Ni vet väl vad män gör?

Det vet minsann Män för Jämställdhet i alla fall, män gör nämligen det här

vadtyckermänförjämställdhet

Det är vad män gör. Jodå, MFJ vet att män är våldsamma, att de hatar och är våldsamma mot både feminister och antirasister och att de hatar djur och natur. Och att allt detta hat och våld beror på maskulinitetsnormer.

Så tycker alltså Män för Jämställdhet om män. Ni vet väl om att MFJ också är på skolor och informerar via sitt projekt Machofabriken som de driver tillsammans med Roks och Unizon (före detta SKR)? Att de kallas in som sakkunniga i utredningar? Att de har makt över till exempel jämställdhetspolitik och därigenom även inom skolpolitik?

Jag tycker att man ska läsa Csaba Bene Perlenbergs alldeles utmärkta ledarkrönika ”De förlorade pojkarna” i GP och fundera över varför det ser ut som det gör samtidigt som ni har Tomas Agnemos ord om män i huvudet. Sen lägger ni ihop 2+2…

********************

Politivism: ”Makten är ute och demonstrerar

Jämställdhetsfeministern: ”Sveriges Radio står upp för rasismen. För kärlekens skull.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. Erik

   /  03/10/2015

  Hur är det nu igen man säger, genom sig själv känner man andra.

  Svara
 2. MiT

   /  03/10/2015

  Grejen är väl att det aldrig handlar om just en man…

  Svara
  • Svenne

    /  03/10/2015

   Kritisera en feminist, förvänta dig störtflod av självömkan och kränkthet i dess fulaste form tillbaka.
   Sådärja…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2015

   Som sagt var, det är ju ett skämt att höra en radikalfeminist som Berglin säga att män känner sig kränkta av kritik och ägnar sig av självömkan. Är det några som inte tål kritik och som har virkat sig en kilometerlång offerkofta så är det väl radikalfeministerna.
   All kritik mot en radikalfeminist är detsamma som kvinnohat oavsett hur välgrundad kritiken är.Vi män däremot förväntas bli kollektivt nedvärderade utifrån vårt kön av dessa dårar och skall bara acceptera det.
   Ser också att hon,precis som de flesta ledande radikalfeminister, lider av narcissism eftersom hon kallar sig för ers höghet,

   Svara
 3. Män jagar och fiskar för att de hatar djur. Veganer äter grönsaker för att de hatar väter

  Svara
 4. MiT

   /  03/10/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2015

   Dom behövde väl ha förstärkning av sin kader av vänsterextremistiska radikalfeminister och då passar hon väl som hand i handske.

   Svara
 5. Pelle2

   /  03/10/2015

  MFJ visar verkligen att de köper den radikalfeministiska världsbilden rakt av.
  Om det var sant att en majoritet av män är våldsamma så skulle vi leva i ett väldigt våldsamt samhälle men det gör vi inte. Detta trots det usla jobb som polisen gör vad gäller att klara upp brott.

  Svara
  • Ungefär som ‘Ställ mer krav på kvinnorna i arbetslivet’

   Svara
  • Kristian

    /  03/10/2015

   Blandad kompott. Arbetsinsats är viktigt. Om man skall ha läxor så skall de vara det tragglande och repetition som man inte behöver ta lärartid till.

   En viss övertro på vad skolan kan åstadkomma. Nog behövs matte och språk, men skall vi verkligen ersätta industrijobb med genusjobb?

   Svara
 6. robjoh

   /  03/10/2015

  Jag börjar undra vad männen i MFJ har haft för en uppväxt. För inget av det stämmer med min uppväxt, oavsett om det gäller min far eller någon far till mina vänner. Om något visade de manliga förebilder som jag träffat under min uppväxt förklarade i alla fall för mig att man alltid ställer upp för sina nära och kära. Att man alltid jobbar hårt för att ens familj och ens vänner ska ha det så bra som möjligt.

  Inget av vad MFJ skriver är manligt har jag någonsin upplevt i min uppväxt, och då är jag uppväxt i den klassiska kärnfamiljen med en mamma som till och med var hemmafru ett tag. Så var hittar jag den här manliga destruktiva ådran? För den fanns uppenbarligen inte i den lilla byn jag växte upp i utanför Göteborg.

  Fast vi vet väl alla egentligen svaret, det handlar inte om vad majoriteten av medelklass/arbetarklass män gör. För MJF så är det brottslingar och de som misslyckats i livet som ska bestämma vad som är manlighet, för det är vad MJF får sina pengar ifrån. Att sprida en negativ syn på män och interaktionen mellan män och kvinnor.

  Någon dag hade jag hoppats att vi skulle kunna få en folkrörelse som istället för att sprida negativa lögner faktiskt spred det positiva om både män och kvinnor.

  Svara
  • Kristian

    /  03/10/2015

   Ja, det är en intressant fråga.
   Den mycket teoretiska/intellektuella inställningen de verkar ha torde vara en medelklassåkomma.

   Svara
 7. Zipper

   /  03/10/2015

  ”Det är vad män gör. Jodå, MFJ vet att män är våldsamma, att de hatar och är våldsamma mot både feminister och antirasister och att de hatar djur och natur. Och att allt detta hat och våld beror på maskulinitetsnormer.”

  Intressant då jag själv är man och hatar allt vad feminism är idag men jag är också större djurvän än dom flesta av dessa hycklare då jag inte äter något kött och tycker att djur bör få ha rätt att leva.
  Det roliga när man diskuterar med feminister om vilka som är mest förtryckta djur eller kvinnor. Då blir dom som inte är vegetarianer (vilket är dom flesta) så arga att dom inte kan fortsätta diskussionen.

  Svara
 8. Dreadlock

   /  03/10/2015

  Strukturnissarna på MFJ fortsätter att gå med slagrutan i jakt på maskulina normer. Men de enskilda struktureringar av samhällsproblem där män hamnar i fängelse p.g.a. våldsproblematik lyser med sin frånvaro.

  75% av alla unga män med våldsproblematik (Inkl, sexbrott) som hamnar i fängelset uppfyller kriterierna för ADHD. 50% av dem har haft depressiva eller maniska perioder.

  10X överrepresentation än i befolkningen i övrigt.

  Man kan därför näppeligen ,som MFJ gör, baka ihop ”Manliga normer” och ”strukturer” i samma bunke och dupera våra politiker att genomföra breda meningslösa reformer, när det enda som behövs är att släppa in verklighetens samband och modet att dra isär orsakssammahang.

  Problemet är att många våldsamma unga män,som blivit stadiga fängelsekunder har i den absoluta majoriteten haft någonting gemensamt. Nämligen psykiska funktionshinder och mental sjukdom. Det i sin tur ÄR inte en manlig norm.

  Svara
  • Björn

    /  03/10/2015

   ”75% av alla unga män med våldsproblematik (Inkl, sexbrott) som hamnar i fängelset uppfyller kriterierna för ADHD. 50% av dem har haft depressiva eller maniska perioder.”

   Jag är rätt säker på att du kan lägga till en hög procentsats med ”vuxit upp utan manlig förebild” där med.

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/10/2015

    ”Jag är rätt säker på att du kan lägga till en hög procentsats med ”vuxit upp utan manlig förebild” där med.”

    Det är jag också fullständigt övertygat om.

    Svara
   • Vilket i sin tur lett till svårigheter att ta till sig mansnormen,

    Svara
  • Chr Ewrk

    /  03/10/2015

   Har du någon källa på det?

   Svara
    • Björn

      /  03/10/2015

     ”En omfattande forskning har påvisat en mängd förhållanden hos föräldrarna
     som kan kopplas till en ökad risk för antisocial utveckling hos barnen.
     Kriminalitet, missbruk, psykisk sjukdom, att vara ensamstående mamma
     eller tonårsförälder, långvarig och allvarlig social stress, bristande omsorgsförmåga,
     övergrepp och misshandel är några av de kanske vanligaste påvisade
     riskfaktorerna”

     Sid 18, referenser till forskningen ligger i pdf:n

     Klicka för att komma åt 2001_15_kriminell_utveckling.pdf

     Hittade ganska många amerikanska undersökningar, men de var bakom betalväggar (sökord på scholar.google.com: single mother delinquency).

     Svara
 9. Svenne

   /  03/10/2015

  Feministisk utrikespolitik…
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2651654-utrikespolitik-ar-inte-aktivism
  ”Det krävs en särdeles diplomatisk talang för att lyckas bli ovänner med både Israel och Arabförbundet, där det enda de två parterna är överens om, är att de inte är överens om någonting överhuvudtaget.
  Det blir väldigt svårt att få omvärlden att lyssna på Sverige om ingen ens vill höra vad vi har att säga.”

  Att därtill reta upp Ryssland och USA… allt på ett halvår!

  Svara
  • Svenne

    /  03/10/2015

   Otack är Margots lön…

   Svara
  • Anders Senior

    /  03/10/2015

   Kvinnan är ju ett geni!
   De har varit oense i 2000 år i mellanöstern, men nu har de äntligen enats i en fråga: Margot Wallström är en idiot.

   Skicka nu ner Bildt att ta tag i saken medans de är eniga om något.

   Svara
 10. Kristian

   /  03/10/2015

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/korsvennen-rattvist-rimmade-ministern_4392509.svd
  ”Det är en smula roande att man i strävan efter att åstadkomma ett meritokratiskt samhälle, kastar de spelregler överbord som är ämnade att tillse att alla får en rättvis chans att bli prövade för samma uppdrag. Att företaget i fråga heter Rättviseförmedlingen gör det bara ännu roligare.”

  (RF har i en replik sagt att de inte är ett företag.
  Då gäller tydligen inga regler.)

  Svara
 11. Svenne

   /  03/10/2015

  Sanna Rayman i högform:
  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2015/03/10/det-mest-satiriska-med-tankesmedjan-ar-namnet/
  ”Kan ordet husblatte tolkas olika? Vilka fler tolkningar än den jag beskriver ovan finns? Är alla invandrare med en viss syn på integration husblattar eller blir de de först när de får prestigefulla jobb? Vilka åsikter i integrationsfrågan måste man hysa för att slippa kallas husblatte? Får man ha dessa åsikter så länge man inte har ett prestigefullt jobb eller är det off limits helt och hållet?”

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2015

   Klockrent skrivet av Sanna R.Hon visar vilka hycklare vänsterns godhetsapostlar är och hur hårt dom jobbar för att tysta ner de som inte delar deras åsikter.Då fungerar till och med rasistiska tillmälen.
   För dessa ynkliga människor helgar ändamålen alltid medlen.

   Svara
 12. Fredrik

   /  03/10/2015

  Är vi av eller på?!?
  Fritös eller nazist?!?

  Jag blir snart tokig….

  Svara
 13. MiT

   /  03/10/2015

  ”Ola Sandstig om granskningen av Researchgruppen: ”Fokus släppte mig som en ebolasmittad””
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3891648.ece

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2015

   Det känns ganska uppenbart att Researchgruppen har visat sitt rätta jag och har skrämt Fokus till tystnad. Hoppas att Ola Sandstig hittar någon annan som vågar publicera hans reportage för det kommer säkert visa på ett eller annat som RG inte vill skall komma till allmänhetens kännedom.

   Svara
  • Erik

    /  03/10/2015

   ”Kommer jobbet att publiceras någon annanstans?

   – Ja förr eller senare. I värsta fall får jag lägga ut det själv.”

   Åtminstone något positivt, men vad gäller ett dylikt reportage är det självfallet så att det hade varit av godo om det publicerats i mainstreammedia.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/11/2015

   Och alla med två fungerande grå anade att så var fallet när drevet gick och ingen visade ett oredigerat och fullständigt klipp över händelsen.

   Det jobbiga med att ha fördomar i dagens Sverige är att de envisas med att besannas hela tiden =/

   Svara
 14. MiT

   /  03/11/2015

  Svara
 15. V

   /  03/11/2015

  Appropå skolpolitik; om folk bara visste hur helt åt H lärarutbildningarna kan vara i Sverige. Jag gör själv mitt fjärde år på en sådan just nu och varje didaktisk kurs har ett lagstadgat genusperspektiv, starkt präglat av likhetsfeminism och normkritik. Nu senast satt min klass en förmiddag och läxades upp om att pojkar stör mer i skolan än tjejer och att tjejer (och killar) blir offer för strukturella maskulinitetsnormer redan i tidig ålder. Hur mycket litteratur inom området kan man förresten tro är skrivet av en utländsk författare? Ja! du gissade rätt! Ingen. Den här litteraturen är naturligtvis uteslutande svensk (föga förvånande) och med författare som refererar till varandra. Vad våra Damer, Herrar, Hens och En’s på universitetet tänkt när de valt ut litteraturen lämnar vi åt framtidens horror-författare att beskriva i sina alster.
  Skulle vara fantastiskt att se en artikel här om just det ”institutionella” genustokeriet på högskolorna.

  Svara
  • Kristian

    /  03/11/2015

   Genusdebatten tar nog gärna emot om du har tid att skriva ihop någonting.
   (Jag är inte skribent på genusdebatten och kan inte tala för dem, men de publicerar inte sällan inlägg från olika personer ute i verkligheten.)

   Svara
 16. Svenne

   /  03/11/2015

  @Stassministern driver feministisk utrikespolitik:)

  Svara
 1. #SVTdebatt igår | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: