Hur känns det som t ex moderatväljare att egentligen ha röstat på MP ?

Idag testades ju #DÖ på allvar och det blev så komiskt att alliansen inte ens ville rösta på sitt eget förslag.

alliansväljareochdö

Jag förstår inte hur de ska kunna se sina egna väljare i ögonen? Vad de gör är ju att de säger att de inte tror på sin egen politik som de gick in i valrörelsen med? Den som de fick sina röster för att driva? De underkänner ju sin egen politik totalt och erkänner att de lurat sina väljare i valet?

För #DÖ innebär ju att man ger MP (och V) grönt ljus (ledsen, kunde inte låta bli…) för deras politik. Det är resultatet. Måste vara skitsvårt att hävda att man är i opposition när man bara säger ”Kör, vi godkänner allt i förväg ändå!”?

Hur kan man INTE rösta på sin egen politik och samtidigt se sina väljare i ögonen?

Ska bli ganska intressant att följa partisympatiundersökningar framöver, jag gissar att ett parti kommer att öka dramatiskt…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. MiT

   /  06/16/2015

  Här beskriver Anybody hur det känns i alla fall

  http://anybodys-place.blogspot.se/2015/06/jag-skams.html

  Svara
 2. MiT

   /  06/16/2015

  Läs alla svar hon får…

  Svara
 3. Ivar Ljb

   /  06/16/2015

  Kindberg Batra har öppnat sitt hjärta för vänstern.

  Svara
 4. Jag är glad att jag inte röstade på alliansen. Eller något annat riksdagsparti. Fy fan för allihop!

  Svara
 5. johnson

   /  06/16/2015

  Anna Kinberg Batra (M): ”Klart jag vill att alla följer MP” ..(creepy.. felprogrammerad
  robot)

  Svara
 6. Fredde

   /  06/16/2015

  Kan det inte vara så att det vi nu ser är slutet på spelet SvartePetter, trist att vår tid blivit ett politiskt spel men den utvecklingen tror jag vi alla kan vara eniga om. I detta spel har nu Alliansen fört vårt land mot en systemkollaps, enda sättet att på riktigt bygga upp något nytt.

  Vi har under många år byggt upp ett land som i stort sätt endast består av en gigantisk grupp medelklass. Vi har genom en homogen befolkning skyddad av ett tryggt välfärdssystem gjort oss av med arbetarklassen. Detta har omöjliggjort att vi kunnat behålla den så viktiga tillverkningsindustrin, då denna kräver en arbetarklass. Ingen produktion inget inflöde av pengar.

  Det vi nu ser är en enorm ”produktion” av arbetarklass till Sverige samtidigt som vår välfärd kommer att kollapsa, detta kommer ske inom 4-8 år.

  Vad kan då vara bättre än ett gäng idioter som är villiga att sitta vid rodret ”i minoritet” när välfärden kollapsar, S som ska vara välfärdens garanter kommer vara de som slutgiltigt ser till att den går under.

  Den som sedan får äran att bygga upp från scratch, Alliansen och/eller SD kommer att ha en stor pool av arbetarklass som för en billig penning kommer att kunna utföra en mängd låglönejobb.

  Det kommer bli värre, mycket värre innan det blir bättre!

  Men att det kommer bli bra det är jag övertygad om, tror jag här i mitt ”gated community”😬

  Svara
 7. Erik

   /  06/16/2015

  Det ska bli oerhört spännande att läsa kommentarer till Marteus senaste krönika: http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/universitetet-kan-inte-vara-ett-rosa-kuddrum/

  Utdrag: ”Det finns självklart ett otal jönsar av manligt kön i denna nyintoleranta väckelserörelse. Men den tycks i hög grad vara kvinnodriven. Och den är bokstavligen oacceptabel. Kvinnor som inte står ut med fria tankar och smärtsamma ämnen bör ägna sig åt något annat än högre studier. Starta ett kaninpensionat!
  Många rop på censur tycks bottna i att kvinnor vill skydda, inte sig själva, utan andra kvinnor som kanske lider av det ena eller andra. Det är empatiskt och solidariskt. Kvinnor ÄR bra på gruppkramar. Men det är inte sunt. Kvinnor måste upphöra med ofoget att odla och understödja varandras sorger, rädslor och trauman.
  Krav på triggervarningar och säkra rum fungerar förstås också som kvinnlig härskarteknik. Man vill ha makt, sätta agendan. Och vilken kvinnlig strategi är väl mer beprövad än den att falla i strategisk gråt?
  Men det är ett beteende som passar bättre i ett dockhem än på ett universitet”

  Svara
  • Ivar Ljg

    /  06/17/2015

   Gick inte Marteus hårt åt Per Ström en gång i tiden?
   Har hon kommit på bättre tankar?

   Svara
   • Svenne

     /  06/17/2015

    Marteus har gjort en u-sväng… Känns overkligt på något sätt.

    Svara
    • Rick

      /  06/17/2015

     Marteus har blivit vuxen. Lite senkommet, förstås, men ändå…

     Svara
    • Malte Lindeman

      /  06/17/2015

     Nåja, det är kappan som vänder i vinden vi ser. Helt vanlig självbevarelsedrift.

     Svara
  • Pelle2

    /  06/17/2015

   Marteus har blivit riktigt bra ! Undrar hur länge det dröjer innan Twittervänstern och radikalfeministerna börjar kalla henne kvinnohatare,Breivikare och en kvinnlig onkel Tom för patriarkatet ?
   Samhället håller på att helt köra i diket med sin postmodernism,radikalfeminism och identitetspolitik… Tur då att det finns ett fåtal debattörer som håller på att vakna upp.

   Svara
   • Opie

     /  06/17/2015

    Marteus är en ryggradslös opportunist som är tidigt ute med fingret i luften. Hon är rädd om sin inkomst och vänder nu kappan efter vinden, och ni går alla på det.

    Svara
    • Pelle2

      /  06/17/2015

     Vet inte om det finns något för henne att vinna på att vända ryggen åt radikalfeminismen och identitetspolitiken redan nu. Vi har ju en uttalat feministisk regering och de flesta opinionsbildarna och inflytelserika människorna bekänner sig ju till den feministiska statsreligionen åtminstone officiellt.
     Om hon skall klassas som opportunist måste hon ju veta att en vändning är på väg.
     Det kan ju faktiskt tänkas att hon har förlorat tron på radikalfeminismen,postmodernismen och identitetspolitiken och vill leda debatten och handlandet i en annan riktning.

     Svara
     • Opie

       /  06/17/2015

      En vändning ÄR på väg, tecknen hopar sig, det tror jag är uppenbart för de flesta. Frågan är hur lång tid det tar och hur illa sakernas tillstånd kommer hinna bli. M har allt att vinna på att vara tidigt ute som kritiker av idpol, få kommer minnas hennes misandri och demokratiförakt, se bara på kommentarerna här.

     • Ivar L

       /  06/17/2015

      Då är det väl snart dags för Linda Skugge att byta till antifeminism igen. Hon har ju bytt några gånger nu.

 8. MiT

   /  06/16/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/17/2015

   Ja, varför?

   Svara
 9. Bo

   /  06/16/2015

  För min del kommer jag rösta på SD i nästa val. Trots att jag inte har mycket till övers för deras politik, förutom att de tar migrationsproblematiken (obs inte utmaning) på allvar, blir det så. Jag kommer aldrig mer att rösta på ett alliansparti. Alliansen gjorde som en känd hockeyspelare sa en gång: ”vi pissade på dom”. I detta fall gäller det deras egna väljare och inte motståndarna. Är så upprörd,att jag knappt kan skriva när jag tänker på den skenheliga ”debatten” som förgick röstningen. Heder till de moderater som vägrade bli en del av taskspeleriet.

  Svara
 10. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 11. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 12. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
  • trygga gröna jobb

   En motsägelse om något. De är troligtvis inte gamla nog, så de har troligen lyckats att missa att hittills har motsatsen gällt, inklusive att de ”gröna” jobben konkurerarat ut fler riktiga jobb än vad de genererat. Befolkningen i Spanien har bra erfarenhet av detta …

   Svara
 13. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 14. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 15. Chr Ewrk

   /  06/17/2015

  Finns så klart en baktanke med DÖ från M och det är att de ska vinna nästa valperiod och då gynnas av överenskomelsen. Men skulle de inte göra det då bryts den sannerligen upp.

  Svara
 16. Svenne

   /  06/17/2015

  Svara
 17. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 18. Svenne

   /  06/17/2015

  Beröm av illröde Greider…

  Svara
  • Tor

    /  06/17/2015

   Detta om något borde ”de Nya” förstå. När Greider inte bara tycker det är bra, utan att det är riktigt vackert, förstår alla till vänster om vänsterpartiet att det är riktigt fel.

   Svara
   • Tor

     /  06/17/2015

    Ska förstås vara till höger om vänsterpartiet….

    Svara
  • http://touch.metro.se/kolumner/sofia-borde-gift-sig-med-daniel-i-stallet/EVHofo!le5vhPRc7ikRI/

   + Bra förslag från Miljöpartiets kongress att 16-åringar bör kunna rösta i allmänna val.

   MP:s räddning av deras omogna ”politik”, låt oerfarna och relativt lättledda rösta på dom. Så ogenomtänkt och omogen tanke det någonsin kan bli. Helt i linje med Greiders tankeverksamhet i övrigt …

   Svara
   • Pelle2

     /  06/17/2015

    Fridolin framstår ju som en 16-åring så han skulle väl passa bland 16-åriga väljare…

    Svara
   • Grodan Boll

     /  06/17/2015

    Det skulle nog gynna SD också.
    Framför om de tillåts förklara arbetsmarknaden och hur den ser ut mer specifikt för unga människor utan arbetserfarenhet/utbildning.

    Svara
 19. MiT

   /  06/17/2015

  Svara
 20. Pelle2

   /  06/17/2015

  Finn Bengtsson och den andra Moderaten/allianspolitikern borde starta ett nytt parti där dom lovar att inte ställa upp på DÖ utan driva en riktig Moderatpolitik.Skulle tro att dom skulle kunna få väldigt många röster.
  Undrar för övrigt varför Alliansen ställer upp på DÖ ? Kan det vara för att de känner sig rädda för att gå ut i en ny valrörelse med helt nya partiledare i två partier och flera partier som har tappat tunga namn från regeringsperioden ?
  Är heller inte säker på att Kinberg-Batra är en tillräckligt stark partiledare för att kunna vinna ett val. Hon har lika mycket karisma som en skyltdocka och jag kan ärligt inte säga vad hon egentligen vill driva för politik efter hennes månader som partiledare.

  Hon är säkert en duktig partitjänsteman men jag tvivlar på att hon har kapacitet att vinna ett val..

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/17/2015

   kan ärligt inte säga vad hon egentligen vill driva för politik efter hennes månader som partiledare.

   Det här kan vara en bidragande orsak.

   Svara
   • Kristian

     /  06/17/2015

    Tja, Reinfeldt förblev ju i stort ett chiffer efter åtta år, så …

    Svara
 21. Rick

   /  06/17/2015

  Hur känns det nu, frågar Toklandet? Tja, det känns väl som om man precis fått det avgörande beviset för att ens fru är otrogen…nu har dock min fru inte varit det, utan mitt parti. Jag är faktiskt glad för att det blev så och inte tvärtom 🙂

  Svara
  • Trolletplit

    /  06/17/2015

   Ni må ”icke” förlåta dem. Ty de vet icke vad de gjort.
   Nu har SD två bollar att spela med.
   Enda partiet som har heder och enda partiet i opposition.
   Enda partiet som inser att det är en fara för landet med invandring av enorma mått.

   Som liberal måste jag ska rösta på Sd, för att stå upp för mig själv.
   Vila idioter det finns i alliansen.

   Svara
 22. Bladet

   /  06/17/2015

  När tjejer står för sexistiska studentbanderoller rubriceras de såklart som ”sköna”.

  http://lajkat.aftonbladet.se/de-13-skonaste-studentflaken-fran-studenten-2015/

  Svara
 23. Så, framtill nästa val – när det nu kommer – behöver ingen diskutera politik för det finns bara 2 partier kvar och vi vet vad de vill. Antingen är man DÖ eller SD. Och dö tänkte jag inte just nu, har liksom annat planerat.

  Svara
 24. Anders Senior

   /  06/17/2015

  När inte ens Moderaterna själva röstar på Moderaterna, kan någon förklara hur de tänkt sig att motivera väljarna att rösta på dem i nästa val?

  Svara
  • Liten

    /  06/17/2015

   Bra fråga. Ingen anning. Jag förstår inte att de (Moderaterna) inte fattar vad det är de håller på med. Jag kunde lika gärna röstat på Kalle Anke partiet.

   Svara
 25. Kommunisterna i rödgröna vs kommunisterna i alliansen…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: