Vad skattepengar går till

Södertörns högskolas genusutbildning är ju vida känd för att hålla mycket hög kvalitet enligt någon märklig syn på vad kvalitet är för något. Samtidigt så tappade Sverige sin plats i ENQA på grund av för mycket politisk styrning. Kanske finns något samband mellan den politiska styrningen och ”den höga kvalitén”, man kanske så att säga ”levererar” det politiker önskar höra och se oavsett om det är sant eller inte?

Här är en litteraturlista för genusvetenskap A, 30 hp

södertörngenus

Vad är queer? Framtidens feminismer: Intersektionella interventioner i den feministiska debatten. Feminism utan gränser; Avkoloniserad teori, Praktiserad solidaritet, Tankekraft. Feministiska interventioner: Berättelser från en annan värld. Och sen kommer en makthandbok för unga feminister av bland annat Fis ena partiledare. Låter ganska ensidigt allt det där tycker jag, det kanske blir bättre?

södertörngenus1

Det blev inte mycket bättre där i alla fall.

södertörngenus2

Ok, fortfarande VÄLDIGT ensidigt, om möjligt ännu mer… Men ”Bortom ståndet, närmare beröringen” låter ju nästan som en porrnovell!

södertörngenus3

Här var det lite bättre faktiskt! Måste vara jobbigt bara att heta Manns samtidigt som ens litteratur används för att legitimera institutionaliserat manshat  😛

södertörngenus4

Se där, den gamle terroristen Laskar är visst med på ett hörn också…

södertörngenus5

Drottning Kristina och hermafroditens tankefigur. Låter jätteviktigt… De ska visst skapa den nya kvinnan också eftersom den har/hade betydelse för lesbiska feminister?

södertörngenus6

Feministiska kulturstudier, är det sådana som bevisar att kvinnor är mindre än män för att männen genom patriarkatet stulit kvinnornas mat genom årtusendena? Tiina Rosenrasande får också vara med minsann med lite feministisk scenkonst i framtiden. Man kanske lär sig att bli jättearg  och att gapa och skrika ”fuck you” på det rätta dramatiska sättet?

södertörngenus7

Mmm, ”doften av genus”… WoW…

södertörngenus8

Genuspolitik i en globaliserad värld heter delkursen. Kolla den sista, förordet är minsann skrivet av terroristen…

södertörngenus9

”Global o(jäm)likhet och intersektionalitet: om feministiska gränsdragningar och hegemoniska röster”. Hegemoniska röster… Sen har visst Tidskrift för genusvetenskap haft ett tema om vithet också…

södertörngenus10

”Critical Race and Whiteness Studies”… ”Territorialiserad mänsklighet: irreguljära immigranter och det nakna livet”, territorialiserad mänsklighet, WTF? Kan man inte krysta till det ännu mer?

Så det var 30 hp genusvetenskap alltså. Något av det ovan är säkert intressant och viktigt men drunknar inte det i den groteska mängden ren radikalfeministisk ideologi?

Sånt här kostar rätt många miljoner varje år bara i ren direkt kostnad, sen tillkommer den enorma kostnaden när de här postmodernistiska personerna ska in i organisationer runt om i Sverige för de kommer att sänka dem.

Allt detta pågår varje dag samtidigt som det är väldigt tyst om sånt härOch det här

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. MiT

   /  04/15/2015

  ”Den vidriga psykopatvåldtäktsmannen Mr Cool och varför censur inte är en sån bra idé”
  https://poeslag.wordpress.com/2015/04/13/den-vidriga-psykopatvaldtaktsmannen-mr-cool-och-varfor-censur-inte-ar-en-san-bra-ide/

  Svara
 2. xavier245

   /  04/15/2015

  Lite oklar vad poängen var? Att det var genusinriktad kulitteratur när man läser just genusvetenskap?Är det inte lite som att bli förvånad över att skolor som lär ut kreationism inte har så vetenskapligt kursmaterial?

  Svara
  • MiT

    /  04/15/2015

   Men uppenbarligen så behövs det visas konstant eftersom det öses miljoner över genusfältet och det kostar enormt mycket. Kreationismen (och liknande) får väl inget vad jag vet? Poängen är att miljoner efter miljoner kastas i sjön och att det är märkligt eftersom det är glasklart att det mestadels är groteskt flum.

   Svara
  • Kristian

    /  04/15/2015

   Kan hålla med om att det är ”förfärande” snarare än ”förvånande.”
   Poängen var det där med skattepengar för att driva ideologi, tror jag.

   Svara
  • robjoh

    /  04/15/2015

   Jag skulle faktiskt vilja ifrågasätta idén att dessa böcker verkligen är genusvetenskapliga, om genusvetenskap påstår sig vara en objektiv och icke politisk vetenskap. Stora delar av boklistan är feministiska böcker, inte böcker om vetenskap, Enligt mig så borde det kraftigt ifrågasättas av vetenskapliga själ att skattepengar skall gå till ideologisk skolning.

   Svara
   • Inom genuin vetenskap ”vänder man på varje sten” och som följd är ensidigt betraktande är inte ”tillåtet”!

    Selektiv analys (”plocka russin …”/”cherry picking”) kan påvisa vad som helst, vilket berörda inte är ensamma om att medvetet nyttja …

    Svara
    • robjoh

      /  04/15/2015

     Förstår inte om du håller med eller vill säga emot, men det blir nog bra.

     Svara
     • Reflekterar över att det finns utbildningar i Sverige (eg. västvärlden) inom högskole- och universitetsverksamheten som utmålas som vetenskapliga, men som inte kvalificerar sig för det enligt vetenskapsteorin, vilket är en utveckling av det du förmedlar.

 3. Anonym

   /  04/15/2015

  Jag är inte ens arg över invandringen, islam och ISIS i Sverige. Jag är så bitter att jag tycker att feministerna förtjänar skiten 😛

  Svara
 4. Kristian

   /  04/15/2015

  Nu är jag lat, men finns det statistik över antal platser så man kan se hur mycket av pengarna som går till genus? Budgeten har 14Mdkr till ”forskning och doktorandnivå” och 19Mdkr till ”grundnivå/avancerad nivå”.

  Svara
 5. mioamati

   /  04/15/2015

  ”Den feministiska analysen visar på allvarliga brister i samhället. Den rådande ordningen innebär en stor orättvisa och är ett allvarligt demokratiskt problem då grundläggande mänskliga rättigheter åsidosätts.”

  (Saxat ur Mp:s partiprogram fram till 2013)

  http://www.pellebilling.se/2012/10/miljopartiet-borde-lasa-sagan-om-pojken-och-vargen/

  Århundradets mest framgångsrika lobbyism och hjärntvätt har fungerat . De flesta ställer i dag upp på dessa bisarra ideér om kvinnlig underordning . Självklart ska kvinnor ha allt tänkbart stöd och få pinkoden till kassavalvet !
  Allt annat är närmast oförskämt . ja många kallar det kvinnohat .

  Alla som kommer till Sverige är ”flyktingar” . Självklart ska dessa ha all tiigänglig hjälp.
  Allt annat är närmast oförskämt . ja många kallar det rasism .

  Känns demagogin igen ?

  Forskning runt migration/integration kommer att öka kraftigt och följa samma förutsägbara mönster som genus”vetenskapen”.

  Svara
 6. Andreas Ooka

   /  04/15/2015

  Det saknas en red pill kurs.

  I kursbeskrivningen skulle jag skriva att det är dags att släpa kvinnor ut ur feministflummet och in i den moderna framtiden, om de så rivs, bits och klöser.

  Under föreläsningarna skulle alla invändningar konstateras komma från utdöende kvinnor.

  Det förväntas väl inom genusdebatten att man förlöjligar det andra könet, kvinnor då i detta fall, så det måste nog inkluderas. Man vill ju inte utmana alltför många fina gamla hederliga traditioner på en gång menar jag. Och det är ju ingenting fästa sej vid, för att ”ta inte åt dej”.

  Svara
 7. Ett imponerande stort antal böcker. Så många fick jag knappt ihop på hela min studietid. De är flitiga i alla fall de små liven, höhöhö.

  Svara
 8. MiT

   /  04/15/2015

  Hon anstränger sig verkligen för att verka totalblåst

  Svara
  • Pelle2

    /  04/15/2015

   Ja, hon går från dumhet till ännu mera dumhet.
   Hon ger inga exempel på vad som gör Magdalena Anderssons repliker till grymma repliker och hon argumenterar inte mot sina politiska motståndares eventuellt bristande repliker utan dömer ut deras repliker pg.a deras kön.Vilken dåre och könsrasist hon är….

   Förstår att hon måste prata om Magdalenas retoriska kunnande istället för till hennes politik för om den finns inte mycket gott att säga…

   Svara
   • Svenne

     /  04/15/2015

    Ja, man kan ju tro att det är medfött…
    Men Palms dumhet är väl ännu en ”social konstruktion”.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  04/15/2015

   Ja, se den tonårskärleken. Man minns själv hur det var att vara fjorton och föremålet för ens romans var perfekt på alla sätt.

   Svara
  • Kristian

    /  04/15/2015

   Som Motpol skriver
   http://motpol.blogspot.co.uk/2015/04/en-absurd-eftermiddag-i-kammaren.html
   så kan man ju lätt kosta på sig att vara överlägsen när motståndet är på låtsas och man inte tar några risker. Utgången var ju bestämd på förhand.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  04/16/2015

    I brist på opposition kan hon ju alltid debattera med talmännen.

    Svara
    • Kristian

      /  04/16/2015

     ”Lajvar budgetförhandling” twittrade någon.

     Svara
  • Steffen

    /  04/16/2015

   Så att hon (Magda) är kvinna är överordnat allt..

   Hade varit intressant att se hur V.P hanterat SD om de haft majoritet kvinnor i toppen…😊

   Svara
 9. Kjell

   /  04/15/2015

  Vilka bestämde, och när, att universitet och högskolor ska ägna sig åt ideologi och politisk kamp? Oavsett om det gäller genus-”vetenskap” eller något annat?

  Det är helt OK, till och med önskvärt, att politiken använder sig av vetenskap som underlag för beslut. Jag undrar då hur många politiker hittills som fattat beslut baserat på tron att genusvetenskap faktiskt innehåller evidensbaserade och objektiva, så långt det är möjligt, resultat? Alternativt, hur många som glatt utnyttjat de ovetenskapliga resultaten i egna syften?

  Svara
  • Det har ju fungerat med den moderna formen av ”klimatvetenskap”, så varför inte? Man såg att det fungerade där, men den är döende nu …

   Svara
 10. jahaja

   /  04/15/2015

  ”Så det var 30 hp genusvetenskap alltså. Något av det ovan är säkert intressant och viktigt men drunknar inte det i den groteska mängden ren radikalfeministisk ideologi?”

  Ja eftersom både du och jag och andra vet att det är 30 hp genusideologi och ingen vetenskap även om namnet genusvetenskap kan verka missledande.

  Bra att lista litteraturförteckningen som ett axplock av den teori som används för att forma en ung människas tankar och verklighetsuppfattning samt söva hennes ifrågasättande och kritiska röst.

  Det är dock en ideologisk fabrik som är beroende av skattemedel. Det borde stoppas och det skulle få genomslag i media och på Twitter också.

  Det kan inte vara meningen att vi ska mata fläskpaddorna med våra surt förvärvade slantar.

  Svara
 11. Notera att årets budget är en feministisk budget, där den här sortens utbildningar får ökade anslag och Försvaret får minskade anslag.

  Regeringen har verkligen känsla för tajming

  Svara
 12. Svenne

   /  04/15/2015

  Svara
 13. Svenne

   /  04/15/2015

  Vart går skattepengarna?

  Svara
 14. MiT

   /  04/15/2015

  Här hade jag ett tweet och youtubevideo, killen som skrev tweeten och är med i klippet är nog inte riktigt ok så jag tar bort.

  Svara
  • Intenso

    /  04/15/2015

   Jaha, om du säger det så 😉

   Svara
  • Du har refererat här till många exempel av personer som uppfyller epitetet ”nog inte är riktigt ok” och inte tagit bort, så detta måste vara något i ”häst-väg” … 😉

   Svara
   • MiT

     /  04/16/2015

    Nja, har fått från flera att ett drev är nog det sista han behöver just nu så att säga. Och då är det dumt att vara delaktig i ett.

    Svara
 15. Svenne

   /  04/15/2015

  En halv pudel…

  Svara
  • Kalle

    /  04/16/2015

   Omar borde dra på sig en burka.

   Svara
  • Vad är det för fel på tårgas eller en välriktad spark, som förhindrar några eventuella försök på ett bra tag …?

   Svara
  • Kristian

    /  04/16/2015

   Schrödingers pudel?

   (Jag kan inte vara först med den. Nej, det finns ett par runtomkring.)

   Svara
 16. michael

   /  04/15/2015

  Och tänk att det finns människor som säger att genusvetenskap inte är politiserad vetenskap.

  Svara
 17. Pelle2

   /  04/16/2015

  OT:
  Lite mera visdomsord från Veronica Palm angående regeringens budget:
  ”Lite mindre bidrag för att renovera villor och istället pengar för att bygga fler hyresrätter! Borgarna bara: Buhuhu…”, Socialdemokraternas riksdagsledamot Veronica Palm”
  Precis som om regeringen kommer bygga några bostäder överhuvudtaget.
  Dom hoppas på att lite kaffepengar i bidrag skall få byggbolagen att bygga flera hyresrätter.
  För övrigt var det väl hennes käre ledare Löfven som innan valet lovade att inte sänka rotbidraget men det glömmer Palm påpassligt bort.

  Om jag var Socialdemokrat skulle jag skämmas ihjäl av att representeras av den förvuxna jättebebisen Palm som resonerar och uttalar sig på en femårings nivå.

  Svara
 18. Slatan

   /  04/16/2015

  Jag har en tanke ang. genusvetenskap…
  Kan det vara så att i universitetsvärlden är genusvetenskapen en språngbräda för kvinnor som vill göra karriär. Det är ganska enkelt att forska i genus, och ingen större svårighet att publicera sin forskning eftersom det inte finns så mycket till kritik.
  På så sätt skaffar man sig erfarenhet inom forskning och kan i förlängningen ha en fördel att dra in pengar till den forskning man egentligen vill bedriva.
  Vad tror ni om det?

  Svara
  • Jack

    /  04/16/2015

   Så du tänker dig att erfarenheten av genusforskning ger någon som helst fördel om man sedan vill forska i t. ex. kvantfysik? Ta en kopp kaffe och tänk igen. Genusfolket genusforskar för att de vill göra karriär inom genusforskning, inget annat. En unik svensk tillväxtbransch.

   Svara
   • Slatan

     /  04/16/2015

    Efter en kopp kaffe, tänker jag att det var lite snabbt svar av dig att dra slutsatsen att forskningen ska övergå i tekniska ämnen. Självklart menar jag att man fortsätter att forska i liknande ämnen (humaniora, samhällskunskap osv)
    Att jämföra äpplen och päron passar feminismen bättre. Den nivån behöver inte du och jag hålla…

    Svara
  • Kristian

    /  04/16/2015

   Tänkvärt. Ungefär som våra politikerbroilers med sexsiffrig lön utan universitetsstudier. Leve Rörelsen!

   Svara
 19. De skulle kunna ta någon av mina böcker också, till exempel ”Mansförbjudet – könsdiskriminering av män och pojkar”. Lätt för kursdeltagarna att beställa från internetbokhandeln. ”Sex feministiska myter” kanske kunde passa också, den finns som gratis pdf (bara att googla för stuenterna).

  Svara
  • Pelle2

    /  04/16/2015

   Klart dom inte kan ta med dina böcker Pär. Då skulle dom kunna få en nyanserad bild av verkligheten som inte stämmer överens med deras ideologi.
   Fakta är ju en patriarkal härskarteknik som vi alla vet 😉

   Svara
 20. Jonte

   /  04/16/2015

  Fick fan huvudvärk av att läsa den där listan, det där är kultliknande politisk indoktrinering inte utbildning

  Svara
  • The Perfect Man

    /  04/16/2015

   Lite som koranstudier i en madrasa under översikt av Boko Haram ungefär.

   Svara
 21. En annan Fredrik

   /  04/16/2015

  Som av en händelse snubblade jag över den problematiserande lilla undersökningen 84 % män, från 2004. http://spa.gu.se/digitalAssets/1377/1377049_david-karlsson-carina-andersson-84-procent-m–n.pdf. Genusvetarna däremot tycks inte ha något problem med > 90 % kvinnor. Enligt den gamla goda definitionen att riktig jämställdhet innebär 50-100% kvinnlig representation. Dubbla måttstockar är bara förnamnet.

  Svara
 1. Nyspråk | Löjesguiden
 2. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: