Orwell knackar på dörren

Såg några tweetar igår som är lite intressanta, minst sagt!

orwellskt

Jag hoppas att hennes tweet bara är ogenomtänkt för om den INTE är det så innebär det att om någon förolämpar henne helt grundlöst så ska hon omedelbart börja fundera över sina privilegier, hålla tyst, göra om och göra rätt. Oavsett… Det är inte personen som förolämpar henne som ska fundera, utan hon… Om hon menar det så måste det måste vara det dummaste jag sett på länge! Och hon menar det nog eftersom hon försvarar tänket i twittertråden

orwellskt1

Ungefär så ska det ju funka. Annars blir ju allt totalt galet! Det hon säger är ju att om man helt grundlöst blir grovt förolämpad så ska man fundera över sina privilegier? Men visst, jag kan fundera lite över det, om någon grundlöst förolämpar mig så funderar jag fram rätt kvickt att den personen förmodligen är dum i huvudet på något sätt. Klart med funderingen. Tog cirka en sekund.

orwellsktvirtanen

Jaha, så nu är det Sebbe Staxx och Adam Tensta håller på med ”popkultur”. När blev de poppiga? Antar att de älskar att deras musik kallas pop, ni vet Tensta, Staxx, Bieber och grabbarna.  😛   Men vad är det Virtanen försöker fula ut egentligen? Jo, det är när någon visar upp deras (och medias) grova dubbelmoral. Det är fel eftersom en speciell rasism tydligen är fin och bra enligt Virtanen. Ja den är så fin och bra att det inte ens är rasism för popkultur och rasistkultur kan tydligen aldrig förenas, de är enligt någon Virtanensk logik oförenliga. Och då antar jag att Virtanen tycker samma sak om Vit makt-musik? Är det också bara ”popkultur” som är oförenligt med rasistkultur…?

Nåja, det följde ju en twittertråd om detta också och jag tar med några stycken

orwellsktsundström

Stefan Sundström var en av de som visat upp dubbelmoral så inte konstigt att han blir lite sur kanske. Det är visst bisarrt att visa att han har dubbelmoral.

orwellsktströmberg

Vilka var det som var förtryckta i hennes DN-artikel enligt Strömberg? Jo, det är Sebbe Staxx, Adam Tensta, Stefan Sundström och Ametist Azordegan. Överheten är visst Louise Andersson Bodin från Grums. Jättelogiskt…

Kollade vem Strömberg är och då dök den här upp först på hans twitter

orwellsktströmberg1

Vad är det som förvandlar Jennifer Wegerup till en man helt plötsligt? Jo, hon tycker att ordet ”rasist” är missbrukat. Thats it. Fast nog tycker jag att det är Strömberg som är en vit kränkt man mer än någon annan, han blir ju tydligen kränkt av att någon inte tycker att man ska överanvända värdeladdade ord så de tappar betydelsen.

orwellsktametist

Jaså det verkar hon inte veta? Ska vi se vad som står i slutet av artikeln i DN?

orwellsktametist1

Jag tycker nog att hon visst verkar veta att den är begränsad, och att den är begränsad med rätta också. Ametist har inte ens läst färdigt artikeln innan hon attackerar författaren. Men tydligen är sådant som att läsa det man sen attackerar onödigt…

Krig är fred, överordnad är underordnad, att ha makt är att vara maktlös, dubbelmoral är bra moral, att inte läsa är också att läsa. I Sverige 2015 gäller detta alltså.

Vi går en ljus framtid till mötes…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. MiT

   /  07/26/2015

  Det Nya Sverige?
  ”Våld ett allt större problem”
  http://www.svd.se/vald-ett-allt-storre-problem

  Svara
  • Tor

    /  07/26/2015

   Visst är det hemskt att plötsligt har alla de arga vita männen beväpnat sig och börjat ge sig på ambulanspersonal:)

   Svara
   • Ivar L

     /  07/26/2015

    Hehe.. enligt Ametists och Strömbergs logik är väl attackerna mot ambulanspersonal helt i sin ordning eftersom de (oftast) är vita och kan sägas vara statens representanter mot stenkastarna i förorten som är en slags undersåtar.

    När man ställer dessa gammelblaskeskribenters oskarpa tankar på Twitter mot verkligheten där det kan handla om liv och död blir plötsligt deras höga hästar små leksaksponnyer. De är så fel ute med sitt tänkande om överhet och förtryckta att det blir extremlöjligt. De hjulspår deras resonerande fastnat i är totalt värdelösa för att komma någon vart. De skulle de själv få uppleva om de vågade sig ut i förorten och av en eller annan anledning skadade sig och behövde hjälp.

    Svara
  • E.S

    /  07/26/2015

   Ambulanspersonalen borde kolla av sina privilegier?

   Svara
 2. Pelle2

   /  07/26/2015

  Radikalfeministerna och vänstertomtarna tycker att dom kan bete sig illa och säga vad som helst under täckmanteln att dom är förtryckta och de enda goda människorna.
  Deras bisarra tolkning av ords betydelse gör inte saken bättre.

  Svara
  • Ett annat ord de förstört totalt är ju ”trollen”. De verkar ju tro att ett internettroll helt enkelt är en människa som inte delar deras åsikter…

   Svara
   • Ivar L

     /  07/26/2015

    Roligast av allt är att de själva tjatar och tjatar och tjatar och aldrig ger upp.
    Precis som troll alltså.

    Svara
 3. MiT

   /  07/26/2015

  Vilken otroligt märklig twittertråd, de dyker upp som flugor till en sockerbit och ska relativisera. Läs alla svaren!

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/26/2015

   Utopia fallacy är dessa människors favorit. Om en förändring inte löser hela problemet så är det inte bra. Dom är däremot helt övertygande om att deras ”lösningar” är rätt även om historien har visat gång efter annan att så inte är fallet. Det går inte att diskutera med dogmatiker så alltså gör man inte det.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/26/2015

   Twitterinvändarna har ju rätt i att det bara är en enskild som uttalar sig och att det kan vara problematiskt. Nu tror jag i och för sig ändå på historien men naturligtvis vore det bra att backa upp med statistik. Jag tror det kommer. Detta är bara början på denna ”historia”. Vi har sett samma förnekande i invandrarfrågan (det finns ingen massinvandring e.t.c.) ända till dess statistik om befolkningsförändringar och asylnivåer talade såpass tydligt språk att det inte gick att invända längre. Då blev det ”öppna era hjärtan” istället. Vi får se om det blir samma här. ”Offra era liv” eller något i den stilen…

   Svara
 4. Vilka tjänar på att en stor del av befolkningen ägnar sig åt struntprat på twitter?
  Hur mycket tid + energi som skulle kunnat användas till att göra gott i världen?

  Svara
 5. MiT

   /  07/26/2015

  Svara
 6. MiT

   /  07/26/2015

  Bra av Lasse Anrell i NWT om överheten från Grums 😉
  ”Louise från Grums – årets rasist?”
  http://nwt.se/mera/helg/2015/07/25/louise-fran-grums-arets-rasist

  Svara
  • Ivar L

    /  07/26/2015

   Jag tänker på mina vänsterbekanta med kulturintresse, när de ser människor som Louise brukar föraktfulla kommentarer kunna ploppa ut. Detta är precis den typ av människor de hatar i kulturvärlden. Antingen för att det påminner dem om den värld de ville bort från (klassresenärer) eller också för att de känns som undersåtar som inte vet sin plats(öfvre medelklass).

   Svara
 7. Rick

   /  07/26/2015

  Jag har ibland funderat på att själv anamma den politiskt korrekta överhetens ”debatteknik”, men jag har svårt för att ta alla de där tölpaktigheterna i min mun. Det känns liksom obekvämt att önska att folk (inkl. meningsmotståndare) ska dö en plågsam död eller att i plumpa ordalag referera till deras eller deras mödrars könsorgan.

  Men kanske jag så småningom blir van vid den nya ”debattkulturen” och börjar obehindrat och med lätt sinne slunga ur mig allsköns vidrigheter.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/26/2015

   Det går inte serru, för då är det ”näthat”. Bäst är att styra runt dom. Tids nog dör dom av brist på uppmärksamhet.

   Svara
 8. Svenne

   /  07/26/2015

  OT: Orwellskt – Ledarsidorna.se avslöjar:

  ”Det blir inte mindre pikant av att Mustafa Tumturk, utvecklingschef för Granhedsgården och Migrationsverkets motpart, har precis rätt nätverk in i självaste regeringskansliet.” // ”Svågerns namn? Mehmet Kaplan.”

  Svara
  • Ivar L

    /  07/26/2015

   Läste också om detta nyligen. Det är riktigt djävla läskigt tycker jag. Vad fan sysslar de med? Är de helt tomma i huvudet och totalt blåögda i sin ”antirasism”?

   Svara
 9. Du borde ha ”Platinaspaden” för Ditt ofötrutna grävande i Twitter-stacken .
  Misstänker Du behöver grep också ; en dynggrep .
  Bra jobbat ! Gräv vidare , vi är många ute i stugorna som har Toklandet som
  favorit på datorn !

  Svara
 10. MiT

   /  07/26/2015

  Svara
  • mioamati

    /  07/26/2015

   En läkare på Sahlgrenska ringde till ”Ring P1” dagen efter skjutningarna i Bergsjön :
   – Vi har skottsäkert glas på akuten här . 300 anhöriga kom . Själv får jag ställa in fyra
   cancer op. i dag , blir säkert många fler …

   Se där en bild av det nya , spännande Sverige !

   Svara
  • Tor

    /  07/26/2015

   Kommer att tänka på ”A Clockwork Orange” av Stanley Kubrick, där ett gäng arga unga vita man har för lite att göra så de ger sig på allt och alla med sin favoritsyselsättning – ultravåld.

   ”There was me, that is Alex, and my three droogs, that is Pete, Georgie, and Dim, and we sat in the Korova Milkbar trying to make up our rassoodocks what to do with the evening. The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultra-violence.”

   Kan det vara så att en kopia av denna hemska film har nått ut till några vita män som gör en Copy Cat? Åker de omkring med baseballträn och slår ner vårdpersonal.
   Kanske ett tips till polischefen angående handgranaterna…

   Svara
 11. MiT

   /  07/26/2015

  Svara
 12. michael

   /  07/26/2015

  Så om Sofia Mirjamsdotter blir kallad hora,utan att vara det,så ska hon fundera på varför fundera på sina privilegier.Hålla tyst,och göra rätt.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/26/2015

   Borde rimligtvis vara så. Det förutsätter dock att det inte var en vit man som klämde ur sig invektivet. Du vet hela grejen med ”maktordningar”

   Svara
   • Ivar L

     /  07/26/2015

    Ah, bra precisering.

    Hon kanske skall åka ut till Rinkeby i utmanande kläder och fundera på sin överordning efter att ett och annat fult ord nått hennes trumhinnor?

    Svara
  • Svenne

    /  07/26/2015

   Favorit i repris…

   Svara
 13. Orwell knackar inte på dörren. Dörren är redan trasig och Orwell har gått in. Sedan köpte han en flygbiljett ut ur landet.

  Svara
 14. Gigas

   /  07/26/2015

  JTR intervjuas i nyhetsmorgon och får svara på frågor om den hatstorm de blev utsatta för: http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/singelaktuella-br%C3%B6derna-jtr-3192100

  Frågorna kommer kommer 3:38 in i klippet.

  Apropå ords betydelser och hur man kan reagera på saker.

  Svara
 15. Joakim Steneberg

   /  07/26/2015

  Förr fanns det något som hette ”intellektuella” i landet. Vill minnas att dessa var vita medelålders osv, män, säkert var några vänster också. Och journalister eller författare eller akademiker. Hur som, fakta och logik stod hos dem i allmänhet i högre kurs än den gör i dessa dagar, i landet jämställdast.
  Men nu finns dom tydligen inte mer, de intellektuella alltså, fast det finns ju ”vanliga män” ändå. Vem i media och hos politiker frågar andra, som inte är kvinnor, kändisar osv. och med dessas oftast väl förutsägbara åsikter. Alltså, vem inom offentligheten frågar oss ”vanliga” av manligt kön, män, pappor och pojkar, vad de/vi kan tänkas tycka om läget, behandlingen, politiken?

  Svara
  • De behöver inte fråga. De är ju feminister, så de vet redan allt! 🙂 Och vet de inte, så kan de fråga nån annan feminist.

   Svara
 16. Svenne

   /  07/27/2015

  OT: Ojoj… Kommer nog lyssna. (Dvs måndag.)

  Svara
 17. Jan

   /  07/27/2015

  Även humorn måste ju vara politisk korrekt. Av det följer att så kallade utsatta grupper inte får drivas med. Det innebär att kvinnor, hbtq-folk, religiösa (utom kristna) och rasifierade grupper inte får skämtas om. Således återstår enbart vita, straighta, svenska män att göra åtlöje av. Annars kommer rasist- eller fobikortet som ett brev på posten.

  Det är litegrann som i komediserien ”Svensson, Svensson”. Den ende som fick förlöjligas var Herr Svensson själv.

  Svara
 1. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: