Genusvetenskapsforskningsprofessorer

Sent igår så hade DN en artikel om mångmiljonsatsningen på jämställdhet i högskoleutbildningar.

jämställdhetihögskolan3

47 miljoner bortkastade… Det måste vara patriarkatet som tvingar folk att välja som de gör för självklart så väljer inte folk efter vad de är intresserade av när man får välja fritt och utbildningen är gratis, det förstår väl alla?

jämställdhetihögskolan

Naturligtvis är det en jätteproblematik när folk väljer själva och inte som genusvetenskapsforskningsprofessorerna vill. Sånt förstår alla som tänker till lite. Det finns ju hela bibliotek av material från genusvetenskapsforskningsprofessorer som visar det. Och givetvis har Liisa Husu, genusvetenskapsforskningsprofessor, hjälpt till att bryta stereotyperna genom att välja genusfältet som inte alls är kvinnodominerat… Det är ett jätteproblem att folk får välja att göra vad de är intresserade av, så kan man ju inte ha det i ett fritt land!

jämställdhetihögskolan1

Det saknas alltså inte kunskap, det vill säga att man vet varför folk väljer att göra vad de är intresserade av, nämligen att de vill göra vad de är intresserade av. Det krävs nästan en genusvetenskapsforskningsprofessor för att förstå detta. Men bara för man vet varför så löser det ju inte problemet med att folk väljer att göra vad de är intresserade av eftersom då blir problemet att de inte väljer att göra sånt som genusvetenskapsforskningsprofessorerna vill. Därför måste det till reformer (läs tvingande regler…) så att folk inte väljer att göra vad de är intresserade av utan väljer vad genusvetenskapsforskningsprofessorer vill att de ska välja.

jämställdhetihögskolan2

Det är viktigt att få kunskapen från experter säger Hellmark Knutsson. Det vill säga experter på att påstå att välja vad genusvetenskapsforskningsprofessorer vill är frihet och jämställdhet. Att frihet och jämställdhet skulle vara att alla får välja vad man är intresserad av förstår ju vem som helst bara är löjliga påhitt. Nej RIKTIG frihet och jämställdhet är att låta genusvetenskapsforskningsprofessorer välja åt dig! Och forskningsunderlaget är de hela biblioteken av politisk forskning som kommer från genusvetenskapen antar jag.

Frihet är slaveri, det förstår väl alla?

**********

Genusdebatten: ”Vem är inte sexist?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

68 kommentarer

 1. Peter

   /  03/15/2015

  Det är svårt för en man att få arbete inom kvinnoyrken, typ socionom. Min son är utbildad socionom, men har haft det förbannat svårt at få ett arbete så han skolade om sig och fick jobb.

  Svara
 2. Jag skrev på min FB-sida så här eftersom problemet vore lätt att åtgärda med lite genustjosansvejsan tycker jag.

  ”Så här kan vi ju inte ha det, det borde vara enkelt att åtgärda tycker jag nog. Som föreslagits så borde man förutom att skopa miljoner miljoner kronor på utredningar, expertgrupper, studievägledare och kuratorer så skulle man enkelt kunna förbjuda könsspecifika attribut på arbetsmarknaden. Bort med kläder, namn, åtbörder etcetera som är könskodade så att uppväxande ungdom inte kan identifiera sig könsmässigt med yrkesutövare. Detta är så viktigt för staten att åstadkomma ur ett jämställdhetsperspektiv så det borde vara möjligt att få en majoritet i riksdagen att anta lagar i detta goda syfte.
  Och förresten svenska folket är ju redan frivilligt inne i processen genom att låta barn från spädbarnsåldern vara könsneutrala henar i namn och klädsel.
  Hur svårt skall det vara?
  Fast så har vi Patriarkatet förstås!”

  Svara
  • Anders Senior

    /  03/15/2015

   Jomen visst är det så käre kamrat hen!
   Det har ju klasskampen visat att dessa attribut som indikerar klass måste bort, givetvis gäller detsamma i könskampen!

   Svara
  • Benjamin

    /  03/16/2015

   Kanske inte räcker med kläderna. Såvida inte alla skall bära burka och tala genom någon slags röstförvrängare. Men vad gör man inte för könsneutraliteten.

   Svara
 3. Larsson

   /  03/15/2015

  Förstår inte riktigt problemet. Det är ju bara att ta bort förbudet mot kvotering. Behövs inte mer forskning. Visserligen blir systemet extremt orättvist, men det blir i alla fall jämlikt.

  Svara
 4. robjoh

   /  03/15/2015

  Hade varit intressant att få en sammanställning vad det här har kostat skattebetalarna totalt. Hur länge har den här idiotin varit igång och hur länge till kommer den få fortsätta?

  Svara
 5. Björn

   /  03/15/2015

  ”De senaste 17 åren har jämställdheten inte förbättrats på många utbildningar i Sverige” säger genusvetenskapsforskningsprofessorn.

  Två spontana tankar dyker upp:

  1. Definitionen av jämställdhet. Som genusvetenskapsforskningsprofessorerna framställer det här så är det ORÄTTVIST att det inte är en 50/50 fördelning. Att folk, som MIT mycket riktigt påpekar, väljer själva anses alltså vara ett jämställdhetsproblem. I mina ögon är ett utbildningsjämställdhetsproblem när en utbildning aktivt, centralt, och regelmässigt förhindrar personer att delta på grund av kön. Och så är det ju inte. Ialla fall inte gentemot kvinnor.

  2. Det är BRA att jämställdheten (enligt genusvetenskapsforskningsprofessorernas definition) inte förbättrats. Om vi mot all förmodan skulle nå 50/50 så skulle nämligen deras jobb vara över. Inte för att jag på allvar tror att de inte skulle kunna skuldbelägga män på andra sätt och få gratis skattepengar av staten för att kunna genomföra några flummiga projekt utan kontroll eller resultatkrav… alas, I digress…

  Svara
  • V

    /  03/15/2015

   Naturligtvis så har evolutionen sett till att män och kvinnor föds med lite olika nivåer av hormoner och sånt där, vilket gör att de tenderar att göra lite olika val beroende av kön (därmed inte sagt att ”könsroller” inte finns i viss mån). Och det kommer ju också rimligtvis att fortsätta vara så, hur mycket pengar man än öser in för att få det att sluta vara så. Synd bara att det är VÅRA pengar…

   Svara
   • Fuktig

     /  03/15/2015

    Ju mer jämlikt samhälle man har ju mer väljer folk att infria könsrollerna.

    Svara
 6. Svenne

   /  03/15/2015

  Krossa gubbväldet!

  Svara
  • Jan

    /  03/16/2015

   Jag tror att unga män som ser bra ut, som Måns Zelmerlöf och Martin Stenmarck, har gräddfil här eftersom de är sexobjekt för kvinnorna. Det är ju trots allt bara kvinnor som röstar på dem. Så de verkar slippa gubbslemstiteln…

   Svara
 7. Svenne

   /  03/15/2015

  Krossa heteronormen!

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/15/2015

   Så charmant. Har den där kvinnan ett namn eller är hon en slumpmässig representant för det feministiska tankegodset? Hon har ett stort underhållningsvärde. Jag lyssnar inte på feminister så ofta men när jag väl gör det så vill jag ha den galna sorten med gäll röst.

   Svara
   • Hon kallas Big Red, en tragisk person. Denna film spelades in efter att feministerna terroriserat en föreläsning och dragit igång brandlarmet.

    Svara
 8. 47 mille, det var väl spritnotan får patriarkatets årsmöte om jag minns rätt.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/15/2015

   Alldeles riktigt. ”Underhållningen” går ju som bekant på ett annat konto. Höhöhö.

   Svara
 9. MiT

   /  03/15/2015

  Svara
  • Jag gillade ”grävande journalistik” bättre på den tiden då man grävde fram och upp fakta, istället för att skyffla över och gräva ned!

   Svara
  • Anonymiserad

    /  03/17/2015

   på samma sida som artikeln du länkade hittade jag följande
   ”GRÄV-SHOW
   Özz Nujen, Helle Klein, Lena Sundström och My Vingren deltar i Grävseminariets Late Night Show, i ett panelsamtal om yttrandefrihet. Hoppas att signalen blir tydlig därifrån, att yttrandefriheten måste värnas, även när man inte står bakom åsikterna som yttras.”

   Är verkligen My sVingren rätt person att uttala sig om yttrandefrihet?

   Svara
   • Anonymiserad

     /  03/17/2015

    oj. vad jag var riktigt Av på den bollen.
    jag tar tillbaks.

    Svara
    • Anonymiserad

      /  03/21/2015

     Ibland är det lätt att vara dum i huvudet. =]

     Svara
 10. Kristian

   /  03/15/2015

  Ja, det är som mellanvassenochland.blogspot.com sade härom sistens: ”Feminister har lösningen, sluta upp med att göra egna val!”

  Det är synd att de som lyckas i politiken är de som har erfarenheten att ”diskussion följt av votering är ett bra sätt att förändra världen – det funkar alltid.”

  Svara
 11. Steffen

   /  03/15/2015

  Enkelt!

  Förbjud folk att välja utbildning själva, utan tvångplacera dem! (aka ”lumpen”).

  Case closed!

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/15/2015

   Dom som protesterar skickas till omskolningsläger med Gudrun som lägerkommendant.

   Svara
   • Kristian

     /  03/15/2015

    Låter som en kombination de tråkiga bitarna av exploitationfilmerna om ”Ilse” och ett sådant där ”helt bibliotek”.

    Svara
 12. Svenne

   /  03/15/2015

  Svara
 13. Hmm

   /  03/15/2015

  Gud_run ‏@M____i____T 21h21 hours ago
  @Fnordspotting Men @perraponken får snart vara beredd på att jag står utanför hans dörr med mitt pick och och adoptionspapper 😀
  1 retweet 3 favorites
  Reply Retweet1 Favorite3

  Jag har en mycket enklare lösning. DU börjar stå för matlagningen så får du den som du vill ha. Inte bara slött värma på helfabirkat. 😉

  Svara
  • Nykteroklok

    /  03/15/2015

   Jag har lagat mat åt mig själv både en och två gånger, och inte har jag då märkt att den skulle bli som jag vill ha den.

   Svara
  • MiT

    /  03/16/2015

   Men du har ingen aning om hur mycket och vilken matporr han tweetar ut med jämna mellanrum. Jag kan LÄTT bli Sveriges äldsta adoptivbarn bara för att få ta del av en bråkdel 😛

   Svara
 14. MiT

   /  03/15/2015

  http://arbetaren.se/artiklar/det-eviga-tjatet/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/16/2015

   Lite som syskonen Sabuni får man gissa.

   Svara
 15. jaan väärt

   /  03/15/2015

  Undrar hur den s k könsfördelningen ser ut bland professorer i genusvetenskap – kanske ngt för ett eget avhandlingsarbete

  Svara
  • Kristian

    /  03/16/2015

   Wikipedia har faktiskt en man bland de sex personer som nämns här:
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Svenska_professorer_i_genusvetenskap

   En av hans böcker heter ”Män och deras maskiner”. Beskrivningen blir lite kul mot slutet:
   ”Detta innefattar främst de vanligaste mansbilderna; mekaren, ingenjören och datanörden, men också bilden av mannen som outtröttlig sexmaskin. Illustrerad. ”

   Tänk att det skulle till en man för att få in Rule 34 i genusvetenskapen.

   Svara
 16. MiT

   /  03/15/2015

  Svara
 17. MiT

   /  03/15/2015

  Svara
 18. Svenne

   /  03/16/2015

  Säga vad man vill om Guillou, men smart är han inte (längre)…
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/brak-mellan-guillou-och-bindefeld-i-p1/

  Svara
 19. Anders/AV

   /  03/16/2015

  Det är ganska symptomatisk att folk som själva gjort ett traditionellt kvinnligt val, arbetar på en nästan total kvinnlig arbetsplats, säger åt andra att välja icke-stereotypiskt. Vem är dessa kvinnor (och män) som ska vara pionjärerna på de andras områden? Ett förändringsarbete måste börja med en själv och föregå med gott exempel. If not you, who?
  Nej, det är såklart andra som ska göra det. Nånannanismen i ett nötskal. Själv ska man välja efter sina intressen, men andra ska styras att välja något annat. En ganska vämjelig människosyn.

  Svara
 20. Jonte

   /  03/16/2015

  Svara
  • JonasBsson

    /  03/16/2015

   Om jag sätter mina pengar på att de i slutet av programmet kommer fram till att allt är en social konstruktion, hur höga odds får jag på den?

   Svara
  • ”Skulle vi härstamma från aporna? Kära du, låt oss be till Gud att det inte är sant. Och om det ändå skulle vara sant, låt oss hoppas att det inte blir allmänt känt!” Så kan man ju reagera på vetenskapliga rön – den något apokryfiska historien tillskrivs hustrun till en biskop som fick nyheten om Darwins publicering ”Om arternas ursprung”.

   Annars är det ju konstigt, att just feministerna som påstår att kvinnor på alla områden är överlägsna männen – skulle förneka fakta som pekar på att det finns en neurologisk skillnad mellan könen?

   Vilket tvingar en att kämpa mot det fördomsfulla stereotypa sexistiska påståendet om att kvinnor har svårt för logik…

   Svara
 21. Benjamin

   /  03/16/2015

  Hahaha!
  Det är så komiskt med just kvinnliga genusvetare som klagar på att andra gör könstypiska karriärval.

  Svara
 22. Redan på 70-talet var det en klok journalist som framhöll, att nazism egentligen inte är ett högerparti, utan ”en sorts centerextremism”. Och anledningen till att nazistiska grupperingar hade så lite framgång i Sverige före och under WW2 berodde på att Centern (på den tiden Bondeförbundet) hade knyckt alla centrala idéer. Tyska nazistpartiet = NSDAP = ”Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei”.

  Wiki: ”The party was created as a means to draw workers away from communism and into völkisch nationalism.[11] Initially, Nazi political strategy focused on anti-big business, anti-bourgeois, and anti-capitalist rhetoric, although such aspects were later downplayed in order to gain the support of industrial entities, and in the 1930s the party’s focus shifted to anti-Semitic and anti-Marxist themes.”

  Nazipartiets vänsterflygel bestod främst av SA under ledning av Ernst Röhm – (en långt mer färgstark figur än Hitler) – och när SA-ledningen likviderades av nya gruppen SS i en kupp kallad ”de långa knivarnas natt” så slog Hitler två flugor i en smäll – han kunde styra in politiken in mer högerinriktad bana för att vinna industrimagnaternas stöd vilket var nödvändigt för det planerade kriget – och så gjorde han sig av med sin främste medtävlare om populariteten och partiets ledning. Tidig nazipropaganda var lika antikapitalistisk som kommunisternas. Det var den tyske bonden som var idealmedborgaren, vid sidan av hantverkare, yrkesmän och småföretagare. Och soldaten!

  Att försöka placera in alla politiska riktningar utefter en rak linje – endimensionellt – är befängt. För att täcka alla schatteringar behövs inte bara två utan tre dimensioner – eller fyra om man inräknar förändringar i takt med tidens förlopp.

  Tyskland hade under 20-talet ett betydande hemligt militärt samarbete med Sovjet! Man utvecklade flyg, artilleri och pansar i strid med Versaillesfördraget, utanför västmakternas synkrets och bedrev även militära övningar på rysk mark!

  En del av utvecklingen av stridsfordon påstås ha skett i – Sverige!
  (Den tyska stålhjälmen från WW1 påstås ha designats av en svensk läkare… )

  ————————————————————————————————————————–
  Intressant fiction om påtvingad jämlikhet respektive dirigerat yrkesval. Främsta missen i framtidsförutsägelserna är kanske att författarna inte kunde föreställa sig att sekulariseringen skulle avstanna, och att religion och vidskepelse skulle återkomma med sådan styrka;

  *** Mediocracy – a system where mediocracy is approved; a government by mediocre rulers ***

  HARRISON BERGERON by Kurt Vonnegut, Jr. http://www.tnellen.com/westside/harrison.pdf
  ”By the year 2081, the search for true equality of all U.S. citizens has led to the creation of scores of amendments to the Constitution. In every case, the effort has not been to raise the standards of those handicapped by their differences or inadequacies. Instead, those who are gifted with superior intellect, physical beauty, or strength are penalized.

  Those who are beautiful must wear hideous masks, intelligent people must wear headsets that jangle their brains and nerves with a series of loud, annoying sounds, and those with physical agility or strength must carry sacks of birdshot to weigh them down. Thus, in the race of life, all Americans are handicapped so that no one must ever feel ugly, stupid, or “like something the cat dragged in.”

  Diana Moon Glampers is the Handicapper General, whose job is to track down violators of the law and rid society of those who menace the average, the inadequate, the mediocre. If a man wants to rest from the drudgery of carting around fifty pounds of birdshot by removing some pellets, he can be killed. ”

  This Perfect Day – Ira Levin http://piratkopior.se/public/Ira%20Levin%20-%20This%20Perfect%20Day.pdf
  ”The world is managed by a central computer called UniComp which has been programmed to keep every single human on the surface of the earth in check. People are continually drugged by means of monthly treatments (delivered via transdermal spray or jet injector) so that they will remain satisfied and cooperative ”Family members”. They are told where to live, when to eat, whom to marry, when to reproduce, and for which job they will be trained. Everyone is assigned a counselor who acts somewhat like a mentor, confessor, and parole agent; violations against ‘brothers’ and ‘sisters’ by themselves and others are expected to be reported at a weekly confession.
  Everyone wears a permanent identifying bracelet which interfaces with access points that act as scanners which tell the ”Family members” where they are allowed to go and what they are allowed to do.

  Uniformity is the defining feature; there is only one language and all ethnic groups have been eugenically merged into one race called ”The Family”. There are only four personal names for men (Bob, Jesus, Karl and Li) and four for women (Anna, Mary, Peace and Yin). Instead of surnames, individuals are distinguished by a nine-character alphanumeric code, their ”nameber” (a neologism from ”name” and ”number”), e.g. WL35S7497. Everyone eats ”totalcakes”, drinks ”cokes”, wears exactly the same thing and is satisfied – every day.

  Brave New World is a novel written in 1931 by Aldous Huxley https://archive.org/stream/BraveNewWorld_262/Brave_New_World_Aldous_Huxley#page/n1/mode/2up
  ”The novel opens in London in A.F. 632 (AD 2540 in the Gregorian calendar). The vast majority of the population is unified under the World State, an eternally peaceful, stable global society where the population is permanently limited to no more than two billion people, meaning goods and resources are plentiful and everyone is happy. Natural reproduction has been done away with and children are created, ‘decanted’, and raised in ‘hatcheries and conditioning centres’. From birth, people are genetically designed to fit into one of five castes, which are further split into ‘Plus’ and ‘Minus’ members and designed to fulfill predetermined positions within the social and economic strata of the World State. Fetuses chosen to become members of the highest castes, ‘Alpha’ and ‘Beta’, are allowed to develop naturally and are given stimulants while maturing to term in ‘decanting bottles’. Fetuses chosen to become members of the lower castes of ‘Gamma’, ‘Delta’ or ‘Epsilon’ are subjected to in situ chemical interference to cause arrested development in intelligence and physical growth. Each Alpha or Beta is the product of one unique fertilized egg developing into one unique fetus. Members of lower castes are not unique but are instead created using ‘Bokanovsky’s Process’ which enables a single egg to spawn up to 96 children and one ovary to produce thousands of children.

  The majority of people in the World State come from these castes. The production of such specialised children bolsters the efficiency and harmony of society, since these people are deliberately limited in their cognitive and physical abilities. It also restricts the scope of their ambitions and the complexity of their desires, thus rendering them easier to control. All children are educated via the hypnopaedic process, which provides each child with caste-
  appropriate subconscious messages to mould the child’s lifelong self-image and social outlook to that chosen by the leaders and their predetermined plans for producing future adult generations, as well as stopping the lower caste citizens from wanting to be more than they were grown to be.”
  ————————————————————————————————-
  http://www.metrolyrics.com/in-the-year-2525-lyrics-zager-and-evans.html
  ”Ain’t gonna need to tell the truth, tell no lie
  Everything you think, do and say
  Is in the pill you took today”

  Svara
 23. Vad är ‘Experterna’ egentligen experter på?

  Svara
 1. Att välja fritt är stort, att välja vad andra vill är större | WTF?
 2. Aktuell humor | WTF?
 3. Den antiintellektuella postmodernismen | WTF?
 4. Det här är vad ni får | WTF?
 5. Genusforskare ställer krav på regeringen | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: