Några bra artiklar

De finns faktiskt läsvärda artiklar i tidningarna, lite fler nu efter valet än innan. Ett val skapar visst magi för efter så ser man plötsligt på något magiskt sätt lite artiklar som är vettiga, som innehåller lite sund kritik och inte rövslickeri, sånt såg man inte före valet, då var det i stort sett bara rövslickeri. Man har saknat det lite faktiskt, de bra grejerna, inte rövslickeriet….

Först är en som heter Magda Gad som skriver i Expressen ”I Sverige blir jag rädd på riktigt”.

räddpåriktigt

Läs hennes artikel om rädsla, slutklämmen ser vi ovan. Jag funderar ibland på vilka som kommer till Sverige som flyktingar, det är inte den 14-åriga flickan från Kongo eller hennes olyckssystrar direkt…

Den andra som är bra är av Anna Dahlberg, ”I Sverige är vi rädda för sanningssägare”. Dahlberg har för det mesta varit bra, hon har inte varit rädd för twittermobben som skränande rusar fram efter gatan varje dag i jakt på nya offer.

Men en fluga gör ingen sommar, inte två heller, jag tror att det är för sent, media som vi lite äldre känner igen det kommer ändå att gå i graven till slut. Gravgrävandet har de själva skött frenetiskt och glatt genom att anställa rena troll som man kan tro skriver i Trollnytt varje dag istället för i etablerad media.

braartiklar

braartiklar1

braartiklar2

Media anlitar dem för att ”gräva” på flashback och liknande och de visar triumferande upp en undersköterska och en bonddräng som skrivit fult där. Även SVT anlitar dem. Pålitliga polare de valt, Rättviseförmedlingen som vill leka rasbiologiska institutet och Researchgruppen. En av guldspadevinnarna använder visst spaden för att skyffla skit på twitter

Hur många litar på media idag när det gäller tips, källskydd och sånt? Om du var aktiv i högerextrema kretsar men tycker att något börjar gå överstyr ordentligt, skulle du våga tipsa till exempel Expressen om det då? Tänk om det hamnar hos Baas som är bästa vän med med folk på andra kanten? Hur stor är risken att namnet hamnar hos dem? Man behöver inte heller vara extremist för att inte lita på dem, även om vissa räknar mig som extremist så är det ju långtifrån sanningen och det inser man om man har något innanför pannbenet, jag skulle inte lita på att mitt namn är säkert om jag tog kontakt med media på något sätt. Eller jo, det finns några som jag skulle lita på faktiskt men det är ett fåtal. Om jag avslöjade vem jag är och att jag har den här bloggen för en journalist som är erkänt fast i radfemträsket i samband med tips, hur lång tid skulle det ta innan namnet var ute? En dag? En vecka? Snabbare?

Media låter en mycket liten högljudd skara på twitter bestämma vad som är tillåtet och vad som är kasst. Det pratas ibland på till exempel Aktuell(t)/Rapport om ”upprört på sociala medier” om något, det betyder att det är 10-15 stycken på twitter som skriker sin skit och inget annat. Sånt som det är ”upprörda röster om” kan vara det nu aktuella fotbolls-VM för damer. Ni vet väl om att fotboll numera är upphöjt till kultur? Kulturnyheterna på SVT ägnade flera minuter åt tramset. Liksom de ägnar nästan hela programmet varje dag till just trams och inget annat. Undrar om de ens skäms lite själva? Det borde de göra.

Men som sagt, två bra artiklar är inte fy skam! Man har inte varit bortskämd med sådana de senaste åren direkt.

********************

Fnordspotting: ”Socialdemokraterna och Moderaterna är på väg att bli akterseglade

Fröken missnöjd: ”zombie…

Genusdebatten: ”Den nya indragningsmakten

Politivism: ”Miljöpartister och islamister

Bittergubben har ett långt inlägg om skolan: ”Svensk skola: Flickanpassad utan pojkhänsyn, eller könsneutral med destruktivt maskuliniserade pojkar?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. Tja, Expressen försöker väl gottgöra för tidigare fadäser, för att inte tappa ännu fler läsare.

  ”Tur” det är kvinnor som skrivit artiklarna, för hur skulle det låtit bland cykloperna, om det var män som skrivit dem? (tex; du MiT eller Pär Ström.)

  Svara
 2. Joakim Steneberg

   /  05/31/2015

  Om vi tar riksmedia, de fyra stora och SVT/SR. Så anser jag nog hoppet ute, de får i så fall byta namn efter en ev. tillnyktring. Men undantagen inträffar alltså.
  DN brukade, på den tiden när jag blev påprackad en gratisprenumeration och följde med lite. (Även skickade in artiklar i ämnet, ”detta här” alltså, därför refuserade). Men ca två gånger om året brukade DN ha en vettig artikel, t.ex. om kvinnors våld även, (Hans Leiman) eller om hur män har det.
  Detta för att DN skulle hålla skenet uppe, min bedömning. Och så är det nog fortfarande, även om man kan glädja sig lite åt de enskilda exemplen. Men då främst åt de personer som vågar sätta emot drevet.
  Det drev som just för tillfället underhålls av präktnissarna, Gardell och Guillout.

  Svara
  • Blev även du spammad av dom efteråt? Trots att jag redan från start förmedlat att jag inte var intresserad av spam samt kontaktade dom flera gånger i sak, så trillade inte poletten ner. Det krävdes två anmälningar med långt mellanrum hos (tandlösa) DM-nämnden, innan det gick upp en liljeholmen hos DN … Efter första ”domen”, var det lugnt några månader, för att sedan dra i gång igen. I en av kontakterna med dom (där dom ringde upp mig), ställde jag frågan om vad jag skulle med en tidning till, där över 85% av innehållet berör de som just bor i Stockholm och inte övriga landet …(”Kultursidorna” var då till 100% lokalt och de vetenskapliga sidorna innehöll ofta politisk lättgenomskådlig propaganda …) De två lokala dagstidningarna här har klart bättre innehåll till betydligt lägre pris … Är trots allt född i Stockholm, men DN har aldrig någonsin varit värd att köpa av nostalgiska skäl …

   Svara
 3. MiT

   /  05/31/2015

  Svara
 4. MiT

   /  05/31/2015

  Svara
 5. Joakim Steneberg

   /  05/31/2015

  Blev lite fel ovan. Heinz Leymann var en svensk-tysk pionjär inom vuxenmobbning. http://sv.wikipedia.org/wiki/Heinz_Leymann
  Han hade några artiklar i DN i slutet av 80-talet om detta. Jag pratade då en gång med honom i telefon och han berättade att han med en grupp kvinnor hade tagit upp om fall där män mobbades på kvinnliga arbetsplats (ett fall orsakade självmord). ”Jag blev utskrattad av kvinnorna” sa han till mig.
  ”Pionjär på vuxenmobbning”, är det inte vad hela denna s.k. ”jämställdhetsdebatt” alltmer utvecklats till? Leyman skulle haft ett och annat att säga.
  Har just nu glömt namnet på honom som hade fyra artiklar i DN om kvinnors våld.
  Och fakta i ämnet föll väl snabbt i glömska, och där är det än…
  Ja utom när det applåderas på t.ex. teater!

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2015

   Stort tack för tips om Leyman.
   Wikipedia länkar till en artikel om hur lagen ser ut i Frankrike. Vem som har skrivit den? Hmm, det namnet låter bekant, ja.

   Svara
 6. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
 7. Svenne

   /  05/31/2015

  Så nära och ändå så långt bort…

  Svara
 8. MiT

   /  05/31/2015

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  05/31/2015

   Istället för att gå omkring med stor svårighet och sura så ska nog Hans-Olof dra upp brallorna som hon drog ner och släppa det där. Men deras småaktighet är tydligen starkare än självaste sexualdriften.

   Svara
  • Chr Ewrk

    /  06/01/2015

   Pul? :S

   Svara
 9. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
 10. MiT

   /  05/31/2015

  Svara
 11. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2015

   Precis. Ett par klassiker i ämnet. För terminologin:

   Och så hur man kan använda detta:

   Svara
 12. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
 13. Svenne

   /  05/31/2015

  #komihåg

  Svara
 14. Svenne

   /  05/31/2015

  #shebagging 🙂

  Svara
 15. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
 16. MiT

   /  05/31/2015

  Svara
 17. Svenne

   /  05/31/2015

  Svara
 18. Svenne

   /  06/01/2015

  Sanslöst…

  Svara
 19. MiT

   /  06/01/2015

  Svara
 20. MiT

   /  06/01/2015

  Svara
 21. Betydligt fler borde ta till sig detta citat:

  The thought police would get him just the same.

  He had committed—would have committed, even if he had never set pen to paper—the essential crime that contained all others in itself.

  Thoughtcrime, they called it. Thoughtcrime was not a thing that could be concealed forever.

  You might dodge successfully for a while, even for years, but sooner or later they were bound to get you.

  (George Orwell: ”1984”)
  och relatera det till samtiden och sina egna upplevelser och erfarenheter.

  En fråga, som bör ställas, är: hade hr. Orwell rätt eller fel i sin analys?
  Om han hade rätt, vad beror det på?

  Ett annat matnyttigt tips, för att kanske, eller kanske inte, lära sig lite mer om tillvarons beskaffenhet: http://tinyurl.com/round-saturns-eye-main.

  Svara
 22. Svenne

   /  06/01/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  06/01/2015

  Ja, varför ha bevis när det räcker med att tycka?

  Svara
 24. MiT

   /  06/01/2015

  Svara
 25. MiT

   /  06/01/2015

  Svara
 26. MiT

   /  06/01/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2015

   ”hjälpmedel att kontrollera medier och betydelsebärande lager.”
   Ja, det var på tiden att … vad?

   Svara
 27. Svenne

   /  06/01/2015

  Äntligen…

  Svara
  • Svenne

    /  06/01/2015

   Äh, tvåa på den – ta gärna bort detta, MiT.

   Svara
   • MiT

     /  06/01/2015

    Haha, spelar ingen roll 😛

    Är mer retligt när JAG är tvåa på något som någon redan postat 😀

    Svara
 28. Svenne

   /  06/01/2015

  Svara
 1. När verkligheten knackar på dörren | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: