SVT goes full rasbiologi

Nu har SVT trampat i gyttjan ordentligt, de har granskat de största bolagens styrelser med en färgpigmentmätare. Andemeningen som ligger över ”artiklarna” är att ”vit”=dåligt och ”annan färg”=bra. De har till och med skapat hashtaggen #vitabolag

De har kallat in en ”expert” för att kommentera, Amanda Lundeteg VD på Allbright. SVT har pratat med några stycken om detta med representation som tydligen är ett gigantiskt problem.

Först är det Faje Gani som är VD på Nöjesguiden och han säger att han sökte hundratals jobb utan att ens kallas till intervju och bytte då namn till Alex Niklasson och då blev kallad direkt. Jomen, det förstår ju alla att om du har ett svenskt namn så blir du kallad på intervju direkt på första jobbet? Jag tror inte ett skit på hans story…

Den andra är Azita Shariati, vd för Sodexo, hon tror att det handlar om rädsla. Det påståendet känner man igen från jämställdhetsdebatten, att folk ska vara ”rädda”. Det här är ganska intressant

– Sätt tydliga mål. Vi gick från 14 procent kvinnor i styrelsen till 50 procent på bara fem år i vår ledningsgrupp, avslutar Azita Shariati.

För att lyckas med en sådan sak så MÅSTE man diskriminera…

Sen är det Silvia Kakembo som är student på Handelshögskolan i Stockholm och hon har som tänkbart mål att sitta i styrelse för stort bolag i framtiden. Hon tycker att det är ett problem att toppbolagens styrelser inte speglar samhället i övrigt. Hon säger

– Det är klart att man kan bli förbannad och upprörd. Samtidigt är man ganska van, det är ju så här Sverige ser ut så det är väl bara bra att man kan kartlägga det, säger Silvia Kakembo.

Hon hoppas att den dåliga representationen är en generationsfråga, att de som sitter i valberedningar i toppbolagens styrelser har växt upp och tagit del av en annat Sverige än de som är födda på 80- och 90-talet och som går på Handels i dag.

Gissar att det inte är en merit för eventuellt styrelsearbete i toppbolagen att sitta och klaga på representation i SVT:s rent rasbiologiska och mycket tveksamma artiklar.

bolagsstyrelser

Om det ovan är sant (har inte själv kollat det där med 21%) så är det nog ett ÄNNU sämre drag för framtida karriär att klaga på representationen… Länken i tweeten går hit ”Stor brist på mångfald i toppbolagens styrelser”. Det är i den artikeln man kan läsa om vad Allbright tycker och en underrubrik är ”Mångfald viktigt av rättvise- och lönsamhetskäl”, vet dock inte vem som påstår det eftersom det inte framgår i texten under men man kan ana att det är just Amanda Lundeteg som tycker så. Vad nu företag har med rättviseskäl att göra vet jag däremot inte. Finns så mycket idiotiskt i deras artiklar att man måste dra efter andan några gånger.

David Lindén har skrivit ett inlägg om detta, ”SVT går rasisternas ärenden”.

De har alltså pratat om hur dåliga bolagen är, att de i princip är helkassa. Så visar det sig att de är BÄTTRE än vad underlaget egentligen ”tillåter”. Då ska man också ha i minnet att av de som kommit hit, säg de senaste 20 åren, så är det ett mycket litet antal som ens har eftergymnasial utbildning. SVT har alltså kollat var folk är födda som om det i sig är en kompetens? Inte nog med det, de verkar också ha ringt och frågat ”vilken hudfärg har du?”. De verkar anse att att har man annan hudfärg än ”vit” så besitter man en alldeles särskild kompetens som är gudagiven och sitter i pigmenten.

Också intressant att de valt just de tio största, de speglar ju inte alls någon verklighet för den stora massan. Hur skulle det se ut om man kollade samtliga företag? Hur skulle siffrorna se ut då? Varför är bara elitens elit intressant? Där befinner sig ju inte ens ett mätbart antal av befolkningen?

Så de TIO STÖRSTA BOLAGEN I SVERIGE är alltså egentligen helkassa på vad de gör anser SVT eftersom de verkar tycka att bolagens uppgift är att vara identitetspolitiska förebilder. En normal människa inser ju att de bolagen måste ju ha gjort mycket helt RÄTT eftersom de tillhör de tio största i Sverige. Men inte SVT, de anser att bolagen gjort helt fel och att deras uppgift är att driva önskad identitetspolitik…

Sådana idéer kan bara komma från fartblinda på ett ställe där alla tycker likadant. Och MP och V dominerar STORT på SVT…

Här står varför SVT gjort den så kallade ”granskningen

Public service slirar på sanningen igen

Gärna mångfald men ingen höger

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Det är faktiskt visst en grej att diskrimineras efter namn. Förmodligen är det bekvämare att anställa någon utan att bekymra sig om eventuella kulturkrockar. Men det existerar alltså. Så lite väl hårt att påstå ”att man inte tror ett skit på det” tycker jag det år.

  Svara
  • MiT

    /  02/25/2015

   Menar att han påstår att så fort han bytte till svenskt så blev han kallad omedelbart. DET tror jag inte ett skit på. Att inte bli kallad till hundratals jobb man sökt har inget med namn att göra utan att varje jobb får hundratals ansökningar.

   Svara
   • Jonte

     /  02/25/2015

    Diskriminering pga namn förekommer och är förmodligen betydligt vanligare än diskriminering pga hudfärg. De flesta anställer hellre än adopterad somalier än en invandrad somalier. Att man sedan inte kan lite för fem öre på Faje Ganis historia håller jag helt med om.

    Svara
 2. robjoh

   /  02/25/2015

  Och de har mage att säga att de är oberoende…

  Svara
 3. trash

   /  02/25/2015

  Lokiken gick så här på SVT:
  1.) De flesta av oss på SVT är vita.
  2.) Vi på SVT gör inte ett bra jobb.
  1 och 2 get att 3.) Vita gör inte ett bra jobb.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  02/25/2015

   Flawless logic 😀

   Svara
  • Noger

    /  02/25/2015

   1.De flesta på Svt är miljöpartister
   2. Vi på svt gör inte ett bra jobb
   3. 1+2=???

   Svara
 4. Anonymouse

   /  02/25/2015

  Om representation är så viktigt för public service, så kan man ju börja hos sig själva. Få in lite mångfald vad gäller olika politiska åsikter när man anställer?
  http://magasinetneo.se/artiklar/garna-mangfald-men-ingen-hoger/

  Svara
 5. Trolletplit

   /  02/25/2015

  Skrev de Hur SVT.s representation är?
  Nu tar det ett steg vidare nu är det bara att fortsätta.
  Närkingar.
  Vänsterhänta
  Queer.
  AIK:are
  Osv.
  Först då kan man visa vansinnet.
  Men varför betalar folk till det dårhus? Licens alltså.

  Svara
 6. Jonte

   /  02/25/2015

  Bra skrivet av Salam Karam angående identitetspolitik

  Svara
 7. Ganis minne tycks ha förändrats med tiden.

  Till SvD 2005 sade han att det var 120 jobb han sökt – inte 200.

  Sedan säger han:

  – I början var man ju kräsen och sökte bara kvalificerade ekonomijobb men till sist tackade jag ja när en kompis erbjöd ett jobb som fruktplockare och några andra ströjobb.

  Ett möjligt problem kan ju ha varit att han satte ribban för högt åtminstone i början. Det jobb han fick till slut var han överkvalificerad för, åtminstone på papperet, men å andra sidan hade han ingen yrkeserfarenhet, vad jag kan se på hans LinkedIn-profil. Möjligen gjorde det då inget att han skalade av någon merit från sitt CV samtidigt som han bytte namn. Det kanske fick honom att se mer rätt ut för jobbet? Hursomhelst var det naturligtvis inget vetenskapligt experiment.

  Sedan sägs det också att kompisarna, ”en efter en”, fick jobb. Tydligen fick inte ens de, svenska namn till trots, napp på första försöket?

  Svara
 8. MiT

   /  02/25/2015

  ”SVT landar fel om mångfald”
  http://www.svt.se/opinion/article2705981.svt

  Svara
 9. MiT

   /  02/25/2015

  Svara
  • Fuktig

    /  02/25/2015

   Ängnar ni er åt våld?
   Nej.
   Ok! Verifierat och klart.

   Jösses, har ETC rea på praktikplatserna?

   Svara
 10. MiT

   /  02/25/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2015

   Klockrent att hatsiten sajtkoll.se har stängts ner efter att den har blivit kritiserad av journalister.Det visar att det finns några journalister med lite omdöme kvar.

   Svara
 11. Kommer SVT att rasgranska sin egen styrelse?
  http://www.svt.se/omsvt/fakta/bolagsstyrning/svt-s-styrelse
  Ordförande och styrelseledamöter är åtta till antalet. Sju av dem har europeiska namn, och en har ett afrikanskt efternamn men är enligt Wikipedia född i Sverige med svenskt efternamn och har antagligen (även om jag inte kan bevisa det) minst en förälder med europeiskt ursprung.
  Oavsett om vi räknar
  0,5/8 = 6,25 %
  eller
  1/8 = 12,5%
  så blir slutsatsen att SVT har en mer europeisk styrelse än ett genomsnittligt svenskt börsbolag.

  Jag har naturligtvis inga problem med det, eftersom jag tycker att meriter, inte kön, hudfärg eller etnicitet, ska styra tillsättningen av styrelser.

  Men det är lika mycket hyckleri som när Özz Nujen klagade över få kvinnor i börsbolagen när hans eget bolag styrdes av endast män.

  Svara
 12. MiT

   /  02/25/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2015

   Eller så visar det hur galen debatten har blivit när kön,hudfärg och etnicitet anses vara en merit i sig….
   Om Tobias Hübinette på hans Twitterkonto:
   ”Forskare, föreläsare och skribent i frågor som rör ras, vithet och svenskhet, adoption och adopterade, och Östasien och asiater.”
   Är det någon som är förvånad ?

   Rasbiologerna i Uppsala skulle vara stolta över sin sentida efterföljare….

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/26/2015

    Tja, han öppnade ju helt utan skam upp ett rasinstitut nu under 2000-talet, så troligtvis har du rätt.

    Svara
  • Den postmoderna frenologins cirkellogik:
   Får SVT får endast medhåll?
   Om ja => SVT har rätt.
   Om nej => vit vrede (oavsett kritikerns hudfärg) => Kejsaren är naken => SVT har rätt.

   Svara
  • Besattheten av hudfärg och att sortera människor efter densamma är inte antirasism. Vilka jävla spån det produceras i vänsterns inverterade IQ-fabriker.

   Svara
 13. MiT

   /  02/25/2015

  ”SVT:s nyhetsbluff – Aktiv socialdemokrat blev oberoende student om diskriminering”
  http://nyheteridag.se/svt-intervjuade-socialdemokrat-presenterades-som-student/

  Svara
 14. MiT

   /  02/25/2015

  Svara
 15. Kalle

   /  02/25/2015

  Rätta mig om jag har fel men är inte finnar den största gruppen av invandrare, varför hör vi ingenting om dem om det nu ska vara millimeterrättvisa.
  Varför är det ingen som räknar hur många Erkki och Ritva det sitter i styrelsen?

  Svara
 16. MiT

   /  02/25/2015

  Svara
 17. Det är en sak som inte lämnar mig någon ro – jag grubblar och grubblar – utspelet om att minst hälften av namnen i den berättade historien måste vara kvinnliga! De flesta av oss har nog ingen lösning på hur vi ska kunna backa tiden och köra en världshistoria ver 2 – så vad göra?
  Enda sättet är att döpa om de historiska figurerna Christina Columbus drar ut med sina tre skepp – Ñina, Pinta och Santa Maria. 100 procent kvinnonamn, där! Karin Martell stoppar muslimernas erövringståg i Europa, för Edison behöver man bara glömma Thomas och så kalla honom Alva Edison. Systrarna Wright stiger till väders med ett hemvirkat flygplan, Alfhild Nobel blir vår första pangbrud, Wilhelmina Röntgen finner ett sätt att genomskåda människor. Och så vidare, via historiens värsta cat-fight mellan Josefina Stalin och Adolfina Hitler.
  ————————————————————————————————————
  ”This process of continuous alteration was applied not only to newspapers, but to books, periodicals, pamphlets, posters, leaflets, films, sound-tracks, cartoons, photographs — to every kind of literature or documentation which might conceivably hold any political or ideological significance. Day by day and almost minute by minute the past was brought up to date. In this way every prediction made by the Party could be shown by documentary evidence to have been correct, nor was any item of news, or any expression of opinion, which conflicted with the needs of the moment, ever allowed to remain on record. All history was a palimpsest, scraped clean and reinscribed exactly as often as was necessary. /…/ The largest section of the Records Department, far larger than the one on which Winston worked, consisted simply of persons whose duty it was to track down and collect all copies of books, newspapers, and other documents which had been superseded and were due for destruction.”

  Svara
 18. jahaja

   /  02/26/2015

  helst av allt skulle alla svenska företag ledas av kvinnliga svarta transvestiter med exotiska namn. för det är alltid verkligheten som ska anpassa sig efter knäppgöken.

  Svara
 19. Facebook’s 71 gender options come to UK users // Following its successful integration in the US, US Facebook users can choose from one of 50 gender options

  http://www.telegraph.co.uk/technology/facebook/10930654/Facebooks-71-gender-options-come-to-UK-users.html

  ”An important part of this is the expression of gender especially when it extends beyond the definitions of just ‘male’ or ‘female.’ Today’s announcement provides significantly more options for people in the UK,” he added.
  Other websites have already implemented similar policies as transgender issues became more widely considered. Google+, for instance, allows users to choose from ”male”, ”female” or ”other”. The company says that around one per cent of people identify as ”other”.
  Currently Facebook targets adverts to users based on their gender. If a users chooses an option other than male or female then adverts will be selected based on the pronoun they choose to be mentioned with.
  The 21 new options for UK users
  Asexual
  Female to male trans man
  Female to male transgender man
  Female to male transsexual man
  F2M
  Gender neutral
  Hermaphrodite
  Intersex man
  Intersex person
  Intersex woman
  Male to female trans woman
  Male to female transgender woman
  Male to female transsexual woman
  Man
  M2F
  Polygender
  T* man
  T* woman
  Two* person
  Two-spirit person
  Woman
  The list of the 50 previous gender options
  Agender
  Androgyne
  Androgynes
  Androgynous
  Bigender
  Cis
  Cis Female
  Cis Male
  Cis Man
  Cis Woman
  Cisgender
  Cisgender Female
  Cisgender Male
  Cisgender Man
  Cisgender Woman
  Female to Male
  FTM
  Gender Fluid
  Gender Nonconforming
  Gender Questioning
  Gender Variant
  Genderqueer
  Intersex
  Male to Female
  MTF
  Neither
  Neutrois
  Non-binary
  Other
  Pangender
  Trans
  Trans Female
  Trans Male
  Trans Man
  Trans Person
  Trans*Female
  Trans*Male
  Trans*Man
  Trans*Person
  Trans*Woman
  Transexual
  Transexual Female
  Transexual Male
  Transexual Man
  Transexual Person
  Transexual Woman
  Transgender Female
  Transgender Person
  Transmasculine
  Two-spirit
  Watch: Fewer than a third of Facebook’s staff are women

  Svara
  • The Perfect Man

    /  02/26/2015

   Jag är uppriktigt bedrövad över att Transdimensionell inte finns med.
   😉

   Svara
  • Noger

    /  02/26/2015

   Saknar bara ”WTF” i listan.

   Svara
 20. Ska det inte vara ”transsexual”?

  Svara
 21. Verkar vara rena massflykten från beteckningen ”heterosexual / heterosexuell”. Ordet är inte ens med i listan! Grabbar – det finns ett par kvar där ut ännu? – hoppas jag? Hallå?
  Vi kan nu tydligt se den berömda skriften på väggen! Först blir heterosexualitet giltigt skäl för avskedande – sedan kommer det att skärpas till fängelsestraff. När går nästa flyg till Longyearbyen? Hellre hungriga isbjörnar än detta!

  Svara
  • Jonte

    /  02/26/2015

   I ärlighetens namn finns inte heller homosexualitet med, sexuell läggning inget med könsidentitet att göra. Feministernas hatobjektet på den här listan är ju som vi alla vet Cis 🙂

   Svara
  • Erik

    /  02/26/2015

   Inte för att vara tråkig, men det här är ”bara” könsuppfattning, inte sexuell läggning. (Homo- och bisexuell finns inte heller med i listan.)

   Med det sagt är det något märkliga tider vi lever i när det finns 71 olika alternativ för könstillhörighet och ändå behöver ‘other’ vara en av dem.

   Svara
 22. MiT

   /  02/26/2015

  Svara
  • Mallemattias

    /  02/26/2015

   Hänger ut? Hela grejen med att vara ”antirasist” är väl att samla ryggdunkar. Då är det väl bra ju fler som ser hur god man är.

   Svara
   • norskgoy

     /  02/26/2015

    Nja, det morsomme er jo den enerorme hykleriet Kim bedriver. Om man mener Sverige skal være hvit og svensk (noe som kan være eller ei som påstås), så er vel slik jeg forstår hovedstaden deres Sødermalm ”creme de la creme”. Noe hvitere og etnisk homogent svensk er det vanskelig å oppdrive.

    Men, om man doxxer må man også tåle å bli doxxet tilbake. Dog. Etter 5 sekunders titt på ”Singla slant” så raljerer personen mot offentlige personer.

    Svara
  • Blond jävel

    /  02/26/2015

   Det här är i mina ögon symptomatiskt för dagens svenska vänster. Antingen är man så lågbegåvad att man inte förstår vad den här Claes (om det nu är han, det spelar ingen roll) tweetar om eller så är man så ohederlig att man försöker blanda bort korten. Jag tror inte att ”Singla slant” har någonting emot att människor bor på Södermalm per se, oavsett om han själv bor där eller inte. Det han angriper är inte postadressen i sig utan det utbredda hyckleriet i den allmänna debatten. Att leva som du lär är en bristvara, och att tala sig varm för mångfald medan man själv bor i en etniskt homogen medelklassenklav förtjänar faktiskt att belysas.

   Svara
 23. J.G

   /  02/26/2015

  Undra när SVT kommer att undersöka hur stark ”vithetsnormen” är på kriminalvårdens anstalter? Lite känsligare ämne kanske…. 🙂

  Svara
 24. Vårt husband från Andra Sidan – John & Edgar Winter – as white as you can get
  (Albinos)

  Svara
 25. Psykiatern David Eberhard uttalade sig i ett debattprogram i SVT(?) om kvinnovåld, att de som sitter inne för sexualförbrytelser aldrig erkänner att de gjort fel. Dessutom är de inte intresserade av terapi, som dessutom blir krånglig då det krävs tolk i de flesta fall. Utländska gärningsmän dominerar stort. Kommentarer var en öronbedövande tystnad.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  Svara
 26. När får vi ett sådant här nyhetsinslag i SVT? Förmodligen först när SD fått egen majoritet. Men i Norge råder fortfarande informationsfrihet

  Svara
 27. Tydligen är klippet spärrat för visning ”utanför” Youtube -?
  Länken är http :// youtu.be/io3AAF5WsFM
  Om det funkar? Lagt in blanksteg

  ”Laddades upp den 25 aug. 2011 — 15.4.2009 – Overfallsvoldtekt Ikke vestlig Kultur og kvinnesyn Hanne Kristin Rohde”

  Wiki: ”Hanne Kristin Rohde startet sin karriere i Justisdepartementet, Kriminalomsorgsavdelingen etter juridisk embetseksamen i 1987. Fra 1989 har hun arbeidet i politietaten. De første årene som politifullmektig hvor hun aktorerte flere tunge saker for Oslo politiet. Hennes lederkarriere startet 1. januar 1994 som påtaleleder ved Oslo politidistrikt. Siden 2002 har hun vært toppleder i Oslopolitiet, før hun i Juni 2014, sa opp jobben som politi/leder for volds-og seksualforbrytelser i politidistriktet.

  Som leder ved Påtaleseksjonen har Rohde flere ganger tatt til orde for å endre lovverket vedrørende psykisk syke som etter dagens regelverk er for friske til å falle inn under lov om psykisk helsevern, men for syke til å straffes.[1] Hun deltok også i debatter vedrørende mangel på varetektsplasser på Østlandet.[2] Etter at hun tiltrådte som leder av Vold- og sedelighetsseksjonen 1. januar 2008 har hun vært en sentral talsperson og frontfigur for Oslo politidistrikt innenfor sitt ansvarsområde.

  I desember 2009 var Hanne Kristin Rohde en av flere nominerte til «årets navn» i VG. I 2010 ble hun kåret til «Årets Osloborger» av Aftenpostens lesere, med over halvparten av stemmene av de tilsammen åtte nominerte. Rohde har ved flere anledninger uttalt til media at åpenhet og ærlighet er viktige verdier i hennes utøvelse av lederskap ved politidistriktet.[3]

  Svara
 1. SVT:s rasbiologi | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: