Maskulin asfalt

Det är Sölvesborg i Blekinge som ”Får miljon till jämställd park” av Boverket för detta ändamål. En jämställd park alltså. Låter jätteschysst och säkert vad ungdomar, både tjejer och killar, verkligen behöver!

Vad är då en ”jämställd park” för något? Jo, de förklarar vad det är i texten, nämligen en ”park anpassad för och utformad av tjejer.”. Det är en jämställd park…

Det är den asfalterade ytan intill aktivitetshuset Skofabriken som med hjälp av Boverkets pengar nu ska förvandlas till en särskild tjejpark, en så kallad ”equal park”.

Och tjejparken, som de själva kallar den, är så jämställd att man till och med säger att den är en ”equal park”!

När parken ska anläggas är det olika tjejgrupper i Sölvesborg som kommer att få huvudansvaret för hur parken ska utformas.

Just det, ”equal park” var det visst…

– Vi är jätteglada för pengarna och kan nu sätta igång med att projektera och upphandla parken som jag hoppas kan stå klar senare i år. Asfalt känns så maskulint och det är bra att vi ersätter den med växtlighet och möjlighet till aktiviteter, säger kommunalrådet Heléne Björklund (S).

Kommunalrådet i Sölvesborg, Heléne Björklund (S), säger att asfalt känns så maskulint. Utom när hon sitter i en bil och ska åka långt antar jag, då är den säkert jättebra, kanske till och med feminin?

Alltså, en gammal parkeringsplats som kanske ingen använder är alldeles utmärkt om man hittar annan användning för!

Men kalla det inte jämställd park eller ”equal park” om den har den beskrivningen och det syftet. Och maskulin asfalt, really?

Jag har kollat flera gånger, artikeln är postad 5 februari 2015, inte 1 april som man annars direkt kunde tro.

Jag såg detta via Fröken missnöjd, ”what do teachers make…” för ett par dagar sedan men tänkte att det kan vara intressant för dem som inte sett det än!

**********

ceciliawikström

Så där säger en folkpartistisk Europaparlamentariker som inte insett att den ”sylvassa” krönikören önskar att det går käpprätt åt helvete för KD. Det må ju vara hänt att Wikström tycker är jättebra att det går åt helvete för KD. Men det är bara det att den ”sylvassa” krönikören i samma text, lite mellan raderna men ändå ganska tydligt, önskar att det går käpprätt åt helvete för FP också…

Hon hyllar alltså en som önskar att det går åt helvete med hennes egna parti som hon sitter i Europaparlamentet för.

Only in Sweden.

**********

ullaandersson

Den här cirkulerade lite nu i helgen och folk häpnade och undrade om det var ett skämt. För er som hängt med ett tag här på bloggen och därför är upplysta var det givetvis ingen nyhet, i januari 2014 kunde man i inlägget ”Vänsterpartiets internfeministiska vaksamhet mot män” läsa om deras separatistiska mans- respektive kvinnoträffar, klubbat på kongress och allt verkar det som. Och vänsterpartistiska män får inte inte prata med varandra utan en kvinnlig övervakare så alla mansträffar övervakas av en kommissarie…

**********

1370

När man inser att 40 000 gillar och hyllar Henriks Schyfferts debila text om invandringens kostnader.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. Lite konspirationsteori men kanske ändå rimligt: Den gamla asfaltsparkeringen hade väl den otrevliga bieffekten att den samlade traktens skateboard- och rollerblades åkare. Och så kan man inte ha det, ett gäng tonårsgrabbar som ägnar sig åt ett icke normkritiskt fritidsintresse…

  Svara
 2. Leif

   /  02/09/2015

  Här är männen som inte delar lika med sina kvinnor när det gäller barn, städning, matlagning, inköp och hushållsarbete. Det är männen som låter kvinnorna ta hela ansvaret medan de själva njuter av livets goda. Se de lyckligt lottade männen som i stället för att ta ansvar tagit en springnota! Se dem i arbete och fritid i SvT:s program Brobyggarna:
  http://www.svtplay.se/video/2660327/brobyggarna/brobyggarna-avsnitt-1

  Svara
 3. HAHAHAHAHAHA

  sorry, men det er så fantastisk….

  Svara
  • Mallemattias

    /  02/09/2015

   Skillnaden mellan våra Norgehistorier och era Sverigehistorier är att Sverigehistorierna överträffas av svensk verklighet.

   Svara
   • Ja, man skal ha rimelig bra fantasi til å klare å forutse alt det morsomme som kommer fra deres kanter.

    Tanke; Man kjører på maskulin asfalt, en maskulin motorvei. Over denne vei krysses det en bro, på søyler/pilarer. Broen kan anses som en maskulin og patriarkalsk konstruksjon siden denne opprettholdes av søyler, som må være et maskulint fallussymbol. Kjører man under denne broen så, som kvinne, må en da anse denne kvinnen som underlegen siden hun kjører gjennom en rekke med ”pikker” i full vigør som opprettholder over henne et tak av maskulin asfalt.

    Ergo, riv ned broene.

    Svara
 4. Sölvesborg är redan fullt av fuktiga strandängar, den mest feminina miljö som tänkas kan, så varför lägga pengar på att anlägga nåt nytt?

  Årets höjdpunkt i Sölvesborg, Sweden Rock Festival, kan för övrigt beskrivas som ett korvkalas på en fuktig strandäng. Samtycke har inhämtats.

  Svara
 5. Intenso

   /  02/09/2015

  Ja facepalm är helt berättigat. Det verkar bara bli fler och fler för var dag. Kanske skulle ta och ge faan i internet, för sinnesfridens skull.

  F.ö. Är det någon som har tips på hur man slipper specifika vänner på Facebook utan att blockera? Så evinnerligt trott på att vissa delar hjärntvättade floskler i tid och otid:

  Svara
  • Du kan ta bort dem från flödet, sluta följa dem. Klicka uppe i hörnet när du ser deras inlägg eller gå in på dem o klicka på följer så avföljer du. Har en hel del galna feminister som av avföljt. 😛

   Svara
 6. Pelle2

   /  02/09/2015

  Man kunde nästan tro att det är jämställdhetsfeministern som är kommunalråd i Sölvesborg.
  Det är ju naturligtvis maximalt jämställt när enbart tjejer får utforma parken 😉
  Cecilia Wikström ger dumheten ett ansikte när hon hon håller med om att det är önskvärt att hennes eget parti åker ur riksdagen. Att hon dessutom önskar detsamma för ett alliansparti får mig att undra om hon inte borde byta parti till något vänsteralternativ.

  Svara
  • Anders Senior

    /  02/09/2015

   Är hon feminist så borde hon definitvt byta parti, feminismen är ju inget annat än förklädd kommunism. Det som förvånar mig är snarare hur feminsterna tillåtits/lyckats infiltrera de borgerliga partierna. Denna kommunistiska taktik med infiltration är ju sedan länge känd.

   Svara
 7. Leif

   /  02/09/2015

  Undrar om parken också anläggs av tjejer. Risken finns ju annars, det är uppenbart, att den anläggs med en patriarkal attityd i själva utförandet.

  Svara
 8. Totalliberal

   /  02/09/2015

  Tänk vad rasistiskt det hade varit ifall parken istället hade byggts av nån arkitekt, kvinnlig eller manlig, som hade utbildning i och erfarenhet av att utforma parker. Nä, tjejgrupper ska det vara! Flower power!

  Svara
 9. Asfalt har väl inte direkt med kön att göra, även om den nog är mer lämpat för högklackat än att gå på grus eller kullersten? 🙂 Jag har sysslat med lekplatser, på mina barns friskola, och försökte få med -skolverket eftersom den var livsfarlig, stenblock under redskap(!), utstickande spikar från bräder(!).Skolverket var ointresserat, men jag fick rätt hos Arbetsmiljöverket.
  I Spanien finns gott om mycket fina lekplatser, med mjukt underlag, (EU-reglerna är sådana nu, utom för skateboard förstås). Sveriges påstådda barnvänlighet är rent hyckleri, även FN har gudbevars reagerat. För att inte tala om de fascistiska vårdnadsskandalerna, pojkarnas orättvisa skolbetyg, Reinfeldts utspel om pappor som alkoholister osv osv.
  Och fortsatt statsfeminism har ansvaret!!!

  Svara
 10. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20288019.ab

  ”men enligt domen har flickan varit känslomässigt bunden till 16-åringen”

  Tydligen är det en försvårande omständighet att de båda varit ihop?

  Svara
 11. Rick

   /  02/09/2015

  ”Asfalt känns så maskulint och det är bra att vi ersätter den med växtlighet och möjlighet till aktiviteter”, anser den feministiska begåvningen i Sölvesborg. Jag har aldrig besökt Sölvesborg, men om deras parker är asfalterade så har de ju fått något om bakfoten alldeles rejält. I alla städer jag besökt i Sverige och utlandet har parker uttryckligen präglats av växtlighet, inte asfalt. De platser där asfalten dominerar har haft helt andra funktioner och följaktligen också kallats något annat, som t.ex. parkeringsplats. Eller tänker de sig att man kan parkera i parken….?

  Förresten undrar jag om den tilltänkta parken verkligen blir så tjejvänlig som avsett, för som genusforskningen så väl visat, så tenderar alla vita svenska heterosexuella medelklassiga våldtäktsmännen gömma sig bland växtligheten för att studsa fram så fort en tjej passerar. En öppen asfalterad yta erbjuder inte samma möjligheter för dem att gömma sig.

  Svara
 12. Haha lite taliban över vänsterpartiets möteskultur,kvinnor för sig män för sig,feminism?vad gäller manlig asfalt och komikers räkneförmåga,landet behöver inte oroas över islam galenskapen finns redan här!

  Svara
 13. MiT

   /  02/09/2015

  har Betnér också börjar oroa sig för framtida intäkter?

  Svara
  • Lövet

    /  02/09/2015

   Jag vet ett pucko som kallar sig komiker utan att få ur sig ett enda roligt skämt!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/09/2015

   Min aspie-hjärna håller med.

   Svara
 14. Pepp

   /  02/09/2015

  Roligt. Det är alltså inte sexistiskt att associera asfalt med maskulinitet om man heter Heléne. Bra att veta. Eftersom hon glömde nämna hur maskulint konstruktion är så har jag här bidragit med hur en jämställd, eller sk. equal park, ser ut när kvinnor har fått bestämma och skapa. (inte bygga eller konstruera; skapa.)

  Fullt allvar dock. Jag tycker mitt påhitt är precis lika löjligt som Helénes.

  Svara
 15. Leif

   /  02/09/2015

  Lars Lindström har sent omsider kommit fram till att män kan vara bra att ha ibland:
  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/fordomen-om-man-stammer-bara-ibland/
  Annat var det förr. Då lät det såhär:
  ”Vad är det för fel på oss? Varför rånar vi banker, misshandlar, mördar? Varför slåss vi för att vi älskar ett fotbollslag? Varför misshandlar vi kvinnorna vi säger vi älskar? Och varför sysslar inte kvinnor i samma utsträckning med denna dårskap?”
  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/jag-ar-inte-radd-for-feminismen—jag-ar-skrackslagen-for-mansrorelsen/
  Nu konstaterar Lindström att ”Gubbar på stubbar kan också ha känslor.”
  Har han månne på ålderns höst blivit sentimental?

  Svara
  • Anders Senior

    /  02/09/2015

   Nä, skulle snarare i så fall tro att hans vindkänsliga kappa börjar märka av ett litet omslag i riktningen. Alternativt att han försöker legitimera sig en anledning att få vara kvar och inte behöva ”kliva åt sidan” åt en karriärlysten kvinna.

   Svara
 16. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20289610.ab

  ”– För mig är Flashback kopplat till Marcus självmord, säger hon.”

  Undra om AB skulle dra en artikel om hur fi drev en kille till självmord?

  Svara
  • Fugen

    /  02/09/2015

   Var inne i den tråden strax efter den skapades, kunde aldrig tro att det var sant. Kopplade inte upp mig mot kamran och kom tillbaks när den var högst upp på heta ämnen. Då var det självklart några som hade hetsat, för de trodde självklart inte det heller, men många försökte hjälpa honom, letade upp hans ip, ringde polisen och gjorde allt för att rädda honom. Tyvärr var dramat över och hans liv gick inte att rädda. Man kan tycka vad man vill om FB, men där och då var det många dom hjälptes åt att rädda liv.

   Till skillnad mot unga Fi

   Svara
 17. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Blev lille Henrik ledsen när Birro visade vilken hycklare,hatare och mobbare johansson är ?

   Svara
 18. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/09/2015

   ”Aftonbladet granskar”, en oxymoron.

   Svara
  • Att AB inte hittade sin egen gullegris, Micro113 eller vad f-n hon kallade sig, kanske mest beror på att hon bannades från forumet som den sanna näthatare hon är…

   Svara
   • MiT

     /  02/09/2015

    Hon har ju en blogg som dock inte har uppdaterats sen september

    Svara
    • Hon skrev förra veckan i tråden om ‘svenskarna’ på finlandsbåten, ihärdigt påpekande att de mycket väl kunde vara just svenskar.

     Svara
     • MiT

       /  02/09/2015

      På flashback?
      Säg bara var, länka inte för jag vill inte ha några galningar på bloggen… 😉

     • Ja, där

  • Laglöst land med säte i New York. Jag undrar vad en genomsnittlig amerikan skulle säga om det epitet?

   Svara
 19. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 20. MiT

   /  02/09/2015

  ”Sitter i COOP-kassan på dagtid, skriver neger på Flashback om nätterna”
  https://www.flashback.org/sp52205044

  Svara
  • Aftonbladets recension av Louis Armstrongs första gig på Nalen:

   ”En stackars vit musikkritiker, som helt oförberett ställdes inför uppgiften att recensera denna tillställning, känner sig ovillkorligen en smula förbryllad och undrar om inte evenemanget egentligen skall omtalas under avdelningen för eldsvådor och mindre naturkatastrofer… De odefinierbara brölanden Armstrong igår frustade fram på sin helvetesmaskin (en trumpet) vägrar åtminstånde jag uppfatta som några slags musikaliska manifestationer. Ett gott förde denna koncert emellertid med sig. Den gjorde slut den gamla tvisten huruvida apor har ett språk. Den som igår hörde Louis Armstrong föra sina hesa meningsutbyten med mikrofonen kan inte gärna betvivla den saken.”

   Svara
 21. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Förstår att Palm tycker det för hon vill väl naturligtvis,precis som många andra feminister,få det till att de som kritiserar henne för hennes åsikter är en hatare.
   Dessutom är det ju ironiskt att de som har näthataren Virtanen anställd hos sig tar sig rätten att ha åsikter om vad andra skriver.

   Svara
  • If you don’t like it, don’t click it.

   Svara
 22. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Anders

    /  02/09/2015

   Uppenbart vet inte Arnstad vad ”Kulturbiologi” är. Det är nämligen en erkänd del av biologin, men inte så som han tror. I hans värld skulle det tydligen handla om att vissa folk skulle ha en biologisk kultur som skulle vara överlägsna andras. Kulturbiologi handlar i verkligheten om hur kulturen påverkar biologin. Det mest uppenbara är hur olika arter gynnas och missgynnas i kulturlandskapet. Hur bete, svedjebruk, monokulturer, gödning mm påverkar. Det handlar också om hur djur domesticeras och anpassar sig till urbana miljöer. Man skulle även kunna härleda hur kulturella yttringar skulle påverka evolutionärt urval över tid och sätter spår i genetiken. Kallas även humanbiologi, eller humanekologi.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Humanbiologi
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Humanekologi

   Som vanligt tar dessa dårar ord och begrepp de inte har en aning om och ger dem sin egen innebörd. Ren ordkidnappning i sann postmodernistisk anda. Riktig kulturbiologi kan man läsa på universitetet.
   http://allastudier.se/utbildningar/272223-kulturbiologi-f%C3%B6rnyande-av-biologisk-kunskap/

   Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Förstår att postmodernisten och radikalfeministen Palm gillar ”historikern” Arnstad.

   Svara
 23. Doris Lessing om dagens feminister, i Nobelintervjun med Lasse Bengtsson. DL: ”Hemska förfärliga människor!” De du Veronika P, bit i den! Har frågat TV4 men ”intervjun går ej få tag på.”
  Asfalten verkar inte vara grundproblemet, utan den krystade kopplingen till ”maskulint”. Det är den stämpeln hon vill sätta….

  Svara
 24. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Det kan inte vara andra kvaliteter som avgör om en film går bra än att de uppfyller Bechdeltestet?

   Svara
 25. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 26. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 27. MiT

   /  02/09/2015

  Läs svaren hon får

  Svara
 28. Dreadlock

   /  02/09/2015

  Judge Judy rules..

  Av någon outgrundlig associerade jag till ”Mister Creosot” i Monty Pythons ”The Meaning of Life” , när jag tänkte på Guillou,och vad han har blivit till.

  Svara
 29. Jan

   /  02/09/2015

  Visst är delar av Flashback ett avlopp. Där har Jan Helin och de andra mediemiljonärerna rätt. Men å andra sidan så tror jag inte att deras repressiva agenda mot folkligt tyckande är så mycket bättre. Vi ser nu hur åsiktskorridoren och kommentarsfälten stängs så att Jan Helin och hans korpulente Expressenkollega får korridoren för sig själva. På vilket sätt hjälper det den fria debatten?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Expressen, som allierar sig med stenkastarvänstern i researchgruppen, skall väl heller inte slå sig för bröstet vad gäller moral och AB som har näthataren Virtanen som anställd borde också sopa rent framför egen dörr.

   Svara
  • Dreadlock

    /  02/09/2015

   På Flashback kan man välja vilka trådar som man själv anser är läsvärda. På Jan Helins redaktion viner piskan i luften när Jan sticker ut en våt tumme i den politiska hetluften för att anpassa kejsarens nya kläder för läsaren. Om de ens bryr sig om politik. Oftast är det ju bara en ”One trick Pony” utan reagens eller agens . Det finns bara plats för plakatpolitik och det finns inte resurser för ett bemötande av läsaren. Det har de flesta digitala tidningspolicys regler satt punkt för.

   Sedan så kritiseras Flashback . Ja, det är ju inte så förtvivlat konstigt ?

   Svara
 30. MiT

   /  02/09/2015

  ”Lönegapet mellan män och kvinnor, vad beror det på?”
  https://archive.today/fDZOp

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2015

   Och självklart är alla män högavlönade och jobbar i en chefsposition.Dessutom är alla manliga yrken högavlönade så då är det självklart att enbart kvinnodominerade yrken skall få en högre lön.
   Det är ju också självklart att en kvinna enbart kan välja ett kvinnodominerat yrke och därför måste det generera en högre lön oavsett krav på utbildning.

   Svara
  • Anders

    /  02/09/2015

   Så de vill att man ska ha samma lön oavsett bransch och arbete? Ja är man marxist vill man väl ha statligt styrda löner. Det är ingen rättighet att ett visst jobb ska ge en viss lön. Om färre vill göra jobbet och det måste göras, får de som betalar för jobbet betala mera. Hennes, tänk om alla kvinnor i vården sa upp sig då skulle samhället kollapsa, är ju precis den inställningen som gör att vården kan fortsätta utnyttja kvinnor med usla löner och taskiga arbetsförhållanden. Det står alltid folk på kö för att göra gott. Sen har vi hennes, det finns inget som säger att män är bättre chefer, som om en chefsposition bara är något man får. För att komma ifråga som chef måste man offra en hel del. Det är det flera män som gör. Väljer man deltid för familjens skull och inte vill resa, jobba över, ha prestationsbunden lön, blir man inte chef. För det finns ett manligt nätverk där folk rekryteras. Det är i baren på Scandic Hotell. Där möts utesäljare, konsulter, reparatörer, chefer mm från flera branscher. De är nästan alla män som offrar tid med familjen för bättre betalt. När ett företag ska rekrytera en mellanchef är det just i den poolen man söker. ”Du vet Janne som jobbar på KritAB? Han skulle kunna passa. Patrik, kan inte du ringa och fråga honom?” Vill man in där får man göra sina hundår, vilka kan vara hela arbetslivet om man har otur.

   Svara
 31. MiT

   /  02/09/2015

  Visste väl att jag sett siffran 16 000 per dygn för ensamkommande

  Svara
  • Det är bara ljug. Du ska inte tro allt du läser på internet. Riksdag och departement är en typisk hatsajt som går SDs ärenden. Dessutom så har dom en swastika som logga (om man kisar riktigt hårt).

   Svara
  • Vad kostar ett av bättre rummen på Sheraton, 3000 kr/natt, inkl mat? Lägg på det dubbla, så får man tolkar och specialistpersonal också, totalsumma 6000/dygn. Fortfarande dyrt, men…

   16.000 per dygn är tecken på grov korruption

   Svara
  • Anders

    /  02/09/2015

   Ett vårddygn i Kriminalvården kostar 3000 på anstalt och 3500 på häkte. Inte ens extremfångar på säkerhetsbunkern kostar så här mycket. Att betala 16000 per dygn betyder att några skor sig hårt på offentliga medel.

   Svara
 32. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Anders

    /  02/09/2015

   ”Sluta hävda att det bara är extrema islamister. Det är alldeles för många…”
   Undrar vad Somar skulle tycka om den argumentationen?

   Svara
 33. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
 34. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Mallemattias

    /  02/10/2015

   Klart det gör. Herregud…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Det funkar alltså inte att polisanmäla vakten som begick övergreppet utan man vill göra det till en strukturfråga.Jag har varit ute på krogen och i folkparker och andra ställen där det förekommer vakter och har aldrig blivit felaktigt behandlad av dom.

   Svara
 35. MiT

   /  02/09/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Snacka om att ha tappat det totalt.Att jämföra mördare med en som inte vill utföra abort. Är det inte dags att sparka Sahlin ?
   Och nej, jag tycker inte att man skall kunna vägra att utföra en abort om man har sökt ett jobb där detta ingår och jag är för abort

   Svara
  • robjoh

    /  02/10/2015

   Tror det finns abortmotståndare i USA som har genomfört attacker mot läkare som utför abort. Vet dock inte hur många fall det rör sig om.

   Svara
 36. MiT

   /  02/09/2015

  ”40.000 svenskar finns i registret – så kollar du om du är med”
  http://www.friatider.se/40000-svenskar-finns-i-registret-s-kollar-du-om-du-r-med

  Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Aschberg visar sin kommunistiska bakgrund genom att registrera sina åsiktsmotståndare och selektivt utmåla människor han inte gillar som näthatare.Det går däremot utmärkt att kalla näthatare som Zofalgary för offer.
   Vilken vidrig människa han är….

   Svara
 37. QED

   /  02/10/2015

  ”…. ekonomin i Sovjetunionen ersatte pengarna med befallningen. På sitt sätt var det en post-monetär ekonomi. Men detta sättande av språket i centrum inskränkte sig inte till ekonomin. Sloterdijk skriver:

  Som Boris Groys demonstrerat, konstituerade sig kommunismen som en mobiliserande kraft exklusivt inom språkets medium. Det är därför inte förvånande att dess framgång främst bestod i genomdrivandet av en strategisk kodifiering av språket.

  I grund och botten är det bakgrunden till fenomenet politisk korrekthet Sloterdijk och Groys här identifierar. Politisk korrekthet är samma framtvingande av en kodifiering av språket, strategiskt anpassad för att gynna kretsar med ursprung i närheten av stalinismen. Vissa ord förbjuds, andra tillkommer, många används på ett missvisande sätt som vapen mot meningsmotståndare, och bakom detta finns en tydlig agenda och ett lika tydligt cui bono.

  Samtidigt identifierar Sloterdijk den stora utmaning ”vänstern” faktiskt stod inför under mitten av 1900-talet, när omfattningen av terrorn och folkmorden i Sovjet och Kina började bli känd. En sådan insikt borde ha fyllt många med ånger, och vänt det övriga samhället mot dem. Det historiskt intressanta, det som behöver förklaras, är att detta inte ägde rum, annat än undantagsvis. Sloterdijk identifierar här ”anti-fascismen” som en sådan ”strategisk kodifiering av språket”. Han skriver:

  …den påhittiga självbeskrivningen av vänsterfascism som antifascism blev det dominerande språkspelet under efterkrigstiden… det är inte en överdrift att identifiera den radikala vänsterns flykt till ”antifascismen” som den mest framgångsrika språkpolitiska manövern under 1900-talet.”

  http://www.motpol.nu/oskorei/2015/02/08/sloterdijk-om-sprakpolitik/

  Svara
 38. Lisa

   /  02/10/2015

  Det är så mycket i detta inlägg jag inte orkar med… Att parker tydligen anses alldeles för manliga är bara en anledning att vilja avgå som svensk kvinna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: