Haglade det näthat eller flödade nätkärleken?

Det handlar om damlandslaget i fotboll och det stundande vm:et, spelarna ska strunta i sociala medier från nu och under mästerskapet. Orsaken ska vara att de vill slippa näthat. Låter helt normalt mänskligt att vilja slippa det, bättre att koncentrera sig på fotbollen.

Nu är det här inte menat att peka på damlandslaget alls, utan på Aftonbladet och hur de väljer att skriva om saker och ting.

damvmnäthat

Det haglade alltså sådana kommentarer under EM 2013. Really? Några plumpa skämt kallar de alltså ”haglade misogyna och elaka kommentarer”? Varför skriver Aftonbladet så? Vad är syftet? Vi kunde ju alla se att det inte ”haglade” sådant alls. Några stycken fanns det men inget ”haglande”. Man kan säkert hitta en del om man letar ordentligt men det kan man om precis allt.

Under EM 2013 flödade i första hand nätkärleken, men trollen och kvinnohatarna gjorde sig också hörda.

Så i första hand så flödade alltså nätkärleken samtidigt som det ”haglade misogyna och elaka kommentarer”? Varför väljer Aftonbladet att fokusera på några stycken som inte nätkärlekade utan tvärtom? Varför ord som ”troll” och ”kvinnohatare”? De menar exakt samma sak men nu har det ändrats från ”haglade” till ”gjorde sig hörda”, det är rätt stor skillnad på de uttrycken. Och just orden ”gjorde sig hörda” är en länk till en artikel med rubriken ”Näthat flödar mot fotbollsspelarna” med några stycken exempel. Det var inget flödande alls utan bara några stycken. Vet att Metro hade en artikel om detta med ett antal fler exempel. Men skriver man att det ”haglade”, ”näthat flödade” och så vidare så måste man ju mena att det verkligen haglade eller flödade näthat, det ska vara massor! Det ska vara enormt många! Det ska vara det dominerande. Men så verkar det ju inte alls vara?

Men jag förstår att laget vill slippa se negativa kommentarer så det är nog klokt av dem att skippa social media helt och hållet. Bättre att fokusera på matcherna. De vill ha mer uppmärksamhet har man ju förstått de senaste åren men de måste ju också då vara beredda på att med mer uppmärksamhet så kommer också mer negativ uppmärksamhet automatiskt. De verkar inte riktigt vara förberedda på det? Det är ju inte så att det bara är den positiva uppmärksamheten som ökar? De får lära sig att hantera det helt enkelt.

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. MiT

   /  06/05/2015

  Svara
  • trash

    /  06/05/2015

   Men förihelvete, Lotta! Inte flaggan i marken.

   Svara
   • Det gör inget, då det är den svenska! För något annat land hade (är) det inte acceptabelt … Flagglagen kapades rejält under Palmes styre 1982 och kvar är endast utformning och att man inte får kladda på den … (vilket många tyvärr missat i samband med sportevenemang …)

    Regeringskansliet: ”Det är förbjudet, enligt fjärde paragrafen i flagglagen, att förse flaggan med bokstäver eller andra tecken utöver vad som beskrivs i lagen. Flaggan får inte heller utan särskilt tillstånd användas i varumärke och liknande.

    Svara
  • trash

    /  06/05/2015

   Som gravt medelålders kan jag konstatera att tatueringar är lika fult på tjejer som spelar fotboll. Ett poäng för jämställdheten.

   Svara
   • Tatueringar gör sig bäst på gamla sjömän, grovt kriminella, narkotikamissbrukande prostituerade samt professionella thaiboxare.

    Svara
    • Kristian

      /  06/05/2015

     Jag är en gammal fiskargubbe
     sitter och hatar nät.

     Svara
 2. Det finns förstås en poäng i att sätta på skygglappar för att kunna fokusera mentalt under ett mästerskap, men de skygglapparna bör väl även gälla gentemot kommersiella medier?

  Jag kan tänka mig att det svider betydligt mer att få en överkorsad geting av Malin Roos än att bli kallad könsord av nån random idiot på Facebook

  Svara
 3. Jan

   /  06/05/2015

  Jag tror att man måste konstatera att tjejer och kvinnor generellt sett är betydligt känsligare än pojkar och män. De tenderar också att vara väldigt utseendefixerade. Vilket gör dem extra utsatta på nätet där inte alla tänker sig för innan de skickar iväg en kommentar.

  Svara
 4. Dreadlock

   /  06/05/2015

  Sveland kallade sina troll för antifeminister och skrev en hel bok om hennes existensiella vånda att behöva dela jordelivet med några urballade kräk. Det kallar jag för totalt bortkastat tid och möda. Ett utmärkt korkat sätt att ge trollarna cred och en gigantisk trofé genom att skriva en hel bok om hur någon kan lida under anonyma hot, när det hade räckt med att deleta några poster i mailflödet. Men ok, vill man ”lida” och sälja lite böcker på samma gång så är väl detta tidens melodi.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: