”Så blev Olle berövad sin mamma”

Då har Zaremba publicerat del 3 i sin serie om Rättvisans demoner, ”Så blev Olle berövad sin mamma”, ett fall som är lite annorlunda mot de andra då det är en pappa som fått sonen att vända sig mot mamman med hjälp av socialtjänsten. Det händer åt det hållet också även om jag gissar att det är ordentligt mycket vanligare att det är mamman som gör det med stöd av socialtjänsten. Men ALLA sådana fall är fruktansvärda tragedier och ska inte få hända! Det spelar ingen roll om det är en mamma eller en pappa som gör det!

zarembaolle

”Ha! vad säger du nu då, du som hävdar att det är feminismen som orsakar sånt här, nu är du motbevisad!” Så skulle en fråga till mig kunna se ut efter den tredje delen? Jag hävdar fortfarande att det stora övergripande problemet är just feminismen, det vill säga IDEOLOGI, att det ger en ordentlig grogrund för korruption! Jag har taggat alla inlägg om detta med just korruption. I dagens artikel är det mycket troligt vänskapskorruption som ligger till grund för hur det kunde gå så illa. Och just vänskapskorruption är nog inte ovanligt, att det är fler mammor än pappor som jävlas med socialtjänstens hjälp kan bero på att det är större risk att en mamma, eller andra nära henne, känner en ganska skrupelfri socialsekreterare eller någon annan som kan påverka dem än att en pappa gör det. Den här gången var det dock en pappa som hade möjligheten. Skrupelfria socialsekreterare känner också i sin tur till andra skrupelfria socialsekreterare, advokater, psykologer, läkare, organisationer och så vidare. Eller att någon av de andra skrupelfria känner till en skrupelfri socialsekreterare… Efter det rullar bollen ganska friktionsfritt…

Korruption är alltså ett jätteproblem! Vad bidrar till att det kan finnas korruption? Det första man tänker på är att det saknas tjänstemannaansvar! Behöver man inte stå till svars för sina handlingar så innebär det en jättestor inbjudan! Det enda jag kommer på är Marks kommun och barnen där, det gick väl till åtal? Med då krävdes det uppmärksamhet från Uppdrag Granskning först. Den vanliga människan är inte UG…

Det saknas insyn, hur mycket är transparent när det gäller socialtjänsten? Jaja, kom inte dragande med IVO och allt det där, där verkar ju sådana som misskött sina arbeten GROVT hamna som vi kunde läsa om i Zarembas tidigare artikel. De ska alltså granska sina egna och de gamla kollegornas grova övertramp. Guess what, det krävs nog EXTREMT grova saker som inte ens går att gömma för att de ska reagera… De gömmer sig bakom sekretessen, de har som exemplet i artikeln visade, dolda handlingar, som de visar runt för att skapa en bild av en människa. Sånt går inte ens att försvara sig mot. Om du inte ens vet om att något finns så kan man ju inte heller ens begära att få ta del av det? Det där med sekretessen måste man försöka göra något åt på ett bra sätt, det ska fan inte gå att gömma sig genom att hävda sekretess! De enda som får granska utan sekretess är väl idag IVO? Som alltså kan bestå av korrumperade före detta socialsekreterare…

Sen kan andra socialare hävda att de är maktlösa, att de inte beslutar någonting och så vidare. Det är säkert rätt i formell mening. Men det som rätten och de som beslutar går på är deras utredning och inget annat, det som finns med där är det viktiga, det som inte finns med där existerar inte. Socialsekreterare har en fruktansvärt stor makt som i många fall utnyttjas på ett fruktansvärt sätt! De har makten att strunta i lagar och regler eftersom de rent praktiskt inte kan drabbas av några konsekvenser. De har makten att fullständigt rasera andra människors liv. Utan konsekvenser… Som vi såg i Kungsbacka så var konsekvensen ett fall uppåt i hierarkin, en blev soc-chef på annat kontor och den andra hamnade på IVO.

Skillnaden mellan de som föraktfullt kallas ”papparättare” av socialtjänstemän och just de socialtjänstemännen är att de tycker det är ok att knäcka en massa människor på vägen mot sitt eget nirvana. Finns det ett ruttet ägg i kartongen så ska alla äggen knäckas och slängas. Det tycker inte ”papparättarna”…

Som av en händelse så kom idag ett pressmeddelande från Arbetsmiljöverket att de ska granska just socialtjänsterna. det står att höga krav matchar inte resurserna som de får. Det är stor omsättning på folk och så vidare. Även hot på arbetet är ju ett stort problem för dem.

Cirka 40 procent av de sysselsatta inom yrket socialsekreterare uppger att de är utsatta för hot om våld i arbetet. Anmälningar kan handla om alltifrån dödshot från klienter till upprepade påringningar från klienter till privattelefon som orsakar obehag och störningar.

En del av det, inte allt dock! kan de nog slippa genom att vara professionella på arbetet. Att inte svara på frågor som för den enskilde kanske är väldigt viktiga kan bidra? Jag drar det till när just barn är inblandade, en fråga kan t ex vara ”Jag vill att du motiverar hur det kan vara till barnets bästa att göra allt för att pappan (eller mamman…) försvinner ur barnets liv?”. Tror ni den som ställer den frågan får ett svar? Naturligtvis inte, då måste de ju motivera sina handlingar… Där kanske det står folk som pressats nästan ända ner i graven av socialtjänsten och de vägrar maktfullkomligt att svara på en självklar fråga. Då är det nog lätt att det slinker ord som inte borde sagts ur munnen. Ord som man egentligen inte menar.

Jag vet också hur socialen ska få mer resurser och tid: GE FAN I ATT JAGA OSKYLDIGA OCH ATT FÖRSTÖRA DERAS LIV! För alla vet att det kostar mer att ljuga än att vara sanningsenlig. När anmälning/anklagelse nummer 10, 20, 30, eller 50 kommer från ett håll och man snabbt kan konstatera att det bara har ett syfte så slår man ner på den som håller på för att få den att sluta, man slår inte ner på den som drabbas av det, som alltför ofta sker idag! Då varnar man den personen och säger ”GE FAN I DINA OKYNNESANMÄLNINGAR, DU FÅR INGEN FÖRDEL AV DEM!

Så där, massor med tid och resurser tillgängliga…

En annan intressant sak är också siffrorna på vilka som arbetar inom socialtjänsten

Under 2013 var nästan 36 000 personer sysselsatta inom yrket socialsekreterare, drygt 30 000 av dessa var kvinnor.

På tal om att det diskuterades att det skulle vara en nästan enkönad arbetsplats alltså. Cirka 85% är kvinnor. Systerskapet ni vet, det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra…

Jag undrar om det finns någon myndighet i Sverige som är så genomkorrumperad och genomrutten som just socialtjänsten?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

48 kommentarer

 1. MiT

   /  04/29/2015

  Kanske detta ”socialist, feminist”, förutom socionom, skiner igenom i hennes arbete? Har bara på ett par dagar nu råkat se rätt många socionomer på twitter som beskriver sig just så. Det behöver i sig inte betyda något men det gnager lite…
  ”Hockeygalen dalkulla/värmländska som tycker mkt om allt och inget. Socionom. Socialist. Feminist. Musik och Leksands IF är livet.”

  Svara
 2. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
 3. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Den ”socialt kompetente” socialarbetaren har gnällt,gråtit och ifrågasatt Zarembas artiklar från dag ett. Hon säger att det han skriver inte är sant mm. I den senaste artikeln står bla följande:
   ”Åsa klandrar sig själv. Det var hennes livs misstag att den gången för drygt tio år sedan anmäla sin oro för Olle till socialtjänsten. Hade hon inte bett socialen om hjälp hade Olle haft sin mamma kvar.
   Det är också Göran Lyséns slutsats. Lysén är professor emeritus i folkrätt. Han har gått igenom varenda handling i detta ärende och även lyssnat till bandinspelningar från domstol. Av detta blev han så upprörd att han i fem års tid pro bono försökt hjälpa Åsa att återfå kontakt med sonen. ”Det är svårt att inte få intrycket att socialförvaltningen /…/ bedriver en kampanj mot Åsa”, skriver han i ett rättsutlåtande”.

   Han säger också detta:
   ”Göran Lysén säger att Åsas fall är en manifest rättsskandal. I hans utlåtande framträder en rättsordning där svansen viftar på hunden: Socialtjänstens bedömningar anammas utan granskning av domstolar”
   När jurister menar att Socialen missköter sitt uppdrag tror jag mera på det än när en säkert radikalfeministisk socialarbetare påstår motsatsen utan att prestera det minsta bevis som styrker det hon säger.

   Svara
 4. Jan

   /  04/29/2015

  Feminister har inga problem med stor kvinnodominans så länge yrket är någorlunda attraktivt. Ingen feminist beklagar sig över att nästan alla socionomer och lärare är kvinnor till exempel (undantaget vid löneförhandlingar då lönerna ska upp eftersom många kvinnor jobbar där).
  De ser heller inga problem med att kvinnor är i stor majoritet på högskolorna eller att 2/3 av statens transfereringar går till kvinnor. Allt som gynnar kvinnor är bra helt enkelt. Om det samtidigt missgynnar män är det bara en bonus!

  Svara
 5. MiT

   /  04/29/2015

  Så här bemöter alltså akademikerförbundet Zaremba…
  ”Svar till Maciej Zaremba”
  https://akademssr.se/reportage/svar-till-maciej-zaremba

  Svara
  • robjoh

    /  04/29/2015

   Barnens rätt att bli mördad? Barnens rätt att mödrar blir hotade att bli av med sitt barn om de inte håller med om socialtjänstens lögner? Barnens rätt att socialtjänsten inte följer regler och lagar? Är de på riktigt?

   Svara
  • Rick

    /  04/29/2015

   Akademikerförbundet har uppenbarligen inget att säga. En massa ord, förvisso, men inget innehåll. När tidningarna skriver om fall där polisen överskridit sina befogenheter, så inte börjar polisfacket genast dra någon snyftvals om att ”det där handlar ju bara om enskilda fall, men vi är ju utbildade bla bla.”

   Svara
 6. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
 7. Nilsson

   /  04/29/2015

  Denna artikelserie är ett stort bevis på att patriarkatet inte existerar, det är makt som korrumperar, inte mansnorm eller kvinnonorm.
  Får man tillräckligt med makt blir man korrumperad, tråkigt att de mest lättkorrumperade söker sig till makt.
  Att socialen inte är tvungen att följa domslut är ett dåligt skämt.

  Svara
 8. Perry

   /  04/29/2015

  Borde inte hela yrkeskåren se denna artikelserie som något bra?. Som något att jobba med? Något att undersöka? Något att gå till botten med?.

  För även om det ”bara” är dessa tre fall som Zaremba tar upp som någonsin inträffat så är det ju tre fall för mycket? Att det dessutom aldrig är en ensam handläggare som felar, utan att det är en lång rad människor på olika höga befattningar med känns ju inte heller helt ok.

  För att dra en kanske konstig parallell men ändå halv applicerbar så kan vi kolla på köttfärsskandalen inom en icke nämnd butikskedja. Tre butiker märker om gammal köttfärs. Inte helt bra. Istället för att börja hävda ”ja, men det är ju bara tre av 1400 butiker i sverige!” så väljer man att lansera ett extremt omfattande kvalitetssäkringssystem som kostat enormt med tid och pengar. Man väljer alltså att göra något åt saken. Man väljer att gå ut och visa att vi minsann försöker göra rätt.

  Och förstå mig rätt nu. Jag försöker inte jämföra lite gammal sketen köttfärs med barn och föräldrar vars liv blir förstörda.
  Jag är mest ute efter att påpeka att istället för att misskreditera skribenten av artiklarna eller stå och slå sig för bröstet och säga att allt är bra, bör man kanske räta på ryggen, borsta bort dammet från byxorna och göra det man kan för att visa att det funkar som det ska.

  fast jag vet inte, jag kanske är ute och cyklar också….

  Svara
 9. Jonte

   /  04/29/2015

  Det här kan fan vara det mest puckade jag nånsin läst

  Svara
  • Svenne

    /  04/29/2015

   Mmm…

   Svara
 10. Gunnar Sjölander

   /  04/29/2015
  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Det gamla vanliga från feministiskt håll naturligtvis.Hon påstår att kvinnor inte har tillgång till internet i fattiga delar av världen.Hur många män i de delarna av världen har tillgång till internet?
   Sedan vill hon använda internet för att undervisa kvinnorna i de länderna för naturligtvis är det skit samma om männen får någon utbildning eller ej.

   Därefter går hon över till att gnälla över att så få kvinnor i Sverige utbildar sig till t,ex tekniska fysiker och andra tekniska ämnen. Detta trots otaliga satsningar på att få kvinnor att välja den sortens utbildningar och otaliga kvinnliga nätverk på it-företagen.

   Om inte all den stöttningen hjälper kanske det är så enkelt att kvinnor i gemen inte är lika intresserade som män i gemen av att jobba med tekniska yrken. Fast något sådant vill naturligtvis ingen radikalfeminist gå med på…
   Jag jobbar själv i it-branschen och det är relativt många kvinnor som jobbar hos oss på både chefs och teknisk nivå.Vad jag vet trivs de kvinnorna hos oss så det är verkligen inte så att de känner sig förtryckta.Naturligtvis har vi också kvinnliga nätverk och det pratas vitt och brett om hur det skall satsas på kvinnor och att de skall ha lika bra betalt som männen
   så ingen kan säga att de blir negativt särbehandlade.
   Med andra ord finns det inga hinder för en kvinna att välja en teknisk karriär om dom vill.

   Det enda som återstår nu är väl att tvinga kvinnorna att välja tekniska yrken och män att välja traditionella kvinnoyrken så att det blir jämställt ;-).

   Svara
 11. Svenne

   /  04/29/2015

  Svara
 12. Svenne

   /  04/29/2015

  Prioriteringar…

  Svara
 13. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Måste du få hjälp av andra för att veta det eller har du något förslag ?
   Kan man inte vilja läsa mera av en cis-man ? Kan inte en cis-man vara en bra skribent eller journalist ?
   Snacka om att visa att hon är en klassisk radikalfeministisk könsrasist…

   Svara
 14. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Om det är så uppenbart,kan du ge något exempel ? Eller skall vi som vanligt tro dig på ditt ord eftersom du är en radikalfeminist ? Kan inte påstå att jag har hört vita mediemän kritisera svarta skribenter.
   Och som vanligt kokar hennes ”kritik” ner till radikalfeministisk och kulturmarxistisk identitetspolitik eller rasbiologi som man sa förr i tiden.
   Sådana som hon får mig att vilja spy oavsett hennes ras och kön !

   Svara
   • robjoh

     /  04/30/2015

    jag skulle vilja gå ett steg längre. Svarta skribenter blir sällan påhoppade av vita, däremot blir de påhoppade av just feminister och antirasister om de svarta skribenterna råkar vara konservativa eller liberaler.

    Svara
 15. MiT

   /  04/29/2015

  Det är alltså inte fakta hon villa ha utan åsikter?

  Svara
  • Ser trans-fittor annorlunda ut?

   Svara
   • The Perfect Man

     /  04/30/2015

    Jepp, dom ser helt annorlunda ut. I alla fall före operationen. 😉

    Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Och vet man inte vid hennes ålder hur en fitta ser ut och fungerar ?

   Svara
 16. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
 17. MiT

   /  04/29/2015

  Måste vara veckans mest korkade debattartikel va?
  ”Regeringen: Vi behöver mer mångfald i reklamen”
  http://unvis.it/www.metro.se/metro-debatt/regeringen-vi-behover-mer-mangfald-i-reklamen/EVHodB!c2mXttCyXhKzI/

  Svara
  • Pelle2

    /  04/29/2015

   Vi behöver i vilket fall mindre enfald i regeringen !
   Om marknaden efterfrågar mångfald så kommer företagen skapa reklam som speglar
   det.Vi har väl redan sett det när man skapar reklam med homosexuella,handikappade och människor med olika ursprung. Tele 2/Comviq är till och med så normkritiska att de satsar på ett får som chef. Inte utan att man tänker på Löfven i det sammanhanget ;-).

   Svara
  • Gorby

    /  04/30/2015

   Sakine Madon sågning av reklambranschens utställning ”Vem får synas i svensk reklam”.

   “Om Sveriges kommunikationsbyråer tror att det knappt finns ”ickevita” i svensk reklam, borde de slå på tv:n. Dogge Doggelito, ICA-Jerry, beslöjade kvinnor på kryddpåsar och Zlatan bryter alla ”normen”. Det ligger i tiden att påstå att vithetsnormen, heteronormen och en massa andra normer genomsyrar hela samhället. Men letar man enfald är den kommersiella reklamen en märklig syndabock.“

   http://www.dagenssamhalle.se/kronika/pinsamt-gnaell-pa-svensk-reklam-15292

   Svara
 18. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
 19. MiT

   /  04/29/2015

  Svara
 20. michael

   /  04/29/2015

  Det är bara att läsa statistiken över hur det döms gällande vårnadstvister där soctanterna varit behjälpliga så får man en väldigt klar bild hur det ser ut.

  Svara
 21. Svenne

   /  04/30/2015

  Svara
 22. Svenne

   /  04/30/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  04/30/2015

  Eländet sprider sig.

  ”if you’ve been invited and you’re a man and/or white PLEASE DON’T COME”

  Svara
  • Pelle2

    /  04/30/2015

   Hon kanske skall läsa på definitionen för rasism innan hon skapar ett anti-rasist evenemang som utesluter folk pg.a deras ras? Vilken dåre !
   För övrigt ser hon väldigt vit ut så hon borde inte vara välkommen själv…

   Så här reagerade hon när folk blev förbannade på hennes agerande:
   ”Bahar reacted to the outrage provoked by her anti-white, anti-male post by posting a selfie in front of a white piece of A4 paper bearing the text “no white cis men.” Accompanying the slogan was an illustrated mug filling with “male tears.”
   Naturligtvis var hon tvungen att krydda sin könsrasism genom att skriva cis-män.

   Undrar vad hon skulle säga om någon skapade ett evenemang som utesluter kvinnor och folk som inte är vita ? Något säger mig att hon skulle gråta och skrika rasism. Om de sedan skulle skriva no black homosexual,heterosexual or transwomen och visa upp en kopp med svarta tårar ?

   Svara
 24. MiT

   /  04/30/2015

  Svara
   • genusfoljaren

     /  04/30/2015

    Det tar sig, sannerligen. Det tar sig.
    MVH

    Svara
    • Anders Senior

      /  04/30/2015

     Förvisso.
     Hon har väl sisådär 10 år på sig att övertyga mig om sin omvändelse är äkta eller om hon bara vänder kappan efter vinden.

     Jag har svårt att tro att hon (eller någon annan) genuint kan ändra åsikt så snabbt och radikalt som hon nu gjort, inte utan att ha varit med om en omvälvande upplevelse, och då borde vi rimligtvis ha fått läsa något om denna upplevelse…..

     Nej, jag är inte övertygad……

     Svara
     • Svenne

       /  04/30/2015

      En del är experter på att vända kappan efter vinden…

   • Jan

     /  04/30/2015

    Marteus är inte den ende kappvändaren. Titta på Moderaterna som nu, helt plötsligt, vill förbjuda tiggeri. Eller på DI, SVD och Timbro som nu, efter decennier av motsatt åsikt, vänder blad i invandringsfrågan. Sent ska syndaren vakna. Undrar hur länge det tar innan de rödgröna, Folkpartiet och Centern vänder kappan? De kommer de nämligen att tvingas till. Det är bara en tidsfråga…

    Svara
 1. Förra året | WTF?
 2. ”Därför levde lögnerna om Julias pappa” | WTF?
 3. Sista delen av ”Rättvisans demoner” | WTF?
 4. Hot och hänga ut folk | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: