Patriarkatet nästlar sig in på bagerierna!

Dagens enormt viktiga feministiska fråga på smurfheter24 är den om tjejsemlan. Gissar att reportern Agnes är mäkta stolt över att få lyfta en sådan viktig fråga

tjejsemlan

Man har till och med kontaktat bageriet som står för semlan och ställt dem mot hetväggen för att få reda på hur de tänkte när de begick det oerhört allvarliga feministiska brottet!

Det lyser igenom att smurfheter24 är oerhört indignerade över fräckheten att kalla en semla för ”tjejsemla”. Om man följer länken på smurfheter24 så hamnar man på en artikel i Sydsvenskan om detta och där blir det väldigt tydligt vad det är för en person som tyckte detta var ett alldeles oerhört grovt brott

– Ska vi inte få njuta utan att få dåligt samvete? Jag tycker att det är ett bra exempel på hur man utan ont uppsåt ändå förtrycker tjejer. Man talar om för oss vad vi ska vilja äta, säger läsaren som vill vara anonym.

Besöket på Mor Idas bageri i Oxie väckte många funderingar. Läsaren undrar varför de valt just det namnet, och inte ”lilla semlan” eller ”minisemla”.

– Jag förstår ju grejen och de tycker säkert att det är på skoj. Men för mig är det inte alls kul. Det bidrar ju bara till bantningshysterin, ätstörningar och förlegade könsnormer.

– Det är viktigt att vi vuxna får fundera och tänka över vilka fördomar det finns i samhället och vilka effekter de får. Jag vill inte att mina barn ska se det här. Vuxna ska inte sätta upp regler för hur tjejer eller killar ska vara eller vad de ska äta. Barn ska väl lära sig vad de ska äta baserat på hunger och hälsa, inte på grund av kön.

Patriarkatet nästlar sig in på bagerierna för att göra mindre semlor i syfte att förtrycka tjejer. Det bidrar till bantningshysteri, ätstörningar och förlegade könsnormer! Nu vet ni det. Är personen ens medveten om att det handlar om en semla? Det är till och med så hemskt att barnen inte ens ska få se det här! Då fattar man att det är allvar! Man behöver inte tänka särskilt länge för att förstå att det är en riktig genustomte. Har förmodligen läst något med genus eller läser det just nu och är helt frälst av evangelierna som predikas.

Halleluja1

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Hur ser Kakans semla ut då?

  Svara
  • MiT

    /  02/20/2015

   Det vill man inte veta…

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/20/2015

   Vi kan ju leka med tanken. En gång åt hon upp en hel tårta innan hennes kompisar hann berätta att det var en strippa in den. Hennes snabbhet har gjort det omöjligt att få en klar bild av hur hennes semla ser ut.

   Svara
 2. MiT

   /  02/20/2015

  Svara
  • Gusev

    /  02/20/2015

   Känner iofs en tjej som är allergisk mot mandarin/apelsin, men då om den är skalad då den luktar väldigt starkt. Har aldrig hört talas om människor som har fått allergiska akuter pga oskalade sådana, och har aldrig hört talas om folk som har det av äpplen och bananer. Är väl bara att be dom att ta ut dom ur rummet liksom.

   Svara
  • michael

    /  02/21/2015

   Vem vet det kanske är gasen eten vilket bananer och äpplen sprider som påverkar dom,eller kanske inte,gasen får frukt att mogna fortare och när man läser deras kommentarer så är det inte direkt mognad man tänker på.

   Svara
  • Snart dyker det upp aktivister som är allergiska mot allt i växtriket – så att alla träd i städerna måste sågas ned och gräsmattor och blomrabatter asfalteras över. De som är allergiska mot pälsdjur bannlyser hundar och katter från städerna, men får problem med råttorna. Fjäderfäallergiska kräver att alla fåglar måste utrotas – enklast med förgiftad fågelmat.

   Har evolutionen på magisk väg börjat producera människor som gjorda för att tillbringa livet i den sterila, artificiella miljön på rymdskepp, rymdstationer och kolonier på andra planeter? Typ: ”Ground Control to Major Tom / Ground Control to Major Tom / Take your protein pills and put your helmet on”

   På ett par generationer har det svenska folket förvandlats från att ha ambitionen att vara tuffa och tåliga vikingaättlingar till att bli snyftande och kvidande vrak både fysiskt och psykiskt. Trots alla insatser på hälsans område är svenskarna världens sjukaste folk, och det lobbas för fullt för att man ska kunna vara sjukskriven ännu längre. Man talar gärna om ”dubbelarbete” och ”utbrändhet” – men i så fall är väl även ensamstående dubbelarbetande ifall de inte bor på hotell – kommersiella eller Invandrarverkets gratisvariant? Det tar ju inte dubbelt så lång tid att steka två kotletter som en, och de flesta verkar ha diskmaskin. Och är man två kan man ju dela på arbetsuppgifter?

   Kvinnorna är sjukast – för att de är ”utbrända”. Och VILKA kvinnor är då mest utbrända? Jo, jag har hört av företagsläkare att den typiska, utbrända kvinnan är några och 30, är ensamstående utan barn, och har sina föräldrar i livet. Är det kanske så, att ett omfattande uteliv tär mer på hälsan än ett mer stilla familjeliv?

   Svara
 3. MiT

   /  02/20/2015

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  02/20/2015

   Innan tyckte jag det verkade rätt korkat av vår demokratiminister att inte uttala sig i varenda media i landet efter Köpenhamns-skotten. Nu inser jag att det var väldigt smart av henne att inte öppna munnen.

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  02/20/2015

    ”Bättre att tiga och tas för en idiot än tala och undanröja varje tvivel.”

    Men i hennes fall är nog bägge strategierna dömda att misslyckas.

    Svara
   • Varför är Mona Sahlin alltid så snabb att uttala sig om terrorist-attacker? Hon vill inte varasist!

    #Göteborrrrrrg

    Svara
  • Lite som när en telefonförsäljare ringde mig och ville sälja ett utvidgat bonuskort på SAS, med fri tillgång till en business-lounge även när man flyger ekonomiklass.
   Jag frågade om det fanns lounge på Arlanda?
   ”Ja”.
   – Finns det lounge i Helsingfors?
   ”-Var ligger det?”
   – Det är Finlands huvudstad
   ”Menar du Helsinki? Ja där finns lounge”
   – [Duuuuuh.] Har ni lounge på Kastrup då?
   ”Vad är Kastrup?”
   – Jobbade du på SAS, sa du? Det är SAS största flygplats. Ligger i Köpenhamn. Det är huvudstaden i Danmark, om du inte visste
   ”Låt mig kolla”
   [IDIOTAJÄVEL HUR FAN FICK DU ETT JOBB?] tänkte jag medan han kollade

   Svara
  • Borde inte Wennerström och Berling rehabiliteras och få statyer och andra äreminnen? Geom att sälja ut svenska försvaret hindrade de ju de svenska militärernas dolska planer att angripa Sovjet och andra länder styrda av det arbetande folket?

   Sovjet var som vi ju alla vet, den mest fredsälskande nationen – inte för inte styrde de alla fredsorganisationer i Europa och höll återkommande fredskonferenser i Moskva.
   Assanges främsta insats, förutom att avla oäkta barn över hela världen, var ju att avslöja allt om hur USA och NATO arbetade för att upptäcka och oskadliggöra vägbomber, IEDs. Förutom att han publicerade namnen på alla som arbetat som tolkar och annat åt USA i Afghanistan, trots sina medarbetares protester. Han ville inte befatta sig med petitesser.

   Svara
 4. MiT

   /  02/20/2015

  Först indignerat om tjejsemlor, sen detta

  Svara
 5. Hans Odeberg

   /  02/20/2015

  Eftersom jag inte bor så långt ifrån Oxie borde jag smita förbi bageriet och be dem utveckla en gubb-semla. Alltså en semla där inte hälften av grädden stannar kvar i skägget. Risken är förstås att de kräver extra betalt för att produktutveckla semlan till en slät vetebulle.

  Svara
 6. MiT

   /  02/20/2015

  Svara
  • Hmm

    /  02/20/2015

   Den grejen var så j-val fel så jag vet inte var det slog slint hos den hennen.

   Svara
   • MiT

     /  02/21/2015

    Det är samma typ av människor som gapar om tjejsemlor som gjorde den grejen också. EXAKT samma typ… 😉

    Svara
 7. Hmm

   /  02/20/2015

  MiT: Det är när jag läser inlägg som dessa som du gör det så j-vla svårt för mig att inte tycka att genus-debatten behövs. Kan du inte ens se hur trackad en kille skulle bli om han hade lust att köpa den mindre semaln? (om nu nu helt ska skippa debatten ang hur bilden på tjejer är i den här grejen, för nu verkar ändå inte fatta 😦 )

  Ja det är ett i-landsproblem, men det är era arbetsvillkor också.

  Svara
  • MiT

    /  02/21/2015

   Ok, ett ganska långt svar trots din sura min 😉

   Så här, de kunde ha kallat den stor resp liten semla. Det hade nog varit att föredra tycker jag. Men det som STÖR MIG VARJE GÅNG sånt här kommer upp är att de enda som ”reagerar” på det är aktivister i någon form som driver sånt här politiskt. De kontaktar media som glatt hakar på och skriver att ”flera som har reagerat”, kallar det ”storm i sociala medier” osv när det förmodligen bara är EN politisk aktivist med några kompisar och de sysslar förmodligen med att producera slogans på någon genusutbildning. Det sitter ju ”journalister” som också gillar att hojta slagord och skriva slogans på varje tidningsredaktion…

   Detta sker alltså VARJE gång sånt här kommer upp. Det har ju t o m hänt att det varit journalister som låtsats vara ”vanliga” som ”råkat” se något och sen ”intervjuats” i tidningen. Det är ingen vanlig människa som bryr sig det minsta eftersom alla normala vanliga människor förstår precis vad de menar med en ”tjejsemla”, att det är en mindre semla. Precis ALLA hyfsat normala vanliga förstår det. De enda som matar på med sånt här varje gång är de som driver detta politiskt, de har en agenda med det och media hakar glatt på och vill ge sken av att det är jättemånga. De som gjorde semlorna säger ju själva att de nästan bara fått positiv respons?

   Som sagt, de kunde kallat den stor och liten semla. Men allvarligt, HUR kan det vara ett problem att kalla den tjejsemla? ALLA normala vet att tjejer generellt äter mindre än killar, det är ingen väl dold hemlighet liksom. Sen att många av oss kanske borde avstå semlan helt är en annan sak 😉 Hur många av oss känner inte igen sig när man ätit semla och tjejer varit med och de lämnar hälften och alla killar kastar lystna blickar på biten de lämnat? Finns det någon som inte känner igen sig?

   Och jo en kille KAN bli trackad om han köper en tjejsemla, så är det nog. Men troligtvis kan man räkna på ena handens fingrar de killar som ens skulle köpa en LITEN när det finns en STOR semla.

   Problemet är att sånt här drivs politiskt och det är alltid samma typ av människor som gapar. ALLTID!

   Och jag vet fortfarande inte vad som är PROBLEMET med att kalla det tjejsemla? Det som den förvirrade personen sagt till Sydsvenskan är ju bara bullshit i kvadrat. Så vad är problemet? Alla normala förstår ju precis vad en tjejsemla är?

   Svara
   • jahaja

     /  02/21/2015

    ”Hur många av oss känner inte igen sig när man ätit semla och tjejer varit med och de lämnar hälften och alla killar kastar lystna blickar på biten de lämnat? Finns det någon som inte känner igen sig?”

    mm jag är inte så förtjust i semlor och brukar kasta lystna blickar efter tjejen istället. men visst

    Svara
  • En kille som hade köpt den mindre semlan hade fått några hö hö och någon kul kommentar. Helt ofarligt. Södermalm är undantaget. Där hade killen blivit helgonförklarad, fått för mycket att leva upp till, ätit mindre och mindre, blivit hyllad i Nöjesbladet för sitt beslut att leva under alla kvinnors smärta, dött som en martyr i svält. Överallt annars i Sverige är det ofarligt att äta en tjejsemla.

   Svara
 8. Victim blaiming?

   /  02/21/2015

  OT. Men det är inte bara på SOS de verkar ha vissa problem. Lyssna på detta inslag där Oisin Cantwell intervjuas av en reporter på sveriges radio om pojken som blivit skjuten och inte blir trodd av SOS ca 1.50 i inslaget ”men han använder ju inte ett jättefint språk till henne” säger SRs programledare. Sedan går hon in på ett resonemang om att det är väldigt speciellt yrke då samtalen spelas in. Det hela känns som ett märkligt försvarstal för sos från reportern.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6099289

  Sedan i detta reportage där den skjutne 16-åringen intervjuas om händelsen avslutas intervjun med:

  ”Hade du kunnat göra något annorlunda?”
  ”– Nej, jag tror inte många hade varit så bra på att förklara i telefon efter att de fått en kula i huvudet. Jag tycker jag höll ut bra ändå.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6098850

  Är detta en ny trend på SR? med tanke på frågan som Israels ambassadör fick tidigare i veckan om antisemitism, om vilket ansvar judarna hade själva?

  Svara
 9. Pelle2

   /  02/21/2015

  Om nu kvinnor vill äta en vanlig Semla så är det ingen som förbjuder dom att göra det.Skulle tro att konditorn har fått klagomål från kvinnor på att den vanliga semlan är för stor och att de därför skapade en mindre semla som efterfrågades av kvinnor.

  Svara
  • Sten Sture

    /  02/21/2015

   Jag blir full i skratt av att se dessa tourettes feminister. Den mörkblonda är det Kakans lillasyster?

   Svara
 10. Har genomskådat patriarkatets försök att förminska kvinnorna…

  Svara
 11. Petter

   /  02/21/2015

  Ser ofta tjejer som inte äter upp hela semlan. Det är ju bara bra att konditoriet gör en mindre variant för dom. Det är ju slöseri med resurser och dåligt för miljön att behöva kasta ouppätna semlor.

  Svara
  • Intenso

    /  02/21/2015

   Många vill ha kvar /tjej-)semlan men samtidigt äta upp den.

   Svara
 12. Jan

   /  02/21/2015

  Tjejtaxa går bra. Fri entré på nattklubbar och tjejkvällar också. Men tjejsemla – där är det stopp tydligen…

  Svara
 13. Pelle2

   /  02/21/2015

  Finns även tjejmilen, tjejvasan,Ladies night mm och det går också bra.Det är tydligen enbart när det handlar om mat och mindre portioner som det inte funkar.

  Svara
 14. Rick

   /  02/21/2015

  Är semlan för liten får man lov att äta två av dem och vips är problemet löst. Men så tror jag vi män har en mer avslappnad attityd till semlor i allmänhet.

  Svara
  • Jan

    /  02/21/2015

   Det är nog där skon klämmer. Kvinnor har ingen avslappnad attityd till mat överhuvudtaget.

   Svara
 15. Pelle2

   /  02/21/2015

  OT:
  Lyssnade på P3 alldeles nyss när dom intervjuade Johan von Schreeb från läkare utan gränser.Kakan var dessvärre en av programledarna.. Hon sa efter ett tag att ”Johan du är ju gud.Trodde aldrig jag skulle säga det om en man”.
  Feminister säger gång på gång att de jobbar för jämställdhet och att kön är en social konstruktion. Ändå är de alltid de första att prata om hur män och kvinnor är.
  Radikalfeminister som Kakan tar det sedan ett steg längre och har till och med svårt att berömma en man enbart utifrån vårat kön.
  Såg även på arga snickaren i veckan och han var hemma hos Nour El Refai.Han följde med när hon skulle köra stand up.Hon inledde då sitt nummer med att säga att hon inte ville kritisera en kvinna men sa sedan att Blondinbella är ju helt dum i huvudet.
  Med andra ord skall man heller inte kritisera en kvinna enbart utifrån hennes kön om man är en radikalfeminist. Då krävs det att kvinnan öppet har sagt att hon inte är feminist eller till och med antifeminist för att det skall vara ok att kritisera henne.
  Sjuka könsrasister är dom…

  Svara
  • Jan

    /  02/21/2015

   Fint namn, läkare och välgörenhet: Då går nog alla kvinnor igång. Feminister eller ej. Kakan är nog inget undantag även om hon tror sig vara det.

   Svara
  • Rick

    /  02/21/2015

   Feministisk s.k. humor handlar nästan bara om att säga att någon är dum i huvudet. Faktum är att jag tycket att t.o.m. de där gamla filmerna när någon halkar på ett bananskal har mer av överraskningsmoment över sig.

   Svara
 16. Leker med tanken om hur gnället hade gått om den stora semlan fått skylten med ”tjejsemla” på…
  Taskig kvinnosyn! Tjejer liknas vid stora fula feta semlor! Kastrera bagaren, bränn konditoriet!
  Hur man än vänder sig tycks arslet alltid vara bakåt…

  Svara
 17. Pelle2

   /  02/21/2015

  såg på Aftonbladet att bageriet vek ner sig och byter namn till minisemla pg.a kritiken.

  Svara
  • Pelle2

    /  02/21/2015

   Såg följande på SVD,s hemsida:
   ”I sociala medier avfärdades tjejsemlan som ett unket och gubbigt påhitt.
   Bageriets vd Ida Kristensson försvarade först sin semla men skrev sent på fredagskvällen på Facebook:”.
   Med andra ord är Ida en gubbe eller så var det väl patriarkatet och de osynliga strukturerna
   som tvingade henne att kalla den lilla semlan för tjejsemla 😉

   Svara
 18. Nu är jag ju superrasist eftersom jag länkar till den här svartlistade siten, men det här var lite för roligt att låta bli

  http://nyheteridag.se/superskandalen-feministiskt-initiativ-har-sjalva-serverat-sma-rosa-tjejsemlor/

  Svara
 19. Leif

   /  02/21/2015

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tjejsemla-blev-en-dagslanda_4352733.svd
  ” Jag tycker att det är ett bra exempel på hur man utan ont uppsåt ändå förtrycker tjejer.”
  Verkligen. Tänk att vara så utsatt! Skrämmande!

  Svara
 20. Mia-Jonas från Henvetet

   /  02/23/2016

  Lås in dessa jävla feminist och genuspack och kasta bort nyckeln. Helst på psyket.

  Svara
 21. Referensvärden för energiintag (kcal/dag) avrundade till närmaste hundratal
  Baserad på tabell 8.10 i energikapitlet i NNR 2012.

  Kvinnor Låg* Medel* Hög*
  18-30 år 2000 2300 2500
  31-60 år 1800 2100 2400
  61-74 år 1700 1900 2200
  Män Låg* Medel* Hög*
  18-30 år 2500 2800 3200
  31-60 år 2300 2600 3000
  61-74 år 2000 2300 2600
  * Räknat på Physical Activity Level (PAL) 1,4; 1,6 och 1,8, enligt NNR 2012.

  Svara
 1. Förtrycket mot Sveriges kvinnor vet inga gränser. Semmelmaktsordningen. | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Vad går Saudiarabien miste om? | WTF?
 3. Aktuell humor | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: