Henrik Schyffert och populismen

När man inte tror det kan bli värre så boxar verkligheten en stenhårt i magen. Den här gången är det Henrik Schyffert som ger sig in i invandringspolitiken. Nå, om det bara var han som var korkad så hade det väl inte gjort något men nu visade det sig att det finns ytterligare 37 000 på facebook som gillade hans idiotier. För det han skrev är bara populistiskt skit och inget annat. Och 37 000 lättlurade gillare gick på det direkt.

Schyffert hänvisar till en OECD-rapport utan att bry sig om att det han hänvisar till (alltså så som den är använd i Sverige) är sågat och klart så många gånger att det knappt finns sågspån kvar av den. En som sågat det är Tino Sanandaji, läs noga hans inlägg och även de kommentarer han skriver i kommentarsfältet.

Så redan från början var alltså Schyffert ute och snedseglade ordentligt när han påstod att invandringen är en vinst för Sverige för OECD-rapporten visade tvärtom att det är en förlust. Han struntade helt enkelt att kolla upp det här. Hade han googlat så hade kommit till Tinos inlägg om just den rapporten och hur den använts i Sverige. Så tror ni att han kollat upp med ”självaste OECD” som han påstod att han gjort?

Så Schyffert säger alltså att det är en vinst för Sverige.

Han försöker raljera om att det finns bud från 300 miljarder och neråt och så drar han till med Zlatan som jag inte ens tror betalar skatt i Sverige alls. Och Zlatan har noll med detta att göra, det vore som att säga att bara för Zlatan är från Rosengård och han är framgångsrik så är hela Rosengård framgångsrikt. Och det vet ju alla att det inte riktigt är så…

Schyffert drar till med att invandringen kostar ca 6 miljarder per år de första åren. Då har han ”glömt” att berätta att bara Migrationsverket för år 2015 har fått 17,5 miljarder. Och att de begär ytterligare 48 miljarder för de kommande fyra åren bara för att inte kollapsa totalt. Så ca 30 miljarder bara för Migrationsverket 2015 alltså. Sen har vi ensamkommande barn, det kom ca 7000 2014 och det beräknas komma mellan 6800 och 9000 2015 och Migrationsverket använder siffran 8000 som riktmärke. Jag har sett siffror om vad de kostar på allt mellan 6000 och 16 000 kr per dygn, de högsta siffrorna kommer säkert från inte så seriöst håll så för att inte göra Schyffert ledsen så tar jag den lägsta siffran och halverar den, alltså 3000kr per dygn och ensamkommande. Då har vi bara för den lilla gruppen 8000*3000*365=ca 8,7 miljarder per år. Om man halverar den lägsta siffran för kostnader per dygn… Och man kan anta att 8000 är lågt räknat för ett antal blir ju äldre och ett antal hänger med där i flera år.

Då har vi alltså cirka 38 miljarder för år 2015 bara på verket själva och de ensamkommande. Trots att hela invandringen i fantasivärlden kostar 6 miljarder.

Sen är det så att det är bara 50%-55% av invandrarna från de grupper som kommer hit som har ett jobb efter 8 år, innan dess är de helt försörjda av skattebetalarna. Och då kan det jobbet vara en kurs några timmar i veckan. Eller ett instegsjobb. Eller något liknande. Alltså till fullo betalt av skattebetalare. För de som kommer hit är inte högutbildade som EU-ministrar och Aftonbladet påstår utan tvärtom, de är lågutbildade. Många är analfabeter. Många av dem kommer aldrig att jobba i Sverige. De kommer att försörjas av skattebetalarna resten av sina liv.

För det är en annan sak som Schyffert inte nämner, kommunernas enorma kostnader. Nej, det är ingen vinst utan en kostnad, bara för att Ullenhag påstår att Sandviken tjänar flera hundra miljoner så är det inte sant. Det är en kostnad som betalas av skattebetalare. Om det inte vore en kostnad så skulle kommunerna jubla istället för att gå på knäna och protestera vilt! Då skulle man inte heller behöva ta till lagar för att få kommuner att ta emot. Jag kan inte ens uppskatta hur många miljarder det handlar om per år bland kommunerna men det är nog ofattbart många miljarder det handlar om!

Kanske vi landar till slut någonstans runt 120 miljarder om man verkligen räknar med allt? Det som Schyffert påstod var trollens siffra? Kanske 100 miljarder? Eller 80 miljarder? Vem vet? Enligt OECD-rapporten, som Schyffert påstod visade att Sverige tjänade 7800kr per hushåll och år, så kostar invandringen 0,57% av BNP per år. Eller som Jan Ekberg räknat ut det, 1,5%-2% av BNP varje år (är inte helt säker på exakta siffror från Ekberg men kostnaden var MINST dubbelt så stort som OECD-rapporten). BNP för Sverige 2013 var 3775 miljarder, you do the math.

Jag är också osäker på om Ekberg tar hänsyn till att invandrare tar upp mer resurser från skola, sjukvård, rättsväsende och så vidare. Det finns andra som gjort uppskattningar och landat på cirka 7% av BNP i ren kostnad för invandrare. Det hänger ju också på hur många invandrare det handlar om. Vilka invandrare det är spelar ju också roll, det är ju ändå skillnad på en välutbildad från Danmark och en analfabet från Afghanistan när det gäller möjligheten att hitta ett jobb. Det som sägs vara ”förgymnasial utbildning” kan vara allt från motsvarande vår utbildning till koranskola eller rena analfabeter. Om 500 välutbildade tyskar som hade jobb i Sverige flyttar hem och 500 analfabeter kommer hit så kan man ju inte kvitta dem mot varandra, analfabeterna tar ju inte över tyskarnas jobb och skatteinbetalningar utan tvärtom, först försvinner en massa skatteintäkter och sen betalas det ut skattepengar istället.

Vad som är sant? 0,57%, 1,5%-2%, 7% av BNP eller någonstans däremellan?  Fan vet. Men en sak vet jag i alla fall och det är att Schyffert snackar populistisk skit och 37 000 sväljer det och jublar samtidigt. Gå gärna in och kolla själva, en del kommentarer är hårresande…

Jag har bara räknat grovt två saker ovan och vissa kostnader finns ju ändå. Migrationsverket finns ju kvar även om flyktingströmmen minskar men kanske kostar mycket mindre? De ensamkommande hittar väl förhoppningsvis ett jobb också någon gång. Det var bara för att visa att det faktiskt kostar rätt många miljarder hur man än räknar. Det är extremt komplext att räkna ut den totala kostnaden och jag fixar det inte! Men det gör definitivt inte Schyffert heller som vi kunde se…

Spelar det egentligen någon roll om det kostar 20, 50, 100 eller 200 miljarder? Ja det gör det, för om man hela tiden påstår att det är en vinst när det i själva verket kostar massor med miljarder så tar pengarna slut rätt vad det är. Ofelbart! Det behöver inte heller spela någon roll alls bara man är ärlig med vad det kostar och inte ljuger och försöker trixa, fula och gömma! Summan i sig behöver inte betyda att man ska stänga gränserna, bara man vet om vad pengarna går till och ATT det kostar vad det kostar. Gå med vinst är INTE samma sak som kosta 100 miljarder. Eller vad det nu kostar.

Måste invandringen vara en ekonomisk vinst då? Nej, det måste den inte alls, det finns humana värden som också är viktiga. Men om politiker säger ATT den är en ekonomisk vinst och det sen visar sig att de ljugit grovt så blir man med rätta jävligt förbannad! Och det påverkar hela samhället negativt om en stor del av befolkningen är förbannade och förda bakom ljuset för tilltro är viktigt för ett fungerande samhälle. Tack vare att politiker med hjälp av media under ganska många år ljugit rätt friskt om det här så står Sverige snart inför en riktig systemkollaps. Sverige är ett vänligt, generöst och tolerant land och det har missbrukats av politiker väldigt länge nu. En sak borde väl vara klar även för Schyffert antar jag och det är att när pengarna är slut så kan vi inte hjälpa någon alls.

Man har totalt tappat kontrollen över invandringen, även enligt Migrationsverket som måste ha 30 miljarder per år bara för att inte kollapsa själv, socialtjänsterna går på knäskålarna, kommunerna klarar inte av att ordna skolplatser och så vidare i all oändlighet. Henrik Schyffert sitter i sin fina våning i Vasastan och funderar på hur han själv ska slippa betala för kalaset. För ni tror väl inte att Henrik Schyffert är solidarisk och gärna betalar skatt? Hahaha, i så fall är ni lättlurade, han tar ut MILJONER i utdelning istället för lön för att betala så lite som möjligt i skatt, ni vet skatt, sånt som betalar kostnader för invandring…

Om det kommer mellan 150 000 och 200 000 per år i några år och lite mer än hälften får uppehållstillstånd så innebär det en stad motsvarande Jönköpings storlek varje år. Alltså en stad som ligger topp 10 storleksmässigt i Sverige. Varje år… Om man inte förstår att sånt kostar en massa miljarder hur man än vänder på det så är man en lallande idiot!

Så Henrik Schyffert och 37 000 av hans gillare är alltså lallande idioter. Tillsammans med Metro som skrev en artikel om det. Av någon anledning så verkar inte Metros egen Viralgranskare så intresserad av att granska Henrik Schyfferts fånerier trots att hans facebookinlägg minst sagt blivit viralt.

När ska idioter förstå att för de allra flesta spelar det ingen roll om invandringen ger vinst, kostar 10, 50 eller 100 miljarder per år. BARA MAN ÄR ÄRLIG! Nu när systemkollapsen knackar på dörren så börjar det komma små försiktiga antydningar från vissa politiker och eventuellt någon journalist att det kanske kostar lite ändå. Nu när det kanske är för sent…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

112 kommentarer

 1. Malte Lindeman

   /  02/07/2015

  Det finns ett liknande inlägg från en annan riks-dumskalle, Malena Ernman, som liknande stolpskott delar friskt. Inlägget har en slags graf som ska visa att det finns otroooligt mycket flyktingar i världen och att de flesta inte kommer till Sverige. Jag tänker att det är som om man fyller vatten i en roddbåt; det går kanske åt 1 kubikmeter innan roddbåten sjunker. Men det gör inget om man fyller på friskt får det finns ju trillioner kubikmeter vatten i världen och merparten hamnar ju inte i roddbåten. Detta kan man kanske trösta sig med när roddbåten ligger på sjöbotten… Allvarligt talat fattar jag inte att folk är så inih…..e dumma att de går på det här. Det måste vara någon försvarsmekanism, det är så skönt att inte veta, att fortsätta åka till Ikea varje lördag och köpa billiga möbler och äta slaktrester för en femma. Man har ju hög lön och bankerna trycker hela tiden nya pengar så inte kan det väl var någon fara å färde?
  Man vill helt enkelt inte veta, om jag frågar någon vad de tror invandringen kostar oss årligen så brukar svaret bli ”ett par miljarder kanske”. När jag då kontrar mad att bara migrationsverket har en budget på 11 miljarder (gamla siffror, jag vet) brukar svaret bli ”nä, det stämmer inte” och en blick som säger ”du är dum i huvudet”.

  Svara
  • Svenne

    /  02/07/2015

   En annan hycklare som är generös med andras pengar (Gardell):

   Än så länge så fängslar vi inte homosexuella här i landet. Eller kastar dem från höghus. Eller hänger dem från lyftkranar. Men ”Terrorister utan gränser” har slagit upp läger här…

   Svara
 2. Pelle2

   /  02/07/2015

  OT:
  Sitter och lyssnar på P3,vet inte hur jag står ut, och hör då att allas vår radikalfeminist Kakan är med som programledare.De har bjudit in en forskare som pratar om djuphavsfiskar.Han säger då bl.a att hannarna lever på honan i ett parasitiskt förhållande.Då vräker Kakan ur sig att det låter som de mänskliga förhållandena.Hon skrattar inte, så det var knappast ett skämt,men det gör den manliga programledaren.Han måste väl skratta och hålla med radikalfeministerna när dom hånar män för att få behålla jobbet eller så är han själv en radikalfeminist Till min glädje skrattar inte den manliga professorn utan ignorerar den idiotiska kommentaren från Kakan.

  Med andra ord en vanlig dag i det radikalfeministiska SR….

  Svara
 3. Mr SomeOne

   /  02/07/2015

  Henrik och alla andra idioter bevisar bara tesen att, ”the road to hell is paved with good intentions”. Alla ska vara så dj*vla ”goooodaaa” och generösa för är man inte det, så är man fascist och rasist.

  Svara
 4. Intenso

   /  02/07/2015

  Onekligen så njuter Schyffert et consortes nu av idel varma ryggdunkningar och om en karriär falnar så kan man alltid dra fram ”hata SD-Kortet” eller ”jag älskar mångkultur” så går det bra ett tag ända tills nästa hippa individ gör samma sak. Hade faktiskt höga tankar om Schyffert innan men när han inte ens kan bry sig tillräckligt för att sätta sig in i en rapport som OECD:s innan han sätter pennan till pappret så finns det grund att revidera.

  Men det här med kostnader,det är lite svårt. De flesta utav de medel som läggs på invandringen kommer ju samhället tillgodo igen genom löner eller konsumtion. Vad vi kanske borde titta på är hur transfereras från grupper i samhället till en annan. Vilka människor får mindre i plånboken när andra får mer?

  I korta drag vad är nettokostnaden. Skulle alla medel som tilldelas invandrare stanna i Sverige så blir ju nettokostnaden kanske inte så stor. Förs medlen ut så är de borta. Kan det vara så att hjälpa flyktingar i Sverige är det mest egoistiska sättet att hjälpa och att hjälpa på plats i u-länderna är det som verkligen ”kostar”?

  Kanske finns här nån lågpannad eller två som har idéer?

  Svara
  • MiT

    /  02/07/2015

   Det är ju väldigt komplext det där med vad det kostar. Men om relativt få ska betala kalaset så spelar det ju ingen roll om det stannar i Sverige, det kommer ju aldrig att hålla. Omöjligt.

   Om det kommer en stad motsvarande Jönköpings storlek varje år så kostar det. Massor. Det kan aldrig bli ens ett nollsummespel.

   Svara
 5. Mika Björkman

   /  02/07/2015

  En snabb mellan tummen-och pekfingret uppskattning av kostnaden:

  Enligt scbs databas fanns det 2013 två miljoner personer med utrikes bakgrund i riket. (2 001 190)

  Enligt ESO-rapporten 2009 var ”sysslolösheten” hos ”utrikes bakgrund” 43% år 2006. (ESO expertgrupp, rapporter, 2009, ”Invandringen och de offentliga finanserna” s 77)

  Om man antar att denna siffra inte ändrats åt ett gynnsamt håll, vilket knappast är troligt med tanke på att 522 829 uppehållstillstånd delats ut de senaste 5 åren, (http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Oversikter-och-statistik-fran-tidigare-ar.html)

  och att arbetslösheten i den gruppen är 68% det 5:e året i landet, (SCBs rapport 2010: ”Integration ett regionalt perspektiv”, s 139,)

  så får vi (minst) 860 000 helt bidragsförsörjda personer med utrikes bakgrund. Totalkostnaden för en helt bidragsförsörjd person, dvs med även konsumerad välfärd inräknad är ca 400 000 per år.

  (Uppgifterna varierar mellan kommuner, från ca 300 00 till 600 000, lite beroende på vad man har för problematik i den gruppen lokalt. Ger referensen till kommunen med kortast söklänk. Lilla Edet; Socioekonomisk utbildning, bild 6, http://www.fyrbodal.empir.se/download/26739/lillaedet.ppt )

  Vilket då i grova tal ger en årlig kostnad på 344 miljarder. Och då är migrationsverkets kostnader inte inräknade.

  Som referens, så kostade sjukvården för hela riket år 2012, 252 miljarder.
  (http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Offentlig-sektor/Offentliga-sektorns-utgifter/)

  Svara
 6. Johan K

   /  02/07/2015

  Alltså, det är ju som sagt lite svårt att komma med bra siffror eftersom vi ju lämpligt nog inte vill räkna på sådant här i det här landet. Jag menar, fakta kan ju vara rasistiska och stödja fel åsikt, så bättre att inte veta.

  Vill man dock vara någorlunda okontroversiell kan man ju alltid ta och utgå från den mest etablerade uppgiften vilket är Ekbergrapporten från 2009 som angav 1,5-2 procent av BNP som nettotransfereringar till invandrare. Eftersom siffrorna då redan var gamla, invandringen ökat och då från länder med låg förvärvsfrekvens och Ekberg nog var lite snäll med en del viktningar är naturligtvis det knappast orimligt att dra till med 3 procent nettotransfereringar idag utan snarare försiktigt. Då landar vi på strax över 120 miljarder med nuvarande BNP vilket i hop med ovanstående kostnader landar på lite drygt 160 miljarder i nettotransfereringar till den delen av befolkningen som har utländsk bakgrund. Med detta kan vi finansiera t.ex. hela rättsväsendet (39 miljarder*), försvaret (45 miljarder), Studiestödssystemet (20 miljarder) och högskolor och universitet (56 miljarder), summa alltså 160 miljarder på ett ungefär.

  Slår vi ut detta på förvärvsarbetande svenskar (cirka 4 miljoner) landar vi då på ett ungefär på en nettotransferering på 40000 per förvärvsarbetande med inrikes född bakgrund. Av uppenbara skäl kan vi inte räkna med de där 800 tusen med utländsk bakgrund här eftersom det faktum att de arbetar och betalar skatt redan är medräknat i Ekbergs nettokalkyl. Även den här typen av relativt små procentsatser av BNP blir väldigt stora siffror när man faktiskt räknar på det.

  Dessutom är ju situationen sådan just nu att det bara kan bli värre vad gäller kostnaderna eftersom vi har en arbetsmarknad som inte har några jobb som den nuvarande invandringen kan ta, enklare industriarbeten fortsätter att försvinna ute i glesbygden och vi i princip skulle behöva ett nytt miljonprogram för att ens hitta en bostad åt de som kommer. De invandrargrupper som kommer idag har dessutom lägre utbildningsnivå (framförallt påfallande mycket analfabeter vilket inte faller ut i diagrammet) och sysselsättningsgrad än tidigare grupper som kom till landet**. Man behöver ju inte vara Einstein direkt för att inse att den här ekvationen inte håller.

  Som bonus kan ju också nämnas att hela UNHCR, FN:s flyktingorgan, har en budget på kanske 4,5 miljarder dollar eller 36 miljarder kronor idag**. FN:s World Food Programme som väl också får anses göra en viss nytta om man inte är alltför malthusiansk, har en liknande budget och gör också åt totalt omkring 36 miljarder på hela sina verksamhet****.

  I det här läget känns det ju som sagt helt rimligt ur ett humanitärt perspektiv på att vi då t.ex. lägger 8 miljarder av våra biståndspengar på migrationsverket istället, vilket medför att vi idag skickar mer biståndspengar till Gävleborgs län än vi skickar till Kenya. för att ta ett exempel.*****

  Alltså, det enda rimliga försvaret för dagens migrationspolitiska haveri är ju att man verkligen vill ha den där godhetsfixen som det ger att försvara den. Det är uppenbarligen inte bra för Sverige, det är inte ett bra sätt att hjälpa världens flyktingar, det är inte ett bra sätt att hjälpa världens fattiga (om 1 procent av bara Nigerias befolkning kommer hit är välfärden komplett havererad) och det är ju för helvete inte ens ett bra sätt att hjälpa flyktingar att komma till just Sverige. Med den obefintliga kontrollen av vilka vi släpper in har vi ju inte plats för de allra mest utsatta som verkligen inte kan hjälpas i närområdet, och med dagens skämt till utredningar släpper vi antagligen lika gärna in problemen som de här flyr från. Dessutom tar vi då in folk till överbefolkade asylboenden och sedan arbetslöshet och laglösa områden som statsmakten inte kan skydda. Halleluja, det kan ju inte bli bättre!

  *http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/

  **http://www.uvell.se/2015/02/04/svar-till-karin-pettersson-25377045

  ***http://www.unhcr.org/pages/49c3646cbf.html

  ****http://documents.wfp.org/stellent/groups/public/documents/newsroom/wfp261411.jpg

  *****http://www.omvarlden.se/Branschnytt/dalarna-far-mer-bistand-an-bangladesh/

  Svara
 7. Anders

   /  02/07/2015

  Sverige behöver invandring rent demografiskt. Vi får helt enkelt för få barn för att hålla upp populationen utan invandring. Sedan p-pillren och fri abort har vi inte haft jämvikt. Så om vi inte börjar klämma ut fler ungar måste vi ha hit folk utifrån. Annars är vi på väg mot samma demografiska kollaps som Japan, Taiwan, Singapore och Italien. Med det sagt är det många fördomar på båda sidor om invandringsdebatten. Den största som båda gör sig skyldig till är att prata om invandrare som en enhetlig grupp. Det är en väldig skillnad på arbetskraftsinvandrare, ”danskar som blivit kära i någon i Flen” och flyktingar. ”De goda” tar gärna upp de som klarar sig bäst och i SDs värld får de flyktingar med störst problem representera gruppen invandrare. Och även i gruppen flyktingar skiljer det sig radikalt mellan länder. Det är svårt att samla en akademiker från Iran med en analfabet från Somalia. Jag undervisar just nyanlända invandrarbarn (mest flyktingbarn) och skillnaden är markant. Tjejer från Iran spöar skiten ur svenska barn i matte. Andra har svårt att följa enkla instruktioner.
  Om vi ska prata reda pengar är det skillnad på invandrare och invandrare. Först och främst kostar våra barn ett ruggigt antal skattekronor de första 20 åren. En invandrare som kommer hit som vuxen med utbildning är en ren vinst för Sverige om han/hon kommer ut i arbete inom 5-10 år. Polska byggarbetare och kära danskar är alltså en ren vinst för Sverige. Även utbildade flyktingar som förstår hur de ska komma in i Sveriges samhälle är en vinst på sikt. Men vi har problem. Vissa grupper som fastnar i segregerade förorter, som inte har medlen att skapa sig en framtid, kostar pengar länge efter de fått PUT.
  Sen ska man inte blanda ihop invandringens kostnader med kostnader för asylsökande. Det är en mänsklig rättighet att söka asyl i ett land. Det är en kostnad vi får ta oavsett hur många vi släpper in. Det enda som får ner den kostnaden är snabbare handläggningstider. I en orolig värld med bra kommunikationer kommer fler att söka sig till Sverige. Det är inte förrän man fått PUT man blivit invandrare. Då kan vi prata om vad man kostar som invandrare. Den kostnaden kan vi kapa på två sätt. Inte bevilja så många asyl eller se till att vi har en invandringspolitik som leder till att man kommer ut i arbete och inte fastnar i getton. Jag föredrar det senare. Både av demografiska, monetära och humanitära skäl.

  Svara
  • johan

    /  02/07/2015

   Det finns ingen anledning att bibehålla en viss befolkningsmängd. Förvisso kommer äldre att få det jobbigt om pyramiden inte hela tiden förnyas underifrån, men ju färre människor det finns på jorden, desto större resurser kan utnyttjas av varje enskild person.

   Det vore därför en fördel för enskilda personer att leva i ett land med mindre befolkning och det finns därför ett egensyfte i att minska befolkningen. Givetvis finns det någon form av miniminivå under vilken en teknologisk levnadsstandard inte längre går att upprätthålla. Tyvärr går det inte att göra isolerat eftersom en minskning av befolkningen på ett ställe då vägs upp av en befolkningsökning någon annanstans.

   Rent spontant känns det lämpligt med en befolkningsmängd på runt en miljard för hela planeten, men det är en ren gissning.

   Svara
   • Hmm

     /  02/07/2015

    Ha ha Johan vi måste ha postat samtidigt. Och du har rätt. Innan den industriella revolutionen på 1700-talet så var befolkningsmängden stadigt på en miljard.

    Svara
    • Johan

      /  02/07/2015

     Jag tror till och med att den var lägre. Noterbart är dock att den var lägre av den enkla anledningen att folk svalt ihjäl med jämna mellanrum. Vad vi vill ha är en naturligt reglerad befolkningsmängd på runt en miljard människor och dessutom i en miljö som teoretiskt skulle kunna försörja tio gånger så mycket människor.

     En sådan miljö har aldrig existerat, men jag tror ändå att det är nödvändigt att upprätta något sådant om vi vill fortsätta åtnjuta välstånd. Hur det ska gå till har jag ingen aning om, men en start är förstås att sluta subventionera barnafödande.

     Svara
  • Hmm

    /  02/07/2015

   Nej nej vi behöver inte bli fler. Tvärtom. I takt med att vi har allt fler tekniska lösningar så försvinner fler och fler jobb. Idag så måste vi hitta på nya för att ens få det att gå runt.

   Det är en myt att vi måste bli fler för att klara av att bl a ta hand om de äldre!
   Om detta skulle vara sant så skulle jorden gå under om mindre än 100 år. Vår planet klara inte av att vi ska dubbla vår befolkning en gång till än mindre 7-dubbla den vilket vi gjort de senaste 300 åren från att vi tidigare stadigt låg på en befolkning på 1 miljard i över hundratusen år.

   Svara
 8. Hans Odeberg

   /  02/07/2015

  Sina bristande matte- och samhällskunskaper till trots, så har Schyffert en liten poäng: det finns pengar. Tittar jag mig omkring i den lilla skånska förort där jag bor, så är det fina villor och nya Volvo och BMW vart jag ser. Jag misstänker att jag är den enda i byn som har tjock-TVn kvar. Å andra sidan finns här barn som aldrig kommer på ett kalas för att de inte har pengar till presenten, så rikedomen är ojämnt fördelad. Vi har också en sjukvård med långa köer och ont om sängplatser, och en skola i fritt fall. Ingen brist på hål att stoppa pengarna i, alltså.

  Problemet är att vi har passerat den punkt på kurvan där ökat skatteuttag ger minskade skatteinkomster. Alliansen visade det rätt väl med sina skatteavdrag, som gav ökade intäkter till statskassan eftersom folk jobbade mer. Vrider vi på skattekranen så minskar bara statens inkomster.

  Är då jag glad och villig att avstå några tusenlappar i månaden? Så tusan heller. Inte för att jag är ovanligt ogin, utan för att tid är pengar, och omvänt. Som de flesta andra är jag löneslav. Jag byter min fritid emot pengar. Den dag någon ber mig att lämna över ett par tusenlappar i månaden till någon annan, så kommer jag istället sänka min lön genom att jobba mindre, och vara hemma mer med barnen.

  Svara
  • MiT

    /  02/07/2015

   När det väl kraschar så är det ju inte som om man stänger en kran sakta sakta utan det blir ju mer som om man kapar ledningen med ett hugg. Folk kan ju leva och köpa sina bilar ända fram till fem i 12 kvällen innan kraschen eftersom illusionen tillåter det. För det är ju en illusion, om man hela tiden har 50 spänn per dag att leva för men man istället lever för 1000kr per dag och intalar alla i omgivningen, inkl sig själv, att skillnaden är en vinst på 950kr per dag så kommer det att gå åt helvete med en smäll.

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  02/07/2015

    Av någon anledning blir jag nu väldigt sugen på retsina och fetaost. Konstigt så associationerna kan flyga iväg.

    Svara
  • Erik

    /  02/07/2015

   ”Sina bristande matte- och samhällskunskaper till trots, så har Schyffert en liten poäng: det finns pengar. Tittar jag mig omkring i den lilla skånska förort där jag bor, så är det fina villor och nya Volvo och BMW vart jag ser.”

   Det är klart att det kan finnas pengar, men hur många av villorna och de nya bilarna är köpta för mestadels kontanta medel och hur många är köpta genom lån där det enda som gör att ägarna har råd att betala är att räntorna är så låga?

   Svara
 9. Men det här med Zlatan saknar väl helt relevans? Enligt Wikipedia är Zlatan född i Sverige och rätta mig om jag har fel men om är man född i Sverige så är man väl svensk? Invandrarbakgrund borde väl inte heller ha relevans eftersom Zlatan knappast har suttit på flyktinganläggning på skattebetalarnas bekostnad i väntan på uppehållstillstånd?
  Så min fråga blir ju, vad i gärdsgårdsfrid har Zlatan med det här resonemanget att göra öht?

  Svara
 10. Det är inte bara så att politiker och media faktiskt frammanar rasism och sexism, genom att göra allt för att tvinga in kritiska röster i den fållan (lyckas ibland). Utan det är så, att politiker och media SJÄLVA är de verkliga och värsta rasisterna och sexisterna, som utnyttjar invandrares och kvinnors problematik, av populistiska skäl (hittills, det kommer nog att vända). Och därför förvärrar deras problem, på sikt. Dessa maktmänniskor, som har ordets makt, och som alltså ljuger och bedriver en orealistisk politik och journalistik. Vilken alltså på sikt är till nackdel ÄVEN för just kvinnor och invandrare. Ja redan nu, se hur jobbigt de också har det. Men svaren är bara: ”Fler invandrare, mera feminism!” Perpeteuum mobile…

  Svara
 11. ”Flykting kan få miljoner, som svenskt pass äger. Men miljoner får inget, som är kvar där i läger”.
  ”Human flyktingpolitik” som löser problem, eller skenhelig välvilja?

  Svara
 12. Jan

   /  02/07/2015

  För att förstå Schyfferts utspel måste man också förstå att sanningen är likgiltig för den politiskt korrekte. Det handlar istället om att ha rätt åsikter. Den som är beredd att slösa mest med svenskarnas skattemedel är godast. Slöseriet drabbar heller inte Schyffert eller Ernman på solsidan. De har alltid så de klarar sig. Det drabbar istället svenskar längst ner på samhällsstegen och längst ifrån arbetsmarknaden. Där dras resurserna in. De drabbas av nyfattigdom. De får ta notan.

  Svara
 13. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
 14. MJ

   /  02/07/2015

  Hur många här har röstat på partiet som vill minska invandringen?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Varför är det viktigt att veta vad folk röstar på ? Kan man inte debattera med folk utifrån det de skriver och inte utifrån vad de röstar på ? Vill du själv avslöja vad du röstar på ?
   Med tanke på hur du har argumenterat skulle jag kunna tro att det är ett ytterkantsparti långt åt vänster.
   Och nej,jag röstar inte på SD och har aldrig gjort det.Kan väl säga så mycket att det är ett borgerligt parti jag röstade på men det kommer förmodligen inte som någon överraskning…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/08/2015

   Hade för mig Tokan gjorde polls vid förra valet. Kolla arkivet?

   Svara
 15. Jan

   /  02/07/2015

  Tweeten ovan avslöjar också det faktum att den politiskt korrekte (här gaytenoren) alltid har medierna med sig. Den politiskt korrekte tar inga risker – snarare tvärtom, det kan gynna karriären. Den som säger emot riskerar att bli uthängd och klippt på ett ofördelaktigt sätt. Som ovan.

  Svara
 16. notsure

   /  02/07/2015

  Henrik Schyffert är företagare, en framgångsrik sådan. Hans kunder (de som köper hans tjänster) är media. För att kunna fortsätta sälja sina tjänster till dessa kunder måste han sålla in sig i åsiktskorridoren.
  Birro är i en likadan situation, men valde att att ställa sig utanför åsiktskorridoren. Vi vet hur det slutade.
  Huruvida Schyffert tror på det han säger eller inte är av föga värde. Företag har ljugit förut för att göra mer vinst.

  Svara
 17. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
  • En synnerligen intressant fråga. Verkar som väldigt många vill göra sig av med landet, kasta det som tidigare generationer har åstadkommit utan att offra en sekunds eftertanke.

   Är man världsmedborgare så vill man kanske inte förknippas med sitt bonniga förflutna från Europas utkanter.

   Svara
 18. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
 19. MiT

   /  02/07/2015

  ”Apropå Henrik Schyffert, Özz Nujen .. och Malena Ernman.”
  http://anybodys-place.blogspot.se/2015/02/apropa-henrik-schyffert-ozz-nujen-och.html

  Svara
 20. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
 21. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
 22. Några betydelsefulla kriterier som uppfylls av PK-megafonerna:
  > Tar aldrig reda på fakta (och den fakta som emellanåt tas fram är oftast ej relevant).
  > Tar sig själv på väldigt stort allvar (det gäller framförallt kändisar som Gardell, Arnstad, Ernman m fl).
  > Kan ej skilja på verklig rasism och vanlig invandringskritik eller kritik mot enskild religion (islam). Kan även ha en oförmåga att skilja på SD och riktiga nazistpartier.
  > Har inget vidgat perspektiv om hur det egentligen ser ut i andra länder eller på den svenska landsbygden.
  > Bor oftast i STHLM:s innerstad eller i något etniskt homogent område utan någon kontakt med utanförskapsområdena (gäller framförallt kändisar).
  > Kommer från skyddad medelklass.
  > Kommer enbart med floskler för att visa sin godhet (dumhet).
  > Anser att invandrare enbart är offer och har därmed rättigheter att svenskar är rasister och istället har skyldigheter.
  > Använder oftast känsloargument eftersom det ju handlar om människor.
  > Anser att tiggare gärna har rätt att finnas på våra gator och t o m ger pengar till dessa (utan att tänka på var dessa pengar egentligen går till).
  > Är innerst inne livrädd för att kränka invandrare eller vågar ens låta sig konfronteras med dessa, med tanke på att folk med mellanösternbakgrund oftast har ett hetare temperament.

  Svara
 23. MiT

   /  02/07/2015

  ”Därför berättar vi om självmordet”
  http://nyheteridag.se/darfor-berattar-vi-om-sjalvmordet/

  Svara
 24. MiT

   /  02/07/2015

  Svara
 25. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 26. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
  • Yngwe

    /  02/08/2015

   Och islam.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Kanske dags att splittra vänsterpartiet i ett V för män och ett V för kvinnor.V har ju en lång tradition av att splittras i olika fraktioner.

   Svara
   • Kan bli problematiskt eftersom män inom V inte får träffas utan kvinnliga övervakare…

    Svara
    • Pelle2

      /  02/08/2015

     Fast dom duktiga,feministiska kvinnorna i V får ju träffas utan manliga övervakare.Med tanke på hur duktiga dom är och hur lite de anser att män gör så borde det vara ett naturligt steg för dom att göra sig av med dom värdelösa männen och starta ett helt jämställt parti utan några män.

     Svara
     • Grodan Boll

       /  02/08/2015

      …och de kan välja en ny färg för sitt parti. Vilken som helst. En neutral och inte (enligt deras regler) könskodad. Vad sägs om rosa?

  • Pet

    /  02/08/2015

   Är detta på riktigt? Jag kan för mitt liv inte förstå hur alla dessa män och kvinnor tänker… Om detta är sanning så är det ett nytt lågvattenmärke. Jävlar alltså. Jävlar.

   Svara
 27. MiT

   /  02/08/2015

  Sen den här…

  Svara
  • Yngwe

    /  02/08/2015

   Kommer alltid ha det här i bakhuvudet när jag hör Schyffert igen. Trodde faktiskt inte det om honom och tror det här var väldigt korkat av honom för hans egen del. Han får klappar på huvudet nu men vad ska han skämta om framöver? Många som gillade honom när han kom var unga män (jag en av dom). Han har haft lite hjältestatus i min generation. Nu har vi blivit bra mycket äldre och jag är väl inte riktigt säker över återväxten för hans publik (brukar vara så, det fastnar i ett och samma åldersskikt). Jag tror han sviker hela sina kärna när han gör en sån här sak. Han får försöka vara rolig på mensfestivaler istället framöver, och allt hans svängrum försvann i ett nafs, för nu har han visat riktning i pk-träsket, svikit sina gamla fans och för att vara med de nya måste han gång på gång bevisa sin rättrogenhet. Fantastiskt roligt det kommer bli med din nya, humorbefriade, lättstingsliga publik. Dessutom är du ju man. De brukar gilla att kvotera in unga, ”starka” tjejer som älskar att slå på ”gubbslem” som dig. Du kan aldrig platsa i gänget!

   Grattis Schyffert! Det blir roligt framöver för dig, du! Å andra sidan har du ju redan gott om stålar så du klarar dig. De här futtiga småsummorna du tycker var och en glatt kan betala för den ”goda” sakens skull betyder däremot bra mycket mer för många pensionärer.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Malin Morell tycker uppenbarligen,som många andra,att fakta inte är viktigt när utfallet inte blir det rätta.Då tar hon till lite kvinnliga härskartekniker när Sanandaji står på sig.

   Svara
  • Mähä

    /  02/08/2015

   Hen-rik Schyffert är inget annat än en stor sn^pp.
   En osympatisk översittartyp är precis vad han är. Jag hatar honom.

   Svara
  • Malin Morell verkar helt CP.

   Svara
 28. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 29. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 30. MiT

   /  02/08/2015

  ”men fattigdom drabbar alltid kvinnorna värst. Finns det inget att fördela är det flickorna som blir utan.”
  Finns inget att fördela så får ingen någonting

  https://archive.today/Rnslv

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   I en feminist tankevärld är kvinnor alltid värst drabbade och alla män glider fram på en patriarkal räkmacka.Det är ju som bekant bättre att dö som man än att leva som kvinna.

   Svara
  • Så… när det inte finns något alls kan kvinnor alltså fortfarande klara sig genom att gifta sig, något män inte kan göra. Alltså drabbas kvinnor värst. … Hur tänker kärringen?

   Svara
 31. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 32. Gorby

   /  02/08/2015

  OT: Tre mediehus har nominerats till helhetspriset i Medievärldens och TU:s tävling Årets Dagstidning
  De nomierade är:
  – Aftonbladet
  – Expressen
  – Nyheter24

  http://www.medievarlden.se/nyheter/2015/02/de-kan-bli-arets-dagstidning

  Ja de tre står ju verkligen för bra journalistik (ironi)…

  Svara
 33. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 34. Hur fick du ihop ekvationen här:
  ”Då har han ”glömt” att berätta att bara Migrationsverket för år 2015 har fått 17,5 miljarder. Och att de begär ytterligare 48 miljarder för de kommande fyra åren bara för att inte kollapsa totalt. Så ca 30 miljarder bara för Migrationsverket 2015 alltså”?

  Jag är inte nationalekonom, eller tandläkare, utan bara mamma.

  Vidare talade du om ”kollaps”, o.s.v.
  Är det inte ”SD”, som kommer att kollapsa snart, p.g.a andra partiers s.k. ”utspel”?
  Ungefär som hur det gick för ”Ny Demokrati” på 1990-talet. Tänk om ”SD” inte ens kommer att existera inför följande val? Vore det då bra eller dåligt?

  Det är otydligt om denna blogg är ”feminismkritisk”, ”invandringskritisk”, ”religionskritisk”, miljövänlig, etc.

  Vilken koppling finns mellan det ena och det andra?
  Varför sortera in människor i fack, vattentäta skott och skuldbelägga dem, genom en sorts identitetspolitik, en sådan som boggen väl vänder sig emot?

  Svara
  • MiT

    /  02/08/2015

   Testa att läsa länken til SvD som länkas, det finns säkert mer att läsa om Mig.verket om man googlar lite också. De gjorde klart att de var TVUNGNA att ha ytterligare 48 miljarder över 4 år (2015, 16, 17 och 18), alltså utöver de de miljarder som de får varje år, utan dem skulle de få packa ihop hela verksamheten.

   Vad har Migrationsverket med SD att göra? Jag pratar om kommuner som kollapsar, de klarar inte av det som de enligt lagen ska tillhandahålla. Sjukvård, tandvård, socialtjänster osv. Listan är lång. Det har inget med SD eller NyD att göra, hur får du in dem i det här? Obegripligt…

   Jag är kritiskt mot det som är totalt galet och idiotiskt, borde väl vara ganska klart?

   Svara
  • ”Det är otydligt om denna blogg är ”feminismkritisk”, ”invandringskritisk”, ”religionskritisk”, miljövänlig, etc.”

   Det är tydligen viktigt för dig att bloggen är tydlig vad den är kritisk till? Du behöver ett fack som bloggaren kan placeras i så att du kan bedöma om kritiken omfattar rätt värdegrund?
   personligen anser jag att med lite sunt bondförnuft så kan man vara kritisk till allt som verkar osunt, även om man hamnar utanför åsiktskapillären…

   Svara
 35. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Det visar på Fi,s odemokratiska ryggmärgsreflexer när dom vill polisanmäla någon som driver med dom.Är förvånad att MIT och Jämställdhetsfeministern inte har blivit polisanmälda ännu.

   Svara
   • Erik

     /  02/09/2015

    Ehm, jag antar att du skämtar?
    Anledningen till att det numera är så få patrullerande poliser beror på att 57,6 % av poliskåren behöver ägna sig åt att ta emot polisanmälningar från F!. Trodde det var allmänt känt…

    Svara
 36. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 37. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 38. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Om Fridolin hade skrivit historien så hade det varit Julia Caesar och inte Julius som blev mördad 😉

   Svara
   • MiT

     /  02/09/2015

    Å nej! Julia Caesar hade givetvis dödat någon äcklig vi medelålders cis-man!

    Svara
 39. Pelle2

   /  02/08/2015

  ot:
  Rebecca Weidmo Uvell listar ett antal motioner till Fi,s kongress.http://www.uvell.se/2015/02/07/fikon-spr%C3%A5k-25427074#comments.
  Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta men det visar vilka verklighetsfrånvända dårar som befolkar det partiet.
  Här är ett axplock:
  Förbud för fiske eller fiskjakt som de skriver.
  Förbud att föda upp djur för mat,kläder och andra varor.
  Motverka köttnorm i skolor och förskolor.
  Sänk rösträttsåldern till 15 år
  Med mycket mera.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/08/2015

   Jag läste igenom alla 230 sidorna. Var mest förbud och nya skatter. En av dom roligare motionerna var den om att AMS skulle ha företag på lager åt dom som ville prova på.

   Konstinstallationen Sverige.

   Svara
 40. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 41. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
  • Anders Lindberg, en liten sossenolla som har inkvoterats enbart på grund av sina ”rätta åsikter”. Några kunskaper om hur saker och ting egentligen ser ut i samhället saknar hen fullständigt. Han är och förblir en loser.

   Svara
 42. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 43. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 44. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 45. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 46. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/08/2015

   ”Tolerance is you saying something crazy and me smiling and saying, ‘That’s nice.'”
   – Penn Jillette

   Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2015

   Dom kärleksfulla feministerna visar sitt rätta ansikte ännu en gång. Som vanligt skall alla vita män dödas eller förbjudas att göra en massa saker.
   Feministerna verkar vara en samling vänsterextremister som vill skapa en diktaturstat där kvinnorna regerar.

   Svara
 47. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 48. Jan

   /  02/08/2015

  När Cecilia Wikström inser skärpan hos Jan Guillou så måste han ha skrivit något verkligt trubbigt…

  Svara
  • MiT

    /  02/09/2015

   Ja, han önskade i princip döden åt både KD OCH FP. Men det fattade hon inte. 😀

   Svara
 49. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 50. MiT

   /  02/08/2015

  Svara
 51. Rimligt. Men han har ju inte briljerat tidigare heller.

  Svara
 52. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 53. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 54. Fast en sak, är det Schyffert som tar ut utdelning i stället för lön? Eller är det Schulman, (som tar ut båda) enligt länken här ovan på sidan? Hittar inte om Schyfferts skatt…
  Någon?

  Svara
 55. Johan Krüger Haglert

   /  06/22/2015

  Vi har nolltillväxt år efter år per capita trots flera hundra miljarder i ökad skuldsättning varje år.

  Invandringen bidrar rimligtvis.

  Svara
 56. Je suis non

   /  09/28/2015

  Schyffert är inget annat än en elakartad cancertumör i kändisvärlden.

  Svara
 57. Je suis Dan Park

   /  04/18/2016

  Jag hatar den jävla snoppen.

  Svara
 1. Maskulin asfalt | WTF?
 2. Särbehandla efter ras och etnicitet? | WTF?
 3. Så här ser hyckleri ut | WTF?
 4. Trängsel i hycklerifållan | WTF?
 5. Ni vet, vanliga svenskar? | WTF?
 6. Hur många quattro stagionis och stora Fanta kostar det nu? | WTF?
 7. Därför välkomnar vi feminister att 1 miljon irakier, syrier och afghaner väntas komma till Sverige till år 2018 | Jämställdhetsfeministerns blogg
 8. Metro, oberoende extremvänster | WTF?
 9. Den ständigt ökande tryggheten i Sverige | WTF?
 10. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: