Krossa glastaket för generaldirektörerna!

Läste en artikel i DN om det förhatliga glastaket, det handlade om löner och generaldirektörer. Det är verkligen på tiden att vi diskuterar de stackars förtryckta kvinnliga generaldirektörerna! Den feministiska kampen måste lyfta dem så de inte behöver kräla runt på samhällets botten längre, där långt under glastaket.

löneligan

DN börjar med att skriva att det bara är två av tio generaldirektörer som är kvinnor och som är med i löneligans topp. Och det är ju fruktansvärt! DN, oberoende Fi, illustrerar med en bild där det är två kvinnor på topp sex. De kanske inte fick plats med tio? Men oavsett så är det ju fruktansvärt! Ingen kvinna ska ju behöva vara så lågbetald att man inte platsar på en tio i topp-lista över löner för generaldirektörer! Det ska naturligtvis vara cirka 133 procent kvinnor i toppen och inte bara cirka 33 procent.

löneligan1

Men nu ska glastak krossas i alla fall, det säger Försäkringskassans tillförordnade generaldirektör Ann Persson Grivas. Helt rätt, hur tror de att en som kvinna ska klara sig på ynkliga 135 000 kronor i månaden? Vilket oerhört förtryck! Och glastaket är därmed bevisat, hon kommer ju bara på plats fyra i löneligan och är dessutom bara tillförordnad generaldirektör och inte riktig. Bara det ett enormt förtryck och glastak gjort av säkerhetsglas! Hur ska hon klara sig på bara 1,6 miljoner kronor om året? Och det är ett fruktansvärt förtryck att hon tjänar mindre än sin föregångare!

löneligan2

Äntligen ska den feministiska regeringen se till att det blir cirka 133 procent kvinnor i lönetopparna!

löneligan3

Det finns visst en manlig tillförordnad generaldirektör som tjänar mindre än sin föregångare och han tjänar också mindre än Ann Persson Grivas, men som tur är så ägnar DN, oberoende Fi, bara 1,5 rader åt gubbslemmet!

löneligan4

DN har mycket jättefin grafik för att illustrera det fruktansvärda förtrycket när de visar att det bland de tio lägst betalda så är hela fem kvinnor! Nästan 100 procent alltså! Som tur är så bortser DN, oberoende Fi, att en kan vända på det och säga att av de tio lägst betalda så är fem män. Bra att de inte skrev det i en knallgul cirkel! Men annars är det ju självklart att det måste vara ett glastak för Konstnärsnämnden, Kungliga konsthögskolan, Kungliga musikhögskolan, Statens konstråd och Presstödsnämnden ska ju naturligtvis ligga i löneligans topp! För att det är kvinnor som är chefer! Och för att de är Sveriges viktigaste myndigheter! Och alla myndigheter som leds av en kvinna ingår automatiskt i de viktigaste myndigheterna.

Ypperlig feministisk journalistik av Mikael Delin på DN, oberoende fi!

KROSSA GLASTAKET FÖR GENERALDIREKTÖRERNA!

MVH

PEPPelina

Annonser
Lämna en kommentar

21 kommentarer

 1. MiT

   /  05/06/2015

  Svara
 2. Pelle2

   /  05/06/2015

  Det är väl lite som den stackars lågavlönade Veronica Palm som bara jobbar till klockan 15 på dagarna för omkring 70000 kronor i månaden. Det måste bero på patriarkatet att hon tjänar i stort sett det dubbla mot vad jag gör.

  Skall bli spännande att se hur lönerna för de kvinnliga generaldirektörerna sätts när sossarna tar över.Shekarabi sa ju att löneskillnaderna berodde på den borgerliga politiken.
  Antar då att alla nya kvinnliga generaldirektörer kommer att tjäna lika mycket som den bäst betalda manliga gd:n oavsett hur stor myndighet man basar över. Skall bli spännande att se hur dom skall finansiera det.
  Fast det blir väl som vanligt genom lite mera skattehöjningar.

  Svara
 3. Lön efter ansvar!

  Det är väl ingen på FK som har något ansvar alls …

  Hur många av berörda gör egentligen skäl för sin lön? De har ju i bästa fall andra personer som presterar åt dom …

  Svara
 4. Dreadlock

   /  05/06/2015

  …Lite efterräkning på DN:s lista på de lägst betalda generaldirektörerna, så är kvinnorna ändå bättre betalda (Om man nu ska gå efter kön, vilket var hela poängen med DN:s redovisning)

  De 5 Kvinnliga generaldirektörerna tjänar 379500
  De 5 Manliga generaldirektörerna tjänar 377000

  För en normalt funtad och matematisk kunnig individ, så blir slutsatsen att 10 i botten listan över de lägst betalda generaldirektörerna är häpnadsväckande jämlik. Men nu snackar vi jämställdhet i termer som DN vill använda, och då räcker naturligtvis inte de kvinnliga generaldirektörernas något bättre lön. Hur DN tänkte med listan är en gåta. Liksom mycket annat tjafs de producerar i jämställdhetsfrågor.

  Svara
 5. Var set inte också så att de två futtigt betalda kvinnliga cheferna satt i en tv-soffa i morse och blev intervjuade om just detta ämne. Härligt när press och TV så effektivt samarbetar dör att dördumma det svenska folket och slå i dem precis vad som helst.

  ”They will be the first against the wall when the revolution comes” D. Adams

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/06/2015

   Douglas Adams 🙂 (Frid över hans minne)

   Jag tar och kopierar min föregående kommentar till DN:s redaktion och ger förslag till alternativ rubriksättning till presentationen av 10 i botten listan över generaldirektörers löner :

   ” Hoppsan : Kvinnliga generaldirektörer tangerar manliga direktörer i inkomstligan”

   ” Svart på vitt, manliga generaldirektörer tjänar mindre än sina kvinnliga motsvarigheter”

   ” 2 manliga generaldirektörer i topp på lönenivå, ÄNDÅ tjänar kvinnliga generaldirektörer mer i 10 i botten listan av generaldirektörslöner”

   ” Staten har övergett sina jämlikhetsmål, de ger mindre betalt till manliga generaldirektörer än till kvinnliga, på 10 i botten listan”

   Det är väl kontentan av retoriken som DN använde ? Byt kön på det hela, och man blir en dödsknarkarnazistnationalromatisk som sviker ”debatten” om en perfekt jämlikhet som bara bryr sig om politiska likes

   Svara
   • Pelle2

     /  05/06/2015

    Det är dessvärre inte troligt att Dn,s radikalfeministiska ledning tar åt sig av patriarkala härskartekniker som fakta.Hela deras agenda går ut på att utmåla kvinnor som offer och män som vinnare.

    Svara
 6. MiT

   /  05/06/2015

  Ett av skälen till att det går dåligt i skolan? Inte henne personligen kanske utan typen av människa

  http://tystatankar.com/2015/05/06/suck-2/

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/pojkarna-foerlorar-inte-foer-att-de-aer-pojkar-15288

  Här finns en del om henne, det är en genustomte ut i fingerspetsarna och inte det som hon beskrivs som i artikeln.

  http://www.mdh.se/ukk/personal/pea/mha01

  Ett exempel

  Svara
  • Goran

    /  05/06/2015

   Ahaaa. Vita pojkar har en antipluggkultur. Men bara om de inte har förädrar med högre utbildning. Övriga är offer för patriarkatet.

   Svara
 7. http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/axel-stoppade-valdtakt-hyllas-som-hjalte/

  Så en kvinna blir räddad av en man som riskerar livet o hon springer därifrån o skiter i honom.

  #patriarkat

  Svara
 8. MiT

   /  05/06/2015

  Svara
 9. Dreadlock

   /  05/06/2015

  Heikilä :

  ” Mina främsta undervisningsintressen är kring kön, genus, etnicitet, maktperspektiv, lärande, pedagogisk dokumentation och förskolan som organisation.”

  Finns det något sätt att sätta den här individen på en svart lista , typ… Inte min unge tillsammans med en politisk vänsterstörd individ som leker kommunistisk gudinna . Hon borde flytta till Putinland, där finns det en skriande efterfrågan på auktoritära dagisfröknar med ett Putinporträtt ovanför spisen …

  Svara
 10. Nyss hade vi ju arbetsförmedlingens generaldirektör, Angeles Bermudez Svankvist, vars kompetens stod i direkt omvänd relation till lönen: http://www.dn.se/ekonomi/bermudez-svankvist-behaller-lonen/
  Samma Bermudez lyckades ju sätta sprätt på 311 000 kronor i mobilkostnader på ett år: http://www.expressen.se/nyheter/generaldirektorens-mobilrakning-311-000/

  Svara
 11. En annan Andreas

   /  05/06/2015

  Svårt att ens veta var man ska börja i den här värdelösa soppan. Journalistikens kvalitet har inte direkt ökat i takt med att de fått tillgång till mer information.

  En väldigt grundläggande research visar på att i nedre delen av spannet är kvinnornas medelålder 3,4 år lägre än männens, detta trots att tre av de fem männen är doktorer och en rådman/domare, till skillnad från kvinnorna där en förefaller vara professor och eventuellt en doktor. Medellöneskillnaden är här 500/mån (0,7%).

  I den övre delen av spannet är skillnaden i medelålder 7,3 år, trots att tre av de 8 männen är professorer och två någon sorts jurister, bland kvinnorna förefaller den högsta utbildningen vara en civilingenjör i industriell ekonomi. Medellöneskillnaden är här 3650/mån (2,7%). Väldigt intressant för övrigt är att det som kraftigt drar ner männens medelålder är två socialdemokratiska politruker som dessutom toppar lönelistan. De övriga männen är i princip pensionsfärdiga.

  Det förefaller inte helt orimligt att det förhåller sig på liknande sätt i mellanskiktet av löneligan.

  Lägre medelålder och lägre utbildning för samma jobb med mindre än 3% skillnad i en redan hög lön förefaller mer som en rejäl räkmacka än ett glastak.

  Svara
 12. jahaja

   /  05/07/2015

  stackars

  Svara
 13. Svenne

   /  05/07/2015

  Svara
 14. Svenne

   /  05/07/2015

  Svara
 15. Svenne

   /  05/07/2015

  WTF…

  Svara
 16. Svenne

   /  05/07/2015

  Svara
 17. Svenne

   /  05/07/2015

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: