Stor humor! Och lite om Värdegrundsdelegationen…

Börjar med den här helt fantastiska som cirkulerade på twitter igår

CF8v3zRUIAA1aR1

Det blir nog inte mycket roligare än så där tror jag. Men man får samtidigt en otäck krypande känsla i kroppen för det ÄR ju hysteriskt roligt samtidigt som det är en dyster eventuell förutsägelse om framtiden eftersom det faktiskt finns folk som röstar på dem.

**********

Nästa är den här som också är mycket rolig

CF5X-7_UIAA0q4l

Den här är rolig på så många sätt, igenkänningsfaktorn är hög! Det kunde lika gärna vara Sverige och en svensk som studerat genus. För vilka är det som har ont av att folk väljer fel? Jo, det är genusfolk som inte tycker att folk ska få välja som de själva vill utan som genusfolket vill. Så det blir ”balans”. Själva har de inte gjort ett skit för ”balansen” utan läst genus som är den mest skeva av dem alla när det gäller ”balans”…

Tack Svenne för alla roliga tweetar du hittar och klistrar in i kommentarsfältet! Det här är bara en i raden av dem!

**********

Sen har vi Ehsan, mannen med den sämsta självkännedomen i modern tid

ehsantroll

ehsantroll1

ehsantroll2

ehsantroll3

Om man tycker att man i princip är omringad av troll och att man själv är nästan den enda vettiga så är det mycket troligt att det är precis tvärtom, att man själv är just trollet och inte de andra.

Som Blåval Rödval skrev i kommentarsfältet

Ehsan Fadakar? Är inte det killen som bossar över en länksamling åt Aftonbladet?

Jo det är samma Ehsan. Gissar att det är ganska mycket avundsjuka i hans tweetar ovan, Uvell har ju gjort avslöjanden i parti och minut på sin blogg medan Ehsan har… Just det, bossat över länksamlingen…

**********

Avslutar med den här tragiska

ramberg

”Värdegrundsdelegationen”, smaka på det ordet några gånger… Jag trodde det var ett skämt först, googlade och så var det inget skämt! Det finns något som heter just Värdegrundsdelegationen!

ramberg1

Det är en arbetsgrupp som genom aktiviteter, skrifter och andra utåtriktade insatser ska verka för att respekten och förståelsen för den statliga värdegrunden upprätthålls på alla nivåer i statsförvaltningen. Den statliga värdegrunden alltså…

Shit alltså! Trodde inte det var så här illa ställt med Sverige. Statlig värdegrund…

ramberg2

Så genusfolk är med och gamar och ska rasera så mycket det bara går, så oväntat… Vad gör de där? Om de finns med, varför finns det ingen från till exempel en fysikinstitution? Eller från någon biologiinstitution? Mikael Almén driver något som heter ”Genusverket”. Nej jag skojar inte… Gå dit och klicka på Portfolio så ser ni deras tidigare uppdragsgivare, SAMTLIGA av deras uppdrag är bekostade av skattebetalare…

Undrar när det ska gå upp för politiker att genusfolk inte är intresserade av att bygga upp utan av att riva ner sånt som andra mödosamt byggt upp? Och de river för de byggarnas pengar också. Vilket gigantiskt slöseri med skattepengar! Borde vara kriminellt! De borde fan skämmas i den där ”Värdegrundsdelegationen”. Men det ingår väl inte i den statliga värdegrunden att skämmas antar jag.

Det är stor ironi när Värdegrundsdelegationen av alla ska ha ett seminarium som heter ”En kultur som motverkar korruption” i Almedalen i slutet av juni. En av talarna är generaldirektören för Migrationsverket. Där har det ju aldrig förekommit någon korruption. Eller om det var tvärtom… En annan är Dan Brännström, Generalsekreterare för FAR, det är bransch-organisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare. Ni vet de som gör precis allt för att smita undan skatter i Sverige, som bildar bolag lika ofta som vanligt folk byter kalsonger, allt i syfte att komma undan skatter. Nu är det NOG inget olagligt som de gjort men girighetens inte så vackra tryne stack de ju fram rejält nu.

rikardrättrådig

Vad ska Dan Brännström prata om? Hur man startar 40 nya bolag som heter ”Rickard Rättrådig” för att kunna skattetrixa på bästa sätt? Borde väl passa utmärkt på ett seminarium med namnet ”En kultur som motverkar korruption”…

**********

Sverige kan bara gå under, det finns inget alternativ kvar längre tror jag. Luften gick ur mig lite nu faktiskt, jag fattar inte hur ett land kan hata sig själv så mycket som Sverige gör just nu.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. Pelle2

   /  05/27/2015

  Dom allra flesta av oss,vågar jag påstå,köper inte den radikalfeministiska ideologin.
  Det tragiska är att politikerna gör det och agerar som om vi andra också gör det eftersom
  de som dom umgås med och de som hörs i debatten är radikalfeministerna.Därmed tror dom att dom måste driva en radikalfeministisk politik för att maximera antalet röster.

  Jag vågar nästan lova att om någon skapade ett parti som tar avstånd från feminismen, har en vettig politik kring försvar,ekonomi,arbetsmarknadspolitik,skola,sjukvård,utrikespolitik och en invandring i nivå med övriga europeiska länder skulle kunna få hur många anhängare som helst.Dessvärre är väl chansen inte stor att det händer..

  Svara
 2. Svenne

   /  05/27/2015

  Tack MiT, det är mitt nöje:)
  Och mitt sätt att stötta favvobloggen…

  Svara
 3. Joakim Steneberg

   /  05/27/2015

  ”Värdegrundsdelegationen”? Statsanställda? Ja det kan inte hjälpas, i princip känns det lite 30-tal. I princip alltså: Hjärntvätt, grupptryck, rättning i leden, kollektivt skuldbeläggande osv… Och det handlar om makt, och maktmissbruk, förklädd nyfascism. Påbörjad av företrädaren, m.fl. tidigare, på posten.
  Men när löfven slutligen faller, står tjejtjusaren där naken…

  Svara
 4. michael

   /  05/27/2015

  Sverige brukar framhållas som ett av världens minst korrupta länder,men om man tittar på hur feministiska politiker öser skattemiljarder till olika feministiska projekt och då ofta till personer som politikerna brukar ha samkväm med,framstår Sverige snarare som Grekland.
  Det är fascinerande hur ointresserade journalister är att granska denna smutsiga byk som korrumperat stat,utbildning,forskning,kultur,media osv.Ett exempel är Tillväxtverket som ska främja kvinnligt företagande som öst ut 375miljoner utan uppföljning där det förekommer milt sagt en hel del tveksamheter.
  Vi kan ju leka med tanken att vi byter ut feminism mot en annan politisk eller religiös inriktning varför inte Scientologi vilken blivit populär att diskutera efter SVT.s dokumentär.Vi skulle då ha statsscientologi och flertalet politiker som är scientologer som då finansierar andra scientologer(vilka politikerna ofta har samkväm med)via skattesedeln för att sprida scientologi.
  Vi har ett utbildningsväsen där högsta chefen på skolverket är scientolog och utbildningar med scientologvetenskap vilken anses ska genomsyra all annan forskning och vetenskap även läroplanen för hela skolan vilar på scientologisk värdegrund,vilket självklart är skattefinansierat av statsscientologin och vilar på beslut tagna av politiska scientologer.
  Vi har en demokrati där 6 av 8 partier hyllar scientologi att välja på,där det ses som en självklarhet att ta skattepengar för att främja scientologi.
  Vi har ett kulturliv vilket till stora delar är skattefinansierat där politiska scientologer anser det är självklart att finansiera kultur som sprider scientologi,medans kultur som är kritisk till den får 0kr eftersom den inte står för den scientologiska värdegrunden vilket styr stora delar av samhället även då t,ex media etcetera etcetera.
  Om en utomstående person skulle granska ett sådant land skulle den självklart anse att landet och även staten blivit korrumperad,där personer som är scientologer får en gräddfil till olika jobb och är man inte det så blir det betydligt svårare helst om jobbet är skattefinansierat.

  Svara
 5. Kristian

   /  05/27/2015

  Den här är en vecka gammal, men då hade jag ledigt:

  Svara
  • Pelle2

    /  05/27/2015

   Så Greider menar att Svenska regeringen sanktionerar deltagande i Is terrorverksamhet ?
   Irakkriget var i allra högsta grad drivet av den amerikanska regeringen så varför skulle inte en återvändande amerikansk officer få hjälp med arbete vid behov ?
   Det kanske till och med är så att Greider vill uppmuntra svenskar att åka och strida för is ?

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  05/27/2015

    Så här fungerar det med Göran Greider. Hans jobb är att ha en åsikt om exakt allt och inte vara sen att berätta den. Vår uppgift är att skita fullständigt i det han säger.

    Svara
  • Mallemattias

    /  05/28/2015

   Är Greider den där MJ som brukade skrika om USAs hemskhet oavsett ämne?

   Svara
 6. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 7. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Tommy T

    /  05/27/2015

   Mats Skogskär har ju helt rätt. Feminism är ju inget annat är just womensplaining.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/27/2015

   Hattaya Jacobsson: sen är ju inte vi främmande för att höja skatten heller om det är det som krävs för att alla skall kunna få det bra.
   Det kallar jag att ta ansvar för ekonomin. Gemensamt ansvar.

   Det finns en gräns för hur mycket man kan ta ut innan intäkterna minskar.
   Vidare: vad händer om politiken behöver mer än 100% beskattning vid budgeteringen?

   Svara
 8. Påhittad arbetsmarknad

   /  05/27/2015

  Jag tror vi är något på spåret här.
  Det verkar som att genusfältet bärs upp och underhålls
  av folk som läst olika genusutbildningar kommit ut i arbetslivet / verkligheten och upptäckt att verkligheten ser annorlunda ut än i genusteorin, och att utbildning var värdelös.

  Att upprätthålla genusfältet och dess illusioner blir då mycket viktigt för den som vill ha mat på bordet, och inte behöva jobba på ica för att betala av studieskulderna.

  Svara
 9. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Kristian

    /  05/27/2015

   Visst är de kul.
   ”Trovärdigheten i Sveriges neutralitetspolitik kan alltså redan i dag ifrågasättas.”
   Har vi kunnat konstatera åtminstone sedan 1939.

   Svara
  • Anonymouse

    /  05/27/2015

   På tal om RKU Umeå.
   Sveriges framtid utan tvekan 😀

   (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

   Posted by Revolutionär Kommunistisk Ungdom Umeå on Saturday, August 23, 2014

   Svara
   • Anonymouse

     /  05/27/2015

    Länkningen gick sådär, men klicka på datumet för att se bilden.

    Svara
    • Mr Goodbar

      /  05/27/2015

     Ser ut att vara en stabil samling.

     Svara
     • Kristian

       /  05/27/2015

      ”Vi har ju ingen lokal.”

 10. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 11. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/27/2015

   Försöker hon hitta producenter?
   Hennes sida varken säljer eller länkar till leksakskedjor som säljer hennes dockor vad jag kan se.

   Svara
 12. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Hans

    /  05/27/2015

   Könsfördelningen är enligt dem 76% män och 24% kvinnor. Jämför man med antalet aktiva spelare i landet så är siffrorna 74% män och 26% kvinnor. Ganska så bra representation av kvinnor då med andra ord.

   http://fogis.se/om-svff/

   Svara
  • trash

    /  05/27/2015

   Att rasräknarna inte fattar att snart kommer någon svenska klanledare att räkna genom dömda brottslingar. Det är jäkligt svårt att bemöta rubriken ”Fler Ali än kvinnor”, vare sig det är sant eller inte.

   Svara
 13. MiT

   /  05/27/2015

  Det här blir roligare och roligare 😛

  Svara
 14. MiT

   /  05/27/2015

  Av gubbslemsgaparen… Problemen sitter nog bra mycket djupare och beror på helt andra saker än vad hon tror.
  ”KRÖNIKA: När journalistiken havererar i jakten på klick”
  http://www.st.nu/opinion/ledare/kronika-nar-journalistiken-havererar-i-jakten-pa-klick?_ga=1.10058229.1553341629.1432727393

  Svara
 15. MiT

   /  05/27/2015

  Ja jävlar i det, vilket liv det kommer att bli 😛

  Svara
  • lavazza1891

    /  05/27/2015

   Skönt. Jag blir alltid besviken när jag ser någon spännande rubrik och sedan får se att det handlar om damidrott.

   Svara
 16. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 17. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 18. MiT

   /  05/27/2015

  Det här kunde Ehsan ha gjort istället för att bossa över sina länkar.
  ”Hudfärg räknas”
  http://www.uvell.se/2015/05/27/hudf%C3%A4rg-r%C3%A4knas-27093857

  ”När fakta möter ideologi”
  https://toklandet.wordpress.com/2015/05/26/rattviseargumentation-eller-nar-fakta-moter-ideologi/

  Svara
 19. Svenne

   /  05/27/2015

  Svara
 20. Anders Senior

   /  05/27/2015

  Angående Anne Ramberg och hennes värdegrunder är det riktigt illa däran om nedanstående länk stämmer, då håller vi i Sverige på att bygga upp en åsiktspolis. -På riktigt alltså, likt STASI..

  http://samtiden.nu/11062/ny-polisorganisation-ska-bekampa-daliga-asikter/

  Svara
 21. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Larsson

    /  05/27/2015

   Att kvinnor inte väljer STEM påverkar också starkt kvinnors möjlighet till lön och karriär. Sådana frågor borde inte heller bestämmas ”vid köksbordet”!

   Svara
 22. Jan

   /  05/27/2015

  ”Googla normkritik” – en efterföljare till ”googla patriarkatet”. Något för den feministiska ordlistan kanske? Värdegrundsdelegationen: En motsvarighet till sovjetiska politbyrån eller amerikansk McCarthyism?

  Svara
 23. maria

   /  05/27/2015

  Svara
  • Jack Råstedt

    /  05/27/2015

   Ehsan Fadakar är så jävla dum i huvudet och förtjänar inget annat än en fet smäll.

   Svara
 24. Osynlige Mannen

   /  05/27/2015

  Det som skrämmer mig mest är att folk inte verkar inse att värdegrund är motsatsen till åsiktsfrihet. Hur länge dröjer det innan man kan åtalas för värdegrundlagsbrott?

  Osynlige Mannen

  Svara
  • Kristian

    /  05/27/2015

   (Förlåt om jag låter som en papegoja när jag ständigt upprepar det här.)
   Lagen om ”Hets mot folkgrupp” talar uttryckligen om ”uttrycker missaktning.” Så i princip är vi redan där.

   ”Jag håller inte med.” Är det ”missaktning”? Kanske.
   ”Jag tycker du har fel.” Är det ”missaktning”? Inte omöjligt.

   Svara
  • Jack Råstedt

    /  05/27/2015

   Eftersom svensken är konflikträdd så är hen rädd för att kränka andra än egentligen säga vad hen egentligen tycker och tänker. Då lockar fredagsmyset mer och värdegrunden skapas till följd av att folk är så förbannat lättkränkta i det här landet.

   Svara
   • Svenne

     /  05/28/2015

    Svenskarnas lättkränkthet är ett ganska nytt femomen. Går man tillbaka några årtionden (till 50- 60-tal) så var folk betydligt tuffare, och vågade mycket mer… Jag skyller främst på den konflikträdda atmosfären i den svenska skolan och förskolan, åtminstone sedan 70-talet. Den har skapat generationer av mesar.

    Svara
 25. MiT

   /  05/27/2015

  Så kan man också tänka… Om man vill alltså… Och om man tror att man är ”jerkoff-material”

  Svara
 26. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 27. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 28. Return of kings

   /  05/27/2015

  Vet att tagits upp tidigare om rättviseförmedlingens egna representation gällande utländskt födda samt proportion män och kvinnor, så här skriver de själva på sin hemsida (håll i hatten):
  Varför redovisar ni inte vilka som jobbar hos er?
  Eftersom det under den senaste tiden pågått en debatt som bitvis varit hätsk, byggts på flera missförstånd och hejats på av rasister valde vi att ta ner sidan med namn, bild och kontaktinfo. Detta var en arbetsmiljöåtgärd och gjordes för att minska risken för hat och hot riktat mot specifika individer som är anställda på kontoret. Vill du ha tag på oss går det fortfarande utmärkt att nå oss via vårt kontaktformulär.
  Hur ser könsfördelningen på Rättviseförmedlingen ut?
  Könsfödelningen ser olika ut beroende på vilka som ingår i ens räkning. Om vi tittar på vilka som följer oss på Facebook kan vi se att 71% identifierar sig som kvinnor, 25% som män och resterande har inte angivit könsidentitet i sin Facebook-profil.
  När det gäller vår styrelse och bland våra anställda har sammansättningen varierat under de fem år som Rättviseförmedlingen funnits. Av våra styrelseledamöter är fyra kvinnor och två män varav tre personer har bakgrund utanför Sverige. När det gäller anställd personal är vi idag sex personer som arbetar på Rättviseförmedlingens kontor. Vi är samtliga kvinnor, tre av oss har utländsk bakgrund (enligt SCB:s definition som innebär att antingen vara född utomlands själv, eller ha två föräldrar som är det). Vi har också volontärer som arbetar med våra listor. Denna frivilliggrupp består av tolv aktiva personer varav åtta kvinnor och fyra män.
  Tycker ni inte att det är problematiskt att just ni har skev könsfördelning bland personalen?
  Vi är inte nöjda med hur det ser ut med könsbalansen hos oss, därför arbetar vi ständigt med att se över våra rekryteringsprocesser och vårt sammanhang. Sammansättningen har varierat över tid och vi har som mål att vara en inkluderande organisation där bred representation och kompetens går hand i och hand. Vi arbetar aktivt med denna fråga hela tiden och vid varje rekrytering försöker vi därför öka möjligheterna till ett brett urval samt att skapa en rekryteringsprocess som motverkar att diskriminering kan ske.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/28/2015

   Så de lider av samma skit som de försöker motverka? Vilken överraskning.

   Svara
 29. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 30. Return of kings

   /  05/27/2015

  En kommentar till rättviseförmedlingens är att de aktivt måste ut och leta efter cis män, de är kraftigt underrepresenterade bland anställda, 100 % kvinnor, samt styrelse. Gällande utländsk bakgrund är de runt 50 %, rätt proportion är 16 % av befolkningen. Gissar att ni arbetar aktivt med att uppvakta regeringen och Tillväxtverket för att få bidrag för att lösa denna orättvisa.

  Svara
 31. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
 32. MiT

   /  05/27/2015

  Svara
  • Liten

    /  05/28/2015

   Av såna här spektakel så kräver jag att kastarna har stora tuttar, av bilden blir jag lite besviken. Det måste ju finnas feminster med stora tuttar? Eller?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/28/2015

    De har nog även proportionerlig storlek av resten av kroppen, vilket borde göra dem enkla att hitta =)

    Svara
   • Grodan Boll

     /  05/28/2015

    Det finns en känd feministisk bloggerska, tillika tvåbarnsmor, som kanske faller din patriarkala blick i smaken?
    Hon tycker dessutom om att synas på bild och verkar ha en aversion mot BH.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/28/2015

   Dålig vinkel, eller är den gröna damen till höger en hedersmedlem?

   Svara
 33. MiT

   /  05/27/2015

  Ja lyssna gärna vad hon faktiskt säger…

  Svara
 34. Det spelar väl ingen roll om det kostar pengar. Obs! sarkasm.

  Svara
 35. Jag skrev först ner mina behov och först därefter tittade jag på pengarna som fanns på kontot. Det gick inte alls bra, fattas många tusenlappar.
  Kan det bero på att jag inte är feminist? Hur gör de? Tryckeri?

  Svara
 1. Statsscientologi i Sverige? | WTF?
 2. Trolltidningar | Löjesguiden
 3. Apropå Anne Ramberg: Det är ÄCKLIGT! På riktigt! | WTF?
 4. Luftinsättningar på blåskontot? | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 6. Lite gammalt som ligger och skräpar del 10 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: