Den antiintellektuella postmodernismen

Äntligen står det något vettigt i en av de stora drakarna! Det är DN som släppt fram en debattartikel med rubriken ””Den postmoderna sanningsrelativismen leder oss ner i en antiintellektuell avgrund”” och är skriven av Martin Ingvar, professor i integrativ medicin vid Inst. för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet, Christer Sturmark, bokförläggare och författare, aktuell med boken Upplysning i det 21:a århundradet och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet. Det är en nu bara en liten snöflinga i den ständiga snöstormen av postmodernt snömos som brukar finnas på DN och i annan media men man får vara glad för det lilla. Även en snöstorm startar ju med en flinga så man får väl hoppas att det blir mer sånt här mot galningarna som vill sänka Sverige totalt för nästan all idioti som vi ser spottas ut idag har sin grund i detta.

Nyligen kunde vi läsa i Dagens Nyheter (26/2) om en elev som på en SFI-kurs i Helsingborgsskolan hade förnekat Förintelsen och påstått att den var ett påhitt och en judisk konspiration. Läraren reagerade och upplyste eleven om att resonemanget var nonsens.

Läraren fick en reprimand av utbildningssamordnaren; eleven hade känt sig kränkt av att få sin utsaga ifrågasatt. Samordnaren menade att eleven inte borde ha tillrättavisats: ”Du får också ha i bakhuvudet att det vi betraktar som historia är den historia som vi har tagit del av. När vi har andra elever som har tagit del av andra historieböcker är det ingen idé att vi diskuterar fakta mot fakta” (vår kursivering).

Debattartikeln tar avstamp i det fullständigt bisarra som hände när en lärare som sa ifrån mot en förintelseförnekare fick en tillsägelse!

Handlade det här om en enskild tjänsteman som inte tänkte? Vi önskar att det hade varit så. ”Anything goes” är det som gäller. Det som är sant för dig behöver inte vara sant för mig. Frågan är vad som händer med statsmaktens legitimitet på sikt om ingenting är sant eller falskt. Den antiintellektuella avgrunden är nära när den postmoderna sanningsrelativismen infekterar det offentliga samtalet på alla nivåer, inklusive den akademiska världen.

Det värsta är ju att det är den akademiska världen som skiten kommer ifrån, det är ju där den frodas på diverse institutioner som till exempel håller på med genus.

moiravonwright

Det var väl fan på tiden att det som Tanja Bergkvist tog upp för väldigt länge sedan också nämns i de stora tidningarna! Bättre sent än aldrig kanske? Men det är talande att det krävs en debattartikel om det och att det inte kommer från DN själva…

postmodernism

Och för de som undrade varför SVT gick loss med ren rasbiologi så ser ni svaret ovan. Det är sådana idéer som fått fäste inom både SVT och SR. För att inte tala om när kulturminister Kuhnke ska samarbeta med Rättviseförmedlingen, då är det sånt som ovan fast i kubik som gäller…

postmodernism1

Jo, man måste göra upp med det. Men det kommer tyvärr inte att ske inom överskådlig tid är jag rädd eftersom man då måste kasta hela genusfältet, som det ser ut nu i alla fall, på den ideologiska sophög där det hör hemma. För det är fullproppat med just sådana postmoderna sanningsrelativister. Om man ska behålla fältet och göra om det till något eventuellt användbart så MÅSTE man sparka bort samtliga nuvarande som har någon form av befattning där, professorer, lektorer och allt vad de kallas. Man måste alltså ta ifrån dem deras fina titlar och samtidigt få bort dem från universitet och högskolor. Man måste också ta bort allt som kan vara av värde för en genusexamen i någon form, det vill säga att en sådan examen ska bli exakt så värdelös som den förtjänar. Är det inte lite tråkigt för dem som satsat egen tid och andras pengar på en sådan utbildning då? Jo det är det men de får skylla sig själva för det krävs inte mycket för att förstå att ideologisk lekskola inte ska vara värt något alls. Ska man behålla det så måste man alltså göra om det från grunden och då kan man inte ha några ruttna bitar kvar.

Men man kan börja med att sluta tillfråga dem som ”experter” i alla fall? De senaste var ju Vetenskapens Värld och artikeln i DN om de bortkastade miljonerna där de frågar några av dem som tillhör genusgänget, som ser till att pengarna blir just bortkastade, varför folk väljer utbildningar som de själva vill och inte som genusfolket vill att de ska välja. De tycker att slaveri är frihet…

********************

Genusdebatten: ”Amatörernas afton i Utrikespolitiken – Sverige och Saudiarabien

Fnordspotting: ”Wallström vilse i åsiktskorridoren

Anybodys place: ”Det finns egentligen bara en sak som Stefan Löfven kan göra ..

Juggen: ”Rasifierad vänsterfeminist i förhållande med vit, medelålders, heterosexuell man

Juggen: ”Nytt rekord i mänsklig dumhet?

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Fan brorsan, du är rätt ute! Lys upp det mörka Sverige, innan det går under i ett provör i rymden! Ett kliniskt, fast besudlat, provrör långt ifrån dig och annan mänsklig existens.

  Antiintellektualismen ligger fan i samma feta säng som sanningsrelativismen!
  De sover gott och snarkar högt, tätt invid varandra, lika tätt som jag önskar att jag vore lika tjock och fet, som Bill Clintons cigarr.

  Jag svär på min moder och min fader alltså!
  På mina bröst även, alltså. De implanterade förgiftade, de med radiosändare och direktuppkoppling via satellit, till NSA.

  Ber på mitt bara knä (förlorade det andra, en gammal krigsskada) för att denna skit idag ska luckras upp och flyta till en fläkt nära någon, som vi ogillar.

  Ber för att detta förfall är ett permanent dåligt aprilskämt!

  Det kommer garanterat inte att lukta bra, när det flyter upp till en fläkt! Och då menar jag inte mulltoa eller utedass!
  Nej brorsan, det kommer garanterat att stinka, lika väl som det är gott att jag föddes till heterokärlekens försvarare.

  För är det något, som ni svennar borde lära er fan, så är det att vårda era heterosexuella relationer! Sluta att skilja er! Sluta att göra abort för nöjes skull! O.s.v.

  De stora drakarna kanske borde söka bidrag i ”Draknästet”, för att finansiera sin skit?
  Vem finansierar detta eviga förfall? Denna ständiga samhällsupplösning och globalisering utan täckning?

  Oss i förortsslummen skriver man aldrig om, än mindre våra problem. Vi som riskerar att, med myndigheters försorg och goda minne, förvandlas till designade tickande bomber, fast vi aldrig bad om det!

  Avgrunden är betydligt djupare än du förstår, brorsan.
  Den är avgrundsjup och bottenlös!

  Det beror framförallt på att motståndarna har obegränsat kapital, samma ”kapital”, som de ofta, av princip, invänder emot.

  Motståndarna är avlönade rättshaverister.
  Vi andra slåss bara mot väderkvarnar sägs det.
  (fast vad handlar boken om? https://en.wikipedia.org/wiki/Don_Quixote#Meaning)

  Nej alltså, nu får det lov att vara nog med denna hycklande skit!
  Varsågoda att dunka varandra gula och blå med olika utredningar, forskningsrapporter, etc.

  Det sunda förnuftet består.

  Trött på svennejävlar, som t.ex. intellektualiserar det självklara, såsom att en godtycklig, lagom varm, varmkorv är kränkande för en radikalfeminist, om varmkorven äts av en blondin med putande, rödmålade läppar och korven och brödet ser allmänt aptitliga ut.

  Hur svårt ska det vara att fatta det självklara?!
  Sådant gör mig bara:TRÖTTTT!

  Svara
 2. Pelle2

   /  03/22/2015

  Kanonbra artikel.Undrar hur dom fick in den i DN ? Kan man hoppas på att ledningen för DN har börjat förstå vilket antiintellektuellt snömos som produceras av genusvetare och radikalfeminister ?

  Svara
 3. Hmm

   /  03/22/2015

  När Moira lade fram sin rapport, var det ingen som tänkte på att ställa henne frågan om hon vet vad fysik är? Be henne beskriva vad ämnet innebär. Hon har ju uppenbart förstått att fysik är något viktigt och att allt i vårt liv förr eller senare mynnar i fysiken när vi ska definiera det, men sedan. Förstår hon att fysik är könlöst? Blandar hon i biolog? Och även om hon gjort det, hur tänker hon då?

  Jag kanske har missuppfattat hela grejen men genus, men jag trodde att det baserade sig på beteende och beteendevetenskap. Hur får hon in det bland DNA, atomer och partiklar? Hur? Ok hormoner består ju av kvarkar som allt annat, men ändå! 😯

  Och ja, jag är en av dem som kan tycka att genus-tänk ibland kan vara motiverat. Men här får de ju ge sig. Liknar för mycket en religion för min smak. Faktum är att det nog precis är vad det blivit för vissa. Den optimala förklaringsmodellen för universum och dess uppkomsts. 🙄

  Svara
 4. morpheus

   /  03/22/2015

  Tänk om det är så att (manliga) fysiker har anpassat sitt sätt att tänka efter fysikens lagar, istället för tvärtom?

  Hur förklarar man tyngdlagen med feministisk fysik?

  Svara
  • Tänkte inte på det….hej då! 🙂

   Svara
  • Herpderp

    /  03/22/2015

   Tja, det här är ju inga nyheter precis. Den postmoderna ”filosofen” Sandra Harding tyckte ju att Newtons ”Principia Mathematica” var en ”rape manual”.

   Den belgiska postmoderna ”filosofen” Luce Irigaray tyckte ju bl.a. att relativitets teorin var sexistisk (”it privileges the speed of light over other speeds that are vitally necessary to us”) vilket tyder på en avgrundsdjup ignorans att hon inte verkar veta att det finns 2 relativitetsteorier (Allmäna, GR och Speciella, SR) och samtidigt totalt ignorant varför hastigheter nära c är det som SR hanterar.

   Samma kvinna hävde även ur sig följande om flödesmekanik ” fluid mechanics is unfairly neglected because it deals with ”feminine” fluids in contrast to ”masculine” rigid mechanics” och ignorerar allt arbete som faktiskt har gjorts om området (hint, Navier-Stokes ekvationer är inte ignorerade, eller någonting i den stilen).

   Så att ett avgrundsdjupt kunskapsförakt föreligger hos dessa individer lär knappast vara en överaskning.

   Svara
  • Mr Goodbar

    /  03/22/2015

   Hur förklarar man tyngdlagen med feministisk fysik?
   Hängpattar kanske.

   Svara
 5. ligneto

   /  03/22/2015

  ” Den som applicerar postmodernt tänkande på gravitationen kan ju försöka gå ut från ett hus från femte våningen istället för bottenvåningen. Tillrättavisningen blir omedelbar”
  Hahahahaha awesome!

  Svara
 6. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/22/2015

   Ja, jag skulle vilja att det blev hårdare lagstiftning mot Researchgruppens nätövergrepp och allmäna övergrepp mot dom vars ideologi de inte delar. Fast något säger mig att det var inte så My tänkte..

   Svara
 7. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
  • Skogsmulle

    /  03/23/2015

   Inte nog med det. Efter denna banbrytande, intellektuellt stringenta rapport till Skolverket belönades docenten Moira med en professur på Södertörns högskola. Åh, sedan blev hon ju rektor också.

   Svara
 8. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
 9. Fyskivän

   /  03/22/2015

  Det är inte först gången fysiken blir angripen av politruker. Under 1930-talet förbjöds judisk fysik i Tyskland. Detta trots att många av den tidens främsta fysiker var judar. Liknande förbud fanns under medeltiden då man ansåg att heliga principer inte fick vederläggas av verklig kunskap. Nu vill våra genuspolitiker förbjuda korrekt fysik eftersom den inte passar ihop med deras ideology. Undrar om de fått en toppkvark med heltalsspinn? eller är det kanske så att genusfazismen inte passer ihop med verkligheten.

  Svara
 10. Erik

   /  03/22/2015

  Som Den hälsosamme ekonomisten kommenterar det hela idag:
  ”I dag har genustänkandet och kulturrelativismen förändrat allt detta. Nu är vi inte längre intresserade av rätt eller fel. När någon påpekat att du beter dig moraliskt felaktigt kan du enkelt replikera:

  ‘Vem är du att säga åt mig att jag inte kan råna Pressbyrån och hota kassörskan? Vad vet du om min bakgrund?'”

  Läs hela inlägget om ‘Vi måste ta medeltiden tillbaka’ här: http://www.ekonomism.us/entry/vi-maste-ta-medeltiden-tillbaka

  Svara
 11. Den franske filosofens tänkande står nog högt i kurs hos de som ser Koranen som alltings rättesnöre.

  Svara
 12. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
 13. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
 14. Det tog tid!

   /  03/22/2015

  Huvudsakligen bra om kvinnors löner:
  (förstår inte varför det måste heta män och kvinnoyrken då alla yrken är öppna för bägge kön, det finns även lågavlönade män)

  http://www.saco.se/vara-fragor/jamstalldhet/jamstallda-loner-kostar-36-miljarder/

  Det tog lång tid att säga denna självklarhet att skatten eller egenavgifter måste höjas om lönerna ska höjas inom skattefinansierad sektor. Men vilken politiker går till val på det? och vilken genusteoretiker som hävdar att det beror på patriarkala orsaker vill höra talas om det?

  Och kanske ligger svaret där? Att det är bekvämare för politiker att då hålla med genusteoretikerna, och att satsa på feministiska analyser som förklaringar, (som inte leder särskilt mycket framåt) istället för att så att säga ta tjuren i hornen.

  Svara
 15. MiT

   /  03/22/2015

  Här är 15 professorer de kan börja med att sparka. Så man kommer igång liksom…
  http://www.dn.se/debatt/civil-olydnad-inte-lika-med-valdsbejakande-extremism-1/

  Svara
 16. Svenne

   /  03/22/2015

  @Femhatcirkeln är tydligen en feminist som vill kritisera hatiska feminister, ovanligt nog. Citat: ”Tipsa om ofeministiska övertramp av hatiska ‘feminister'”
  Bra initiativ kan jag tycka. Några exempel:

  Svara
 17. Svenne

   /  03/22/2015

  Tänk om det fungerar…

  Svara
 18. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
 19. MiT

   /  03/22/2015

  Svara
  • Anders Senior

    /  03/22/2015

   Haha, ja den tappade all trovärdighet i mina ögon då jag såg Gardell som en av de som skrivit under….

   Svara
 20. Svenne

   /  03/22/2015

  Pepp, pepp! Eller inte…

  Svara
  • Pelle2

    /  03/23/2015

   Det handlar säkert om satir eller om en ung kvinnas rätt att ta ut sin frustration på patriarkatet och strukturerna enligt SR,s ledning. Så länge du är vänster och feminist så kan du säga vad du vill och ändå jobba på SR.

   Svara
 21. Svenne

   /  03/23/2015

  Svara
 22. MiT

   /  03/23/2015

  Svara
 23. MiT

   /  03/23/2015

  Svara
 24. Bladet

   /  03/23/2015

  Metro förklarar idag i en krönika hur patriarkatet fungerar och lyckas nästan få in varenda radikalfeministisk floskel som finns.

  http://www.metro.se/kolumner/patriarkatet-far-oss-att-kanna-oss-onormala-nar-vi-bara-ar-manskliga/EVHocs!BStRwXjgfBU7o/

  Svara
 1. Polisutbildningen på Södertörn | WTF?
 2. När Teser Kollapsar | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: