Dagens Mäktiga Samhällstopp

Dagens Aftonbladet har kommit fram till nästa Mäktiga Förtroendevalda Samhällstopp att konfrontera som flashbackshatare, det är Hemlösa Harry som på Flashback har skrivit

Jan Helin är DUM!

homelessharry

Eller nä så är det ju inte. Aftonbladet sparar nog de allra mäktigaste samhällstopparna till The Grand Finale antar jag eftersom de idag klättrar upp några pinnhål på stegen från de semimäktiga undersköterskorna och bonddrängarna till studenter! Nu jävlar är det allvar!

Aftonbladets granskning av samhällstoppar som en läkare, en jurist, en undersköterska, en bonddräng och nu en student har lett till att regeringen ska undersöka om det ”Kan bli aktuellt skärpa lagen”!

Borde de inte undersöka om det Piscatus sysslar med är lagligt istället? Tråla efter mailadresser, namn, telefonnummer och så vidare från så många håll som möjligt, föra in i olika databaser för att sen korsköra databaserna mot varandra för att få träffar från andra databaser som är på drift och sen samköra igen och igen och… Det blev ett jävla liv på journalisterna om registret från Skåne som polisen hade men jag har inte hört så många klaga på det som Piscatus håller på med? Är det för att så många är kunder hos dem kanske? Är det ens tillåtet att ha sådana omfattande register över folk baserat på politiska åsikter och dessutom samköra dem med uppgifter från myndigheter med mera för att identifiera folk?

Sen säljer de uppgifterna till kreti och pleti som vill betala för det. Piscatus säkerhet verkar ju vara sådär, de har blivit hackade ett par gånger och deras kundregister har kommit på drift och den senaste finns givetvis på…. Flashback! Så jo, de säljer till kreti och pleti för som man kan se i det senaste kundregistret som läckt från dem så finns alla möjliga människor med där. För vad har till exempel en enhetschef på en akutmottagning med journalistisk verksamhet att göra? Och hans tillgång till Piscatus register är inte ens tidsbegränsat verkar det som. Studenter verkar också ha fått tillgång till registren, främst under 2014 och då en månadslång prenumeration. Så de verkar sälja uppgifterna till kreti och pleti alltså…

Kanske där Ygerman borde lägga sitt krut?

De mäktiga samhällstopparna

Researchgruppen och Flashback

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

  • Pelle2

    /  02/12/2015

   Klockrent skrivet. Det svenska försvaret verkar syssla med allt annat än försvar.

   Svara
   • MJ

     /  02/12/2015

    Det var länge sedan försvaret var ett försvar. Det började redan 1991 då man började anpassa Sverige efter den kommande införlivningen dom vassalstat i Europeiska sovjetunionen (eller gemenskapen som det hette då).

    Sverige behövde inte längre försvara sig utan skulle i framtiden kunna ställa upp med en kolloni-tropp för kommande krigsäventyr, dessa äventyr skulle utspela sig inom 800 mils radie från Bryssel, det vill säga omfatta det mesta av världens olja.

    Det har ju kommit på skam lite. Vi har ställt upp med trupp på Saudiarabiens sida i Bosnien, Kosovo, Afghanistan och Libyen. Andra unionsstater har slagits på Saudiernas sida även i Irak och lite småkrig.
    Men de förväntade vinsterna har uteblivit. Och nu vaknar vi plötsligt upp och kommer på att ett nytt storkrig står för dörren och vi har bytt vårt försvar mot rövarförband.

    Om krigsmakten sysslar med att räkna snoppar eller om de gör något annat spelar ingen roll för försvarsförmågan. 14 000 man är inget försvar vilken utrustning eller utbildning de än har.

    Svara
 1. Pelle2

   /  02/12/2015

  Skulle som sagt var vara kul om någon letade reda på någon Expressen/Aftonbladet journalist/Chefredaktör som har skrivit något dumt och publicerade det.

  Svara
 2. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 3. MJ

   /  02/12/2015

  Advokatsamfundets underbara generalkommissarie skrev ett blogginlägg om hur viktigt det var med de tre likvärdiga visselblåsarna; Snowden, Manning och Aftonbladet.
  Läs och förundras, främst över hur hon tolkar lagen men också över att hon uppfattat de uthängda som politiker.

  Svara
 4. johan

   /  02/12/2015

  Tja, Snowden och Manning sitter ju inne på mer eller mindre livstid. Jag antar att även hon välkomnar ett sådant straff?

  Kan inte någon med lite att göra helt enkelt polisanmäla Piscatus för brott mot PUL? Går det så går det…

  Svara
  • MiT

    /  02/12/2015

   Frågan är vad som är värst, PUL eller att de trålar och samkör hela tiden. Har du laddat ner filen och kollat users på Piscatus? Det är kunder. Vad gör folk från Tele2, Telia osv där? Eller vad kan en advokat från Norrland ha med journalistisk verksamhet att göra? Ingen tidsbegränsning för honom heller… Studenter finns många, likaså många som när man googlar dem inte hittar något som har med journalistisk verksamhet eller ens i närheten finns också. Och jag har bara kollat några stycken, stickprover…

   Svara
   • MJ

     /  02/12/2015

    Nu KAN det ju finnas kunder där som egentligen granskar Piscatus.

    Sen att advokater finns med har nog inte med journalistik att göra, utan om förtalsmål att göra.Om jag hade förtalats på Flashback hade jag helt klart övervägt att försöka få fram namnen på användarna med hjälp av Piscatus. Det motstående intresset är ju såklart att man inte vill förse Piscatus med inkomster.

    Svara
 5. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 6. Jonte

   /  02/12/2015

  Och vad händer om man dagligen läser feministiska bloggar av Lady Dahmer och Fanny Åström?

  Svara
  • Intenso

    /  02/12/2015

   Skulle säga att verklighetsuppfattningen blir bättre förankrad i den faktiska verkligheten och man stärks moraliskt när det upp för en att man ständigt förs bakom ljuset av människor vars bakrund man vet väldigt lite om.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/12/2015

   Som sagt var Jonte,om man läser hatiska radikalfeministers bloggar så kommer det definitivt påverka ens moral.

   Svara
  • Björn

    /  02/12/2015

   Det går inte med säkerhet att säga om Klara Andersson-inläggen är parodiska eller ej. Läs inlägget om Morran och Tobias. Inte helt långt från det vanliga gnället alls.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/12/2015

   Man får ju verkligen hoppas att det är någon som trollar. Annars är hon en seriöst sjuk människa som verkligen inte skulle få behålla vårdnaden av pojkbebisar.

   Svara
 7. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
  • Nästa vecka är hon skattefinansierad med riksdagsplats för miljöpartiet. Tur att Janouch skrattar högt för det är dyr underhållning.

   Svara
 8. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 9. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/12/2015

   Det är nog få som ifrågasätter att det finns patriarkala samhällen.Problemet är bara att radikalfeminister som Palm påstår att Sverige är patriarkalt.
   Om det var Patriarkalt i ordets ursprungliga bemärkelse skulle Palm kunna glömma att hon hade fått vara riksdagsledamot.Då hade hon varit hemma och skött hushållet på heltid…

   Svara
  • så Veronica; om stympningen skett MED bedövning, hade det varit lite mer ok?…

   Svara
   • MJ

     /  02/13/2015

    Det är väl klart att det hade?

    Svara
    • som Halalslakt

     Svara
     • MJ

       /  02/13/2015

      Tja, Halalslakt är ju lite bättre för djuren än det normala alternativet, här i Sverige. Så det är väl snarare ”som slakt” det är. Slakt är grymt men om man kan göra det utan stress och rädsla och helst utan smärta så är det lite mindre grymt.
      Eftersom halalslakten här i Sverige är lite mindre grym än alternativet i köttindustrin så är den lite mer ok.
      Men som man behandlar djur i köttindustrin är inte ok.

  • David

    /  02/12/2015

   Är den könsstympning av pojkar som praktiseras i stora delar av världen, och som traditionellt utförs strax efter födseln utan någon bedövning, också det ett bevis för något? Matriarkatets existens?

   Svara
  • MJ

    /  02/13/2015

   Vilket kön hade de som utförde övergreppet?
   Vilket kön är det som upprätthåller traditionen att könsstympa flickor?

   (Ledtråd: det är samma kön som upprätthåller kvinnors madonnakomplex här)

   Svara
 10. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 11. MiT

   /  02/12/2015

  Det verkar som om hennes tweet träffade en väldigt öm punkt

  Svara
 12. Pelle2

   /  02/12/2015

  Virtanen är en minst lika stor hatare som någon skribent på Flashback.Men som den godhetsapostel han är så tycker han väl att hans hat är berättigat…

  Svara
 13. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 14. MiT

   /  02/12/2015

  Svara
 15. vafan

   /  02/13/2015

  Vad är det för ett desperat panikdrev som den etablerade skvallerpressen håller på med. Är det inte en dyrköpt maktdemonstration att med hjälp av brottslig verksamhet lära folket att inte våga kritisera media. Konkurrens om opinionsbildning är aldrig särskilt kul och det bästa vore väl om man kunde avskaffa alla former av anonymitet på nätet en gång för alla. Bristen på självkritik är bara total. De klagar på näthat men anställer själva folk för att sprida hat på nätet. De lyfter fram någon vidrig våldtäksman för att ba’ kolla vad vi hittade här. Som att det inte finns folk inom media som förgriper sig på unga tjejer eller praktikanter på någon etablerad tidning. Och hade de bara ställt minst lika höga krav på sig själva som vad de kräver av opinionsbildaren Uffe i Säffle så skulle de aldrig någonsin få slut på uppslag. Hur kan de då inte idiotförklara sig själva när de skickar ut någon klämkäck kvinnlig journalist för att trycka upp muffen i ansiktet på allehanda konstigt folk.

  Svara
 16. http://web.archive.org/web/19990218120424/http://www.hata-staten.pp.se/texter/maskinen.txt

  Så tyckte jag då, om Aftonbladet, Expressen, vinklingar, frihet och åsikter.
  Nu är det dags att vända blad och gå vidare.

  Svara
 1. Intresset för jakten verkar vara begränsad | WTF?
 2. De uteblivna ryggdunkarnas vecka | WTF?
 3. De uteblivna ryggdunkningarnas vecka | WTF?
 4. SVT avslutar året med ännu en radikalfeministisk vänstersatsning | Jämställdhetsfeministerns blogg
 5. Lite blandat från 2015 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: