När Fi är ute och cyklar och blockar

Då ser det ut så här, de har tydligen skrivit något svepande och negativt om män. Igen alltså.

gendertruce

Vet ej var det kommer ifrån men de har tydligen skrivit en tramsartikel eller nåt vilket Fredriks dump visar. De har alltså gjort det igen…

gendertruce1

gendertruce2

Det handlar visst om hemska Norge. Det är säkert lusekoftorna fel…

gendertruce3

Ganska befogad och vänlig fråga, hur stor del ungefär menar de? Krävs inget exakt svar utan en MYCKET grov uppskattning bara så är Fredrik nöjd.

gendertruce4

Ahhh, då är artikeln ”humoristiskt”. Men hon säger att det finns ”ett kompakt motstånd mot aktiv politik för lika lön”. Ja det finns garanterat ett motstånd mot lika lön eftersom den politiken redan har testats i det stora landet i öster och visade sig inte funka så bra. I förra inlägget så efterlyste jag politiker med humor, detta är inte humor utan mycket allvarligt menat av dem, det är ju samma som de trumpetat ut i flera år nu? Omskolningsläger för män finns ju i deras partiprogram men artikeln är humor? ”Ok”…

gendertruce5

gendertruce6

gendertruce7

Jag håller med, säger man ”kompakt motstånd” så menar man stort, starkt, massivt, massor som motarbetar, man är ensam mot många, en majoritet är emot och så vidare.

gendertruce8

Men vad fan är det hon säger? Är hon inte klok i huvudet? Var i Fredriks tweetar kan man ens ana att han skulle tycka att det är ”hotfullt att kvinnor tar plats och är ekonomiskt självständiga”? Och varför skulle han veta det bättre än henne? Det är ju hennes påståenden om att det ska finnas kompakt motstånd, inte hans? Makalöst…

gendertruce9

Och som tillägg till Fredriks tips, om man inte heller KAN svara så kan man säga det också istället för att dar ur röven att andra skulle vara rädda på något sätt inför ämnet.

gendertruce10

VA? Slänger han sig med siffror helt spekulativt? Det var ju AVSAKNAD av siffror och påståenden från Bruno som fick honom att undra och fråga? Han undrade dessutom vänligare än vad det förtjänar… Hans procentsatser var ju bara för att hjälpa henne att komma fram till något i alla fall, han skulle ju till och med acceptera en MYCKET GROV uppskattning? Inte ens det kunde hon leverera… Och så finns det visst ett behov av hämndporr i norsk tv… Säkert lusekoftornas fel det också!

gendertruce11

gendertruce12

gendertruce13

gendertruce14

Och kompakt motstånd i det här fallet, i vad de själva vill se som en stor och viktig samhällsfråga, ska ju förstås som massivt motstånd från väldigt många. Kompakt motstånd från en person är ju liksom inte aktuellt om man själv avser en stor och viktig samhällsfråga. Så i sociologens egna kontext så ska det nog förstås som att det är vanligt förekommande från många människor. Det är ju knappast en person i Norge som de stör sig på… Eller så är det bara en person och i deras skruvade värld betyder det alla, det är ju faktiskt också fullt möjligt… Synonymer till kompakt.

gendertruce15

Där kom det igen, man tar alltså åt sig om man frågar vad de menar med sina vanliga svepande anklagelser som de frikostigt kastar omkring sig?

gendertruce16

gendertruce17

gendertruce18

Ahhh, bara för Patrik att slå till, ett så fantastiskt erbjudande kan man ju inte motstå. Vem vet, då kanske det levereras några procentsatser?

gendertruce19

Män är inte måltavlan… Och återigen kommer påståendet att han ska ha tagit åt sig trots att han NOGA har meddelat (utan att ens behöva göra det) att han inte tagit åt sig, förstår hon inte svenska? Men så säger hon i alla fall och blockar…

gendertruce20

gendertruce21

gendertruce22

Jo det rör sig om vuxna hur otroligt det än kan låta…

gendertruce23

Mmm, hon var alltså riksdagskandidat för Fi i höstas…

martinez

Det var en till som blandade sig i lite och sa det självklara. Det är logiskt att fråga när idiotiska och uppenbart felaktiga påståenden sägs vara sanning och verklighet. Man behöver verkligen inte ens vara student på sociologiavdelningen på Uppsala universitet för att förstå det. Sånt förstår alla vi andra, vi förstår att man inte ”tar åt sig” och inte ”känner oss hotade” eller liknande idiotpåståenden. Utan att man bara frågar vad de menar. Bruno förstod det nog också eftersom hon inte har bevärdigat Martinez med den minsta lilla reaktion…

Här finns tråden som alla tweetarna kommer ifrån.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

62 kommentarer

 1. MiT

   /  04/27/2015

  Hahaha

  Svara
  • Pele2

    /  04/27/2015

   Och alla kärringar i kjol är pålitliga som Mona Sahlin,Laila Freivalds och Margot Wallström ?

   Svara
  • Svenne

    /  04/27/2015

   Svara
 2. MiT

   /  04/27/2015

  Där kom det igen, ”papparättarna”…

  Svara
 3. MiT

   /  04/27/2015

  På tal om ”anekdotiska bevis” som hon var inne på…

  Svara
 4. MiT

   /  04/27/2015

  Jag kan förstå att man är skeptisk men det är ett faktum att det var vad som hände.

  Svara
 5. MiT

   /  04/27/2015

  Just det, Noboytoy och @Feministfest på twitter alltså…

  Svara
  • Pele2

    /  04/27/2015

   Och när skall hon prestera något bevis som talar emot Zarembas artiklar istället för att misstänkliggöra hans syften och person ?Att snacka kan vem som helst göra.

   Svara
 6. MiT

   /  04/27/2015

  Svara
  • På viket sätt blev hon hotad?

   Svara
   • Pelle2

     /  04/28/2015

    Hon blev väl kritiserad och det är ju detsamma som att bli hotad i en radikalfeminists ögon.

    Svara
 7. Pele2

   /  04/27/2015

  Linnea Bruno är väl bara en typisk radikalfeminist. Släng ur dig något nedvärderande av vita män i en artikel och förvänta dig att alla skall acceptera det. När någon ifrågasätter dig så kallar du denne för kvinnohatare,vit,kränkt man,antifeminist eller SD:are och hoppas på att få tyst på kritikern. Om inte det hjälper säger du att du skojade eller börjar argumentera om något helt annat och blockar till slut kritikern om denne inte ger sig.
  Med andra ord är radikalfeministerna mer eller mindre odugliga på att argumentera med ärliga metoder. Precis som andra sektledare förväntar de sig att alla bara skall köpa allt de säger utan att argumentera emot.

  Svara
 8. MiT

   /  04/27/2015

  Det var alltså ”handläggningsfel” som han drabbades av? Really?

  Svara
 9. MiT

   /  04/27/2015

  Hon blev uthängd med vad hon sa. Ja jävlar i det…

  Svara
  • Kjell

    /  04/27/2015

   ”Uthängd med mina ord”? Jag för min del saknar ord för hur man kan omdefiniera begrepp på ett så absurt sätt… Men det blir väl så när argumenten tar slut.

   Svara
 10. Icke-svensk

   /  04/27/2015

  Fantastiskt vad?

  Svara
 11. mioamati

   /  04/27/2015

  Se här hur Linnea Bruno närmast gör en gravskändning av Fadime Sahindal
  för att klara Fi:s och sitt eget skinn .

  Hon får ett mail från Feministiskt Perspektiv om varför Fi sitter på avbytarbänken i frågan om hedersvåld :
  ”akuta förtroendekris som råder när det gäller Feministiskt initiativ och våld i religionens eller hederns namn.”

  LB förklarar sedan att begreppet hedersvåld är kidnappat av SD och därför inte diskuteras ”Jag menar att Fi hittills varit mer upptagna av att positionera sig gentemot SD i denna fråga och därmed accepterat att de sätter ramarna för diskussionen”

  Låter inte som något vidare besked till de många kvinnor som är under stark press eller hot av en förtryckande islamsk kvinnosyn även här i Sverige .
  Sorry , men vi kan ju inte diskutera er utsatthet och riskera hamna i en debatt med någon SD:are

  Vidare:
  ”Fadime Sahindal formulerade sin egen utsatthet i termer av en kulturkonflikt […..]
  Med all respekt för Fadime bör det dock inte hindra oss från att se den större bilden, att lyfta analysnivån och se flera samverkande maktstrukturer som alla bidrog till hennes utsatthet. Klass, kön, släktskap, ålder.”
  Snipp, snapp snott så var det gjort . Kultur borta ur debatten

  ”Våldet sker i den svenska välfärdsstaten och är därför en angelägenhet för oss alla. Social exkludering och rasism är en del av problemet” skriver Bruno och islams roll är då borttrollad och ofarliggjord .

  Rasism och utanförskap är alltså orsaken enl. Bruno .

  RIP Fadime

  https://www.feministisktperspektiv.se/2013/02/10/fi-har-fokuserat-pa-att-positionera-sig-mot-sd/

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Dom skulle förmodligen hellre begå självmord än att kritisera vissa yttringar av islam och andra kulturer. Dom vill ju få det till att allt dåligt handlar om män och ännu hellre vita män och strukturer så att dom kan framstå som goda antirasister och slipper ta emot kritik från andra kulturers representanter.

   Svara
  • Icke-svensk

    /  04/28/2015

   Jag undrar, hur många människor tar personer som Linnea Bruna seriously? Och, jag försökte läsa artikeln men hade svårt att förstå det hon ville säga eller inte säga. Ár det mina kunskaper i svenskan som gör det svårt att förstå eller vore det lika så svårt för dem som har svenska som modersmål?

   Ibland verkar det vara som så här: Människor som Linnea lyftar fram ett påstående som är helt enkelt att förstå. Sen så kommer ”argumentationen”, helt obegriplig och fylld med ”flashy’ ord som låter intellektuella.

   Vad tror ni?

   Svara
   • Anonymiserad

     /  05/01/2015

    Jag tror inte det handlar om kunskap i Svenska språket.
    Det handlar nog mer om okunskap av dessa ”journalister” att uttrycka sig på ett enkelt sätt, för att på så sätt få användning av sina fina högskolepoäng.
    Fina stora ord är retorik och inget annat.

    Enkelt uttryckt.
    ”förstår du inte mig?då måste du ju vara dum i huvudet,dig behöver man inte diskutera med” eller ännu enklare ”googla”
    Och så slipper man diskussion alternativt argumentation.
    Desto fler ”avancerade” ord man använder desto mer kan man även låta dom vara öppna för ”tolkning” dvs. om jag tolkar ett stycke ur en text på ett visst sätt så kan det vara menat åt ett helt annat håll beroende på orden som använts och på så sätt slipper personen som skrivit det ta ansvar för något överhuvudet taget.

    Jag är helt övertygad om att om jag hade läst texten ifråga hade jag inte heller förstått,det är förmodligen också vad som är meningen.

    Svara
 12. Svenne

   /  04/27/2015

  Inte bara FI som är ute och cyklar…

  Hoppas EBT är felciterad.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Tycker att Ebba har gjort en dålig start när hon vill införa en samvetsklausul för vårdpersonal så att de som inte vill medverka vid en abort skall slippa göra det. Om hon dessutom börjar resonera som en radikalfeminist angående könsroller så blir jag ännu mera skeptisk.
   Börjar faktiskt för första gången bli orolig för att det inte skall finnas något parti att rösta på vid nästa riksdagsval. Just nu finns det inget parti som jag känner företräder mig fullt ut.
   Alla partier utom SD verkar bekänna sig till radikalfeminismen och i varierande grad till identitetspolitik. Sedan har vi decemberöverenskommelsen som är ett stort svek.
   Sd känner jag inte för att rösta på av olika skäl…
   Om inte något av de andra partierna skärper sig ordentligt kommer jag nog rösta blankt för första gången i mitt liv.

   Svara
   • trash

     /  04/28/2015

    Om du ändå ska kasta bort din röst, kasta bort den på Liberala Partiet. Vi fick 1400 röster senast och siktar på det dubbla 2018. Vi är varken feminister eller rasister.

    Svara
    • Pelle2

      /  04/28/2015

     Lovar att kolla på det trash. Vill egentligen inte kasta bort min röst genom att rösta blankt men jag kommer inte rösta på något parti bara för att…

     Svara
    • Zipper

      /  04/28/2015

     Det gjorde jag, och kommer att göra igen 🙂

     Svara
   • Zipper

     /  04/28/2015

    Varför ens rösta på ett av dom större partien egentligen?
    Det finns ju många alternativ hos dom övriga små partien.
    Ska man få förändring någon gång så måste ju någon rösta på dom. Om fler och fler röstar på dom för varje val så blir dom inom några val tänkbara alternativ för den större skalan väljare som till vilket pris som helst måste rösta på ett parti som har en reel chans.

    Svara
  • Jonte

    /  04/28/2015

   Hon har verkligen fått en dålig start, först det där med vårpersonal och abort och nu detta, nu försvann KD som alternativ… 😦

   Svara
  • Björn

    /  04/28/2015

   Hur vet EBT att det inte beror på genetik? Hur kan hon uttala sig i frågan? Det är väl allmänt känt att arv/miljö-fördelningen är oförklarad?

   En kombination av historia och förväntningar säger hon. Vad kommer förväntningarna ifrån? Hur löste man historiskt arbetsuppgifter som numera löses maskinellt pga styrke- och uthållighetskrav? Kanske genetiken i våra kroppar gör män bättre lämpade för skogsröjning, eller var det egentligen bara förväntat att männen skulle hålla på med sånt?


   Både män och kvinnor behövs på alla poster? Ok, hur tvingar vi fler kvinnor att jobba i byggbranschen (som byggare, inte ingenjör), i avfallshantering (som sophämtare, inte anläggningstekniker) eller som nattbusschaufförer?

   Svara
   • Hmm

     /  04/28/2015

    Björn: Det finns stammar i Afrika där kvinnorna jobbar ute på åkern och männen sitter på sin rumpa och fikar hela dagarna. Hur förklarar du det? Genetik?

    Så klart så är vårt samhälle en kombination av sociala förväntningar och genetiska grundförutsättningar. Det var inte länge sedan då både män och kvinnor var ute på åkrarna tillsammans i Sverige.

    Svara
    • Svenne

      /  04/28/2015

     Matriarkat. Kvinnorna där, tex i Västafrika, ärver jorden/åkrarna och väljer män att gifta sig med. Männen har inga drivkrafter alls -> därav fika och dricka öl hela dagarna. (Tidigare var mannens roll krigarens, men det har vanligtvis bortrationaliserats.) Men urbaniseringen förändrar även detta, i och med lönearbetet.

     Svara
     • Hmm

       /  04/28/2015

      Svenne: Nej det är inte i ett matriarkat. Det är i samhällen där mannen styr totalt.

      I matriarkat så måste mannen bevisa sitt värde för att få gifta sig. Att sitta på rumpan är ingen kvalifikation som äkta man. 😉

      (Obs, jag är absolut inte för matriarkat )

  • Perry

    /  04/28/2015

   Va fan! Och jag som tyckte att Ebba verkade vettig. Det här sätter ju saker och ting i ett helt annat perspektiv!

   Svara
 13. Svenne

   /  04/27/2015

  Identitetspolitik…

  Svara
 14. Svenne

   /  04/27/2015

  Svara
 15. Svenne

   /  04/27/2015

  Svara
 16. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
 17. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Hur du en gör som vit så är det fel medan folk från andra kulturer aldrig gör fel för att de påstås vara förtryckta. Vilka dårar !

   Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Undrar för övrigt om de som tjatar om kulturell appropriering någonsin har ätit mat från andra kulturer,köpt kläder och föremål från andra kulturer och så vidare eller om dom strikt håller sig till sådant som har funnits i den egna kulturen i flera hundra år ?
   Något säger mig att de anser att de själva inte behöver förhålla sig till kulturell appropriering för egen del utan det gäller enbart alla andra.

   Svara
   • Björn

     /  04/28/2015

    Joda! Minns du inte gråt-debatten om ”kan jag ha dredlocks som vit”? Stor komik. Det slutade med att ingen riktigt visste, men att man bör inte njuta för mycket, eller möjligen känna lite skuld, om man har dredlocks. Typ.

    Svara
  • Svenne

    /  04/28/2015

   Levnadsregler som liknar religiösa skrifters… #facepalm

   Svara
 18. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Dåren Schyman ställer det faktum att det finns kvinnor som blir misshandlade och dödade i Sverige och andra länder emot vår blygsamma upprustning av försvaret. Hon verkar mena att om inte det löses så skall militären inte få en krona mer.Hon har ju också sagt tidigare att bara FN skall ha väpnad militär kapacitet.
   Hur hon skall få länder som USA,Kina och Ryssland att avstå från sin väpnade kapacitet ?

   Hon skriver också:
   Det militära försvaret får i vårbudgeten ett tillskott på mer än 10 miljarder för de kommande åren. Vi talar alltså miljarder, inte miljoner. Inga andra nya satsningar kommer i närheten av detta. De flesta landar på några blygsamma miljoner.”
   Inga andra nya satsningar kommer i närheten av detta… Hon verkar glömma bort den ökade kostnaden för asyl och invandringshanteringen.

   Svara
 19. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/28/2015

   Ja,för svensk polis kan naturligtvis inte göra något rätt utan är egentligen våldsbenägna svin allihopa…

   Svara
  • Gurkburken

    /  04/28/2015

   Med tanke på hur Ehsan Fadakar negativt beter sig med sina befogenheter och sin offentlighet, så undrar jag hur negativt han skulle bete sig om han hade mer befogenheter och kunde verka mer i det fördolda. Det händer dock aldrig att jag får sådana tankar när jag ser någon göra något positivt. Det låter som en sjuk tanke i mina öron. Någon med Twitter får kolla hans reaktion om man på det sättet misstänkliggör någon som han och många andra uttalat sig positivt om, om han nu gör det någon gång.

   Svara
 20. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
 21. Betänk att Linnea Bruno har blivit antagen till en doktorandutbilding. Hon ska alltså representera Sveriges intellektuella elit.

  Svara
  • robjoh

    /  04/28/2015

   Som teknisk doktor skulle jag vilja säga att min titel snart är värdelös…

   Svara
   • Rick

     /  04/28/2015

    Du har, robjoh, troligen begått ett rejält misstag när du satsat flera år på att analysera någon vetenskaplig fråga utgående från observationer, när du lika väl hade kunnat känna efter lite och haft svaret som i en liten ask. Du skulle inte ens ha behövt formulera någon vetenskaplig frågeställning, utan det hade räckt med att utbrista ”snyft, jag känner mig kränkt”.

    Svara
    • robjoh

      /  04/28/2015

     @Rick
     Svårt för mig med att säga att jag är kränkt. Jag är ju i grunden civilingenjör, och så lägger vi till att jag är heterosexuell samt vit och man. Får jag dra kränkt kortet?

     Svara
     • Rick

       /  04/28/2015

      Du kan ha rätt. I sådana fall är ditt bittra öde att fortsätta med unken och mossig patriarkal vetenskap som bygger på observationer i stället för känslor.

 22. Björn

   /  04/28/2015

  Jag ser en liten koppling mellan huvudinlägget ”män är osexiga om de…” och Lady Dahmers drapa ”http://ladydahmer.nu/kvinnor-som-inte-bryr-sig-om-vad-man-tycker/”

  Det är empowering när kvinnor gör sig osexiga, för män blir provocerade. Tänk om männen i LBs tramstext bara vill vara empowered och slippa vara sexobjekt åt kvinnor?!

  Svara
 23. MiT

   /  04/28/2015

  Svara
 24. MiT

   /  04/28/2015

  Haha, jag tror det här är hjälten Amat som måste rädda Katladottir när hon slåss med män på fyllan

  Svara
 25. Riksdagsarvodet är det viktigaste?

   /  04/28/2015

  Det är väl den här artikeln det handlar om?
  http://unvis.it/nyheter24.se/debatt/796130-schyman-och-bruno-feminister-har-mer-och-battre-sex
  Generaliserande, svepande och förvirrat. F! försöker åter igen skuldbelägga de som är tveksamma till unkna företeelser inom den radikalfeministiska politiken för att själva få sympati och röster och undkomma granskning. Lyckas så där.

  Att män vill hålla ner kvinnolöner som ett maktmedel är ju bara ett så skrattretande påstående. Faktum är att det krävs skatte och eller avgiftshöjningar inom skattefinansierad sektor för att höja löner inom den samma. Jag har inte sett så många feministiska politiker gå till val på det. Och det verkar inte så intressant för dom heller med konkreta lösningar för då har dom inget kvar att strida för.

  Svara
 26. Riksdagsarvodet är det viktigaste?

   /  04/28/2015

  sorry glömde unvisit. på länken kanske mit kan redigera det?

  Svara
 27. Anonymiserad

   /  05/01/2015

  Vad fan innebär ”hämndporr” ?

  Svara
 1. Hot och hänga ut folk | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: