Vem äger svensk politik?

Svensk politik är väldigt märklig numera, det gamla STORA partiet, Socialdemokraterna, är inte lika stora längre. De är fortfarande störst men ganska knappt om man går efter partisympatimätningar. Det andra stora partiet, Moderaterna, är nästan lika stora som S. Eller kanske man ska säga lika stora som förhållandevis lilla S? Ingen av dem äger politiken i Sverige idag. Inte heller de andra små partierna äger någon politik, MP är ju med i regeringen men det enda de levererat är haverier, i alla fall är det haverier som fått uppmärksamheten.

Nä, det enda partiet som finns och som alla pratar om är Sverigedemokraterna. Det är partiet som alla förhåller sig till på ett eller annat sätt. Man skulle nästan kunna tro att det är det enda partiet i Sverige för precis allt handlar om vad SD tycker. Ingen fråga är för liten för att folk ska ställa den i förhållande till SD och ingen fråga är för stor.

Inte ens U21-laget vinst i EM i fotboll slapp undan, genast började idioter gå loss ”Undrar om SD firar vinsten i U21, va Va VA VAVAVA?” Jag skojar inte, det fanns folk som på allvar till och med ställde vinsten i U21-EM i förhållande till SD…

Sverigedemokraterna ÄGER svensk politik fullständigt just nu, precis allt handlar om dem. Pratar de invandringsfrågor så säger alla ”Jaha de pratar om sin fråga som vanligt, att allt för dem handlar om den frågan. Suck.”. Om de inte pratar om invandringen så säger man ”De nämnde inte ens invandringsfrågan, den som varit deras huvudfråga, undrar varför de inte gjorde det?”. Och så handlar det ändå om deras huvudfråga…

Allt handlar om vad SD tycker om saker och ting. ”En fluga fes i skogen! Undrar vad SD säger om det?”, ”Det är torka i Sahara, undrar om SD vill stänga gränserna?”, ”U21-laget vann EM, vad säger SD nu då? Va Va Va?”, Nu kommer det lite sommarvärme till Sverige från utlandet, nu ska vi höra vad SD säger om det” och så vidare.

Varenda partiledares tal i Almedalen ställs mot vad SD gör, tycker och säger. I dag är det Miljöpartiet som talar, jag gissar att det INTE är Romson som talar i år efter förra årets haveri. Fridolins tal kommer recenseras i förhållande till vad SD tycker, inte vad Folkpartiet eller Centerpartiet tycker, jag lovar…

Jag vågar inte ens tänka på hur slätstruket robotlika Anna Kinberg Batras tal kommer att vara och hur skoningslöst det kommer att jämföras med vad SD tycker i fråga efter fråga.

Alla måste inse att vi har en ny politisk karta i Sverige idag och den gamla kartan kommer inte tillbaka, verkligheten har ändrats så mycket att den gamla matchar inte verkligheten längre. Man kan inte hålla liv i den gamla verkligheten genom att skicka fram narrar med sagorapporter för att försöka försköna verkligheten så den passar med den gamla kartan när sagorapporterna brutalt sågas så fort de publiceras

sågningavrapport

Bara hans PS ovan säger en hel del om den senaste rapporten…

Jag förstår inte, gång efter gång efter gång efter… så matar de fram rapporter som ska visa än det ena och än det andra och alla sågas brutalt av folk som kan tänka bara lite. SD växer så det knakar under tiden. Lär de sig inget alls? Vad får dem att tro att MER trams skulle stoppa SD? För det är ju syftet med de här rapporterna och inget annat. Vem säger ”Jag tror vi måste lägga fram en ny pinsam rapport som alla fattar är ett beställningsverk, den här gången får de nog så de tiger!”? Helt makalöst…

Nä, SD äger svensk politik totalt! Till och med vad de INTE pratar om blir jätteviktigt. Vad de INTE pratar om alltså…

Övriga partier har målat in sig i samma hörn och färgen torkar låååångsamt. De har gjort bort sig så till den milda grad att de riskerar att bli uppkäkade av SD, även de två stora drakarna riskerar det! De övriga partierna måste börja respektera sina väljare innan det är för sent! Om det inte redan är för sent…

Sverigedemokraterna styr och väljer väg från förarsätet i huvudbilen och de andra partierna sitter i följebilarna långt bakom och varken kan eller vågar köra om. De andra partierna är garanterat MYCKET oroliga för sin framtid!

**********

Något som också har med ämnet att göra är ”Blir det lång sikt snart?

malmöikris

Säger en del…

********************

Jämställdhetsfeministern: ”Därför vill F!, V och Mp straffa sexköpare i utlandet men belöna terrorister i Sverige

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  07/02/2015

   Åsa Romsons tal glömmer jag aldrig. Det var helt avgörande för mig. Fram till dess hade jag vissa sympatier med MP även om det var länge sedan jag röstade på dem. Efter det talet kommer jag aldrig rösta på det partiet igen. Det finns inte på kartan. Det hamnade i samma gyttja som V och FI.

   Håller f.ö. med Toklandet om att SD helt sätter agendan. Att den gamla blockpolitiken är över är DÖ ett oerhört tydligt tecken på. Att göra upp över blockgränsen om att motståndaren, om den är större, skall få regera i eget block är ju helt sinnesrubbat.

   Jag älskar verkligen inte SD, där finns en hel del obehagliga typer (precis som i alla partier), men de andar partierna har gjort sig omöjliga totalt.

   Svara
 2. MJ

   /  07/02/2015

  Kom ihåg vem som sa det först.
  Jag sa det för flera år sedan både här och på Genusdebatten. Att vi kommer få en ny blockpolitik där SD är ena blocket stora parti och att det andra blocket antingen kommer ledas av M, S eller M+S. Men då möttes jag av häckel från borgarna här och där. Första gången jag gjorde den analysen var 2006, fast då skrev jag ju inget här eller där.

  Det där med att köpa SD:s argument och försöka ljuga om fakta är också gammalt. Glöm inte att invandringen ju sedan 1972 har motiverats med humanitära skäl. Men när invandringskritiker redan på 70-talet började klaga på invandrares överrepresentation i brottsstatistiken (precis som feminister gör om män) så svarade man med att ljuga om att det inte var sant (om humanitära skäl var anledningen så kunde man väl strunta i den saken?), det pågick fram till slutet av 90-talet. På 2000-talet började SD hänvisa till att invandringen kostade pengar, då ljuger man om att den inte kostar pengar (om anledningen är humanitära skäl så kan det väl få kosta?). Den inställningen leder ju till att när lögnen avslöjas så får SD (eller vilka det nu är) rätt i sin argumentation.

  Man har gjort samma sak med tiggarna. SD påstår att de organiserar sig (vad fan det nu spelar för roll, låter bara positivt för mig), de andra påstår att det inte är sant, organiseringen bevisas, pang! SD hade rätt, skjut tiggarna.

  Problemet för de gamla riksdagspartierna tror jag är att de har en kultur av att inte ställa varandra till svars. T.ex. när borgarna vann valet 2006 på ”utanförskapet”, och ”utanförskapet” sedan växte under deras mandatperiod så gick hela oppositionen med på att man skulle vara knäpptysta om ”utanförskapet” i valet 2010. Eller när borgarna pratar om att sänka skattetrycket men i verkligheten tar in MER skatt, bara skiftar om lite på vilka som får betala, då går sossarna med på att kalla det för att sänka skatten. Eftersom SD inte går med på den hållningen mot de andra partierna så kan de spela ut dem ganska lätt.

  Svara
  • MJ

    /  07/02/2015

   Min kommentar gick inte in till censurministeriet. Det är inte jag som gjort något för att det ska bli så.

   Svara
   • MiT

     /  07/02/2015

    Haha! Du har väl fått nytt IP eller nåt 😛
    Jag har faktiskt släppt igenom alla dina senaste oavsett och det vet du. Men jag sitter inte och vakar över kommentarsfältet så om någon fastnar så kan det ta tid innan jag upptäcker det.

    Svara
    • MJ

      /  07/02/2015

     Du får göra som humanitära stormakter och censurera i efterhand istället om det är något som är besvärande och som du inte klarar av att argumentera emot.

     Svara
     • Kalle

       /  07/02/2015

      Va argumentera emot? Vi har ju lärt oss att man ska beskylla meningsmotståndarna för att vara partiska och sedan kleta och smeta på en massa usa/israel.

     • MJ

       /  07/02/2015

      Jaja…

  • Grodan Boll

    /  07/02/2015

   Så… illuminati?
   Varför aktivt agera för att den politiska motståndaren (SD) går framåt? Varför mer av samma, när samma ger sämre egna siffror och ett par extra procent för SD?

   Nyfiken på din analys MJ =)

   Svara
   • MJ

     /  07/02/2015

    Det finns flera förklaringar som samverkar.
    En är att de helt enkelt inte kan något annat. De är så vana vid samförståndet att de inte märker det själva.
    En annan är att folk verkar i sin egen bubbla. I deras bubbla så hatar alla SD, man hör ju fortfarande hur de försöker förknippa andra med SD för att bara genom det tror de att folk blir skärradde. (Så är det för de flesta, jag tänker mig t.ex. att alla ska reagera negativt mot manshat. Fi:are undrar varför det gick så dåligt i valet när alla omkring dem sympatiserar med Fi osv)

    Det handlar till slut om att de inte kopplar ihop sitt eget agerande med SD:s framgångar.
    Sen är frågan om de har något val. Jag upplever det som att de flesta som är anti-SD och är emot klarspråk. Om man t.ex. säger att man sett tiggares organisation men ändå inte tycker att tiggare ska rullas i tjära och fjädrar så slår anti-SD:arna ut som om man hade föreslagit att alla judar skulle gasas.

    Men SD har också svårigheter. De har redan alla lågpannorna och nu måste de locka till sig nästa kvartil där folk tänker litegrann. Då måste de ut med sin riktiga politik utan att skrämma bort lågpannorna.

    Svara
   • William Haines

     /  07/02/2015

    Problemet ligger väl i att man helt enkelt inte är ärlig?

    Om faktiskt istället sa rakt ut att flyktingmottagandet var gjort på grund av humanitära skäl snarare än ekonomiska så kanske man förvisso inte skulle vinna väljare, men åtminstone så skulle man inte skapa en situation där man ljuger folk rakt upp i ansiktet. Man skapar själva en misstro mot politiker med tramsrapporter som Arenas.

    Sedan så är det klart – varför försöker man ens, speciellt med något så genomskinligt som Arenas rapport? Själv tror jag det handlar om att man inte har hängt med i utvecklingen – denna typen av rapporter har förekommit så länge myndighets-Sverige existerat, bara att förr i tiden så hade man en kanal (massmedia) som man kunde förmedla dessa till folket och de flesta skulle nog bara snappat ut ”900 miljarder i vinst på invandringen” (eller vad nu DNs rubrik var) och helt missat att rapporten sträcker sig över 65 år (!). Nu så finns det bloggar, twitter, forum och allt vad det heter där en sån här rapport blir sågad från höger till vänster. Folk kan själva med ett knappklick läsa den själva om de så tvivlar på kritiken.

    I slutändan så är Arenas rapport mer destruktiv än konstruktiv. Den kanske hade funkat förr att dupera människor med men inte nu, åtminstone inte i den skalan det behövs. Nu ger den istället SD ett öppet mål genom att det bekräftar deras tes – att ”Sjuklövern” ljuger.

    Svara
  • Men då möttes jag av häckel från borgarna här och där.

   Jag hittar i alla fall ingen sådan diskussion på Genusdebatten, och känner inte igen att någon skulle ha blivit häcklad vare sig där eller här för att de förutspått att SD skulle växa till en ledande ställning.

   Däremot brukar du rätt ofta få mothugg för att du slänger in en massa svepande generaliseringar om andras åsikter eller motiv som om de vore ovedersägliga fakta. Jag hade halvt väntat mig att hitta något sådant, men gjorde inte det heller.

   Ange gärna länk (har bett dig om det många gånger förr…)

   Svara
   • Kalle

     /  07/02/2015

    ”Ange gärna länk (har bett dig om det många gånger förr…)”
    Håll inte andan…

    Svara
  • Du är bäst ! Mj 😉 (Postmodern ironi)

   Svara
   • Kalle

     /  07/02/2015

    MJ du är objektiv samt saklig och backar upp alla dina påståenden med källor (Postmodern ironi)

    Svara
   • MJ

     /  07/02/2015

    Jag vet.

    Svara
 3. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
 4. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/02/2015

   Media och sociala medier
   En stor del av rekryteringen till våldsbejakande extremism sker via
   sociala medier. Det är svårt att kontrollera och agera emot. Även i detta
   fall är kunskap genom omvärldsbevakning viktigt för att följa
   utvecklingen, men också samverkan med den nationella samordnaren,
   polismyndigheten och Säpo

   Var det inte just det pågående EU-projektet om extremistbevakning i sociala medier Sverige tackade nej till nyligen?

   Svara
  • ”Dokument saknas!” >>> Kan Centern tvinga Google att radera cacheminnet? Se nedan! Har någon sparat en skärmdump?
   —————————————————————————————————————-
   ”Det här är Googles cachelagrade version av http://insynsverige.se/insynEx.aspx?nodeid=3534322. Det här är en ögonblicksbild av hur sidan såg ut den 8 jul 2015 06:06:07 GMT.
   Den aktuella sidan kan ha ändrats sedan dess. Läs mer
   Fullständig versionVersion med endast textVisa källaTips! Om du snabbt vill hitta söktermerna på sidan trycker du på Ctrl+F eller ⌘-F (Mac) och använder sökfältet.
   Dokument saknas!

   Svara
 5. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
  • Kristian

    /  07/02/2015

   ”Politicians like to panic, they need activity. It’s their substitute for achievement.”

   Svara
 6. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
 7. Svenne

   /  07/02/2015

  #rosévin

  Svara
 8. Kristian

   /  07/02/2015

  ”Alla måste inse att vi har en ny politisk karta i Sverige idag och den gamla kartan kommer inte tillbaka”
  Så med Santa Sahlins ord måste de gamla politikerna ”integreras” i det nya politiska landskapet?

  Svara
 9. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
  • Lövet

    /  07/02/2015

   Kanske för att Guidetti inte tweetar ut en massa misogynistiskt skit medan Zara kräks ut misandriska drapor som hon coppat från LD50 och WDF m fl ”tänkare”….

   Svara
  • michael

    /  07/02/2015

   Antagligen eftersom Guidetti varken är rasist eller könsrasist.

   Svara
 10. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
 11. William Haines

   /  07/02/2015

  Svara
 12. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
 13. Jan

   /  07/02/2015

  När pressen är som störst på konsensuseliten och invandringskramarna lyckas de alltid fabricera fram beställningsverk som visar hur lönsam invandringen är. Det kan väl knappast vara en slump att rapporten från Arena tillkännagavs dagen före Sverigedemokraternas dag i Almedalen?

  Svara
 14. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
  • MJ

    /  07/02/2015

   Vad är det för fel med att demonstrera mot egyptiska militärdiktaturens massaker av demonstranter?

   Visst är Sverige allierade med juntan, men inte kan det väl kallas för hot mot mänskligheten?

   Svara
   • Kalle

     /  07/02/2015

    ”Vad är det för fel med att demonstrera mot egyptiska militärdiktaturens massaker av demonstranter”
    och det är ENBART detta dessa fyra fingrar står för och INGENTING annat?

    Svara
    • MJ

      /  07/02/2015

     Ja precis.
     Vilka mer skulle använda det? Någon annan symbolisk fyra? Marvelfantaster kanske?

     Svara
 15. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
  • Kristian

    /  07/02/2015

   Känns lite som grabbarna på högstadiet som tyckte det var tufft att göra en tre-fingrad kkk-hälsning på klasskortet.

   Svara
   • MJ

     /  07/02/2015

    Gör det?
    Är motstånd mot massmord på tusentals fredliga antivåldsdemonstranter utförda av en militärjunta som tagit makten från en folkvald regim verkligen likt att visa stöd (om än oseriöst) för en rasistisk terroristorganisatio?

    Svara
    • Kristian

      /  07/03/2015

     Naturligtvis finns det ett litet antal tecken och ett stort antal rörelser som vill använda dem. Tror inte att Turkiets president är Da’esh-anhängare.
     Men I det här fallet fanns det väl även tydliga länkar till muslimska brödraskapet och så vidare?

     (Trodde det var James Gleick som hade skrivit om ”world of small numbers” men det var någon annan.)

     Svara
     • MJ

       /  07/03/2015

      Länkar till MB finns såklart eftersom de är största oppositionen och de som fick sin folkvalda regim störtad.
      En majoritet av de tusentals sittstrejkare som sköts, kördes över, slogs ihjäl eller brändes på torget (och andra platser) var också anhängare till MB.
      Men det är en symbol som betyder protest mot massakern och används av alla som är emot den, även MB:s motståndare.

      Här är verkar det som att de flesta stödjer juntans massaker. Så då förstår jag att man är upprörd.

  • MJ

    /  07/02/2015

   De jävla kulturmarxist-nazist-kommunisterna!
   Fattar de inte att den fria världens militärjuntor måste skjuta ner folk som demonstrerar på torg?

   Svara
 16. Varför får jag alltid känslan att känna efter om min plånbok är kvar i bakfickan,när jag hör Gustav Fridolin tala om att ”bygga” en rättvis skola för alla och lovar bort våra skattemedel för att ”bygga” upp ett rekorderligt migrationsland,med alla spännande nya kompetenser som översvämmar landet just nu ?

  Svara
 17. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
  • Larsson

    /  07/02/2015

   Som om någon tvivlar på att det är kvinnans privilegium att ta hand om barnen. Och om någon skulle protestera emot hennes beskrivning är det förstås ett påhopp.

   För feministerna är det förstås inget värt – den makten har de ju redan. Men för alla de pappor som dagligen kämpar för att ha kontakten med sina barn är det ingen tvekan. Makt över barnen, makt över familjen, makt över familjens relationer är kvinnans.

   Svara
 18. MiT

   /  07/02/2015

  Svara
 19. QED

   /  07/02/2015

  SSUs och MUFs ordförande (båda kvinnor) i Västernorrland gifter sig ”symboliskt”

  ”MUF Västernorrlands ordförande samt ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Härnösand, Ida Skogström, gifter sig med SSU Västernorrlands ordförande från Sundsvall, Lisa Lööf, under Pride Sundsvall 2015. Det berättar de genom ett pressmeddelande.”

  ”– Det här är en symbolisk grej för att få uppmärksamhet. Vi kommer att skriva äktenskapsförord om vad vi lovar utifrån våra politiska uppdrag, förklarar hon.
  I maj 2009 blev den svenska äktenskapslagen könsneutral och sedan dess har samkönade par kunnat ingå äktenskap.
  Många människor har kämpat hårt för rättigheten att gifta sig och ni använder det för att rikta uppmärksamhet mot er. Hur har ni resonerat kring det?
  – Ska jag vara ärlig var jag skeptisk till en början eftersom vi inte vill göra något plojigt av en viktig sak, men samtidigt vill vi visa tyngden av vårt engagemang genom äktenskapsförorden så jag hoppas att det väger tyngre, säger Ida Skogström.”

  http://www.expressen.se/nyheter/ungdomsforbundens-ordforanden-gifter-sig/
  http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/ordforandena-for-muf-och-ssu-gifter-sig

  Svara
  • Svågerpolitik fick en ny innebörd just nu.

   På det symboliska giftermålet syns LUF´s och Centerns ungdomsförbund bära bådas brudklänningen släp på varsin sida. Unga Dumbommar förrättar ceremonin och Ung Vänster strör ut rosenblad på den röda mattan där brud-brud paret vandrar ut till taxin. Sedan slår SSU och MUF ihop sina påsar ,bygger ut högkvarteret för att husera alla andra politiska ungdomspartier under samma tak. Garnerar med taggtråd och utropar en fristad med en ”no Go” area för störande individer som klassas som trigger warning

   Svara
 20. Bladet

   /  07/02/2015

  Sammanfattning av SVT Debatt om komplimanger till kvinnor: Komplimanger till kvinnor är OK om de är vältajmade, balanserade och perfekt avvägda, samt kommer från en attraktiv man i ungefär samma ålder. Annars är det äckligt, obekvämt och sexistiskt.

  Överskott på komplimanger är tydligen extremt jobbigt. Hela diskussionen är lite av ett hån mot de män (och även kvinnor) som kanske bara samlar ihop en handfull utseendekomplimanger på en hel livstid, och skulle ge vadsomhelst för att va i deras skor.

  Jävla lyxproblem säger jag.

  Svara
  • MJ

    /  07/02/2015

   Att klaga på att man får för mycket komplimanger är statusbyggande för kvinnor. Det är inte klagomål egentligen utan ett budskap till andra kvinnor att man står högt i rang.

   Svara
  • Hade blivit bättre debatt om inte hetluftsballongen Erik Eriksson stått i den ena ringhörnan ?

   Svara
  • morpheus

    /  07/03/2015

   Jag tror du övervärderar alla faktorer utöver ”kommer från attraktiv man”.

   Svara
 21. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
 22. Svenne

   /  07/02/2015

  Svara
 23. MiT

   /  07/03/2015

  Svara
 1. SD större än Moderaterna i senaste mätningen | WTF?
 2. SD säger ”JUMP!”, deras motståndare frågar ”How high?” | WTF?
 3. Tryggheten ökar i Sverige | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: