Ta fram kniven Vinnova!

Ta fram kniven och skär omedelbart bort alla bidrag till rättviseförmedlingar och liknande som får pengar av er!

Det här kan man läsa på Vinnovas sida ”Mångfaldslabbet” om Rättviseförmedlingen och deras penisräknare

mångfaldslabbet

Det är alltså själva ingressen, de säger att normen för vem som får synas och höras i svensk nyhetsmedia är en vit man. Rättviseförmedlingen ska alltså KARTLÄGGA (det vill säga någon form av register…) vilka som kommer till tals. Samtidigt som de redan vet det?

mångfaldslabbet1

Rättviseförmedlingen har alltså drömt om det här länge. Märkliga drömmar en del har. De har ofta kontakt med redaktioner och intresset växer, många behöver hjälp med de här frågorna säger Frida Mörtsell.

Rättviseförmedlingens ordinarie verksamhet som går ut på att efterlysa och tipsa om de som andra har svårt att hitta knyter väl an till projektet och kan hjälpa redaktionerna att utöka sina nätverk med de som saknas idag. Resultatet från kartläggningarna kommer dessutom att presenteras i en årlig rapport som sprider kunskapen till allmänheten.

Och just kvinnor och utrikes födda är enormt överrepresenterade på till exempel Sveriges Radio P3 (länk längre ner). Och överrepresentationen består just av identitetsmänniskor som älskar att hata den vita mannen, därav alla märkliga haverier på Sveriges Radio det senaste, det är rättvisefolk och liknande som smyger i korridorerna.

mångfaldslabbet2

Om vissa grupper är kraftigt underrepresenterade i till exempel media så utgör det ett demokratiskt problem, media är en maktfaktor. Därför är det alltså viktigt att synliggöra normerna som påverkar urvalet.

Detta har de alltså fått 3,2 miljoner av Vinnova för. Samma jobb gjorde Rebecca Weidmo Uvell på en kafferast (nåja, lite längre tid tog det kanske). Så jag tycker att Vinnova omedelbart ska kräva pengarna tillbaka från Rättviseförmedlingen och ge dem till Uvell istället. Hon gjorde ju deras jobb skitfort! Ge henne de 3,2 miljonerna! Nu!

Nu misstänker jag att Vinnova inte kommer att kräva tillbaka ett öre trots att det Rättviseförmedlingen pysslar med är närmast att betrakta som bedrägeri eftersom de redan vet om hur det ser ut men väljer att medvetet ljuga för att få pengar.

Men visst är det intressant att de ska komma ut med en rapport årligen som ska sprida kunskap till allmänheten? I deras första rapport kan vi nu förvänta oss att kunskapen de sprider är att den enda gruppen som är kraftigt underrepresenterad inom media, som ju är en maktfaktor, är vita medelålders heterosexuella män. De är också Cis-män dessutom, ni vet den gruppen som Rättvise och deras vänner så innerligt hatar… Något annat kan de ju knappast skriva när det visar sig att det är så det ser ut?

Haha, skojar bara, klart de inte kommer att skriva det! Då vore de ju ärliga och det ligger inte riktigt för dem så de kommer att försöka med alla medel undvika att skriva just det.

rättviseåsikter

Så där kan de se ut på en av deras listor. Är det någon som tror att det finns en enda på listan som inte tillber radikalfeminismen? Alla namn jag känner igen gör det, några av dem har förekommit på bloggen. Det är bara en åsikt och en tanke om detta som är tillåten. Det enda Rättvise håller på med är åsiktskontroll, alla ska tycka som de vill och inget annat. De är inte ute efter att bredda något alls utan tvärtom, de vill smalna av bredden ytterligare. Och de vill tränga sig in i verksamheter under föreställningen att vilja något annat. Rent skojeri alltså…

Jag tycker att Vinnova helt enkelt ska ta fram den stora kniven och skära bort Rättviseförmedlingen helt och hållet och samtidigt kräva tillbaka vartenda öre som de fått hittills. Allt annat är rent oanständigt och stötande!

Eller skär bort hela ”Mångfaldslabbet” från verksamheten direkt för precis allt där är i princip samma sak som Rättviseförmedlingen.

Kulturdepartementet borde också skära bort Rättviseförmedlingen omedelbart och stoppa alla eventuella projekt, nuvarande som framtida, som de har planerat med dem.

Eller ännu bättre, skär bort hela Vinnova, Tillväxtverket och allt vad de heter från samhällskroppen! De är rena sockerfällorna för sektmentalitet och korruption. De ÖSER ut skattepengar på rent jävla trams. Bara sluta nu! Vinnova, Tillväxtverket och liknande strösslar skattepengar över rena parasiter. Vinnova var ju med och strösslade lite över feministmärkningen av spel också. Det finns också annat märkligt som de varit inblandat i. Vinnova verkar vara en korruptionsmaskin med uppgift att slösa bort skattepengar.

Rättvise är visst inte så sugna på vare sig att ha F-skattesedel eller på att betala moms heller…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. Viktigt att komma ihåg att när man kvoterar en grupp diskriminerar man en annan. Om man på artificell väg får fler färgade i tv/radio innebär det att en vit har blivit diskriminerad.

  Svara
 2. Bränn könsrasisterna och plundra valvet på skattebetalarnas stulna miljoner.

  Svara
 3. Pelle2

   /  05/29/2015

  Du får inte glömma bort projektet Androstolen där en samling radikalfeminister,med stöd av Vinova, ”uppfann” en stol vars enda syfte var att förnedra män.
  Det verkar som om dårarna på Vinova har alldeles för mycket skattepengar att slösa bort på radikalfeministiska idiotier. Dom kan lika gärna lägga ner skiten för jag har ingen lust att att betala skatt till en myndighet för att därefter bli spottad på av dom.

  Svara
 4. Pet

   /  05/29/2015

  Påminner mig om en video jag såg på youtube där en grupp svarta studenter vid ett universitet i Chigago-området slog på stora krigstrumman när någon tagit reda på att de svarta enbart är under 10% av studenterna på området. De krävde ett safe space där enbart färgade kunde vara, de krävde att minst 10% svarta skulle gå där osv osv. Om de inte skulle få igenom sina krav så skulle de ta till alla medel för att uppnå dem. Ett par dagar hade skolan att acceptera dessa krav.

  Men, enligt undersökningar av hela det geografiska området så representerar universitetet omgivningarna rätt bra. Det finns redan en bra representation av svarta, vita är dock underrepresenterade och asiater är överrepresenterade.

  Svara
  • Kristian

    /  05/29/2015

   Asiater är väl överlag överrepresenterade på amerikanska universitet jämför med andel av befolkningen? Stark studietradition och hårt arbete. Minst ett universitet har stämts efter att asiater kvoterats bort.

   Svara
 5. Ska du verkligen ge dem en kniv? De kanske får för sig att #klippakuken

  Svara
  • Det var precis vad jag trodde det skulle handla om när jag läste rubriken. 🙂

   Svara
   • Svenne

     /  05/29/2015

    Så att säga…

    Svara
 6. Greger Palm

   /  05/29/2015

  Citerar ifrån mångfaldslabbets sida: ”Den globala undersökningen GMMP (Global Media Monitoring Project) visade i sin senaste upplaga 2010 att 76 % av huvudpersonerna i nyhetsmedia världen över är män.”
  Låt mig gissa och utveckla: som vi kan styrka med fakta ifrån tidigare situationer så har den svenska rabb-feministfronten nu en siffra som kommer användas som riktmedel för sin egen sjuka retorik!
  -Snart kommer genusfaktan vara ”minst 76%” i nyhetsmedia i världen.
  -Strax kommer ordet nyhet i nyhetsmedia klippas bort för att korta av texten så att fler kan förstå.
  -Senare utvecklar genusfaktan det till ”minst 76%” i media (slopar sammanhanget världen för att lura alla att förtrycket i pk-sverige är olidligt.)
  -Ännu senare kommer genusfaktan avrunda till närmaste heltal ”ungefär 80%”

  När vi nu sitter med genusfakta att 8 av 10 i media är Män (som antagligen kommer presenteras som medelålders Cis eftersom det får mer genomslag på det sättet) så kommer det rättfärdiga ytterligare diskriminering.
  Och om vi sedan tar fram den feministiska räknestickan (samma som används i gender gap där 50-100% kvinnor är index för jämställdhet/rättvist-ju mer desto bättre.) så kommer med vattentät säkerhet SR p3s överrepresentation av vänster/kvinna/utlandsfödd/manshatare öka ytterligare..

  Säger upp min tv-licens idag (borde gjort det långt tidigare)…

  Svara
 7. Anders Senior

   /  05/29/2015

  Lite OT, men ändå inte, en liten ytterligare ledtråd till vilken sorts land vi lever i, och har gjort ganska länge.
  Läs nedanstående länk, så är det anmärkningsvärt hur mycket som stämmer överens mellan landet vi lever i och landet som beskrivs av författaren som bor där….
  Och hur feminism egentligen bara är en tunn fernissa för att dölja något annat….

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/valkomna-till-ryssland-kara-krimbor/?fb_action_ids=614008335341080&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1476381492575059%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

  Svara
 8. Rick

   /  05/29/2015

  Sakta i backarna, Toklandet! Hur stor andel av dem som skriver på den här bloggen är mörkhyade lesbiska muslimer? Noll procent, icke sant? Och nu menar jag inte bland kommentatorerna, utan på redaktionen. Se där, om vi investerar några miljoner i det här räkneverket så kommer vi att få fram den här sortens viktig information (nu kanske någon utbrister att vänta lite, det där lyckades ju Rick klura sig fram till utan något Vinnova-bidrag, men saken är att det här måste göras formellt korrekt).

  Räkneverket kan också visa att den här bloggen påfallande ofta handlar om diverse feminister – i bild dessutom, för det är det som är det viktiga – vilket kanske uppväger bristen på sådana hos redaktionen, vilket i sin tur kan friskriva den från diverse sanktioner.

  Svara
 9. MiT

   /  05/29/2015

  Det här med Rättviseförmedlingen, sista länken i inlägget är ju till Uvells om att de inte betalar moms eller har F-skattesedel, hur är det med förening som har anställda och kollektivavtal?

  Svara
 10. Arp 2600

   /  05/29/2015

  Skär bort hela Vinnova på en gång. Groteskt, verkar vara rena lekstugan (finansierat med skattemedel). De är ”genus” ”normbrytande” och ”normkritisk” i var och vartannat ord…

  http://blogg.vinnova.se/author/sophiaivarsson/

  Svara
 11. MiT

   /  05/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2015

   Morgan visar prov på lite fina socialdemokratiska pampfasoner och den sedvanliga dubbelmoralen som är ett av sossarnas kännetecken.
   Om han nu tycker att det är en så bra ide’ att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser att han är beredd att lagstifta om det så borde han inte ha några som helst problem med att kvotera in kvinnor i sossarnas partistyrelse på frivillig basis. Fast som vit,medelålders cisman så är han väl rädd för att bli av med jobbet om kvoteringen införs…

   Svara
 12. Svenne

   /  05/29/2015

  🙂

  Svara
 13. Svenne

   /  05/29/2015

  Det blir bara värre…

  Svara
 14. Svenne

   /  05/29/2015

  Svara
 15. MiT

   /  05/29/2015

  Svara
 16. MiT

   /  05/29/2015

  Svara
  • 23 rätt.
   IQ i intervallet 115 – 118.

   Woo! Smartare än dig enligt DN! Mycket värt. XD

   Svara
   • T

     /  05/29/2015

    26 rätt trots att windowsfanskapet hänger upp sig. Enkla frågor i början för att sålla bortbegåvningsreserven som har tråkigt i Västerås?

    Svara
 17. Svt det sjunkande "oberoende" skeppet

   /  05/29/2015

  Svt blir bara värre och värre.

  ”män ansåg sig bortkvoterade”
  är rubriken på första sidan som går till en artikel om könsdiskriminering på polishögskolan:
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polishogksolan-anklagas-for-konsdiskriminering
  ”ansåg sig??” så Polisen åkte på 400 000 i skadestånd för att nån ”ansåg” nånting?
  Längre ner i artikeln visar Svt sin sanna agenda med ”Oftast kvinnor som diskrimineras.
  Man förminskar och viftar bort att män faktiskt blir diskriminerade och passar på att lyfta fram att kvinnor har det värst i samma artikel. Sakligt och neutralt?

  Sedan för att ytterligare bevisa att det inte skett någon mansdiskriminering lägger man samma dag in detta: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisstudenten-nagon-kvotering-marks-inte-pa-utbildningen ”någon kvotering märks inte på utbildningen” uppger En student.

  Högre upp på första sidan med mer än dubbelt så stor rubrik drar man dock till med detta gigantiska diskrimineringsproblem:

  ”Summerburst bokar kvinnofattigt”
  http://www.svt.se/kultur/musik/summerburst-bokar-kvinnofattigt
  ”Det är ett pågående dilemma som är stort och tråkigt”, säger festivalgeneralen Anders Boström.”

  Och som kronan på verket har svt i över en vecka kört ”tack mamma” hylla din mamma inför morsdag, vilket i sig inte är fel om vi får sen något liknande innan farsdag. Men vi får nog räkna med samma hån som under t.ex. mansdagen i stället.

  Vem granskar om svt bryter mot kravet på saklighet och politisk neutralitet?
  Är det F! kanske?

  Svara
 18. Hårresande

   /  05/29/2015

  Mycket allvarligt är detta då den som inte orkar har tid att sätta sig in i saker och ting och ser svt som en trovärdig neutral nyhetsförmedlare får just intrycket att män inte blir diskriminerade men att kvinnor blir det. och dessvärre verkar det också vara avsikten.
  Hårresande!

  Svara
 19. Svenne

   /  05/30/2015

  Retro…

  Svara
 20. Svenne

   /  05/30/2015

  Svara
 21. Svenne

   /  05/30/2015

  Svara
 22. Joakim Steneberg

   /  05/30/2015

  De svenska PK-normen för en ”jämställd person” verkar till närmast 100% vara en sur kvinna som sitter i riksdagen eller i riksmedia, (eller hos en maktfullkomlig myndighet) och normerar sig, överbetald och överskattad.

  Svara
 1. Rättviseförmedlingen har en brun agenda | Min tanke i en tanke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: