Humorpolisen på twitter

Igår så kunde man tydligen se en skämtbild av Lindström i DN och det var nog för att humorpoliserna på twitter skulle gå i spinn. Lindström är ju inte känd för att trampa på i ullstrumporna direkt i sin samtidssatir och det gjorde han givetvis inte den här gången heller. Allt nedan, plus lite fler tweetar hittas i Magnussons twittertråd

humorpolisen

humorpolisen1

humorpolisen2

Bilden ovan är alltså ett exempel på en knepig produktion? Hur vet jag dock inte.

humorpolisen3

Han har massor med annat.

humorpolisen4

humorpolisen5

Han gör alltså satir på alla möjliga samhällsproblem och företeelser, på stereotyper, på högtider, på svenskar, på tomtar, på invandrare, på romer och så vidare. På allt som kan vara aktuellt. Men felet verkar vara att han inte gör det på ett godkänt sätt?

humorpolisen6

Den är ju inte alls underlig? Han har ju till och med förklarat den i en text?

humorpolisen7

Det är alltså rasism med extra allt i den första bilden?

humorpolisen8

Man kanske ska fråga kurderna och judarna i Malmö om fördomarna mot IS? För det var ju IS bilden handlade om och inget annat…

humorpolisen9

Jaha, det ska vara en ”svenne” som säger till en ”musse” då eller? För ”musse” måste väl vara ok om ”svenne” är det? För varför det föraktfulla ”svenne” och sen ”man i muslimsk klädsel”?

humorpolisen10

Undrar hur det går med hans enmanskrig mot övriga Norden? Har han gett sig på Island än?

humorpolisen11

humorpolisen12

Bilden som visar ett exempel på att Lindström är och petar lite överallt och inte bara på vissa som någon påstod. Undrar om Orrenius tycker den är lite underlig också?

humorpolisen13

Det finns en enda person i hela tråden som överhuvudtaget nämner hudfärg… Och antingen får man skämta om alla eller om ingen. Det kan inte existera några underliga godtyckliga censurregler. För i så fall kan hon kanske förklara varför det är ok att slå på en ensam man som kanske en vecka senare tar sitt liv på grund av ensamheten när man inte får skämta om att det finns muslimer som både stödjer IS här hemma och också åker dit? Bilden ovan på den ensamma misslyckade medelålders mannen är precis lika okej som bilden på han vars son som fått ”jobb” inom IS.

Och jag begriper fortfarande inte detta att man frivilligt vill bo i ett land som är fyllt med sådana man tycker illa om? Finns ju massor med länder som det inte finns så många vita män i? Kongo? Zimbabwe? Somalia? Eritrea? Etiopien? Egypten? Afghanistan? Pakistan? Saudiarabien? Iran? Irak? Syrien? Jag kan hålla på att räkna upp länge. Eller är problemet i några av de länderna att man inte kan leva öppet som homosexuell där? Har hon ingen lust att bli stenad? Kastas ner från hustak? Hängas i en kran? Halshuggas? Brännas i bur? Dränkas i bur? Gå klädd i Burka? Inte får säga vad man vill? Vara värd hälften av en man? Man kan ju fundera på om det inte åtminstone delvis är vita medelålders mäns förtjänst att man slipper sånt i Sverige…

söderström

Sånt glömmer de rätt fort i sin iver att vara extra goda och fina när de ska slå på rätt personer, lite spill får man räkna med verkar de tänka. Det fanns visst en till som nämnde hudfärg men då endast för att förklara att hon kanske inte tänkt klart. Hennes var i syfte att hacka på en grupp hon uppenbart ogillar starkt, hans i syfte att nyansera och tala om att det är fel att tänka som hon gör.

humorpolisen14

Bara det att precis innan så sa hon ju tvärtom när hon sa att vita medelålders män inte var någon utsatt grupp?

humorpolisen15

Ja det är ju konsekvensen. Bara godkänd humor ska vara tillåten

1233453_562830197111912_882927209_n

Om man hittar någon sådan humor förstås…

humorpolisen16

humorpolisen17

humorpolisen18

humorpolisen19

Så där såg det alltså ut. Kan finnas mer från andra, jag såg bara Magnussons tweet och kollade lite mer där.

Men ändå rätt märkligt med reaktionerna på UPPENBAR samhällssatir? Har de helt tappat bort humorgenen? Har den delen i hjärnan som sköter sånt förtvinat hos dem? Är det priset man får betala när man hela tiden måste tänka i form av maktperspektiv och maktkonflikter?

humorpolisen20

Hon tyckte bilden var så hemsk att den påminner om judekarikatyrer i nassetidningar på 30-talet. Jag håller nog inte med…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

170 kommentarer

 1. Björn

   /  07/27/2015

  Humor är svårt. Satir är ännu svårare.
  Den aktuella strippen ironiserar över den svenska misslyckade invandring och integrationspolitiken. Den muslimske fadern är tacksam över att sonen åtminstone fått ett jobb, trots att det är som IS-krigare. Det gick nämligen inte att få ett jobb i Sverige och svenska staten misslyckas med att förhindra rekrytering till IS.
  Man måste anstränga sig för att
  1. Missförstå att strippen ironiserar över missförhållanden och värdelös svensk politk
  2. Tro att DN är rasister
  Men, det är nog väldigt väldigt skönt att vara sådär lätt indignerad

  Svara
  • Björn

    /  07/27/2015

   Bah, hann inte skriva klart

   Sådär lättindignerad så man alltid kan falla in i den mysiga gemenskapen av trampade tår och feltolkningar. lite som en stor och mysig offerkofta att dela med andra

   Svara
 2. Erik

   /  07/27/2015

  Jag är helt övertygad om att Hans Lindström genast kommer att be om ursäkt för alla opassande teckningar och rätta sig in i ledet och enbart skapa passande humorteckningar, som granskas av ett utvald grupp människor (ex. Arnstad) före all form av publicering.

  Eller inte….

  Je suis politiskt korrekt humor…

  Har Lisa Magnusson och Angelica Karlsson aldrig sett en satirteckning av Lindström tidigare?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/27/2015

   Och som du så snyggt härledde till: hur kort är deras franskklingande minne?

   Svara
 3. DanielS

   /  07/27/2015

  Hans Lindström är den sista satirtecknare vi har kvar i landet. De flesta andra sparkar in öppna dörrar och då bara där man vet att man har hela media och vänstern bakom ryggen som stöd. Fega kräk som snabbt böjer gummiryggen så fort det blåser det minsta. Samtidigt klagar samma människor på andra länder, men har själva lika högt i tak som en limbotävling och skulle inte drömma om att våga gå emot konsensuseliten.

  Det tragiska är att vi har mindre satir i Sverige än de flesta förtryckarregimer. Och våra är borta pga självcensur (förutom Dan Park då iofs).

  Självklart måste man få driva med den misslyckade integrationen och politiken men det blir ju helt omöjligt om man aldrig får nämna några som helst problem med nuvarande politik. Men det är nog det som är meningen också, att tysta ner alla kritiska röster.

  Svara
 4. Pelle2

   /  07/27/2015

  Lindström är kul och slår som sagt var mot alla typer av företeelser i världen. Man måste vara extremt humorlös och okunnig om man inte kan ta in det.
  Jag blir spyfärdig på de förment goda människorna i twittervänstern och inom radikalfeminismen. De kan ta sin identitetspolitik,kulturrelativism och postmodernism och stoppa upp den där solen inte skiner.

  Svara
 5. MiT

   /  07/27/2015

  Ett halvår gammalt inlägg
  ”Manligheten krisar inte”
  https://archive.is/dAk7q#selection-161.0-161.23

  Svara
  • …men allt fler män strejkar – strejkar i funktionen ”man”. Och det är inte så konstigt – varje dag ser du minst 10 inlägg om kvinnor som hatar ”manlighet”. Så många pustar ut – det kan vara jobbigt på flera plan att vara manlig – och så blir det allt färre som vill ha barn och gifta sig – livet blir ju så mycket lättare om man slipper bära en familj på sina axlar. Och så ska vi inte bara ifrågasätta ”normerna” – man ska avskaffa dem. Så skönt – då slipper man ju alla dessa tunga plikter som det innebär att följa den manliga normen. Kvinnorna kan åka till Danmark och låta inseminera sig ifall de vill ha barn. Männen slipper att bli inblandade.

   Normen och plikten att göra rätt för sig, arbeta och betala skatt – skönare att slippa stiga upp vid 6-tiden fem dagar i veckan i ur och skur och åka till ett tråkigt och dåligt betalt jobb – och sedan komma hem trött på kvällen. Det är ju ingen skam att leva på bidrag längre, och arbetslösa har ju ingen skuld i sin arbetslöshet. Och om man ändå inte tänker jobba – varför ska man då gå till skolan, varför utföra skolarbete och studera?

   Radikalfeministerna och den nya manetvänstern utan vare sig ryggrad eller benstomme håller på att befria männen från löneslaveriet och äktenskapets bojor.
   Som Dr. Martin Luther King Jr. uttryckte det hösten 1963 – “Free at last, Free at last! Thank God almighty, we are free at last!”

   Relevant bok: Men on Strike – Why Men Are Boycotting Marriage, Fatherhood and the American Dream and Why It Matters by Helen Smith.

   Svara
 6. MiT

   /  07/27/2015

  Ständigt dyker de upp, en del oftare än andra, så fort det ska relativiseras. Hur många förutom han kan missförstå vad som avses? Är det ens möjligt att missförstå? Vad är syftet med att ständigt missförstå och försöka förminska de problem som finns?

  Svara
  • Erik

    /  07/27/2015

   Lösning: Sluta kasta saker mot folk, och då särskilt mot räddningsfordon.
   Alternativ lösning: Se till att idioterna hamnar inför domstol och döm dem till hårda straff.

   Ej lösning: Tjafsa om att ordet förort används när ordet utanförskapsområde istället borde användas.

   Svara
  • Lövet

    /  07/27/2015

   Inte alla förorter men ”förorter i grupp”…

   Svara
   • Lövet

     /  07/27/2015

    Äsch skulle ha hamnat längre upp i tråden (under Afrogermaniacs snömos)!

    Svara
   • Kristian

     /  07/27/2015

    Förortsnormen

    Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   Jisses, som om det problematiska i situationen är den makt som utövas i användandet av ordet ”förort”. PK-människor åt väsnterhållet är väldigt intresserade av maktanalys vilket jag tycker skulle kunna vara intressant också om det inte vore för att analysnivån ligger på dödahavsnivå. Totalt igenslammat av dogmatiska saltkristaller som stoppar allt tankeflöde.

   Svara
 7. MiT

   /  07/27/2015

  Vad är syftet med sådan certifiering? Det verkar enbart vara ett sätt att mjölka skattepengar med jämna mellanrum? Läs själva ”en process som aldrig tar slut”, ”Konkret innebar utbildningen att alla informationstexter med biblioteket som avsändare sågs över med nya, normkritiska ögon.”, ”Det är ju egentligen enkelt. I stället för att säga ”mammaledig” säger vi ”föräldraledig”, i stället för att fråga om en någon ”fru” eller ”man” så kan vi använda ordet ”partner”. Då inkluderar vi, i stället för tvärtom, förklarar Elin Sundström.”

  Svara
  • Erik

    /  07/27/2015

   ”Att gå igenom utbildningen var en ögonöppnare. Den hjälpte oss att se att vi oftare än vi tror utgår från att de vi möter är heterosexuella personer som lever i kärnfamiljer, menar Elin Sundström.”

   Min gissning är att de möter rätt många personer som inte lever i kärnfamiljer. Jag är dock rätt förvånad över att kursen var en ögonöppnare för dem. Stockholm hade 2013 43,3 % ensamhushåll…
   En klar majoritet av hushållen är INTE kärnfamiljer. Behövdes det en dyr utbildning för att få reda på det?

   ”Jag skulle säga att det är den i särklass bästa utbildningen vi gått, både för oss själva och för våra brukare, säger till exempel Lotta Rajalin, förskolechef.”

   Så utbildningen handlar ”[k]ortfattat […] alltså om att lära sig att möta alla med stor öppenhet och respekt och att därför vara nog med vilka ord och uttryck man använder.”
   DET var alltså den ”i särklass bästa utbildningen” de gått på?!
   Snacka om att tokdissa sin högskole-/universitetsutbildning (eller bara köra lite bs).

   ”[…] samtidigt arbetar man för att förenkla sökbarheten när det gäller hbtq-relaterade böcker.”

   Ok, äntligen något positivt, men vad gick de för undermålig utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap om de inte fick lära sig något om indexering?

   Vad håller egentligen Svensk biblioteksförening på med för något?
   100 000 kr i bidrag till några bibliotek i Stockholm? Varför?
   När generalsekreteraren för föreningen snackar om att ifrågasätta tysthetsnormen på biblioteken kostar det åtminstone inte några pengar.

   Svara
   • Icke-svensk

     /  07/27/2015

    Operant konditionering… saga det rätta och du ska belönas, saga det orátta och du ska straffas

    Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   Utbildning i konflikthantering vore nog mer lämpligt på många bibliotek. Men det är nog lite jobbigare att använda sedan i vardagen. HBTQ-kursen lär väl inte ställa mycket mer krav på förändringar i arbetet än att säga ”hen” då och då, rekommendera böcker med genusvinkel samt inte säga ”hej tjejer” utan ”hej kompisar”.

   Svara
  • Svenne

    /  07/27/2015

   Att råna skattebetalarna.

   Svara
  • Det bästa var väl att de (troligen) fick något att äta och dricka i anslutning. Det brukar vara tradition i sammanhanget. Det brukar inte vara korvkiosken nere vid torghörnan heller …

   Svara
 8. michael

   /  07/27/2015

  Vad Lindström sysslar med är självklart degenererad konst som borde förbjudas kan man inte ordna något slags bål på Sergels torg.Där man bränner teckningar av Lindström som en sorts symbolisk handling för hur det goda jagar ut det onda från Sverige.
  Självklart ska Rättviseförmedlingen välja ut deltagarna så det blir rätt antal män,kvinnor,rasifierade och HBTQ personer så evenemanget blir certifierat och då kan erhålla skattefinansiering.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   451 Fahrenheit skall det vara i bålet.

   Svara
  • Ja, ett bokbål skulle inte vara det första i historien … men med vänsterns historierevisioner, så kanske är det för få som känner till det. Det hände ju bl.a. på 1930-talet i Europa …

   Svara
 9. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
 10. MiT

   /  07/27/2015

  Och vilken bild de valt att bildsätta med, en ca 7-åring med en nalle i famnen…

  Svara
  • Ser ut som en kanin och inte en nalle? 😉

   Svara
   • MiT

     /  07/27/2015

    Äh, gosedjur då 😛

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  07/27/2015

     Sluta vara så djävla nallenormativ. Djävla gubbhen.

     Svara
     • Kristian

       /  07/27/2015

      Ja, det är viktigt att även icke-rovdjur får vara ”gosiga”.
      Nej, vänta nu …

     • Noger

       /  07/28/2015

      Klassisk förminskning av gosifierade kramdjur!

    • Svenne

      /  07/27/2015

     Nej, nu är det dags för ett Pridetåg här på Toklandet – vi måste kärleksbomba bort den unkna föreställningen att gosekaniner inte har samma gosevärde som nallebjörnar:)

     Svara
   • The Perfect Man

     /  07/27/2015

    Men nu vet vi ju inte om det är en transnalle eller inte, sluta vara så jädra CIS normativ! 😉

    Svara
  • Kristian

    /  07/27/2015

   Mer standardiserad än så kan sybolen knappt bli.
   http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EmpathyDollShot

   Svara
   • Några reportrar från SvD gjorde en reportageserie från Kobane sedan kurderna återerövrat staden från DAESH (ett namn som är en akronym på gruppens ”IS” arabiska namn – och som de själva avskyr), Terroristerna hade tagit sig tid att förstöra barnens kvarlämnade leksaker – dockor och nallar hade slitits itu och ibland till och med beskjutits.

    Svara
    • MJ

      /  07/27/2015

     Daesh är transkriptionen av ISIL på arabiska. Det är vad de själva kallade sig fram till senaste namnändringen.

     Svara
    • Kristian

      /  07/28/2015

     Prioritera kan de.

     Svara
  • Kristian

    /  07/27/2015

   Och, för den som fortfarande inte tycker att vi skall ålderstesta: Nej, det går kanske inte att se skillnad på de som är 16 eller 18, men sannolikt går det att hitta dem som är 30.

   Svara
   • MJ

     /  07/28/2015

    Sen kanske det inte är värt 30 000 kr i ålderstest för att förhindra att en 30-åring får eget rum i en månad.

    Svara
    • Kristian

      /  07/28/2015

     Nej, det skall naturligtvis vägas mot annat.

     Svara
  • Johan

    /  07/27/2015

   Äsch, de syftar på väl på den sjuåringen någon annanstans i kommunen som är ledsen för att kommunen fått dra ner på mjölken ett par dagar i veckan på grund av oförutsedda underskott…

   http://www.direktpress.se/goteborg/Hisingen/Nyheter/Norra-Hisingens-underskott-kraver-atgarder/

   Ok, nu hade man ju inte fattat just den besparingen då, utan lyckades undvika det, men det krävs ju knappast Nostradumusförmåga för att inse att den kommer förr eller senare om utvecklingen fortsätter på det här sättet.

   Svara
 11. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/27/2015

   Det jobbiga är när man belyser det här och möts av total tystnad av de som borde svarat och av ”så du är typ för våldtäkt då?” av de som borde hållit käften.

   Det mesta svaret hittills var ett urskuldande ”hopp om normerande verkan”. Som om gammal lagstiftning skulle vara mindre normerande än ny, likadan, lagstiftning.

   Om ändå en emerita i straffrätt kunde ha utvecklat och förtydligat i någon av sina många debattartiklar.

   Svara
 12. MJ

   /  07/27/2015

  Problemet med judekarikatyrer i Nazityskland var inte att man skämtade, utan att man var allvarlig.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   Mycket bra synpunkt!

   Svara
  • Gigas

    /  07/27/2015

   I en del kretsar skrattar man så fort någon säger elaka saker om meningsmotståndare. I den miljön är det svårt att lära sig skillnaden mellan humor och hat, och då hammar man snett när man ska försöka tolka omvärlden.

   Svara
 13. MiT

   /  07/27/2015

  ”Hbt-certifiering – en del i RFSL:s monopol”
  http://www.svt.se/opinion/article2864328.svt

  Svara
  • Sune

    /  07/27/2015

   Kan de inte börja med att HBT-certifiera moskéerna? Det lär ju vara där homohatet är som störst.

   Svara
  • Ivarl L

    /  07/27/2015

   Ingen som propagerat för att Hovet skall HBTQ-certifieras. Det är väl minst lika heteronormativt som biblioteken så det vore på sin plats.

   Svara
  • ”/…/ Om sexliberalerna i stället kunde gå med på att sexualitet alltid handlar om mer än underlivet finns en del verkliga meningsskiljaktigheter att diskutera. Ett exempel. Häromåret protesterade jag mot att kommunala skolor låser ute lärare från klassrummen och hyr in aktivister från RFSU och RFSL att undervisa 13-åringar i analsex. Stödet från läsare, radiolyssnare och TV-tittare… jag hade kunnat bli statsminister den veckan.

   Följande sade jag: RFSL och RFSU har genomtänkta idéer värda att ta på allvar, men deras åsikter är starkt värdeladdade och bara ett randfenomen. Att staten tvingar barn att höra deras propaganda är därmed antidemokratiskt.
   ”Inte propaganda, utan vetenskap”, svarade RFSL och RFSU.

   Fel. Blommor och bin är vetenskap. Sexliberalism, däremot, är ytterligare en variant på att storken kommer med bebisen./…/”

   http://www.svd.se/sexualitet-handlar-om-mer-an-underliv

   Svara
   • Kristian

     /  07/28/2015

    Mycket bra.
    ”Tro inget annat än detta: RFSU och RFSL har inte mer kompetens än grannen och vi vet lika lite om deras individuella motiv. De är volontärer med stort intresse för sex som undervisas av varandra för att sedan släppas lösa i skolorna.”

    Ja, deras kurs för undervisare är väl en vecka? Sedan skall den personen ha fri tillgång till eleverna utan att en lärare är närvarande. (Det där låter mer obehagligt än nödvändigt. Beklagar formuleringen, men inte så mycket att jag tänker skriva om.)

    Svara
 14. MiT

   /  07/27/2015

  Den humanitära stormakten tar form…
  ”Sverige ska bli global hbtq-förebild”
  http://www.expressen.se/debatt/sverige-ska-bli-global-hbtq-forebild/

  Svara
  • Haha, Sverige ÄR global HBT-förebild.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/27/2015

    Sverige var global hbt-förebild.

    Svara
    • Menar du att Sverige inte längre är någon global HBT-förebild? När tog det slut?

     Svara
     • Grodan Boll

       /  07/27/2015

      Jag kan tänka mig att Tysklad är ett klart bättre val än att hamna som öppet homosexuell inspärrad på ett asylboende i Sverige i flera månader.

     • Att vara inspärrad i ett asylboende är dock inte riktigt likadant som att leva i det svenska samhället, eller hur?

   • Icke-svensk

     /  07/27/2015

    Ja, och jag verkligen hoppas att mitt land inte ska följa Sverige i det här…

    Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   Om hon passar på att hata vita medelålders manliga homosexuella nu när det är Pride så kommer folk ihåg henne igen.

   Svara
   • Hon kan börja med att hata Gardell då tycker jag. Isåfall backar jag henne! 😉

    Svara
    • Grodan Boll

      /  07/27/2015

     Samma gardell som yrvaket och förvånat konstaterade att han inte alls höll med feministerna i surrogatmödraskapsfrågan, men som nu slumrat till igen? =)

     Svara
     • Ivarl L

       /  07/27/2015

      Hihi, Gardell.
      Han ÄR faktiskt en föregångare i de här frågorna och jag gillar hans tidiga böcker men han är så vilse så vilse. Jag tror att han har rätt svårt att navigera i det som växt upp kring den planta han sådde i mitten av 80-talet.

      Till skillnad från dagens kälkhbtq:are så tycker jag faktiskt att han en gång var en modig man. Han var rätt avskydd av många i början. Jag har läst horribla recensioner av hans tidiga böcker. Tänk om han vågade än en gång att gå emot den mediala strömmen. Men det kommer han aldrig att orka en gång till.

     • Kristian

       /  07/28/2015

      Jo, det är skillnad på nu och då.
      Idag: En miljonär med stort inflytande som tror att han fortfarande sparkar underifrån.

     • Det där vet jag inget om. Jag tänker mer på Gardell som mannen som gjorde karriär under 80 och 90-talet på att vara en fjolla och därmed backa upp fördomar mot homosexuella, och numera en gubbsjuk sexistisk twittrare:
      http://www.svt.se/opinion/nar-gardells-sexism-drabbar-danny-har-det-gatt-for-langt

  • Pelle2

    /  07/27/2015

   Med tanke på all skit hon har sagt skall hon nog vara glad om hon blir bortglömd. Om tio år kanske hon har kommit till insikt om vilken patetisk människa hon är och vilka idiotier hon har uttalat. Då, om inte förr, borde hon skämmas rejält…

   Svara
  • Vem …?

   Svara
  • Bimbo rage är dagens megatrend – fast man försöker blåsas lite fyr i kolapappers-antirasismen också.

   Svara
 15. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  07/27/2015

   Nu har det väl ändå brunnit i proppskåpet hos dårarna på SR. Vad fan är en heteronormativ lunch ?Är det om man enbart äter lunch med tvåkönade grupper av människor och inte enkönade och om man inte äter djur av båda könen ?

   Svara
   • Svenne

     /  07/27/2015

    Kniv och gaffel?
    En HBTQ-certifierad lunch innehåller kniv & kniv respektive gaffel & gaffel… Sked & sked är tveksamt, då det ligger nära det begreppet ”att ligga sked” – som även hetero kan göra…

    Svara
    • ”Stjärnfamilj” är ju också ett omtyckt begrepp inom genusfolket. Det är därför det är mycket stjärnor på fina restauranger där det är MASSOR av olika bestick.

     Svara
  • Ett bra exempel på homonormativ mat är förstås korvkalas.

   Svara
  • Ivarl L

    /  07/27/2015

   De borde väl bli mindre hetreonormativa om man äter samkönat?

   Svara
   • Lövet

     /  07/28/2015

    Jag är väldigt frigjord – har inget emot att äta entrecôte från vare sig tjur, ko eller rentav oxe

    Svara
    • Jag har väldigt svårt att äta ägg om det är HÖNOR som lagt dem. Kalla mig sexist, men så är det.

     Svara
  • Icke-heteronormativa luncher – det måste väl vara mat från djur som är hermafroditer? Som sniglar? Eller som byter kön – räkor?

   Jag var ofta enda mannen i lunchrummet bland alla tjejerna – förlåt! Kvinnor! Man förminskar ju kvinnor genom att kalla dem tjejer. (Fast somliga jobbade hårt på att bli mindre, och bristen på mättnadskänslor funkade på dem som en sorts konstant PMS.) Att det var en man på tjugo kvinnor.. Förlåt! Det lät ju macho-sexistiskt – En man OCH tjugo kvinnor ska det vara. Jo, det funkade bra, fast ingen visste något om Stukas, Messerschmitt, Focke Wulf eller Tiger-stridsvagnar – så de fick föra konversationen.

   Ja, det kvinnorna pratade om var mest 1 – mat och matlagning, måltider; 2 – annat hushållsarbete; 3 – heminredning, köp av möbler, sömnad av gardiner; 4 – problem med barn, skola, skjutsning till exv hockey; 5 – shopping av icke dagligvaror, såsom skor, kläder, skor, väskor, skor, skor och skor; 6 – relationer och relationsproblem – gaggig mamma men med kontrollbehovet i behåll, vänner till familjen, barnens olämpliga umgänge; 7 – lätt underhållning på TV, kändisskvaller; 8 – arbetsrelaterade problem och konflikter; 9 – män i rollen som maskuliner och eventuella sexobjekt.

   Men en gång gick det snett – en lite burdus kvinna redogjorde utförligt och detaljrikt för sina underlivsflytningar komplett med färg, konsistens mm. Tre av kvinnorna rusade till soptunnan och dumpade sin mat och flydde ut i korridoren. Fast jag, okänslig som män ju är, satt kvar.

   Manshat dök bara upp periodvis hos enskilda kvinnor, och verkade vara relaterat till upplevda tillkortakommanden och svek hos närstående man. Men det brukade gå över. Några feminister syntes inte till, och genusovetenskapen var inte importerad till vårt land ännu,

   Senare hade någon någonstans upptäckt, att personalen dels var nästan enkönad, dels bestod av lågutbildade kvinnor i eller på väg in i medelåldern. Så man anställde ett gäng yngre män med universitetsstudier. Fast det var då vårt kontor blev HBTQ-anpassat, för de flesta av killarna var mest intresserade av att umgås med varandra. Möjligen till kvinnornas besvikelse.

   Svara
   • Kristian

     /  07/28/2015

    Tiger, säger du.

    Funderar på hur en HBTQ-certifierad Tigerfibel skulle se ut.
    Kommer till sidan 6. ”Die Gefahr sitzt in der Wanne”. Blir nog ingen certifiering det här gången.

    Svara
   • Så när du nämnde Focke Wulf trodde de att det handlade om en tysk djurporrfilm?

    Det låter som om du arbetat tillsammans med 20 stycken Louise Andersson Bodin. 🙂 Dock tror jag det är vanligare även bland män att prata om relationer, relationsproblem och sexobjekt än om WWII. 🙂

    Svara
 16. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  07/27/2015

   Nu kommer han ut som en islamofob som vågar ifrågasätta muslimerna. Han borde veta att det bara är vi vita,medelålders,svenska män som förtrycker HBTQ-människorna.

   Svara
  • MJ

    /  07/27/2015

   Jag tror inte att moskéerna i allmänhet stödjer clowners rätt att sätta bilden för hur normen ska vara för sexuella avvikelser.
   Men under Stockholm pride 2014 så var det en imam där och vigde samkönade,
   Hur många Synagogor kommer att delta?

   Svara
   • Pelle2

     /  07/27/2015

    Förmodligen lika få synagoger som tänker delta som moskéer. Skillnaden är väl att det är ok för twittervänstern att kritisera judarna och Israelerna men inte något som muslimerna gör. Och ja, du får kritisera Israel om du vill för min del. De gör saker som är svårt att försvara.
    För mig är det skit samma vilken religion som stödjer HBTQ-rörelsen eller vilka människor som gör det överhuvudtaget. Det måste vara upp till var och en att tycka vad de vill om den så länge de inte begår någon form av övergrepp mot HBTQ-människorna.
    Du behöver ju inte gå med i ett religiöst samfund om du inte vill i de allra flesta samhällena i alla fall. Om de står för en anti HBTQ syn och du är HBTQ:are så skulle jag antingen försöka påverka samfundet om jag ville vara kvar eller helt enkelt lämna det.

    Svara
    • MJ

      /  07/27/2015

     Ja som jag sagt innan så har jag den lyxen att jag har principer och åsikter som innebär att jag slipper dubbelmoral och kan försvara mina åsikter utan att ljuga.

     Men att kritisera muslimska samfund för att inte vara hbtq-sertifierade samtidigt som man struntar i om kristna och judiska samfund är det är dubbelmoral.

     För min del så tycker jag ju inte att den ena religionen är finare än den andra, så jag behöver inte ljuga och jag behöver inte använda dubbelmoral.
     (Men en synagoga är med).

     Svara
     • Pelle2

       /  07/27/2015

      Ja, vi vet att du är ofelbar och den mest moraliskt högtstående människan av oss alla. Det har du försökt övertyga oss om länge nu.
      Som jag skrev så skiter jag fullständigt i hur dessa religioner ser på HBTQ-frågan eftersom jag inte är religiös.Religion kan man i de allra flesta fall välja om man vill stödja eller ej så varför stödja en religion som vill förbjuda den sexuella läggningen man har ?
      Självklart skall man kritisera samtliga religioner som är emot HBTQ om man nu skall kritisera någon religion för det.Det måste ju dock vara upp till dom hur de väljer att se på den frågan så länge de inte gör något olagligt mot HBTQ människorna.Precis som ett politiskt parti eller någon annan sammanslutning måste dom få ha de regler de själva vill utifrån deras ”ideologi”.
      Twittervänstern har ju dock senast i en debattartikel i svenskan förklarat att man inte skall kritisera andra kulturer och religioners seder och bruk medan dom ägnar sig åt att dagligen smutskasta delar av den svenska kulturen.
      Det är väl i så fall också dubbelmoral ?
      Bra dock att du rotade fram att åtminstone en synagoga deltar i Pride. Den ärligheten hedrar dig.

     • MJ

       /  07/27/2015

      Nejdå, det finns många icke-postmodernister även om vi är få jämfört med er. Men det känns lite lyxigt rent argumentationsmässigt att varken anse det gott att aldrig kritisera en viss grupp eller gott att ensidigt kritisera en viss grupp.

      Jag är alltid hederlig. Det är ju just det som är skillnaden. Jag har ingen som helst anledning att ljuga eftersom jag inte sätter åsikterna först och sedan anpassar argumenten efter dem.
      (Postmodern politik, precis som postmodern forskning där man sätter upp resulterade först och sedan anpassar beläggen efter det).
      Ur mitt perspektiv är t.ex. ”twittervänsterns” bortförklaringar om mördade barn lika vidriga som ”twitterhögerns” bortförklaringar om mördade barn.

     • Pelle2

       /  07/27/2015

      ”Men det känns lite lyxigt rent argumentationsmässigt att varken anse det gott att aldrig kritisera en viss grupp eller gott att ensidigt kritisera en viss grupp.”
      Vem har påstått att det är gott att ensidigt kritisera en grupp och att aldrig kritisera en annan ?
      Du själv är väl ett ganska gott exempel på någon som knappast frivilligt kritiserar någon vänsterföreteelse och din argumentation handlar till 99% om att kritisera högern. Det står dig fritt att göra så men erkänn då att du är vänster. Själv erkänner jag att jag är höger och letar knappast efter tillfällen att berömma vänstern även om det händer ibland.
      För övrigt är det väl ett av identitetsvänsterns paradnummer att ensidigt hacka på det egna samhället och dess människor medan ingen kritik får riktas mot andra kulturer.

     • Kalle

       /  07/27/2015

      ”Men att kritisera muslimska samfund för att inte vara hbtq-sertifierade samtidigt som man struntar i om kristna och judiska samfund är det är dubbelmoral.”

      ”Falsk dikotomi är ett argumentationsfel där personen förutsätter att det bara finns två alternativ, men där det egentligen skulle kunna vara så att båda dessa ”teorier” är falska eller att dessa inte behöver utesluta varandra.”
      Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Dikotomi

     • Kalle

       /  07/27/2015

      ”Jag är alltid hederlig.”
      MUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA! Åh min gud

     • MJ

       /  07/27/2015

      Pelle2:
      Det är det man gör när man t.ex.påstår att Islam skulle skilja ut sig bland de i allt negativt identiska abrahamitiska religionerna och t.ex. alltid drar alla muslimer över samma kam som deras avvarter, men aldrig applicerar samma bedömning på andra.
      Eller om man t.ex. skyller islamisters massmord på islam men kristna och judiska massmord på politik eller inte ens tycker att massmorden är fel när de begåtts av kristna eller judar.

      Det som ni kallar vänster är politiskt lika främmande för mig som er nyliberalism (eller om ni kanske bytt namn nu när ni gått från extrem rovkapitalism och globalism till socialkonservatism och nationalism). Att jag HÄR (och på liknande platser) inte kritiserar det som ni kritiserar beror ju på att jag såklart aldrig hamnar i någon diskussion där jag tycker samma sak som den jag diskuterar med.
      Men jag har t.ex. exakt samma åsikt om att mörda tre liftande israeliska tonåringar som att mörda åtta badande palestinska småbarn. Det är vidrigt. Men här tycker folk att det är ganska najs att flottan skjuter prick på badande småbarn. På en extrem pro-palestinsk motpol så tycker man att det är ganska ok att mörda tonåringar som också är bosättare. Av naturliga skäl hamnar jag inte här i någon debatt om hur man ska se på mördade israeliska tonåringar.

      Jag är vänster (dock som sagt inte det som ni menar med vänster). Med det följer MATERIALISM (som man även kan vara till höger). Det är det som gör att jag t.ex. kan ta avstånd från alla folkmord och alla terrordåd oavsett om de som begått dem är höger eller vänster, muslimer eller judar osv.

     • MJ

       /  07/27/2015

      Kalle:
      Du har, din vana trogen, inte kunnat tolka texten korrekt. Varken min eller uppslagsverkets.

     • Kalle

       /  07/27/2015

      ”Du har, din vana trogen, inte kunnat tolka texten korrekt. Varken min eller uppslagsverkets.”
      Skitsnack, det där är ett mycket fult (och inte särskilt begåvat) retorisk grepp som du kör med hela tiden.
      Där du hittar på dina egna ad-hoc regler för hur man ska argumentera där det hela tiden är en massa påståenden som enligt dig står i strid med varandra, vilket i själva verket är en massa BS.

      Ditt utspel om muslimer är just klockrent exempel på detta, för det finns ingen regel varken moralisk eller logisk sådan som dikterar: för att få kalla region x intolerant så måste man även ta upp samma intolerans hos religion y/z/w annars är man ditten och datten och har valt sida blablablabla.

      Men men, du kan ju alltid köra på i samma gamla hjulspår och fortsätta inbilla dig att folk inte orkar med dig för att du och dina argument är såååå vassa.
      Lycka till!

     • MJ

       /  07/27/2015

      Kalle:
      Jag har inte gjort något sådant utspel om muslimer eller hävdat någon dikotomi. Det är du som tolkat det så eftersom du bara tror att det finns två åsikter i alla frågor, de två mest extrema.

     • Lövet

       /  07/28/2015

      ”Jag har inte gjort nåt sådant utspel (…) eller hävdat någon dikotonomi:

      ”Men att kritisera muslimska samfund för att inte vara hbtq-sertifierade samtidigt som man struntar i om kristna och judiska samfund är det är dubbelmoral.”

      Nejråsåatte!

     • MJ

       /  07/28/2015

      Lövet:
      Får du på språket ingen ordning?
      Att strunta i betyder inte att inte nämna.

     • Lövet

       /  07/28/2015

      Du trollar inte ens bra. När argumenten tar slut och du går över och låtsas som att det handlar om läsförståelse och språk så får du försöka hålla rätt på din egen svenska.
      Hur var det nu i en annan tråd där det blev lite jobbigt – heter det ”jämföra” eller ”blanda” när man skapar dikotomier av två ojämförliga entiteter av frukt?

      Sista ordet är inte alltid ett tecken på att du är smartast – i ditt fall sannolikt att du är tröttsammaste

     • Lövet

       /  07/28/2015

      …och mest autistiske debattören på det här forumet.
      …prova att andas nån gång innan du skriver nästa gång. Hjärnan funkar bättre syrsatt..,.

     • MJ

       /  07/28/2015

      När ”motargumenten” handlar om språk så svarar jag såklart om språk. Men mest verkar det ju handla om att lära ut vardagssvenska för ingen jävel som växt upp med amerikanska eftermiddagsserier verkar kunna språket.

      Jag minns ingen tråd som varit jobbig för mig. Vilka ojämförliga frukter menar du?

     • Lövet

       /  07/28/2015

      …klart du inte minns – du står ju över alla oss andra!

      …men det handlade om en tråd – för inte så länge sedan – där du till slut övergick från sakfrågan till att diskutera huruvida det hetta ”jämföra äpplen och päron” eller ”blanda äpplen och päron”…

      …lite väl desperat reframing (jajamen amerikanska där – dock knappast ur en vardagsserie)…

      …faktum är att det är din ena paradgren – att glida OT så fort det blir lite för många sakargument att bemöta…

      …ja den andra paradgrenen är klumpiga nedlåtande oneliners…

     • MJ

       /  07/28/2015

      Blanda inte ihop ”alla” med ”alla postmodernister”.

      Jag får ofta påpeka att det inte heter ”jämföra äpplen och päron”, precis som att jag ofta får påpeka att det inte heter ”dra alla över samma kant” och att det inte heter ”det ska börjas i tid” eller ”skratta sig lycklig” osv. Det är ett svenskt kulturarv som förstörs av en obildad generation småglin som aldrig blir vuxna.

      Det är dock såklart inget som får mig att frångå sakfrågor. Men ”jämför äpplen och päron” används ganska frekvent av särskilt obildade som någon form av argument, ibland i kombination med eller istället med mästarargumentet ”det är inte samma sak”.

      Jag bemöter alla sakargument, alltid. Du kan inte hitta en enda exempel där jag inte gjort det. Men du uppfattar kanske din egen OT-glidning här som att jag bytt ämne?

   • MJ

     /  07/27/2015

    Ah, jag såg att det var första året som en judisk församling också deltog. Masorti-församlingen i Stockholm bytte till en hbtq-vänlig Rabbin 2014 och ändrade då på ceremonier och regler så att samkönade och jämlika par (som inte vill att kvinnan ska ges till mannen) ska få gifta sig. (Men tydligen har vissa oppositionella Rabbiner vigt samkönade innan det).

    Svara
   • MiT

     /  07/27/2015

    Det är också en bra fråga!

    Svara
   • Kalle

     /  07/27/2015

    @MJ
    Lite hjälp på vägen.
    Från den engelska wikipedian (förklarar mycket bättre):
    ”The false dilemma fallacy ……black-and-white and/or intensely political/politicized thinking whereby a model of binary (or polar) opposites is assigned or imposed to whatever regarded object/context, almost automatically–a process that may ignore both complexity and alternatives to more extreme juxtaposed archetypes; binary opposition is explored extensively in critical theory.”

    Jag skulle vilja påstå att ovanstående är en klockrent beskrivning av dig och hur du resonerar.
    Källa:https://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma

    Svara
    • MJ

      /  07/27/2015

     Du menar som du ur din extremistiska synvinkel tolkar allt som säger något du inte gillar.
     (Jag har alltså inte påstått att man inte får kritisera en sak i taget eller att kritik mot X innebär ickekritik av Y eller liknande. Allt det är skapat genom din psykologiska disonans)

     Svara
  • havre@flarnstad

    /  07/27/2015

   När kommer Sveriges första hbt-certifierade moské ? Och då inte en påhittad källarmoské med 4-10 deltagare utan en av de större som får statligt stöd .

   Måste vara för jävligt ledsamt att vara gay och troende muslim och något stöd bland alla rättvisans förkämpar inom gammelmedia/Twitter lär lysa med sin frånvaro.

   Trist som fan att beröringsskräcken är så total att även dom med goda intentioner sannolikt blir tystade när nyvänstern kapar försöken att belysa problematiken.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/27/2015

    Gud vet?
    Själv hoppas jag de kastar ut ordet ”äktenskap” från juridiken, skattestöden till etablerade religioner och låter de vara hur homofoba de vill.

    Svara
 17. Ivar L

   /  07/27/2015

  Om något påminner väl karikatyrerna om Charlie Hedbo?
  Hur gick det me ”Je suis Charlie” för henvänsterantirasistyttrandefrihetsälskarna?
  Har de redan glömt alltihop?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/27/2015

   Dags för en skylt med ”J’ai oblié”.

   Svara
 18. MiT

   /  07/27/2015

  Det skulle man kunna tycka är logiskt. men nu handlar detta om Sverige och där är inget logiskt längre 😛

  Svara
 19. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Svenne

    /  07/27/2015

   ”In Sveeden vi hav a system”…
   …som är så överlägset att ingen får kritisera det.

   Svara
  • Olof

    /  07/27/2015

   Det är fascinerande att se hur kortslutningen sprider sig genom tankarna när de ställs inför sina inkonsekventa principer där grupp och person hela tiden står i fokus. Sjunneson kanske borde följa upp med att försöka starta ett demonstrationståg mot främlingsfientlighet så vi kan få se vänstern anordna en motmanifestation för främlingsfientlighet?

   Svara
  • Svenne

    /  07/27/2015

   Tweetet från @forever_united avslutas ”/a Swede”, vilket bokstavligen kan utläsas ”en Kålrot”… #facepalm

   Svara
 20. Jock Rockman

   /  07/27/2015

  Alla homosexuella är inte glada, har själv en släkting (H), över att buntas ihop med de andra tre – BTQ. That´s a fact, och detta är ju egentligen självklart.
  ”HBTQ-normativt?? Heltokigt, de är ju helt olika, som individer och i läggning.
  Vad det hela handlar om är lösnummerköp, och maktpolitik. Som vanligt, och så länge det säljer… Där ligger ”normen”.

  Svara
 21. Jag tänkte på att den där Angelica Karlsson skrev att den ena personen på bilden var en så kallad ”svenne”.
  Hur såg hon det? Jag tyckte han såg ut precis som romerna på de andra bilderna… Därmed inte sagt att romer inte kan vara svenskar, men jag tror inte hon hade kallat dem ”svenne”.
  Jag förstår inte varför inte båda gubbarna på bilden skulle kunna vara ”musse”.

  Svara
  • Kristian

    /  07/27/2015

   Ser man nogrannt på dialogen så är det uppenbart att båda skall föreställa ytlänningar.

   Svara
 22. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Jan

    /  07/27/2015

   Jag tror inte att Somar Al Naher, eller hennes uppdragsgivare i invandringsvänstern, förstår att hon retar upp vanliga svenskar med sin ensidiga kritik. Om hon emellanåt också kunde ägna sig åt självkritik eller kritik mot de länder flyktingarna väller ut ifrån kanske man skulle ta henne på större allvar.

   Men icke, det är hela tiden Sverige och svenskarna det är fel på. Som om det vore svenskarnas eviga uppgift att ta hand om och försörja dessa flyktingar från Mellanöstern. Och dessutom ständigt utsättas för kritik för att servicen inte är till de nya svenskarnas belåtenhet.

   Svara
  • Ivarl L

    /  07/27/2015

   Jag tycker en ursäkt till Al Naher vore på sin plats.
   ;-D

   Svara
  • Ivarl L

    /  07/27/2015

   Jädrar, det var en insiktsfull text. Symptomatiskt att den är skriven av en praktikant på en lite landsortstidning. Gillade särskilt passagen om ”hen”. Så mitt i prick.

   Svara
 23. Ännu en iq befriad feminist…

  Svara
 24. Jan

   /  07/27/2015

  Även humorn måste ju vara politisk korrekt. Av det följer att så kallade utsatta grupper inte får drivas med. Det innebär att kvinnor, hbtq-folk, religiösa (utom kristna) och rasifierade grupper inte får skämtas om. Således återstår enbart vita, straighta, svenska män att göra åtlöje av. Annars kommer rasist- eller fobikortet som ett brev på posten.

  Det är litegrann som i komediserien ”Svensson, Svensson”. Den ende som fick förlöjligas var Herr Svensson själv

  Svara
  • Ivarl L

    /  07/27/2015

   Vi har väl i Sverige numera en hel del av den slags humor du nämner. Jag har gäspat mig igenom lite sådant. Random Monthy Phyton, 40 år gammalt slår alla dessa sketcher med hästlängder varje gång. Svensk humor och svensk film är i princip (med några få undantag) fullkomligt ointressant. Det är tillrättalagt och PK och sååååå djäääävla tråååååååååkigt.

   Svara
   • Kristian

     /  07/28/2015

    Att skratta fritt är stort, att skratta rätt är större.

    Svara
 25. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
 26. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
 27. MiT

   /  07/27/2015

  Svara
  • Jock Rockman

    /  07/27/2015

   Man bör skilja på starka kvinnor, och män, och på de av båda könen som har behov att dominera, och domdera. Väldig skillnad, 180 grader

   Svara
  • Pelle2

    /  07/27/2015

   Alice är en duktig och modig kvinna som förtjänar att hyllas. Efter att ha läst allt beröm hon fick är jag sugen på att lyssna på hennes program.
   Undrar vad som fick radikalfeministerna,miljöpartisterna och vänstermänniskorna på SR att låta henne göra ett sommarprogram ? Behövde de någon som vägde upp deras ensidiga urval av vänstermänniskor och radikalfeminister ?

   Svara
   • Jock Rockman

     /  07/27/2015

    Att SR tog med henne var nog för att verka ”neutrala”, kanske rent av ”jämställda”. KANSKE. Eller så vill de, tror de, att det hon, Alice, säger kan ge utrymme för kritik. (Kommer säkert från något håll i media). En tredje möjlighet är att SR inte vet själva. Men DN jobbar ju också så, liksom AB. Någon enstaka gång presenterar de ett mothugg mot sin egen PK- linje, ”ser snyggt ut”. Sen brukar inget mer hända…

    Svara
 28. Lite OT sådär, men vita medelålders män står visst för 70% av självmorden i USA:

  Svara
 29. Bladet

   /  07/27/2015

  Malin Krutmeijer på Aftonbladet är missnöjd med programchefen för Sommar i P1 eftersom en icke vänsterperson tilläts göra ett ”ideologiskt” sommarprat. http://www.aftonbladet.se/kultur/article21177349.ab

  Svara
  • MJ

    /  07/27/2015

   Hon borde naturligtvis ha sagt att hon var så bäst att hon fick framgång trots att det var nästan omöjligt för kvinnor. Hade hon gjort det så hade hon varit förlåten all nyliberalism.

   Svara
  • Pelle2

    /  07/27/2015

   Förstår att det skaver hos en kulturskribent på AB att någon annan en en vänstermänniska och radikalfeminist fick göra ett sommarprogram.
   AB var ju en av de största mobbarna när det gällde att försöka tvinga GP att inte anställa Alice T.
   Maken till svin får man leta efter !

   Svara
  • Björn

    /  07/27/2015

   Krutmeijer, ett exempel på kvinna som är rädd för starka kvinnor 😉

   Svara
  • Ivar L

    /  07/27/2015

   Det måste vara ovant att höra en meningsmotståndare prata utan att där finns en panel med minst dubbelt så många som säger emot och utan efteranalys där någon ”expert” berättar hur fel personen har.

   Svara
   • Sune

     /  07/27/2015

    Om någon skulle klanka ner på Zara Larssons eller Sanna Lundells politiska sommarprogram skulle vederbörande kallas ”kvinnohatare”. Så är det plötsligt inte kvinnohat att klanka ner på Alice T?

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/28/2015

   Ett namn:
   Athena Farrokhzad

   Svara
 30. Ivar L

   /  07/27/2015

  Titta så illa det kan gå när en bibliotekarie tycker att mångsidighet är viktigare än genuscertifiering:
  http://www.friatider.se/bibliotekarie-i-stockholm-tar-invandringskritisk-bok-i-forsvar

  Svara
 31. Svenne

   /  07/27/2015

  Ingen dum idé…

  Svara
 32. Svenne

   /  07/27/2015

  #twitterhumor

  Svara
  • MJ

    /  07/28/2015

   Bara så ni vet. Göran Frisk, Sjätte mannen m.fl. möpar kommer bli överlyckliga och skrika ut i natten att de äntligen har bevis för det de vetat händer hela tiden. Sedan visat det sig att:
   1. Det är ingen ubåt
   Eller
   2. Den är inte Rysk
   Eller
   3. Den är från ett krig
   Eller
   4. Den är civil

   Då låtsas de som ingenting och nästa gång någon paranoid gammal flott-strålkärring ringer in en badring så går de i taket igen.

   Extra roligt blir det att de varenda gång nån jävel sett ett oljefat flyta i skärgården blir så glada att de genast börjar häckla alla som inte trott på detta religion.

   Svara
   • MJ

     /  07/28/2015

    Jag kommer säga att det var en ubåt som sjönk 1916 efter att ha krockat med den svenska ångaren Ångermanland. Om man orkade läsa artiklarna som kom ut igår så framgick det också redan då att den hade hittats genom efterforskningar i ryska arkiv.

    Blev de tysta om ubåten idag då? Ja.
    Kommer de bli lika glada vid nästa falsklarm? Ja.

    Svara
 1. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?
 3. Lite gammalt som ligger och skräpar del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: