Den galna gårdagen

Det var mycket underligt igår, först ut var ju Stefan Löfvens hyllningsdikt till Rättviseförmedlingen, ”Stefan Löfven: Länge leve Rättviseförmedlingen – ned med patriarkatet

löfvenrättviseförmedlingen

Jag tänkte att det där är svårt att toppa en vanlig måndag.

batrarättviseförmedlingen

Även Anna Kinberg Batra stämde in i hyllningskören. Jag undrar om det är vanligt att partiledare hyllar organisationer som har diskriminering som affärsidé? Brukar partiledare hylla företag som fyller år överhuvudtaget? Om det inte handlar om jubileum för företag som varit uppenbart väldigt viktiga för Sverige alltså, det vill säga motsatsen till Rättviseförmedlingen…

Det var ju verkligen svårtoppat, det förstår man ju. Sen såg jag det här i Metro

såtöntigt

och tänkte att någon gjorde ett allvarligt försök i alla fall. Det jag verkligen skulle vilja ha svar på är varför Metro överhuvudtaget skriver om sådan här uppenbart idioti? Varför anser man att det är en nyhet på något sätt? Vad är det som är en nyhet i så fall?

Och när blev att bete sig ohyfsat uppgraderat till ”feministiskt experiment”? För en sak är nog ganska säker, om jag ser någon som uppenbart är ute efter att gå in i mig med flit så ökar min ovilja att gå åt sidan nästan exponentiellt ju närmare personen jag kommer.

Jag har sagt förut att feminism fördummar och det bekräftas obehagligt ofta…

Sen bara måste jag ta med den här tweeten från idag

mandersson

********************

Ekvalist: ”Darwinistisk genusvetenskap

Politivism:”Allt är ju ändå bara på låtsas

Fnordspotting: ”Identitetspopulism

Anybody’s place: ”Du och jag, Stefan Löfven. Du och jag …

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. Peter

   /  03/03/2015

  Stefan Löfven tillhör inte de vassaste knivarna i lådan, eller? Om jag förstått det rätt är han en man och då tillhör han per definition det så kallade patriarkatet.

  Svara
 2. MiT

   /  03/03/2015

  Svara
 3. Rick

   /  03/03/2015

  Buffeln Mikaela rusar alltså runt på stan. Eller är det en huvudlös höna, jag vet inte. Hur som helst kommer hon förr eller senare att gå in i väggen, också bokstavligen, för så brukar det sluta för sådana här ohövliga figurer.

  Svara
 4. MiT

   /  03/03/2015

  Svara
 5. Svenne

   /  03/03/2015

  Stark, självständig och begåvad – Alice Teodorescu borde vara en feministisk ikon…
  Men hon har ”fel” partifärg, socialkonservativ.

  Svara
 6. Kristian

   /  03/03/2015

  Genus är ett jävla skit,
  men nu har vi baxat det ända hit.
  Det blir sinekurer till varje hen,
  som stött oss troget likt zymogen.
  Nu slänger vi Mars och kvoterar Venus,
  tills hela Sverige är fullt av genus.

  (Med ursäkt till förre finansiministern Feldt.)

  Svara
 7. tommiehg

   /  03/03/2015

  För att buffelexperimentet ska ha minsta trovärdighet krävs åtminstone att även kvinnor ingår. Och samma bufflighet ska även utföras av en man mot både kvinnor och män. Först då kan det vara intressant ur ett genusperspektiv. Det enda experimentet nu kan indikera är att Mikaela är ohyfsad. Men den analysen kan man göra direkt från hypotesen utan att beakta primärdata.

  Svara
 8. MiT

   /  03/03/2015

  Svara
 9. Kristian

   /  03/03/2015

  Det är mycket som är bra med initiativet Borgerlig Framtid. Tyvärr har en del gammaldags ‘skydda kvinnor’-feminism fått ned rötterna lite för långt. (Som ogräs, menar jag, om inte det framgick.)

  http://www.borgerligframtid.se/jamstalldhet/

  ”Jämställdhet och hur flickors självkänsla och självförtroende byggs upp bör få en särskild plats i läroplanen.”
  ”Samtidigt bör också pojkarna undervisas i samma ämne, men ur motsatt synvinkel, hur de ska kunna bli mer lyhörda och visa ödmjukhet och respekt mot flickorna.”
  ”Chefer bör, […] uppmanas att ta i beaktande att många kvinnor kan vara sämre på att ”ta för sig” vid löneförhandlingar.”

  Vi kan uppfostra fram det goda folkhem.. samhället!
  Den enda gången pojkar nämns på siten är ovanstående negativa sammanhang.

  Läser rubriker igen. Jo, det står faktisk ”Borgerlig” framtid.

  Svara
  • Svenne

    /  03/03/2015

   Låter som sossarna på 80-talet – innan radikalfeministerna tog över.
   Inga bra vibbar, alltså… Men att tas över av feminister verkar vara den borgerliga framtiden, tyvärr.

   Svara
  • Opie

    /  03/03/2015

   Instämmer helt. Jag slutade läsa när jag kom till kapitlet om jämställdhet. Att de personer som ligger bakom ”Borgerlig Framtid” är så aningslösa och tondöva framstår som ytterst märkligt. Eller handlar det om att man vill maximera sin väljarbas? Med resultatet att man lika gärna kan rösta Fp/C

   Svara
  • Anders Senior

    /  03/03/2015

   Ett citat från en nu av mig glömd feminist:

   ”Feminism skall genomsyra hela samhället”

   Vad tror ni hon menade med det?

   Jag har sagt det förut, och jag säger det igen:
   Det är en känd (kommunistisk) taktik att infiltrera andra, t.o.m. opolitiska organisationer och sammanslutningar för att styra över dem till en av infiltratörerna önskad politisk riktning.
   (Jämför diskussionen om motormännen häromdagen)

   Svara
   • Anders Senior

     /  03/03/2015

    Jag glömde tillägga att feminismen även jobbar ”tvärpolitiskt” och ”tvärvetenskapligt”…..

    Svara
 10. Chr Ewrk

   /  03/03/2015

  Undra hur många kvinnor hon viker undan / går på.. Det rapporteras inte.

  Svara
  • En annan Andreas

    /  03/05/2015

   Det hade ju varit mer intressant och konstnärligt om män slutade vika undan för kvinnor. Gärna samtidigt…

   Svara
 11. Svenne

   /  03/03/2015

  Kan bli en rysare…

  Svara
 12. Svenne

   /  03/03/2015

  #underskottsmålet

  Svara
 13. Denna går tydligen runt nu.
  http://viralking.se/en-pojke-antastade-hennes-dotter-i-skolan-mammans-svar-herregud-hon-ar-ju-fantastisk/

  En mamma som tycker det är helt ok att misshandla en annan person och att klassa det som sexuella trakasserier att knäppa upp en bh. Jisses sicken sjuk värld vi lever i.

  Svara
  • Törnrosa

    /  03/03/2015

   Min käre Pether. Hade någon utan mitt tillstånd knäppt upp min bh så hade han fått två blå ögon och tänderna nerkörda i halsen. Bra gjort av mamman. mvh

   Svara
   • O då hade jag gladeligen anmält dig för grov misshandel.

    Svara
    • Törnrosa

      /  03/03/2015

     Det tror jag säkert att du hade gjort.
     Hade jag brytt mig? *not*

     Svara
     • Nä, som tjej har du ju gräddfil igenom rättsväsendet o kommer inte bli dömd för något. E la bättre att jag svarar med att slå ner dig? Självförsvar verkar ju vara grejjen?

   • Det märks att feministernas kampanj för att avskaffa ”manligheten” har framgång. I framtiden gäller det biologiska begreppet neoteni – varelser som blir könsmogna utan att bli vuxna. Närmaste exempel i djurvärlden är väl olmarna – vita, slemmiga och blinda vattenödlor som lever i vattendrag i grottor i Alperna.

    Fast med den skillnaden, att olmhanarna inte är kända för att angripa honorna.

    Curlingparadigmet frambringar små lipsillar som springer till mamma eller polisen om de får en smäll. Fast de borde ju kunna begripa, att kvinnorna har exklusiv rätt till sina egna kroppar. De bestämmer själva vad som ska ske eller inte ske med dem. Allemansrätten gäller inte människorna själva.

    (Närmaste opponenter är IS, som ju köper, byter och säljer kvinnor mellan sig allt medan deras helighet ökar. Trodde väl aldrig att Hitlers SS skulle bli överträffat under min livstid.)
    —————————-
    Har läst om skolhistorien, som ju är sammanhängande och nästa för bra författat. Men jag har hört liknande historier från annat håll. En lärare jag känner blev anmäld för att han hindrade en elev från att strypa en annan. Han vidrörde ju gärningsmannen!

    Jag förstår varför tidningar som MAD och Grönköpings Veckoblad fick läggas ned – verkligheten är tokigare än dikten.

    Om jag var förälder och hade ett barn som blev antastat, så hade jag kontaktat skolans värsta buse och erbjudit honom 500 eller 1000 för att spöa upp X. Mafia-metoden.

    Svara
  • Svenne

    /  03/04/2015

   Är historien sann, så gjorde dottern helt rätt.
   Hon har alltid rätt att freda sig, med våld om så krävs. För en utomstående så är det svårt att veta vad som skett, men har pojken medgivit omständigheterna så är det inget att diskutera.

   Svara
   • Björn

     /  03/04/2015

    I call bullshit på den historien. ”Skribenten” har dessutom översatt detta från engelska utan att källhänvia, men även originalet saknar all källhänvisning.

    Mamman ”äger” hela situationen och alla andra inblandade (frånsett dottern) är kompletta idioter och otalt onyanserade. Mamman etableras snabbt som hjälte med hela bilden klar för sig, alla andra stammar och gör bort sig. Klassisk mytsaga som folk verkar behöva som snuttefilt.

    Om det nu mot all förmodan är sant så kanske man ska tillägga att slåg någon blodig för ett i sammanhanget ganska lindrigt övergrepp torde klassas som nödvärnsexcess. Inte kul att bli antastad, men motmedlet står inte i proportion till gärningen.

    Det faktum att ”Han är 1,80 lång och väger 75 kilo. Hon är 1,50 och väger 40 kilo” kan knappast spela in, när nu effekten faktiskt blev att pojken blöder från näsan.

    Svara
    • Svenne

      /  03/04/2015

     Visst är det osannolikt att tjejen hade slagit killen blodig, krävs en del för det… Bland annat därför skrev jag ”Är historien sann…”. Bevis, gärna video, vore uppskattat.

     Svara
 14. Svenne

   /  03/03/2015

  ”Enligt denna doktrin är statsfinanserna alltid både bra och usla, vad som gäller för tillfället vet vi först när finansministern öppnar munnen, och det kan skilja från sekund till sekund.”

  Svara
 15. MiT

   /  03/03/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/03/2015

   Snacka om att idiotisk jämförelse.Hon menar alltså att det är att jämföra med ett mord att GP anställer en konservativ ledarredaktör och att några ledarskribenter med vänsteråsikter säger upp sig eller blir sjukskrivna. Nog för att jag vet att hon är en radikalfeminist men nu visar hon att hon är korkad på riktigt inom många områden.

   Svara
   • Vänsterjournalister sjukskriver sig gärna så att de kan skriva böcker och liknande och få lön av staten under tiden. Men kan FK bevisa något? Nej!
    (Jag har en uppsättning skräckhistorier skramlande i skallen sedan förr. Domstolarna frikänner nästan alla bidragsfuskare.)

    Svara
   • Liten

     /  03/03/2015

    Förmodligen har de också fusksjukskrivit sig, dom små parasiterna.

    Svara
   • http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3889231.ece
    «Cecilia Krönlein är chefredaktör på GP:

    – Gert Gelotte fyllde 65 år i oktober. Han skulle ha slutat den 1 juli. Nu har han bett att få avsluta sin anställning fyra månader tidigare. Jag tycker inte att det är särskilt dramatiskt. Gelottes uppfattning är att han inte kan samarbeta med den tillträdande redaktören på ett bra sätt. En logisk konsekvens är därför att han slutar fyra månader i förväg. Vi är överens om det, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

    – Den utlösande faktorn var att Alice Teodorescu vill se ledarsidan innan den går i tryck. Enligt min mening ett fullt rimligt önskemål från den som har det yttersta ansvaret för sidan, men det tycker inte Gert Gelotte.»

    Svara
    • En annan Andreas

      /  03/06/2015

     De svårigheterna var ju inte direkt förvånande.

     Svara
 16. MiT

   /  03/03/2015

  Svara
 17. MiT

   /  03/03/2015

  Lars Lindström har gått full Arnstad, nu står etc för den yttersta sanningen enligt Lindström…
  ”Så avslöjas lögnerna om invandringen”
  https://archive.today/3Sfx0

  Svara
  • Liten

    /  03/03/2015

   Enligt regeringen så är migrationsverkets budget för 2015 17 miljarder (drygt). Efter alla dessa år så borde de vara självförsörjande. Men Romson har kanske spenderat allt på luncher?

   Svara
 18. Det säger mycket om Sverige när ”inte min statsminister” och AK ”tror att hon är smart för att hon är Stockholmare” Batra hyllar en pajasverksamhet grundad av en gaphals som tycker att det ska finnas lagar som tvingar henne att flytta till det ”hemska” Barkarby utan för Stockholm och där den nya styrelseordföranden är en person som hatar hälften av världens befolkning baserat på deras kön.
  Detta pekar på en mycket lovande framtid för Sverige.

  Angående Michaela som tror att hon gör något unikt genom att inte flytta på sig när hon går på gatan kan jag bara säga en sak: Det feministiska projektet verkar ha pågått hela mitt vuxna liv och hon är inte den enda kvinnan som tillämpar den.

  Jag kan dock berätta följande som kan komma som en blixt från ovan för Michaela:
  I Sverige har vi högertrafik, vilket innebär att en person som färdas bland andra människor ska försöka hålla sig till höger. Tyvärr är det så att många människor är korkade och många av dessa är dessutom hänsynslösa. Detta innebär att de tror att deras placering på trottoaren är korrekt, även om den inte är det. De hänsynslösa brukar ta upp en hel trottoar på bredden och vägrar flytta på sig eftersom de tycker att den mötande ska kliva ut på gatan. Det fenomenet är vanligast bland kvinnor, eftersom kvinnor är vana att inte drabbas av samma typ av konsekvenser som män om de beter sig så provocerande mot andra människor.

  Själv har jag en tendens att flytta på mig för allt och alla, eftersom så många är så korkade och långsamma att de inte ens hinner reagera när jag kommer gående. Många tittar ju inte rakt fram utan på den de pratar med eller på sina mobiltelefoner och hoppas att världen ska anpassa sig efter dem. Till skillnad från Michaela så har jag gjort experiment som inte är baserat på någons könstillhörighet, utan att jag går så långt åt höger jag bara kan, och ser hur många som viker undan (eftersom det då finns gott om plats för dem att göra det).

  Experimentet visar att det är kvinnor som oftast förväntar att jag ska flytta på mig (trots att vi har högertrafik) och i sista stund viker undan eller så pratar de med någon annan och går helt enkelt in i mig. Efter det brukar de sucka frustrerat eftersom det är oerhört komplicerat för dessa idioter att förstå att de har gått in i mig lika mycket som jag i dem utan anser sig istället förnärmade och orättvist behandlade. Skillnaden är att jag följde högertrafiken, de gjorde det inte, alltså borde jag sucka. Jag suckar dock inte utan nöjer mig med att de nästan vrider sig ett varv eftersom jag i de flesta fallen väger betydligt mer än vad de gör och är mycket längre, samt att de förhoppningsvis börjar visa sin omvärld lite omtanke och hänsyn i fortsättningen (även om det nog är att hoppas på för mycket).
  Härom dagen skedde detta med tre personer efter varandra inom loppet av tio sekunder. De gick alla i sällskap av andra och verkade anse att jag skulle kliva ut i gyttjan vid Björns trädgård, vid Medborgarplatsen i Stockholm, istället för att de skulle lämna lite plats åt mig på trottoaren.

  Det som är mest komiskt med deras avsaknad av hänsyn är att det även är ett tecken på avsaknad av självbevarelsedrift. Hade de mött en elefant hade de antagligen också tyckt att den ska flytta på sig, eftersom de ju är mitt uppe i ett samtal!

  Svara
  • Det är allt för få som uppvisar nödvändiga trafikregler idag. (Polisen behöver inte följa dom och begriper inte ens i alla lägen varför de borde föregå med gott exempel …) Här i Karlstad ”rekommenderar” t.o.m. kommunen att man håller till vänster som fotgängare i trafiken, utan att inse att det medför klart ökad olycksrisk, både på trottoarer och på kombinerade gång- och cykelbanor på ett flertal ställen här. De verkar dessutom sakna kunskaper i relativ enkel fysik. Det och just bristande trafikkunskaper leder till frågan om vad som egentligen hände under deras skoltid … När jag gick i grundskolan på 1970-talet lärdes det ut att det var till höger som man skulle hålla sig, utom vid ett tillfälle: vägar (där fotgängare är tillåtna) som saknar trottoar, gångbana eller kombinerad gång- och cykelbana. Vi behövde m.a.o. bara lära oss ”undantagsregeln”. Skillnaderna mellan att gå på höger resp. vänster sida beskrevs via bilder och enkel matematik, så det var inga svårigheter att begripa varför … (Hastighetsdifferenser samt kombinerade reaktionstider skiljer tydligt och kan därför vara skillnaden mellan liv och död vid skymda ställen.) Det förklarades dessutom att det är viktigare att man ”möter” den motoriserade trafiken, snarare än att ”ha den i ryggen” och direkt möta cyklisterna. Det handlar om att minimera olycksrisker. (Håller på att förbereda ett inlägg om detta på min egen blog.)

   Apropå Karlstad, så finns det här en sk. sammanslutning värd att nämna på denna blog: ”Nätverket Systerskap”. En samling som jag aldrig hört talas om tidigare, trots att det påstås att de existerat sedan 2004 med ett arrangemang. Kan bero på att de starkt vänstervridna inom den kommunala verksamheten nu stöttar verksamheten och att de därför fått publicitet. Kommunen har t.o.m. hjälpt dom med att göra reklam för dom på sin hemsida: karlstad.se/systerskap

   Jag upptäckte detta när jag kom hem ifrån jobbet och att något nytt hängde på min hyresvärds egna anslagstavla i trappuppgången där jag bor. Ingen reklam är tillåten där m.a.o. (även om man nu troligen lyckas att få det till att kalla det för ”samhällsinformation” genom att kommunen både stöttar projektet och verkar ha bekostat trycksaken …)

   Insåg snabbt vad det var frågan om och undrade om det fanns någon bakgrundsinfo. Jo:

   VAD ÄR FESTIVAL FÖR SYSTERSKAP?
   Festival för systerskap har arrangerats i Karlstad sedan 2004. Det började som en heldagsfestival på Tolvmansgatans fritidsgård och har sedan dess utvecklats till vad det är idag – en årlig festival fylld med spelningar, workshops och föreläsningar. Tjejer och kvinnor som inspirerar, berör eller förändrar. Vi vill lyfta diskussioner som annars glöms bort. Skapa ett utrymme för alla som vill förändra samhället till ett mer jämställt. Tanken är att alla, oavsett ålder, bakgrund eller kön ska hitta något som lockar i vårt program.

   [min betoning i fetstil]

   Nätverket Systerskap” jämställt? Nej, tveksamt. Finns det några män med där alls?
   Uppträdanden, föreläsningar osv jämställda? Nej, bara kvinnor vad jag kan se …

   Stenkastarkult …

   Svara
 1. Statsscientologi i Sverige? | WTF?
 2. Hur hamnade S därute? Vill de ha tillbaka lortsverige? | WTF?
 3. Lite blandat från 2015 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: