Genusforskare vill byta namn på Motormännen till Motorfamiljerna

Nej, 1 april är inte här riktigt än även om man kan tro det. Nu är det genusforskare som tycker att man ska byta namn på Motormännen till Motorfamiljerna.

Ett föreningsnamn som utesluter det ena könet trots att båda könen är välkomna kan hämma tillströmningen av nya medlemmar. Namn så som Kalmarflickorna, Nissaflickorna och Hakarpspojkarna.

– Det är inte på sikt så smart med ett namn som utesluter och bara pekar mot ett kön, säger  genusforskaren Hanna Hallgren vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Helt fantastiskt! Är det verkligen ingen som på ett milt och vänligt sätt kan säga till dem att bara lägga av med tramset?

motorfamiljerna

I förra inlägget var det Genusredaktörer som ska jobba för att censurera texter så inga oönskade stycken släpps igenom.

Allt fullständigt galet kommer från ett och samma håll hela tiden.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

100 kommentarer

 1. Fugen

   /  02/16/2015

  Både Hakarpspojkarna och Friscopojkarna har väl stora damsektioner, Friscos är nog större

  Svara
  • De förstnämnda finns dessutom representerade inom flera idrotter och inget trams (utåt) förekommer där vad jag vet angående namnet.

   Svara
  • Leif

    /  02/16/2015

   Hakarpspojkarna är ett klatschigt och fin gammalt klubbnamn som förstås nu måste slaktas. Hakarpshennarna?

   Svara
   • johan

     /  02/16/2015

    Jag tränade friidrott i några år i min ungdom med IKHP, IK Hakarpspojkarna. Vi hade massvis med flickor i klubben och jag hörde aldrig någon klaga. Men jag var förstås inte medveten på det där fina sättet som Genuskrigare är, så det är förstås helt möjligt att det var horder av kvinns som vände i dörren när de fick klart för sig att klubben hette något på -pojkar.

    Var är dessa proffstyckares evidens på att alla galenskaper de tycker är korrekta? Behöver de inga evidens? Inga alls?

    Svara
 2. Det verkar som att några är i behov av hjälp och då avser jag inte ”verksamheten”.

  Ett resultat av den ”fria uppfostran” och PoP-skolan …?

  Ser i.o.f.s. inga problem med att de sysslar med detta, under förutsättning att det sker på fritid och egen bekostnad. Inte normal arbetstid och skattemedel …

  Svara
  • MiT

    /  02/16/2015

   Vad tror du en ”genusforskare” håller på med i vanliga fall för skattepengar? 😛

   Svara
   • Genus betyder kön, så …

    Svara
   • Isak

     /  05/14/2015

    Aj då, tryckte fel på den lilla mobilskärmen, så det blev Ogilla i ställt för Gilla. Kommentaren var klockren!

    Svara
 3. MiT

   /  02/16/2015

  Svara
 4. MiT

   /  02/16/2015

  Är hon verkligen intresserad av det med tanke på var den kommer ifrån?

  Svara
  • Ja, låt oss prata lite om kommunistiska pogromer som omväxling. Eller det kanske inte passar sig?

   Svara
   • Intenso

     /  02/16/2015

    Äsch, de där var bara CIA som ville kasta smuts på den så lovande utvecklingen i föregångslandet. Nu får du allt ge dig..

    Svara
  • Jan

    /  02/16/2015

   Ordvalet var naturligtvis inget missförstånd. Hon pudlar för att hon inte kom undan med det. Och när hon påtalar antisemitismen så menar så klart bara den nazistiska varianten. Notera att hon aldrig nämner ordet islamism. Det är heller ingen slump. Fröken Missnöjd sammanfattar det här bra på sin blogg:

   Apologetens handbok
   A. Tystnad
   B. Fördöm det abstrakta ”våldet”
   C. När terrorn drabbar judar, varna för islamofobi

   Svara
 5. Leif

   /  02/16/2015

  Sverige bröt en gång upp från från det fattiga land som Wilhelm Mobergs utvandrare lämnade tack vare driftiga män som byggde upp industrier som blev världsledande.
  Några exempel (i total oordning):
  Lars Magnus Eriksson (Eriksson), Gustaf de Laval (Separator, AlfaLaval), Alfred Nobel (Nitro Nobel, Gyttorp), Sven Wingquist (SKF), Johan Edvard Lundström (Jönköpings Tändsticksfabrik, Munksjö), Göran Fredrik Göransson ( bessemermetoden), Frans Lindqvist (Primus), Carl Edvard Johansson (passbiten), Munter & von Platen (kylskåpet), Göte Borgström (ABU), Willgodt Odhner (räknesnurran). Somliga av dessa uppfinnare/industribildare var högt utbildade, andra var bara geniala individer. Det gemensamma för dem var att de var med att bygga Sverige som en modern industrination.
  Några moderna efterföljare är Erik Wallenberg (mjölktetran), Nils Alwall & Holger Crafoord (Gambro), Rune Elmqvist (pacemakern), Håkan Lans (transpondersystem mm), Åke Senning (hjärt-lungmaskin).
  I dag ger vi fler än någonsin tidigare tillgång till högre utbildning. Frågan är vad genusvetenskapen ska bidra med för att skapa välstånd i vår tid. Någon som vet?

  Svara
  • robjoh

    /  02/16/2015

   ”Frågan är vad genusvetenskapen ska bidra med för att skapa välstånd i vår tid.”

   Förstöra den? Det lilla jag sett om genusvetenskapen är att de gärna vill bryta ner, men de är inte så beredda att skapa.

   Svara
  • Japp

    /  02/16/2015

   Med så många som producerar välstånd måste det ju finnas några som konsumerar välstånd också. Genusglasögon på det?

   Svara
  • Mr Goodbar

    /  02/16/2015

   Är du verkligen säker på att det inte var ev. fruar eller festmöer som kom upp med ideérna för att sedan i sann patriarkal anda tryckas undan så att männen kunde ta åt sig äran.

   Svara
 6. MiT

   /  02/16/2015

  Bra av Madon!
  ”Fler muslimer kränks av IS än av satir”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/fler-muslimer-kraenks-av-aen-av-satir-13743

  Svara
  • Olof

    /  02/16/2015

   Om man nu kunde få de stora muslimska organisationerna och moskeerna att välja sida i konflikten och själva inreda och utpynta med Charlie Hebdo och Vilks verk, tills dess att de kränkta lär sig att priset för frihet är att man får sluta lägga ett personligt värde i vad varenda oliktänkande vräker ur sig.

   Förbudet inom islam mot avbildning av Mohammed är knutet till viljan att undvika avgudadyrkan. Det borde knappast vara ett relevant problem i dessa fall och därigenom borde inte religiösa regler i sig hindra muslimska samfund att organisera sig mot den väpnade kränktheten på det enda sättet som skulle kunna få slut på eländet.

   Och jag tror att något sådant skulle kunna föra med sig mycket respekt för muslimska samfund och deras vilja att bli en naturlig och accepterad del av ett samhälle där vi inte tolererar försök att tysta röster man inte håller med.

   Svara
 7. ”Ett föreningsnamn som utesluter det ena könet trots att båda könen är välkomna kan hämma tillströmningen av nya medlemmar.”

  Tja, eftersom nu feminism står för ”jämställdhet för alla” (för de som tror på det) kan de ju inte ha ett så förlegat och exkluderande namn som feminism. Byt omgående!

  Svara
  • Fan, du kom precis före mig där 😛

   Svara
   • Anders Senior

     /  02/16/2015

    Men jag blev iaf. först med det självklara förslaget ”motorhennens riksförbund”

    Jahopp, så var snart infiltrationen och namnbytet klart även i denna folkrörelse, och det är nu dags att ändra inriktning till att bli ytterligare ett feministiskt lobbyförbund.

    På klassiskt kommunistmaner…..

    Svara
 8. Hehe, undrar om genusforskaren tänkt på att ordet ”feminism” utesluter det ena könet? 🙂

  Svara
 9. MiT

   /  02/16/2015

  Svara
  • Reagerar här på ordet ”detoxa”, men man börjar väl bli gammal …

   I början av min yrkeskarriär som dataservicetekniker i mitten av 1980-talet, fick man lära sig att hålla jargong och fackuttryck enbart inom företaget och mot branschkollegor. Övriga skulle bemötas med lättbegriplig svenska. I alla fall tills man vet vilken nivå den/de utomstående (oftast kund) befinner sig på.

   Tänkte inte så mycket på det då och det blev snabbt en självklarhet. Har på senare år träffat på ett antal supportavdelningar, där man inte har detta klart för sig och bryter därför mot detta ”tabu”. (Gäller även media …). Har märkt att detta är tydligt hos de supportavdelningar där man sitter med pärmbläddrade (fattiga) studenter (PBS), som saknar tillräcklig skolning. Löser i regel själv teknikproblem, men ibland dyker det upp sådant som man inte kommer runt.

   Att man har kontakt med en PBS blir uppenbart när man rätt snart får svar modell ”Goddag yxskaft”, då de inte förstår problematiken och inte kan finna det i sin lilla pärm, vilket snart blir frusterande om man dessutom sitter med en bokstavskombination … Man vill heller inte störa kunnig personal …

   Just att man skall undvika fackuttryck och jargong är för man annars riskerar att sända nedvärderade signaler till den man kommunicerar med. Har träffat på en och annan som inte kan förklara vad denne håller på med, utan att använda berörda ord … Ger mig signaler om kunskapsbrist och i vissa fall även ”wannabee-vibbar” …

   Svara
   • … och där lyckades dyslexin få sista ordet. Skulle ha formulerat mig annorlunda …

    vilket snart blir frusterande om man dessutom sitter med en bokstavskombination … Man vill heller inte störa kunnig personal …

    Det första ”man” (eller var det kvinna …?) syftar på mig. Det andra på PBS …

    Svara
 10. MiT

   /  02/16/2015

  Svara
  • Dumle

    /  02/16/2015

   Frågan är om inte man skulle kunna smaka AV för detta. De borde ju veta att RG har kommit över registret på olagligt sätt, eller hur?

   Svara
  • Dumle

    /  02/16/2015

   Frågan är om inte man skulle kunna polisanmäla AN för detta. De borde ju veta att RG har kommit över registret på olagligt sätt, eller hur?

   Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2015

   Man får ju hoppas att det inte är sant men i dagens samhälle kan man ju aldrig veta vad som händer…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2015

   Läste att det var en feminist som gjorde det så är det säkert sant…

   Svara
  • Någon som testat göra pickles på gruppspya?

   Svara
  • Universitetsstudenten blev besviken när hon upptäckte en hel receptbok baserad på manlig sädesvätska, men samtidigt inte kunde hitta ett enda recept med slidsekret.

   Två fel gör inte ett rätt …

   Svara
 11. Mr Goodbar

   /  02/16/2015

  ”Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker” A Einstein.

  Svara
 12. Desperaton

   /  02/16/2015

  Folkpartiet liberalerna har väl endast icke-liberaler på valbar plats, så teorin om att namn styr medlemtillströmningen till föreningar stämmer uppenbarligen inte.

  Svara
 13. MiT

   /  02/16/2015

  Svara
 14. Hmm

   /  02/16/2015

  Nope fattar inte ditt klagomål. Varför är det en stor grej om ett kommersiellt företag vill byta namn i affärssyfte? Förstår du inte själv att deras namn ses som ganska mossigt av en kvinna ano 25 år? Hur tror du de ska överleva om inte en potentiell kundgrupp känner att deras företag riktar sig till dem?
  (Därmed sagt så tycker jag att ordet ”familj” blir minst lika exkluderande mot nya bilförare)

  Svara
  • MiT

    /  02/16/2015

   Men vill de byta då? Eller ska de pressas att göra något som de inte vill? Ville de verkligen ens kommentera detta, det verkar faktiskt som om de kände sig tvungna att säga något som de tror att SR ville höra och inget annat? Är det ens en fråga för någon mer än Motormännen själva? Vad har en tokig genusforskare på Linnéuniversitetet med motormännen att göra alls? 😛

   Svara
   • Anders Senior

     /  02/16/2015

    Syftet med detta?
    För att infiltrera ytterligare en folkrörelse och inifrån omvandla den till en feministisk lobbyorganisation som jag tidigare skrivit. Det finns många exempel.

    Detta är inget nytt fenomen, det är en känd kommunistisk taktik att göra så.

    Svara
   • Hmm

     /  02/16/2015

    MiT: Inte en aning faktiskt, men jag kan lätt se att om jag som 25-årig kvinna fick hem ett brev på posten från dem år 2015 med det namnet så skulle jag tro att de skickat brevet fel och att de skulle till min pappa istället. 😉

    Så i vilket fall så kan det vara en idé att byta tror jag.

    Svara
    • Hmm

      /  02/16/2015

     Jösses, du, snart ni, om trycker tumme ned till denna kommentar. Hoppas att ni inte har något att säga till om på något av Sveriges viktiga företag. Om ni inte förstår kundgruppen som ni ska rikta er till så kan ni inte sälja något = företaget går under. Det är baske mig inte konstigt att det går dåligt för Sveriges företag om ni inte greppar ens den minsta lilla grej.

     Ni kan för all del tycka att 25-åriga kvinnor är löjliga som vill känna att en produkt är riktad till dem, men vad ni tycker att de ska känna kommer inte att ändra på vad de de facto känner och ni kommer att sälja diddly and nothing. 🙄

     Svara
     • notsure

       /  02/16/2015

      Sent from my iPhone.

     • Anders Senior

       /  02/16/2015

      Det är väl ändå en viss skillnad på en intresseförening som vänder sig till intresserade av ämnet, respektive ett företag med intresse av vinstmaximering.

      Skall ånglokens vänner döpa om sig till fordonens vänner bara för att locka fler medlemmar från veteranbilsvännerna, eller skall de hålla sig till sitt egna intresse, ånglok?

      Jag tycker din jämförelse haltar

     • Hmm

       /  02/17/2015

      @Anders Senior: Men självfallet om intressegruppen ånglokets vänner vill utöka sin verksamhet att också inkludera veteranbilar så bör det göra ett tillägg till sitt namn.

      Du får en chans, en chans, på dig att fånga din målgrupps uppmärksamhet.

      Sedan så får ni rätta mig om jag har fel men jag har inte uppfattat Motormännen som en ideell förening. En obunden konsumentorganisation ja, men kommersiellt driven sådan.

     • Det kanske finns ett intresse att bevara ett etablerat och inarbetat varumärke intakt också. Inte för att jag har en aning men du kanske inte är Motormännens målgrupp, inte för att du är kvinna men kanske för att målgruppen tex. kan vara förare med +10 års erfarenhet.

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      Men om motormännen nu är nöjda med sin nuvarande målgrupp, samtidigt som de välkomnar andra intresserade, varför byta namn bara för att en forskare någonstans tycker det?

      Om vi nu pratar företagande:
      Om du har ett för din målgrupp väl fungerande varumärke tex audy och vill utöka och även tillverka produkter för andra målgrupper, inte byter du namn på ditt varumärke till ”fordony” och riskerar tappa din nuvarande målgrupp?
      Du tar väl i så fall fram ett nytt nischat varumärke tex. Skody eller porschy som riktar sig till den målgruppen. Att sedan grunden är en och samma bil är en annan sak. Vilken biltillverkare har någonsin (förutom i öststatsländer utan konkurrens) haft framgångar när de sålt en ”bil” eller ett ”fordon”?

      Med ditt resonemang skulle tex. Alla nischade bil, traktor, mc och lastbilstidningar för olika intressegrupper lika gärna slås ihop till en enda ”fordonstidning”. Skulle ens någon målgrupp vara intresserad av den tidningen?
      Knappast.

      På samma sätt kan väl då intresserade skapa en systerorganisation, tex. motorkvinnornas riksförbund. Och välja att samarbeta eller konkurrera. Istället för att inkludera alla till en likformlig grå massa med DDR vibbar.

      Jag tycker med andra ord fortfarande att din jämförelse haltar.

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      ….Och där har du även fått förklaringen till denne ”genusforskares” ståndpunkter

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      (Önskar det fanns en redigeringsfunktion……)

      ”Genusforskare” a.k.a. Kommunist, syftet är alltså som vanligt när det gäller kommunister;
      socialisering, d.v.s. alla olikheter skall utplånas och vi skall alla leva lyckliga tillsammans i våra identiskt lika liv utan några orättvisor (annat för det styrande proletariatet)….

     • Hmm

       /  02/17/2015

      @Ander Senoir ”Men om motormännen nu är nöjda med sin nuvarande målgrupp, samtidigt som de välkomnar andra intresserade, varför byta namn bara för att en forskare någonstans tycker det?”

      Bygg mig inte halmgubbar!

      Jag har aldrig sagt att de ska byta om de är nöjda. Framför allt inte på kommando av någon annan. Jag har endast påpekat att om de vill överleva med oförminskat antal medlemmar i framtiden så bör de skänka namnbyte en tanke enligt min åsikt.

      Men jag vet, att tänka i nya banor gör ont, men det är det som bl a kallas för marknadsföring. 😉

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      Vill de överleva med med oförminskat antal medlemmar är det nog bara att vänta tills dina 25-åringar blir äldre….

      De kommer nog rent av öka i antal också då vi lever längre och längre…..

      Det gäller f.ö. Inte bara att tänka i nya banor, själva iden måste vara bärande också…. Annars skulle vi nog redan idag vara översvämmade med ”fordonstidningen” istället för olika nischade fordonstidningar.
      (Detta brukar gå lite i vågor f.ö. Liknande intressen slås samman en stund och likriktas för att sedan återigen bryta sig loss och nischa sig)

      Historien har dock visat gång på gång i land efter land att den socialistiska iden inte fungerar, mångfald är lösningen, inte likriktning.

      Jag tror det gäller motormännen också….

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      Är det så viktigt för denne genusforskare att alla inkluderas i motorhennens riksförbund står det honom fritt att starta det förbundet själv, och låta motormännen ha sitt…

     • Anders Senior

       /  02/17/2015

      ……men det är inte i hans intresse, han är mer intresserad av att infiltrera och påverka en befintlig organisation politiskt.

     • Hmm

       /  02/17/2015

      Vet du Anders Senior, du får leta upp en ny väderkvarn nu.

      Tack för denna gång!

 15. MiT

   /  02/16/2015

  Svara
 16. Björn

   /  02/16/2015

  Menar folk på riktigt (tex Hmm) härovanför att företagets/föreningens namn påverkar huruvida man vill handla eller verka med dem? Om jag skulle stöta på ”Ö-viktjejernas stick- och virkförening” skulle jag inte undvika dem för deras namn, utan för att jag inte är intresserad av stickning och virkning. Om ”Ö-viktjejernas matlagningsklubb” fanns och var ledande inom sitt gebit skulle jag däremot vara intresserad, ty jag gillar matlagning.

  Är faktiskt kvinnor så oerhört svaga och lättpåverkade så att de går efter något så banalt? Behöver verkligen kvinnor pushas och stöttas i ALLA SAMANHANG för att inte känna sig illa till mods? Är det inte rätt fräckt att påstå att kvinnor måste lockas till motorsamanhang med ett käckt kvinnolockande namn istället för motorintresse?
  Jag är man, och jag bryr mig inte ett skvatt om motormännen, deras verksamhet berör inte mig. Ska jag kräva att de börjar göra andra saker då för att de inte ska missa mig som kund?

  Jag blir lika förbluffad varje gång någon clownar om sånna här dumheter!

  Svara
  • Hmm

    /  02/16/2015

   @Björn: ”Ska jag kräva att de börjar göra andra saker då för att de inte ska missa mig som kund?”

   Eh, ja det skulle du. Varför skulle du bli medlem i något som inte berör dig? Gissar på att du inte kan något alls om marknadsföring?

   Och eftersom att det som Motromännen erbjuder mig som kund kan jag köpa av andra, så borde det kanske ligga i deras intresse att bli mer konkurrenskraftiga tänker jag. All marknadsföring går ut på att du som kund känner att du kan relatera till bolaget som säljer sina tjänster.

   Hur du förvirrande dig in på att kvinnor behöver bli stöttade and what not får nog förbli en gåta för dig, då det inte alls kan relaterats till vad jag skev. 😉

   Svara
   • Hmm

     /  02/16/2015

    PS Björn: Jag och min V8 verkar nog var mer av Motormännes target grupp än vad du är 😎

    Svara
    • Hmm

      /  02/17/2015

     @Björn: Svar 1.
     Jag valde medvetet, vilket var ett misstag tydligen, just att bortse från ordet kräva. Eller iaf att tolka det bokstavligt. Tänkte att så tokiga kunde inte någon tro att kvinnor är. Jag tolkade mer ditt ”kräva” som att det skulle vara en förutsättning för en att den som säljer en produkt skulle kunna locka dig till att köpa vad de har att sälja.

     Men självfallet så står det Motromännen fritt att behålla sitt namn. Ingen ska väl tvinga dem till något enligt mig. Tror jag att det är ett smart buissnens drag? Nej det gör jag inte. Inte om de fortfarande vill ha medlemmar om 20 år som är lika många som de är idag hur inarbetat deras namn än må vara. Men jag kan nog lova dig att om du frågar random snubbe eller snubba som nyss tagit sitt körkort om de vet vad de är och vad de gör och vad de kan erbjuda dig, så blir nog svart nej. Det är ju inte precis så att de syns i samhället idag annat än ett och annat brev som dimper ned och erbjuder dig assistans, så så särklit inarbetat är nog inte deras namn hos ungdomen idag. Assitans kan jag få från vilket bilförsäkringsbolag som helst. Om jag sedan ska tro på att de som intresseorganisation ska ta mina intressen till vara, ja då har faktiskt namnet en betydelse. Tex om de hette Muslimernas Motorförbund, skulle du då tro att de tar dina intressen tillvar på först och främst, eller att dina intressen ligger rätt långt ned på listan över vilka frågor de bedriver? Dina antaganden kan vara rätt eller fel, men så lång tid får inte ett företag på sig att sälja in sig så att de har en chans att ändra på första intrycken som de gett.

     (Att jag ens behöver skriva ut detta gör mig mer övertygad om att du faktiskt har en mycket begränsad kunskap om marknadsföring av idag)

     Svara
     • Björn

       /  02/17/2015

      Nu är det i och för sig du som pratar om marknadsförning hela tiden, och på något sätt får du det till att jag har en ”begränsad kunskap om marknadsförning idag”. Där har du fel. Det är dessutom inte marknadsförning eller mina kunskaper därom vi diskuterar här. Ämnet är huruvida kvinnor behöver specialbehandling, i exemplet med MM alltså ett nytt namn, för att kunna fatta beslut. Jag tror inte det. Som jag skrev så är jag rätt säker på att kvinnor är fullt kapabla att välja leverantörer etc helt baserat på andra krav, såsom men ej begränsat till servicegrad, kvalitet, tillgänglighet, miljö etc.

      Vidare: det du beskriver om att unga inte känner till MM och deras verksamhet har kanske med just MMs verksamhet att göra? MMs bristfälliga exponering i media och reklam? Att det finns alternativ, som du så riktigt skriver? Det kanske är så att MM är skit rent upp och ner och försäkringsbolag och andra gör bättre deals? Vad vet jag. Det som gör MM okända bland ungdomar (om det stämmer som du säger) har troligen mer med deras bristfälliga marknadsföring och deras kärnverksamhet att göra än med deras namn.
      Givet samma utbud och samma exponering, skulle du bli mer intresserad och tycka att deras tjänster var bättre om de hette något mer ungdomligt menar du?

      För att du inte ska missförstå mig: jag tror alltså inte att kvinnor generellt kräver att MM (eller motsvarande) skall byta namn. Jag tror heller inte att kvinnor behöver den typen av extra behandling. Det är genusvetaren som presenterar idén som jag inte tror på.

     • Hmm

       /  02/17/2015

      Björn: ”Ämnet är huruvida kvinnor behöver specialbehandling,”
      Det är kanske ditt huvudsyfte till att kommentera här. Mitt är vad som vore smart för Motormännes fortsatta framtid. Du drog med mitt nick i ditt resonemang. Jag väga att falla in i din tankevurpa utan håller mig till det som jag vill få sagt.

      Jag bara måste få fråga och skulle uppskatta ett svar. Om du hade ett intresse för motorer och bilar, hade du ens öppnat ett kuvert från Muslimernas Motorförening? Om ja, tror du då att du hade varit i minoritet om du var bosatt på tex på Östermalm? Ärligt nu!

    • Hmm

      /  02/17/2015

     @Björn: Svar 2
     Eh varför skulle Claes Ohlson byta namn till ett kvinnligt sådant? Då utesluter dem ju alla män. Flög verkligen mina resonemang så rakt över huvudet på dig? Namnbytte gick ut på att utöka kundgruppen inte på att byta ut den.

     Och du fortsätter med dina ”infantila” hintar om att kvinnor behöver något kvinnligt för att de ska känna sig inkluderande. Så är det självfallet inte. Men ett namn som exluderar dem, vilket Claes Ohlson inte gör då det är ett egennamn och inte en gruppbenämning, torde sig vara lika självklart som att du som man inte tänker gå med i Lottorna. Gör du det ändå så skulle iaf jag bli förvånad.

     ” För det andra var det en retorisk fråga från mig.”
     Ha ha, varför en ställa en sådan retorisk fråga om inte Det var ett försök till härarteknink. Så som man känner sig själv så känner man andra. 😉

     Svara
     • Björn

       /  02/17/2015

      ”Namnbytte gick ut på att utöka kundgruppen inte på att byta ut den.”
      Ingen har pratat om att byta ut kundgrupper. Män skulle inte sluta handla på CO om de bytte till ett kvinnonamn. Det är utbudet i butiken som styr kundgruppen, inte namnet.

      ”Och du fortsätter med dina ”infantila” hintar om att kvinnor behöver något kvinnligt för att de ska känna sig inkluderande.”

      Nej Hmm, nu får du faktiskt läsa vad jag skriver. Jag skriver att kvinnor INTE behöver inkluderande namn på butiker och verksamheter. Det infantila är att påstå att de behöver det.

      ”lika självklart som att du som man inte tänker gå med i Lottorna.”
      Orsaken – förutom att jag inte är intresserad – till att jag inte går med i Lottorna är inte att de heter ”Lottorna”, utan för att jag inte får, ty jag är en man och det är bara kvinnor som får vara med (sist jag kollade).

      ”” För det andra var det en retorisk fråga från mig.”
      Ha ha, varför en ställa en sådan retorisk fråga om inte Det var ett försök till härarteknink.”

      Jag ber om ursäkt, men jag har ingen aning om vad du ens försöker säga här annat än att jag ägnar mig åt härskartekniker. Vilket jag inte gör. Det var en retoriska frågor i ett inlägg som inte var riktat till någon speciell, varvid härskartekniker blir helt redundanta.

     • Hmm

       /  02/17/2015

      ” Det är utbudet i butiken som styr kundgruppen, inte namnet.”

      På allvar! Du kan inte tro på att detta är sant? Det går bara inte att vara så oinsatt! Har du ingen aning om hudratusentalskronrnan som läggs på att varumärka en affär eller ett företag. Ibland så pratar vi om att det läggs miljoner kronor på att komma på/åt rätt namn för att nå rätt kundgrupp.

     • Björn

       /  02/17/2015

      Av någon skum anledning fanns ingen svarsknapp under ditt inlägg så jag svarar här. Hoppas det går bra.

      ”Jag bara måste få fråga och skulle uppskatta ett svar. Om du hade ett intresse för motorer och bilar, hade du ens öppnat ett kuvert från Muslimernas Motorförening? Om ja, tror du då att du hade varit i minoritet om du var bosatt på tex på Östermalm? Ärligt nu!”

      Nu antar jag att Muslimernas Motorförening är relativt kända (i storleksordningen Motormännen). Mitt svar blir: Om jag varit på jakt efter någon form av serviceavtal eller vad nu MM erbjuder så hade jag nog övervägt dem. Om det å andra sidan var så att man måste vara muslim, eller konvertera för att gå med (och detta var allmänt känt) så nej, då hade jag inte öppnat kuvertet utan förmodligen kastat bort det.

      Inte säker på att jag förstår din andra delfråga.

     • Björn

       /  02/17/2015

      ”På allvar! Du kan inte tro på att detta är sant? Det går bara inte att vara så oinsatt! Har du ingen aning om hudratusentalskronrnan som läggs på att varumärka en affär eller ett företag. Ibland så pratar vi om att det läggs miljoner kronor på att komma på/åt rätt namn för att nå rätt kundgrupp.”

      Namnet är inte oviktigt. Men varorna i butiken avgör vilka kunder som kommer dit. Det trodde jag att alla visste. Clas Ohlson får kunder som behöver hemmafixarsaker (bland annat). Det får dom för att dom har prisvärda varor som är just för hemmafixare. Om de inte hade sådana produker? Ja, vad tror du? Skulle hemmafixarna ändå gå dit i egenskap av hemmafixarproduktbehövande kunder?

     • Hmm

       /  02/17/2015

      Gick så bra så 🙂

      Ja, vad tror du? Skulle hemmafixarna ändå gå dit i egenskap av hemmafixarproduktbehövande kunder?”
      Det bero på. Om det finns/kommer ett konkurrerade förtag som har ett namn som resonerar bättre hos kunderna så hade de gått dit istället. Kunden idag är inte en trogen sådan. Är butiken ensam på marknaden så spelar det ju namnet ingen roll.

      Men flertalet bilförare känner nog inte att de får något från MM, så de skippar nog gärna produkten helt. De behöver den inte. Det lilla de får från dem kan de få från någon annan som en del i något som de redan har.

     • Björn

       /  02/17/2015

      ”Men flertalet bilförare känner nog inte att de får något från MM, så de skippar nog gärna produkten helt. De behöver den inte. Det lilla de får från dem kan de få från någon annan som en del i något som de redan har.”

      Exakt. Är utbudet keff så väljer man bort dem. Att byta namn har ingen långtgående inverkan. Är man inte intressant för kunderna på grund av sitt utbud, så hjälper inte det coolaste namnet i världen.

      Jag måste sova nu. Tack för diskussion och ha så trevligt med din V8 nu när snöeländet börjar så sakteligen försvinna. Eller du kanske gillar att köra runt i snö. Vad vet jag. 🙂

     • Hmm

       /  02/17/2015

      Björn: Om jag varit på jakt efter någon form av serviceavtal eller vad nu MM erbjuder så hade jag nog övervägt dem.”

      Ok, jag förstår bättre nu varför du resonerar som du gör. Jag kan berätta för dig att du tillhör en minoritet som skulle ens slänga ett öga på reklam som inte var på gränsen till att 100% stämma in på dig (såvida du nu inte är muslim. Skojar! 😉 ) Marknaden svämmar över med erbjudanden idag. Du varken kan eller vill ta del av allt som erbjuds dig och du har mycket begränsad tid på att se om det kan vara något för dig.

      MM erbjuder dig inga direkta fördelar om du omedelbart åtnjuter. De har inga ideologiska frågor som de driver som ligger folk nära hjärtat, som de inte finner att politikerna gör bättre. MAO Motromännen bör göra allt de kan för att folk ska se att de har något att erbjuda alla. Tänk själv en grupp som har ett inarbetat namn som cancermännen. Tror du att de hade fått med sig kvinnorna i den föreningen om du nu helt bortser från hur du resonerar utan ser till hur folk är mest.

      Butiker och företag byter namn hela tiden för att just följa med tiden. En gång i tiden så hette H&M Hennes & Maurtis. Finns knappt en ungdom som vet detta faktum idag 🙂 God natt nu och tack för diskussion 🙂

     • Hmm

       /  02/17/2015

      Bil är alltid kul att köra oavsett underlag. 😀 Men jag kommer inom kort byta bort min V8. Bättre att ha lugnare bil till vardags och hyra in sig att köra på banan där man faktiskt kan utnyttja motorn. Onödigt med kraftpaktesbilen när man ändå ska samsas i trafiken med andra och inte kan utnyttja den till max.

      Vill liksom lite poängtera att jag ovetandes att du tackade för diskussionen gjorde detsamma till dig innan jag läst ditt svar. Vi tänkte åtminstone lika där. 🙂

      Igen, God Natt nu!

   • Björn

     /  02/16/2015

    Nu har jag i och för sig inte skrivit direkt till dig, men i ditt inlägg skrev du
    ”Förstår du inte själv att deras namn ses som ganska mossigt av en kvinna ano 25 år? Hur tror du de ska överleva om inte en potentiell kundgrupp känner att deras företag riktar sig till dem?”

    Denna din kommentar föranledde mig att fråga om verkligen företagets namn påverkar så pass mycket. Verksamheten torde ändå vara det mest intressanta. Eller är det faktiskt så att du valt bort dem just på grund av namnet och inget annat?

    Vidare, du skriver:

    ”@Björn: ”Ska jag kräva att de börjar göra andra saker då för att de inte ska missa mig som kund?”

    Eh, ja det skulle du. Varför skulle du bli medlem i något som inte berör dig? Gissar på att du inte kan något alls om marknadsföring?”

    Du gissar för det första fel. För det andra så är jag som sagt inte intresserad av motormännen. Alltså väljer jag att inte bli kund hos dem. Du anser att jag därmed ska KRÄVA av motormännen att de ska börja med något som jag kan vara intresserad av. Med samma infantila resonemang kan man alltså KRÄVA av alla verksamheter i världen, som man inte direkt är intresserad av, att de ska ändra sin kärnverksamhet så att man blir intresserad. Tycker du att det låter rimligt? Kanske Clas Ohlson borde ändra till Christina Ohlson för att kvinnor ska känna sig välkomna? Eller vänta, de har redan massor med kvinnliga kunder… kanske för att deras utbud lockar både män och kvinnor!?

    Vidare skriver du

    ”Hur du förvirrande dig in på att kvinnor behöver bli stöttade and what not får nog förbli en gåta för dig, då det inte alls kan relaterats till vad jag skev. ”

    Snyggt försök till härskarteknik. Misslyckat, men snyggt försök. Hur som helst, jag försöker förklara en gång till: För det första så relaterar det hänvisade textinnehållet inte alls till din text. För det andra var det en retorisk fråga från mig. Jag är nämligen övertygad om att kvinnor har förmåga att välja lämpliga företag utan att de behöver stöttning och byten av företagsnamn. Att byta ut en logga eller ett företagsnamn är inget man gör lättvindigt, i synnerhet inarbetade namn, som exempelvis motormännen. Om jag har fel, alltså att det på riktigt är så att kvinnor måste få kvinnovänliga namn för att lockas till en verksamhet, ja då har kvinnor det verkligen inte lätt måste jag säga.

    ”Jag och min V8 verkar nog var mer av Motormännes target grupp än vad du är”

    Good for you.

    Svara
    • FN:s deklarationer om de mänskliga rättigheterna måste i fortsättningen kallas ‘de henskliga rättigheterna’. Men hen kan inte vara så säker på när hen kommer till skott och moderniserar samtliga texter som publicerats av FN.

     Svara
     • Hmm

       /  02/17/2015

      sternococktail: Om du ska gissa på orimliga konspirationer och så vidare så väl just detta ett dåligt exempel då det rätta pronomet på ”människa” är hon. Så för att männen då ska känna sig inkluderade så kanske vi ändå ska byta ut det till henniska-rättigheter. 😉

      Alltså jag tycker själv att detta genus blir mer än löjligt oftare än sällan. Men ni här gör det inte lätt för mig att bortse ifrån att de har sina poänger. Ni har slagit över åt andra hållet, eller så var det så att ni alltid har hållit till långt ute på denna kant?

    • Hmm

      /  02/17/2015

     Björn: Missade att det fanns en svarsknapp här också så mina svar till dig har hamnat ovanför detta.

     Svara
     • Björn

       /  02/17/2015

      Jupp, jag såg. tack för påpekandet 🙂

  • notsure

    /  02/17/2015

   Jag börjar bry mig när kvinnor bygger bättre bilar än män. De kan döpa dem till vad fan de vill, jag kommer köpa.
   Namnbyte, meh, inte imponerad.

   Svara
   • Hmm

     /  02/17/2015

    @notsure: Fast du driver ju inte Motormännen så du behöver ju inte bry dig ang namnbyte på dem, såvida du nu inte är en medlem och skulle vilja att de kunde fortsätta att bedriva sin verksamhet på bästa möjliga sätt. 😉

    Svara
 17. Genus har blivit vår nya folksjukdom.
  Något vaccin har ännu inte hittats.
  Inte heller någon riktig behandling.
  Allt som har med genus att göra hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Dyngan ska ner i toaletten.
  Hade inte Beckomberga eller Säter lagts ner så hade vi haft ett samhällsproblem mindre.

  Svara
  • Ja, genusbluffen är en sorts andlig-kognitiv könssjukdom. Fast den försörjer ju förstås ett stort antal henniskor som annars hade fått sitt uppehälle via bidrag. Å andra sidan – skattepengar som skattepengar.

   Svara
  • Evolutionen (alt valfri hitta-på-gud) valde att dela upp nästan allt liv på jorden i två kön. Genuskyrkan avskaffade denna mångmiljardgamla ordning genom politiska beslut inom sina egna små hemliga juntor.

   Svara
 18. Ett bättre könsneutralt och internationellt gångbart namn på klubben: Swedish Motorheads

  Svara
  • Hmm

    /  02/17/2015

   Ha ha funkar också. Framförallt som MM har hand om internationellt körkort för svenskar. Kan riktigt se polisen i tex GB kratta sin nacke när de ser vem som utfärdat beviset. 🙂

   Svara
 19. [Fiction:] Skeppet löpte ut, och snart försämrades vädret och vinden tog i.”Alle hen på däck!” ropade kaptenen. Henskapet jobbade och slet för att rädda sitt skepp, men så tog hen in vatten. ”Alle hen till pumparna!” skrek styrhenen. Medan henskapet slet med att hålla skeppet flytande, så tänkte en och annan av sjöhenen på sin hen som väntade där hemma, medan andra hade en hen i varje hamn. Och tråkigare – den gamla sjöhensvisan ”Det växer inga blommor på en sjöhens grav”. Aldrig i henaminne hade en sådan storm drabbat ‘toppkusten’. En del äldre drog sig till minnes Skageracksslaget under WW1, då det var en stor henspillan och många lik flöt iland. Då slöt folket i bygden upp hengrant och ordnade en värdig begravning åt de olyckliga sjöhenen. ”Hen vet inte när ens tid är kommen – hen ska inte vara för säker.” Evert Taube, den patriarkale stereotype sexisten har skapat många schabloner till sjöhensvisor, som den om hen som höll på att omkomma när hen skruvade henluckorna på, och började elda under pannorna.

  I morgon ska jag besöka en sjuksyster för att få en sexualpolitiskt inkorrekt behandling av ett sår. Hen får vara tacksam att inte alla sjukvårdsanställda ännu måste vara hermafroditer – som trädgårdens mördarsniglar, våra främsta ideologiska förebilder och andliga ledare. Slemmigheten har genusfanatikerna redan förvärvat för länge sedan.

  Svara
  • dumt dumt dumt

    /  02/17/2015

   ”I morgon ska jag besöka en sjuksyster för att få en sexualpolitiskt inkorrekt behandling av ett sår.”

   Du menar sjukhenster/alternativt kuksyster

   Svara
 20. dumt dumt dumt

   /  02/17/2015

  Om man nu ska byta namn.
  Varför inte byta till Motoristerna?annars är det ju så att de som kanske lever som singlar eller vars familj på annat sätt inte kan vara delaktig KAN känna sig uteslutna.

  By the way.
  Det var JAG som först föreslog ”Motoristerna” som nytt namn, ni får gärna överväga att ta det.Men det är mitt Trademark(det kommer alltså att kosta er en saftig summa)jag antar att Toklandet har mitt ip så det är bara att söka.

  Svara
  • Hmm

    /  02/17/2015

   @dumt dumt dumt: He he fast jag måste säga att ditt förslag var det bästa hittills. På allvar 🙂

   Nu får du varumärkesskydda detta för att du ska kunna få hävda tradmark. (Upphovrätt får du ju inte då det är ett vedertaget/befintligt ord) 😉

   Svara
 21. michael

   /  02/17/2015

  Könsseparatism är ju trendigt och inne enligt feminister så varför inte ha två olika organisationer under samma huvudman förlåt huvudhen Motormännen och Motorkvinnorna som riktar in sig till dessa två grupperingar,man kan även rikta sig till mindre grupper som Motorhomos,Motortrans,Motorquer osv så att ingen behöver gå omkring och känna sig kränkt av namnet,framtiden handlar ju om att skapa nischade och skräddarsydda företag som passar ens identitet som man anser sig tillhöra,i detta fall behöver endast Motor vara den gemensamma faktor som visar att alla underavdelningar tillhör samma organisation men ändå är fristående för att tillvarata den specifika kundens intresse.
  Visserligen kommer det säkerligen leda till inbördes stridigheter och kränkthet att vissa menar att andra favoriseras på deras bekostnad osv men det är något man får ta eftersom intresset för bilen måste vara underordnad den identitetspolitiska värdegrunden alla människors lika värde.

  Svara
  • Leif

    /  02/17/2015

   Bra idé!
   Låt oss tänka oss att ett antal personer bildat en brottarklubb som de kallar för Grisbrottarna. Vid ett konstituerande medlemsmöte antogs namnet i full enighet. Namnet har levt kvar fram till i dag. Ingen medlem har väckt förslag om att man ska byta namn, även om man kanske förstår att det för somliga kan verka frånstötande (Lägg märke till anhopningen av ordet ”man” här! Brrr!!!).
   Vem ska besluta om en eventuell namnändring? Styrelsen såklart! I vår tid verkar det inte vara så, tyvärr. Men varför ska en genusforskare som ventilerat denna fråga med sina testuggande kollegor vid kaffebordet ha något inflytande över det? Om hon åtminstone belagt sin tes med material från en SIFO-undersökning där det påvisades att en mängd kvinnor kände en verklig fasa inför att tävla under namnet Hakarpspojkarna eller köra bil som medlemmar i Motormännen, men inte. Det är vad hon och hennes testuggande kollegor tycker, ingenting annat. Medlemskap i föreningar av olika slag är som bekant frivilligt, och man ska ha respekt för att en klubb eller förening vill hålla fast vid en tradition.
   Det bästa Hanna Hallgren kan göra är väl att gå med i Motormännen och på nästkommande stämma lägga ett förslag om namnändring och därefter finna sig i stämmans beslut. Alternativt, för att få utlopp för sin energi, kan hon och hennes kompisar skaffa ett exemplar av Svenska Akademins ordlista och därur lyfta alla ord som innehåller ledet ”man”. Nästa steg bör väl sedan bli att hon och genusmedvetna kollegor inom språk omformar vårt ordförråd.
   Hur ska vi göra med ”manfall”? ”Henfall”, vad tycks?

   Svara
 22. JM

   /  02/17/2015

  Även om motorfamiljerna är töntigt så kan jag inte riktigt se vad som skulle vara fel med att byta namn på motormännen. Det låter ju faktiskt konstigt.

  Svara
 23. Borde vi inte bilda en sammansvärjning och producera genuskorrekta versioner av de så kallade ‘heliga skrifterna’? Verkar vara en blind fläck för alla genus-aktivister – ta bara den lilla detaljen med ett paradis för män som vunnit martyrskap genom att döda eller försöka döda en icke-rättroende – att de i paradiset VARJE kväll får deflorera 72(!!!) oskulder, som därefter i galten Särimners anda reparerar sig själv lagom till nästa kväll. Är inte detta kubiken av alla dåliga porrnoveller sammanslagna? Har kvinnokämparna INGET att säga om detta? Däremot går man till storms mot annonser för bilar som innehåller lättklädda kvinnor?
  Väl att märka, så lockar ingen sexistisk bilannons några sexsvultna pojkar att med paradisiska belöningar i åtanke spränga sig själva i luften för att döda ett antal slumpvist utvalda medmänniskor.

  Svara
 24. Makes sense – vårt försvar har ju sedan länge varit kastrerat…

  ”Försvaret kastrerade lejonsymbol /// Är det rätt att ha ett lejon med manligt könsorgan som förbandstecken när även kvinnliga soldater ingår i styrkan? Nej, menade några kvinnliga soldater i Nordic Battle Group och vände sig till EU-domstolen. Nu har försvaret ändrat symbolen.”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsvaret-kastrerade-lejonsymbol_682923.svd

  ”Nordic Battle Groups förbandstecken – ett stående lejon med svärd och olivkvist i sina tassar – har kastrerats. Tidigare syntes lejonets manliga könsorgan tydligt på förbandstecknet, men efter att de kvinnliga soldaterna i utlandsstyrkan klagat hos EU-domstolen har detta nu retuscherats bort av försvaret, skriver Göteborgs-Posten.
  – Vi fick i uppdrag att se till att snoppen försvann, säger Christian Braunstein på försvarets traditionsnämnd till GP.
  Nordic Battle Group har redan börjat använda det nya, könlösa, förbandstecknet, och från försvarets sida är frågan utagerad.
  Men alla är inte lika nöjda – den heraldiska konstnären Vladimir A Sagerlund på Riksarkivet är den som gjorde det ursprungliga förbandstecknet.
  – Ett heraldiskt lejon är en kraftfull och ståtlig symbol med genitalierna i behåll och jag kan inte stå för en beskuren bild. Försvarets traditionsnämnd gjorde ändringar utan mitt medgivande. Försvaret är okunnigt om heraldik. Vapensköldar med lejon utan genitalier gavs förr till dem som förrått kronan, säger han till GP.
  Nu tänker Vladimir A Sagerlund skicka en skrivelse till försvaret för att reda ut frågan. Någon förhoppning om att få rätt har han dock inte, säger han till GP.”

  Svara
  • Anonymiserad

    /  03/15/2015

   Varför har ett förband som valt att kalla sig för nordic BATTLE group ett förbandstecken med ett lejon som håller en olivkvist ? Olivkvisten är väl ett tecken på fred ?

   Svara
 25. Och tvärt om, liksom… Idealet!(?) (Genusrörelsens totem-djur?)

  Quote Wiki;)”Although the genitalia of the male spotted hyena is typical by mammalian standards, that of the female closely resembles that of the male; the clitoris is shaped and positioned like a penis, and is capable of erection. The female also possesses no external vagina (vaginal opening), as the labia are fused to form a pseudo-scrotum. The pseudo-penis is traversed to its tip by a central urogenital canal, through which the female urinates, copulates and gives birth.[48][49] The pseudo-penis can be distinguished from the males’ genitalia by its greater thickness and more rounded glans.[11][50] In both males and females, the base of the glans is covered with penile spines.[51][52][53] The formation of the pseudo-penis appears largely androgen independent, as the pseudo-penis appears in the female fetus before differentiation of the fetal ovary and adrenal gland.[11] After parturition, the pseudo-penis is stretched, and loses many of its original aspects; it becomes a slack-walled and reduced prepuce with an enlarged orifice with split lips.[40]”

  Svara
 1. Aftonbladet i topp på The Idiot Index | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: