Vi behöver fler politiker med humor!

I helgen så twittrade Nils Karlsson, @FilosofenNils på twitter, det här

CDcWSA7W0AEwLLD

Nils är kommunalråd i Malmö för Miljöpartiet, alltså en politiker.

Man måste väl ändå begripa att det han twittrade om KD och partiledare är ett skämt med den svenska modellen av debatt där allt slutar med Hitler? Det kan väl inte bli mer uppenbart?

Man får tycka vad man vill om Nils men han är faktiskt något så ovanligt som en politiker med rapp humor och drar sig inte för att driva lite med sig själv eller MP heller om det behövs. Det finns säkert mycket att kritisera Nils för men att han har humor är inte en av de sakerna!

Sen är han något så ovanligt som en MP:are som talar klarspråk om vad deras politik leder till och lindar inte in det i en massa fluff. Det är bara att betala eller flytta!

Nils är en ovanlig politiker på det viset och vi behöver fler som har humor och talar klarspråk, inte färre.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. Filuren får lära sig använda Emojis..

  Svara
 2. Lövet

   /  04/27/2015

  Känns som om han blev ett offer för Poe’s law.

  Svara
 3. Rick

   /  04/27/2015

  Ja, folk är enormt humoristiska nuförtiden när var och varannan debatt slutar med en jämförelse med Hitler. Den mannens mest långlivade bidrag till världshistorien tycks alltså vara inom skoj och skämt.

  Det kan förresten vara bra för MP:s anhängare att känna till att Hitler i det närmaste var vegetarian och en stor djurvän. Jag vet dock inte huruvida han målade sin båt med giftfärger…

  Svara
  • MiT

    /  04/27/2015

   Det får ju givetvis inte bli för mycket, men jaga honom för detta som en del har gjort? Då är man ganska humorlös själv.

   Svara
 4. BornAgainChristian

   /  04/27/2015

  Om en politiker av det här slaget anses vara ett föredöme så förtjänar vi alla att regeras av en enväldig Mona Sahlin. Det är i sanning skrämmande att ingen ifrågasätter hur den globala välfärden som filosofen Nils pratar om skall förverkligas. Genom höjd skatt enkom i Sverige? Hur kan en avfolkad svensk landsbygd rädda klimatet? Nåja, peakoil har redan inträffat och hundratusentals högutbildade entreprenörer från den muslimska världen håller på att invandra för att jobba och betala till det höga skattetrycket så filosofen Nils har inte bara tiden utan även framtiden på sin sida.

  Det kommer att gå skitbra det här.

  Svara
  • MiT

    /  04/27/2015

   Nä, inte föredöme, det har ingen sagt. Däremot borde fler ha humor och inte bara vara ena jävla torrbollar. Och visst är det tacksamt att han talar klarspråk vad MP:s politik innebär? Att man ska betala eller flytta? Tycker du inte fler politiker borde ha humor och tala även tala klarspråk om sin politik och inte bara ljuga?

   Svara
   • Pelle2

     /  04/27/2015

    Han blev väl som sagt var ett offer för alla dumheter som uttalas i feminismens och miljöns namn och då inte minst av honom själv. Man kan ju inte längre veta om dom menar allvar eller skämtar.

    Svara
   • Pelle2

     /  04/27/2015

    Håller med om att det är bra att politikerna har humor ! Politiken i sig själv är ju inte så kul alla gånger..

    Svara
    • Därför kommer Göran Hägglund saknas. I en torr miljö kunde han vrida och vända på ords betydelse och skaka fram leenden.

     Svara
   • BornAgainChristian

     /  04/28/2015

    På vilket sätt är det humoristiskt att jämföra KD`s nya partiledare med Hitler? Folk har blivit uthängda av Expo för att de jämfört Reinfeldt med Hitler så denna typ av humor tycks vara tämligen begränsad och föga uppskattad. Att filosofen Nils uttrycker sig på värsta tänkbara totalitära sätt borde snarare skrämma folk eftersom det tycks av allt att döma vara folk som de facto röstar på denne ekologfascist. Sen: på vilket sätt har filosofen Nils humor menar du? på vilket sätt driver han med sig själv och den totalitära organisation han tillhör?

    Dessutom tycker jag att merparten av dagens politiker talar klarspråk. Alla säger sig stå bakom den nuvarande invandringspolitiken och gör oss inga illusioner om att detta inte kommer att förändra det svenska samhället från grunden. Lyssna bara på vad intellektuella giganter som Reinfeldt, Sahlin, Fridolin mfl säger. Samtliga säger dessutom också klart och tydligt nej till ett förbud av tiggeri.

    Vi får exakt den sorts politik vi röstar på. Så varför klaga? Återigen: det kommer att gå skitbra för oss.

    Svara
 5. Han är en vit medelålders man. Man skulle i stort sett kunna jämställa honom med Hitler!

  Svara
 6. Two Different Shoes On

   /  04/27/2015

  Det sista Sverige behöver är fler politiker, humor eller inte.
  Vi klarar ju inte av de vi redan har.
  Politiker är monster.

  Svara
 7. MiT

   /  04/27/2015

  Ni som röstar SD får ursäkta men den här är hysteriskt rolig tycker jag 😀

  Svara
  • Svenne

    /  04/27/2015

   😉

   Svara
 8. MiT

   /  04/27/2015

  Visst är det härligt? Skolinspektionen skiter i om barn börjar på en skola utan ena vårdnadshavarens vetskap, det är tydligen helt i sin ordning. Det är också i sin ordning att kommun och skola bevisat ljuger om det för både förälder och skolinspektion. Så ska det vara tydligen. Men våga fan inte ha regler som bevisligen funkar och är bra på en skola, då jävlar…

  ”Skolinspektionens felprioritering säger något”

  ”Vilka av följande regler tycker du är problematiska på en skola?

  Vi behandlar andra som vi själva vill bli behandlade- med respekt och stöd
  Vi håller vår skola ren, lugn och trygg
  Vi kommer i tid
  Vi klär oss på ett sätt som passar för en arbetsplats
  Vi tar inte med droger eller vapen till skolan
  Vi ljuger och fuskar inte.

  Enligt Skolinspektionen är det tveksamt om Internationella Engelska Skolans ordningsregler är lagliga. Inte på grund av sitt innehåll, möjligen med undantag för det här med klädkod. Utan på grund av att eleverna inte kan ändra på dem.”

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/skolinspektionens-felprioritering-saeger-nagot-15284

  Svara
  • Pelle2

    /  04/27/2015

   Helt sjukt att dom ifrågasätter dom reglerna.Det de skriver i reglerna är ju bara sunt förnuft men i dagens sjuka samhälle kan man inte lita på förnuftet längre utan måste skapa regler för det.

   Svara
  • Rick

    /  04/27/2015

   Jag råkar ha barn i Internationella engelska skolan och har till min outsägliga fasa noterat att där råder arbetsro under lektionerna, elever och lärare bemöter varandra med respekt (lärarna tilltalas som Mr eller Ms + efternamn), elever som inte sköter sig får genast en tillsägelse och alla förväntas komma i tid.

   Hur kan man i ett modernt samhälle acceptera sådant? Det är ju självklart att vem som helst när som helst ska få bröla ut vad som helst. Allt annat vore ju rena rama kränkningen. Att ta hänsyn till andra är givetvis också en kränkning mot den som just då känner för att inte göra det. Dessutom är det ytterst tvivelaktigt att man i Internationella engelska skolan sysslar med något så unket och mossigt som kunskap när pedagogisk spjutspetsforskning tydligt demonstrerat att frasen ”jag känner” är betydligt viktigare.

   Svara
 9. MiT

   /  04/27/2015

  Svara
 10. robjoh

   /  04/27/2015

  ”Pojkarna förlorar inte för att de är pojkar”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/pojkarna-foerlorar-inte-foer-att-de-aer-pojkar-15288

  Läst, och undrar nu om någon annan som läst artikeln har sett ett enda förslag över hur pojkarnas situation ska förbättras? För jag kan då inte hitta något. Om inte svamlet om mer prat om rasism och genus är lösningen.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/27/2015

   Nej,som vanligt kom hon inte med ett enda förslag till lösning. Det kändes som om hon bara vill snäva in definitionen på de pojkar som halkar efter till att vara arbetarklass och invandrare.Tror inte att det är så enkelt även om sådana saker spelar in.
   Fast det viktiga måste väl vara att de hittar en lösning som gör att så få som möjligt inte halkar efter oavsett bakgrund.

   Svara
 11. Svenne

   /  04/27/2015

  OT: Visst finns Söderbotten –> Södermalm…

  Svara
 12. Nykteroklok

   /  04/27/2015

  OT:
  Kollade just på intervjun med Anna K-B på SvT. Lyckades hon svara på en enda av de frågor som ställdes? Möjligen var det åsiktskorridoren hon försökte illustrera – den är nu tydligen så smal att det inte finns utrymme att ha någon åsikt överhuvud taget.

  Svara
 13. Tänk, jag reagerade precis som du när det gäller ”drevet/stormen” mot Nisse. Jag har många gånger tyckt att han har helvirriga och knasiga åsikter men en sak ska han ha heder för: Han har nämligen både humor och självdistans och är faktiskt ganska konsekvent i sina åsikter. Att jag inte delar hans syn eller ”analys” över sakernas tillstånd är en sak men han är åtminstone inte lika lättkränkt och bigott som vissa andra ”miljömuppar”.

  Svara
 14. Larsson

   /  04/28/2015

  Humor eller inte: Jag tycker hans ursäkt eller förklaring är okej, men med tanke på att många inom vänstern faktiskt menar allvar när de jämför borgerliga politiker med Hitler är det ju faktiskt tyvärr nödvändigt att förklara. Av sammanhanget kan man ju annars naturligt anta att de faktiskt menar allvar.

  Frågan är då om man ska behandla det ditt förra inlägg handlade om på samma sätt. Uppenbarligen menade ingen i F! vad de skrev… ändå ska man lägga ner miljarder i forskning och implementering av detta som de inte tar på allvar. De pengarna hade jag definitivt kunnat lagt på något roligare.

  Svara
 15. Filosofen Nils verkar ha drabbats ha filosofisk härdsmälta.

  Svara
 16. Filosofen Nils verkar ha drabbats av filosofisk härdsmälta menar jag förstås 🙂

  Svara
 1. När Fi är ute och cyklar och blockar | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: