Kommentarer som förtjänar att inte glömmas bort

Cissi Wallin skrev en krönika häromdagen om mäns psykiska ohälsa och oviljan att söka hjälp eller att ens berätta för någon alls om man mår dåligt psykiskt. Det finns några poänger i krönikan men det saknas förståelse (eller ovilja?) att förstå varför det är så tabu för män att visa svaghet. Krasst, vill man, kanske för evigt, vara dömd att leva och vara ensam som man, det vill säga utan en kvinnlig partner, så är nog det säkraste sättet att visa sig svag inför andra. Och då framför allt inför kvinnor. De män som gör det ratas på ett mycket effektivt sätt av kvinnor (generellt alltså), de lämnas helt enkelt åt ett liv i ensamhet. Det är alltså ingen ”mansnorm” i den bemärkelsen att den den krävs eller drivs fram i umgänget med andra män (kompisar främst) utan den drivs fram och krävs av kvinnor så egentligen borde det kallas en kvinnonorm. Där har ni också ”patriarkatet” som visar sig ha ett feminint ansikte. Igen. Män är ganska okomplicerade, vi försöker göra det som efterfrågas för att duga.

psykiskohälsa

De enda män som har råd att visa sig svaga är de som redan har makt/pengar/status.

Men kommentarerna var det, det är Fredrik Åström igen, han brukar vara envis som en terrier i kommentarsfälten när saker som kan ha med jämställdhet att göra är på tapeten.

psykiskohälsa1

Givetvis dök det upp ett svar på hans kommentar

psykiskohälsa2

Gick in och kollade på hans fb och inte helt otippat fanns en bild på vad jag tror är han själv med en Fi-logga…

psykiskohälsa3

Han gav samma svar till David ovan som han gav till Noa.

Fredrik Åström förtjänar en medalj för sitt envisa och enträgna arbete med att bemöta dumheter och upplysa om verkligheten!

**********

Dags för feministiska tweetar igen!

Lite fler feministiska tweetar

MVH

MiT

Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Pelle2

   /  04/01/2015

  Det är svårt att argumentera med troende som feministerna eftersom de inte vill se bristerna i sin religion/politiska åskådning och för att de betraktar all kritik mot deras tro som hat och personliga påhopp.
  En religiös tro behöver eller kan ju heller inte bevisas med fakta utan det räcker att man tror på den för att den skall vara rätt.

  Svara
 2. dolf

   /  04/01/2015

  Viktig förändring på genusdebatten

  Svara
 3. Där blev den dagen räddad, en sanning på första dagen i april är välkommen om den som den här sitter som en smäck!
  Tack!

  Svara
 4. Jonte

   /  04/01/2015

  Både ”mansnormen” och ”kvinnonormen” är helt enkelt vad män och kvinnor tycker är attraktivt hos det motsatta könet. Därav pressen för heterosexuella att leva upp till dem. Feminister upplever den här pressen (dvs mäns preferenser) som patriarkalt förtryck men verkar inte begripa att män känner samma press från kvinnor fast på ett annat sätt. För män handlar pressen mer om prestation/attityd än utseende.

  Förmodligen också anledningen till varför homosexuella har så mycket lättare att bryta mot de här normerna, homosexuella män tex har inget intresse av att göra sig attraktiva för kvinnor och kan kosta på sig att bryta mot normerna på ett helt annat sätt, är du man och heterosexuell så är du däremot körd om du beter dig fjolligt.

  Svara
  • Frogfish

    /  04/01/2015

   Otroligt bra kommentar!

   Även om den kanske är lite förenklad (det är ju en kommentar, inte en doktorsavhandling), så ligger det mycket sanning i den.

   Svara
  • David

    /  04/01/2015

   En effekt av detta tycks vara att inte ens feministerna själva är särskilt intresserade av de män som lever upp till deras ideal. Som Katerina Janouch konstaterat så har hipstertrenden lett till en efterfrågan på ”riktiga” män kring Södermalm. Det tycks således som att man i feministiska kretsar lägger ner stor energi på att förändra ”mansnormen” och mäns beteende, endast för att sedan upptäcka att man inte vill ha vad som blev resultatet.

   Påfallande många feminister i offentligheten har också valt att leva tillsammans med vita framgångsrika medelålders cis-män, d v s. just den grupp som de utåt säger sig avsky allra mest. Ett exempel på detta paradoxala beteende är Lady Dahmer, som dock försvarar sig med att hon inte behöver leva upp till sina egna ideal eftersom det är patriarkatet som styrt över hennes livsval och inte hon själv.

   http://blogg.tara.se/katerina-janouch/2013/06/10/soderhipstern-sexualiteten-och-relationsfobierna-3-0/

   http://ladydahmer.nu/page/14/

   Svara
   • Pelle2

     /  04/01/2015

    Ja,det är konstigt att det påfallande ofta är just radikalfeminister som blir påtvingade saker av patriarkatet som strider mot deras egna ideologi och att de naturligtvis inte kan göra något åt det…

    Svara
    • Jonte

      /  04/01/2015

     Det är en sån dubbelmoral, kvinnor ska inte kritiseras för deras livsval för det är patriarkatet som får dom att göra så. För män däremot existerar inga sådana ursäkter.

     Svara
   • Jonte

     /  04/01/2015

    Mest avslöjande kommentaren är ju Andrea Edwards i Fittstim när hon kommenterar den feministiska mansgruppen med mjukismän med ”vad gulliga dom är men dom skulle man ju aldrig vilja ligga med”. Det är helt ofattbart att hon inte förmår lägga ihop ett och ett. Dom flesta män är heterosexuella, heterosexuella män vill ligga med kvinnor, alltså kommer heterosexuella män försöka bete sig på ett sätt som gör att kvinnor vill ligga med dom. Svårare än så är det faktiskt inte.

    Svara
 5. Kristian

   /  04/01/2015

  Heja Fredrik, tack Toklandet för att du visar upp det!

  Ja, det står feminister fritt att förändra världen genom att följa Germaine Greers uppmaning i Den Kvinnliga Evnucken: välj förloraren istället.

  Svara
 6. Johan A

   /  04/01/2015

  Jag hade ju skickat ett mail till Metros redaktion gällande Cissis text (eftersom jag inte har Facebook) och nu har jag fått respons. Eller ja, respons i form av ett kvitto jag hade begärt i och med sändningen av mailet. Och gissa vad? Mailet togs bort utan att läsas!
  Är jag förvånad? Nej. Det är ju en feministisk tidningsredaktion vi pratar om. Att ta debatt ingår inte i deras strategi. Att vara öppen gentemot andras tankar finns inte. Feghet, likstyrning, svartmålning och ibland rena lögner är ju deras signum. Tyvärr hade jag i ett svagt ögonblick glömt bort det, när jag skrev. Nu minns jag och det kommer jag för alltid minnas när jag läser deras artiklar i framtiden. Oberoende media – vilket skämt!

  Svara
 7. trams

   /  04/01/2015

  tramsartikel.

  när statistiken säger att män står för flest självmord då förminskas det av media som basunerar ut att kvinnor mår allt sämre och att unga kvinnor sämst.

  det är verkligen en fin värme dessa stackars män välkomnas in i. de erbjuds hopp om hjälp i utbyte mot att de springer radikalfeminismens ärenden. av samma klientel som pissar på dem från början.

  feminismen är en rätt sjuk ideologi.

  Svara
 8. Matias

   /  04/01/2015

  Feminister börjar bry sig om mäns illamående först när illamåendet skadar andra människor.

  Men don’t say what women don’t want to hear.

  Svara
 9. Dreadlock

   /  04/14/2015

  ”negerbollen” slutar med massmord.

  Skratta eller gråta ?

  Svara
 1. Ännu fler feministiska tweetar | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: