Politisms nya podd

Den med Atladottir och Bjurwald, jag har lyssnat igenom premiäravsnittet faktiskt!

atladottirbjurwald

Det som slog mig lite var att deras bild av den egna förträffligheten kanske inte riktigt matchar verkligheten. Första kvarten eller så så upprepade de jättemånga gånger (ungefär, ej exakta citat) ”vi som är antirasister”, ”och vi antirasister”, ”du och jag som är antirasister”, ”jag är ju antirasist liksom du” och liknande. Och en sak vet jag, när någon konstant måste tala hur bra, förträfflig och fin människa man är så är det något lurt.

Lite kul var att Bjurwald tar upp det här med att man inte får diskutera invandringsfrågor i Sverige och säger att det svämmar över av artiklar om just invandringspolitiken, så att det är bara en myt att man inte får diskutera den. Man kan ju undra hur många av de artiklarna innan valet och några år tillbaka som faktiskt handlade om hederliga diskussioner med riktiga argument och inte åsiktstystande med rasistkort? Jag vet inte hur många det kan vara men det vet inte Bjurwald eller Atladottir heller. Jag gissar att det är väldigt få i alla fall.

Bjurwald själv visade ju galant hur det funkar inom media när hon skrev sin avundsjuka drapa mot Teodorescu när det stod klart att hon skulle börja på GP och Bjurwald kallade henne ”SD-omhuldad”, det vill säga hon försökte direkt stämpla henne i pannan. Så nu vet man väl ungefär vilken typ av artiklar det finns av det som man inte får diskutera. Med tanke på hur lätt och ledigt Bjurwald stämplade Teodorescu som ändå ligger VÄLDIGT långt ifrån SD när det gäller just invandringspolitiken alltså…

Men det fanns mer att lyssna på också i podden, de tar upp hur ”grabbigt” media är. Det kanske stämmer? Är media grabbigt? Det var speciellt när det var något allvarligt som skulle diskuteras och de tog speciellt upp Charlie Hebdo. Jag vet inte men nog ser jag rätt många kvinnor som kommenterar allvarliga händelser på till exempel TV? Korrespondenten i Ryssland som kommenterar Ryssland-/Ukraina-krisen är väl kvinna? Egypten? När det gäller inrikespolitik så finns som tur är statsvetaren Katarina Barrling som väl snart är den enda som är saklig och objektiv till skillnad från de flesta andra som yrar i nattmössan? Kvinnliga programledare och så vidare finns i all oändlighet. Men Atladottir och Bjurwald kommer nog aldrig att få de rollerna antar jag, är kanske där som skon klämmer?

Podden var lite intressant ändå, det är ju så många gånger man undrar hur fan de tänker egentligen och några små svar får man ju. Och så pratar de lite om dreven som skapas och snabbt dör. De pratar om Public Service genom hela podden och tar upp hon som drabbades av drogtester. Och på slutet handlar det om Athena Farrokhzad och hennes Sommarprogram, de tyckte det var ett jättebra program som utmanade gränserna. Jag antar att de, som alltså gillar att gränser utmanas, inte skulle klaga om till exempel Dan Park får göra ett program? Eller varför inte Marcus Birro?

De startade taggen #ABpodd där de efterfrågade reaktioner och tips

 abpodden1

abpodden2

abpodden3

De ovan är alltså samtliga reaktioner under taggen efter cirka 20 timmar, 8 stycken varav 4 är från dem själva så att säga och ytterligare en är reklam från Medievärlden…

Det borde ju gå jättebra tycker jag, Politism i ryggen, det vill säga Aftonbladet, Medievärlden gör reklam och själva har de många följare på twitter och tweetar ut reklam för podden.

abpodden4

Lyssna gärna på podden som länkas i början av inlägget, de verkar behöva lite extra stöd och hjälp för hittills har de 0 kommentarer, 1 gilla och 239 delningar på Politism efter 20 timmar. Den har säkert delats och kommenterats lite på andra ställen också antar jag, men ändå. Det är ingen som har tryckt på ogilla än i alla fall…

Jag gissar att jag kommer att få fler kommentarer om podden än vad de har fått  😛

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. L Per E Pettersson

   /  02/06/2015

  Lite off topic, men ändå … SVT rapporter nu på morgonen att kvinnor löper dubbels så stor risk att dö i förtid än män… i typ 2 diabetes (eller om det var 1)
  En kvinna är väldigt upprörd över detta och finner det djupt orättvist.
  Forskare säger att det beror på att kvinnor i unga år har dålig sockerkontroll och sedan att de inte FÅR hjälp från hemmet och sjukvården.

  Att sedan kvinnor lever 3-4 år längre än män nämns inte, men här har man hittat ett feministguldägg att köra på.

  Buhu. Kvinnor får ingen hjälp av hemmet och sjukvården för att de är kvinnor. Buhu. Vi riskerar att dö i förtid.

  Men svaret redan har sagts.
  Ni har ingen sockerkontroll själva, unga kvinnor.

  Är inte detta ett typexempel på allt feminism står för.
  Kvinnor är offer. Det är alltid ngn annans fel.

  Tyvärr så leder detta ju till:
  Kvinnor kan tydligen inte ta eget ansvar.

  Men tänk kära läsare, om det är så enkelt.
  Kvinnor kan generellt inte ta eget ansvar. Deras biologi visar sig att de behöver stöd av andra för att klara sig, (generellt i gruppen kvinnor.)

  Dvs feminismen har rätt. Det är synd om kvinnor. De kommer alltid att prestera sämre eftersom de inte alls stämmer:
  KVINNOR KAN…inte…

  Är det så illa?

  Svara
 2. Leif

   /  02/06/2015

  Såg och hörde det också. Man lyckades alldeles utmärkt med att få det att framstå som att kvinnorna i vanlig ordning drabbas värst.

  Svara
  • L Per E Pettersson

    /  02/06/2015

   Självklart är det synd om den specifika individen som upptäcker att just i hennes fall kommer hon att dö i förtid gentemot män.
   Att det sedan antagligen beror på att hon inte skött sin sockerintag i ungdomen som männen gjort är på något konstigt sätt inte hennes eget ansvar utan samhällets.

   Om svaret är så enkelt att kvinnor(i grupp) inte kan ta det ansvaret så är det självklart att samhället får sätta in extra resurser på gruppen kvinnor. Jag ställer upp det. Men då är ju får det ju samtidigt inte skyllas på patriarkat män etc.

   Svara
 3. Mallemattias

   /  02/06/2015

  Det ”behövs” det och det. Det är väl bara att skapa då. En podd är väl hur lätt som helst att få upp på internet rent tekniskt. Tror hon menar att hon väldigt gärna vill ha en stor populär podd men det ska serveras henne och inte kräva att hon faktiskt skapar nåt själv som folk vill ha.

  Svara
 4. MiT

   /  02/06/2015

  ”Tona inte ner hotet från IS”
  http://www.svt.se/opinion/article2656529.svt

  Och till MJ, du har hållit på att vilt attackera alla nu i flera dagar med den ena påståendet efter det andra om vad andra tycker om helt andra saker än det som diskuteras, du har farit ut i grova förolämpningar mot den efter den andra osv. Jag tänker sätta dig på förhandsgranskning och släpper bara igenom normala kommentarer från dig ett tag. Det är synd för ibland har du väldigt bra och tänkvärda grejer också! Och jag gillar inte att blocka någon, den enda hittills är Lena Lillie och jag hoppas att hon blir den enda också.

  Svara
 5. morpheus

   /  02/06/2015

  Detta har, på något vis, med USA att göra.

  Svara
 6. Atladottir vill diskutera journalistik? Har hon ens en enda poäng journalistisk verksamhet på högskolenivå? Hennes CV gör att jag är skeptisk till det. Hon kanske själv ska börja granska sin räkmacka?

  Svara
  • Gunnar Sjölander

    /  02/06/2015

   Vem som helst får väl diskutera saker? Jag tror inte heller att journalistisk utbildning är speciellt viktigt idag. Bara titta på de utbildade journalisterna, hur beter de sig egentligen? Var väl en journaliststudent som var emot yttrandefrihet ifall den kränker en religiös ”ras”..
   Absolut att hon ska granska sin egen räkmacka, tror tyvärr att hon kommer finna patriarkala strukturer som i smyg plockat räkor från den…..

   Svara
 7. ”Ett stort tack till alla våra lyssnare. Tack mamma och pappa”

  Svara
 8. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
 9. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
 10. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
  • Larsson

    /  02/06/2015

   Haha… det är humor. Dagens #block och #skärmdumps-kommentar 🙂

   Svara
  • The Perfect Man

    /  02/06/2015

   Det verkar som grabbhalvan har lite otur när han tänker.

   Svara
 11. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
 12. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
 13. http://viralking.se/tjejen-borjade-springa-nar-hon-fick-syn-pa-honom-nu-hyllas-hans-inlagg-av-tusentals-detta-borde-alla-lasa/

  En man känner så mycket hat för sitt eget kön att han blir ledsen över sitt kön för att tjejer springer så fort de ser en man. Detta hat har nått sådana nivåer att det inte är klokt… tror inte ens de mest nedtryckta slavarna kände ett sådant självhat.

  Svara
 14. MiT

   /  02/06/2015

  Gammalt inlägg som blivit aktuellt igen pga Schyffert
  ”Vissa är mer jämlika än andra”
  http://www.uvell.se/2014/10/27/vissa-%C3%A4r-mer-j%C3%A4mlika-%C3%A4n-andra-23890513

  Svara
 15. MiT

   /  02/06/2015

  ”Det är definitivt ett nytt fenomen att vi är så utsatta”
  http://magasinetneo.se/artiklar/det-ar-definitivt-ett-nytt-fenomen-att-vi-ar-sa-utsatta/

  Svara
 16. MiT

   /  02/06/2015

  Har ni lyssnat på podden? Måste erkänna att det jag hade störst problem med var dialekten men det kan de ju inte hjälpa. Men jag har svårt att lyssna en längre stund på vissa som pratar som de gör, gäller inte alla utan en del. Men jag är samtidigt medveten om att jag själv pratar Sveriges fulaste dialekt utan konkurrens…

  Svara
 17. MiT

   /  02/06/2015

  Svara
  • MiT

    /  02/06/2015

   Och som av en händelse så ”råkar” han vara en aktiv Fi-politiker vilket för mig drar ner trovärdigheten med ca 500 feministprocent… 😛

   Svara
 18. Johan

   /  02/06/2015

  Är det sant? Är det sådant som hyllas på Facebook? Det är ju en uppenbar lögn, hur kan man inte se igenom det? Gillar folk verkligen att skrämma upp kvinnor? Jag antar att Fi-politiker har sin brödföda i det, men varför hyllar alla andra ett så genomuselt beteende?

  Svara
  • Björn

    /  02/06/2015

   John skriver: ”Men nu känner jag mig bara ledsen över det. Jag känner mig så jävla ledsen över att det kommit till den nivån att tjejer springer så fort de ser en man komma gående mot samma väg de går på. Det är fan helt jävla sinnesjukt. ”

   Vad är det som har ”kommit till den nivån”? Feministisk skrämselpropaganda?

   För övrigt, om någon hoppar ut ur skogen framför mig en mörk kväll så skulle nog jag också göra mig redo för strid eller flykt. Man behöver inte vara tjej för att bli uppskrämd av något sånt.

   Och som vanligt så kommer klyschan m ” Nu tar vi män vårt jävla ansvar”. Jag tar redan mitt ansvar: jag våldtar ingen. Om jag ser någon våldta tänker jag ingripa. Alla män jag känner gör detsamma. Vad mer kräver John att män ska göra? Nattvandra? Livvakta alla kvinnor vi ser? Stanna inne? Ständigt detta ogenomtänkta populisttrams!

   Svara
 19. MiT

   /  02/06/2015

  Klicka på länken i tweeten så kommer ni till årets sågning i gammelmedia 😛

  Svara
  • Ouch, det där måste svida. En utbildning är en investering, men idag så finns det många som har fått för sig att utbildning är en konsumtionsvara. Investerar man klokt så ger den avkastning resten av ens yrkesverksamma liv.

   Svara
  • Lite synd att han blandar ihop oss med ovveraller med det galna vänsterpacket som vill ha allt gratis.

   Svara
 20. MJ

   /  02/06/2015

  Jag tycker också att det är vackert och fint, både sagt och tänkt.
  Sen kanske vi kan resa Pavlik-statyer över de bästa och modigaste angivarna?
  Viktigast av allt är att alla som hänger här såklart skulle gå helskinnade ur ett angiverisamhälle med nuvarande ideologiska makt. Eller angiveriet och åsiktsbrotten kanske ska anstå till efter den ”liberala” revolutionen?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/07/2015

   Det är väl du som gillar socialistiska(kommunistiska) samhällen som kännetecknades av angiveri och åsiktsförtryck. I Sverige är det fortfarande tillåtet att ha ganska fria åsikter om det mesta,
   Det är ingen som tvingar dig att hänga på denna blogg som enligt dig består av lågpannade idioter och jag tycker att MIT har haft ett otroligt tålamod med dig som vräker ur dig allehanda nedsättande kommentarer mot de som inte håller med dig.
   Med andra ord, argumentera på en hyfsad nivå så är det ingen som har något problem med att du kommenterar här. Om du inte klarar av det så tycker jag att MIT gör rätt som modererar dig.
   Det finns bloggare som också gillar socialism där du förmodligen skulle trivas bättre så häng där om du inte kan tolerera att det finns människor som inte är socialister.
   Tror inte att någon av oss som hänger här inte klarar av att bli kallade idioter av dig men det skapar inget trevligt debattklimat.Personligen skiter jag fullständigt i vad du tycker om mig och mina åsikter för vi har ingen och kommer aldrig ha någon relation med varandra,

   Svara
   • MJ

     /  02/07/2015

    Nej det är du som tror att alla som inte gillar er batongliberalism är sovjetkommunister. Jag använder ju ofta sovjet som avskräckande exempel (som ovan och i kritik mot det identiskt uppbyggda EU)

    Jag kommenterade svt-länken med den godkände islamisten. Jag kommenterade inte att en massa primadonnor här blir ledsna i ögat av att deras okunnighet och bristande förmåga påpekas. Det är ju så med alla extremister.

    Svara
 21. bla bla bla

   /  02/07/2015

  kul podd. självupptaget, tråkigt, tröttsamt och efterblivet. kackel, kackel, kackel.

  Svara
 22. tjackfitta

   /  02/12/2015

  Poddar är ju fel medium för Attladottir! Hon hör hemma i p-rullar! Satan vilket fint litet gelehallon hon är!

  Svara
  • MiT

    /  02/12/2015

   Men sånt snack får du gärna ta någon annanstans är du snäll.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: