Förslag på feministiska spel

Idag har sanna Lundell skrivit en krönika i Aftonbladet om att hon saknar feministiska fightingspel till sina barn. Det var speciellt ett spel som 5-åringen hade laddat hem som väckte tankarna hos henne. Nu kan man ju tro att tankarna som väcks är att att 5-åringar inte behöver sitta alls med spel på plattor oavsett vad de innehåller men inte hos Sanna Lundell utan hon vill ha feministiska spel om Solanas istället.

Kanske några fler mindre blodiga förslag på feministiska än just Solanas är på sin plats när hon ändå pratar om 5-åringar?

Lönespelet: Lär dina barn hur man lurar i andra att man jobbar gratis efter 15:52 varje dag när man i själva verket gått hem redan före tre! I spelet är ingen lögn för stor eller för liten för att uppnå målet att försöka lura ett helt lands befolkning. Spelutvecklare kan till exempel vara Veronica Palm

vpalmjobbargratis

Spelet kan vara mycket pedagogiskt upplagt där Palm också lär barnen hur man klarar sig på ynka 60 000 – 100 000 kronor i månaden! En mycket nyttig lärdom för dagens unga! Under spelets gång får barnen också lära sig vilka som är det stora problemet i det svenska samhället

vpalm6

De vita medelålders männen naturligtvis! Dem ska man akta sig för. De är roten till allt ont som Palm upplever, ja till och med ondskan på jorden!

vpalmgeneraldirektör

Och baserat på all fantastisk fakta du presenterat ovanför så kan Lönespelet också lära dig att du är rätt person att bli generaldirektör så du inte behöver leva i fattigdom längre!

Bumpspelet: I det här fantastiska feministiska spelet ska man gå in i så många män som möjligt i Malmö, knuffar man ut någon ickevit man i biltrafiken på gatan får man pluspoäng och är mannen som knuffas ut av den så förhatliga vita sorten så aktiverar man Jackpoten, då krävs bara ytterligare tio stycken vita män ut i gatan inom 10 minuter!

såtöntigt

Myndighetens undergång: Det här Sims-liknande pedagogiska spelet kan lära dig hur man raserar en myndighet på effektivast möjliga sätt. Det börjar med en genusutbildning och slutar med katastrof! Exemplet i spelet är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, men man kan välja vilken myndighet man vill för klarar man hela spelet är resultatet ändå detsamma. Se hur allt sakta men säkert går under ju mer genus som införs. Se hur arbetet påverkas när genus och mångfald blir ett särskilt viktigt inslag i MSB:s verksamhet. Lär dig hur du ska hantera protesterna som uppkommer när folk inser att det bara är trams och idioti du vill införa. Ett mycket spännande spel!

msba31

Skolspelet: Det här fantastiska spelet går ut på att lura i alla att när pojkar får sämre betyg i skolan så beror det på för lite genus och jämställdhet vilket leder till det som kallas pojkars ”Antipluggkultur”. Att raset började när just genus, jämställdhet och identitetspolitik blev ett viktigt inslag i skolvärlden ska man försöka dölja så bra det går. Du kan välja olika roller i spelet, till exempel Generaldirektör för skolverket och lära dig sticka huvudet i sanden

generaldirektörekström

Det finns också möjlighet att spela Utbildningsminister

fridolinnormkritiskpedagogik

Det man lär sig är att kvinnor alltid drabbas värst i alla fall. Skolspelet har mycket stora likheter med ”Myndighetens undergång” men utspelar sig i skolvärlden istället. Men resultatet är detsamma, när man klarat av spelet och är färdig så att säga är allt som byggts upp under många år i ruiner.

Spelet ”Fakk you”: Lär dig jubla som facklig representant när folk förlorar jobben!

sparkabirrotyckerfacket

Spelet kan utvecklas av Jenny Bengtsson

jennybengtssonfackyou

då hon är något av en expert på just det.

”Håll käft!: Detta är spelet där du lär dig att bete dig jättefeministiskt som förtroendevald politiker i riksdagen

lindasnecker

Det här var bara några förslag på lämpliga feministiska spel, det finns ju hur många teman som helst om man vill utveckla feministiska spel! Varför inte ett där man lär sig att de människor det är allra mest synd om i världen är de vita medelålders svenska feministerna som alltid drabbas av rent omänskligt förtryck?

Eller så kan Sanna Lundell själv utveckla ett pedagogiskt spel om allt fruktansvärt hon drabbas av i dagens Sverige?

Kanske ett pedagogiskt spel där man lär sig att som statsminister skriva hyllningsdikter till företag som har som affärsidé att diskriminera? Kan kombineras med Kulturspelet där kulturministern anlitar just det företaget för att välja ut folk som ska anställas?

Och glöm inte att använda bilder som ger rätt feministiska associationer på söndag 8 mars

1510863_10152746285630959_8937391852288524301_n

För det gäller att få med sig folkmassorna…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. MiT

   /  03/06/2015

  Svara
 2. Lövet

   /  03/06/2015

  Tycker hon skall vara glad för att hon har ett femårigt underbarn hemma. Fan inte dåligt att i lönndom lyckas ladda hem en GTA-licens!

  Svara
  • Kristian

    /  03/06/2015

   Förvisso. Har hon hackat android är det imponerande, är det iOS är det fantastiskt!

   Svara
  • Erik

    /  03/06/2015

   Gangstar Rio torde det vara.

   Skulle jag ha en femåring skulle jag ju aldrig i livet låta låta ungen ha en chans att få ladda ner appar på egen hand.
   Vad jag tog med mig från krönikan: SANNA AVSLÖJAR: JAG ÄR EN DÅLIG MAMMA

   Svara
 3. Kan ju bli lite problematiskt när man knuffar en gubbe under en långtradare i Bumpspelet. Jag menar, vilket är blod från snubben och vilket kommer från det obligatoriska mensskvättandet?

  Svara
 4. MiT

   /  03/06/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2015

   Jag läste att barometern baseras på antalet följare.Om de twittrande kvinnorna inte är så läsvärda att de får flest följare så är det väl deras problem ? Eller menar Ernman att vi skall kvotera in kvinnorna genom att tvinga folk att följa dom på twitter ?
   Hon är verkligen en värdig representant för radikalfeminismen….

   Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2015

   P3 nyheter tog upp denna lista och sa då,på känt radikalfeministiskt nedlåtande sätt, att listan toppades av ”Carl Bildt och andra snubbar”. Hade det varit kvinnor som dominerade listan hade dom jublat hela dagen och pratat om jämställdhet….

   Svara
  • Tappat alla förhoppningar om att det finns intelligent liv hos Malena.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/06/2015

   100000 följare kostar $487. Malena Ernman skämmer bara ut sig när hon skriver sånt där. Nån med en halv hjärna hade kunnat räkna ut hur det hela fungerar, men inte hon.

   Svara
  • Björn

    /  03/06/2015

   Från SvD ang Twitterbarometern:
   ” Listan baseras på antalet svenska följare, antalet svenska följare som följarna har och antalet så kallade retweets, det vill säga hur mycket kontots inlägg sprids vidare av andra.”;

   Vi har alltså ett kvantitativt mätbart värde att jämföra mellan alla Twitterkonton. Det konto som har högst värde får första plats etc ner till tionde plats. Hur ska då ”kvinnor” göra för att hamna i denna lista?
   Mitt tips:
   1: skriv bra och roliga saker
   2: skaffa många följare
   3: se till att dessa följare har många följare
   4: skriv saker som dina följare och deras följare vill retweeta.
   Repetera steg 1-4 tills du vinner.
   Det KAN vara så att steg 1 och steg 4 ställer krav på din egen kognitiva kapacitet, det är nämligen här kvalitet spelar roll.

   Ernman borde ha något motsvarande alkolås på sitt twitterkonto btw…

   Svara
 5. MiT

   /  03/06/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2015

   Förmodligen med hjälp av hjärntvätt av Irving och hans polare och i de mera svåra fallen ett omskolningsläger under lägerkommendanten Gud run Schyman. Om inte ens det hjälper så får vi väl lagstifta om att vi alla måste följa kvinnliga twittrare.
   Undrar var alla de starka och duktiga kvinnorna finns som kan attrahera följare på egen hand ?De måste ju finnas eftersom radikalfeministerna alltid påstår det.

   Svara
   • Anonymiserad

     /  03/16/2015

    Blir det obligatoriskt att logga in och använda ett twitterkonto på samma lagstiftan?Jag har nämligen inget twitterkonto.
    Och jag har inget konto, helt enkelt av anledningen att jag inte tycker att jag har tid att lägga på ”tissel och tassel”
    Enkelt uttryckt,hade jag velat ha mer drama i mitt liv hade jag köpt en box med tv serien Glamour eller liknade.
    Om det är obligatoriskt med konto samt att vara aktiv användare,dvs kommentera retweeta och följa.
    Vem betalar mig i förlorad arbetstid då?

    Svara
  • Björn

    /  03/06/2015

   The lemon Curd verkar lite enfaldig. Eller hen kanske inte förstått reglerna för baromtern ifråga? Man ”kvalar inte in” till en mätbar siffra. Det är inte en subjektiv uppfattning som avgör detta, det är ett kvantitativt mått.

   Svara
 6. MiT

   /  03/06/2015

  Svara
 7. Pelle2

   /  03/06/2015

  Sanna Lundell visar mer och mer vilken korkad människa hon är. Det är inte ok med stereotypa våldsspel men helt ok med ett spel som baseras på den sjuka människan Solanas våldsfantasier mot män..

  Svara
 8. Björn

   /  03/06/2015

  Jaha, då ska vi se…

  Lundell skriver:
  ”Tills den dagen jag förstod att spelet min femåring nyss hade tjatat sig till att få ladda ner handlade om att vara en macho-gangster som rånar, stjäl bilar och skjuter ner oskyldigt folk i staden Rio. Spelets övriga upplägg är oklart.
  Det handlar allra mest om att göra förbjudna saker helt enkelt och tabun i sig är väl inget nytt att vilja undersöka och utforska och jag tror ju inte att min femåring kommer att bli någon våldsverkare över natten för att jag hade för dålig koll på hans nedladdningar.”

  Uttalandet ”…jag tror ju inte att min femåring kommer att bli någon våldsverkare…” tolkar jag som att våld i spel inte skapar våld i verkligheten. Om det inte är ett problem med våldsskildringar i spel, varför är kvinnoskildringar i spel ett problem?

  Vidare:
  ”När kommer fightingspelet där man till exempel får vara Valerie Solanas som går loss fullständigt på torskar, trafickingligor och maktmissbrukande män i största allmänhet?”
  Det finns redan spel där man kan vara kvinna och misshandla, köra över med bil, skjuta och mörda män. Saints Row tex. Lundell är dåligt påläst.

  Till yttermera visso:
  ”Tills den dagen jag förstod att spelet min femåring nyss hade tjatat sig till att få ladda ner handlade om att vara en macho-gangster som rånar, stjäl bilar och skjuter ner oskyldigt folk i staden Rio.”
  För fan skärp dig människa! Skulle du låta din femåring titta på splatter eller monsterfilmer?
  Du har ju för höge farao ett ANSVAR SOM FÖRÄLDER att den lilla pojken inte utsätts för den typen av skildringar som du beskriver finns med i spelet. Det finns en anledning till att PEGI gränser sätts. Det är precis sån här idioti som ger datorspel dåligt rykte. Folk som inte fattar att åldersgränsen och varningstexterna är till för att spelen bedömts som olämpliga för yngre barn.

  Till yttermera visso II:
  Gillar du inte spelen som släpps? Skapa egna. Kan du inte skapa egna? Stöd green light projekt i steam, eller andra crowd source projekt.

  Svara
  • Pellle2

    /  03/06/2015

   Mansplaining och krav på att en radikalfeminist själv skall göra något förutom att gnälla på män. Aj,aj,aj ;-). Att dessutom använda sig av patriarkala härskartekniker som logiskt tänkande och fakta gör att du måste be 500 ave Gud run i kvälll 😉

   Svara
   • Björn

     /  03/06/2015

    Jag hoppas att du observerade att jag ifrågasätter hennes föräldraskap. Det kan knappast räcka med 500 ave Gud run efter en sån fadäs

    Svara
    • Pelle2

      /  03/06/2015

     Nej,det blir nog fråga om att ta på sig tagelskjortan och fjättra sig vid den feministiska skampålen på medborgarplatsen till helgen ;-).

     Svara
  • anonym

    /  03/06/2015

   Som vanligt så har Lundell fått mental härdsmälta. Hylla Solanas, vars enda egentligen gärning var att försöka skjuta ihjäl Andy Warholl.
   Feministerna visar återigen vad HBT-solidariteten egentligen är värd.

   Svara
   • anonym

     /  03/06/2015

    Är Lundell fortfarande ihop med machobuffeln Persbrandt? Men det är väl Lady Dahmerförsvaret där, att hon ska minsann inte behöva göra någonting själv för att bekämpa könsrollerna.

    Svara
 9. Dreadlock

   /  03/06/2015

  Feministiska fightingspel – är det sådana spel där tjejlaget man sitter på en feministisk tidningsredaktion och twittrar arga tweets om hur mansdominerad den frivilliga stridsutbildningen till soldat är ?

  M.a.o. Ingen kommer till skott – Man satsar på att gnälla ihjäl motståndet istället

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/06/2015

   I feministiska fightingspel så slåss man mot struktuuuurerna. Alla bärande konstruktioner som väggar, golv och tak går inte säkra.

   Svara
   • Svenne

     /  03/06/2015

    Ja, det är vad att ‘demontera de patriarkala strukturerna’ betyder – att riva hela huset, dvs samhället. Tänk att dessa salongsrevolutionärer aldrig får nog…

    Svara
 10. Kristian

   /  03/06/2015

  Ytterligare en favorit från Smack the Pony:

  (Av och med en helt och hållet kvinnligt komikergrupp.Torde vara statsgodkänt alltså.)

  Svara
 11. Svenne

   /  03/06/2015

  Äntligen får Gustav barnpassning…

  Svara
 12. michael

   /  03/06/2015

  Kvinnor har alltid tjatat och gnällt på män feminismens stordåd har bestått i att göra det till politik.

  Svara
 13. FI-Metall?

   /  03/06/2015

  IF-Metall satsar hårt på jämställdhetsarbetet:
  http://www.ifmetall.se/forbundet/aktuellt/nyheter/15_56_lon_hela_dagen

  ”15:56 lön hela dagen
  Baserat på en arbetsdag från klockan 08.00–17.00 får kvinnor bara lön fram till 15:56”

  ”Skillnaderna baseras på en arbetsdag från klockan 08.00–17.00. För att ändra på dessa skillnader kräver IF Metall tillsammans med övriga organisationer inom Sveriges Kvinnolobby: Ett jämställt uttag av föräldraförsäkringen Skärpta krav på lönekartläggningar
  Samma rätt till heltidsarbete”

  ”Inom IF Metall sker nu en storsatsning på utbildning och ökad kunskap om jämställdhet. Vad betyder genus och feminism och vilka normer lever vi efter egentligen? ”

  ” Minst 30 procent kvinnor i varje ledande organ har vi satt som mål och det ska vi arbeta hårt för att nå,”

  Svara
  • Om sedan kvinnorna hålls på arbetet fram till 17.00 istället för att droppa av vid tvåsnåret så kommer de nog att tjäna mer…

   Svara
  • Anonymiserad

    /  03/16/2015

   ” Minst 30 procent kvinnor i varje ledande organ har vi satt som mål och det ska vi arbeta hårt för att nå,”

   får man verkligen fortfarande använda ordet organ?
   Eftersom vi lever i ett patriarkalt samhälle där mansnormer är standard,så borde det vara ganska uppenbart att ordet ”organ” har en manlig klang.
   Därav borde det vara absolut tabu att använda.

   Ps.
   Fan jag hatar verkligen att jag kan ord som ”mansnorm” och ”patriarkalt samhälle”.

   Svara
 14. Anonymiserad

   /  03/16/2015

  Det borde ju ganska enkelt gå att utveckla någon kvinnlig motsvarighet till de manliga MMA-spelen.

  Frågan är då
  Kommer det att bli accepterat?

  Ska A)Kvinnor enbart ”slåss” mot kvinnor så kommer det förmodligen bli kommentarer om just det -eftersom kvinnor är minst lika bra som män.
  Ska B)Kvinnor ”slåss” mot män så kommer det förmodligen bli kommentarer om just det -eftersom det är ju orättvist,då männen kanske har fördel/är potentiellt större och har kortare hår(inte fan vet jag)
  Ska C)Kvinnor ”slåss” mot någon alls så kommer det förmodligen bli kommentarer om just det -eftersom kvinnor slåss och det är en ”mansnorm”

  Lägg därefter till.
  A)vad ska kvinnorna ha för kläder i spelet?Ska de ha shorts och top,(som i real life mma)?
  eller ska de ha löst sittande ”könsneutrala” kläder som inte visar några former?Och därigenom få en potentiell nackdel då de inte kan röra sig lika obehindrat?
  Eller ska (om män och kvinnor ”slåss” mot varandra)kvinnan få ”handikapp” för att hon är kvinna?Och kan isåfall inte handikappet kvittas mot att kvinnorna i spelet har shorts och top?som vi alla män vet distraherar hud oss(oavsett den är verklig eller fiktiv) för vi är ju djur och råkar vi få se lite hud så skriker vi alla inombords ”oh shit i gotta tap that ass” eller något liknande.

  Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att spela MMA med både kvinnliga och manliga fighters.
  Om jag nu hade spelat något nämnvärt.
  Däremot skulle jag ha problem att gå upp mot en kvinnlig fighter i ringen oavsett det var match eller sparring.
  Varför undrar ni?
  Man slår Aldrig kvinnor.

  Svara
 1. Tack Metro, Tack Michaela | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: