Lennart Johansson kritiserade damfotbollen, blev kallad ”ditt jävla tryne” av elitspelare

Lennart Johansson kritiserade damlandslaget efter VM-fiaskot

dittjävlatryne

”Det är gulligt och älskvärt och trevligt nu”. Han undrar om de faktiskt är professionella och tränar ordentligt. En berättigad fråga efter VM och hur det såg ut. Det skulle han inte gjort, en spelare som precis slutat spela elitfotboll för Göteborg FC, Lisa Ek, gillar inte kritik utan kallar Lennart för ”ditt jävla tryne”

dittjävlatryne1

När man ställer krav och undrar över professionalismen efter ett praktfiasko i VM så blir man kallad ”ditt jävla tryne”.

Och just här är kanske problemet, man tål inte kritik? Om alla bara säger ”Åhhh vad ni är bra ❤ ❤ ❤   ” fast man egentligen borde säga ”fy fan, det här var verkligen inte bra, vi måste bli bättre på X, Y och Z för annars kommer de andra att sopa banan med oss” så kanske det blir som med det svenska landslaget i VM?

Innan VM så slogs det fast att de skulle springa sönder de andra lagen eftersom de var så vältränade. Verkligheten kom ikapp redan i första matchen, det enda laget som blev söndersprunget var Sverige och det var Nigeria som sprang sönder oss. I verkligheten fick Sveriges spelare kramp efter 10-15 minuter och då skyllde man på planen och konstgräset. Ni vet, samma plan och samma konstgräs som Nigeria spelade på. Mot Sverige…

Detta är ju problemet i Sverige, man kan inte kritisera kvinnor för då kommer skitstormar med invektiv. Men visst, vi kan köra på med att bara säga ”Åhhhhh vad ni är bra, ni är bästast i hela världen ❤ ❤ ❤   ” istället för att säga som det är även i framtiden. Det kommer säkert att gå jättebra… Eller så lyssnar man på kritiken som kommer. För den brutala sanningen är att Sverige gjorde EN godkänd match i VM och det var mot USA, resten var totala praktfiaskon. Sverige gjorde praktfiasko i VM 1990 också och då var kritiken skoningslös mot både Olle Nordin och det svenska laget. Damlandslagets fiasko i VM i år är VÄRRE än VM 1990 eftersom damlaget är någorlunda topprankat i världen, det var/är inte herrlaget.

Jennifer Wegerup har sagt ungefär samma sak som Lennart Johansson men då var  inte Lisa Ek så pigg på att kalla henne ”ditt jävla tryne” av någon anledning. Orsakerna kan man bara spekulera om…

Nu verkar alla chockade nästan, de verkar tänka ”Vi som är så bra, alla har ju sagt att vi är alldeles fantastiska”. Jo, alla som inte kritiserat har sagt sådana saker, de som sagt annorlunda är ju bara kvinnohatande idioter, det vet ju alla…

Tänk er Charlotte Kalla klaga på snön när det går dåligt? Nähä, ni kan inte heller tänka er det nä… Alla som sett hennes svarta uppsyn när det gått dåligt vet att det där är en vinnarskalle av guds nåde, hon HATAR att inte alltid vara på topp. Får hon kramp efter 10 minuter så VET hon att hon måste gjort något ruskigt fel, hon VET att det inte beror på snön. Vinnarmentalitet kan man inte uppfostra fram, det har man mer eller mindre av från början, är man i landslaget så SKA man ha gott om den varan. Men om man hela tiden talar om för en vinnarskalle att ”du är bäst i hela världen” trots att verkligheten motsäger det så kan även en vinnarskalle börja tro på alla ursäkter till att man inte vann just den här gången. Ni kan ge er fan på att Kalla får ordentlig kritik när hon varit dålig, andra kunniga inom området kritiserar henne då, men den hårdaste kritiken kommer från henne själv! Damlandslaget i fotboll kritiserar de som vågar kritisera landslaget. Så gör även andra elitspelare…

VM:et visar bara vad som händer när man inte vill/kan ta till sig av kritik utan tolkar allt som kvinnohat och hela tiden ska se genusproblem i precis minsta lilla kaffekopp, det verkar vara ett typiskt svenskt fenomen. Samma brutala uppvaknande kommer en ung sångerska få eftersom vilken skit hon än öser ur sig tas i försvar som något positivt och bra idag istället för att de som tar henne och hennes idiotier i försvar säger till henne att bara lägga av med sin skit. Hon tror själv att hon är allra bästast i hela världen och media och politiker låter henne leva i den bubblan, ja de till och med uppmuntrar henne. Det är en enorm otjänst…

Inte ens U21-laget som sedan VANN EM slapp undan

varärbrudarna

Ett geni från DN vill leka extra PK och frågar var kvinnorna är i staben runt U21-laget…

Så här är det alltså i Sverige 2015…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

60 kommentarer

 1. Bo

   /  07/05/2015

  Blir riktigt förbannad när de hoppar på Lennart Johansson. Han om någon har gjort oerhörd nytta för svensk (och andra länders) fotboll under sin ledar- (och ordförande-) karriär. Det är ju bara att konstatera fakta,sv damlandslaget är för dåligt och ngt nåste göras. Sen vore det bra om alla idioter till journalister kunde sluta att spetsa till alla jävla kommentarer och citeringar för att nå maximal svart/vit effekt. Rycker meningar ur sammanhang för att skapa konfliktsituationer osv. Damlandslaget är 1. För gammalt, 2. Har underlåtit att spela in nya unga talanger, 3. Har för dålig förbundskapten och 4. Underlaget i allsvenskan är för dåligt när nästan bara importer är i topp i skytteligor osv.
  För övrigt så ”suger” sv herrlandslaget (A) i de flesta fall också, med några få lysande undantag på spelarfronten. Å andra sidan skriker de inte ut att de ska bli bäst i världen!
  Tack för mig.

  Svara
 2. Detta det riktiga landslaget visade vid första matchen i VM mot Nigeria en för mig helt chockerande nonchalans! De blev omsprungna, förnedrade och blev ständigt och mycket lätt av med bollen. Utan att egentligen ge bort den. Fast Sverige gjorde tre mål så måste det ha varit ett uppvaknande av klass!
  Det är detta som Lennart Johansson kritiserar och det med all rätt!
  Jag har tidigare sagt att skillnaden mellan exempelvis Japan och USA jämfört med Sverige är att de förra har 22 världsspelare i lagen emedan Sverige endast har några få. Och som det såg ut i VM, inga!

  Svara
 3. Martin

   /  07/05/2015

  ”Elitspelare” som inte platsar i division tre är per definition inte elitspelare. Sluta pladdra om fittfotboll, ni gör er till åtlöje?

  Svara
 4. Såhär skriver SvD i en analys :

  ” Jämställdhetsfrågan raderades ut fullkomligt, och antirasistiska budskap ersattes med tal om islamistisk terrorism. Det visar SvD:s analys av samtliga partiledartal i Almedalen.”

  En tillnyktring och anpassning till väljarfrågor för politiken detta året i Almedalen. Förra årets bedrövliga tillställning resulterade i absolut ingenting förutom en långt utdragen handlingsförlamning och oförmåga att bedriva realpolitik . Ett helt år. Poff – Försvann i kalendern fram till i år i principdiskussioner vad en feministisk regering egentligen ÄR för något,samt att många väljare började nog undra om inte Regeringen Lövfén håller på att tappa vettet helt och hållet.

  Men analysen belyser även en ”frånvaro” av Jämställdhetsfrågor (Oh …Really ? ) Ingenting jag märkt.Det tuffar på , fast inte i som förra årets utantilläsning ur
  Och implikationen att man inte kan känna sig rädd för islamsk terrorism utan att samtidigt vara lite rasist .

  Svara
 5. Joakim Steneberg

   /  07/05/2015

  http://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyheter/s%c3%a5-m%c3%a5nga-kvinnor-tj%c3%a4nar-mer-%c3%a4n-sin-partner/ar-AAchLcU?ocid=ASUDHP
  ”Så många kvinnor tjänar mer än sin partner”. Det är väl helt OK, kanske. Men när motsatsen gäller, kan det ibland ”förmodligen bero på ren och skär diskriminering”, enligt Åsa Löfström, docent i nationalekonomi (Umeå förstås).
  Kan det inte bero på att en hel del kvinnor/feminister, även på högre poster, saknar objektiv vederhäftighet i sitt ordval? ”Åsor” och andra?

  Svara
 6. Jan

   /  07/05/2015

  Man måste nog acceptera att svensk damfotboll är en skyddad verkstad. Spelarkritik betraktas som näthat. Damlandslaget måste skyddas från pressen och sociala medier. De enda ”expert” som då och då vågar säga som det är är Olof Lundh.

  Spelare i landslaget, speciellt de på mittfältet, kallas stjärnor utan att göra skäl för epitetet. Flera spelare är helt enkelt dåligt tränade. Spelet är statiskt, felpassen många, rörligheten liten, bollmottagningen slarvig. Den omhuldade tränaren visade sig vara en bluff. Mycket snack, lite verkstad…

  Svara
  • Macke

    /  07/05/2015

   Blev förvånad att nivån var så låg. Ska sägas att de finns några stycken riktigt vassa med bra spelförståelse (som jag nästan tycker synd om) men resten…dvs merparten, vad är de fråga om? man springer inte ens på bollarna, knappt nåt som händer i djupled, passningarna hafsas iväg och tappas bort hela tiden. När målvakten gör utspark klarar hon inte ens att pricka egna spelarna utan de är t.o.m en potentiell risk att hon skjuter bollen av plan… såna saker man knappt ens ser på pojknivå. Obegripligt.

   Svara
 7. michael

   /  07/05/2015

  Ett problem för damlandslaget i fotboll är att feminister politiserat damfotbollen och kräver ovanifrån att medborgarna måste älska damlandslaget annars är man ett sexistiskt svin.
  Eftersom feminister politiserat damlandslaget så kan man inte diskutera det på vanligt sätt som man gör med idrott dvs med ris och ros.När något känns påtvingat så blir det heller inget brett folkligt stöd utan stödet består till stor del av politiskt korrekthet men utan hjärta.
  När dessa kvinnliga spelare som man påtvingats att gilla då kritiserar något känns det som bortskämt och curlat gnäll dvs man kritiserar andra från en position man inte förtjänat,därför ser alltfler det svenska damlandslaget i fotboll som det kränkta landslaget,vilket man kan tacka dom feministiska stödstrumporna för.

  Svara
 8. http://www.dn.se/nyheter/sverige/fi-lat-16-aringar-fa-rosta/

  Helt sjukt.
  Alla knep för att komma in i riksdagen antar jag, deras kärnväljare ligger la vid den åldern. Vad deras mentala ålder ligger vet jag inte…

  Svara
  • Kristian

    /  07/06/2015

   Får man inga röster, så byt ut väljarna…

   Det vi såg tydligt i Storbritanniens senaste valrörelse var:
   * Ingen talade om ”unga” – universitetsavgifter och ungdomsarbetslöshet var ointressant.
   * En del prat om skatter på medelklassen och att hjälpa barnfamiljer i karriären.
   * Samtliga stora partier ville inget hellre än att hälla pengar över pensionärer.
   Gissa vilken grupp som konsekvent går och röstar?

   Svara
 9. Svenne

   /  07/05/2015

  Svara
 10. MiT

   /  07/06/2015

  Nu är det väl inte så här enkelt men…

  Svara
 11. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  07/06/2015

   Fint att även institutioner som har hand om språkvård är marinerade i genus och rekommenderar idiotiska och fula genusmotiverade omskrivningar, såsom ‘en’ istället för ‘man’.
   Fördelen är att de som använder uttrycket med en gång visar sin politiska inriktning så man slipper ödsla tid på dem. Lite som nyhetsartiklar med ‘hen’ i som jag i princip alltid slutar läsa när ordet dyker upp.

   Svara
   • Lars

     /  07/06/2015

    Jajjemän. Slutar läsa så fort ordet ”Hen” dyker upp. Vill man uppfattas som seriös och saklig bör man undvika det ordet. Senast var det Tove Lifendals ledare i SVD som blev oläst.

    Svara
    • Kristian

      /  07/06/2015

     Lifvendahl har länge varit den sämsta av ledarskribenterna på SvD.

     Svara
  • Erik

    /  07/06/2015

   Det blir onekligen väldigt dumt att byta ut ‘man’ till ‘en’ när ordet ‘en’ går att använda och det innebär att meningen betyder något annat än det gör med ‘man’:

   ”Nej, absolut inte! Men hur mycket de får. En behöver inte ta ut något.”
   ”Om en vill skaffa barn och vara frånvarande från arbetsmarknaden tycker jag det bör finansieras själv..”

   Jaja, vill han framstå som mindre vetande får han väl lov att göra det. Jag önskar bara att han inte behövde vara med och förstöra det ungdomsförbund jag var med i en gång i tiden. Det vore avsevärt bättre om Bodil, Rasmus, Oliver och de andra ungsocialisterna gick med i Ung Vänster eller SSU istället.

   Svara
  • Anders Senior

    /  07/06/2015

   ”Individualisering” var det ja….. Tvärtomspråket yttrar sig igen.
   Hur ”individuellt” blir det när alla tvingas genom samma tratt?

   Den enda individualisering jag kan tänka mig värd namnet är att BARNET får alla dagar, att fritt fördelas av vårdnadshavarna: Sinsemellan, till farmor, till barnvakten, till moster, eller vilken individ som de anser passar bäst i den föreliggande situationen. DET vore individualisering! På riktigt.

   Svara
   • Erik

     /  07/06/2015

    Jo, av många märkliga politikeruttryck är det nog ett av de märkligaste. (I hård kamp med pensionärsskatten.)

    ”I valrörelsen 2002 skrev Göran Persson tillsammans med Margareta Winberg en debattartikel i Aftonbladet där han argumenterade för en individualiserad, det vill säga delad, föräldraförsäkring.

    Nu backar han. [2004-04-19, min anm.] Statsministern säger att han inte visste vad individualiserad betydde.
    – Jag trodde att individualisering betydde att man skulle få bestämma själv. Men det var precis tvärtom.”

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10450015.ab

    Svara
 12. MiT

   /  07/06/2015

  Gissar att hon menar ”arbetar”…

  Så detta upplägg betyder att hon och hennes man får flera månader tillsammans med barnen samtidigt som hon får fullt betalt…

  Nä så är det säkert inte alls…

  Nä, när man är föräldraledig så är man just föräldraledig. Gäller exakt 100% av alla som är föräldralediga. Just den saken ställer till det för alla arbetsgivare lite, att en person inte kan vara just närvarande.

  Det går alldeles utmärkt, bara att vara föräldraledig och INTE påstå att man ska ”jobba” när riksdagen är STÄNGD…

  Gissar att det är som vanligt, att 98% är kritik men förvandlas till hat det också…

  Gäller väl inte i 12 år utan 5 eller nåt numera va? Men givetvis inget svar från Snecker…

  Samma sak här, inget svar…

  Svara
  • Jan

    /  07/06/2015

   Notera här att hon säger att hon inte kommer att ta ut de föräldradagar hon sparar genom att träda i arbete när riksdagen är stängd. Den utsagan går nämligen att kontrollera längre fram. Notera också hur snabbt offerkortet dras när en kvinnlig parlamentariker kritiseras. Ska vi tycka synd om henne nu?

   Svara
  • Lurven

    /  07/06/2015

   Det här med att vara ett moraliskt föredöme verkar helt ha gått förbi?!
   Hon blir dessutom ledsen att folk reagerar.
   Snälla, kom ut ur din bubbla.

   Svara
   • En annan Andreas

     /  07/06/2015

    Kanske liksom många andra marinerad i föreställningen att krav, regler och liknande inte riktigt gäller på samma sätt för kvinnor, att det alltid går att komma undan på bananskalet. Att så länge man inte är så korkad att man överbevisar sig om sin egen skuld så kommer man som kvinna undan på madonnakomplexet. Dvs att ingen vill tro att kvinnor är själviska/onda och det därför alltid anses fult och elakt att kritisera en kvinna (men som kan tillåtas i undantagsfall om denne överbevisats om skuld). Samt om det inte skulle fungera pga att man inte fått tillräckligt stöd av ”strukturerna” att förstärka ovanstående effekter så kan man alltid ta till den mer aktiva formen av könsstereotypt entitlement kallad offerkoftan.

    Svara
  • Ivar L

    /  07/06/2015

   Varför skulle hon inte kunna ta ut dagarna? Hon har ju tagit ut dagar fram till sommaren. Skulle hon inte fortsätta vara föräldrarledig efter sommaren? Åtta år har man på sig att ta ut dem enligt gamla reglerna, och fem enigt nya tror jag. Hur gammalt är barnet?

   Komiskt förresten att den där miljöpartisten Nils Karlsson presneterar sig som ”Trendigt kommunalråd” på Twitter. Snacka om självupptagen fjant. Asså vissa människor ba…

   Svara
  • Erik

    /  07/06/2015

   Bortsett från det spännande påståendet att hon inte kommer att kunna ta ut sina dagar var den mest intressanta tweeten den här:
   ”Sommarmånaderna då min man är ledig och kan ta hand om våra barn är den enda möjligheten för mig att genomföra detta arbete.”

   Har inte han några föräldradagar att ta ut? Varför skulle inte han kunna ta ut dem någon annan gång än under sommaren?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/06/2015

    Kanske är av det mer överarbetande/inkosmtbringande slaget?
    Snabba sökningar på nätet fann noll och inget om vem hen är.

    Svara
  • Det där med partiskatt (10% av nettolönen) får stå för V, men andra sidan av det hela är att riksdagsledamöter såsom statsanställda får ett extra tillskott på föräldrapenningen så att den uppgår till 90% av lönen. Om det inte vore för detta tillskott skulle hon få ut högst 37 000 i månaden, eller ca 60 % av lönen.

   Vissa stora företag gör något liknande, men det bidrar nog annars påtagligt till att så många kvinnor söker sig till offentlig sektor (eller är en konsekvens av detta).

   Faktum kvarstår iofs att ingen behöver ta ut föräldraledighet på semestern, samt att riksdagsledamöter, åtminstone formellt, aldrig har betald semester.

   Svara
 13. Tv 4 är igång att promota ännu en briljant konstnär som raggar sin publik från morgonsoffan. Den här gången är budskapet av sådan art att morgonkaffet riskerar att. Åka ner i fel strupe.

  Såhär skapar man känslor kring en produkt, helt enligt regelboken. Se och lär.

  https://m.youtube.com/watch?v=5Uf5niV_CFM

  Svara
  • Lurven

    /  07/06/2015

   Ja, ibland undrar man hur det är ställt med vissa.

   Svara
 14. MiT

   /  07/06/2015

  Eller hur, visst jämförde (menar hon jämställde?) han ungdomar med djur…

  Svara
 15. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 16. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 17. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 18. Jan

   /  07/06/2015

  Kostligt nog är det manliga journalister som nu slår igen pk-dörren framför ”trynet” på den 85-årige Lennart Johansson. Som Olof Lundh igår i VM-studion som inte ens ville diskutera kritiken eftersom ”Johansson är oprofessionell”! Eller Aftonbladets unge ”expert” och pk-svassare Kristoffer Bergström; som dock får mothugg så det sjunger om det i kommentarsfältet!

  Att Sverige placerar sig som nation nummer 16 i en damfotbollsvärld där det, förmodligen, inte ens finns 16 organiserade ligor borde väl vara föremål för en ordentlig diskussion efteråt? Ingenting som ska tystas ner av hänsyn till pk….

  Svara
  • Lurven

    /  07/06/2015

   Olof fegade ur helt enkelt.
   Hur många tror att VM-damerna var tillräckligt förberedda?
   Han var dock inte beredd att betala det feministiska priset för att säga sanningen.
   Fegt, men är man rädd om jobbet…

   Svara
 19. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 20. AV

   /  07/06/2015

  Lite som när tonårsflickorna i Idol blir totalsågade.
  ”Men lilla vännen du är tondöv. Du sätter inte en ton.”
  ”Mamma säger att jag sjunger jättebra.”
  ”Hon är också tondöv och din mamma.”
  Reality check.

  Vill man vara jämställd på riktigt får man också ta skiten som män får ta. Nej de vill ha kvar skyddsvärdet från de traditionella rollerna. Firas och belönas som män när det går bra. Slätas över och skyddas som kvinnor när det går dåligt. Jämställdhet a la carte.

  Svara
  • Kristian

    /  07/06/2015

   Skillnaden är att ingen kvoterade in ett undermåligt lag för att göra underhållning av det.

   Svara
 21. Förmodligen är en frispark, straff, eller utvisning inom damfotboll, också att betrakta som kvinnohat, iaf om det är en manlig domare…

  Svara
 22. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 23. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 24. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  07/06/2015

   Har sällan hört någon så jobbig människa rent språkligt tappade räkningen på hur många gånger hon använde orden ”du vet” både innan och efter en mening. .. du vet israelerna hoppade på båten ”du vet” med riktade vapen ”du vet” och helikoptrar ”du vet eller hur du vet” osv osv. .

   undrar om det är för att bekräfta att andra verkligen måste ”veta” vad hon tydligen vet eller om hon bara är allmänt superjobbig att intervjua.

   Svara
  • nono

    /  07/11/2015

   Råkade som en händelse snubbla* (pun very much intended!) in på den här profilen på twatter*(ja jag menade det denna gången med)När jag läste om ekis ekman.

   https://twitter.com/poststrukturell
   förtjänar en alldeles egen plats här tycker jag.
   Det är ändå talande det som skrivs av vissa.

   Exempelvis

   eller varför inte.

   Att det sen är en läkarstudent är tämligen skrämmande.
   Tänka sig att behöva gå till den.

   Svara
 25. MiT

   /  07/06/2015

  Svara
 26. Svenne

   /  07/06/2015

  Nej tack…

  Svara
 27. Jan

   /  07/06/2015

  Apropå Zara Larsson: En rolig skämtteckning av Pontus Lundkvist: http://www.aftonbladet.se/kultur/serier/article21069108.ab

  Svara
 28. Svenne

   /  07/06/2015

  Erixon får iväg ett riktigt slagskott…
  http://erixon.com/blogg/2015/07/identitetspolitik-skulle-gora-tysk-rasbiolog-generad/
  ”Malcom Kyeyune, kolumnist och tidigare aktiv i Ung Vänster, har på Aftonbladet Kultur skrivit Om identitetspolitikens bojor:

  Identitetspolitiken kan prestera argument om hudfärg som skulle göra en tysk rasbiolog generad . . . Bara japaner ska bära kimonos, bara jamaicaner ska ha dreadlocks, bara indier ska äta curry. Var sak på sin plats, var människa på sin plats. På så vis är det tänkt att vi alla ska bli… fria?”
  //
  ”Exakt så ser jag på identitetspolitiken. Det är rasbiologins fortsättning med andra förtecken. Du är din identitet, inte en individ med egna värderingar och valmöjligheter. Du ska vara som “din” grupp. Jag avskyr denna tankegång som jag anser vara en av de mest inskränkta man kan ha på medmänniskor.”

  Svara
 29. Sverige lider av psykisk ohälsa

   /  07/06/2015

  Lisa Ek förtjänar inget annat än en fet smäll. Hen verkar inte ha fått k*k på år och dag.

  EDIT: Lägg av med sådana här löjligheter.

  Svara
  • Sverige lider av psykisk ohälsa

    /  07/06/2015

   Varför tar du inte bort kommentaren istället?

   Svara
 30. Lisa Ek

   /  07/06/2015

  MiT ditt jävla tryne.

  Svara
 31. Du får hemskt gärna blocka mig om du vill. Ingen hade blivit tacksam mer än jag.

  Svara
 1. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: