Aftonbladet i topp på The Idiot Index

När det finns en artikel som är korkad, dum, pinsamt dålig, idiotisk, clickbait och så vidare så kan man ju använda Unvis.it för att inte ge klick till tidningen eftersom de tjänar sina pengar på just klick.

När tillräckligt många har satt unvis.it framför adressen på en artikel så hamnar den tydligen på unvis.it:s egna lilla topplista, kallad The Idiot Index

idiotindexet

Så där såg det ut en dag under förra veckan när Aftonbladet jagade offentliga makthavare som bonddrängar, undersköterskor och studenter som skrivit dumma saker på Flashback. länkar till andra inlägg om det finns i inlägget ”De uteblivna ryggdunkningarnas vecka

Aftonbladet har varje dag ett par stycken på The Idiot Index…

**********

Gårdagens tre inlägg:

Gårdagens tweet”: Lite om det som hände i Köpenhamn och reaktioner på det.

Genusredaktörer, de normkritiska korrekturläsarna”: Genusredaktörer, en sorts politiska kommissarier som ska se till att olämpliga texter inte går i tryck. Jo, så illa är det faktiskt…

Genusforskare vill byta namn på Motormännen till Motorfamiljerna”: En genusforskare som tycker att namnet Motormännen inte är inkluderande nog. Nu vet man vad skattepengarna går till…

********************

Ekvalist: ”Lastbilschaufför farligaste yrket

Fnordspotting: ”Efter Köpenhamn: Aktuellt bjuder in en islamist

MVH

MiT

Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. M J

   /  02/17/2015

  Fnordspotting hade ett helt suveränt inlägg igår som han tyvärr raderade efter att jag kommenterat det.
  Det gick ut på att kommunister hade infiltrerat alla institutioner i samhället, alla religiösa samfund och alla riksdagspartier och att de nu planerade att störta det västerländska samhället i avgrunden. En mycket underhållande konspirationsteori, men är det anledningen till att alla här kallar allt och alla de inte gillar för kommunister? Att Ni tror att alla som inte gör som ni vill verkligen ÄR kommunister som nästlat sig in överallt?

  Svara
  • Anders Senior

    /  02/17/2015

   Nej, den stora massan är nyttiga idioter som bara följer strömmen utan att ifrågasätta.
   Det räcker med EN eller ett fåtal personer i tongivande ställning, så följer de flesta med.
   Kan man dessutom tysta de få kritiker som törs opponera sig, tex ”avslöja” dem på flashback etc. så är man snart i hamn.

   DDR uppstod inte över en natt, det var långsiktigt arbete som även inkluderade Sverige, och som fortfarande pågår.

   Dessutom, du har missat det faktum att ”vi” inte kritiserar de som inte gör som ”vi” vill, utan de som försöker hindra oss att göra som ”vi” vill.
   En liten, men dock väldigt viktig skillnad…..

   Svara
  • Frogfish

    /  02/17/2015

   ”alla här”?

   Har du nåt belägg för det eller är det bara skitsnack?

   Svara
  • Anders Senior

    /  02/17/2015

   ”att alla här kallar allt och alla de inte gillar för kommunister? Att Ni tror att alla som inte gör som ni vill verkligen ÄR kommunister som nästlat sig in överallt?”

   Där får jag nog ta åt mig.
   Det finns en gemensam nämnare, och det är just fenomenet att det alltid kommer folk och skall nästla sig in och styra och ställa över andra för gruppens bästa.

   Det är det som särskiljer individer mot kollektivet, liberaler från kommunister, höger från vänster.

   Skapa en grupp på Facebook får du se, en loppisgrupp eller en intressegrupp typ ”Vi som gillar bilar” eller ”Köp & sälj i Köping”.
   Även om du explicit skriver att din grupp är utan regler så kommer det efter en stund när tillräckligt många blivit medlemmar dyka upp folk som vill införa regler och begränsningar ”för allas bästa”.

   Tanken att skapa en egen grupp med sina egna premisser har de inte, utan de skall in och styra upp din grupp.. Detta följer precis samma nomenklatur som kommunismen, feminismen, nazismen och liknande totalitära ideologier (och för all del vissa religioner). Därför kallar jag de människorna för enkelhetens skull kommunister, eftersom det totalitära resultatet om de skulle få hållas ostört och växa i slutänden skulle bli detsamma. Den likriktning och därmed socialisering de vill påtvinga folk.

   Värt att tillägga är också att Kommunisterna i Sovjet och DDR var väl medvetna om detta fenomen och utnyttjade (utnyttjar ännu) detta fenomen för att placera kommunistiska inflytelseagenter på väl valda positioner i de samhällen de vill påverka, ett långsiktigt arbete som hade/har planeringstider på 20-30 år i vissa fall innan agenterna gjort karriär inom yrket och hamnat i påverkningsbar ställning.

   Detta är väl känt i andra länder, framförallt efter murens fall och Rosenholtz kartoteken och annat blivit känt. Tyvärr har detta i Sverige hemligstämplats och förtigits istället för att byken dragits fram i ljuset. Något som inte direkt motverkar konspirationsteorierna….

   Så i ljuset av detta får jag ta åt mig av att jag kallar sådana människor för kommunister, även om de inte själva gör det.

   Svara
  • Kalle

    /  02/17/2015

   ”Att Ni tror att alla som inte gör som ni vill verkligen ÄR kommunister som nästlat sig in överallt?”
   http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

   PS: BITCH!

   Svara
 2. M J

   /  02/17/2015

  Jo så är det de flesta tänker inte själva utan följer bara strömmen. Det ligger mycket i människans natur också.
  Men det räcker inte med en eller fåtal personer för att skapa en ström. Ideer kommer och går i vågor och fåren hoppar på de som dominerar. Det var så alla blev feminister, det var så alla blev ”antirasister” på 90-talet osv. Det är ju också nu många av de som hoppade på antirasistvågen på 90-talet som flyter med i arabhatarvågen just nu.
  Strömmarna går ju också över flera länder, så det räcker ju inte med en eller ett fåtal för att styra och starta dem.

  Sen fungerar det så att när en våg blir dominerande så försöker den tysta alla som simmar mot strömmen, de som simmat mot strömmen bildar sedan en egen våg och försöker tysta alla som inte flyter med den.
  Det är så vi nu har hamnat i en tid av extremistiska åsikter i flera olika läger, en större urladdning kommer att avgöra vilka strömmar som blir dominerande vart.

  Öh? DDR uppstod väl visst över en natt? Det var ju ett beslut från högsta sovjet.
  Men hur som helst så är ju det tidlösa problemet att de (ni) som ser med fasa på DDR inte ser med fasa på demokratiproblemen i DDR, de ser med fasa på att demokratiproblemen i DDR drabbade FEL grupper.
  Det är ni heller inte det minsta ensamma om. Shiamuslimer är upprörda över att Saudiarabien stödde Bahrains massaker på demokratiaktivister, Sunnimuslimer är upprörda över att Iran stödjer revolten i Jemen. De är inte upprörda över att folk mördas m.m, de är upprörda över att FEL personer mördas.
  Det här går igen hos alla extremister, och idag har vi nästan bara extremister.

  Jag har bara förundrats över användandet av politiska begrepp som verkat helt frånkopplade från sin betydelse. Jag tänkte att fnordspottings idé kunde förklara lite av det.

  Svara
  • Du har några stora fel där: ”Antirasisterna” är inte ”arabhatare”. Tvärtom stödjer de islamisterna. Det är där du hittar exempelvis Sissela Nordling Blanco och Mona Sahlin som skyller islamistiska terrorister på nazismen.

   Men ditt största fel gäller läsarna HÄR. Det är här man hittar ursprungliga liberaler som VERKLIGEN betraktar ALLA människor med samma värde. Det där om ”fel grupper” hittar du tvärtom bland feministerna.

   Svara
  • Anders Senior

    /  02/17/2015

   Ok, jag förtydligar mig lite.
   DDR som stat uppstod visserligen snabbt, men folket kuvades inte under en natt, det skedde gradvis ett steg i taget. Med små begränsningar i taget.

   Tänkvärt om fiskar och strömmar, det ligger i linje med det jag tidigare skrivit, förutom att jag lägger vikten på hur viktigt det är för varje enskild fisk att ha möjligheten att kunna ändra riktning efter eget godtycke. Utan att ha någon som skriker efter regler och begränsningar för hur man skall få simma eller vart så länge man inte skadar andra fiskar. Även om det är jobbigare för individen att simma motströms skall alla individer ha den möjligheten att själva avgöra detta.

   Svara
 3. JK

   /  02/17/2015

  bergsjo:
  Jag är som facit i en mattebok. Jag KAN ha fel, men det är väldigt väldigt ovanligt. Så om du tror att jag har fel så är det bäst att läsa en extra gång.
  Jag skiljer i texten på ”antirasisterna” och ”arabhatarna”, det jag skriver är att många av fåren som flöt med antirasistströmmen på 90-talet nu flyter med arabhatarströmmen.

  Sen blir det lite lustigt om du inte kan filtrera bort din extremism när du försöker förklara varför bara de andra extremisterna är extremister. Antirasisterna stödjer inte islamisterna på riktigt, det är ju bara eran extrema retorik. Precis som att ni arabhatare inte är nazister som antirasisternas extremretorik gör gällande.

  Det är samma sak med dina två exempel. Extremt övertolkande från en extremistisk synvinkel, men det har ju inget med verkligheten att göra. De två exemplen å sin sida kommer att göra extrema övertolkningar av minsta lilla felskrivning från er sida.
  – Samma skrot och korn.

  Hahahaha, nej, men man hittar det ÄVEN hos feministerna, islamisterna, antirasisterna, vänsterextremisterna osv osv, det förenar alla extremister.

  Svara
  • MiT

    /  02/17/2015

   Nu har du hållit på och trixat med namn, med mailadress och byta IP-nummer så många gånger, ge fan i det! Jag släpper igenom de som är hyfsat normala från dig ändå, du behöver inte hålla på. Men fortsätt att trixa så kommer jag att rensa bort alla jag ens misstänker kommer från dig! ALLA alltså! Så fort de jag ser dem så ryker de. Är det bättre? Men jag vill inte hålla på så.

   Svara
   • Det finns många bloggar där man inte ens varnar innan blockering utförs, med en påföljande kommentar om händelsen. Syftet att byta är enbart för att kunna trolla och provocera, just för att rent destruktivt störa en diskussion. De som håller på med detta inser inte heller att det är en gammal myt att man kan vara 100% anonym på Internet … (I berört fall har det varit tydligt i.o.m. att avataren förändrats under en tid. WordPress-Avatarer är ”unik” då den är skapad utifrån innehållet i epostadressen.)

    Svara
  • Kalle

    /  02/17/2015

   ”Jag är som facit i en mattebok. ”
   Typ som när man har slut på toalettpapper och inget annat att tillgå?

   Svara
 4. JK

   /  02/17/2015

  MiT
  Jag tror att uppkopplingen sköter bytet av IP själv.
  Jag råkade bara skriva fel namn och upptäckte att kommentaren gick igenom då, så jag tänkte att du kunde radera de som gjorde dig besvärande svarslös i efterhand.

  Jag ser exakt hur du väljer att godkänna och inte godkänna.

  Det är du som är chef på din blogg, så du tar bort vad du vill.

  Svara
  • MiT

    /  02/17/2015

   Mmm, säkert, du trixar inget alls. Ska jag lägga fram alla olika IP du använt de senaste dagarna? På 1,5 timma har du haft 4 olika IP-nummer… Dina två senaste med 15 min mellan har också olika IP…

   Har dina anv-namn också bytts automatiskt? MJ, M J, JK osv…

   Eller din mailadress som man skriver in? Har den också bytts automatiskt? Du har bara idag använt mj@hot.se, m@j.se, mj@mail.se, k@j.se, k@j.com, jk@sk.se, j@m.se, m@hot.se… För mig spelar det ingen större roll om det är en äkta mailadress, det skiter jag faktiskt i bara man kan använda samma.

   Svara
   • Mallemattias

     /  02/17/2015

    Vilken hacker. HUR kunde du räkna ut vem som gjort inläggen när han gjort allt för att dölja sina spår?

    Svara
   • Kalle

     /  02/17/2015

    Finns en enkel lösning, börja publicera ip om fanskapet inte skärper sig.

    Svara
   • Anders Senior

     /  02/28/2015

    Aha, så det är därför mina skiljer sig åt ibland!
    Jag har ibland olika har jag märkt, troligen alltså beroende på om jag sitter vid datorn eller surfplattan, där jag kan ha olika default adresser på min mail….

    Hur fungerar det med surfplattan då, med IP?
    Den har ju eget simkort och flyttar sig ju mellan nätverken, eller har den alltid samma IP?

    Svara
    • Anders Senior

      /  02/28/2015

     Testar bara…

     Svara
     • Anders Senior

       /  02/28/2015

      Se där!
      Nu har jag lärt mig något nytt. 🙂

 5. MiT

   /  02/17/2015

  Svara
 6. MiT

   /  02/17/2015

  Svara
  • Varför lära sig bygga robotar med Geek Girl Mini – sedan urminnes tid har kvinnor valt en enklare metod, skaffat sig en lydig man…

   Svara
 7. KJ

   /  02/17/2015

  MiT
  Du får nog läsa igen. Av misstag så skrev jag JM istället för MJ, den kommentaren gick igenom direkt, så då märkte jag att det räckte med att byta namn.
  Jag får nog en ny IP varje gång jag går in på nätet, men jag vet inte riktigt hur det fungerar. Datorer är inte min grej.

  Det kunde väl vara intressant att se hur allvarlig du var med din upprördhet över flashback-avslöjandena.
  Kanske lika allvarlig som du är med texten: ”Adressen lämnas aldrig ut” som man ser i fältet där man skriver in e-post.

  Svara
  • MiT

    /  02/17/2015

   Ahhh, du menar att de 8 olika som du använt bara idag är riktiga… Eller förlåt, 9 st idag är det visst nu då du angav ännu en till kommentaren ovan. Plus ännu ett nytt IP-nummer…

   Nej, du får inte ett nytt IP varje gång du går in på nätet, kollade lite snabbt, du har haft 8-10 olika IP-nummer nov, dec och jan. Nu helt plötsligt på en dag 5 olika. Visst, använder man dator på ett ställe, mobil på ett annat och platta på ett tredje så blir det ju olika. Kanske grannens nät också är tillgängligt? Sen finns det säkert tjänster också för att gå runt. Men är det verkligen sunt att hålla på och trixa bara för att kunna skriva kommentarer på min blogg? Jag släpper ju ändå igenom om de är någorlunda normala?

   Svara
  • Mallemattias

    /  02/17/2015

   Du får tydligen ny email var gång också… och nytt namn. Väldigt vad du måste råka trycka fel på många saker i rad…

   Svara
  • Med texten ”adressen lämnas aldrig ut” menas att protokollet som postar din kommentar inte visar adressen när kommentaren publicerats och är inte någon personlig försäkran från blogginnehavaren.

   Svara
 8. KL

   /  02/17/2015

  MiT
  Nej ingen är riktig, jag ger aldrig ut e-post till folk som inte går att lita på, även om de lovar att inte lämna ut den som du gjort. Tur att jag inte litade på dig, för då hade jag ju haft inkorgen full av olika korkskallar nu.

  Jag kan inte styra IP tyvärr. Jag vet inte hur det fungerar, men jag sitter på en ny plats idag med en annan maskin. Jag tror att det alltid är leverantören som styr det.

  Du måste ju också förstå att det kliar i fingrarna för att svara sådan begåvade människor som t.ex. Mallemattias här som tror att han är smart och har avslöjat något? Hur gör man för att INTE vilja svara något sarkastiskt om hans intelligens? Kombinationen låg intelligens och skryt om sin intelligens är ju så satans humoristiskt.

  Men..jag känner att jag har förstört den här kommentarstråden med det här tjafset med dig, och jag vill inte förstöra. Så jag slutar här. IP-bannen börjar säkert fungera igen när jag kommer hem och jag börjar skriva MJ igen efter det här.

  Svara
  • Mallemattias

    /  02/17/2015

   Det är ju du som sitter och påstår att ”det bara blev så” när det uppenbarligen inte är fallet. Jag må vara dum i huvudet men du själv har alldeles för höga tankar om dig själv. Du har säkert någon nedlåtande kommentar om det här för det är ju ett tecken på att man är en lite bättre människa än pöbeln som inte förstår hur briljant man är.

   Svara
   • Mallemattias din jämrans Breivikare!

    Svara
    • Det var väl då som själva…
     Vet inte hur många gånger eller hur många jag tilltalat Breivikare i kommentarsfälten på den här bloggen men jag har aldrig blivit bannad och tillmälena får alltid uppåt-tummar.
     Nu får folk ta mig fan sluta upp med att vara så förbannat svårkränkta!

     Svara
     • Mallemattias

       /  02/18/2015

      Jag har legat och gråtit hela natten pga din elaka kommentar. Gladare nu?

     • Aftonbladet ringde och ville ha ett snack med mig om just det…

  • Kalle

    /  02/17/2015

   @VänsterHEN
   ”Kombinationen låg intelligens och skryt om sin intelligens är ju så satans humoristiskt.”
   Prova att hålla en reflekterande yta framför ditt ansikte….

   Svara
 9. Citat:”The Guillaume Affair was an espionage scandal in the Cold War history of Germany. The scandal revolved around the exposure of an East German spy within the West German government and had far-reaching political repercussions in Germany, the most prominent being the resignation of West German Chancellor Willy Brandt in 1974.
  Around 1973, West German security organizations received information that one of Brandt’s personal assistants, Günter Guillaume, was a spy for the East German state. Brandt was asked to continue work as usual, and he agreed, even taking a private vacation with Guillaume. Guillaume was arrested on April 24, 1974.
  Guillaume had indeed been a spy for East Germany, supervised by Markus Wolf, head of the Main Intelligence Administration of the East German Ministry for State Security. Brandt resigned as Chancellor on May 6, 1974 (although he remained the Chairman of his party, the Social Democrats, until 1987).
  According to Vasili Mitrokhin, when the KGB found out about Guillaume, they ordered Wolf to pull him out because Brandt had been a good friend to the Soviet Union and they wanted him to stay in power.” [1]
  http://en.wikipedia.org/wiki/Guillaume_Affair

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: