Den sociala konstruktionen liksom

Igår kunde man på Gomorron Sverige se Malin Ullgren och Maria Sveland prata om hat, givetvis utan några ens halvjobbiga frågor. Besöket i morgonsoffan var ju med anledning av Pascalidous utspel häromdagen.  Vad jag tyckte om Malin Ullgrens och Karin Petterssons på Aftonbladet kan man läsa i gårdagens inlägg, ”Det aktuella näthatet”.

Men nu var det alltså Ullgrens och Svelands besök i morgonsoffan och de fick bre ut sig cirka 9 minuter till snälla frågor som ställdes med det vanliga uppmuntrande och mesiga tonfallet från programledarna. Allt var som vanligt i morgon-TV alltså.

svelandliksom

Det man fick se var att Sveland har en ny extremt stylad frisyr, är det den sociala konstruktionen som kommit in i en 40-års kris?

Räkna gärna hur många gånger hon säger ”liksom” i klippet, många ”liksom” är det…

I ”Diskussion med innanförskapet” kan man läsa lite mer om hur man ser på vad som är viktigt att diskutera.

*********************

Bittergubben: ”En jämställdist läser Rimligheten.se

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. MiT

   /  02/28/2015

  Svara
 2. Motkraft

   /  02/28/2015

  Lite synd bara att du ger feministerna rätt genom att kommentera hennes utseende istället för hennes budskap, du får kanske fråga dig om du kommenterat på ett liknande sätt om det varit en man som satt i morgonsoffan? 😉

  Svara
  • MiT

    /  02/28/2015

   Om en gnällpelle till man, nystylad i håret, sitter i morgonsoffan enbart för att få folk att tycka synd om honom och sprider an massa hittepå så kommenterar jag garanterat att han är nystylad i håret.

   Och jag noterade enbart att hon var extremt nystylad i håret, dvs stor skillnad mot hur det har sett ut innan, jag sa inte ett ord om det var fult, snyggt eller mittemellan. Bara konstaterade att hon var extremt nystylad i håret och undrade om det beror på 40-års kris. Ganska vanligt att man undrar sånt när folk runt 40 gör stora förändringar.

   Svara
  • Jan

    /  02/28/2015

   Budskap? Liksom? Han kommenterar bara det faktum att medelklasskvinnor som Sveland lägger 2-3 gånger mer (förmodligen ännu mer) pengar på kläder, smycken, smink och frisyrer än män. Också feminister är fåfänga och dyra i drift.

   Svara
   • Nej, det gjorde han väl inte? Han sa väl inte ett ord om skillnad på mäns och kvinnors beteende?

    Svara
  • Svenne

    /  02/28/2015

   Sveland påminner alltmer om Mona Sahlin – på flera sätt…
   Och det är inte en komplimang.

   Svara
 3. Svenne

   /  02/28/2015

  OT: Att stå upp mot judehatet och sedan få sparken, vad fan är det som händer?

  Svara
 4. Jan

   /  02/28/2015

  Den kvinnliga programledaren försöker i alla fall problematisera frågan litegrann. Det ska hon ha heder för. Att sedan Sveland ser allt i svart-vitt (gott-ont) kan ju inte programledaren beskyllas för. Jag tror att Sveland kommer att drabbas av någon form av livskris inom några år. Hon är helt klart inte i balans. Jag kommer att tänka på den där filmen ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” när jag ser henne. Hon har noll självinsikt eller självdistans. Något är fel…

  Svara
 5. Svenne

   /  02/28/2015

  Grattis Norrmalm…

  Svara
 6. jahaja

   /  02/28/2015

  Jag hörde bara kackel, kackel, kackel. Lite lobbande för lagstiftning. Liksom. Samt förvirrat svammel om förtryck. Trodde för en stund att det var ett nytt boksläpp på gång.

  Bryr mig varken om deras frisyrer eller mentala hälsa. Det finns en anledning till att feminister dras till en hatideologi från början. Och på tal om utseende var de inte särskilt feta, men de kanske röker mycket.

  Svara
 1. Dumskallarnas Sammansvärjning | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: