Veckans mest ohederliga

Den står Fredrik Wass för när han skrev i Resumé

tackanejskaparen

Men det är kanske som han skriver precis innan det ovan

Tänk om ”Men det får man väl inte säga i det här landet” är det första tecknet på förändring? Att ett frö har såtts, att den som säger orden faktiskt har uppfattat ett budskap. Att hen har insett att det är något som har förändrats, att något inte är som förr och att detta något skapar en beteendeförändring. Först som ett motstånd, en känsla av att behöva begränsa sina negativa åsikter om andra människor, eller ett tvång att inte okritiskt häva ur sig en ”sanning” som är en åsikt som är en känsla som är en rädsla?

Är det vad vi ser hos Wass nu? Kan det vara så enkelt att han egentligen skrev om sig själv? Han är helt enkelt rädd för samma rättigheter och samma skyldigheter? Varför hittar han annars på?

Eller så är han bara helt enkelt intellektuellt ohederlig, det kanske är mer troligt. I alla fall när man ser till vilken samarbetspartner han valde till sin lilla skapelse #tackanej

tackanejrättviseförmedlingen

Jupp, ni ser rätt. Det är Rättviseförmedlingen… Extra bonus i det här sammanhanget att han är ”Senior rådgivare” hos något som heter ”Intellecta”  😛

tackanejhalvduktiga

Och det finns en jättelång lista med sådana som tydligen själva anser sig vara just bara halvduktiga och inte mer. Därför kommer de att #tackanej. Bra för vem vill se halvduktiga i paneler när det finns helduktiga? En härlig lista med halvmesyrer som ingen behöver bjuda in alls, perfekt! Kom ihåg när ni till exempel ser Paul Ronge i något sammanhang, han anser tydligen själv att han är halvmesyr inom sitt område eftersom han frivilligt är med på listan över sådana som ska #tackanej för att släppa fram riktig kompetens…

**********

En sak som ni ska se om ni har tid är ”Biologi eller social konstruktion?”. Jag såg lite av programmet på Kunskapskanalen häromdagen, kom in när Marcus Priftis var med. Förutom hans påståenden om saker och ting så kolla hans kroppsspråk, minspel, röst och beteende under fruktstunden, förlåt menar frågestunden på slutet…

Erik på Genusdebatten har tagit upp Priftis bok som har namnet ”Det otäcka könet” (alla andas in ordentligt i högljudd förvåning över namnvalet…)

Del 1: ”Recension: Det Otäcka Könet – En bok om manlighet (eller inte) – Del 1

Del 2: ”Recencion: Det Otäcka Könet – En bok om manlighet (eller inte) – Del 2

Och om ni tar er tiden att titta på föreläsningen (eller vad man kan kalla det) så ser ni att Priftis presenteras som kemist i början, ha det i åtanke när han med röst och minspel försöker läxa upp Germund Hesslow, professor neurofysiologi, om sådant som har med kropp och biologi att göra…

Just det, Gertrud Åström är också med. Ni vet hon som basade för Kvinnolobbyn när de glatt trumpetade ut det här budskapet inför deras #NF2014

sveriges_kvinnolobby_klippakuken_02_2013-09-14-135203

Bara att klippa bort det otäcka könet. Gissar att Priftis inte vill stå först i kön.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

72 kommentarer

 1. Pelle2

   /  06/10/2015

  Det är stor ironi när Rättviseförmedlingen och tacka nej skriver att kompetens måste gå före kön och sedan alltid föreslår en kvinna som alternativ. Är inte kvinna ett kön och är kvinnor per definition alltid mera kompetenta än män ?
  Det är ju också ironiskt när feministen Wass anklagar oss jämställdister för att uttala kränkningar och hatfyllda saker.Har han aldrig läst Lady Dahmer,Fanny Åström,Kakan Hermansson,Alicia Dickner, Åsa Romson,Gudrun Schyman med många flera feministers hatiska uttalanden om vita cis-män ?
  Kanske skall sopa rent framför den egna dörren innan man anklagar andra för hatiska uttalanden…
  Har sällan hört någon av oss säga att så får man inte säga i detta landet. Vi får säga väldigt mycket i detta landet. Problemet är bara att det finns en åsiktselit som sedan vill bedöma vem som säger något och om det är en korrekt sak att säga enligt dom.
  Om du sedan har ”fel värdegrund” enligt dom så vill dom helst se till att du blir brännmärkt i den offentliga debatten och helst utesluten ur densamma.I värsta fall ser dom även till att du blir av med ditt jobb som t,ex Marcus Birro blev.

  Svara
  • Anders

    /  06/10/2015

   Kvinna är inget kön, det är en unik erfarenhet och en merit. Frågor på det?

   Svara
  • Jans

    /  06/03/2016

   Rättviseförmedlingsironin blir ju dessutom ännu större av att Lina Thomsgård #tackaja till drömjobbet som programledare på SVT i höstas:
   http://www.svt.se/kultur/lina-thomsgard-till-kobra

   Vita kvinnor är nog ganska rejält överrepresenterade inom kulturjournalistiken numera. Gissningsvis i majoritet sedan 5-10 år tillbaka. Hon gjorde alltså precis tvärtemot det som påstods vara Rättviseförmedlingens idé när det gällde henne själv. Det är nästan vackert med denna uppblåsta genomskinliga skenhelighet. Som ett konstverk.

   Svara
 2. Frogfish

   /  06/10/2015

  ”När en rasist eller jämställdist säger……”

  Skön GBA. Det kanske finns många rasister som inte alls vill förknippas med jämställdhet, att han inte fattar det…….

  Svara
  • Jans

    /  06/03/2016

   Äsch, du genomskådade trixset. Men det får man väl inte säga i det här landet 😀

   Ärligt talat. ”Det får man väl inte säga i det här landet” vem säger det idag? Tycker aldrig man ser eller hör det längre.

   Svara
 3. Björn

   /  06/10/2015

  ”att inte okritiskt häva ur sig en ”sanning” som är en åsikt som är en känsla som är en rädsla?”

  Härskarteknikerna haglar. Kleta ihop rasism med jämstäldhetsförespråkare som inte är feminister, och sen komma fram till att alla som har motsatta åsikter endast har känsloargument som är baserade på rädsla.

  Ännu en nyttig idiot med andra ord.

  Svara
 4. Feminism är givetvis den mest enfaldiga rasismen. Ingen annan religion praktiserad i Sverige demoniserar och avhumaniserar människor, på en sådan skala, baserat på hudfärg och kön. Åsa Romson är Sveriges mest rasistiska högt uppsatta politiker, ingen annan kommer i närheten av hennes hat-tal på Almedalen. De närmast efterföljande dårarna är också alla feminister, Veronica Palm kommer tätt efter, helt öppen med sin enfaldiga rasism, andra försöker gömma den i ”bara goda avsikter”, dubbelmoral och blockande.

  Wass, skriver antagligen om sig själv. Han med flera har så smått börjat leta försvarsställning. I media ser det, trevlig nog, ut som vissa fundera på att smita ut genom nödutgången.

  Svara
 5. Magnus

   /  06/10/2015

  Bra att du tog upp Fredrik Wass. Jag har följt honom en tid och ja han är djupt intellektuellt ohederlig. Det började med att han hade en mycket märklig inställning till debatten kring Janne Josefssons medverkan i ”gräv” då Janne blev kallad för gubbslem. Efter det så har jag haft ett öga på Wass han är inte stringent någonstans. Märkligt att han får jobba på Intellecta som arbetar med finansiell kommunikation och sitta och häva ur sig sitt manshat och sina människoföraktande vänsteråsikter. Håll gärna utstick efter vad han skriver.

  Svara
 6. Svenne

   /  06/10/2015

  #feministrage Advisory System:

  Svara
 7. Greger Palm

   /  06/10/2015

  Åtgärdsmaskineriet för dumskallefeminismen står och varvar på röda registret men alla är så upptagna i sin egen bubbla av skuldbeläggning och hat att ingen kan enas om vilken växel som ska läggas i eller vilken riktning det skall köras…
  Nu påstås det att kompetens ska få gå före kön… och det är ju precis den verkligheten som till varje pris skall bekämpas i styrelser på börsnoterade företag (bara som ett exempel)..
  Om någon vill hitta eldorado där minoritet, inkompetens, kön, politisk skevhet mm skulle behöva korrigeras från yta till kärna… ratta in SR p3…

  Det här är bara en repetition av feminismens mantra om att ändra strategi inför varje situation där en förändring kan innebära ännu fler privilegier. (ha kakan, ha en extra att äta upp, ha en tredje som kan döpas till feminismkaka för att kunna säljas dyrt så att man för pengarna kan köpa ännu fler kakor..)

  *fotnot… ooooh det var så orättvist att könsfördelningen på sweden rock var så mansdominerad…
  -Ja… publiken är med och röstar fram vad de vill se…
  -Om publiken vill se okända indie singersongwriters kissnödigt stå och skruva på sig kan den gratis göra det i kön utanför idoluttagningen.
  -Gustav Frigolits vilja att uppdatera historieböckerna kanske så småningom får folket att tro att de stora banden från 70-80-90talen var spicegirls och dixie chicks.. men fram till dess vill vi som betalar för inträdet se det vi kom för att se!

  -Länge leve Ekvalismen!

  Svara
 8. Svenne

   /  06/10/2015

  Inte bara #GamerGate…

  Svara
 9. Kakan-relaterat

  ”COLLEGE PUSHES TO HONOR TERRORIST WHO EXECUTED WOUNDED COP
  Dead rapper Tupac Shakur’s aunt is FBI’s most wanted with $1 million reward”

  ”Marquette University’s Gender and Sexuality Resource Center put up a mural to honor the fugitive in May.”

  ”At least 60 faculty and staff members at Marquette University in Milwaukee, Wisconsin, have signed a petition demanding that the Catholic college keep a mural of a cop killer and an FBI designated terrorist on a wall in the Gender and Sexuality Resource Center.”

  ”She escaped a U.S. prison and fled to Cuba after shooting and killing New Jersey State Trooper Werner Foerster execution style with his own gun during a traffic stop in 1973. As Foerster lay on the ground wounded, she picked up his gun and shot him twice in the head.”
  http://www.wnd.com/2015/06/60-faculty-urge-keep-mural-honoring-cop-killer/

  ”Shakur is on the FBI’s list of “Most Wanted Terrorists.”

  John McAdams, an associate professor at Marquette University, says he wasn’t expecting to see a mural featuring the fugitive and convicted murderer on campus.

  “What in the world were they thinking?” McAdams said.

  McAdams pointed out murals on campus are usually reserved to honor someone.”

  Svara
 10. michael

   /  06/10/2015

  Fredrik Wass anser att ljuga är rätt eftersom lögnerna ger en attitydförändring hos omgivningen som passar Wass,en ganska exakt beskrivning av hur psykiatriker menar att mytomani fungerar.

  Svara
  • Anders

    /  06/10/2015

   Det heter inte ljuga. Det heter ”provprata” och ”leka med tanken” när rätt personer gör det.

   Svara
 11. Jan

   /  06/10/2015

  Jag antar att de här beredskapsarbetena betalas med skattemedel? Titlar är väl en sak men påhittade titlar och amerikanska titlar i Sverige en annan. Senior rådgivare eller moderator? Är det samma sak som beredskapsarbetare med en politisk agenda betald av arbetsförmedlingen?

  Svara
 12. Kristian

   /  06/10/2015

  Henrik Alexandersson tipsar om hur SR rapporterar om mellanöstern.
  http://henrikalexandersson.blogspot.co.uk/2015/06/medieskuggans-dunkla-vrar.html
  (Timbros Eli Göndör har granskat.)

  Värt att se ett par gånger. Sammanfattning av mitt intryck hittills: ”Allt är USAs och kanske Europas fel. Ingen annan gör något självständigt utan är mest offer.”

  Svara
  • Jans

    /  06/03/2016

   Som Sykes–Picot efter första världskriget som det nyligen kommit en bok om och som även Dick Harrisson skrivit om på SvD. I princip allt våld i Mellanöstern försöker man f.n. förklara med de Europeiska segermakternas uppdelning av Mellanöstern efter första världskriget. Naturligtvis har det spelat roll men de flesta konflikterna i regionen går ju tillbaka mycket längre i historien än början av 1900-talet. Skulle regionen varit konfliktfri om inte segermakterna i första världskriget haft inflytande över regionen i 1900-talets början? Skulle shia och sunni varit kompisar? Villket bananmos. Wahabismen som är grunden till IS fanns på 1800-talet e.t.c. Det är något fundamentalt fel med Sverige när det gäller sådana här grejer. Allt är så banalt förenklat att ingen fattar någonting. USA är en hänsynslös stormakt men vad hade varit alternativen om inte USA funnits? Hitler och Stalins trevliga riken i kanske 100 år eller mer.
   http://www.svd.se/det-hemliga-avtalet-la-grunden-till-is-frammarsch

   Svara
 13. anonym

   /  06/10/2015

  På tal om att få säga vad man vill

  Är det inte sådant här som brukar kallas ”bara ett hål att tömma sig i” när män säger det om kvinnor?

  Svara
  • Jonte

    /  06/10/2015

   När män har sex med kvinnor bara för sexets skull utan tanke på relation eller känslor så är dom svin. Kvinnor som har sex med män av samma anledning är starka frigjorda kvinnor.

   Feminister visar upp precis lika mycket dubbelmoral som dom som kallar kvinnor dom ligger runt för slampor och killar för kungar

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/10/2015

   Eller för att byta könsfokuset: Stereotyp manlig haremsfantasi, där Han gör manliga saker och ha en flock med kvinnor som trånar och vill ha kuk.

   När kommer de här mupparna ut som parodiskt konstkollektiv?

   Svara
 14. Jonte

   /  06/10/2015

  Så talande att se Marcus Priftis i det där klippet, han förösker knappt ens dölja sitt agg mot Hesslow. Annars mycket bra klipp, gillade Hesslow skarpt, speciellt det han sa om genusvetenskap i början.

  Svara
  • Kristian

    /  06/10/2015

   Är det någon mer än jag som vill dödsstraff … nåja, höga dagsböter för att säga ”skillnaden inom gruppen är större än skillnaden mellan grupperna”?

   Svara
   • Jonte

     /  06/10/2015

    Ett klassiskt nonsensargument eftersom det inte säger nånting om hur stor genomsnittsskillnaden är. Och när man jämför grupper med varandra är det genomsnittsskillnaden som gäller.

    Svara
   • Den borde tas upp i varje diskussion om lönefrågan, så kommer feministerna snart att påpeka argumentets oriktighet

    Svara
 15. MiT

   /  06/10/2015

  länken i tweeten:

  Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2015

   Är väl som vanligt så att högstatusmän som Thorwaldsson är helt ok att svansa efter för en radikalfeminist som Palm. Det dom inte tål är män som inte kan ge dom något iform av status,pengar eller skönhet.
   Om man dessutom, som Thorwaldsson, är en socialdemokratisk och feministisk fackpamp så är väl lyckan fullständig för Palm.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/10/2015

    Man får dock bortse från vissa jämställdhetsrapporter angående föräldraledighet och maktordningen i barnfamiljshem som han basat för innan han tog över LO-kronan…

    Svara
  • michael

    /  06/10/2015

   Helt rätt Sverige är inte ett feministiskt föredöme.
   Sverige är ett feministiskt avskräckande exempel.

   Svara
 16. MiT

   /  06/10/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/10/2015

   Intressant är att statistiken är så jämn för de flesta frågor. Flickor ligger högre för diverse psykosomatiska problem, pojkar högre för ”Har svårt att sitta still och koncentrera mig”.

   Svara
   • Svenne

     /  06/10/2015

    Dvs flickor behöver bättre relationer, och pojkar behöver motionera mer…

    Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2015

   Och som vanligt vad gäller radikalfeminister som Palm så är det bara tjejer som mår dåligt i deras värld.Är säker på att även en ganska stor del av pojkarna mår dåligt men det är väl inte intressant för en radikalfeminist….

   Svara
   • Jans

     /  06/03/2016

    Killar som mår dåligt tar livet av sig sen några år senare, runt 20. Så de behöver inte lida så mycket som tjejerna.

    Svara
 17. MiT

   /  06/10/2015

  Svara
 18. MiT

   /  06/10/2015

  Helt makalöst…
  ”Förbud mot flaggor och nationalsång”
  http://www.expressen.se/kvallsposten/forbud-mot-flaggor-och-nationalsang/

  Svara
  • När kommer någon ”anti-rasist” o säger att det aldrig varit på tal om att förbjuda svenska flaggan o nationalsången vid avslutningar?

   Svara
  • Kristian

    /  06/10/2015

   Som sagt var: vi gick igenom det där för tjugo år sedan.
   Då var slutsatsen att antingen ser vi till att nationalsången och flaggan tillhör alla, eller så ger vi upp och lämnar dem helt åt ”rasisterna”.

   Svara
  • Svenne

    /  06/10/2015

   Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2015

   Det svenska samhället har ju fullständigt givit upp och böjer sig för alla andra utom sina egna infödda medborgare.Dom är så livrädda för att bli kallade rasister att dom inte kan tillåta några som helst nationella symboler i något sammanhang.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/10/2015

    Och det kan ju aldrig vara perfekt grogrund för en backlash *suck*.
    Jag hoppas pendeln stannar i mitten på väg tillbaka.

    Svara
 19. MiT

   /  06/10/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/10/2015

   Ja, de är ju logiskt, eftersom … vad?

   Ur artikeln:
   ”Det är ungefär som om du skulle betala skatt på det bröd som du själv bakar och äter upp.”
   Sluta ge (S) nya ideer!

   Svara
 20. Svenne

   /  06/10/2015

  Åsa är ju så snäll & omtänksam…

  Svara
 21. MiT

   /  06/10/2015

  Svara
 22. Svenne

   /  06/10/2015

  Svara
  • Jans

    /  06/03/2016

   I detta fall heter redaktionen i fråga ”Konflikt”.
   Hmm…. är det något vi känner igen från förr?
   Javisst ja, redaktionen som tog ära och heder av den journalist som tidigt varnade för jihadism i Sverige.

   Glöm aldrig, glöm aldrig, glöm aldrig:
   http://www.svt.se/ug/jag-trodde-pa-journalistiken

   Svara
 23. MiT

   /  06/10/2015

  Ja jävlar i det, det blir nog inte roligare än så här idag! Namnet ger inga associationer alls till något annat… 😛

  Svara
  • Svenne

    /  06/10/2015

   Men vafan, vad är de för puckon?
   ‘Men IS är inne nu förstår ni, vi kör något liknande – det ger massor med PR!’

   Svara
  • Kristian

    /  06/10/2015

   Märkligt val. Trodde de blivit uppköpta av Microsoft.

   Svara
  • Jans

    /  06/03/2016

   Men allvarligt, skall vi ge bort ordet för fruset vatten till jihadistmördare? Fortsätt att använda ordet is, IS, iis på så många sätt det bara går. Osynliggör daesh aspirationer på att vara en stat.

   Svara
 24. Svenne

   /  06/10/2015

  Svara
 25. MiT

   /  06/10/2015

  Läs hela tråden

  Svara
 26. Någon som såg det där debattprogrammet där kvinna först bedyrade att IS är en stat, inte en terrororganisation. Kort därefter slog hon fast, att IS massakrer inte kan vara folkmord – för bara STATER kan utföra folkmord! I den skallen har någon liten zombie haft kalas.
  Det värsta som någon svensk statsminister har sagt sedan Palmes dagar är Lövens förnekande att Atatürk-fascisternas etniska rensning av Turkiets vara folkmord. I konsekvensens namnskulle då inte folkmordet i Rwanda vara folkmord, och så vidare.

  Nej, den där neanderthalskallen är inte min statsminister.

  Svara
 27. MiT

   /  06/10/2015

  Nu kallar man visst asfaltsskojarna för ”vildcampare”. SVT alltså, först kompetensregn och nu vildcampare…
  ”Norrköping tar strid mot vildcamparna”
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/norrkoping-tar-strid-mot-vildcamparna

  Svara
 28. Svenne

   /  06/10/2015

  ”Överlag verkar kongressmotionärerna förläst sig på George Orwells 1984 genom kreativt användande av ord och syn på samhället.”

  Svara
  • Pelle2

    /  06/10/2015

   Det sjuka är väl att ingen vet om inte partiet kommer driva igenom dessa förslag i regeringen.Partiet är ju tillräckligt verklighetsfrånvänt för att kunna göra det..

   Svara
 29. Svenne

   /  06/10/2015

  Svara
 30. Svenne

   /  06/10/2015

  Svara
 31. David

   /  06/10/2015

  Just så här uttrycker sig en fiende till yttrandefriheten och det fria ordet anno 2015. Inte genom att kräva statlig censur, utan mer subtilt genom att förorda ett debattklimat där människor med uppfattningar som inte överensstämmer med de officiellt godkända skall uppleva ”ett motstånd, en känsla av att behöva begränsa sina negativa åsikter”. Detta i syfte att ”skapa en beteendeförändring”, vilket alltså innebär att de slutar uttrycka sig avvikande.

  Synsättet känns igen från de flesta totalitära samhällen där ordet anses vara för farligt att släppas fritt, och där medborgarna helst bör förmås att själva inse det kloka i att hålla sig innanför de fastlagda ramarna. Slutmålet är också att den fria debatten skall inskränkas och likriktas genom att avvikande röster förmås att tystna. I utbyte skall en konsensuskultur införas som utgår från en viss påbjuden värdegrund.

  Svara
 32. Anonymouse

   /  06/11/2015

  ”Moira von Wrights uppdrag som rektor för Södertörns högskola löper ut den 30 juni 2016 och i samband med det väljer hon nu att inte ställa upp för en förlängning av sitt förordnande.

  – Jag har genomfört det mesta jag föresatte mig som rektor för Södertörns högskola, säger Moira von Wright. Arbetet med att skapa en sammanhållen högskola har kommit långt. Vi har nu en organisation där ansvar och befogenheter går hand i hand och där ekonomin är i balans. Vi ser att allt fler studenter söker sig hit, trivs, och genomför sina studier här. Därtill har vi också nått ett gott anseende nationellt och jag ser campusutvecklingen som mycket positiv. Södertörns högskola har tagit ett stort kliv framåt i sin utveckling och nu när jag blickar bakåt är jag stolt över vad vi har åstadkommit.”

  http://www.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=rektor_moira_von_wright_valjer_att_avsluta_sitt_uppdrag_nar_forordnandet_loper_ut_1433747456945

  Svara
 33. Jans

   /  06/03/2016

  Svara
 1. Biologi eller social konstruktion? Jag menar gener eller kulturella val? | bittergubben
 2. Radikalfeministiska läkarstudenter i Lund kräver Trigger warnings och Safe Spaces | WTF?
 3. Han glömde #tackanej | WTF?
 4. Kunskapsanalen slår till i sommarvärmen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: