Vänsterpartistiska strukturer

Riksdagsledamöter har ju en inkomstgaranti som är tänkt att vara en ”omställningsgaranti” om de efter sin tid i riksdagen inte direkt hittar ett nytt jobb. Nu visar det sig att SAMTLIGA åtta vänsterpartister som hoppade av efter valet i höst fortfarande lever fullt ut på inkomstgarantin.

vänsterpartistiskastrukturer

Jaha, så hon hade ”otur”… Vilken jävla otur att kunna kvittera ut 50 000 per månad och samtidigt kunna sitta och fisa och göra vad hon vill. Undrar om hon ens vet vad människor normalt får göra när jobbet försvinner? De får besöka Arbetsförmedlingen, gå på den ena märkliga ”sökajobb-kursen” efter den andra, de får flytta och så vidare. De får göra detta med i bästa fall A-kassa. Men det verkar inte vara något för vänsterpartister, de har sådan otur när deras jobb försvunnit att de måste tröstas med 50 000 i månaden.

Om man efter 16 år i riksdagen inte har knutit tillräckligt med bra kontakter för nytt jobb så är man fan i mig förtjänt av att inställa sig på AF utan 50 000 i månaden som tröst!

Men alla åtta vänsterpartister lever alltså fortfarande efter 9 månader på inkomstgarantin

vänsterpartistiskastrukturer1

Klart han mycket väl vet varför de fortfarande lever på den, vem vill inte ligga och fisa i hammocken och samtidigt se 50 000 i månaden av andras pengar rulla in på kontot? Och jag håller faktiskt med honom, det är ett ruttet system som ENBART inbjuder till överutnyttjande. Och det är givetvis inte bara vänsterpartister som utnyttjar men det blir lite talande när SAMTLIGA från vänstern fortfarande lever på garantin…

Borde vara enkelt att komma åt, ge politiker motsvarande A-kassa under samma tid som gäller för alla andra, låt dem inställa sig på AF första dagen de är arbetslösa som alla andra får göra och gör de inte det så räknas de inte som arbetslösa och får inte heller ett enda öre. Om de får ett jobb som är sämre betalt än riksdagsjobbet så ska det inte heller få mellanskillnaden, det är ingen mänsklig rättighet att alltid få samma eller bättre lön om man byter jobb. Att vara riksdagsledamot är och ska vara bra betalt. Men när de blir arbetslösa så ska samma regler som för alla som blir arbetslösa gälla!

Låt A-kassan för politiker beräknas på jobbet de lämnade eller tog tjänstledigt från för att bli politiker och räkna upp så att A-kassan beräknas på nutidens lön för det jobbet. Givetvis så ska samma tak på A-kassan som för andra människor som blivit arbetslösa gälla! Då skulle det nog bli eld i rumpan på sådana bidragsmaximerare som Alice Åström…

Jag tycker mig ana en vänsterpartistisk struktur här…

Det är jävligt stötande så som det funkar nu!

**********

För ett tag sedan kom det ju fram att Linda Snecker, Vänsterpartiet, EXAKT på dagen som riksdagen stängde åter gick i tjänst för att sen också EXAKT på dagen när riksdagen öppnar igen åter gå på sin barnledighet.

lindasneckergirig

Försvaret för detta var att det är hon som har hand om partiets rättspolitiska plattform och att det måste skrivas. Så Vänsterpartiet drabbas alltså EXAKT av samma problem som alla företag gör när folk som har specifika uppgifter får barn.

Sen spelar det egentligen ingen roll om hon tjänar något på detta eller inte, bara det faktum att hon pausar sin barnledighet och ska ”jobba” när riksdagen är STÄNGD är tillräckligt! Det är UPPENBART att syftet är att spara dagar samtidigt som man ÄNDÅ får exakt samma tid med barnet och månadslönen rullar in på kontot.

Jonas Sjöstedt var dock klar över att det är 8-timmarsdagar som gäller för Snecker. Problemet blir ju att kontrollera, pålitligheten är väl sisådär när det gäller henne nu, har man väl börjat trixa så måste man kontrollera hårt så att trixandet inte fortsätter. Stämpelklocka och krav på att vara på plats i riksdagshuset vore lämpligt tycker jag.

Men detta med sommarstängd riksdag i tre månader är också jävligt stötande! Varför ska de ha sådana enorma förmåner som inte gäller alla andra? De får väl ha samma antal semesterveckor som alla andra?

Att vara politiker verkar bara vara ett sätt att sko sig själv på, att se till att man själv får ett så bekvämt liv som möjligt.

Men återigen så är det en vänsterpartist som fulutnyttjar systemet.

Så man kan faktiskt prata om strukturer när det gäller både de vänsterpartister som lever på inkomstgarantin och Snecker som vill vara hemma med barn och samtidigt få full lön utan att ta av dagarna.

Det verkar faktiskt vara en vänsterpartistisk struktur att hela tiden fulutnyttja systemet maximalt för sin egen vinning. Eller gäller inte strukturtänket dem själva?

Det kanske är något för ett parti att driva förändringar av de EXTREMT generösa förmåner som riksdagsledamöter har? Borde generera ganska många procent i ett val…

Jag är i alla fall jävligt less på politiker som mest verkar ha sitt eget bästa för ögonen hela tiden! Gör om systemet omedelbart!

Video für alle

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

48 kommentarer

 1. Erik

   /  07/10/2015

  Jag utgår från att partiskatten inte är applicerbar här (eftersom de inte får pengarna genom ett förtroendeuppdrag för Vänsterpartiet). Rätta mig gärna om jag har fel.

  M.a.o. bör det vara så att de har en högre inkomst nu jämfört med när de satt i Riksdagen och hade ett arbete.

  Svara
  • Hans

    /  07/10/2015

   Precis så tolkar jag det också. Det är väl därför de ”passar” på att mjölka lite cash nu när de inte behöver betala till V.

   Svara
 2. Problemet är att riksdagsledamöterna är det nya frälset som bestämmer sina egna löner och förmåner. Eftersom det är de själva som bestämmer så lär de inte i första taget besluta att de INTE ska åka gräddfil… :/

  Svara
  • Svenne

    /  07/10/2015

   Noterar att svenska folket inte får rösta om vilka ersättningar poitikerna ska ha…

   Svara
   • MJ

     /  07/11/2015

    Visst får man det. Bara att rösta på politiker som vill ändra reglerna.
    Som NyD. Men där var ju problemet att när NyD började prata om det så blev de utfrysta och kallade rasister så populisterna hoppade av tåget.

    Svara
 3. Kristian

   /  07/10/2015

  Som jag har sagt förut: vi behöver partiet ”Tom stol i riksdagen”.

  Svara
 4. MJ

   /  07/10/2015

  Den här debatten var ju uppe för några år sedan. Då gjorde de några symboliska ändringar och sa att nu var det åtgärdat.
  Men då tog man exempel från alla partier och inte bara från en sida som feminister gör. Det måste vara en populistiska upprördhet mot politiker i allmänhet för att det ska hända något, annars utnyttjar De det bara i sin dokusåpa. Problemet i nästa med är ju att populisterna är så lättlurade att det räcker med att påstå att det är åtgärdat så lägger sig upprördheten.

  Svara
  • Kristian

    /  07/10/2015

   Det är också något som är svårt att rösta fram en lösning på. Det kommer alltid att finnas skäl/ursäkter för att inte ändra reglerna till nackdel för de som skall fatta beslut om reglerna.

   Jag vet ärligt talat inte hur en kampanj skulle se ut. Ett nytt enfrågeparti som avser genomföra detta och sedan avgå?

   Svara
 5. invaderace

   /  07/10/2015

  Den första artikeln är såvitt jag kan se från 2011.

  Svara
  • MiT

    /  07/10/2015

   Haha, ser det också nu! Men det spelar ingen roll, samma tidsrymd gäller ju efter valet 2010, lika många månader alltså. Och då blir det egentligen ännu värre det där med Snecker, då har de inte tagit itu med saker och ting alls…

   Svara
 6. Hans

   /  07/10/2015

  Någon som vet vad som hände med det här?

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article16155125.ab

  Svara
 7. Svenne

   /  07/10/2015

  For equality…

  Svara
 8. Lasse

   /  07/10/2015

  Nej, för djävulen, stäng istället riksdagen sex månader varje år och banta antal ledamöter med minst 100 personer.

  Svara
 9. MiT

   /  07/10/2015

  Svara
 10. MiT

   /  07/10/2015

  Svara
  • Svenne

    /  07/10/2015

   Närmare dödsstraff än så kan man väl inte komma, gissningsvis. Hagamannen och Anders Eklund.

   Svara
 11. MiT

   /  07/10/2015

  Svara
 12. Michael E

   /  07/10/2015

  Detta visar tydligt varför socialism är, alltid har varit, och alltid kommer att förbli en ekonomisk katastrof för ”de andra” som betalar, och för alla när ”de andras” pengar till sist tar slut. De allra flesta människor tänker alltid mest på sig själva och sina närmaste. Detta är biologi.

  Svara
 13. MiT

   /  07/10/2015

  Svara
  • MJ

    /  07/10/2015

   Med SD:s regler hade hela familjen Ekeroth suttit inne.

   Svara
   • Svenne

     /  07/11/2015

    Nja, enligt partiet självt så är SD det mest Israelvänliga i Riksdagen. Bröderna Ekeroth (med judisk bakgrund) är väl knappast antisemiter?

    Svara
    • MJ

      /  07/11/2015

     Nu förstår jag inte.
     Mamman och Brodern skulle sitta inne för bokföringsbrotten. Kenta skulle sitta inne för de brott han begick under den s.k. järnrörsskandalen. Men det värsta han gjorde då var ju falsk tillvitelse (när han ljuger för poliserna i slutet av filmen) och misshandel (när han slår tjejen).

     Svara
     • havre@flarnstad

       /  07/11/2015

      Slår tjejen? är det din personlga tolkning på hur det ser ut när någon slår någon annan.

      Att helt uppenbart grovt överdriva något man inte gillar brukar inte göra under för hur ens andra åsikter tolkas.

 14. MiT

   /  07/10/2015

  Svara
 15. Olof

   /  07/10/2015

  Håller med bortsett från biten att basera riksdagsledamöternas a-kassa på tidigare jobbet; om inte det tidigare jobbet var sommarjobbande tidningsbud lär det varken göra till eller från, så det tycks mig mer sedelärande att studera upplevelsen av hur ”80% av lönen” i själva verket är 25% och hur man bör planera för att man vid arbetslöshet inte kan räkna med att ersättningen räcker till mycket mer än hyran på en modern 2:a i storstäderna.

  Wibbles årslön på banken har blivit allt mer nödvändig om man vill ha någon faktisk trygghet alls.

  Taket verkar höjas i höst, men de flesta heltidsarbetande lär komma över även detta…

  Svara
 16. Svenne

   /  07/10/2015

  Svara
  • MJ

    /  07/10/2015

   Lika korkat som om man i utlandet rapporterade riksdagsmännens förhållanden som om de gällde alla svenskar.

   Svara
  • Svenne

    /  07/10/2015

   Och nu är Pascalidou greklandsexpert för SVT-Aktuellt igen… #tröttsamt #pladder

   Svara
   • michael

     /  07/11/2015

    Ja Plaskadildo verkar vara den enda greken i Sverige om man ska tro medierna,vilken mångfald när hon puttrar runt till olika studios och tidningar och sprider sitt vänsterfeministiska djupsinne.

    Svara
 17. Svenne

   /  07/10/2015

  Svara
 18. Vi har för många politiker. Sänk antalet ledamöter i Riksdagen till 165. Antagningsprov för Regering och riksdag. Vad ska det innehålla? I alla fall bör man kunna svensk geografi, räkna, skriva och bra svenska. Alla ska ha arbetat minst 10 år i normalt arbete. Samma arbetsvillkor som vi vanliga har, fem veckors semester och när vi röstar bort någon är det AF och alla deras underbara åtgärder som gäller vid arbetslöshet. Jämlikhet och mindre frihet med andras pengar. Kanske kunde vi få politiker som brinner för jobbet?
  Inte? Det kan i stället bli tomt i Riksdagen. Ack vad vi sparar!
  Vem röstar för detta? Är det kommunisterna som skriker neeej! Eller hela gänget?

  Svara
  • MJ

    /  07/10/2015

   Enligt Fridolins sommarprat så var det enda gångerna han såg riksdagen fullsatt. De två gånger han tog upp riksdagsmännens förmåner och löner.

   Svara
 19. Senast det publicerades några listor på hur många riksdagsledamöter som levde på inkomstgaranti var 2007. Och då i AB av alla tidningar? Det är lätt att räkna ut vilket block som har de politiker som är minst attraktiva på arbetsmarknaden. Eller vilka som är minst intresserad av arbetsmarknaden .. vilket är ungefär samma sak.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11880880.ab

  Svara
  • MJ

    /  07/10/2015

   Vilket block som är smartast menar du?
   Jag skulle ha gjort samma sak och sparat pengarna på hög i firman.

   Svara
   • Kalle

     /  07/11/2015

    Jobbigt läge att det är några ”kamrater” det måste svida lite i ditt rektum hahaha

    Svara
    • MJ

      /  07/11/2015

     Vilka kamrater?

     Svara
     • Kalle

       /  07/12/2015

      Ja vilka tror du?
      Det är väl knappast så att du hade kallat detta giriga beteende ”smart” om det var majoritet av borgerliga som låg bakom.
      Men du är ju såååå jävla objektiv och vi andra som ”har valt sida och håller fast vid den”, är det inte så det brukar låta från dig?
      I de rödaste vatten, simmar de skabbigaste hycklarna

 20. Svenne

   /  07/11/2015

  ”Pao apologized earlier this week to the Reddit community after a mass online protest over the firing of Victoria Taylor, who staffed a popular feature. Pao has faced vitriol from Reddit users who called for her firing.”

  Svara
 21. Svenne

   /  07/11/2015
  Svara
 22. Svenne

   /  07/11/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  07/11/2015

  Svara
 24. Svenne

   /  07/11/2015

  Svara
 25. Svenne

   /  07/11/2015

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: