Äntligen uppdateras Bechdel-testet!

Det är Ida Kjellin, som i DN:s storasyster ETC, beroende Fi, utvecklar Bechdel-testet så det blir jämställt på riktigt, ”Vi behöver ett genustest även bakom kameran”! Nu är det äntligen slut på alla gubbiga filmer som toppar listorna! Äntligen ska alla tycka om rätt sorts filmer!

idatestet

Genialiskt! Men varför nöja sig med unkna 40% när alla ändå vet att riktig jämställdhet börjar vid ungefär 130%? Men helt rätt, en måste ju börja någonstans så inte gubbarna blir ensamma på toppen. Med Ida-testet så är snart alla filmer som produceras med på topp 15-listan! Jag tror min själ att alla kommer att vinna Oscarsstayetter också om testet slår!

Alla vet ju att det alltid bara är toppen av något som räknas? Det bevisas ju av att alla vet att det viktigaste som finns är börsbolags-vd:ar och om det är en man så har alla män i Sverige samma status och makt som vd:arna på topplistan av de största bolagen i Sverige. Och att det på sådana positioner behövs särskild kompetens som bara kvinnor kan ha och att den särskilda kompetensen inte alls passar på jobb som är utsatta, farliga, skitiga eller tunga. Så nu när vi har slagit fast och bevisat att det bara är toppen som räknas kan en se hur det ser ut på topp 15-listan nu om en går efter Ida-testet

idatestet1

Där ser en, 3 stycken av 15 bara. Nästan 0% alltså!

idatestet2

Men Ida vet som tur är vad det beror på för det presenteras på Tumblr under en blogg som heter ”Shit People Say To Women Directors & Other Women In Film”! För det som står på en Tumblr-blogg är givetvis likväl för Ida som för oss riktiga Södermalmsfeminister SANNINGEN och gäller för alla människor! Det går helt enkelt inte att ifrågasätta vad som står på en Tumblr-blogg om den är feministisk. Ifrågasätter en en feministisk Tumblr-blogg så är en en rasist och nazist! Alla feminister förstår ju också det självklara att ju fler rörliga gifar man använder i bloggen desto mer rätt har man!

Ida-testet kommer vid godkänt göra att alla filmer är toppfilmer. Ja, om de förbättrar testet lite alltså! Att en ska vara nöjd med bara 0% bakom kameran vilket 2 kvinnor av 5 totalt innebär i praktiken duger ju inte, eller hur?

Vi måste sätta stopp för det omänskliga förtrycket som feminister i Sverige utsätts för! Tänk att en som feminist i dagens Sverige behöva titta på filmer som män har gjort, filmerna är dessutom på topplistor  :-/

Skandal, någon måste avgå!

Nä, bättre att lyssna på Anna Serners visdomsord

anna_serner

Mot dom – alla slem!

PEPP!

MVH

PEPPelina

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. Kristian

   /  06/23/2015

  ”Genustest även bakom flötet”, läste jag.

  Svara
 2. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
 3. Konstigt, konstigt – i dessa sammanhang kräver feministerna INTE att andra grupper ska vara representerade – etnisk grupp, religion, sexuell läggning, funktionshinder etc. Mot dessa diskriminerade visar feministerna ett kompakt kärringslem.

  I alla sammanhang ska det vara rättvist – varför ska man diskrimineras bara för att man är en kommunistisk, vänsterhänt, färgblind transsexuell samojed som bekänner sig till zoroastrismen och har ADHD och laktosintolerans?

  Sedan verkar det som om man bara kräver hälften av bekväma, bra betalda jobb med status? Hur är det på våra reningsverk där man silar bort bajset från pappret, eller gaturenhållning, eller linjemontör för högspännings-elnät, murare, betongarbetare, stålverk mm?

  Den verkliga sexismen är ju att man låter kvinnor flumma ut med de mest besynnerliga utspel – och därmed göra bort sig för evigt, eftersom det som skrivs på nätet stannar kvar på nätet. 68-vänstern och 70-talets bokstavskommunister har ju tur – de var ju i farten BI – before Internet. Så icke för feministerna som kommer att få stå i skamstocken resten av livet.

  Svara
 4. Erik

   /  06/23/2015

  Min gissning är att det är en avsevärt högre andel filmer som klarar av såväl Bechdel- som Idatestet än feminazis som klarar av Turingtestet.

  Svara
 5. Du har blivit obehagligt duktig på att skriva ”en” istället för pronomet ”man” 🙂 Du kanske läser för mycket dynga i din jakt på saker att skriva om? Vet inte om jag vågar läsa här längre, jag kanske vänjer mig vid ofoget.

  Svara
  • MiT

    /  06/23/2015

   Haha, en får passa sig så en inte börjar med det själv i tid och otid 😛

   Svara
  • Kristian

    /  06/23/2015

   Protip: Så fort du ser ett ”en”, läs högt på bred västgötska. Fan, det är änna könsmaktsordningen, du Ljungbacken.

   Svara
 6. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  06/23/2015

   Snacka om att omdefiniera ordet ”förstå”. Ugglan förstår ju uppenbarligen inte. Ivars poäng var ju att det påstås att många invandrare är en vinst, om ”skillnaderna i förutsättning” gör det till en förlust så måste ju detta förklaras. Vilken är förutsättningen som saknas i Grekland? Resurser fattas att ta emot en vinst?

   Oj, jag drog en vinstlott på 5 miljoner. Tyvärr har jag bara 100 kr på kontot så jag kan inte ta emot den. Ermmm….

   Svara
   • Fredrik

     /  06/23/2015

    Är jag ensam om att se ironi?!?

    Svara
    • Grodan Boll

      /  06/24/2015

     Poe’s lag.

     Svara
    • Ivar L

      /  06/24/2015

     HAn är knappast ironisk. Ugglan alltså. Från profilen på Twitter:
     ”Statsbyråkrat som arbetar med EU-lagstiftningen för järnväg. Kör gärna MC i Norge. Håller till vänster i politiken där solidaritet är ledstjärna.”
     Kolla även hans retweets så ser du. Han är bara extremt korkad. Antagligen för att han hållit till vänster så länge att han kört i diket.

     Svara
  • Anders Senior

    /  06/23/2015

   Vari skulle den avgrundsdjupa kunskapsbristen ligga?
   Blir det alltså plötsligt lönsamt om man har andra förutsättningar?

   Då jag saknar twitter hoppas jag att någon ber dem förklara denna skillnad i förutsättningar som plötsligt vänder vinst till förlust, för jag lider av samma avgrundsdjupa kunskapsbrist i så fall.

   Vänta lite, låt mig gissa svaret: ”Orkar inte svara nu, -Googla patriarkatet”

   Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/24/2015

   ” Misstänker att avgrundsdjup kunskapsbrist får dig att undra när du inte kan inse skillnaderna i förutsättning ”.

   Fyfan vilken idiot. Twittervänstern är och förblir intellektuellt underlägsna. Det är just därför de bara håller på och gapar, skriker och går till personangrepp hela tiden.

   Svara
 7. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
 8. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
 9. Svenne

   /  06/23/2015

  Svara
 10. Svenne

   /  06/23/2015

  Svara
 11. Jag säger bara Bruce Willis och Clint Eastwood, garanterat inte testade av någon feministtest.

  Svara
 12. Kalle

   /  06/23/2015

  Detta är nog den dummaste j-vla smörjan jag har läst på flera månader (ang Lisa Hom:
  http://www.unt.se/kultur-noje/ett-mord-ar-ingen-deckare-3778470.aspx

  Ett lite smakprov:
  ”. Jag får inte gå igång på att det just är en ung, vit flicka som mördats, för då säger jag samtidigt ja till den kultur som konsumerar den unga, vita flickan som symbol för renhet och känslor”

  Svara
 13. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2015

   ”det är inte bara ledamöter och ersättare som kan prata i ett fullmäktige. Det ju vara en hen också”

   Kan någon översätta den meningen till svenska?

   Svara
  • Kristian

    /  06/23/2015

   Missade nästan detta: Folkpartiet röstade givetvis för.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/24/2015

   SD applåderar. Vem f-n vill rösta på henare? Max 10% skulle jag tro.
   Dessutom, byta titel mot pronomen.
   Är det inte läge att alla bibliotikarier blir hen också? De lär ju gilla det till 99% i alla fall.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/24/2015

    bibliotEkarier – man får skämmas ibland när man har bråttom

    Svara
 14. På Dramatiska Institutets hemsida :
  ” Dramatiska institutet har sex linjer för filmproduktion: foto, klippning, ljud, manus, produktion och regi ”

  Oj,perfekt . Öppet för alla . Dvs ALLA.

  Vidare i texten : ” Man sätts ihop i team och gör en kortfilm. Till sist väljs fyra personer ut som antas till utbildningen.

  Iga Mikler minns att ansökningsprocessen kändes lång.

  Vidare ” Antagningsgruppen bedömer bland annat den ansökandes kunskaps- och erfarenhetsnivå, arbetserfarenhet, konstnärliga förmåga och samarbetsförmåga. I vissa fall krävs det inte att man har gjort något professionellt, eller ens producerat något på egen hand. Känsla för berättelsen kan räcka om antagningsgruppen anser att man har begåvning, berättar Maria Hedman.”

  Och här är just haken med det hela. Hela proceduren från antagen till examen är kantat av svett,blod och tårar.
  När IDA sitter och klurar ut sin patentlösning , så kan man inte undgå att tycka – Varför sökte du inte själv till DI ? Släpp allt och offra stenhårda 5-6 år av ditt liv ,offra din familj,pojkvän/flickvän,hunden och katten för du bygger en ny familj med din crew som kommer att leva och andas i samma takt som dig, och som du kommer närmare än din egen biologiska familj.

  Pröva det, och skippa genusskiten , innan du vet.

  Svara
  • Stoppa vansinnet

    /  06/23/2015

   Nu har vansinnet verkligen börjat få fäste:
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6185818

   ”Ska studenter kunna kräva rätten att skyddas från obehagliga ord, texter och åsikter?”
   ”Allt oftare kräver nu även svenska studenter ”trigger warnings” och ”safe spaces” – alltså trygga rum. Men det är inte oproblematiskt säger bland andra forskaren i genusvetenskap Jenny Westerstrand”

   Ja det behöver nog inte vara forskare för att förstå? och nej det är inte bara ”problematiskt” det är faktiskt helt j-a horribelt!
   vuxna människor som vill ha trygga miljöer och skyddas från ämnen, uttryck och åsikter i undervisningen som de finner obehagliga?

   Ja hur ska detta sluta?

   (lyssna gärna igenom hela men helst i slutet, då det pratas om att se över rätten att fritt uttrycka tankar och idéer om de anses problematiska. frågan är då också vem som ska bestämma vad som är problematiskt. antagligen en genusvetare!.)

   Svara
  • Ska det inte vara: Dramatiska Institutets HENsida”? 🙂

   Svara
 15. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
  • Markus

    /  06/24/2015

   Liknande grupperingar fanns även då jag pluggade på KTH fram till 2014 även om de såklart till viss del var flytande.

   Svara
 16. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
 17. MiT

   /  06/23/2015

  ”Vuxenvärlden, Aftonbladet och Rädda Barnen”
  http://www.svd.se/vuxenvarlden-aftonbladet-och-radda-barnen

  Svara
  • Kristian

    /  06/24/2015

   Har en känsla av att svenska Rädda Barnen styrs av samma sorts folk som Röda Korset.
   Abstrakt välvilja om problemen inte kommer för nära. Ingen större intellektuell kapacitet.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/24/2015

    Samt karriärmöjligheter i godhetsindustrin. Bengt Westerbergare, Jens Orbackare.

    Svara
 18. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
 19. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/24/2015

   ‘Shit va den här bilden lär svida i ögonen på IS.’
   Sådärja… (IS-flaggan är sannolikt erövrad.)

   Svara
  • Kvinnor i camo-burka eller fega pojkar …?

   Svara
 20. MiT

   /  06/23/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/23/2015

   Ett sätt att jobba på populariteten… Bollibompa nästa?

   Svara
  • – Vem är sötast, är det du Stefan?
   – Öhö, vi väntar på kompetensregn.
   – Niiej, jag är sötast. Hen! ❤

   Svara
  • Perry

    /  06/24/2015

   När du upptäcker att fridolin ser ut som sheldon cooper från the big bang theory….

   Svara
 21. MiT

   /  06/23/2015

  ”Så vill Sida minska hatet mot kvinnor på nätet”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-vill-sida-minska-hatet-mot-kvinnor-pa-natet

  Svara
  • 180miljoner till feminism? Man vill verkligen inte betala skatt i det här landet…

   Svara
 22. Undrar hur det går med historiestudier på universiteten nu? Nazism, kommunism, Hitler, Stalin, deras läger, avrättningarna – är ju otrevliga saker. Rent av hemska! Så bort med det! Och bort med alla krig, kättarförföljelser, häxprocesser, digerdöden mm. Kvar blir väl bara lite politiska intriger mellan partierna Hattar och Mössor? Ståndsriksdagen måste också bort, eftersom namnet ger hemska, falliska associationer.

  Och så ska varannan människas som nämns vara en kvinna – eller ska textmassorna vara lika?

  De som vill bestämma vad vi ska tycka, tänka och känna är rena plagiatörerna! Har redan visat att de knyckt från Orwells 1984 och Djurfarmen, Kurt Vonneguts Harrison Bergeron, Ira Levins This Perfect Day / En vacker dag – och nu blir det Ray Bradbury och Fahrenheit 451 (1953).

  Klicka för att komma åt zQHI8oxlODGZZV6i4gCTGcwMwPUeUBv8ospIzIcc4ZmACSYj.pdf

  ””Now let’s take up the minorities in our civilization, shall we? Bigger the population, the more
  minorities. Don’t step on the toes of the dog lovers, the cat lovers, doctors, lawyers, merchants, chiefs, Mormons, Baptists, Unitarians, second generation Chinese, Swedes, Italians, Germans, Texans, Brooklynites, Irishmen, people from Oregon or Mexico.

  The people in this book, this play, this TV serial are not meant to represent any actual painters, cartographers, mechanics anywhere. The bigger your market, Montag, the less you handle controversy, remember that! All the minor minor minorities with their navels to be kept clean. Authors, full of evil thoughts, lock up your typewriters. They did.

  Magazines became a nice blend of vanilla tapioca. Books, so the damned snobbish critics said, were dishwater. No wonder books stopped selling, the critics said. But the public, knowing what it wanted, spinning happily, let the comic books survive. And the three dimensional sex magazines, of course. There you have it, Montag. It didn’t come from the Government down. There was no dictum, no declaration, no censorship, to start with, no!

  Technology, mass exploitation, and minority pressure carried the trick, thank God. Today, thanks to them, you can stay happy all the time, you are allowed to read comics, the good old confessions, or trade journals.”

  ”We must all be alike. Not everyone born free and equal, as the Constitution says, but everyone made equal. Each man the image of every other; then all are happy, for there are no mountains to make them cower, to judge themselves against. So! A book is a loaded gun in the house next door. Burn it. Take the shot from the weapon. Breach man’s mind. Who knows who might be the target of the well read man? Me? I won’t stomach them for a minute.”

  Svara
  • Ivar L

    /  06/24/2015

   Historien upprepar sig i ständigt skiftande skepnader. Det är märkvärdigt att samma personer som ständigt tjatar om att vi måste lära av historien (nazism är farligt) är totalt blinda för själva mekanismerna. De tror att det som skall upprepa sig är den exakta ideologin och hur den formuleras, kläderna, symbolerna.
   Det är modus operandi som upprepar sig. Men ständigt i ny skepnad och i nya konstellationer.

   Svara
 23. Svenne

   /  06/24/2015

  Svara
 24. MiT

   /  06/24/2015

  Svara
 25. MiT

   /  06/24/2015

  Svara
  • Det hela är ju bara ett publicitetstrick. Ordet pulla har ju funnits så länge jag kan minnas, o finns ju gott om andra ord. Som vanligt har de skapat sig en falsk verklighet där de skapar en falsk grupp ‘folk’ som anses ha en åsikt som inte finns i det vida samhället, att kvinnor inte pullar, för att sedan komma som vita riddare o rädda de fagra damerna.

   Svara
 26. Larsson

   /  06/24/2015

  Du hade reden skrivit nästa inlägg men passar in detta här

  Stollemärkning – där har vi ett kvalitetskoncept att utveckla

  Svara
  • Kristian

    /  06/24/2015

   Stollemärkning – din garanti att det är svenskproducerat!

   Svara
 27. Blott Sverige svenska tomtar har! Och rumpnissar.

  Svara
 1. ”Filminstitutets strävan att uppfostra branschen i genus” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: