Särbehandla efter ras och etnicitet?

Det är ju alltid aktuellt i Sverige av någon anledning, kanske beror det på de ”stolta” traditionerna med institutet eller kanske beror det på hjärnsjukdom hos de som vill det? Jag vet inte, inte mer än att det verkar frodas i vissa kretsar så smittsam hjärnsjukdom kanske är svaret?

För ett par dagar sedan så publicerades en debattartikel i GP, ”Nytt centrum mot rasism får fel vetenskaplig inriktning”. Vad det handlade om var att det var fel hudfärg och inget annat tyckte en massa märkliga professorer, docenter och andra. Jag lovar att om man söker på alla de som INTE skriver ut att de är genusfolk så hittar man nog det ändå hos dem.

Bo Rothstein ger dem svar, ”Ska vi registrera GU:s forskare efter ”ras”?

kvalitetsforskning

De jättemånga som skrev under den första anser själva att deras forskning har ”hög kvalitet” naturligtvis.

kvalitetsforskning1

Så var det med den höga kvaliteten. De är Trabanterna i bilparken och inget annat.

**********

Patrik Kronqvist i Expressen frågar sig ”Kan Bengt vara en svart kvinna?”, en berättigad fråga i det galna Sverige…

bengtsomsvartkvinna

Det skulle vara roligt att se en aktivistisk Jörgen eller en spexig Bengt…

**********

Även Henry Bronett tar upp den här märkliga saken, ”Bisarr fixering vid kön och ras i Sverige”. Bisarr fixering är rätt ord för saken.

**********

En av de mer ohederliga artiklarna de senaste dagarna står Carina Bergfeldt på Aftonbladet för, ”Ondskan har ingen etnisk tillhörighet”. Hon skriver att hon fått en massa mail från Thomas, Anders och Robert.

Man ska inte ta upp etnicitet säger hon för att därefter rada upp svenskar! som är grova brottslingar. Syftet är givetvis att visa hur ruttna och dåliga alla svenskar är. Tur man inte är etniskt svensk…

Hon bevisar hur ruttna svenskar är genom statistik från BRÅ. Hon ringde BRÅ skriver hon, jag gissar att hennes ”ringde BRÅ” är samma sak som när Schyffert ”kontaktade självaste OECD”… Statistiken är från 2005 eftersom det var sista gången de offentliggjorde sådan. Anledningen till att man slutade redovisa torde var och en enkelt förstå, det gick lätt att utläsa vissa gruppers stora överrepresentation inom vissa brottstyper.

nollkommafyrapromille

0,4 promille, det är väldigt lite, det kan vi vara överens om.

tvåkommatvåpromille

Vi kan också vara överens om att 2,2 promille också är väldigt lite.

Men som vi vet sen tidigare är sånt som överrepresentation inte något för Aftonbladets journalister. För vad siffrorna säger är att det är enormt mycket vanligare med misstänkta gärningsmän bland utrikes födda, 0,4 per tusen jämfört med 2,2 per tusen. Det är en gigantisk skillnad, 4,5 gångers överrepresentation! Antalsmässig är det fortfarande väldigt lite dock. Men hur man än vänder på det så är det en jättestor överrepresentation. Och då finns alla danskar, tyskar och så vidare i gruppen i gruppen utrikes födda. Och detta var 2005, efter det har gissningsvis invandringen från grupper som då var mest överrepresenterad bland gruppen utrikes födda ökat enormt så om man idag skulle bryta upp siffrorna så skulle nog överrepresentationen för de grupperna vara väldigt mycket högre än 4,5.

bergfeldt1

bergfeldt2

De två exemplen ovan säger ju ingenting alls eftersom hon inte skriver ut hur många som inte är ”svennebananer” (hennes nedlåtande uttryck, inte mitt) som gör samma sak.

Vad tror hon att man vinner på att försöka försköna verkligheten? Tycker hon inte att det är ett problem att det redan 2005 fanns en jättestor överrepresentation bland våldtäktsmisstänkta i gruppen utrikes födda? Och det är inte bara i kategorin misstänkt för våldtäkter de var överrepresenterade utan i många olika brottstyper. Hon kunde ha offrat en rad på att skriva ”det är en stor överrepresentation med 2,2 promille och det är ett problem vi måste ta tag i och inte köra ned huvudet i sanden”, det hade varit ärligt. Men hon offrade inte en rad på det utan litar nog på att de flesta inte bryr sig eller förstår. Samtidigt som hon skriver det ovan utan att ha med jämförande för utrikes födda eller födda i Sverige med utrikes födda föräldrar. Det är oärligt!

Hela hennes artikel andas oärlighet och en sjuklig vilja att försöka framställa svenskar som så dåliga som möjligt. För henne verkar fakta som visar ”fel” saker inte önskvärda istället för värdefulla för att belysa problem så man vet vad man ska jobba mot. Om man hela tiden förnekar ett problem hur ska man då kunna jobba för en lösning?

Jag förstår inte varför, vad vinner man på det?

********************

Bashflak: ”Tre vågor

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Intenso

    /  06/18/2015

   Göran Hägglund har haft en något krystad diskussion om ämnet idag på twitter och han ser minsann inga problem alls. Nä, nä Göran. Men all heder för att du står för ditt/ert beslut.

   Svara
  • Bo

    /  06/18/2015

   Heder till Josefin Utas för den artikeln. En av mkt få mp-politiker som jag hyser respekt för. Men uj, uj vad hon kommer få SD smetat på sig. Kommer inte bli förvånad om krav kommer på att hon ska uteslutas pga ”fiskeri i grumligt vatten”.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/18/2015

    Till skillnad från Åsa Romson har nog Josefin miljövänlig bottenfärg när hon fiskar i grumliga vatten.
    😀

    Svara
 2. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2015

   Jag älskar redan uttrycket.
   ”Trabantforskare”.
   Kan dessutom avledas till ”trabanteri”.
   Klockrent. Lika lysande som ”Arnstadism”.

   Svara
 3. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
 4. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
 5. Ivar L

   /  06/18/2015

  Det var en artikel liknande Carina Bergfeldts i SvD också. Där talades det också om ”ondska”. Syftet är naturligtvis att vi svenskar skall vara fortsatt positiva till Europas (världens?) generösaste flyktingmottagande. Men jag tror det är relativt verkningslöst. Hon når de redan frälsta inte mer.

  Problemet med resonemang av det här slaget är att de ofta blandar ihop ett enskilt dåd och statistik. Statistiken visar på var problemet är störst men författarna har ju helt rätt i att ”ondskan” (jag tycker uttrycket är problematiskt men hittar inget bättre) kan finnas var som helst. De har rätt i att det inte är rationellt att enbart vara rädd för invandrare. Dessutom är det ju utan tvekan så att det värsta massmordet någonsin i Nordens moderna historia faktiskt begicks av en infödd norrman, inte en invandrare med krigspsykos.

  Så på individuell nivå är det kappast rimligt att gå omkring och betrakta invandrare som farliga och svenskar som ofarliga. Men om man vill minska brottsligheten är det utan tvekan invandrargruppen man främst skall inrikta sig på.

  Svara
  • William Haines

    /  06/18/2015

   Frågan är väl VAR man ska titta på orsakerna till överrepresenteringen – är det pga att de har invandrarbakgrund eller det faktum att de ofta hamnar i dåliga socioekonomiska förhållanden i segregerade förorter?

   Men oavsett så är det ju viktigt att man kollar på problemet för annars så löser det sig inte.

   Svara
 6. Rothsteins sågning av kollegerna från GU är lika skoningslös och brutal som utfallet skulle bli om ‘det riktiga landslaget’ mötte herrlandslaget i fotboll.

  Nytt uttryck ‘Trabantgeneral’

  Svara
 7. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/18/2015

   Kan den mannen komma med hederliga argument?

   Svara
  • Kristian

    /  06/18/2015

   Är logiken här ”säger inte ständigt att hon hatar Avpixlat” –> ”gillar Avpixlat”?
   Alltså inte logik.

   Svara
  • Erik

    /  06/18/2015

   FLASH: Vänsterextremistisk stalindyrkare och terroristkramare är fortfarande dum i huvudet.

   Svara
 8. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Nilsson

    /  06/18/2015

   Borde inte ”Fatta Man” bestå av fler rasifierade män? Någon får kontakta Rättviseförmedlingen.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2015

   Gäsp….
   So 2009.
   Är det från Minnenas Television?

   Svara
 9. Jonte

   /  06/18/2015

  Svara
  • genusfoljaren

    /  06/18/2015

   Hoppas de fortsätter tycka så, Då är marxist-feministerna borta efter en generation.
   Glömda, men inte saknade!

   Svara
  • robjoh

    /  06/18/2015

   Jag är rätt övertygad om att de flesta kvinnor skulle stödja patriarkatet om så var fallet…

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/19/2015

    Jo, Kampen får ta paus när fittan ska ha sitt.

    Svara
 10. MiT

   /  06/18/2015

  Undrar om Svante Tidholm själv har en bakgrund som ”värsting” av något slag? Är han ett reformerat svin? Något som han nu gärna vill slippa ta ansvar för utan hellre vill smeta ut sin personliga skuld på alla?

  Svara
 11. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Lövet

    /  06/18/2015

   Ali Esbati framstår som ett riktigt vidrigt kryp!

   Svara
 12. Svenne

   /  06/18/2015

  + kommentarer…

  Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2015

   Fast hon har fel.
   Utvisning är det rätta.

   Svara
   • Kristian

     /  06/18/2015

    Kanske fängelse först? Kan vara värt att betala mat och husrum om man vet att de inte strider. Se det som indirekt bistånd.

    Svara
   • Nästan, transport till Haag. Går snart att fylla ett helt flygplan …

    Svara
 13. Svenne

   /  06/18/2015

  SD:arna firar idag…

  Svara
  • Svenne

    /  06/18/2015

   Hur var det nu: skulle #DÖ hålla SD borta från makten,
   eller föra SD till makten? #undrar

   Svara
 14. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2015

   Eller så är det en så’n där systerskapsmysfeministisk tolkning av ”aggressivitet”. Alla män som inte håller med är aggressiva typ. Alla som inte håller med feminister är hustrumisshandlare liksom.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/19/2015

   Imponerande.
   Robert Hannah halkade in på ett personkryssat bananskal och gör nu allt för att cementera sig i de mest mainstreama fållorna. Stenhårt jobbat killen!

   Svara
 15. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/18/2015

   Så det fanns inga sexleksaker att recensera eller dokusåpor att gästspela i, men karriären behövde lyftas?

   Svara
  • Barn som slagträ? Vissa gör allt för att bli uppmärksammande i media. Börjar intäkterna att sina …?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/19/2015

   Klädde sonen i kjol… och plåtade honom och vände sig till Expressen.
   Ett av ovanstående anser jag som tolerant HBTQ:are är ok beteende.

   Svara
 16. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
 17. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Erik

    /  06/18/2015

   Vissa dagar är jag oerhört tacksam för att datorinnehav inte gör en licenspliktig.

   Svara
  • Leif

    /  06/18/2015

   SR är bortom all räddning. Nu har man nått ner till klottret på offentliga toaletter.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/18/2015

    P3 är en skoltidning/kompistwitter för urspårade högstadieelever?
    Eller har jag missat något?

    Svara
  • Grodan Boll

    /  06/19/2015

   Från redaktionen som gav oss: ”Roberts analfistskola”.
   Och det är bland det bättre de använt mina licenspengar till.

   Svara
 18. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • David

    /  06/18/2015

   Om Bengzing vill vara normkritisk och könskuppa så kan hon väl lämpligen börja med sig själv istället för att hänga ut barn som inte kan försvara sig. Ett tips är att hon odlar mustasch och börja handla herrkläder på Jula. Något säger mig dock att så inte kommer att ske.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/18/2015

    Nej, inte nu när hon börjar bli lite bedagad. Då blir det ännu viktigare att framhäva det kvinnliga. Se lite sexigt manlig ut funkar bara när man är ung så det tåget har hon missat. Antagligen patriarkatets fel.

    Svara
 19. MiT

   /  06/18/2015

  LO verkar ha gått bananas på twitter…?

  När man säger ifrån och visar upp det blir man ju kallad hatare?

  Hehehe, tror nog det började när han insåg att han kan utnyttja det…

  ”Bryta struktur”…

  Och vad gör Rättviseförmedlingen där?

  WTF?

  Fast den här är nog fel va? Eller har det slunkit in en katt bland hermelinerna?

  Svara
  • Trolletplit

    /  06/18/2015

   Den enda feministregeringen i världen…
   Stassministern:
   – Ja och så bra det går. Hurra. Alla i landet Sverige är jämlika och ingå problem syns eller hörs.
   – jag är inte nöjd.
   -åh, en vit kränkt medelålders man som är rasist och hatare. Skjut honom. Så nu är Alla nöjda er eller hur?
   Och tystnaden bredde ut sig

   Svara
  • Kristian

    /  06/18/2015

   ”The five little words that betrayed Emma Watson”
   http://freethoughtblogs.com/hetpat/2014/09/23/the-five-little-words-that-betrayed-emma-watson/

   Janet Bloomfield:
   ”What pisses me off about that hashtag is not that Emma Watson is a prissy, spoiled, rich white woman, who thinks she’s oppressed. She’s hardly the only one. What really pisses me off about that hashtag, is that ‘He’ is already doing everything for ‘She’. ”
   (JBTV3 på youtube för den som vill höra 10 minuter statistik.)

   Svara
  • ”Smart”? Det ordet används bara idag vid rena bedrägerier och visar på motsatsen. Lurar bara de som inte redan är det …

   Svara
 20. Bo

   /  06/18/2015

  Baudin alltså….. nu är han ute efter att ”scora” feministpoäng! Han kan fan inte tro själv på det han säger: ”Vi har ett samhälle där kvinnor&tjejer inte har samma möjligheter till ett jobb som män” Vilken total BS! Leva i Sverige med alla helvetes möjligheter. När jag ser detta undrar jag vad Svenne på verkstadsgolvet tänker om fackpamparna! Dags att packa väskan och rymma landet? LO ”goes bananas” är i underkant.

  Svara
  • Svenne

    /  06/18/2015

   Svenne är inte glad alls, kan jag meddela…:)

   Svara
 21. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
 22. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/18/2015

   Det känns som ett sätt att minska invandringen utan att det skall vara för uppenbart att det är det man gör. När ryktet når krishärdarna att alla svenskar är spritt språngande galna, kommer folk att söka sig annorstädes.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/18/2015

   De gäller att bränna pengarna så snabbt man kan så man kan äska mer, och mer, och mer…

   Svara
 23. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
  • Erik

    /  06/18/2015

   FLASH: Feminist sätter likhetstecken mellan kvinna och monster.

   FLASH: Ordförande i fackförbund kräks och berättar allt om det på Twitter.

   Svara
 24. Ivar L

   /  06/18/2015

  Totalt OT personlig reflektion:
  Jag hittade hit till Toklandet för jag var trött på den feministiska medierapporteringen men numera är man så van vid just det att man liksom sållar omedvetet. Stänger av örat, hoppar över artikeln, byter kanal e.t.c.

  Numera läser jag här som ren underhållning. Alla hjärndöda människor som Twittrar feminism och identitetspolitik är nästan ren underhållning. OK, lite tragiskt är det eftersom de har makt men mest är det bara kul. De är ju fullständigt orlmligt dumma i huvudet. Jag fattar inte att detta man läser vecka efter vecka faktiskt är postat av riktiga människor, journalister, politiker, artister… Mängder med människor som man hade en viss respekt för är sänkta i dy för all framtid.

  Svara
 25. Return of kings

   /  06/18/2015

  Som Ivar L så hittade jag hit av någon slump och vill passa på att tacka Toklandet som sätter fingret på en del av dårskapen i åsiktskorridorens Sverige. Följt den amerikanska manospheren i ett par år och det är samma problem där som här bara att Sverige har gått ännu längre med hjärntvätt av sina medborgare gällande feminism och invandring. Glädjande nog så vaknar fler och fler, vilket syns på kommentarer, på de platser som fortfarande tillåter dessa.

  Svara
 26. MiT

   /  06/18/2015

  Svara
 27. Svenne

   /  06/19/2015

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: