Skjutningarna i Köpenhamn

Gudmundson var rätt snabb på det i går och har uppdaterat sitt inlägg ett par gånger sen dess också, ganska kortfattat med en hel del länkar.

Jag har som sagt inte kollat så mycket på detta men det är ändå intressant hur fort skademinimerarna dyker upp, innan de ens själva vet något så ska det skademinimeras OM det visar sig att det var ett politiskt dåd med islam inblandat.

köpenhamn

BOOOM! Där dök han upp direkt med numera typiskt MP-perspektiv. Hur många har Nisse skjutit det senaste? Hur många har hans vänner skjutit? Jaså, inga, så omanliga de måste vara… Man kan också säga att det nästan alltid är män som skjuts när de försöker försvara andra män, kvinnor och barn. Kanske det är typiskt manligt att offra sig för andra istället? Kolla gärna alla svar på hans tweet, en massa fullständigt vansinniga idiotier dyker upp, en del av dem finns i kommentarsfältet till mitt förra inlägg ”De uteblivna ryggdunkningarnas vecka”.

köpenhamn1

Det verkar vara det viktiga att fundera över direkt, eventuella konsekvenser för Danmarks muslimer? Det är SJUKT! DET ÄR ETT RUBBAT BETEENDE!

äckligavilks

äckligavilks1

Kan vara ett troll men förmodligen inte. Eftersom användaren är borttagen nu så var det nog en riktig.

köpenhamn2

Jo, det kan ju vara lämpligt att ta bort sådana tweetar. Men som sagt, de hamnar ALDRIG i någon artikel i Aftonbladet om näthat oavsett. Visst är det märkligt… Och man får aldrig någon reaktion för dem heller när man påpekar sådana saker. ALDRIG alltså! De bara ignorerar och låtsas som om det regnar. Det är ett arrogant beteende som de flesta journalister uppvisar.

köpenhamn3

Nu vet jag inte hur Expressen har ”anfallits” men tvivlar på starkt på att det skett något ”anfall” alls. Och att det ska vara de som skjutit i Köpenhamn? Hyckleriet från general Arnstad når nya höjder hur otroligt det än kan låta.

köpenhamn4

Ungefär så. Det är RUBBAT att tänka som Linn gör!

köpenhamn5

köpenhamn6

Två stycken från Aftonbladets kulturchef med några års mellanrum. Säger en hel del.

köpenhamn7

Kanske Salman Rushdie inte skulle skrivit Satansverserna också? Det kanske var dumt, det var ju så många som blev arga på honom…

köpenhamn8

Tja, vad ska man säga?

Tänk om det är så att det är ett politiskt dåd med islam inblandat, vilket mycket tyder på? Ska vi skita i det då för att inte göra några få av alla muslimer ledsna i ögat?? Det verkar ju alla skademinimerare tycka? Vad vinner man på det? Vem vinner på att skita i det? Det var ju samma RUBBADE snack efter dåden i Paris! På till exempel SVT vred man på sig som en mask på en krok för att leta infallsvinklar på hur det skulle DRABBA muslimer. Hela tiden gjorde man detta. Det var högsta prioritet då. Man bjöd in islamistförsvarare för att diskutera i TV hur det skulle DRABBA muslimer framöver. Hur judarna drabbades och kommer att drabbas i framtiden var inte lika intressant att diskutera…

Hur många kulturskribenter har stått upp för Vilks sen han började hotas? Hur många journalister? Politiker? Några andra? De som gjort det, hur har de bemötts? Vad har de mötts av? Vad har man kallat dem? Hur har man avfärdat dem? Vilka har avfärdat dem? Varför har de avfärdats? Det kan väl många tänka på idag tycker jag. Idag är det några som ändå försöker men är det en riktig förbättring av det annars RUBBADE beteendet eller bara högst tillfälligt? Gissar tyvärr på högst tillfälligt…

Anybody’s Place: ”Lilliputanerna regerar?

Häxan: ”Arnstad is Charlie, Vilks, Mattsson, Linderborg, Kalle Anka, Jeanne Dárc och Efraim Långstrump

Fnordspotting: ”Köpenhamn

Sjätte mannen: ”IDIOTER I ALLA LÄGER, FÖRENEN EDER

Ledarsidorna: ”Syltryggarnas parad

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

83 kommentarer

 1. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 2. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 3. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 4. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 5. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 6. MiT

   /  02/15/2015

  Jaha, och vem har stor del i skulden…

  Svara
 7. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • notsure

    /  02/15/2015

   Svaret är alltid en block.

   Svara
   • Hon har femtioelva sidor mm på nätet – så den som vill svara henne kan ju göra ett svep. Alltså:”Med anledning av din uppmaning på twitter om åsikter kontaktar jag dig här, eftersom du tydligen av misstag spärrade på twitter innan någon hunnit få svar.”

    Svara
  • Påminner om en dvärgpinscher på skolvägen i min ungdom – sprang och skällde av bara attan så länge staketet var emellan oss – men plötsligt tog det slut – och ylande med svansen mellan benen rusade jycken tillbaka till sitt hus. Jag garanterar att jag inte yttrade något ljud eller gjorde några gester mot den – den var bara en twitterdebattörs själ i en liten hunds kropp. Alltså, en liten själ i en kropp av passande litenhet.

   Svara
 8. MiT

   /  02/15/2015

  Ledsen MJ, jag släpper inte igenom dina kommentarer om att ”vi” gillar viss terror osv. Du gör precis ALLT för att inte förstå vad man menar med den ena horribla jämförelsen efter den andra som totalt saknar samband med det som är aktuellt. Vad som än händer i Sverige, eller nu Danmark eller övriga Europa så kommer du dragandes med USA och Israel. Konstant. Det är väldigt få som inte fattar att USA eller Israel gjort och gör dåliga saker, det är bara du som tror att ingen fattar det. Bara du får skylla på Israel, USA eller väst i stort så spelar resten ingen roll för dig. OBS, detta gäller bara dina horribla grejer, dina normalt sett vettiga och bra grejer släpper jag givetvis igenom.

  Svara
 9. Peter

   /  02/15/2015

  judarna är välldens kanariefåglar, när dom drar borde vi andra göra det också

  Efter Köpenhamn: Lägger 400 miljoner på invandring till Israel,
  http://omni.se/topic/c59421d1-d252-4f4a-90ad-cd8dd0d43d0f/b547384d-b680-427d-a91d-d29ca8010012?source=aftonbladet#xtor=AD-500-%5Bomni%5D-%5Btf_utrikesbox_1404%5D-%5Bintegration%5D-%5Baftonbladet%5D-%5Bstartsidan%5D-%5B26002%5D

  Svara
 10. MiT

   /  02/15/2015

  Man borde inte skratta men finns det verkligen inga gränser för naiviteten?
  ”SSU Tranås ordnade mångkulturell fotbollsturnering – 50-tal i slagsmål”

  ”Vem hade kunnat tro att detta skulle hända med lag som; ”Serbian”, ”Hazara”, ”Kabul1”, ”Kabul2”, ”Mandingos”, ”FC Import”, ”ANC” etc?”
  https://www.flashback.org/t2525641

  Svara
 11. För mig är allt detta daltande med islam bara bekräftelse på att de som daltar ser muslimer som mindre intelligenta, samma sak med alla som inte är européer eller möjligtvis asiater. Ser du ut på ett visst sätt så måste du vara emotionellt oförmögen att hantera kritik, eller rentav smutskastning, som alla andra. Så vadå om någon snackar illa om islam, och då menar jag inte kritiserar, utan kanske kastar omkring sig dena ena förolämpningen efter den andra? Precis som alla människor ska de tåla det, de får gärna bemöta det, tycka att det är dåligt av personen som förolämpar osv, men att ha en sådan här ”hysch-hysch”-mentalitet som alla har så fort det gäller muslimer, det säger ju bara vad de tycker om dessa människor egentligen. Till och med barn ska lära sig att ta ansvar för sitt beteende, lära sig att respektera att andra inte tycker sig om en själv; ouppfostrade barn får en ofta att fråga sig hur föräldrarna är. Men vi kan alltså inte kräva att ett visst folk, som förenas i det att de tror på samma saga, kan hantera något vi förväntar oss att sjuåringar ska kunna hantera?

  Visst, det är ”antirasism” då då, att förvänta sig att någon är på ett spädbarns emotionella och kognitiva nivå, och agera därefter. Det låter lite som hur man bemöter människor som är efterblivna, och där är det ju berättigat för de kan inte hjälpa att de är sjuka, men att behandla annars fullt friska människor som om de har allvarliga fel i hjärnan skulle i alla andra sammanhang få en att betraktas som den ultimata försittaren.

  Svara
  • MJ

    /  02/15/2015

   Ska bli intressant att se om det kommer några kommentarer på detta, med tanke på min särskilda status här.

   Svara
   • tycker inte att min åsikt är särskilt kontroversiell, sett till hur gemene folk tycker och tänker. Ett tydligt tecken på att man respekterar någon, eller i alla fall erkänner denne som en intelligent, tänkande individ, är att argumentera med denne när man har olika åsikter. Jag vet i alla fall att när jag inte ens bryr mig om att diskutera, så är det för att jag upplever personen ifråga som så korkad att det inte ens är lönt. Lite så känns det med media och alla som stryker religiösa medhårs. Varför inte ta debatten om alla sjuka grejer islam står för, om nu muslimer är kapabla till att föra diskussion lika väl som någon annan? Förstår du vad jag menar? Men du får gärna säga vad du tycker i frågan, jag är genuint intresserad av hur du tänker 🙂

    Svara
   • Grodan Boll

     /  02/16/2015

    Din särskilda status sträcker sig nog inte längre än formuleringar i stil med ”Ni idioter anser […], men när det gäller USA och västvärlden är det annat ljud i skällan!”, vilket du av och till har rätt i, förutsatt att jag får exkludera mig ur ”Ni”.

    Svara
  • På 50-talet slickade S-regeringarna sovjetdiktaturerna på ett ohygieniskt sätt. Och Wallenberg offrade man för att inte reta ryssarna – dessutom var ju Wallenberg jude. De flesta antisemitiska uttalanden jag hört ansikte mot ansikte har varit från sossar.

   Svara
 12. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • Svenne

    /  02/15/2015

   Arnstad – pansargeneralen som alltid kör vilse.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/16/2015

    Det blir så när man blockar alla vägskyltar som inte visar det man vill…

    Svara
 13. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • Var nån norrländsk kommunpolitiker för SD som också föreslog kastrering av våldtäktsmän häromåret. Fast bara utländska.

   Svara
  • Huga! Såg denna kaka, och kände mig med ens psykiskt kastrerad

   Svara
 14. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • Varför får man inte kränka påhittade historier av en krigsförbrytare och pedofil?
   Vågar man skoja om Tomten, Fantomen, vättarna osv?
   Dessutom – hur kan man avbilda en person som ingen vet hur han såg ut? Lång, mager, kutryggig – eller liten, fet och flintskallig?

   Svara
 15. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • Kalle

    /  02/15/2015

   Det där var nog det dummaste jag har hört hittills.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/15/2015

   Vinnaren i deltävlingen ”Klart man hänger med” är korad. Kommer inte helt osökt att tänka på Rhett & Links låt Rub Some Bacon On It. Fast med refrängen ”Prata om nazister”.

   Svara
 16. TT

   /  02/15/2015

  Så mycket rabalder om 160 jihad-verser? Det var ju skönt att höra att de inte var fler. Tydligen innehåller koranen 6236 verser. Så de här 160 utgör alltså 0.026 %. Ah! Vers 8.12 och 8.39 som någon menade var ypperliga exempel på denna förskräckliga jihadrörelsen. Det var ju skönt att veta att man inte behöver ha bråttom med att läsa färdigt varken denna tegelsten eller Bibeln, innan man kan bemöta några obildade olyckliga själars dravel.

  8.12
  Och din Herre lät änglarna framföra [detta budskap till de troende]: ”Se, Jag är med er” [och befallde dem att] inge de troende mod och tillförsikt [och låta dem veta:] ”Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. [Troende!]

  Tror du människa på ÄNGLAR, eller, så att du ska beskylla över miljarden muslimer för vad änglar har gjort eller gör?

  (fortsättning och avslutning på 8.12)
  Låt nu [svärden] vina över [deras] huvuden och händer!” (dvs. dvs.nedgör dem till sista man. övers. anm.; tja, inte konstigt eftersom utan händer kan fienden ju inte använda sina svärd eller hur? Man kände inte till AKG och andra faciliteter för så länge sedan.)

  För tillfället har jag ingen tid att fördjupa mig i denna sura. Men översättaren inleder ju suran med:

  ”DET MESTA av denna sura, vars titel har hämtats från första versens omnämnande av ‘krigsbyte’, uppenbarades under och omedelbart efter slaget vid Badrår 2 H.; några verser och framför allt avslutningen anses dock vara av senare datum. Då suran nästan uteslutande handlar om denna drabbning och de lärdomar som kan dras av den, är en historisk överblick här nödvändig för en rätt förståelse av dess innehåll.”

  Det här är ju en sura om ett jävla krig som redan inletts efter alla de förföljelser av muslimer som föregick det. Jag behöver inte sträcka mig längre än att fråga Vilks varför han återupptar ett 1400 år gammalt krig, år 2000 för, va? Varför ägnar han sig inte åt sitt tv-spel, om han nu inte kan vara en nyttig människa för allmänheten i stället för att aktualisera en passivt liggande vers från ett krig som ägde eller kanske inte ens ägde rum, genom att ge en grov avbildning av en profet som existerade och kanske inte ens existerade för så ofantligt länge sedan?

  8.39
  ”Och kämpa mot dem till dess förtrycket upphör och all dyrkan ägnas Gud.”

  Kommentar från översättaren:
  ”Dvs. till dess människan har full frihet att dyrka Gud. På båda dessa ställen betonas självförsvaret – i ordets vidaste mening – som enda legitima skäl till krig.”

  Självförsvar ALLTSÅ!!! En vers som ju föregås av 8.38 vilken man naturligtvis inte vill nämna då den inte tillfredsställer ens unkna syften (ungefär som feminister gör när de väljer ut bara det som passar deras syften):

  8.38 [Muhammed!) Säg till sanningens förnekare: ”Om ni gör slut på [ert motstånd mot tron] skall det förflutna förlåtas er, men om ni återupptar [er fientliga hållning, bör ni tänka på) hur det gick för forna tiders folk [som ville trotsa Gud].”

  De här människorna behöver hjälp, hela bunten. Förutom möjligen enstaka förvirrade livströtta idioter som utnyttjas, så har de flesta av dessa attacker inte ens med muslimer att göra utan är uppenbara false flags.

  Svara
  • Kalle

    /  02/15/2015

   Är det någon här som har citerat en massa koranverser?
   Nej inte alls, så varför prackar du på oss detta efterblivna dravel?

   Svara
  • Har verkligen CIA/sionisterna lyckats lura mer än 20.000 unga muslimer att i en ”False Flag Operation” (folievarning!) resa till ett land de inte känner till, och där leka nazistiska SS och bryta mot varenda en av paragraferna i Genèvekonventionerna och FN:s deklarationer om de mänskliga rättigheterna? Måste vara verkligt skickliga agenter över hela västvärlden – och många dessutom. Våldta barn till Allahs ära? Begrava människor levande – så som profeten skulle ha gjort?

   Bara en mycket liten del av texten i Hitlers ”Mein Kampf” handlar om direkta uppmaningar till våld och då inte detaljerat som att skära halsen av, korsfästa etc. Kolla själv – Hitlers bok är översatt till arabiska av Gamal Nassers bror, och är fortfarande en bestseller i bl.a. Jordanien.

   Svara
 17. MiT

   /  02/15/2015

  Ahmed hörs i Tankesmedjan i P3

  Svara
  • Han har en viss poäng om taxin

   Svara
   • MJ

     /  02/15/2015

    Vet inte om det stämmer att han åkte taxi. Numera skriver media att det var en taxichaufför som tipsade men inte att han kört killen.
    Det mest amatörmässiga var ju att åka tillbaka till samma ställe två gånger.

    Men det var ju samma sak med pariskillarna, amatörer så att det skrek om det.

    Svara
    • Hurså? Om det var fråga om självmordsuppdrag hade det väl varit mera amatörmässigt om de tagits levande?

     Svara
    • De två komedifigurer som skulle sätta eld på Vilks hus ådrog sig ju istället brännskador som krävde läkarvård. Dessutom tappade de id-handlingar i paniken.

     Svara
  • Med ”sleeper cells” avsågs först agenter från östblocket, som nästlat sig in och ligger lågt i väntan på sin order att agera och utföra attentat. Nu kommer västvärlden att bli nedlusad av sleeper cells. Vi tar ju så gärna emot de vilseförda små amatörmördarna. Samtidigt jagar man fortfarande gamla SS-vakter (dvs Allgemeine SS) som nu är över 90 år.

   Svara
 18. TT

   /  02/15/2015

  ”kämpa mot dem till dess FÖTRYCKET upphör” alltså!
  Av vad jag hittills har förstått respekteras ju alla religiösa som tror på den enda Guden, så länge de själva inte börjar förtrycka och inta EN FIENTLIG HÅLLNING mot muslimerna.
  Jag kan omöjligen betrakta Vilks eller Hebdo-teckningarna som någon ”vänlig hållning”.

  Svara
  • Kalle

    /  02/15/2015

   Vem är det du vänder dig till??

   Svara
   • TT

     /  02/15/2015

    Men vad i helv*
    Måste jag vända mig till någon särskild person för att här kunna få utnyttja ett fritt forum där jag kan förmedla en information som ju angår oss alla och alla vår säkerhet. Jag kanske vill slippa bli ett offer i en sådan här attack (false flag eller inte). Skulle du inte ha förståelse för om någon förvirrad ung kille tyckte sig få nog av alla grova teckningar och målningar och skildringar av männen som feminister dagligen bombarderar honom med, och handlade därefter? Om det enda han har hört i sitt liv är att han är ett missfoster? Att en ”aktion” ger en ”reaktion”, är det också något som vi ska ”genusera bort”, kanske? Här snackar vi om en efterbliven sönderbombad del av världen (skulle du tycka att det är helt ok om ett land sönderbombade Sverige för stjäla dess stål eller annat)? Om du avbildar en miljard människors profet som en hund är det då så jävla konstigt att någon kan ta det som ”en fientlig hållning”? Och så anklagar du mig för att komma med efterblivet dravel!!!

    Svara
    • Kalle

      /  02/15/2015

     Det var en enkel fråga för det framgick inte av ditt dravel, ditt andra trams med bibelverser lämpar sig bättre på flashback där det faktiskt finns folk som försöker hitta bevis för islams ondska i div citat ur koranen.
     Samma gäller dina konspirationsteorier, men på flashback finns det massvis av foliehattar så där kommer du att trivas som fisken i vattnet.

     PS: MUPP!

     Svara
     • TT

       /  02/15/2015

      Hörru. Det enda jag försökte var att uppmuntra till en civiliserad dialog: vad är det för verser, hur ska de analyseras relaterat till den tid då de skrevs versa hur vi själva i en rymdålder ska relatera oss till dem och till en olycklig del av världen som måste få utvecklas i sin egen takt utan en massa onödiga kränkningar mm. Mitt i hela eländet är det ju Vilks som framstår som en ofantligt mer medeltida idiot. Jag förstår att man inte begriper varför en del människor skulle känna sig kränkta. Ja, men en västerlänning är inte längre en andlig existens. Hon har överhuvudtaget ingenting kvar att kränka längre, eftersom man har ”kränkt bort” allt som definierar henne som en andlig varelse. Hon är bara ett jävla skal idag. Men åtminstone så mycket förnuft borde hon väl ändå ha kvar för att begripa att en ”aktion” leder till en ”reaktion”. Eller är också den biten bortblåst?

    • Kalle

      /  02/15/2015

     här får du lite hjälp på vägen:
     https://www.flashback.org/sp52298759
     Så slipper vi andra ditt ”barking up the wrong tree”, se så iväg med dig schas!

     Svara
     • TT

       /  02/15/2015

      ”se så iväg med dig schas!”
      Haha!
      Så du är alltså en sådan där feminist som vill att någon ska kunna få begå ”en grov handling” mot någon som inte ska besvara den med ”en grov reaktion”! En sådan där feminist som vill rubba alla samhälls- och naturlagar. Som den där feministen som skrev att Newton’s ”Principa” var en våldtäktsmanual.
      Hittills har du bara övertygat mig om att du är en ociviliserad olycklig hatande människa som riktar ditt hat åt fel håll.

     • TT

       /  02/16/2015

      Okej Kalle
      Det är okej. Du fick upptummar av mig. Det här blir mitt sista inlägg på denna blogg. Jag vill bara säga en grej: Heidegger beskriver existensen som en ”tilldödenvaro”. Tänk på det innan du somnar varje gång. Det kommer ge dig oanade perspektiv om både liv och död. Faktiskt också tröst, då döden är det mest jämställda tillståndet som går att tänka. Men det här som pågår….? Tänk varje dag på att du är en ”till-döden-varo” varigenom du också kan ha en chans att ta vara på ditt värdefulla liv innan du har hunnit slösa bort det på detta sätt.
      Peace! 🙂

     • Medeltida idiot? Många muslimer borstar sina tänder med träpinnar istf med moderna tandborstar – därför att det står så i Koranen. Pinnarna säljs på flera sajter på internet, som de rättrogna slipper vandalisera stadsparken.

    • TT

      /  02/15/2015

     Ja, det var då ett argument att omedelbart nedtumma mitt svar. Om du nu försöker ta reda på vad dessa verser som ”islamofober” refererar till (t.ex. de två ovan jag diskuterade) går ut på, och då kommer fram till att det ur dem (som ändå inte utgör mer än 2-3 procent av hela koranen) eller övriga delen av koranen inte GÅR att härleda någon slutsats som rättfärdigar Vilks’ eller Hebdo’s teckningar… har du då inte kommit fram till något väldigt väldigt avgörande? Om en sådan intellektuell ansträngning skulle innebära att vi slapp ett tredje världskrig? Eller ska du låta myter och propaganda (vid sidan om liknande feministiska myter och lögner) som sprids av en massa olyckliga hatande obildade människor bestämma vårt framtida öde?

     Svara
     • Grodan Boll

       /  02/16/2015

      ”Rättfärdigar”?
      Kan Vilks eller Hebdos teckningar (oberoende av innehåll/sanningshalt) någonsin rättfärdiga ett tredje världskrig?

    • Samlar främmande soldater in metallskrot i arabländerna och tar med hem? Vad finns där mer än kameler, getter, dadelpalmer – och så oljan. Men eftersom araberna vill ha allt som de moderna samhällena producerar, men själva inte tillverkar en enda pryl att sälja utomlands för handelsbalansen – så får man ju sälja olja ifall man har. Alternativet vore ju att västvärlden skänker bort allt de vill ha – trafikflyg, sjukhusutrustning, läkemedel, hemelektronik osv.

     Ett tredje världskrig, om det blev allvar, skulle ju få till följd att de som krigar mot väst mer eller mindre skulle utrotas. Tänk A-B-C-stridsmedel. Arabländerna är ju extra sårbara för alla tre. Och för muslimerna i väst – kolla vad som hände de japaner som bodde i USA efter Pearl Harbor. De föstes som en massa in i läger med taggtrådar och vakttorn, och fick sitta där tills kriget tog slut.

     Svara
  • Min låtsaskompis är större och starkare än din och kan klå din låtsaskompis. Kunde inte en kamp mellan hela raddan av gudar skildras av Marvel Comics – har man redan en hel samling av superhjältar så kan det väl vara plats för ett par till. Har för mig att gamle dunderguden Thor redan publicerar sig. Vi kan ju redan föreställa oss Prydhetsguden susa runt på stan och straffa alla kvinnor som har för korta kjolar eller för snäva långbyxor. Oj – i många länder görs redan detta av den religiösa polisen som detta hoprafsade garde av sadistiska slödder kallas. Men det finns ju mycket mer att kolla – inga tavlor på väggarna, ingen musik, inga bilder på barnkläder, inga leksaker som föreställer människor eller djur.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/16/2015

   respekteras ju alla religiösa som tror på den enda Guden

   De som inte tillhör den kategorin, är de körda direkt?

   Svara
 19. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 20. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 21. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
  • Redan det faktum att man inte håller med ses som kränkning och hat. Och kommer man med motargument räknas det som dödshot.

   Svara
 22. MiT

   /  02/15/2015

  Svara
 23. Jag gick i skolan på 50-talet, och då fick man lära sig att i en demokrati ska allt kunna diskuteras öppet. Så inte i diktaturer. Den som vann en debatt ansågs ha rätt, och man skulle rösta fritt och hemligt på det parti man sympatiserade mest med. Det fick man inte i diktaturer,
  Ingen skulle straffas enbart för sina åsikter. För att behålla vår demokrati måste vi försvara oss, för om vi blev ockuperade, skulle yttrandefriheten upphöra. De främmande soldaterna skulle härja på gatorna, stjäla och råna, lägga beslag på hus och bilar, och ofreda våra kvinnor. Med tiden skulle fler och fler flytta hit, och ta med sig sina familjer.

  Vi satsade en stor del av vår BNP under många år, och hundratusentals unga män fick offra ett år av sitt unga liv för att oavlönade träna för att försvara vårt land. Om jag nu får välja för egen del, så skulle jag så här med perspektiv bakåt, föredra en kommunistisk diktatur framför att tryckas ned av sharia-lagen. Religiösa diktaturer vill bestämma precis allt i ditt liv, men det bryr sig inte kommunisterna om, bara man jobbar bra och håller käften.

  Svara
 24. Jan

   /  02/16/2015

  Det mest patetiska är politiskt korrekta journalister som ser sig själva som offer för terrorismen. De betraktar sig som yttrandefrihetens frontsoldater. Vilket de påpekar i ledarartiklar dränkta i högstämda floskler. Folket ska alltså tycka synd om ledarjournalisterna – demokratins fanbärare! Visst…..

  Svara
 25. Rick

   /  02/16/2015

  @ TT

  Du säger dig vara inne för en seriös diskussion. Låt gå för det. Då börjar jag med att ställa dig tre frågor. Du får sedan gärna ställa mig frågor och jag besvarar dem på samma nivå av seriositet som du besvarar mina.

  1. Du talar om den enda sanna guden. Jag vet att muslimer i regel respekterar kristna, men muslimer respekterar i praktiken inte t.ex. hinduer eller buddhister eftersom de har flera eller ingen gud. Hur ska muslimerna kunna samverka på ett konstruktivt sätt med dessa folk, givet premisserna?

  2. Muslimska män får umgås och gifta sig med kristna kvinnor, men absolut inte tvärtom. Varför inte? Skulle inte ömsesidighet här vara till gagn för ökad förståelse?

  3. Du tala om att häda det som är heligt för muslimer. För mig som icke-troende är dock sådant som yttrandefrihet ett kärnvärde, dvs. i det närmaste heligt. Sedan kan jag ha min åsikt om det som yttras, men det är en annan femma. Är det inte dags för muslimerna är respektera andra människors kärnvärden?

  Svara
  • TT

    /  02/16/2015

   1. Angår varken mig eller dig i dagsläget. Hinduismen har ju ett än värre fötryckande kastsystem än islam/kristendom/judendom. Men vi har inga problem med hinduer. Det är möjligt att de bara skulle skrattat ut oss för vår dekadens om vi hånade deras religiösa symboler, men det är också möjligt att det blev en liknande reaktion som attacken mot Hebdo. Jag är inte insatt i huruvida muslimer ”i praktiken” behandlar hinduer eller buddhister sämre än de själva blir behandlade. Men egentligen är det väl inte vår sak. Du är inte född till denna värld för att totalrefomera världsreligionerna, när du knappt klarar av att bli kvitt ”det feministiska eländet”. Hur ska du samtidigt få hinna med att lösa ett sådant ofantligt problem som inte heller Gandhi kunde lösa med hela sitt liv mitt i händelsernas centrum? ”Den enda sanna Guden” var ett citat ur Koranen. Det var för att påpeka att de två verserna jag citerade som någon tyckte var typiska jihad-verser, hade tagits helt ut ur deras rätta sammanhang, dvs. att så länge judar eller kristna inte ger sig på muslimer så ska muslimer inte ha några problem med dessa.
   2. Självklart. Det där är en av grejerna som jag tycker feminister borde ha ägnat sig åt. Hade jag varit feminist skulle jag inte stannat i Sverige utan åkt till de länderna och hjälpt till med att reformera, inte bara religion utan hela systemet. Varken du eller jag har rätt att kritisera dessa system med Hebdo eller Vilks-bilder; själva då födda i en högindustrialiserad tid som århundrade efter århundrade har haft alla dessa länder som sina utsugningskolonier. (Det är mycket tack vare det vi har vår välfärd och de har sitt helvete.) Det är absurt att heligförklara sin yttrandefrihet och inte ha förmågan att känna lite ödmjukhet inför sakernas tillstånd. Och finns det trots allt en Gud så kommer vi säkert straffas för det. För lika lite har feminister rätt att omvandla könen i en takt av en säg ”5-års-planering” enligt deras partiprogram. Det är grovt OCIVILISERAT!
   3. En flicka kan tycka att hennes kropp är helig. Hon kan välja att sätta sig naken var hon vill. Vad är det för slutsatser du själv skulle dra ur en egen reflektion kring ”konsekvens” versa ”frihet” här?

   Svara
   • TT

     /  02/16/2015

    @ Rick
    Som en liten fotnot kan jag tillägga att vissa teckningar ur Charlie Hebdo (t.ex. den om treenigheten) väckte djup avsky hos mig. Men varför då, undrar du kanske. Jo, det var inte själva dekadensen eller deras heliga yttrandefrihet som var grunden till min djupa avsky. Utan det var skenheligheten själv. Dvs. deras heligförklaring av dekadensen. Den dag då en civilisation heligförklarar sin egen dekadens har den mycket troligt nått sitt slut och som alla imperier är på väg mot sitt sönderfall och kanske inte ens värd att rädda. Det är just det som upprör folk: heligförklarandet av dekadensen. Tänk på det!

    Svara
 26. Rick

   /  02/16/2015

  @ TT

  Tack för ditt intressanta svar.

  Du skriver att jag inte är född till denna världen för att reformera världsreligionerna. Så kan man förstås se på saken, men min bestämda uppfattning är att det är min skyldighet att formulera en åsikt som jag också ska ha rätten att torgföra. Detta kan gälla allt möjligt, inklusive samhälle och religion. Islam har jag inte uppfattat som särskilt angeläget att tala om förr, men i takt med att många företrädare för islam hävdar (med rätta) att de är jämlika samhällsmedborgare i öppna demokratier, så ska också deras påståenden granskas på samma villkor som alla andras. Det finns så att säga ingen gräddfil.

  Huruvida jag tycker att någon viss form av kritik är smaklös har ingen egentlig koppling till min syn på yttrandefrihet. För egen del ser jag inget behov att i onödan såra någons känslor, men i takt med stigande anspråk så tillspetsas också kritiken. Det här gäller alla grupperingar, inklusive muslimer och feminister – för att nu nämna två grupperingar som i mitt tycke är anmärkningsvärt känsliga mot bakgrunden av att de trots allt påstår sig sitta inne med tidlösa sanningar. Om jag är övertygad om något (t.ex. 2+2 =4) så tycker jag bara det blir absurt om någon hävdar något annat. Nu är ju i och för sig inte en matematisk utsaga helig i den bemärkelsen som vissa religiösa påbud, men med tanke på de anspråk på totalitet som görs, så borde man väl som anhängare till en religion kunna kosta på sig att rycka på axlarna om någon pratar strunt. Se här: Vore jag religiös skulle jag nöja mig med att Vilks i sinom tid grillas i helvetet. Jag skulle inte behöva bry mig i denna världen. Det verkar dock som om de religiösa inte riktigt skulle vara övertygade om att så blir fallet. Således är det kanske det egna tvivlet man försöker bekämpa?

  Beträffande min fråga nr 2 verkar vi vara helt överens. Inga problem här. Frihet att ingå äktenskap (och umgås i största allmänhet) ska gälla alla och envar. På fråga nr. 3 ger du ett motexempel. Jag håller med dig, men poängen blir just att det som är heligt för en inte är det för någon annan och av denna orsak har vi världsliga lagar att rätta oss efter. Det är däremot helt på sin plats att kräva ändring av dessa lagar, för i motsats till himmelska lagar är de världsliga möjliga att ändra på genom konstruktivt samhälleligt engagemang. Det är deras styrka. Låt oss anta att vältaliga företrädare för islam på ett konstruktivt sätt skulle föra en diskussion om vad de betraktar som hädelse. Jag vågar påstå att responsen i samhället i stort skulle vara positiv, även om det därmed inte är sagt att lagarna faktiskt skulle ändras. Märk väl att man inom den engelskspråkiga världen in i det sista drog sig för att publicera karikatyrerna, vilket visar att minsann respekterar denna typ av känsligheter. Inte heller kan man säga att t.ex. svenska medier frossat i karikatyrerna.

  Du är givetvis fri att tycka att det västerländska samhället (som du uppenbarligen själv är en del av) är dekadent. Jag ser det inte så, även om jag tycker att otaliga drag är osmakliga. Denna dekadens förekommer onekligen, men det handlar om en biprodukt från ett huvudsakligen gott samhälle. I mina ögon är de flesta samhällen där yttrandefrihet saknas oerhört med dekadenta och hycklande än de västerländska demokratierna.

  Vänligen

  Rick

  Svara
 27. TT

   /  02/16/2015

  Nu har jag tyvärr ont om tid för en detaljanalys av ditt långa svar. Däremot kan jag redan nu säga att mycket i det du säger har jag svårt att hålla med om. Kom nu ihåg att den blogg på vilken jag och du diskuterar om ”dekadens”, heter just ”Toklandet”. Vi behöver inte fördjupa oss kring grader av tokeriet för att bevisa var sin ståndpunkt.
  Ditt inlägg är ett typiskt exempel på varför sådana här utmattande diskussioner aldrig tar slut. Jag och du har överhuvudtaget ingen bestämmande roll i det här ofantligt stora sammanhanget, där ekonomi, politik, militarism, miljoner intressen inom EU, USA, Ryssland spionage, kontraspionage, etc. etc. har vävts in i varandra till en sådan oöverskådlig grad, att hela systemet tenderar att explodera för varje bit du vill beröra. Det enda jag och du och alla andra kan åstadkomma är antingen ett vidrigt inbördes krig eller samförstånd.
  Någon påstår att den och den versen är ett typiskt bevis på Islams ondska. Låt oss diskutera det då, och diskutera det färdigt innan man blandar in miljoner andra faktorer som var och en befinner sig i helt olika dimensioner och förhållanden sinsemellan.
  Nu är det tyvärr så att det finns många muslimhatare och många antisemiter. Det är väldigt synd att många av de som har insett att vissa saker inte är så som de har framställts av vissa delar av media, själva råkar vara antisemiter, vilka av den anledningen är omöjliga att före en normal dialog med.
  Det blir på samma sätt väldigt svårt att snacka med en muslimhatare som innan man har diskuterat färdigt en aspekt, helt plötsligt börjar t.ex. blanda in hur muslimska flickor behandlas samtidigt som han strax innan ju uttryckt ett enormt kvinnohat. Å ena sidan är han muslimhatare och å andra sidan påstår han att Islam är ond därför att den förtrycker muslimer.
  Ingen av de muslimerna jag känner eller har känt till har brytt sig om vare sig Islam eller någon annan religion. En och annan enstaka moské har man byggt för den första generationen av äldre invandrare och inom en nära framtid kommer de endast ha ett historiskt värde. Upplyssning är faktiskt inte förenlig med en Vilks-hund eller Hebdo-teckningar.

  Svara
  • TT

    /  02/16/2015

   Oops. Det blev helt fel.
   Inlägget är till dig, förstås Rick

   Svara
  • Rick

    /  02/16/2015

   Kort kommentar, TT. Diskussionen tar, som du helt riktigt konstaterar, aldrig slut. Som jag ser det är det själva syftet med diskussionen. I samhällen där diskussionen tystnat, där det råder ”samförstånd”, har något mycket värre än dekadens tagit över.

   Svara
   • TT

     /  02/16/2015

    Ja, jag håller fullständigt med och det är just det som är roten till hela problemet. För vem håller inte med klichéer? Vilket är ytterligare ett tecken på hur käpprätt åt skogen det går för civilisationen. För dekadens är diskussionens värsta fiende! Meningen med en diskussion är naturligtvis att den ska avlösas av en annan. En annan orsak till denna löjliga rundgång är folks dubbelmoraliska attityd till media. Ena dagen påstår man att svensk media är fullständigt perverterad, nästa dag tror man på allt vad media säger för att vad som då rapporteras råkar tilltala ens egen politik; vilket i sin tur utnyttjas av media som därför kör sitt eget dubbelspel. Och från båda hållen stämplas de övriga som foliehattar. Ändå har vi ju Assange och Snowden, som har avslöjat väldigt mycket som bekräftat folks olika misstankar och vilka själva säkert betraktades som ”foliehattar” innan.

    Ta nu bara de två verserna jag citerade. Det är väl hur bra som helst om man kan konstatera att de har blivit misstolkade etc. av några olyckliga obildade själar? Vi vet att du vill muslimernas väl och vill kämpa för deras rättigheter, frihet mm. Men kanske är det de här okunniga människorna du i första hand borde börja upplysa? Och om det som ”upprör” folk inte utgör mer än högst 0.03 % av koranen, så innebär det inte heller ett oändligt jobb att börja diskutera dem?
    Det är faktiskt väldigt obehagligt med myter. Jag vill inte sprängas i luften pga en Vilks-teckning. Vill du?

    Svara
 28. Konkurrerande läror – som dock ännu inte givit upphov till mord på en enda människa.

  ”Det flygande spaghettimonstret (engelska Flying Spaghetti Monster, FSM) är gudomen i Pastafarianism. Den skapades av Bobby Henderson år 2005 i protest mot utbildningsstyrelsen i Kansas och dess beslut att intelligent design skall läras ut som ett vetenskapligt alternativ till evolution i delstatens skolor, ett beslut som sedan upphävdes. Det flygande spaghettimonstret har sedan blivit ett internetfenomen. Trots att företrädare presenterar Pastafarianism som en genuin religion beskrivs den ofta av media som satirisk.”
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret

  ”The Church of the SubGenius is an American UFO and parody religion that targets better known belief systems. It teaches a complex belief system that focuses on J. R. ”Bob” Dobbs, purportedly a salesman from the 1950s, who is revered as a prophet by the Church. SubGenius leaders have developed detailed narratives about Dobbs, which are described by commentators as fictional,[1] and his relationship to various gods and conspiracies. Their central deity, Jehovah 1, is accompanied by other gods drawn from ancient mythology and popular fiction. SubGenius literature describes a grand conspiracy that seeks to brainwash the world and oppress Dobbs’ followers. In its narratives, the Church presents a blend of cultural references in an elaborate remix of the sources./…/”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_the_SubGenius

  The Church of the SubGenius – http://www.subgenius.com/

  The First Presleyterian Church Of Elvis The Divine — http://www.pifmagazine.com/1999/02/the-first-presleyterian-churchof-elvis-the-divine/

  Svara
 29. När de fängslade INTE är kommunistiska journalister i en icke-muslimsk stat:
  Nyheter 2012-03-19 – ”Jag är bortgift och våldtas varje natt” – Fatima försvann från sin niondeklass – ett år senare kom sista nödropet från Irak
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14543853.ab

  ”Boko Haram: ”Flickorna bortgifta”” — http://www.svd.se/nyheter/utrikes/boko-haram-flickorna-bortgifta_4062735.svd

  ”Fatime blev bortgift som 13-åring!”
  http://hemmetsveckotidning.se/efter-tvangsgiftet-nu-bestammer-jag-antligen-sjalv-over-mitt-liv/

  *** I landet från vilket familjen ”flytt för sitt liv” – och som man nu utan problem semestrar i – med skattepengar från SOC ***
  ”Tusentals tjejer kan bli bortgifta under lovet” — ”Publicerad 14 jul 2013 10:44
  ”Här är flickornas egna ord om bortgifte| GÖTEBORG. Tusentals svenska ungdomar får mardrömmar av tanken på att resa utomlands med familjen i sommar. — Det är framför allt unga tjejer som riskerar att bli bortgifta mot sin vilja. — – Vi har stött på lärare som kan vittna om flickor som aldrig kommit tillbaka till klassen efter sommarlovet, säger Sara Mühling, nationell samordnare på Rädda Barnen.” http://www.expressen.se/gt/tusentals-tjejer-kan-bli-bortgifta-under-lovet/

  Svara
 30. MJ

   /  02/17/2015

  ”notsure / 02/15/2015
  Svaret är alltid en block.”

  ”Grodan Boll / 02/16/2015
  Det blir så när man blockar alla vägskyltar som inte visar det man vill…”

  Svara
  • De som slänger ut sinnessvaga påståenden på twitter och liknande, och sedan blockerar alla svar – kan väl kallas för ”blockheads”?
   ”Blockhead
   From Wikipedia, the free encyclopedia
   Look up blockhead in Wiktionary, the free dictionary.
   Blockhead(s) may refer to:

   Idiot, a mentally deficient person”

   Svara
 1. Trötta tankar om läget för yttrandefriheten | Susanna's Crowbar
 2. Lite blandat från 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: