företaget arbetar med jämställdhets- och genusfrågor, vad nu de har med varandra att göra? De har inte haft med varandra att göra förut och har det inte nu heller.

Det är Stockholm Business Region som ligger bakom. Det är ett kommunalt bolag som

har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som företags- och besöksort, som beslutat att ställa ett nytt krav på arrangörer.

De ska alltså ställa ett nytt krav på framtida arrangörer

evenemangsgenuskrav1

Olle Zetterberg säger att det bara är ett första steg och att man inte kommer att ratas om man inte aktivt gör något, att det bara är en redovisning som lika gärna kan visa att man inte gör något alls.

De nya reglerna ska börja gälla direkt och har beslutats utan direktiv från politiskt håll.

– Det har vi hittat på helt själva. Det har inte gjorts på någon order från Fi i stadshuset eller så, säger Olle Zetterberg

Det har de alltså hittat på helt själva…

Att Olle Zetterberg skrivit upp sig på den tramsiga #Tackanej-kampanjen som lanserades för ett bra tag sedan i samarbete med Rättviseförmedlingen har säkert inget alls med detta att göra…

tackanej

På deras lista finns alltså Olle Zetterberg med. Han #tackadeintenej till att delge Stockholm direkt vad det handlade om i alla fall. Och han har inte #tackatnej till att vara VD på det kommunala bolaget heller.

Nu är det ju så att kollar man hans facebook så har han 5 st vänner där varav 2 heter Zetterberg och den ena verkar väldigt tight med Lina Thomsgård som startade Rättviseförmedlingen.

evenemangsgenuskrav3

Så hälsades hon välkommen till facebook av Thomsgård.

evenemangsgenuskrav2

Och hon har visst varit med i Rättviseförmedlingens styrelse i över 4 år.

Den andra Zetterberg har hjälpt Soraya Post från Fi med hennes valskampanj till Europaparlamentet i våras, hon har ritat affischer och sånt.

Nu är ju Zetterberg inte ett jätteovanligt namn men när 2 av 5 vänner på facebook heter så är inte bara en tillfällighet gissar jag. Så OM de tillhör familjen så är det inte så svårt att gissa var Olle har fått de konstiga idéerna från.

Men jag bor inte i Stockholm så de får väl göra som de vill där antar jag. Men man kan ju vara ärlig med vad som ligger bakom i alla fall? För hur många tror på att det inte kommer från politiskt håll? Med tanke på alla trådar runt Olle som leder till Rättviseförmedlingen och hur ivrig han är att bedyra att det absolut inte kommer från Fi utan att någon ens har frågat om det… Och inte att förglömma, det börjar gälla direkt utan att klubbas eller diskuteras politiskt någonstans. Trots att det i allra högsta grad är en politisk fråga mer än något annat!

Men på ett sätt är det bara bra, då får kanske folk upp ögonen för hur det smygs in och de som gör en sån där genusredovisning kommer nog rätt snart att bli varse om att det till slut kommer att krävas så många redovisningar av olika slag av dem att det blir omöjligt till slut. De kommer att drunkna i redovisningar. Det här är bara början som de själva säger. Krav på redovisningar på hur olika perspektiv representeras kommer att spottas ut i en aldrig sinande ström.

********************

Genusdebatten: ”Från småsaker till misshandel

AVfM Sverige: ”Fnitter på fullt allvar

Jämställdhetsfeministern: ”Volvos nya feministiska logga

MVH

MiT

Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. Olle Zetterberg skrev upp sig på en lista, som, och har fem Facebookvänner, som.
  Luktar det inte lite unket av ”guilt by association”?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/05/2015

   Om Zetterberg skriver under ett upprop som stödjer den radikalfeministiska tanken att män skall lämna plats för kvinnor så handlar det knappast om guilt by asssociation utan ett aktivt ställningstagande för feminism.Däremot kan man väl diskutera om facebook-kopplingen var så relevant.
   I vilket fall som helst så har han ju genom införandet av genus och jämställdhetskontrollen visat att han är en genusideolog och radikalfeminist och det var ju huvudpoängen med inlägget.

   Svara
   • MiT

     /  02/05/2015

    Facebook-kopplingen KAN vara irrelevant men den är troligtvis väldigt relevant. Knasiga idéer kommer ju någonstans ifrån, här är en trolig förklaring. Det är många trådar som går åt Fi-håll.

    Svara
    • Pelle2

      /  02/05/2015

     Jo,jag håller med om att det säger en del om en radikalfeminist som Thomsgård är din vän på Facebook. Menade väl egentligen att det hade räckt med att peka på hans underskrift av uppropet samt den politik han för för att visa på att han är en troende feminist.

     Svara
  • MiT

    /  02/05/2015

   Nej, då vet du inte vad GBA är alls.

   Svara
   • Nå, vad är det då jag inte vet om GBA?
    Den enda seriösa bloggaren här verkar vara Jästställdhetsfeministern, hon som kollar in temperaturen.
    I övrigt tycker jag om glassen Nogger black och andra svenska, kalla traditioner.

    Svara
 2. Pelle2

   /  02/05/2015

  Såg också det där eländet. Undrar om föreställningar för enbart kvinnor som Ladies night
  också skall redovisa sitt arbete för jämställdhet eller räknas det som en kompensation för 2000 år av förtryck av kvinnorna ?
  Undrar också hur de skall hinna med redovisningen av alla möjliga saker som myndigheterna/politikerna hittar på.

  Svara
 3. Blåval Rödval

   /  02/05/2015

  Dom erbjuder alltså pengar mot en ”redovisning”. Då tackar man nej till pengar från den sponsorn och skaffar sig en sponsor som inte är galen och som erbjuder pengar mot ”logga” istället. För det är väl inte olagligt att inte ansöka om deras genusbefläckade pengar?

  Svara
 4. ”Det har inte gjorts någon order från Fi…” Rena 1984! Såg något om att bland de invalda i stadshuset är en från Fi, och en från Sd. Kvinnan från Sd säger sig i intervju vara helt utfrusen, medan Fi-kvinnan (vilket annat kön därifrån?) får vara med de andra i gänget. De flesta andra valda är väl kvinnor och/eller feminister.
  Fi, ”vi skall slita dig i stycken”. Klara fascistiska tendenser, men ett parti som alltmer hyllas av andra politiker, och media…

  Svara
 5. MiT

   /  02/05/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/05/2015

   Det måste ha brunnit totalt i hans huvud om han vill se på historien ur ett genusperspektiv.
   De människor eller skeenden som har påverkat historien mest är väl det som skall läras ut ? Om det skulle innebär att det ena eller det andra könet dominerar det som lärs ut är totalt ointressant.

   Svara
 6. Yngwe

   /  02/05/2015

  Jag älskar dig. Ditt sätt att jobba på är det enda som har någon effekt. Andra ”bjuder in till diskussion” men det är inte lönt diskutera med idioter. Du visar istället helt enkelt bara hur idiotiskt det är och låter det tala för sig själv, och du häcklar dom. Det är roligt att läsa här trots att det egentligen är väldigt tragiskt att se förfallet. Du håller dig inom gränserna men kommer aldrig att släppas in till nån champagne i nåt finrum för nån ”debatt”, där man ska låtsasmötas i nåt fjolligt svenskt samförstånd som aldrig kommer att inträffa, men du kan hämta flera backar öl i mitt skitiga garage!

  Heder och ära!

  Svara
 7. MiT

   /  02/05/2015

  Svara
  • Bara man sorterar ut brosket ur köttet (gäller inte bara Mcdonalds!), så behöver man inte röka gräs. Kött ger tillräcklig näring. Kockarna är fantastiska! Ungefär som hela familjen.

   Svara
 8. Skito

   /  02/06/2015

  Dessa satans förbannades helvetes jävla genusdårar förpestar det här samhället. Lås in allt detta genuspack innan det urartar totalt.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: