Den vanliga svenske ungdomen Adam

Igår på UG så kunde man se den vanliga svenske ungdomen Adam som åker till Syrien och ISIS. Ni vet sånt som vanliga svenska ungdomar gör? Det är vanliga svenska ungdomar som Adam, Bertil och Kom som gärna åker till krig och terrororganisationer där man eldar upp människor levande i burar, som skär halsen av folk och filmar det. Ni vet, vanliga svenska ungdomars sysselsättning när de inte har någon lokaaaaal? Ungdomarna Kalle, Johan, Pelle med flera läser gärna koranen och radikaliseras av islam. Så som det alltid har varit i Sverige. Eller?

Det var det jag hade att säga som var konstigt med intervjun med han som kallades ”Adam” i programmet. Intervjun tycker jag var väldigt bra, såg att några var kritiska mot att det inte var så många kritiska frågor men detta kanske var det bästa sättet för att få veta så mycket som möjligt? Det jag hade problem med var att de kallade honom Adam och en vanlig svensk ungdom. Jag tror knappast han heter så i verkligheten då det förmodligen är ett mycket ovanligt namn bland de som ligger i riskzonen för att radikaliseras av islam. Man ville ge sken av att det var en vanlig svensk, att det som Adam gjorde skulle vilken vilken ung man som helst i Sverige kunna göra. Så är det ju givetvis inte. Det här har med en stor portion religion att göra och svenskar är inte så religiösa och speciellt inte om det gäller islam. Så nej, det var ingen vanlig svensk ungdom, han är lika mycket vanlig svensk ungdom som ramadan är en vanlig svensk högtid, det vill säga inte alls.

Han har förkastat allt som har med Sverige och att vara svensk att göra, han har INGET med Sverige att göra längre, han är i krig mot oss! Ogiltigförklara hans pass så fort han har lämnat landet så han aldrig mer kan komma in. ALDRIG alltså! Kommer han in ändå så lås in honom på livstid i en kall håla utan dagsljus. Så sluta kalla honom svensk tack. Kalla honom och de andra terroristerna som poppar upp som svampar ur marken här och där i världen vad som helst men svenskar är de inte! När förvandlades Sverige till en terroristnation?

ISIS

Så säger alltså en auktoritet på området, han kallar ISIS det största hotet idag. Vad har då Sverige gjort? Jo, man har satt en rasiststämpel i pannan på alla som försökt att ta upp problemen. För detta har med invandringen att göra vare sig man vill det eller inte, eller tror folk att det är Kasper och Jesper och Jonatan som radikaliseras av islam så hårt att de tror på paradiset och inget vill hellre än att dö? För fem sex år sedan så varnade ju en i Göteborg för radikalisering i vissa grupper, då åkte rassestämplarna fram illa kvickt!

ISIS1

Så tycker man om hur Sverige har skött det här hittills. Men vi har ju i alla fall en bra värdegrund…

ISIS2

Så funkar det i Sverige, bara att komma hem, låta skattebetalarna stå för läkarvård, vila upp sig, kanske få socialbidrag (om man inte fått det insatt på ett konto under tiden alltså…) för att sen resa tillbaka och skära av lite fler halsar.

ISIS3

Som en garnisonsstad. Så ser omvärlden på Sveriges insatser på området…

ISIS4

Så säger han när Sanna Klinghoffer berättar att SÄPO ringt Adam och bett honom säga när han åker tillbaka till Syrien…

Undrar vad som snurrade i Mona Sahlins huvud när hon såg programmet? Har det gått upp för henne hur allvarligt det här är eller ska hon fortsätta tjafsa om några smånassar i Sverige som det största problemet? Ska de fortsätta tjata om sina ”bruna vindar” medan Sverige har svängdörrar för jihadister? Känner hon sig nöjd med ”Samtalskompassen” som ska vara flaggskeppet mot extremism? Tror verkligen folk att man kan diskutera med religiösa fanatiker som GÄRNA dör om de tar med sig otrogna samtidigt? Och de otrogna, det är vi det…

Vet man vad som predikas i alla källarmoskéer om man inte förstår språket? Vad säger att det inte i var och varannan är just radikalisering som pågår? Hur vet man? Det finns radikala kristna också i Sverige men det är svårare för dem att radikalisera andra eftersom alla andra i Sverige förstår språket och vad de säger och då också kan se och höra vad som pågår. Det kan man inte med islam.

För detta har i allra högsta grad med islam att göra! De allra flesta av dem som åker ner till Syrien har islam med sig från början. Den här Adam har ju också haft islam i bakgrunden hela livet även om de sa att han inte varit speciellt troende. Men det har funnits där i bakgrunden hela tiden. Det verkar vara väldigt lätt att radikaliseras inom just islam eftersom det inte bara är en religion utan en ideologi, ett helt politiskt system. Alla muslimer däremot är ju givetvis inte radikala men det behövs inte så många radikala för att förpesta tillvaron för resten och tvinga på dem hårdare och hårdare regler. Även här i Sverige. Sharialagar finns i vissa områden i Sverige… Kostnaden för enskilda att stå upp mot det blir för hög.

Det här är ett problem som är så mycket större än vad man kan förstå, det finns så otroligt många i Sverige som sympatiserar med ISIS och vad de gör, det finns bostadsområden där så många stödjer dem att när någon vill åka ner så vågar inte föräldrarna protestera mot det av rädsla för repressalier!

Vad kan man göra då? Har inte en jäkla aning. Gissar att det förmodligen är för sent att stoppa det helt i Sverige, det kan vi nog tacka alla gaphalsar för som skrikit rasist åt alla som yppat något. Och i gaphalsgänget så finns journalister ”debattörer”, TV, Radio och politiker. DE är ansvariga för att det gått så här långt eftersom de effektivt har stoppat alla som försökt säga något om det. Priset får vi andra betala men det högsta priset betalar de som drabbas av de religiösa fanatikerna på plats i till exempel Syrien, de som eldas upp levande och de som får halsarna avskurna. Det är priset för att några i Sverige ska få känna sig varma om hjärtat.

Vilken dröm det vore om det utkrävdes någon form av ansvar från alla gaphalsar som gjort detta möjligt? Behöver inte vara något stort, det skulle räcka med ett symboliskt ansvar. Tänk er att se politiker som offentligt ber om ursäkt för att de saboterat för Sverige under så många år att det nu är ett terroristland? Eller journalisterna på till exempel Aftonbladet/Expressen som i en vecka kör offentliga ursäkter på löpet?

Nu är det tyvärr bara en dröm som aldrig kommer att bli verklighet men det är något som de verkligen BORDE göra, media och politiker…

Undrar vilka islamistförsvarare som kommer att bjudas in idag för att klaga på att UG ökar ”islamofobin”? Musa kanske?

Gårdagens inlägg: De fartblinda

********************

Ledarsidorna: ”Fusk

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. MiT

   /  02/19/2015

  ”Islam har lärt oss att man får ha en slav”
  http://www.svt.se/ug/islam-har-lart-oss-att-man-far-ha-en-slav

  Svara
  • Äntligen en som är ärlig i alla fall. ”Alla muslimer är inte så”, nej, men det är för att de inte är muslimer. Att kalla sig muslim, för att man följer VISSA av islams lagar, är inte detsamma som att faktiskt vara muslim och följa Koranen till punkt och pricka, så gott det nu går. Vi borde börja kalla alla så kallade ”sekulariserade muslimer” för Neomuslimer, eller liknande, för att göra tydlig skillnad på dessa och riktiga, skrifttrogna muslimer. Det kommer göra det mycket enklare att kritisera de riktiga muslimerna, utan att folk kommer med det gamla vanliga ”majoriteten av alla muslimer är inte så.”

   Svara
 2. MiT

   /  02/19/2015

  ”Förlängt terrorhot med en hel generation”
  http://www.svt.se/ug/forlangt-terrorhot-med-en-hel-generation

  Svara
 3. anonymiserad

   /  02/19/2015

  ”det kan vi nog tacka alla gaphalsar för som skrikit rasist åt alla som yppat något. Och i gaphalsgänget så finns journalister ”debattörer”, TV, Radio och politiker. DE är ansvariga för att det gått så här långt eftersom de effektivt har stoppat alla som försökt säga något om det.”

  för att återgå till det ursprungliga.
  you will reap what you sow.
  Om jag ska försöka integrera mig på riktigt.
  som man bäddar får man ligga

  Man har helt enkelt skapat detta och förr eller senare får man ta sitt ansvar för det, antingen det är ekonomiskt eller på annat sätt.Det är bara att gilla läget.

  __ ______ __ ____ ____ __ _____ ”_______” __ ___ ____.__ _____ __ ______ ____ ________ ___ _______ ___ _____-____.

  Så på ett eller annat sätt behövs de.

  Svara
 4. The perfect Man

   /  02/19/2015

  Adam, eller varianter på namnet är inget ovanligt i vissa muslimska länder. Just saying…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/19/2015

   Eller att man byter namn efter man konverterat till islam.
   Konvertiter kan dessutom ha en tendens att vilja hävda sig då de inte födda in i religionen, vilket mycket väl hade kunna skapat en jihadist-Adam.

   Svara
 5. Namnet Adam kommer ju från Mellanöstern inte sant? Jag tror att det är vanligare att muslimer i Syrien heter Adam än att någon i Sverige heter det, oavsett religion.

  Att de gav terroristen namnet Adam var inget konstigt. Programmet däremot var under all kritik! Rena propagandan. Jag har skrivit om det:
  https://bergersjo.wordpress.com/2015/02/19/svt-visar-islamistisk-propaganda/

  Svara
  • MiT

    /  02/19/2015

   När det gäller namnet så gick jag bara på när jag jobbade på en skola för ca 15 år sedan där nästan alla hade invandrarbakgrund, Tror det fanns en eller två Adam på hela skolan men säkert 15 Mohammed, 10 Ibrahim osv.. Men som sagt 15 år sedan

   Svara
   • Ja Mohammed är säkert populärare bland muslimer eftersom deras profet hette så. Ibrahim (Abraham) kommer väl från precis samma trakt och språk som Adam skulle jag gissa.

    Svara
    • Jonte

      /  02/19/2015

     Många syrianer heter Adam, men jag har svårt att tro att en syrian konverterar till islam och joinar ISIS

     Svara
     • Du menar att muslimer inte kan heta Adam eller? 🙂 Varför det isåfall?

 6. robjoh

   /  02/19/2015

  Har ingen större problem med namnet, men jag hade uppskattat om Sverige faktiskt reagerade emot IS. Börjar bli trött på att läsa hur folk reser ner till IS och hjälper en organisation som slaktar alla som inte tror exakt som de anser man ska tro.

  Svara
  • Svenne

    /  02/19/2015

   Fritidsgård hjälper nog!

   Svara
 7. Chr Ewrk

   /  02/19/2015
  Svara
  • Jonte

    /  02/19/2015

   Då kan han ju börja med att skjuta sig själv. Var är det med alla självhatande vita heterosexuella män inom extremvänstern egentligen? Daddy issues?

   Svara
  • Svenne

    /  02/19/2015

   Det är visst väldigt olika uppfattningar…

   även bland ”rasifierade”.

   Svara
   • Jonte

     /  02/19/2015

    Syrianer hatar ju allt som har med islam att göra och speciellt islamism, även serber brukar inte vara så positivt inställda mot islam. De sydamerikaner jag känner är också väldigt skeptiska mot allt vad islam heter. Skulle nästan gissa att bland icke-muslimska befolkningsgrupper så är det de etniska svenskarna som är bland de minst islamfientliga men det håller ju på att ändras som sagt

    Svara
 8. Jonte

   /  02/19/2015

  Dom som säger att ISIS inte har något med islam som religion att göra kan ju lyssna på den här mannen

  Svara
  • Svenne

    /  02/19/2015

   ”Vi gillar olika” – regler…

   Svara
   • Daniel Hammarberg

     /  02/19/2015

    Förbryllar mig så varför vi svenskar måste ha en sådan fetisch för invandrare (och då särskilt kvinnor) som uttrycker åsikter. Svenska män har långt mer viktigare insikter än en sån som Dilsa, men ändå RT:ar vi inte varandras budskap. Vi har låtit oss kuvas dessvärre, och blivit till åtlöje för hela världen eftersom vår nation inte längre leds av svenska män.

    Svara
    • Jonte

      /  02/19/2015

     Det kan ju tänkas att människor med rötter i mellanöstern har bättre koll på hur saker fungerar där än människor utan koppling dit

     Svara
 9. Mattias Borg

   /  02/19/2015

  Förstår inte ens varför de ska försöka framställa honom som ”en vanlig svensk ungdom”. För det första så tänker nog inte ens de mest PK-indoktrinerade människorna innerst inne att han är en vanlig svensk ungdom. För det andra så vore det väl värre om det ofta var ”vanliga svenska ungdomar” som anslöt sig till IS? Då skulle vi kunna snacka islamisering på riktigt.

  Svara
 10. Mr Goodbar

   /  02/19/2015

  Vad som snurrar i Mona Sahlins huvud? Ett litet citat från Robban Brobergs gamla låt Tom Topp kommer nog nära sanningen.
  ”Det går en zick -zacklinje mellan öronen och bilden bläddrar bakom
  ögonen”

  Svara
  • Svenne

    /  02/19/2015

   Vad som snurrar i Mona Sahlins huvud?
   Sedelräknare?

   Svara
 11. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 12. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
  • Leif

    /  02/19/2015

   Modigt också av Wikström att lämna återbud till debatt i Aktuellt mot Hanna Wigh (sd) i denna svåra fråga, eftersom en debatt med Wigh inte blir rätt nivå. Man blir stum av beundran!

   Svara
 13. Rick

   /  02/19/2015

  När jag var ung var det populärt att vara utbytesstudent i något annat land. Nu är det inne med utbytesmördare. Vi skickar dessa ”helt vanliga ungdomar” till IS och de skickar oss några liknande i utbyte…

  Svara
 14. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
  • Anders Senior

    /  02/19/2015

   ”Barnen ska ha berättat att de hållits instängda i över tio års tid. Det ska ha börjat med att mamman ville hålla dem undan sin far. De ska dock inte ha bott på samma adress under de åren utan flyttats runt, när mamman trott att barnens pappa varit dem på spåren.
   Den 59-åriga kvinnan är inte folkbokförd på lägenheten där hon misstänks ha hållit sina barn inspärrade och avskurna från omvärlden.”

   Kan det vara ROKS tro som så vänligt ställt upp och ”skyddat” kvinnan och barnen……?
   Borde åtalas för medhjälp i så fall.

   Svara
  • Den priviligerade gnällspiken. Vill kvinna hålla barnen inlåsta så är det ju hans fel om hon tvingas söka skydd i flera år. Fattaruvel.

   Svara
  • Eftersom Sverige är ett feministiskt land är den svenska Josef Fritzl en kvinna.
   https://bergersjo.wordpress.com/2015/02/19/sveriges-josef-fritzl/

   Svara
 15. MiT

   /  02/19/2015

  ”Hon är UD:s första jämställdhetsambassadör”
  http://www.regeringen.se/sb/d/19872/a/254488

  Svara
 16. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 17. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 18. MiT

   /  02/19/2015

  Kanske säger mer om hans egna sökningar än om något annat?
  ”Varför googlar ni på Kallas stringtrosor?”
  https://archive.today/TnoxJ#selection-3403.0-3403.41

  Svara
 19. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 20. MiT

   /  02/19/2015

  Tänk att jag har funderat över om inte
  https://twitter.com/GrumpyAfropean
  är just Habel ett antal gånger 😛

  ”Vänsteraktivister i bråk när antirasist anklagas för rasism”
  http://www.friatider.se/vansterextremister-i-brak-nar-antirasist-anklagas-rasism

  Svara
 21. Leif

   /  02/19/2015

  Studio Etts chef och Ekochefen skademinimerar.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6098161

  Svara
 22. Svenne

   /  02/19/2015

  När det börjar hetta till så kan man alltid ta en pseudodebatt…

  Svara
 23. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 24. Jonte

   /  02/19/2015

  Vi kan alla vara lugna nu, ISIS har ingen chans 😀

  Svara
  • Svenne

    /  02/19/2015

   Tja, Iraks regeringsstyrkor stred ju som kärringar, så kanske deras kärringar kan strida som riktiga män? Det kan inte gärna gå sämre…

   Svara
 25. MiT

   /  02/19/2015

  Svara
 26. Detta bör nog tas med en stor skopa salt från Döda havet:
  ”det finns så otroligt många i Sverige som sympatiserar med ISIS och vad de gör, det finns bostadsområden där så många stödjer dem att när någon vill åka ner så vågar inte föräldrarna protestera mot det av rädsla för repressalier!”.

  Hur många är ”otroligt många”? Hur många rör det sig om i Sverige? Fem?

  Tycker inte att du lyckas förklara kopplingen mellan invandring och jihadism. Vilken är kopplingen?

  Svara
  • MiT

    /  02/20/2015

   Läs den här noga
   http://www.dn.se/nyheter/sverige/det-sista-jag-vill-ar-att-skicka-mina-barn-till-kriget/
   Ex från texten
   ”– För mig är ju Ahmed ett litet barn, en charmig kille som var duktig i skolan och drömde om att bli polis. Nu är han bara borta. Men att ta ställning mot hans beslut öppet, det går inte. Innan kriget i Syrien hade vi en bra sammanhållning bland muslimerna här. Men samtidigt som kriget har splittrat världens muslimer, har det också splittrat vårt område. Den som tar ”fel” ställning får automatiskt nya fiender.”

   Tror du att det är det enda fallet och området i Sverige? Hur många områden i Sverige tror du det handlar om när vi pratar om terrorresenärerna? Är nog ganska många fler än fem stycken. Så ta du ett dopp i Döda Havet…

   Ok, så du förstod inte den retoriska frågan om det handlade om Kasper och Jesper och Jonatan som blir radikaliserade av islam reser ner…

   Svara
 27. anonym

   /  02/19/2015

  För att följa upp LD från gårdagen.
  https://twitter.com/ladydahmer/status/568187139516715009 Håller hon på att få ett sammanbrott i stil med Hugo Schwyzer?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/20/2015

   När inte ens en framträdande representant för radikalfeminismen har svar på den enkla frågan om varför hon inte har utbildat sig, lärt sig arbeta och tagit körkort så blir EN orolig.
   Självklart beror det ju på att hon är förtryckt av patriarkatet,könsmaktsordningen och de osynliga strukturerna.
   Hon får nog ta sig en förnyad hjärntvätt hos Pastor Sveland och Gud run.

   Svara
 28. Det svenska samhället har blivit totalt oförmögna att hantera massinvandring, ISIS och mångkulturen. Politiker, myndigheter, rättssamhället och inte minst journalister vars intellektuella förmågor fullständigt har havererat.

  Svara
 29. Svenne

   /  02/20/2015

  Som ett kinderägg, fulla av överraskningar!

  Svara
 1. Rikspolischefen Dan Eliasson vill ha åsiktspolis | WTF?
 2. Fyra år senare och inget har hänt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: