På tal om strukturell rasism…

Kan det bli mycket tydligare än så här?

strukturellrasism

Men jag förstår, detta är ingenting jämfört med den strukturella rasism som Adam Tenstas drabbades av! Vad är trakasserier och hot från en grupp där man bor så man blir tvungen att flytta jämfört med en ung kvinna från Grums som sagt ”neger” i en Youtube-video? Det som drabbade Adam Tensta är ju många gånger värre, det förstår man ju eftersom det kryllar av artiklar om honom och den strukturella rasismen han drabbades av medan det bara finns den från Östra Småland om den här händelsen. Så med tanke på proportionerna i nyhetsartiklar räknat mellan dessa båda händelser så har Adam Tensta drabbats av cirka 50 gånger värre (eller mer?) strukturell rasism av Youtube-videon.

Såg den videon när den var aktuell men kan absolut inte komma ihåg att den skulle vara rasistisk på något sätt. Nu är den borttagen så jag kan inte kontrollera mitt minne tyvärr.

Jag gissar att Ernman, Kronlöf, Larsson och det övriga gaphalsgänget inte är så pigga på att #backaflyktingarna som tvingas att flytta på grund av trakasserier och hot…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. MiT

   /  07/18/2015

  Svara
 2. MiT

   /  07/18/2015

  Svara
  • Fast att hon fick LIVET förstört är väl ändå att ta i? Visst hon kanske får drevet efter sig i nån månad nu. Djävligt obehagligt och synd om henne!
   Men förhoppningsvis varar hennes liv längre än så.

   Svara
 3. MiT

   /  07/18/2015

  Svara
 4. Varken kristna eller muslimer är väl någon RAS?

  Svara
 5. Dreadlock

   /  07/18/2015

  Oj,va´dråpligt för Adam Tensta :

  Hur ser du på det, du som använder ordet nigger i dina texter?
  – Det är inte ett dugg fel att köra med det. Så länge det finns niggers, bitches och hoes ska man få säga det. Jag står inte för censur. Man behöver inte lyssna på musiken om man inte vill, men det är inte hat vi står för, säger Adam.

  http://www.metro.se/noje/tank-2010-och-mycket-techno/ObjgkC!19_2519-42/

  Från 2010. I samband med släppet av debutalbumet ”Its a Tensta thing”

  Så, finns det ett mönster (Struktuuuur) när artister som AT ska släppa skivor ? Finns det övriga struktuuuurer när konstnärer ska lanseras ? Jag tänker på div skandaler när Makonde Linde varit i farten som urartade till att afrosvenskarnas riksförbund krävde kulturministerna Lena Adelsohn avgång, också när han blev ”överfallen” i Gävle dagen innan vernissagen.

  Hur många fler exempel – Zara Larsson 17 årig feministisk ikon som blev geniförklarat av aftonbabblet, Molly Sandén som fått spaltmeter i publicering p.g.a. av sin svåra skolgång. Etc etc.

  The show must go on !

  Svara
 6. De kristna flyktingar som flydde till Sverige och nu flyr i Sverige på grund av muslimska trakasserier är ett informationsproblem.
  Mikael Lönngren i Högsby, ställföreträdande chef för Migrationsverkets verksamhet i Kalmar län säger:
  Vi kommer nu att göra informationsarbete på förläggningarna för att försöka se till att liknande inte händer igen.
  Nu är jag kanske lite spydig, men kunde vi inte rikta information också till Mellanöstern? Om det räcker med information varför har ingen kommit på det innan hela Mellanöstern är i ruiner?

  Svara
  • MJ

    /  07/18/2015

   Det handlar om konflikter från hemlandet. Det man ska informera om är väl att inte sätta grupper vars säkringar strider mot varandra på samma boende.
   Hela Södertälje är ju fullt av kristna (förr bara Syrianer sedan 2003 nästan lika många kristna Irakier) så de har nog inget problem att hitta plats åt dem.

   Det var ju samma sak på 90-talet med Muslimer och Kristna från Jugoslavien.

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/19/2015

    ” säkringar” ? Menar du släktingar ?

    Personligen tycker jag att religionsfriheten ska kunna prövas i detta fall. Närhelst religiösa fundamentalister går överstyr och kan börja diktera den förhatliga demokratin att agera som de vill, så har idén om demokrati bedragit sig själv.

    Nu säger alla antirasister : Ja, men det handlar enbart av en liten krets religiösa mobbare som tillhör en viss sekt. Jag säger : Fuck it.

    Den lilla kretsen av Nazister inom SD jagas med blåslampa av det samlade pressuppbådet av auktoritära moraldiktatorer. När det gäller att försvara demokratin mot en mobb av religiösa hårdhudingar, blir samma verklighetsrapportörer både blinda,döva och stumma.

    Svara
    • MJ

      /  07/19/2015

     Ja, autokorrektfel

     Jag förstår inte riktigt vad du menar att man ska göra lika med både muslimer och SD.

     Svara
   • Tanken var att säga: så gör man inte.

    Svara
 7. Hans

   /  07/18/2015

  Ett hot mot demokratin att ifrågasätta Zara…

  http://www.svd.se/hur-kan-zara-larsson-vacka-sadant-hat

  Svara
  • Björn

    /  07/19/2015

   Det verkar föreligga ett i det närmaste kliniskt fall av förnekelse bland Zara Larssons tillskyndare. Kan folk verkligen inte se kopplingen ”provokation – reaktion”? Och att sedan blåsa upp varenda liten detalj till världskrigsrubriker underbygger inte direkt förtroendet för massmedia…

   Svara
 8. Björn

   /  07/18/2015

  OT men roligt
  http://www.expressen.se/nyheter/leif-gws-sagning-av-alice-bah-kuhnke/

  Och självklart kommer kommentaren ”tveksamt om han använt samma uttryck om det gällt en man” från Witt-Brattström, som tydligen aldrig hört LGWP uttala sig om män han saknar respekt för 😀

  Svara
 9. Anders Senior

   /  07/18/2015

  Precis vad som tidigare befarats, istället för att fly från förföljelse åker vissa fundamentalister med flyktingströmmarna för att fortsätta förtrycket och verka för islamisering. Ut med dessa fundamentalister ur Sverige, de hör inte hemma här.

  Svara
 10. Svenne

   /  07/19/2015

  OT: Regeringsröran…

  Svara
  • MJ

    /  07/19/2015

   Är det ett skämt att vice inte betyder ställföreträdare?

   Svara
 11. Svenne

   /  07/19/2015

  Om anti-rasisterna kunde tänka logiskt.

  Svara
 12. MiT

   /  07/19/2015

  Vilken otroligt obehaglig människa den där Linnea verkar vara…

  Svara
  • Det är en viktig fråga, tycker jag

   Svara
  • MJ

    /  07/19/2015

   ”Negerbög”
   -Somar al Naher

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/19/2015

   Att använda ordet bög är ett uttryck för homofobi?
   Det går fort nu.

   Svara
  • Johan

    /  07/19/2015

   Linnea Swedenmark verkar för övrigt ha figurerat i en bild och bildtext i en artikel om curlade högskolestudenter som SvD körde i slutet av förra året. Inte att jag letade efter henne där, men klickade vidare på en länk till artikeln och tänkte direkt, vänta lite, har jag inte sett henne förut. Känns ju lite kul i ljuset av t.ex. ovanstående.

   http://www.svd.se/kontrollbehov-pa-hogskoleniva

   Dessutom från Jämtland och flyttat till den där stora staden där det av hur en hel inflyttade agerar verkar ingå informationsmaterial i välkomstmaterialet att man som inflyttad småstadsmedelklass måste gå all in på stockholmarnas PK-vänstermumbojumbo och klanka ner på lantisar för att få komma in i gemenskapen där man är lite bättre och mer upplyst än oss andra lantisar.

   Svara
 13. Trolletplit

   /  07/19/2015

  En feminist börjar inse att experimentet håller på att göra barnen illa.

  Under tiden hårt vi antifeminister gått ut och fiskat med våra barn. Både tjejer och killar

  http://m.gp.se/nyheter/kronika/1.2777910-lamotte-gor-inte-barn-konsneutrala

  Svara
 14. michael

   /  07/19/2015

  Ja det måste ses som en seger för dessa fundamentalistiska muslimer att religionssegregation fungerar alldeles utmärkt även i Sverige.

  Svara
 15. Svenne

   /  07/19/2015

  AT & JN försöker motivera rasism mot vita och könsrasism mot män.
  http://unvis.it/www.expressen.se/debatt/respektera-var-ratt-till-trygga-rum/

  Svara
 16. Svenne

   /  07/19/2015

  Alice Teodorescu om Hagamannen.

  ”De som invänder mot hårdare tag mot brottslingar brukar hävda att hårdare straff inte räcker för att avskräcka människor från kriminalitet. Så kan det i vissa fall vara. Men faktum kvarstår, under tiden i fängelse har Hagamannen inte gjort sig skyldig till brottslighet trots den bedömda återfallsrisken.”

  Svara
  • MJ

    /  07/19/2015

   Så anledningen till att låsa in brott är för att de inte ska begå brott som de ännu inte begått?
   Om man låste in alla män så skulle de ju inte begå sitt första brott mot kvinnor heller. Det är ju inte jättestora skillnader där. 96% av sexbrottsdömda återfaller inte, 99% av männen döms aldrig för brott mot kvinnor. Men män i allmänhet är ju många fler, så effektivast vore ju att låsa in alla män.

   Om man funderar på att släppa ut en man bör man beakta att han inte begått brott under tiden han varit inlåst.

   Svara
   • norskgoy

     /  07/20/2015

    Man straffer det som har blitt gjort. Ikke hva du måtte fantasere om.

    Svara
   • Varifrån har du fått dina siffror (fann det lite svårt att hitta återfallsstatistik för svenska brottslingar, så jag är nyfiken)? I USA ser det ut såhär:

    • Released prisoners with the highest rearrest rates were robbers (70.2%), burglars (74.0%), larcenists (74.6%), motor vehicle thieves (78.8%), those in prison for possessing or selling stolen property (77.4%), and those in prison for possessing, using, or selling illegal weapons (70.2%).
    • Released prisoners with the lowest rearrest rates were those in prison for homicide (40.7%), rape (46.0%), other sexual assault (41.4%), and driving under the influence (51.5%).
    • Within 3 years, 2.5% of released rapists were arrested for another rape, and 1.2% of those who had served time for homicide were arrested for homicide.

    Detta gällde återfall inom tre år efter att de släppts ut från fängelse. Återfallsfrekvensen är alltså hög, även om just våldtäktsmän har något lägre återfallsfrekvens än andra grova brottslingar.

    Artikeln gällde nu Hagamannen, och han blev inte precis dömd för att ha tagit någon kvinnlig kollega på rumpan vid kaffeautomaten. Frågan Teodorescu ställer är om det är förenligt med rättsmedvetandet att tidig frigivning blir närmast obligatorisk så att i slutändan inga brottslingar sitter av hela den strafflängd som utdömdes – och detta oavsett om det bedöms att återfallsrisken är förhöjd.

    AT konstaterar torrt att Hagamannen, som dömdes för 9 överfall (vet inte om alla inkluderade våldtäkt), alltså uppenbart en ‘återfallsförbrytare’, inte begått fler brott medan han suttit i fängelse. Hur många överfallsbrott tycker du en person behöver utföra innan man kan hålla för troligt att han kommer att fortsätta om man inte sätter stopp för honom?

    Om du kan hitta någon artikel där Teodorescu ens andas om att alla män borde hållas inlåsta, så länka gärna.

    Svara
    • MJ

      /  07/20/2015

     Siffrorna kommer från KRÅ.
     USA har ju ökänd höga återfall på grund av de usla förhållandena för fångarna, de långa straffen och alla administrativa straffen som oftast är livslånga. Så det går inte att jämföra med riktigt.

     Det är ju ganska vanligt att sexbrottsdömda är dömda för många brott.

     De låga återfallen beror på att det döms så många oskyldiga och dessa återfaller ju i oskuld. Men det verkar märkligt att anpassa ett system efter hänsyn till att de flesta är oskyldiga.

     ”Delen” ÄR ju obligatorisk. Den ska fungera som en extra avskräckning eftersom det ger högre straff vid återfall, då man får sitta av även ”delen”. Så syftet med den vilkorliga frigivningen är just att påverka de med återfall.

     Nej det har hon inte sagt. Men hennes resonemang kunde lika gärna komma från en feminist som vill låsa in alla män.

     Svara
     • Nej, en feminist som vill låsa in alla män skulle inte kunna avhålla sig från att skuldbelägga Mansnormen och Patriarkatet. Teodorescu lyckas ju t.o.m. lyfta resonemanget från ‘våldtäkt’ till ‘våldsbrott’, vilket ingen feminist med självaktning skulle tillåta sig:

      Synen på grova våldsbrott är emellanåt förbryllande, liksom det faktum att frågor av detta slag alltför sällan lyfts i den politiska debatten. För hur nära ligger systemet om tvåtredjedelsfrigivning det allmänna rättsmedvetandet? Borde inte den som döms till 14 års fängelse också sitta i just 14 år? Bör inte möjligheten till villkorlig frigivning i förtid vara ett undantag, förbehållet den som kan uppvisa ett klanderfritt uppträdande under fängelsetiden?

      Kanske du borde anstränga dig att bemöta hennes argumentation på samma nivå, i stället för att hänvisa till statistik på dömda som enligt din egen mening inte är jämförbara med Hagamannen? Våldsbrottslingar har rätt hög återfallsfrekvens (runt 40% för de som dömts till ‘långa’ (minst 2 år) fängelsestraff.

      Dessutom hänvisar Teodorescu till yttranden när det gäller just Hagamannens risk för återfall. När det gäller brott av den typen har vi ingen tillförlitlig återfallsstatistik.

      Noterar dock att när det gäller Lasermannen resonerar man annorlunda: där menar man att återfallsrisken är för hög.

     • MJ

       /  07/20/2015

      Det är inte en del av batongstatsresonemanget och därmed inte en del av liknelsen.

      Hur väl rimmar egentligen någon rättsstatlig norm med pöbelns ”rättsmedvetande”?

      Det borde den som dömts till 14 år inte alls eftersom 1/3 av den utdömda tiden är vilkorlig. Den sitter man av om man begår nya brott under prövotiden.
      Dessutom är det så att man påläggs delar av den vilkorliga tiden om man missköter sig under fängelsevistelsen. Så det är redan så att vilkorlig frigivning efter 2/3 bara gäller de som skött sig klanderfritt.
      AT som kallar sig jurist borde vara medveten om det. (Det är hon nog också och det är bara pöbelfiske )

      Tidigare fanns ju halvtid som ett alternativ för de som visade förändringsvilja och hade goda möjligheter att leva utan kriminalitet efter straffet. (Det förutsatte dock att man erkände att man var skyldig, precis som fotboja gör idag, så ytterst få oskyldiga sexbrottsdömda kunde få halvtid) Men det togs ju bort genom propaganda från liknande pöbelfiskare (kostar omkring en miljard om året).

      Vet du vad bedömningen av Hagamannens återfallsrisk grundas på?
      SARA i svensk feministisk översättning. Där får alla män som någonsin sagt ett ont ord till en kvinna hög återfallsrisk och det är inte ens i grundutförande aplicerbart på överfallsvåldtäktsmän .

      Sedan är det säkert så att det är hög risk att han återfaller. Men den blir inte mindre av att han sitter längre och han har ju aldrig fått någon möjlighet att minska den.

      Skillnaden är att Lasermannen är dömd till livstid.

 17. Svenne

   /  07/19/2015

  Anna Ardin (S), Tro & Solidaritet, fd Assangegroupie, söker bråk med Hanna Gadban som nyligen kommit ut med en omdiskuterad bok. Nåja, omdiskuterad bland identitetsvänstern…

  Svara
  • Svenne

    /  07/19/2015

   Varpå Ardin efter hård kritik ”checkar ut”…

   Svara
 18. MiT

   /  07/19/2015

  Svara
 19. MiT

   /  07/19/2015

  Svara
 1. Medieteater | Susanna's Crowbar
 2. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: