Gul är det nya vita

Läste på nyheter24 för ett par dagar sen om de nya emojisarna, det klagades på att det inte fanns en för skribenten och hennes ”bae”. Jo, hon skriver faktiskt så i slutet av artikeln. Vad en ”bae” är för något har jag ingen aning om, låter väldigt tramsigt bara.

gulärdetnyavita

Naturligtvis så får hon inte vara kär, det är Apples mål att Tina inte ska få vara det. För som alla vet så hänger en sådan sak på om det finns en emoij för det. Glasklart…

En kan nu ändra hudfärg på många av emojisarna vilket är en enorm bedrift om en ser till hur utbudet såg ut bara för några dagar sen. Med uppdateringen kom också ett bredare utbud av olika familje-konstellationer som HBT-par och familjer, med barn och utan barn. Men längre än så sträcker sig inte Apples försök till mångfald bland emojisarna. Alla familjer, par och vän-emojis ser likadana ut och är nu gula vilket för mig bara är ännu en nyans av vit.

Nu vet ni, gul är bara ännu en nyans av vit… Hon kanske borde kolla sina ögon för när blev KNALLGUL samma sak som vit?

gulärdetnyavita1

Till bilden ovan så säger hon följande

Så, är det bara personer som identifierar sig som vita som har relationer eller familjer? För jag lyckas bara ändra hudfärg på de ensamma emojisarna. Den nya uppdateringen representerar alltså inte par, familjer eller vänskapsrelationer med olika etnisk bakgrund, familjer med adopterade barn av annan etnicitet än vit, eller familjer med ensamstående föräldrar.

Nej, det är bara personer som identifierar sig som KNALLGULA, gulare än Simpson alltså, som får ha relationer eller familj. Det är Apples mål, att förbjuda alla utom KNALLGULA människor att ha relationer eller familjer.

gulärdetnyavita2

Nej, Apple sänder budskapet att bara KNALLGULA hbt-par och relationer accepteras eftersom deras mål är att förbjuda alla utom KNALLGULA att bli kära.

Hur kommer det sig att när mångfald tas upp på något sätt så slutar det alltid i massiv enfald? Kanske anledningen till att de var/är KNALLGULA från början är för att de ska kunna användas av alla eftersom ytterst få människor i världen är just KNALLGULA? Fan, inte ens Simpson är ju så gul! Och man kan inte bara avfärda att de är KNALLGULA med att säga att det bara är en nyans av vit eftersom det uppenbart är en JÄTTESTOR skillnad.

gulbild

Det ovan är en bild med KNALLGUL färg.

vitbild

Och det precis ovan här är inte en miss i redigeringen, det är en bild som är VIT. Hur kan man få det till samma sak?

Om man inte anser att allt är svartvitt alltså…

**********

Genusdebatten: ”Vansinne #11: Finanspolitisk twitterdiskussion med ett genusperspektiv

Det är lugnt dolf, du får inkräkta så mycket du vill  😛

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

27 kommentarer

 1. Kristian

   /  04/17/2015

  Är det Lego-folket som har varit i farten?

  Svara
 2. Fugen

   /  04/17/2015

  Köp en android eller windows telefon, problemet löst. Eller de kanske också bara har gula gubbar? Du kanske kan begränsa dig till symboler, som vi gjorde förr?

  Svara
 3. Skogsmulle aka dr Mabuse

   /  04/17/2015

  Se där!

  Det var sannerligen en förnämlig krönika som denna Tina skrev. Och så subtilt bekymrad hon synes vara på bilden! Förmodligen för att hon i en kall och cynisk värld ständigt tvingas följa sin ledstjärna för att avhandla och avslöja liknande viktiga scoop till mänsklighetens fromma. Notera också hur modigt hon adresserar Apple med varumärkes nämnande…Förmodligen darrar nu Apples varumärkesstrateger och jurister inför det faktum att denne grävande journalist avslöjat deras mörka, hemliga agenda.

  Åter får vi tacka Toklandet för dennes outtröttliga arbete att finna och uppmärksamma fenomen som detta i Sverige/Toklandet. ( Fast ibland inser jag att han nog snarare har problem att sålla bland all generös dårskap! ) Jag har sagt det i något annat forum men vi med faiblesse för absurditeter och svart humor har lyckan att leva i rätt tidsålder!

  Den dåraktiga epok vi lever i nu är ju rena Guldåldern: genuspolitiken, försvarets utblottning men rediga satsning på genderexperter, kapsejsad immigrationspolitik, feministisk utrikespolitik, skattepolitiken, skolresultaten, kulturrelativismen, Statsförnumstigheten…Halleluja!

  Svara
 4. MiT

   /  04/17/2015

  Svara
 5. MiT

   /  04/17/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/17/2015

   Dom kan inte själva hitta något annat alternativ ? Kan inte påstå att jag har blivit erbjuden
   något speciellt vad gäller hur jag skall leva mitt liv utan jag har fått göra mina egna val.
   Men hon är väl en av offerfeministerna som alltid är offer för omständigheterna och aldrig kan göra något på egen hand…

   Svara
  • Anders

    /  04/18/2015

   ”Dom” måste vara föräldrarna då? Många mena-familjer har olika sätt att fostra flickor och pojkar, att sköta skolan. Pojkarna får fria tyglar att göra som de vill. I kombination med dagens pojkfientliga skola är de givna förlorare i vårt samhälle.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  04/18/2015

   Hon får en hel del kritik i tråden som hon inte svarar på.

   Svara
 6. Är det inte så att man i apples pkuppdatering har möjlighet att välja mellan femtioelva olika hudfärger, o inte bara den oerhört vita gula? Så hon har ju inte ens använt, eller läst om, uppdateringen innan hon börjar klaga.

  Svara
 7. Pelle2

   /  04/17/2015

  Apple har verkligen slagit knut på sig själva för att inte göra någon aktivist ledsen vad gäller tänkbara val av emojis. Ändå duger det inte.
  Blir så jävla trött…

  Svara
 8. Chr Ewrk

   /  04/17/2015

  Fast jag måste säga att även jag associerar de gula emojisena till ”vit” om jag skulle överföra dem till verkligheten så att säga.

  Svara
  • dolf

    /  04/17/2015

   Gör nog jag med. Men det finns väl en väldigt enkel och naturlig förklaring till att just vitt och gult är förhärskande. Papper brukar ju vara vitt, det har inget med hudfärg att göra. Och man ritade smajlisar långt innan den digitala åldern, så figurerna blev naturligt vita. Man ritade konturerna på en vit bakgrund, det var fan ingen som satt och svärtade pappret och lämnade vita konturer för att få till chokladsmajlisar.
   En vanlig variant på smajlisen var ju att den var någon form av sol. Redan i de barnböckerna när jag var liten var det vanligt med en leende sol som strålade ner på världen.
   I den mån man har använt färger har det varit för känslor och andra saker.
   Rött: Rasande, eller i hashad form, generad.
   Grönt: illamående. Eller marsian.
   Svart: Också rasande, eller sotig efter explosion.
   Blå: Syrebrist.

   Svara
 9. Lars

   /  04/17/2015

  Jag noterar att Apple inte tagit med familjer bestående av t.ex en man och fyra fruar… Upprörande brist på mångfald!!

  Svara
  • Svenne

    /  04/17/2015

   Det är ju fruktansvärt!
   Inte heller har Apple tagit med tex en kvinna och fyra män – vilka gräsligt patriarkaliska bakåtsträvare… Upprörande brist på feminism!!!

   Svara
   • Nej, kvinnor som har samröre med män är inte RIKTIGA feminister utan könsförrädare.

    Utom Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg förstås.

    Svara
 10. Björn

   /  04/17/2015

  Apple gör sitt yttersta för att blidka SJW:s i den västerländska världen.

  En minut senare: SJW lyckas hitta ett fel. Skriver lång och bölande drapa om hur Apple inte vill låta henne vara kär. Skönt, case not closed, det finns MER att bitcha om!

  PS. Bae är ett infantilt nyord för ”Babe”
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Bae

  (observera den första föklaringen på urbandictionary :D)

  Svara
 11. MiT

   /  04/17/2015

  Svara
 12. Anders Senior

   /  04/17/2015

  Hmm, var inte hela vitsen från början att dessa figurer skulle vara enkla, stiliserade och universiella? Läser man in ras och kön i en stiliserad gul figur är det nog inte figuren som är problemet. Känner du dig inte representerad av dessa figurer föreslår jag helt enkelt att du låter bli att använda den…..

  Svara
 13. Anders Senior

   /  04/17/2015

  Själv blir jag mest vansinnig när man skall skriva 500:- (kr) och det dyker upp en gubbe istället. Ytterligare ett i-lands problem.

  Svara
 14. Svenne

   /  04/17/2015

  Svara
  • Anders

    /  04/18/2015

   Hur avgör de kundernas kön. Kön är ju bara en social konstruktion och man kan byta genus som man vill. Så om jag vill handla som kvinna, hur ska hon avgöra om det är rätt eller fel. Utan att klassas som transfobisk.

   Svara
 15. Ansi

   /  04/18/2015

  Jag missade helt att indiska personer identifieras som ”vita”.

  Tina,du borde kanske släppa ditt äpple, och se dig runt omkring och inse att dina äpple är ett privilegium och att du därmed är privilegierad.
  Det KAN till och med vara så att du inser att dina äpple är en ganska liten del av resterande världsproblem.Att du inte sett det redan tyder på att du dessutom är inskränkt.Och aningen snäv i din världsbild.
  Tina..handen på hjärtat nu,är det egentligen inte så att du är en kränkt vit man?

  smurfhater24..Alla andra insåg för länge sedan att ni är en parodi.
  Det kanske är dags för er med?

  Svara
 1. Vad betyder ”bae”? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: