Vad är mest skrämmande?

Terroristen i Köpenhamn begravdes igår och jag har försökt att kolla lite i gammelmedia hur de rapporterat om det. Enligt dansk media så kom det ju upp till 500 på hans begravning och alla kom ju inte för att de hatade vad han gjort så att säga utan snarare tvärtom. Borde ju vara hyperintressant även för Sverige kan man ju tycka? Eller är jag ute och cyklar? Finns inget intresse i Sverige när kanske upp till 500 som sympatiserar med hans dåd dyker upp på begravningen i Danmark? Har sett artiklar om detta på alternativmedia men inte i gammelmedia. Det är ju en anmärkningsvärd siffra i vårt grannland!

terroristbegravning

Kvällsposten har skrivit en artikel där man säger att begravningen skedde inför ett ”stort antal maskerade män”. Stort antal alltså… Vad är det? Jag tycker att ett stort antal är 20 stycken och hade jag hört att det var 50 stycken så hade jag häpnat ordentligt! Och så visar det sig att det är ungefär 500 stycken! WTF? Nu har jag inte kollat jättenoga men jag har inte sett någon svensk traditionell media nämna att det kom så många på begravningen?

Vad är mest skrämmande, att det kom 500 som sympatiserade med terroristen på hans begravning eller att svensk media inte vill skriva att det kom 500 som sympatiserade med honom på hans begravning i vårt grannland?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Undrar om Sahlin var på begravningen?

  Svara
  • Jan

    /  02/22/2015

   Ja hon, Gudrun Schyman och Veronica Palm borde väl ha packat med sig sina hijabs och åkt dit. Fast Gudrun gillade väl inte det faktum att hon hade tvingats stå i bakgrunden på begravningen. Och Veronica hade väl inte haft råd eftersom hon bara tjänar 70 000 kronor i månaden på grund av könsmaktsordningen….

   Svara
 2. Intenso

   /  02/21/2015

  Sverige har blivit så sjukt att det snart inte längre går att se på när förfallet bara fortsätter. Kan hoppas att botten snart nås och att det sker en förändring. Problemet är väl att tre och ett halvt år til nästa val är för långt bort. Om inget drastiskt sker innan dess så tror jag det är kört, slut, finito.

  Svara
 3. MiT

   /  02/21/2015

  Här står att det var 500. Men de kompenserar med att skriva att han var en ”attentatsman” istället för terrorist…
  ”Dansk attentatsman begravd”
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/dansk-attentatsman-begravd

  Svara
 4. Vad jag vill veta är vilken präst/imam som ställde upp på att hålla i begravningen? Det ger inte direkt sken av att man fördömer den dödes handlingar… Självklart ska man kunna utföra sina uppgifter som präst trots att man fördömer vad den döde gjort, men när det är såhär brutalt skulle det vara intressant att höra hur han tänker kring saken…

  Svara
 5. Gillar inte begravningar, men skulle gärna gå på terroristbegravning dagligen….

  Svara
 6. Svenne

   /  02/21/2015

  Terroristen hade en stor familj… Som TT skulle ha skrivit.

  Svara
 7. Johan

   /  02/22/2015

  Här har vi den fundamentala skillnaden mellan Breivik och Islamistisk terror. Om det hade kommit 500 sörjande Breivikare till Breiviks begravning (Givet om han hade skjutits ihäl av polisen) så hade det varit logiskt att jämföra islamism med Breivikism.

  Nu tvivlar jag starkt på att något sådant skulle hända och däri ligger hela skillnaden. Jag anser att det är mer otäckt att media inte skriver om det än att 500 dyker upp på begravningen. 500 personer är MÅNGA, men media är fler och sällan har agendasättandet synts tydligare.

  Svara
 8. Zeral1

   /  02/22/2015

  Ok par saker, först och främst, fy fan att så många dyker upp på en begraving för en som ville bli en massmördare! För det andra, jag är moderat och brukade tycka riktigt illa om Sahlin, tills hon blev sparkad och vågade säga sanningen, att inte ens hon kunde hålla med om vad partiet gjorde. För lite för sent jag vet men hon lyckades åtmistonde få lite vett till slut.

  Svara
  • Jan

    /  02/22/2015

   Sahlin eller Reinfeldt – det går väl på ett ut? Och sen den här nya som tror att Falun ligger i fjällen. Vilket spån!

   Svara
 9. Maria

   /  02/23/2015

  I nyhetssändningen i fransk public service visades en sekvens från begravningen och att det var 500 pers närvarande, utan några direkta kommentarer (bilderna talade för sig själva). Bröderna Kouachi begravdes på olika begravningsplatser (borgmästaren vägrade först plats för den äldre men fick ge sig) men det var ingalunda några 500 pers närvarande. De fick omärkta gravar för att undvika strömmar dit.

  Svara
 1. Fyra år senare och inget har hänt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: