När verkligheten knackar på dörren

Då blir det lite tufft, fråga bara Frida Boisen. Hon har precis gjort den stora upptäckten att det kan skilja mellan killars och tjejers intressen och hon är närmast chockad och kan knappt tro på vad hon själv ser. Trots att hon har uppfostrat dem enligt genusfolkets alla möjliga och omöjliga regler så är de inte exakt likadana utan grabben har typiska ”killintressen” och tjejen typiska ”tjejintressen”.

boisenmedföddaskillnader

Chocken måste ha varit mycket stor när hon upptäckte detta. Länken går hit.

**********

Häromdagen hade jag ett inlägg med några länkar till bra artiklar, där ingick bland annat Anna Dahlbergs om sanningssägare. Hon tog där upp bland annat Tino Sanandaji och hur han behandlas i Sverige. Karin Pettersson på Aftonbladet svarade med en mycket märklig krönika.

Tino Sanandaji skrev ett inlägg som närmast kan betraktas som en slakt av Aftonbladet och Karin Pettersson, ”Forskningsläget avgörs inte av journalister”.

experter

experter1

experter2

experter3

experter4

Jag följde den horribla debatten när den pågick så jag vet ungefär hur det såg ut. Jag missade säkert en hel del men det mesta såg jag så jag frågade helt enkelt Andreas Ekström om han var lika noga med att spara Sanandajis mot”debattörs” värsta utfall också. De skämmiga stavfelet från mig på Behrang Kianzads namn bjuder jag på. Här kommer några exempel så Ekström behöver inte spara dem, resten hittar ni här. Jag har bara med ett antal av Behrangs tweetar här så gå gärna in och läs resten, det är tragiskt, som att se en seriekrock i slowmotion.

kinazad

kinazad1

kinazad2

kinazad3

kinazad4

kinazad5

kinazad6

kinazad7

kinazad8

kinazad9

kinazad10

kinazad12

kinazad13

kinazad14

kinazad15

kinazad16

Det är rätt värdegrund!

kinazad17

Otroligt obehagligt, han verkar anse att man inte ska redovisa fakta om det inte gynnar en själv?

kinazad18

kinazad19

kinazad20

kinazad21

kinazad22

Naturligtvis så bevärdigas jag inte med den minsta lilla reaktion från Ekström på min fråga om han sparat Behrangs värsta utfall. Jag har väl inte rätt värdegrund, jag kallar ju inte folk ”Onkel Tom” och sådana grejer…

Nu är Sanandajis inlägg med tweetar och också ett urval, han var inte helt oskyldig själv i den debatten men när man blir bemött som han blev så finns kanske inte så många alternativ än att göra likadant om man inte vill låta den andras metod stå oemotsagd?

kinazad23Kianzad är ju aktuell nu i dagarna också med en dold facebook-grupp som massanmäler andra facebookgrupper för att bli av med dem. Nu har jag inga problem med att grupper som ”Vit makt negerslakt” stängs ner och försvinner för gott. Gissar dock att man får leta väldigt aktivt för att ens hitta dem? Är ju inget som presenteras för den vanliga fb-användaren direkt? Nåja, gissar att det handlar om gruppen ”Nu städar vi facebook” som för ett par månader sedan var öppen men nu inte syns alls. Är det den så är det jag såg då inte alls som han beskriver det utan då ville de mest jaga sådana som inte tyckte som de själva gör. Som en vanlig åsiktspolis ungefär. Men det kan som sagt vara en annan grupp eller så kan de ha ändrat inriktning. Men Kianzad har skrivit en artikel till på SVT-Opinion och som vi kan se så är han lite mer noggrann för nu är han ”Juriststudent” och inte jurist i alla fall…

Behrang har enligt tidigare uppgifter jobbat som lärare på en journalisthögskola i Kalmar. Det kan man läsa om på Wikipedia. Eller man kunde göra det fram till 14 januari, efter det är den uppgiften borta

kinazad24

Jämför gärna med den som går att läsa idag, rätt stora skillnader. Den ovan kan man misstänka är författad av honom själv…

Med allt ovan, klart det är Tino Sanandaji som ska misstänkliggöras, som sägs vara aggressiv på twitter. Eller? I alla fall enligt Ekström som har sparat de värsta utfallen för att veta vem han pratar med. Kianzad verkar ju ha precis rätt värdegrund, där behöver man inte spara ner några utfall för att veta vem man pratar med verkar det som. När man undrar om han sparat ner Kianzads också så bevärdigas man inte ens med en reaktion utan det ignoreras.

Det var samma sak när guldspadevinnaren startade tidernas twitterdrev mot Birro, då frågade jag Kenan Habul på Aftonbladet, när han tyckte att man ska lämna Birro ifred, om han inte kunde säga det till sin kollega också som i allra högsta grad varit inblandad i dreven mot just Birro. Jag var inte ens värd en reaktion då heller. Däremot så pratade han gärna och glatt med en som tidigare hånskrattade åt Birro när han förlorade jobbet. Det var visst rätt värdegrund att ha så dem kan man prata med. Så här är det hela tiden, falskheten och dubbelmoralen pyser över eftersom det redan är fullt av det, det får inte plats mer.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. Jack Råstedt

   /  06/03/2015

  Behrang Kianzad är ett förbannat avskum och borde inte ägna sig åt twitter överhuvudtaget.

  Svara
 2. Finns det någon bokstavskombination för det där? (TROLL?)

  Onkel Tom” Vilket land tror han att han befinner sig i?

  Svara
  • Pelle W

    /  08/21/2015

   Finns exakt alla bokstavskombinationer på en sån snubbe UTOM IQ.

   Svara
 3. Blåval Rödval

   /  06/03/2015

  Så fort såna där människor inte svarar så är det bevis på att man har helt rätt i det man säger.

  Det finns ingen stringens i deras agerande. Dom kör på måfå hela tiden, uppfinner och fabulerar medan dom pratar. Är det då någon som lyssnar, analyserar och påpekar bristerna i deras ”resonemang” så åker känsloargumenten fram alternativt så blir block-Gulag eller total tystnad.

  Nu när jag tänker på det är det lite grann som när en fyraåring övar på att ljuga. Fast i fallet med en fyraåring så kan det vara lite charmigt. I deras fall är det beklämmande och ovärdigt en vuxen människa att agera som dom gör.

  Svara
 4. MiT

   /  06/03/2015

  Kan någon säga vad märket betyder? Utan att kolla vad andra säger alltså?

  Några exempel på tolkningar, något fantasifulla 😛

  Svara
  • Kristian

    /  06/03/2015

   Trodde det var någon som kikade i ett nyckelhål, men det skull väl kallas ”forskning.”

   Gissar att man inte vill ha en ekonomi som står stilla som den japanska har gjort i ett decennium:
   ”Ingen teceremoni, tack.”

   Svara
  • Vi har fullt av sådana i Karlstad, men det är ingen röd ring med streck över dom …

   Svara
  • Hahaha, jag trodde det skulle föreställa en person som hukade och siktade med pistol.

   Svara
  • Chrille

    /  01/28/2018

   Varning för PK-fjantar som böjer sig baklänges och framlänges för att framställa sig själv som goda, trots att deras uttalande står i direkt strid med EUs lagstiftning?

   Fotnot: Enligt EUs lagstiftning får du vistas i ett annat EU-land för att arbeta, söka jobb, turista eller studera. Alla alternativ förutsätter att du har pengar (och spenderar i landet), win-win för dig och landet. Tiggare arbetar inte i laglig mening (de betalar inte löneskatt), de söker inte jobb (även om de kan säga det), de turistar inte och de studerar inte. Framför allt, de har inte pengar, ergo de har inte rätt att vistas i landet.
   http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-9_en.htm
   ”Students and other economically non-active persons (e.g. unemployed, retired, etc.) have the right to reside for longer than three months if they have for themselves and their family sufficient financial means so as not to become a burden on the host EU country’s social assistance system as well as health insurance.”

   Svara
 5. MiT

   /  06/03/2015

  Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/03/2015

   Anders Lindberg = Aftonbladets egen Bagdad Bob.

   Svara
   • Svenne

     /  06/03/2015

    Baghdad Bob + Henrik Arnstad = Anders Lindberg…:)

    Svara
 6. Rick

   /  06/03/2015

  Såtillvida har han Kianzad rätt att jurist är något vem som helst får kalla sig. På samma sätt ungefär som jag får kalla mig konstnär och musiker även om jag aldrig i hela mitt liv målat en tavla eller hanterat ett instrument utan att tappa det i golvet. Så den som behöver juridisk rådgivning kan på egen risk vända sig till mig eller Kianzad – vi är lika goda kålsupare, men jag har (lite) trevligare bemötande av folk.

  Svara
 7. Vunnit fyra mål …? Inte i en rättssal med den argumentationstekniken! Möjligtvis i en övningsbok tillsammans med återkommande besök i facit …

  Svara
 8. Jan

   /  06/03/2015

  Frida Boisen är en hycklare. Hon är i själva verket glad över att hennes pojke visade sig vara en pojke och hennes flicka en flicka. Hon kan pusta ut. Hade det varit på något annat sätt hade hon varit orolig på riktigt. Precis som alla andra mammor.

  Det här påminner om de mammor som vurmar för invandring och mångkultur men som väljer att flytta till områden befriade från sagda kultur när de får barn. Då får de fina och rätta åsikterna ge vika.

  Svara
  • Rick

    /  06/03/2015

   Politiskt korrekta vänsterföräldrar brukar noga studera förskolorna innan deras barn ska börja. De påstår att det handlar om att jämföra olika pedagogiska upplägg, men märkligt nog sammanfaller alltid det lämpligaste pedagogiska upplägget med lägst andel invandrarbarn…

   Svara
 9. Pella

   /  06/03/2015

  Jag vet inte vem Andreas Ekström är som tycker att han har rätt att misstänkliggöra tino, jag underlade också om han sparat behrangs twitterspyor. Han jobbade ganska hårt på att sänka tino igår, bland annat hävdade han att ingen annan erkänd nationalekonom tycker som tino. Svaret Assar Lindbeck fick noll respons. MIT, har du fiskat upp nåt om denne Andreas tidigare. Verkar vara läge att bevaka killen, han är en typisk twittermobbare.
  Pella

  Svara
 10. Kristian

   /  06/03/2015

  Åsa Romson kryssar bland giftregler
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2734836-asa-romson-kryssar-bland-giftregler
  ”… eftersom direktivet infördes i svensk lag först 1996 och båten är äldre än så, så träffar inte reglerna om fritidsbåt hennes och hennes sambos träskuta.”

  ”Föregå med gott exempel” eller ”hänvisa till strikt lagtolkning”. Tja, vad är enklast och kräver minst ansträngning?

  Svara
  • Svenne

    /  06/03/2015

   Favorit i repris:)

   Svara
  • Pelle2

    /  06/03/2015

   Dessutom skall vi inte glömma att hon kör båtens motor på oskattad diesel och släpper ut gråvattnet direkt i havet.
   Håller med om att hon är en hycklare som hänvisar till regler vad gäller färgen istället för att sträva efter att vara miljövänlig som hon låtsas vara.

   Svara
  • Att båten är tillverkad innan 1996 har inget med saken att göra. Det är som att säga att det är ok att dumpa skräp och farligt avfall i naturen, för naturen fanns innan det blev förbjudet … Har Romson deltagit på Sossarnas kvällskurs ”Konsten att framföra hållbara ursäkter”? (Kräv pengarna tillbaka!)

   Svara
 11. Mansnormen dödar?

   /  06/03/2015

  Var det inte mansnormen som gjorde att ett fåtal män mördar?
  Det säger feminismen. Men verkligheten säger:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20898478.ab

  ”För två månader sedan publicerades vår specialgranskning av gärningsmännen och deras psykiska mående.

  Att mördare med psykiska störningar döms till långa fängelsestraff är inte unikt.
  Det framgår av Aftonbladets sexåriga granskning av alla fall under 2000-talet då en svensk kvinna dödats av sin man eller ex-man.

  Minst sju av tio hade psykiska problem, 172 av 236 män i undersökningen.

  61 män hade en personlighetsstörning. Vanligast var borderline och antisocial personighetsstörning eller med antisociala drag (psykopati), narcissistisk personlighetsstörning.”

  Svara
 12. Svenne

   /  06/03/2015

  Svara
 13. MiT

   /  06/03/2015

  Hahaha

  Svara
 14. Pelle2

   /  06/03/2015

  Behrang glömde lägga till pajas i sin beskrivning av sig själv på Facebook.

  Svara
 15. Frida letade upp min subtweet och svarade:

  Hej @Bashflak @pippiglassbil @mallemattias Jag tror ej sportval görs pga"medföddakönsskillnader". Utan pgaintressen, miljö, förebilder.— Frida Boisen (@fridaboisen) 3 juni 2015

  Svara
  • Björn

    /  06/03/2015

   Hon skriver ju i artikeln hon uppfostrat dem att inte ha ”stereotypa” intressen. Hon har ju stått för miljön och förebilderna, och ändå verkar barnen välja stereotypt. Trots det så ”tror” hon att barnens val har med miljö och förebilder att göra. Skygglappar på!

   För övrigt. Av alla saker som aldrig har hänt, så har det som hennes barn säger om lika lön och rasism aldrig hänt mest av allt!

   Och om det har hänt så är det för att Fridas ”miljö och förebilder” lärt barnen vad de ska säga i dylika sammanhang. Wait and see när de blir tänkande individer istället 😀

   Svara
 16. Behrang Kianzad – har han studerat desinformation på högskola (Södertörns?) eller är lögnaktighet och osaklighet medfödda talanger – i likhet med låg IQ? Kan inte låta bli att tänka på en annan mytoman i vänsterleden – Behrang Miri. Är Kianzads utbildning också ett påhitt och fantasifoster som Reefat El-Sayeds doktorshatt? Lustigt med ur-svennarna som agerar Bill och Bull – de klassiska ja-sägarna som var ett sorts eko för mobbaren Elaka Måns. Eller twittergroupies. Kan det månne ge en suppleantplats i någon kommunal nämnd? Eller ser man bara twitterian som en sorts distansundervisning för ”hur man ljuger som en hel yrkespolitiker”?

  Svara
 17. Vad anser SVT vara hög utbildning? Fyra års träning i att kunna recitera Koranen utantill? Och hur i helsike kan alla högutbildade syrier fly till Sverige? Om 30 procent akademiker är snittet för Syrien, så måste ju landet vara ett enda Oxford och Cambridge? Nu väntar vi bara på ett uppföljningsprogram som leds av polis-hatar-Kakan. Börjar se ut som om SVT borde sluta kalla rysk TV för ”partisk” och politiskt styrd? Är några rutor hela i TV-husen nu sedan mediefolket kastat alla stenar?

  Svara
 18. Verkligheten knackar på… Var det inte Tre Små Grisar som fick besök av Stora Stygga Vargen som till och med lyckades riva två av husen genom att bara blåsa på dem? Och hur står det till med näsorna – längden? Pinocchio-effekten skulle ge dem näsor längre än Pomperi Possas.

  Svara
 19. Maria

   /  06/04/2015

  Andreas Ekström arbetar på Sydsvenskans kulturavdelning. Är feminist och sd-hatare.

  Svara
 20. Svenne

   /  06/04/2015

  Svara
 1. Sluta tjafsa Åsa och sätt igång och skrapa båtjäveln istället! | WTF?
 2. Kompetensregn och kebabtekniker | WTF?
 3. Lite blandat | WTF?
 4. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?
 5. Årets Martyr | WTF?
 6. Feministisk stadsvandring i Uppsala | WTF?
 7. Vad hände 2017? Del 1 | WTF?
 8. Lite gammalt som ligger och skräpar del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: