Det går bra för Sverige nu…

Först tar vi denna

finnettfel

Tre års fängelse för tjuvjakt. Ok, det är ju rätt allvarligt att tjuvjaga?

finnettfel1

Tre års fängelse, bilen beslagtagen och betala värdet för djuren som uppgick till 220 000 kronor. Ett hårt straff kan tyckas, tror inte han kommer att tjuvjaga i brådrasket igen.

Sen tar vi den här

finnettfel2

En 18-åring som våldtar en 12-årig tjej och misshandlar henne samtidigt. Det måste ju handla om minst 6 år plus i fängelse?

finnettfel3

Nepp, 180 timmars samhällstjänst blev ”straffet” för honom… Verkligen en ordentlig markering från samhällets sida… Undrar om han kommer att upprepa sitt brott igen efter den stenhårda markeringen? Eller man kanske ska kalla det belöning?

Fria Tider har skrivit två artiklar om våldtäkten, 1 och 2, och där finns lite mer information. I den andra står det att socialtjänsten vetat om våldtäkten länge men inte polisanmält den, de trodde att det redan var anmält…

Åtta dovhjortar, fem vildsvin och en kronhjort är värt flera hundra tusen kronor i böter, beslagtagen bil och tre års fängelse. Grov våldtäkt av en 12-åring tjej med inslag av misshandel ger 22,5 dagars belöning (vid 8 timmars-dagar).

Det går bra för Sverige nu…

TILLÄGG:

 

Åldersbedrägerier

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

75 kommentarer

 1. Han lär nog få fängelse i HovR. Men I o m 18 år så har han en hel del ungdomsrabatt.

  Svara
  • Johan

    /  06/30/2015

   Han var ju 17 när det hände därför han får ungdoms rabatt.

   Svara
 2. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 3. Den kommer garanterat att överklagas. Tingsrätten är ofta … Hmm … Tingsrätten?

  Svara
 4. Inte direkt kopplat till detta fall men väl värt att notera är att sex med person under 15 år alltid kallas våldtäkt i Sverige även om sexet är frivilligt.

  Svara
  • Larsson

    /  06/27/2015

   Förutsatt att ”offret” är en kvinna och ”förövaren” är en man. Annars är det inte våldtäkt.

   Svara
  • Serina

    /  06/28/2015

   Inte helt korrekt. Sex med en person under 15 kallas ”våldtäkt mot barn” och är juridiskt sett ett helt annat brott än ”våldtäkt”. Exempelvis kräver brottet våldtäkt att penetration genomförts vilket gör att kvinnor nästan aldrig kan fällas för detta brott. Detta kriterium saknas i brottet våldtäkt mot barn. Och som du nämnde kan barn under 15 inte ge medgivande till sexuella handlingar.

   Åklagaren i fallet ovan väckte åtal för brottet våldtäkt mot barn, vilket enligt praxis minskar straffet kraftigt ifall den åtalade själv är under 18. Hade åklagaren istället väckt åtal för våldtäkt hade straffet blivit betydligt strängare. Men då hade denne fått göra mer jobb och tagit en större risk att få en friande dom, vilket inte är bra ur karriärsynpunkt.

   Svara
   • MJ

     /  06/29/2015

    Det var många fel.

    1. Våldtäkt kräver inte penetration. Det kräver samlag ( könsdelar vidrör varandra) eller handling som är jämförbar med samlag.

    2. Våldtäkt mot barn innefattar både brottet våldtäkt förövat mot ett barn och frivilligt sex med ett barn under 15 år. Rubriceringen blir den samma.

    3. Ungdomsrabbaten är den samma oavsett brott. När det gäller frivilligt sex med någon under 15 så spelar dock åldersskillnaden och målsägandens ålder roll förr straffvärdet.

    (Straffskala = spannet mellan lägsta och högsta föreskrivna straff
    Straffvärde = var i straffskalan den begångna gärningen hamnar
    Straffmätning = straffet efter att hänsyn tagits till omständigheter hos gärningsmannen)

    Svara
 5. MiT

   /  06/27/2015

  Hahaha!

  Svara
  • Hans

    /  06/27/2015

   Herregud…

   Svara
  • Kristian

    /  06/27/2015

   Fantastiskt. Väldigt svårt att välja favoritavsnitt!
   Jag tror jag har förstått den här meningen: ”Artikuleringen är av hegemonisk natur, den syftar till att etablera en viss diskursiv ordning.”
   Mitt förslag till svensk översättning: ”Den som säger något vill att orden i uttalandet skall förstås på ett visst sätt.”

   Chomsky har diskuterat tramset.

   Men jag undrar om det inte är mer Erasmus Montanus än vetenskapsavund.

   Svara
   • En i stora stycken intellektuellt hederlig karl. Jag kanske inte delar hans politiska åsikter i alla frågor, men han har argument för det han säger och det hedrar honom.

    Sen så glömmer man bort att hans största gärningar är inom lingvistik. 🙂

    Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/28/2015

   Hellre anus än genus.

   Svara
 6. MiT

   /  06/27/2015

  Henne svarar han

  Men jag är inte värd några ord när jag undrade samma sak…

  Svara
  • Chaba har antagit en princip att inte prata med anonyma konton. Lite fegt, men hans val

   Svara
   • MiT

     /  06/27/2015

    Men vad löjligt! Trodde inte han var en sådan barnslig tramspelle. Men men, då kommer inte jag att göra någon som helst reklam för hans texter heller då, duger jag inte att ens bevärdiga med några ord på twitter så duger jag inte att sprida hans texter heller. Inte för att jag med mina ca 1350 följare på twitter är någon storfräsare men även små bäckar…

    Och inte att förglömma bloggen, det är inte Sveriges största men har i alla fall snart en miljon sidvisningar i år, fattas ca 80 000. Men är jag inte värdig några ord på en undran på twitter så är jag inte heller värdig att nämna på bloggen om han skriver något bra.

    Barnsligt? Ja det är det men det är tydligen så det ska funka.

    Svara
 7. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 8. Nån annan får flytta på sig

   /  06/27/2015

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4067&artikel=6199906
  ”Dennis Lyxzén: Den här låten tillägnar jag Zara Larsson – krossa patriarkatet! ”

  ” Rockfestivaler är fantastiska – men om vi inte tänker på det så kommer vi fortsätta med jävla korvfester. Bara män som gör saker för män och det är så hopplöst jävla tråkigt, fortsatte han.”

  I inspelningen pratar han om patriarkat och att ”vi män och killar måste skärpa oss”.
  Varför slutar han då inte helt enkelt med musik och jobbar med att lyfta fram kvinnors musikkarriärer? Är det som vanligt att någon annan ska göra det jobbiga praktiska och någon annan ska ta de politiska poängen?

  Sen avslutar han med ”krossa patriarkatet krossa snutstaten”

  Svara
  • Kristian

    /  06/27/2015

   ”Lyxzén”?

   ”That’s not a name, it’s a bad Scrabble hand.”
   -MST3K, Touch of Satan

   Svara
 9. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2015

   De två unga kvinnor som ”recenserat” Zaras spelning i AB och Expressen är väldigt förutsägbara. Deras recensioner säger ingenting om själva spelningen eller publikens reaktioner. Deras recensioner är helt enkelt sexistiska partsinlagor.

   Svara
 10. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 11. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 12. Den genomsnittlige mannen i sverige (=mansnormen) = terror?

   /  06/27/2015

  http://www.svd.se/makt-till-kvinnor-kan-stoppa-terror/om/hotellattentatet-i-tunisien

  ”Fast den kampen kan inte enbart föras med vapen. Det handlar även om att förändra tankar. Ett arbete som kan ta flera generationer och som främst förs av kvinnor.”

  Ja för män kan ju inte förändra tankar mot t.ex. terrorism det vet ju alla?

  ”Enligt henne är det framför allt unga män som åker ner och krigar medan systrarna läser på universitet och högskolor. Därför går det inte att reducera problematiken till endast en fråga om utanförskap. Det handlar om manliga normer och synen på krigarrollen.”

  Ja det är den manliga normen ja. Men vad konstigt då att mer än 99% inte åker ner och krigar?

  Svara
 13. Anders

   /  06/27/2015

  En fråga om ålder. Man dömer sällan ungdomar till fängelse. I ett nollningsfall på en skola jag jobbat gjorde sig elever skyldiga till misshandel, människorov, olovligt frihetsberövande. Blev böter och samhällstjänst. En mer vuxen hade fått skaka galler.

  Svara
 14. MJ

   /  06/27/2015

  Hur blev sex (i domen) till grov våldtäkt (i din text) ?
  Grov våldtäkt har för övrigt minimistraffet fyra år, vilket för en 18-åring (med ungdomsrabbat) hade inneburit två års fängelse. Men nu var det alltså sex med en icke byxmyndig (=våldtäkt mot barn).

  Motsvara jaktbrott hade blivit ca ett års fängelse och samma beslag och skadestånd (inte böter) för en 18-åring.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  06/27/2015

   om du blir straffknullad i anus (antar att du är en man) slagen när du protesterar under kommentarer som ”svart snopp är dyrt”och lämnad blödande från arslet så tycker inte du det är grovt mao.

   Själva anledningen till att Mohamed lyckades lura hem Lisa var att han dessutom hade anförskaffat sig bilder på flickan som hon bönföll honom att radera/lämna tillbaka men istället hände nämnda övergrepp.

   Ibland kan man undra om sexet i vissa våldtäktsfall kunde uppfattas som dålig kommunikation mellan parterna men kom inte och påstå att en tolvåring eller i princip någon tjej inte skulle anse att det var våldtäkt när offret utsätts för våld, rasism och utpressning under det påtvingade samlaget.

   Svara
   • MJ

     /  06/27/2015

    Du måste skilja på fria tiders fria fantasier och på vad som faktiskt står i domen. Rasister och feminister har det gemensamt när de rapporterar om sexmål att de tar målsägandena berättelse och hävdar att det också är vad personen som de tycker har fått för lågt straff döms för. Så är det inte.

    Såg att de ”ljuger” om åldern också. Han var 17.

    Men deras läsekrets kollar ju aldrig upp källor eller fakta så de kan ju hitta på fritt utan att läsarna märker det.

    Svara
    • Liten

      /  06/28/2015

     Vad är det här för skitsnack. Brottet är helt enkelt planerat. Om man är 17 år gammal kan man väl förstå vad som är fel och vad som är rätt.

     Att lura sitt offer att ta bilder och sen använda dem i utpressning för att få sitt offer att följa med för att få tillbaka dem. Sedan att vålda och misshandla sitt offer tyder på planering.

     Svara
     • MJ

       /  06/28/2015

      Som sagt;
      Skilj på det som skrivs på bloggar med anledning att hitta på och verkligheten.

      Domstolen kan ju inte straffmäta efter en gärning som någon blogg senare kommer att piska upp lynchmobben kring. De måste ju straffmäta det som de funnit bevisat.

     • MiT

       /  06/28/2015

      Du MJ verkar vara väldigt insatt i det här fallet då du skrivit flera kommentarer om detta nu om hur domstolen resonerat osv så jag antar att du lusläst domen? Du har ju hänvisat till vad som står iden den och avvisat annat som fantasier till exempel? Så kan du delge oss vad som står i domen? Citat som vi kan kontrollera?

     • MJ

       /  06/28/2015

      Lusläst har jag inte gjort. Bara som vanligt när man läser sånt här hos rasister eller feminister. Tagit fram domen och bläddrat fram till domstolens bedömning och konstaterat att min misstanke var riktig för tiotusende gången.

      Det finns bara två anledningar till låga straff i sexbrottsmål. Det ena är att det domstolen funnit styrkt inte är allvarligt, t.ex. ömsesidigt sex med någon under 15 och förövaren är ung, eller sexuellt ofredande i form av ett taffligt raggningsförsök.
      Det andra är att domstolen är osäker på om mannen är skyldig eller ej och därför lägger sig på minimistraffet.
      Att de genuscertifierade domstolarna skulle tycka att lite våldtäkt är i sin ordning existerar inte.

      Hur som helst så kan jag såklart citera domen (undrar varför de där lynchledarna aldrig visar upp domarna i de här fallen? Kanske för att de helt enkelt inte misstar sig utan ljuger med avsikt. ). Men då måste jag komma hem till datorn först.
      Det framgår dock av annan media att han inte döms för att ha tvingat henne till sex.

     • MiT

       /  06/28/2015

      Du har alltså inte läst domen alls med andra ord… 😉

     • MJ

       /  06/28/2015

      Jo det har jag, som jag skrev. Men jag skiljer på att lusläsa och att läsa relevanta delar.

    • havre@flarnstad

      /  06/28/2015

     Det är en självklarhet att man får läsa högerorienterad information med ett kritiskt öga såsom all oberoende media men nu råkar det vara så att -> jag faktiskt läst domen <-och kan inte alls påstå att FT skulle vara fel ute eller fara med osanning även om det är lite tillspetsat att hänvisa till Mohamed som 18 när han inte hade fyllt ännu vid våldtäkten även om det stämmer att han vid publikation mycket riktigt var 18 men det är faktiskt skitsamma när det gäller skuldfrågan.

     Tyvärr kan jag inte klistra på min tab men domen finns på flasback i slutet på tråden i forumet aktuella brottsfall

     Svara
     • MJ

       /  06/29/2015

      Att de presenterar målsägandens berättelse som objektiva omständigheter och sedan hävdar att det är de omständigheterna som ligger till grund för domen är inte att vara fel ute?

      Jag såg att guldspade-killarna på flashback gör samma sak också.

      Att de ger flickan ett Svensk-klingande alias för att trumma upp rasisterna lite extra, är det att vara fel ute?

    • Hmm

      /  06/28/2015

     MJ: Om du vill hålla på att ”fuska” med tummar upp och ned så finns det betydligt effektivare sätt samt enklare att göra det på än att använda dig av olika id. 😉

     Personligen så tycker jag att det direkt motverkar samtalsklimatet att tumma ned någon som man konverserar med, dvs valt att svara på det de skriver. Det blir för mig lika barnsligt som att komma med argumentet, du är dum i huvudet. Men det är jag det 🙂

     Svara
     • Hmm

       /  06/28/2015

      Ha ha ha 😀

     • havre@flarnstad

       /  06/28/2015

      konstigt som fan att det helt plötsligt är en liten storm av nedtummar när det normalt sett är ganska sällsynt på bloggen dessutom ligger dom flesta runt 5-8st det är nästan så man blir lite konspiratorisk 😀

     • MJ

       /  06/28/2015

      Det är inte jag.
      Kanske är det så att åsiktkorridoren inte smiter åt så hårt om er som ni tror.

 15. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 16. MiT

   /  06/27/2015

  Svara
 17. MiT

   /  06/27/2015

  Visst är de rimliga…
  Läs alla svaren…

  Svara
  • Liten

    /  06/28/2015

   Akta er för fan! Det är en storm i ett vattenglas. Ducka och ta betäckning!

   Nä jag orkade inte läsa alla svaren, jag har bättre saker för mig.

   Som t ex gå och såva :p .

   Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/28/2015

   Vi är antagligen många som mer än gärna ger Zara Larsson en lavett.

   Svara
 18. Svenne

   /  06/28/2015

  Svara
 19. MiT

   /  06/28/2015

  Svara
 20. Svenne

   /  06/28/2015

  Svara
 21. MiT

   /  06/28/2015

  Här är domen från Sundsvall, jag har bara skummat eftersom jag inte fixar att lusläsa sånt här

  Svara
  • MJ

    /  06/28/2015

   Jag kan citera lite så gått jag kan med telefonen:
   -Tingsrätten finner det styrkt utom rimligt tvivel att [GM] [datum] genomfört ett vaginalt samlag med målsäganden trots att han då haft skälig anledning anta att hon då var under 15 år –

   I stycket efter konstateras sedan att straffvärdet hamnar i botten av straffskalan för våldtäkt mot barn (där frivilligt sex hamnar), drygt två års fängelse. Straffmäta ingen blir sedan lägre på grund av hans ålder.

   Ett tips när man läser domar är att börja i slutet. Det brukar finnas en rubrik ”Tingsrättens bedömning”, men här var det ”Tingsrättens överväganden”.
   Ett annat tips är att utgå ifrån att alla som rapporterar om att domstolarna varit kraftigt avvikande från PK ljuger.

   Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/28/2015

   Vem fan vill jobba inom det svenska rättsväsendet idag?

   Svara
 22. Allt som har en början har ett slut.

  Svara
 23. Så länge det inte är samma straff för unga som för äldre skall naturligtvis rösträtten inte ges förrän straffen för brott är samma lika.

  Svara
 1. 3-årsjubileum | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?
 3. Fortsättning på ”Det går bra för Sverige nu…” | WTF?
 4. Velcome to Sviiiden | WTF?
 5. Vad har ni gjort med vårt fina land? | WTF?
 6. Alternativ sanning | WTF?
 7. Otroligt stötande! | WTF?
 8. Det går inget vidare nu… | WTF?
 9. Viktigt meddelande till allmänheten! | WTF?
 10. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 11. Något är ruttet | WTF?
 12. Lite gammalt som ligger och skräpar del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: