Vilka gör journalistiskt arbete i Sverige?

För ett antal år sedan så var svaret givet, det var journalister som gjorde det arbetet! Var något granskat av en journalist så borgade det för viss kvalitet, pålitlighet, integritet och så vidare. Journalister grävde fram missförhållanden, maktmissbruk, dubbelmoral med mera.

Idag är det mer regel än undantag att journalister borde kallas ”journalister” trots att de kanske är utbildade. De driver agendor, ideologi går före verklighet, propaganda är viktigast och så vidare. Det kryllar av krönikörer som skriver helt horribla texter i alla gamla tidningar, alla har de övertydlig ideologisk touch. Och då menar jag inte ideologisk som liberal, socialdemokratisk, konservativ och sånt utan i princip alla är radikalfeministiska. De sprider medvetet rena lögner och undanhåller medvetet fakta om saker och ting till förmån för rena påhitt. Varje dag sker detta hos all traditionell media.

Visst, det har ju alltid funnits sådana som inte tycker sanning och verklighet är så viktigt, men nog fan var de färre förr?

snoppensdagar

Medieföretagen anlitar folk som är galna på riktigt i sin jakt på vad de kallar ”jämställdhet”, till exempel SVT nu senast. Gigantiska SVT som alltså borde vara en journalistikens högborg granskar inte den extrempolitiska intresseorganisation som de anlitar, de ifrågasätter INGET från dem utan sväljer glatt trots att helt normala människor undrar vad fan de håller på med. Inte så mycket journalistiskt arbete där…

Rebecca Weidmo Uvell driver en blogg, en tydlig borgerlig opinionsblogg. Hon gräver fram avslöjande efter avslöjande med missförhållanden på alla möjliga ställen. Avslöjandena har nästan alla med dubbelmoral att göra, att de som klagar på till exempel skatteplanering själva använder just skatteplanering. Man måste inte alltid hålla med henne i allt för att anse att det oavsett är enormt viktigt det hon gör. Ingen annan gör ju det…

Nu senast är det om Hyresgästföreningen där de hänvisar till en oberoende rapport som är författad av… deras egna ekonomidirektör

Eller som några väldigt uppmärksammade inlägg där hon tagit strid mot Livs som vill sänka bageriet i Linköping och Livs horribla metoder för att försöka tysta de som undrar vad fan de håller på med. Hon blir belönad med att påstås driva en hatblogg av bland annat tidningen Arbetet, ”Arbetets ledarskribent slår tillbaka: Rebecca Uvell driver en hatblogg”. För att hon visar missförhållanden alltså. För att hon gör det journalistiska arbete journalister av någon anledning inte vill (eller inte vågar…) göra. Välkommen till Hatbloggarnas Riksförbund du med…

Jag ska kanske inte nämna min egen blogg här, jag gör inga direkta avslöjanden utan mest visar jag upp idioti och galenskap som frodas här och där, kanske mest på medieredaktioner ironiskt nog. Jag gör det främst för att visa vad som finns och som bonus så höjer jag blodtrycket hos normala människor  😛 Jag har hittills dragit in exakt NOLL kronor på bloggen så särskilt rik blir jag inte på den. Journalisterna vill ju inte själva kolla upp saker och ting så någon måste ju, annars blir det inte gjort alls. Och min är ju givetvis medlem i Hatbloggarnas Riksförbund sen länge tillbaka…

Så jag är inte alls förvånad över att Weidmo Uvells besöksstatistik för bloggen är bra mycket bättre än tidningen Arbetets. Hon gör ju deras jobb…

Och om man kollar min egen statistik för den här bloggen så har jag också fler besökare än Arbetet. Men det är med WP:s egna statistik som man får med gratisbloggen och jag vet inte hur rättvisande den är alls, jag gissar att om man använder samma metoder som för Arbetet och Weidmo Uvell så hamnar jag nog långt under deras.

hatbloggarsstatistik

På bilden ovan ser man förhållandet unika besökare per dag och antalet sidvisningar, det mörkblå i staplarna är besökare. Jag ser siffrorna dag för dag och man kan säga att det är ungefär 2,5 sidvisningar per unik besökare. Som jag förstår det så är en unik besökare på måndagen en ny unik besökare på tisdagen. Det är alltså dag för dag och sen summeras det ihop. Tror jag i alla fall.

Så vilka är det som gör journalistiskt arbete i Sverige idag? Inte är det journalister man förknippar med det i alla fall utan bloggar. Från journalister får man för det mesta bara parfymerad skit polerat för att glänsa lite. Men det luktar fortfarande skit trots poleringen och parfymen. De flesta är fega och ryggradslösa. Någon har vaknat upp lite, som Marteus på Expressen. Hennes texter är nu normala, motsatsen till hur det var för bara ett år sedan. Men Expressen väger tyvärr upp den lilla tillnyktringen med att anställa ideologiska troll från nyheter24 istället.

Det som för bara 20 år sedan var en stolt yrkeskår förknippas nu med lögner, politisk agenda och feghet. De som skulle granska makten åt folket granskar nu folket ÅT makten istället. Det är raskt marscherat!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

49 kommentarer

 1. Martin

   /  05/18/2015

  Väl talat!

  Svara
 2. MiT

   /  05/18/2015

  Här är en länk som visar statistik på bloggen, vet inte alls hur rättvisande den är dock
  http://urlm.se/www.toklandet.wordpress.com

  Och här är från samma sida tidningen Arbetet
  http://urlm.se/www.arbetet.se

  Svara
 3. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2015

   Vet inte om man skall skratta åt en politiker som inte vill eller kan debattera mot sina åsiktsmotståndare utan väljer den radikalfeministiska metoden att blockera dom.
   Han är dessutom stolt över sin bristande förmåga att debattera och kallar det ett straff när någon blockas av honom.Personligen skulle jag kalla det ett straff att vara med i samma parti som han…

   Svara
 4. Jag tror dock att du har lite väl fina tankar om tidigare journalister. De körde garanterat samma fulspel som dagens. Skillnaden ligger i att idag har vanligt folk MÖJLIGHET genom internet att utföra journalisternas jobb, vilket är bra.

  Svara
  • Hmm

    /  05/18/2015

   Precis!

   Svara
  • MiT

    /  05/19/2015

   Bergersjo och Hmm:
   Ok, jag ger mig, jag kanske VILL TRO att det var bättre förr 😛

   Men är det inte LITE vanligare idag ändå… 😉

   Svara
   • Hmm

     /  05/19/2015

    MiT: Nu har jag ju fått en tråkig vana att alltid säga emot dig och kommer tyvärr inte bryta den nu heller. 😉

    På ett sätt så tycker jag att de blivit ärligare idag. De försöker inte ens framställa sig som objektiva och är fullt öppna med att de bedriver propagandajournalistik. Det anses t o m helt öppet som en merit att göra det. Inget hymlande här utan tvärtom ryggdunkande när det förekommer.

    Förr så var det viktigt att komma ihåg vilken tidning du läste i. För då var det så illa att de med objektivt språk ändå vinklade nyheten politiskt + de valde nyheter som de höll fram efter vad de ville du skulle få reda på. Hur då tidningen profilerade sig som var då viktigt men inte uppenbart när du läste annat än ledaren. Jag bodde utomlands på flera olika ställen i världen i flera omgångar och det var synnerligen intressant att se hur andra beskrev samma nyhet i ett annat land samt vilka nyheter som de skrev om.

    Det är också så här i efterhand intersant att tänka på vilka dokumentärer som sändes ch vad de ville säga med dem. Det har alltså alltid pågått en kampanj att åsikts-tvätta svenska folket. Precis som de sysslat med i tex USA i alla år.

    Idén om den objektiva journalisten kommer från Hollywood. Men det är bara en fin dröm som aldrig har varit praxis.

    Svara
 5. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2015

   40 miljarder satsas på de rika bilisterna. Eller hur. Vad jag vet betalar vi bilister in mycket mera i form av olika skatter än vad som går åt för att hålla trafiken rullande medan kollektivtrafiken i Stockholm till 50% är skattefinansierad. Så vem subventionerar vem ?

   Svara
 6. Rick

   /  05/18/2015

  Om jag gång på gång när jag köpt tomater i förpackning upptäcker att en stor del av tomaterna är ruttna så slutar jag köpa tomater i förpackning. Så är det med dagstidningar också. Om jag gång på gång upptäcker genomruttna artiklar i tidningarna så slutar jag prenumerera, vilket jag också gjort.

  Det här betyder inte att jag skulle vara emot tomater på något sätt, utan jag är bara noga med att välja ut sådana tomater som är goda. Med samma logik läser jag bloggar som bl.a. denna och Rebecca Uvells. De färdigförpackade tomaterna får däremot ruttna på butikshyllan tillsammans med dagstidningarna.

  Svara
 7. Den ”Tredje statsmakten” är sedan länge försvunnen …

  Det vi ser idag är bara en kuliss för den Första och Andra …

  Hälsningar från ett 28°C varmt [i skuggan] och mycket skönt Faliraki/Rhodos! 😎 Något helt annat än 28° torr värme hemma i Sverige … Den grekiska ölen ΑΛΦΑ [ALFA] förstärker njutningen och slinker mycket lätt ner i kallt tillstånd … En och annan Μυθος [Mythos] fungerar också. Älskar tillvaron här! Något med klimatet och folket här får mig att börja fundera på om man inte lyckats med konststycket att födas i fel land …

  Svara
 8. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
  • Rick

    /  05/18/2015

   Rader som ”din mamma har haft sex” kan bara vara spännande för den som också annars har stora problem med att begripa kausala sakförhållanden. Annars är ju den här typen av meningar helt meningslösa.

   Svara
   • michael

     /  05/18/2015

    Jag tycker det skulle vara värre om man rappade.
    Din mamma har aldrig haft sex eftersom hon är så jävla ful.
    Du blev hittad på trappen efter sopgubbens vänster strul.
    Med efterblivna Britta som aldrig sa nej kan inte va kul.
    Nej nej kan inte va kul
    Att vara dig.
    Nej nej kan inte va kul.
    Att vara dig.
    Med en mamma som aldrig haft sex för att hon är så jävla ful.
    Typ.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2015

   Att några barnsliga idioter skriver nedsättande låtar om andras mammor kan jag stå ut med men det skrämmande i sammanhanget är att SR backar upp detta och tycker att det är bra när just Björn Söders mamma hånas.
   Som Helmersson i Dn skrev så kan vi lova att SR aldrig skulle spela en låt som hånade Schymans,Sjöstedts,Löfvens, Lööfs eller någon annan politikers mamma.
   Inte för att jag är SD:are men dubbelmoralen är slående i det vänsterindränkta och radikalfeministiska SR.

   Svara
  • Rap – ”musik” för personer som inte kan sjunga …

   Svara
 9. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
 10. MiT

   /  05/18/2015

  Passar ju alldeles utmärkt under dagens inlägg 😀

  Svara
 11. Pelle2

   /  05/18/2015

  Chefredaktören Martin Klepke förtjänar att hängas ut som en av landets sämsta chefredaktörer av Weidmo Uvell. Han påstår att hennes debattinlägg är fulla av sakfel
  men i sann vänsteranda bemöter han inte hennes inlägg med några faktauppgifter som stödjer hans sida av saken utan säger att han inte vill debattera mot henne för att hon driver en hatblogg.Man skall bara tro honom på hans ord.

  Hans anledning till att utnämna hennes blogg till en hatblogg är att hon klippte in namn,adress och telefonnummer till fackpamparna som försöker driva Linköpingsbageriet i konkurs.Dv.s uppgifter som vem som helst kan hitta på Livs hemsida.
  Kan dessa pampar inte stå upp för sitt handlande gentemot allmänheten kanske dom inte skall vara fackliga representanter..

  Svara
 12. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2015

   Nej,konsulten till vänster är inte från Rättviseförmedlingen utan möjligen en assistent. ”Rättviseförmedlingen” anställer i stort sett bara kvinnor och helst då rasifierade sådana.

   Annars håller jag med om att ”Rättviseförmedlingen” säkert har hittat mycket matnyttig ”fakta” i de rasbiologiska skrifterna från 40-talet.

   Svara
  • Det är precis vad som först hände i Sverige utfört av Rasbiologiska Institutet i Uppsala, uppstartat av den socialdemokratiskt styrda regeringen. Sedan spred sig tankevurpan ner till systerpartiet i Tyskland …

   Svara
 13. Dreadlock

   /  05/18/2015

  Kasta inte för mycket skit bara,på journalister som bara gör utför skitjobbet som tidningsstyrelsen genom ansvarig utgivare står för.

  Ansvarig utgivare på varje tidning är den som egentligen står till svars. Och ju fler som klagar direkt till personen som har den funktionen desto mer landar kritiken pricksäkert. Journalisten som skriver i tidningen/webben översätter styrelsens önskan om artikelurval som publiceras i tidningen/webben med avsedd effekt genom orden.

  Man kan lätt extrapolera det hela ännu en vända och påstå att styrelserna prackar på chefredaktörerna/ansvariga utgivarna uppdraget att exploatera maximalt antal klick för att binda kunder till produkten. Och då söker tidningar på nytt efter en identitet som kan få papperstidnigskoncernen att överleva.

  Svara
 14. MiT

   /  05/18/2015

  Svara
 15. Svenne

   /  05/19/2015

  Svara
 16. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
 17. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
  • Larsson

    /  05/19/2015

   Fel åsikter? Till skillnad från fel i sak?

   LT Bortser från att kollektivtrafiken i Stockholm ska betalas till hälften med skattepengar enligt traditionellt beslut. Månadsbiljett kostar alltså ca 2000 kronor, hälften betalas av skattebetalarna. Lokaltrafiken har byggt ut enormt i Stockholm och det är inte gratis.

   Svara
 18. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
  • notsure

    /  05/19/2015

   Något verkar hända när folk blir vuxna…

   Svara
   • The Perfect Man

     /  05/19/2015

    I dom flesta fall så stämmer det, men jag kommer ihåg en diskussion som jag och mina vänner hade för c:a 20 år sedan angående politiska ungdomsförbund. -Dom växer väl upp en dag dom också, var våran slutsats. Ack så fel vi hade…

    Svara
 19. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
 20. Svenne

   /  05/19/2015

  Svara
 21. Svenne

   /  05/19/2015

  +1

  Svara
 22. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
 23. MiT

   /  05/19/2015

  Svara
 24. MiT

   /  05/19/2015

  Är denna:

  Svara
 25. Svenne

   /  05/19/2015

  Svara
  • Svenne

    /  05/19/2015

   Svara
 26. Svenne

   /  05/19/2015

  Svara
 27. Svenne

   /  05/19/2015

  … #Greider

  Svara
 28. Absurdistanier

   /  05/19/2015

  Dumheter24 står inget annat än för ren Kalle-Ankajournalistik. Dessa patetiska ursäkter till ”journalister” skulle med största sannolikhet aldrig få ett jobb på en vanlig dagstidning eller en tidskrift för den delen.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: