När de tunga namnen tar ton

Det skedde häromdagen och handlar om Sverige och Nato, då är det tur att det finns tunga och kunniga personer som är väldigt insatta i försvarsfrågor som skriver debattartiklar. De nedan är de som skrivit under debattartikeln i DN

sverigenato

Tur att det finns så kunniga och tunga namn att tillfråga vid stridigheter och oroligheter runt om i världen.

Exempel på hur det kan låta i Sverige framöver:

”Vad säger du Silvana Imam, som framstående och kunnig expert på internationell försvarspolitik, om krisen i Ukraina?”

”Och här har vi den mycket kunniga experten på svenskt försvar, Maria Sveland, som ska kommentera den senaste händelseutvecklingen runt Östersjön. Sveland är även expert på känslobaserade argument som bultar i bröstet”

”Farnaz Arbabi, regissör och konstnärlig ledare för Unga klara, hur skulle du beskriva utifrån dina erfarenheter av teaterscenen i Sverige det som nu händer i Syrien?”

”Med oss idag har vi Jacob Hirdwall, dramatiker och regissör, som ska förklara det ofattbara att vi har krig i Europa igen, nämligen i Ukraina. Jacob är även expert på Nato i sin roll som dramatiker och regissör.”

”Behrang Miri, artist, programledare och föreläsare och expert på försvarspolitiska frågor som har med Nato att göra ska idag ta upp bakgrunden till att Ryssland trappar upp närvaron runt Östersjön. Miri är även expert på Tintin!”

”Lena Willemark, sångerska, riksspelman och kompositör är här idag för att med sina ovärderliga kunskaper som riksspelman förklara varför Ryssland ökar sin närvaro runt Östersjön”

”Nästa gäst är Gudrun Schyman. Som partiledare för Feministiskt initiativ har du en unik kompetens i internationella försvarspolitiska frågor, kan du berätta om de förslag på lösningar som Fi har tagit fram för att lösa problemet om Ryssland vill attackera Sverige?”

Och så vidare…

Så kan det alltså se ut i framtiden i landet som har 1 april som nationaldag.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

40 kommentarer

 1. MiT

   /  04/20/2015

  Svara
 2. Pelle2

   /  04/20/2015

  Jag såg det där skämtet till inlägg i Natofrågan. Det är som någon skrev ungefär lika skrattretande som om militären skulle påstå sig vara experter på kultur.
  Det var ju dock kul att en av de som skrev under debattinlägget heter Blind i efternamn.
  Det är väl en ganska bra beskrivning på tomtarna som skrev under det hela.

  Såg dåren Schyman och någon annan i Fi,s ledning dementera att dom inte vill ha något försvar.Dom vill bara inte ha något väpnat sådant. Undrar hur hon tänkte då ?
  Skall hon och hennes partikamrater stå vid gränsen och dela ut ut material i genuskunskap
  och problematisera de patriarkala strukturerna som gör så att fienden går till anfall ?

  Svara
 3. MiT

   /  04/20/2015

  Svara
 4. MiT

   /  04/20/2015

  Svara
 5. Chr Ewrk

   /  04/20/2015

  Är inte detta en felaktig debattteknik där man hänvisar till personens titel istället för att läsa det som skrivs? 😛

  Svara
  • Pelle2

    /  04/20/2015

   Dessa kulturmänniskor vill inte gå med i Nato och det kan jag acceptera men de skriver inte med ett ord hur vi skall försvara Sverige om vi inte allierar oss med någon annan. De skriver enbart att krig inte löser några problem,att våld leder till våld samt att de inte vill lämna alliansfriheten.
   Tror dom att det räcker att vi ställer oss upp och säger till fienden att deras krigshandlingar inte löser några problem ? Menar dom att vårt nuvarande försvar,som enligt ÖB skulle klara av att försvara delar av landet i en vecka, är tillräckligt ? Den löjliga ökningen av försvarsanslagen är ju enbart en symbolhandling som kanske gör att vi klarar oss en dag längre när vi väl får materielen och personalen inom några år.

   Ser som sagt var fram emot att dessa kulturmänniskor och feministpolitiker ställer sig längst fram vid fronten och sjunger we shall overcome och lämnar över fredsgåvor utan något vapen i hand….

   Svara
  • Svenne

    /  04/21/2015

   Iofs måste man inte vara en hipster bara för att man ser ut som en…

   Svara
 6. Blond jävel

   /  04/20/2015

  Nästa gång jag nödgas uppsöka en vårdscentral eller annan sjukvårdsinrättning kommer jag att KRÄVA att få träffa en kulturarbetare. Jag menar, varför slösa tid på att träffa utbildad och påläst personal när det finns de som alltid vet bättre?

  Svara
 7. robjoh

   /  04/20/2015

  Ska jag vara ärlig har jag inga som helst problem med att kulturarbetare skriver en artikel om Sveriges försvar. Jag anser personligen att jag kan skriva att svensk kultur överlag är värdelös, så de får gärna uttala sig om Sveriges försvar.

  Mitt största problem är att de verkar leva i något slags flumland där de inte verkar förstå att deras frihet att utföra sin kultur bygger på att Sverige kan försvara sig.

  Svara
  • Jonte

    /  04/20/2015

   Kulturarbetare är samhällsdebattens svar på genusvetare inom forskarvärlden, enbart de själva är kompetenta att uttala sig om sitt eget område men själva kan de kritisera allt

   Svara
 8. TonyMalmqvist

   /  04/20/2015

  Så här hade det kunnat se ut om jag hade skrivit en uppföljning på min blogg gällande det här. 🙂 Skönt ändå att se att några militärer reagerade över galenskapen.

  Svara
 9. Alex Nyström

   /  04/20/2015

  Bara så ni vet det: Det här är inget skämt för Silvana.

  *flaxar med armarna*

  Svara
  • JE

    /  04/20/2015

   Tokerierna börjar ungefär en tredjedel in i klippet!

   Svara
  • Erik

    /  04/20/2015

   ”Ja men dels tycker jag ju så här att nä men fan kan inte vi få ha våran sport för oss själva? Jag tycker det är skittöntigt att dom ska starta egna lag. Varför kan inte tjejer få ha en enda grej för sig själva utan att de kommer där och är avundsjuka?”

   Efter det början hon prata om att det är kvinnorna som startat upp det hela och att männen åker snålskjuts på dem. Tydligen anser hon även männen förväntar sig att de kvinnliga spelarna ska sy m.m. åt dem.

   ”Det är speciellt svårt att säga nej till killarna när dom kommer. […] Man vill ju vara snäll, speciellt som tjej. Vill alltid vara snäll, hjälpa alla, omtänksam, vara duktiga flickan liksom, men jag fixar det, gör det.”

   Fattar hon egentligen vad det är hon säger?
   Hon lyckas dels framstå som radikalfeminist, dels som någon som lever upp till – och förstärker – väldigt traditionella könsroller.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/21/2015

    Det är ju också konstigt att radikalfeministerna vill att kvinnor skall få ha vissa områden ifred från oss män men de blir rasande om det finns områden där kvinnor blir utestängda.

    Svara
    • anonym

      /  04/21/2015

     Jfr hur datorspelade tjejer reagerar på samma argumentation.

     Svara
    • Det är inte konstigt. Radikalfeminister vill att kvinnor ska ha ALLT för sig själva. Om män ska ha något är det väl sannolikt fängelset…

     Svara
  • Pelle2

    /  04/20/2015

   Förstår verkligen att Catta lackade ut på Charlotta efter att ha läst all skit som hon har skrivit till Catta. Catta är ju heller inte den ende drabbade av hennes dravel som hon skriver om andra… Charlotta måste ha seriösa problem med tanke på hur hon beter sig.

   Svara
  • Kalle

    /  04/21/2015

   Läs diskussionen i kommentarsfältet under detta inlägg:
   https://archive.today/Z0cZ8
   Ann-Charlotte: Jag skrev hos Lottaonline som Anna1
   Charlotta Lena Andersson: Tänkte att du kunde varit Anna1, var roligt :)..lika snabb i orden nu som då. Det var nog fem, sex år sedan den bloggen fanns.

   EDIT: Jag bytte adress till archive.today

   Svara
 10. Jonte

   /  04/20/2015

  Kulturarbetare är experter på allt

  Svara
 11. MiT

   /  04/20/2015

  Svara
 12. Pelle2

   /  04/20/2015

  Här är ett skönt inlägg angående kulturmänniskor som ger sig in i försvarsdebatten.
  Läs och njut ;-).
  https://svenerland.wordpress.com/

  Svara
  • Svenne

    /  04/21/2015

   ”Vi har samlats för att diskutera en av vårens mer angelägna uppgifter för det svenska Försvaret – uppsättningen av Mozarts Die Zauberflöte på Deutsche Oper i Berlin.

   ”Man skall inte glömma” inleder den okände överstelöjtnanten, ”att Trollflöjten är ett arbete vars yttre enkelhet maskerar en inre komplexitet och även inherenta motsägelser. Mozarts musik är barnsligt melodisk och står ändå för det klassiskt sublima”
   //
   ”Här bryter överstelöjtnanten från MUST in och understryker att librettot har hemligstämplats med hänsyn till Sveriges relation till främmande makt.”
   🙂

   Svara
 13. Svenne

   /  04/20/2015

  Radarparet Romson & Ruwaida…

  #ännuenanledning #varför #jaginteär #miljöpartist

  Svara
  • Anders Senior

    /  04/21/2015

   Miljövänlig variant av foliehatt?

   Svara
   • Svenne

     /  04/21/2015

    Eller så är Romsons badmössa målad med kopparfärg… #JensKiil

    Svara
   • Tillverkade av petroleumprodukter … (Som när rörelsen eldade petroleumbaserade marschaller på den årliga ”Nyttig Idiot”-inventeringen, aka ”Earth Hour” …)

    Svara
 14. mioamati

   /  04/20/2015

  Sitter och kollar ”Kulturnytt” med Kim Veerabuthrooo Nordberg .

  -Inslag 1 om dansares löneförhjning .

  -Inslag 2 om hur utsatta kvinnor inom sportjournalistiken är. Vi blir utsatta även om vi är insatta , hävdas det .
  Nja , ni blir nog utsatta för att många är inkvoterade funderar jag
  CV- tyngda Maja Fjaestad uttalar sig och presenteras som ”regeringens nya cyberfeminist” , ”det finns faktiskt en sådan” berättas det .
  Ja , vem fasen hade trott något annat .

  -Inslag 3 om kvinnlig konstnär som på sedvanligt sätt är helt fixerad vid sin kropp och dess utsöndringar . Utställningen heter träffande nog ”Hon”
  T.o.m vårat matbord är en målning vi äter på , berättar hon triumferande

  -Inslag 4 om den påstådda kvinnliga åldersdiskrimineringen inom filmen .
  Håller med Russel Crowe : Arbetsmarknaden blir mindre när alla medelålders skådisar söker
  roller som ”21-åringar”

  Skärpning Kulturnytt ! Inslag 1 saknade en vinkling om att särskilt kvinnliga dansare är utsatta . Annars balanserat och objektivt .

  Svara
  • michael

    /  04/20/2015

   Jag är intresserad av kultur just därför undviker jag kulturnytt.

   Svara
  • Jan

    /  04/21/2015

   Kulturnytt fyller egentligen ingen annan funktion än att sysselsätta en handfull likriktade, Stockholmsboende 30-45-åringar och att sega ut Aktuellt-timmen. Inte ens kulturarbetarna själva ser på programmet. Det angår ingen. Ingen skulle sakna det om det lades ner.

   Svara
 15. Svenne

   /  04/21/2015

  När de tunga namnen tar ton…

  Svara
 16. GL

   /  04/21/2015

  OT. Säg att du är kränkt så behöver du inte lyssna på andra.
  https://www.psychologytoday.com/blog/ten-zen-questions/201408/i-am-offended-i-won-t-listen

  Svara
 17. Zipper

   /  04/21/2015

  Inte undra på att jag ofta drar mig för att berätta för folk att jag jobbar inom kulturbranschen. Med såna ”kollegor”…

  Svara
  • MiT

    /  04/21/2015

   AHAAAAA, du är en kulturkofta 😉

   Svara
   • Zipper

     /  04/22/2015

    Haha, ja exakt. Stickade hemgjorda koftor och en grå-beige basker bär jag varje dag 🙂

    Nej, ärligt talat så hatar jag mycket av kultur-modet och hela stilen. Orkar inte med att befinna mig i dom kretsarna.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: