#SVTdebatt igår

Kollade lite på SVT-debatt igår för att förväntansfullt se  och höra vilka floskler som skulle strömma mot Csaba Bene Perlenbergs från Ida Östensson. Jag blev inte besviken. Det tog hela 12 sekunder innan första buzzordet, ”mansnormer”, kom

svtdebatt

Ett ganska självklart konstaterande, så är det ju. Nästa gång någon får chansen att prata med Östensson eller någon annan och de ens nämner mansnormer så kan man passa på att fråga om det beror på kvinnonormer att till exempel så få kvinnor är högre chefer? Man kan fråga om det beror det på en den kvinnliga antichefskulturen? Och hur står det till med kvinnors horkultur?

Efter 14 sekunder kom nästa buzzord, ”könsnormer” och efter 17 sekunder så kom så vad hon fiskade efter, ”antipluggkultur”.

Det tog Östensson mindre än 45 sekunder att få det allvarliga ämnet att gå över i hur synd det är om tjejerna då hon började prata om ”duktig flicka-syndrom” och ”studier som visar” att flickor mår sämre. Mindre än 45 sekunder alltså så är man tillbaka i de gamla fotspåren.

Sen tar hon tid att försöka tala om vad feminism är. Alla vet redan vad den feminism som radikalfeministerna propagerar för innebär, vi har haft det i väldigt många år nu. Hela den här bloggen är full av radikalfeminism. Gå in på ”Alla inlägg”, pick one och läs…

Sen avbryter hon Perleberg och påstår att man satsar redan mer på killarna i skolan? QUE? Och när hon ändå hade avbrutit så passade hon på att ljuga lite om Frejaskolan i Gnesta som lyftes fram som ett föredöme där man arbetar med väldigt mycket genustänk. Problemet är bara att det om Frejaskolan bara är bluff och båg, alla som påstår att den är ett lyckat exempel på hur viktigt och bra det är att arbeta normkritiskt LJUGER!

Och senare så visar Östensson upp ett extremt osympatiskt beteende när hon ska börja försöka härma någon annan med förställd röst.

Men hon vågade inte säga att kvinnor har det värst på en rak fråga utan försökte prata runt det och antyda. Det var intressant…

En stor eloge till Csaba Bene Perlenberg som lyckades hålla sig lugn när Östensson körde hela arsenalen av härskartekniker (som man får göra ostraffat på SVT/SR om det sker mot ”rätt” håll) och när hennes osympatiska beteende tittade fram. Och för att han stod på sig i slutet när hon ännu en gång försökte avbryta genom att börja prata, då fortsatte Perlenberg bara att säga det han ville ha sagt och hon fick tystna. Men han fick in slutklämmen, ”man ska inte sätta grupper mot varandra men man ska heller inte glömma bort en grupp”.

Östensson blir verkligen provocerad av att man EN gång pratar om killars problem, hon unnar tydligen inte killar från 7-års åldern och uppåt att lyckas i skolan och trivas, det är alltför tydligt. Det tog alltså mindre än 45 sekunder innan hon glidit över till att prata om hur synd det är om tjejer… Hon vill att killar ska misslyckas. Med statens hjälp. Annars hade hon lyssnat istället för att avbryta för att med förställd röst försöka håna andra.

Jag önskar att någon en enda gång frågar henne om hon ens vet vad en norm är och hur de funkar för jag tvivlar på att hon ens har en aning om det. Bara be henne att definiera vad hon menar så det kommer fram att hon inte har en aning. Jag har ju haft uppe henne förut här på bloggen, i samband med att deras FATTA, som de driver tillsammans med Män För Jämställdhet (här senaste inlägget om dem, ”Ni vet väl vad män gör?”, så ni vet vad det är för folk…), fått två miljoner för att motverka män. Det inlägget handlade om hur man myser i morgonsoffan utan att få några frågor, ”Mys i morgonsoffan och frågor som aldrig ställs”. Det blev ett inlägg till om det, ”Mer om myset i morgonsoffan”.

Tänkte ta upp en annan reflektion också, nämligen hur Östenssons fanclub uttrycker sig, det vill säga de som tyckte att allt hon sa var guld och gröna skogar, jag rent av ser det som en endlösung.

svtdebatt1

Härligt, det är en ”putte” som är ”rädd” och ”kränkt”. Den ”stackarn” är helt okänd för henne . Ännu en som tydligen blir enormt provocerad av att man pratar om killars problem EN ENDA GÅNG…

svtdebatt2

ssuppsala

Fast hoppas att han gråter tyst, det kanske inte passar en ordförande för SS Uppsala att gråta högt…  😉

svtdebatt3

Härligt sympatiskt av henne.

svtdebatt4

svtdebatt5

svtdebatt6

En som får cancer av att man EN ENDA GÅNG pratar om problemet med att killar halkar efter i skolan…

svtdebatt7

svtdebatt8

Hur ska man hjälpa dem när folk ramlar ur soffan av skratt, när någon på SS Uppsala gråter och när en till med får cancer av att man pratar om problemet EN ENDA GÅNG? Just det ja, det är feminister som drabbas av alla möjliga åkommor som balansproblem, plötsliga gråtattacker och till och med cancer när man vill diskutera problemet. Så hur ska mer av det hjälpa?

svtdebatt9

svtdebatt10

Ademir är ersättare i utbildningsnämnden i Linköping. Han är så frälst att han till och med hittar på en egen definition av vad feminism är

Halleluja1

svtdebatt11

Nu är det ju så att feminism inte är samma sak som jämställdhet utan en kamp för kvinnors rättigheter och inget annat…

Sen var det en annan debatt innan också, om Sudiarabien och avtal hit och dit. Maj-Britt Theorin var där och jag måste säga att hennes försök att leka överlägsen när hon diskuterade feministisk utrikespolitik inte gynnade henne direkt. Kan också vara kul att veta att hon och Socialdemokratiska Kvinnoförbundet ville förbjuda parabolantenner på 80-talet så att volket inte skulle ta skada av utländska program. Den enda television som fanns på den tiden i Sverige var ju TV1 och TV2…

Gårdagens inlägg: ”Spela schack med en duva

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. MiT

   /  03/13/2015

  ”Män och kvinnor väljer olika arbetsgivare”
  http://ekvalist.blogspot.se/2015/03/man-och-kvinnor-valjer-olika.html

  Svara
 2. Frogfish

   /  03/13/2015

  Ganska respektlöst av den ”gode” Alma mot oss som har cancer. Visste jag inte bättre skulle jag nästan önska att det hon sa var sant. Fy fan……!

  Svara
  • Mallemattias

    /  03/13/2015

   Förstår att det inte är så kul att höra för de som faktiskt har cancer. Ett ganska utspritt uttryck på internet. ”This post gave me cancer…” ”This video gave me cancer…” osv osv.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/13/2015

   Jag önskar att människor som säger sånt där som straff ska få gå och vänta på ett provresultat som aldrig kommer. Att under en lång tid leva i ovisshet och ångest. Eller att få besked om att cancern är obotlig och att det nog är hög tid att ta barnen till kuratorn så dom kan få prata om vad som kommer att hända när mamma dör (inte OM utan NÄR).

   Respektlöst är ett milt uttryck. Människor som säger sånt där skit skulle jag inte ens pissa på om dom brann.

   Svara
 3. HBStudent

   /  03/13/2015

  ”Dataspelsbranschen ska bli mer jämställd. Dels ska spelutvecklarna danas i normkritik. DeIs kan ett nytt märkningssystem komma att införas.”

  ”- Jämställdheten har länge varit ett stort problem inom dataspelsbranschen, inte minst eftersom bara 16 procent av spelutvecklarna är kvinnor. Och vi utgår ju ifrån att det blir annorlunda spel om det bara är män som skapar dem.”

  ”- Det behövs ett normkritiskt tänkande för att göra dataspelsbranschen mer jämlik. Men det är inte så enkelt som att det handlar om att byta ut manliga huvudkaraktärer mot kvinnliga. Det handlar om att öka mångfalden och skapa fler typer av karaktärer – även till exempel homosexuella eller transgender. Det behövs fler spel som fördjupar istället för att förenkla, med klass och etnicitet, med arbetsplatser som inkluderar och uppmuntrar mångfald.”

  http://www.tidningencurie.se/22/nyheter/nyheter/2015-03-11-sa-ska-spelbranschen-bli-mer-jamstalld.html

  Ja, vad ska man säga…

  Svara
 4. MiT

   /  03/13/2015

  ”Ledarkrönika: Sluta bekräfta rasismens logik”
  m.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2654842-ledarkronika-sluta-bekrafta-rasismens-logik

  Svara
  • Kristian

    /  03/13/2015

   Förlåt språket, men Teodorescu är allt fördjävla bra!
   Bonuspoäng för Popper-referense.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2015

   Ja, Teodorescu är otroligt bra. Förstår att radikalfeministerna och identitetsivrarna är livrädda för att hennes åsikter skall spridas.
   Följande från hennes ledare tycker jag var klockrent :
   ”Kontentan är att den som uppfattas tillhöra en underordnad grupp i realiteten enbart ges två val: antingen att leva upp till fördomen om hur han eller hon ska vara, tycka och tänka baserat på sitt ursprung eller sitt kön – eller att bli en förrädare.”

   Svara
 5. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 6. MiT

   /  03/13/2015

  ”Läs det här innan ni laddar ner nästa film”
  https://archive.today/QL5ST#selection-499.0-499.42

  Svara
  • Kristian

    /  03/13/2015

   Aschleberg har inte förstått vad ”torrent” betyder.
   Ja, det börjar med en person som ”laddar upp,” men för att få en bra överföringshastighet fungerar programmet så att alla som ”laddar ner” samtidigt ”laddar upp” till alla andra. Alla delar med sig till alla av vad de har, och får det de inte har.

   Det är alltså decentraliserat, solidariskt och nästan anarkistiskt! Är det inte sådant Aschleberg vill ha?

   Svara
 7. Steffen

   /  03/13/2015

  Äh, Ida Östensson är bara rädd för duktiga, starka pojkar….. Säkert har hon liten ”snippa” också….

  (OBS: IRONI 😀 )

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/13/2015

   Den kvinnliga motsvarigheten brukar vara ”hon är för ful för att få sex”.

   Se även analogierna:
   ”Grinig för att han aldrig får ligga”
   ”Hon behöver bara få lite kuk”.

   Märkligt nog brukar genusanalysen bara göras på hälften av smädelserna.

   Svara
 8. V

   /  03/13/2015

  Förhopningsvis så är det faktiskt så att idiotin är så uppenbar att SVT och SR tvingas ta in fler debattörer från den ofeministiska sidan. Naturligtvis kommer ju evangeliste.. ehm journalisterna där göra allt de kan för att kontrollera oppositionen och förödmjuka den. Men oavsett så går det inte gömma en elefant i en etta på 34 kvadrat särskilt länge… Det går liksom inte att ge radikalfeminister så stort mediautrymme och samtidigt få folk att tro att dom är förtryckta.

  Svara
  • Dessvärre kommer det nog gå i ganska många år till. 😦 En oroande sak jag lagt märke till är att betydligt fler unga män idag är feminister och genustyckare, och jag är säker på att det beror på att de vallats inom genusmallen i skolan vilket nu börjar få effekt…

   Svara
   • michael

     /  03/13/2015

    Den grupp som är allra mest kritisk till feminism är unga män mellan 15 till 29år.

    Svara
    • Kristian

      /  03/13/2015

     Följdfrågan blir då vilka inom gruppen som söker sig till media och universitet.

     Svara
    • Johan

      /  03/13/2015

     Är det så? Det låter ju hoppfullt, men var hittar jag en källa på det?

     Eftersom jag är ohejdat cynisk så tror jag inte att det finns en lösning på problemet och orsaken är biologisk. Women-are-wonderful-effekten samt mäns naturliga behov av att göra det kvinnor vill gör att feministerna inte kan besegras.

     Det enda som skulle hjälpa är någon form av allomfattande katastrof som skulle leda till lägre levnadsstandard för alla och det är givetvis ingen önskvärd bot. Jag tror att vi helt enkelt får leva med att det kommer att vara så här från och med nu. Alfamännen tjänar rentav på situationen eftersom de kommer att ha ännu fler kvinnor och, eftersom de är männens naturliga ledare, så finns det inget huvud på manskroppen som kan göra motstånd.

     Men, som sagt, jag är cynisk och pessimistisk.

     Svara
   • V

     /  03/13/2015

    Jo, det hänger ju mycket på oss med andra åsikter att ifrågasätta dumheterna redan på universiteten och när vi möter dess företrädare. Men anledningen att de inte ifrågasätts oftare är nog inte för att majoriteten av Sveriges befolkning är dumma, utan snarare att det handlar om hederlig medelklasskonformism. Folk vågar helt enkelt inte diskutera de här sakerna kritiskt av rädsla för sanktioner från sina medmänniskor och från mediaetablissemanget (vilken ju är konsekvent med den radikalfeministiska doktrinen). Givetvis skulle situationen vara mycket mildare om folk inom media, skola och politiken bara tog sitt ansvar och tänkte efter innan de tutar i folk saker. Framförallt de som sysslar med skolpolitiken borde ta sitt ansvar. Jag känner lektorer (och professorer) som skamlöst sitter föreläsningar igenom och sprider radikalfeminismens propaganda. Lektorer som haft utbildning i vetenskaplig metod och vetenskapsfilosofi(!)

    Svara
   • Bo

     /  03/13/2015

    Inget konstigt alls. De har upptäckt ett svinenkelt sätt att få ligga..inge smöra, bjuda eller annat skit. Räcker med att häva ur sig ett gäng floskler så blir det bra. Biologin (sexuell selektion) lär de inte kunna utrota och många brudar i grupp –>konkurrens om få ”hannar”…klart!

    Svara
    • Fuktig

      /  03/14/2015

     Jag kan faktiskt avslöja att det är ännu enklare att få ligga med ”feminister” om man är lite otrevlig. Ingen får en sund självbild om man ser sig som ett offer. (Ja, jag var ett svin men jag har bättrat mig nu efter lite självinsikter.) Det som inte går är att äta frukost och tala om livet.

     Svara
 9. Pet

   /  03/13/2015

  Det är vid det här laget uppenbart att den feminism som representeras av statens media inte bryr sig om pojkars problem. Vi har alltså BARN som har problem och denna idiot är mer intresserad av att slå ifrån sig med sociala konstruktioner som andra är att skyllas för, och när BARN drabbas av feminismens dubbeltänk så är det alltså ENBART fel på BARNEN. ”Titta inte på mig! Det är ju du som bidrar till deras vånda!” Jag ska berätta för er att min far har varit alkoholist sedan tonåren och hans far var alkoholist. Något inte helt ovanligt, alltså. Hans mor lämnade honom för en man i Sydamerika när han var mycket liten och han hade bara foton på henne där han bodde hos äldre släktingar. Han träffade henne när hon återvände först när han var i tonåren. Var god notera att jag inte lägger all skuld på min farmor för min fars öde men när detta uppstår så ska vi alltså enbart skuldbelägga pojkar som min far för den resulterande depressionen som bryter ut och som manifesterar sig i missbruk och dessutom är det fäders fel att barnen blir som de blir men inte mödrars? Inte nog med att hans far hade problem utan även hans mor lämnade honom för att påbörja ett nytt liv. Hur vuxen är en missbrukande pojke på 14 år? Om kvinnor är uppfostrade att vara rädda för män som potentiella våldtäktsmän av samhället, hur tror ni det då kommer fungera då pojkar är rädda för vuxna män? När är det egentligen dags att lägga åt sidan luddiga begrepp om strukturer och bryta cirkeln genom att hjälpa en människa för att han eller hon är en människa och inte bara en ekvation i feminismens oändliga paradox-kalkyler? Vi har en värdegrund som används som ett ”glastak” för män, så löjligt det begreppet än är. Ovanför uppmärksammas MED RÄTTA kvinnors och flickors problem men under deras fötter ligger värdegrunden och under denna grund finns de som inte ens inkluderas av samhällets hycklande moralister, ovetandes om deras existens eller när de väl kikar ner bland skuggorna så ser de sina egna fantasifoster.

  Äh, va!
  Sådant svammel. Nu fick jag skriva av mig.

  Svara
  • Kristian

    /  03/13/2015

   Håller med. Mer medmänsklighet.

   ”The quality of mercy is not strained”

   Svara
 10. QED

   /  03/13/2015

  ”Allt som vänstern ogillar är näthat”

  ”Vänsterdebattörer utmålar politiska meningsmotståndare som näthatare. Men strategin riskerar att slå tillbaka.

  http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/allt-som-vanstern-ogillar-ar-nathat-1/

  (5 mars)

  Svara
 11. svenne

   /  03/13/2015

  OT: Odenberg hade rätt om försvaret…

  Svara
 12. Lol, ‘SS Uppsala’, de kallar sig faktiskt själva så. I cried

  Jag tyckte Perlenberg gav ett blekt intryck, säkert hälften av hans talartid och nästa samtliga repliker slösades bort på brasklappar om att ‘feminism är nödvändigt och bra’. Pojkstackarn var knappt född när den typ av feminism som var ‘nödvändig och bra’ uppnådde sina mål. Sedan dess har feminismen mest radikaliserats och spårat ur.

  Hade räckt att konstatera feminismens historiska välgärningar i inledningen, sen fört över diskussionen på den egna planhalvan. Nu lät han Östensson ta kommandot och han hade inte heller övat in några bra repliker på de myter och floskler vi alla visste skulle komma ur hennes mun.

  Svara
 13. Såg reprisen precis och höll på att få blodstörtning. Ida Östensson uppvisade väl varenda härskarteknik som uppfunnits i sin rabiata och dompterande uppvisning och så de ihåliga ”argumenten”. Precis på pricken som schack med duvan där…Beundransvärt lugn och tålamod av Csaba Bene Perlenberg.

  Svara
 14. Klarar inte av att se spektaklet. Behöver inte se det. Har ju redan hört alla floskler och lögner. Måste få en lugn kväll där jag kan inbilla mig att allt är OK.
  Sitter ju snart i ett hörn vaggandes fram och tillbaka och upprepar mantrat att allt är ok… allt är ok.

  Svara
 15. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 16. Johan A

   /  03/13/2015

  Jaha, nu är det tydligen kvinnohat när en man ler också…
  http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/forskare-mans-leende-kan-vara-dold-sexism/

  Svara
  • anonym

    /  03/13/2015

   Nu var det inte riktigt det som sades i artikeln.
   Fast jag känner igen det där. Hur de argaste feministkvinnorna åt hur handen på de värsta sexistmännen, de som sa rätt saker men visade klart mest sexisttiska attityder när du tittade på det från ett helikopterperspektiv.

   Svara
 17. anonym

   /  03/13/2015

  Är Mikael Glännström en lysande illustration av godhetsapostlarnas motto? Finns det inte på twitter så har det inte skett.

  Svara
 18. svenne

   /  03/13/2015

  Svara
 19. svenne

   /  03/13/2015

  Twittertroll eller äkta, avgör själv…

  Svara
 20. Johan

   /  03/13/2015

  Jag gissar på twittertroll. Det känns som att kommentarerna är researchade för att vara så korkade som möjligt. Förvisso finns det så korkade människor, men då lyckas de inte med två så korkade kommentarer i rad. Sådant kräver planering.

  Svara
  • svenne

    /  03/13/2015

   Skulle tro att du har rätt:)
   Men vem vet…

   Svara
  • Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg skriver väl betydligt mer korkade kommentarer om och om igen, inte TVÅ gånger i rad utan mest hela tiden? 🙂

   Svara
 21. Kristian

   /  03/13/2015

  Sverige enda landet i världen där kvinnor duschar mindre än män:
  http://www.theatlantic.com/health/archive/2015/02/how-often-people-in-various-countries-shower/385470

  Svara
 22. Dreadlock

   /  03/13/2015

  Tyckte att Czaba Perlenberg ganska tydligt var dåligt förberedd inför ”Debatt” ,alternativt var han inte riktigt invigt i radikalfeministisk terminologi och matematik . Det fanns gott om köttbitar att hugga på som Östensson la ut i manegen. Jag blev lite frustrerat över tanken att Perlenberg inte var det lejon som jag trodde.

  Svara
 23. svenne

   /  03/13/2015

  När kompensationen för löneökningar presenteras som en satsning på #FM…

  Svara
 24. svenne

   /  03/13/2015

  Svara
 25. Alltså Mikael Glännström som jag anser högst intelligent förstår uppenbart inte hur mycket han sa emot sig själv där. Känner honom personligen då jag känner hans fru.

  Svara
 1. Meninismen är här! | Susanna's Crowbar
 2. Att välja fritt är stort, att välja vad andra vill är större | WTF?
 3. Svär Inte I Den Feministiska Kyrkan | Löjesguiden
 4. Nya Nyliberala Konspirationer | Löjesguiden
 5. Fri Television? Nä! | Löjesguiden
 6. Ett solklart bevis | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: