Gender studies, när ord inte betyder något längre

Hittade den här via twittraren @facerealitynow

heterosexuellhomosaexualitet

Länken i tweeten går hit och det är författat av Jane Ward, Associate Professor of Women’s Studies at the University of California, Riverside.

Vad menar hon med ”sex between straight white men allows them to leverage whiteness and masculinity to authenticate their heterosexuality in the context of sex with men” och ”straight white men can perform homosexual contact in heterosexual ways.

Kan någon förklara det ovan för jag begriper inget… Jag trodde att det faktiskt fanns ett ord för dem som tänder på både och, nämligen bisexuell? Och homosexuell är den som enbart tänder på samma som man själv är? Och bekräfta heterosexualiteten genom sex med män? Jaha, då har man gjort helt fel hela livet då när man absolut inte haft ”heterosexuella kontakter på homosexuella sätt med andra män”, jag har hållit mig till tjejer, måste tydligen skärpa mig  :-/

Betyder inte orden heterosexuell, homosexuell, bisexuell någonting alls för en del? Tydligen inte, för sen kommer det

In the end, Ward’s analysis offers a new way to think about heterosexuality—not as the opposite or absence of homosexuality, but as its own unique mode of engaging in homosexual sex, a mode characterized by pretense, dis-identification and racial and heterosexual privilege.

Jaha, ett ”nytt sätt” att tänka när det gäller heterosexualitet. Är det därför ord inte betyder något längre för då skulle man ju inte kunna föra in ”det nya sättet” att tänka?

Om det hon skriver också gäller andra än vita män framgår inte av den korta sammanfattningen men då hon också verkar vara tämligen fixerad vid den vita hudfärgen så gissar jag att det endast är vita heterosexuella män som kan vara bisexuella och homosexuella…

Är detta framtiden för Sverige också? Vi ligger ju några år efter USA. Det ska alltså bli ÄNNU galnare än vad det redan är…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. MiT

   /  07/24/2015

  ”Gender Bender utmanar operans stereotyper”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6218723

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2015

   Tja, om det inte vore för att det sedan minst tio år känns som en uttjatad idé att byta plats på könen i en föreställning så är det väl i och för sig inget fel i att testa stuva om och göra om gammal repertoar.

   Sällan det blir särskilt bra i och för sig men säkert ett bra sätt att få extra mycket bidrag. De måste ju leva, kulturarbetarna.

   Jag vill minnas att det på 90-talet var oerhört populärt att placera om t.ex. Shakespearedramer till Andra Världskrigsmiljöer, med nassar och sånt. Det tröttnade man på rätt kvickt men det var kul någon gång. Lite samma sak detta. Möjligen ännu mer förutsägbart.

   Svara
 2. Per

   /  07/24/2015

  Pseudovetenskapen försöker dölja sitt nonsens i ett totalt osammanhängande fikonspråk.

  Eftersom de allra flesta ogärna framställer sig som en person som inte förstår, kommer dessa charlataner att kunna härja alldeles enkelt.

  Svara
 3. norskgoy

   /  07/24/2015

  Men de er nok flinke til å synge ”kumbaya”…

  Svara
 4. T

   /  07/24/2015

  Det var någon politiker i USA som blev arresterad för att ha försökt ragga upp män på toan vid någon flygplats för 5-6 år sedan. Han sa senare att sex mellan 2 män inte betydde att de var homosexuella. Sex between men is not gay. Standup komiker i USA fick material som räckte ett halvår från politikerns pudlande.

  Svara
 5. Hur är det möjligt att alla dessa skitpratare har tagit makten i hela västvärlden? Hade nog ändå trots allt varit bättre med en gammaldags kommunistisk revolution och maktövertagande istället, för kommunisterna var i alla fall smarta nog att tillverka raketer – idioterna kan knappast vara smarta nog att klara sina egna dagliga behov.

  Svara
  • Nej, vad kommunisterna (och även USA) gjorde var väl att plocka upp raketforskare ifrån nazityskland?

   Svara
 6. michael

   /  07/24/2015

  En skillnad är att i USA är sådant tänk utbrett inom vissa kretsar medans i Sverige där vi har statsfeminism så blir sådana tankegångar snabbt myndigheters officiella status.

  Svara
 7. Ivar L

   /  07/24/2015

  Hehe… humor.
  ”Krig är fred.” (Orwell)
  ”Homo är hetro.”

  Hon menar nog främst att vita homosexuella män egentligen är hetrosexuella snarare än tvärtom. Det handlar om att göra sig av med förment priviligierade vita män som åtnjuter ett visst skydd i genusvärlden i och med att de inte är hetro. Detta är en smart strategi för att föra över dessa vita homosexuella till CIS-kategorin så att de kan sättas åt sidan och utestängas från HBTQ-sfären.

  En annan teori är att det helt enkelt är The Postmodern Textgenerator som skrivit texten:
  http://www.elsewhere.org/pomo/

  Svara
  • Icke-svensk

    /  07/25/2015

   Haha sorry, why was I so stupid to NOT read your comment. Though it’s kind of comforting that I’m not the only one with that idea (though your way of putting it is better).

   Svara
 8. En annan Andreas

   /  07/25/2015

  Det man måste börja med är vilken målgrupp texten har och vilken emotionell laddning orden har i den målgruppen, alltså inte deras direkta betydelse.

  ”sex between straight white men allows them to leverage whiteness and masculinity to authenticate their heterosexuality in the context of sex with men” och ”straight white men can perform homosexual contact in heterosexual ways”

  Betyder alltså ungefär ”sex between evil bad demons allows them through much badness and evilness to increase their evil under pretext of being good” och ”bad evil demon can pretend good while still being evil”.

  Postmoderniska är alltså inte ett sådär enormt komplicerat språk.

  Svara
 9. Icke-svensk

   /  07/25/2015

  I think I got it, she got tired of gay couples consisting of two white males; if you add this to their theories all such couples are also considered part of the ‘Patriarchy’.

  Or maybe I don’t get it, but that doesn’t really concern me, because, to be honest, I think you need to be quite deep in the schizoid spectrum to understand these kind of… ideas *coughs*.

  Svara
 1. Äldre vita manliga professorer rensas ut! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: