En del dricker champagne

Det har en del möjlighet att göra, till exempel Cecilia Wikström

ceciliawikström

Medan andra inte har det riktigt lika bra i Sverige. Med lite tur kanske några på ett äldreboende får komma ut i solen några timmar på sommaren i alla fall?

Sen finns det några som tycker att Krumbuktu också ska kunna dricka champagne eftersom han är en sådan fin vänsterikon som håller flammande brandtal mot kapitalismen som skatteplanerar och som inte vill bidra med skatter till vår gemensamma välfärd.

klenelltimbuktu

Och alla vi som har läst inlägget vet också att det inte står någonstans att han ska ha gjort något olagligt alls. Hela twittertråden här.

klenelltimbuktu1

Och så känsligt var det visst så fort ordet ”dubbelmoral” nämndes…

klenelltimbuktu3

Det är ingen mer än Klenell med kompisar som ens nämnt ordet ”olagligt”. Krumbuktu har inte alls gjort något olagligt, det är ingen som påstått det heller.

klenelltimbuktu4

Och det ska letas ursäkter så att Krumbuktu ska kunna smita ut via någon bakväg. Många ”väl”, ”gissar” och ”antar” börjar det bli. Han skatteplanerar för att minimera sin skatt, han har ju själv erkänt det så varför försöka hitta på en massa ursäkter åt honom? Och det är helt lagligt att göra så!

Det finns många fler, de ovan är bara talande exempel.

Men det är rörande att se vilka som försvarar skatteplanering med näbbar och klor, undrar om de kommer att göra det nästa gång Volvo eller IKEA kommer på tal? För i sak skiljer det absolut ingenting mellan Krumbuktus skatteplanering och Volvos. Det som skiljer är storleken på summorna.

Men eftersom det är så många som verkar ha lite svårt att förstå vad folk blir sura på när det gäller Krumbuktu så kommer här en kort beskrivning och för att ni som inte fattar det också ska hänga med så skriver jag extra långsamt. Ok?

Man får skatteplanera som Krumbuktu har gjort, ingen har anklagat honom för olagligheter på något sätt. Är ni med eller ska jag skriva ännu långsammare? Krumbuktu har gjort karriär och tjänar STORA pengar på att agitera mot kapitalismen,, han är mångmiljonär, han bjuds in att hålla flammande brandtal på Pride mot just kapitalismen som han menar trixar för att slippa betala skatt till det gemensamma.

Han insinuerar att det är dåliga och giriga människor som gör sånt. Och då ska man tänka att han själv, som ju tydligt är emot sånt enligt brandtalet och texterna i hans låtar, inte alls är girig och dålig utan tvärtom givmild och bra. Han protesterar ju mot det dåliga och giriga? Sen kommer det fram att han själv skatteplanerar för att betala så lite skatt som möjligt till det gemensamma, precis som de han agiterar mot. Då börjar folk undra varför han inte lever som han lär. Han är ju precis lika girig och ”dålig” som de han agiterar mot i sitt tal och i sina texter? Han följer som sagt lagar och regler, ingen tvivlar på det alls. Men det finns ingen lag som säger att man inte får skattemaximera, det finns ingen tvingande lag som säger att man hela tiden ska ligga precis under gränserna och ta ut utdelningar för att minimera just skatterna.

Krumbuktu är ett TYDLIGT exempel på dubbelmoral och hyckleri! Hans tydliga motto är ”Do as i say don’t do as i do”.

53251376-HQp1q

Alla vill till himmelen men få vill ju dö

Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön

Man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den med

Folk vill ta tillbaka men vägrar att ge

Vem kunde ana att han sjöng om sig själv?

Det är en märklig tid vi lever i när vänster om vänster helt plötsligt hyllar skatteplanering som en mångmiljonär håller på med. Och när de kallar en Prideparad rasistisk och homofobiskt bara för den gick i en förort och inte på Södermalm.

En rolig, märklig och skrämmande tid…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

40 kommentarer

 1. Pelle2

   /  08/01/2015

  Det är väl bara ännu ett exempel på vänsterns hyckleri.Dom själva får bete sig hur som helst medan dom moraliserar över andra som gör likadant.
  Och naturligtvis får man inte kritisera vänstermänniskorna utan man skall bara stillatigande se på.

  Svara
 2. Haha ”Krumbuktu” 😀 Bra namn!

  Svara
 3. havre@flarnstad

   /  08/01/2015

  Appropå pride så gjorde jag en demografisk iakttagelse och räknade lite löst på hur sammansättningen av deltagare såg ut detta år och den utan tvekan största gruppen var kvinnor från 15-35år följt av män med något äldre karaktär , något som verkligen lyste med sin frånvaro både bland publik och deltagare var den sk mångkulturen det fanns några väldigt små grupper av en handfull personer i tåget som propagerade för upplysning i Iran respektive Kurdistan samt någon grupp som kallade sig black coffe förutom dessa tre som sammanlagt var kanske 30pers var det mest ”vita” rika svenskor med vi gillar olika flaggor.

  Svara
 4. Blåval Rödval

   /  08/01/2015

  Ursäkter är lögner inlindade i anledningar.

  Svara
 5. Olof

   /  08/01/2015

  Fy fan, på de nivåerna hade jag skämts för att använda utdelningsmöjligheten även om jag är någorlunda höger. Några jävla tusenlappar ur högen med miljoner kan man väl ändå bidra med till staten om man inte helt saknar socialt ansvarskänsla. Det här är helt jävla ultragniden skatteplanering rakt igenom som utan tvekan ger intrycket att det här är en person som är snål nog att anse att kaffepengar är värda att sno från bättre behövande (eller åtminstone staten). Snacka om dubbelmoral.

  Jag har inget annat än förakt för SD, men ärligt talat, snälla, någon, finns det något annat sätt än att SD kommer till makten som vi kan bli av med våra nuvarande hycklande, demokratiföraktande, maktkramande och manshatande kräk till politiska ‘representanter’ och kanske få fram nya motpoler till SD som inte positionerar sig som totalitärist-wannabe’s och gör allt i sin makt för att framstå som till och med värre än pest, kolera, ebola och flatlöss tillsammans? (hmm, får det heta flatlöss fortfarande eller har jag missat nån omdöpning…?) Suck, förhoppningen att Putin skulle passa på att ta Gotland under Almedalsveckan sket ju sig… jag lovar, vi skulle hålla käft om Krim som tack…

  Svara
 6. Anders Senior

   /  08/01/2015

  Undrar just när hans vänsteranhängare och försvarare skall förstå att det är just precis sig själv och sitt eget beteende han sjunger om…..

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/01/2015

   Visst är det lite som att säga att man hatar intoleranta människor? 😜

   Svara
 7. Peter

   /  08/01/2015

  Den 11 augusti kommer herr Krumbuktu till Göteborg för ett framträdande på Götaplatsen under ”Kulturkalaset”. Om det blir ”Alla vill till himmelen” eller inte och hur han tänkt ”försnacka” den låten återstår att se.

  Svara
 8. Svenne

   /  08/01/2015

  OT: Formgren i högform:

  Svara
 9. michael

   /  08/01/2015

  En gång i tiden hade man en moral inom arbetarrörelsen fifflade man med skatten var man rökt.nuförtiden fifflar man med skatten och pratar en massa prat när man rökt på.

  Svara
 10. Svenne

   /  08/02/2015

  OT: Var inte stockholmare ”lite smartare”?

  Svara
 11. Svenne

   /  08/02/2015

  Cornu räknar på Krumbuktus skatt:

  Svara
 12. MiT

   /  08/02/2015

  Svara
 13. QED

   /  08/02/2015

  Carl-Jan Granqvist om vilket vin Cecilia Wikström skulle vara …

  Svara
 14. MJ

   /  08/02/2015

  Jag förstår att det är roligt med hans dubbelmoral.
  Men ni vet väl att reglerna ser ut som de gör just för att man ska kunna göra som Jason?
  Det var ju det ni röstade fram.

  Svara
  • Vem röstade fram dubbelmoral?

   Svara
  • robjoh

    /  08/02/2015

   Ja och jag tycker beskattningen i Sverige är för hög. Det som skiljer är att jag inte försöker göra karriär på att säga att andra är giriga.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/02/2015

   Som sagt var,har inget problem med reglerna utan med skenheliga vänstermänniskor som Jason som låtsas ha en högre moral i skattefrågor och sedan gör vad han kan för att minimera sin skatt.
   Genom åren har jag också sett vänstermänniskor som älskar hög skatt köpa svartjobb utan att skämmas det allra minsta.Det är som vi alla vet häftigt att betala skatt för vänstermänniskor så länge det är någon annan som gör det…

   Svara
   • MJ

     /  08/02/2015

    Dubbelmoralen är ju att han klagat på att andra gör det han gör. Inte att man inte betalar mellanskillnaden mellan den skattenivå man tycker att det borde vara och den det är.
    (Man vet ju inte heller om han ger bort pengar).

    Jag har inget emot höga skatter men jag har mycket emot hur staten använder skatterna (som förvisso inte är särskilt höga) så jag betalar så lite jag kan utan att bryta mot reglerna.

    Motsvarande dubbelmoral finns i alla läger. T.ex. folk till höger som röstat igen slakten av det sociala skyddsnätet och sedan klagar när mamma sitter med bajsig blöja ensam på hemmet i flera timmar.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/02/2015

     Jag har inte sagt att dubbelmoralen är något annat än att han har en offentlig moral och en privat.Har heller inte begärt att han skall betala mera skatt än han behöver men då skall han heller inte moralisera över andra som gör likadant.
     Så du tycker inte att våra skatter är höga ? Har för mig att vi är det land där befolkningen betalar mest skatt av alla.Vad är hög skatt för dig ? Att man betalar 80% av sina inkomster i skatt ?
     Sossarna är de som har haft den mesta makten i modern tid och nedskärningarna inom t.ex äldrevården började redan på deras tid.
     Vad menar du för övrigt med slakten av det sociala skyddsnätet ? Du får det att låta som om det inte finns några bidrag eller sjukvård kvar efter borgarna.
     Vad har för övrigt i så fall sossarna och Mp gjort för att förbättra situationen när dom nu är så himla duktiga och snälla ?
     Sedan att det finns hycklare i alla politiska läger kan jag hålla med om.
     Det har ju dock visat sig genom åren att ledande vänsterpolitiker är särskilt bra på att hyckla och att utnyttja systemet som t.ex Juholt.

     Svara
     • MJ

       /  08/02/2015

      Nejdå verkligen inte. Det man gör för att ljuga ihop det är att man räknar socialförsäkringar som skatt.

      Sossarna har varit borgare sedan 1991 (och väl till höger om socialdemokrati sedan 1982). Innan dess så var det de som byggde upp samhället.
      Har du inte märkt att politiken har varit identisk oavsett regering de senaste 24 åren?

     • Fredrik

       /  08/02/2015

      @ MJ

      Instämmer till fullo i ditt sista inlägg här ovan (gick ej att svara på just det).

      Märkligt att så pass få på forumet uppskattar dina inlägg (de röstas i princip alltid ”tummen ner” av var och varannan läsare), då du har härligt dräpande och upplysande inlägg. Humor kombinerat med kunskap är alltid attraktivt i mina ögon.

 15. MiT

   /  08/02/2015

  Svara
 16. Pelle2

   /  08/02/2015

  OT:
  Lena Mellin menar att man är tokig om man inte är feminist och beviset är sjuksköterskornas låga löner.http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21190524.ab.
  Att företrädesvis kvinnor väljer att jobba som sjuksköterskor och accepterar låga löner har väl inget med feminism att göra utan om personliga val ?Dessutom finns det manliga sjuksköterskor och är inte dom lika diskriminerade ?
  Mellin företräder dessutom ett parti som vill ha ett statligt monopol på sjukvård och då kan jag garantera att lönerna aldrig kommer att stiga eftersom det inte finns någon konkurrens om arbetskraften.

  Svara
  • MJ

    /  08/02/2015

   De har ju inte ens särskilt låga löner.

   Men Melin företräder väl det partiet som privatiserat mest av partierna i riksdagen?

   Svara
   • Pelle2

     /  08/02/2015

    Dom har privatiserat mycket men inte inom vården

    Svara
    • MJ

      /  08/02/2015

     Har de inte?

     Svara
     • Pelle2

       /  08/02/2015

      Det enda exemplet jag kommer ihåg var St:Görans sjukhus som jag tror privatiserades under deras regeringstid men jag tror knappast att dom var drivande i den processen.Vilka exempel har du på privatiseringen inom vården som dom har gjort ?

     • MJ

       /  08/02/2015

      Du kanske menar något annat med privatisering. Det finns en uppsjö av privata sjukhus, vårdcentraler m.m. Dessa lever i huvudsak på skattepengar.

      Sverige är det mest privatiserade landet i Europa och det mesta av det skedde på 90 talet, först under Bildt och sedan under Persson. När Reinfeldt privatiserade apoteket så var det ju mest för att det inte fanns så mycket kvar att privatisera.

  • Olof

    /  08/02/2015

   Läser man artikeln lite nogrannare så säger Melin faktiskt inget om ‘låga’ löner. Däremot tycks hon klaga på det faktum att kvinnorna här specifikt _inte_ accepterar låga löner utan väljer andra arbetsgivare med bättre villkor.

   Hur hon får det till att det behövs ‘feminism’ i löneförhandlingen har jag dock lite svårt att förstå; hon verkar missat att ‘löneförhandlingen’ i sektorn pågår: sjukhusen betalar inte vad de anställda är värda och vägrar höja lönen, de anställda har alternativ, de anställda flyttar till alternativen, sjukhusen får ingen personal så de måste hyra in dyrare personal från alternativen, fler mer välbetalande arbeten finns att tillgå för sjukhusens personal…

   Men naturligtvis, eftersom vänster och ‘feminist’ tycks ha blivit synonymt så skulle ju det ‘feministiska’ alternativet skulle ju vara att förbjuda de privata aktörerna så skall vi nog se till att sänka lönerna för de där kvinnorna som tror de är mer värda än andra i vården… go feminism.

   Svara
 17. http://www.metro.se/nyheter/atta-kvinnor-som-paverkat-var-historia-men-som-du-inte-kanner-till/EVHogB!oyy1cpxTUVDRA/

  Ser verkligen inte hur en kvinna som inte ens var först med att cykla runt jorden får plats i skolböckerna istället för Göebbels o liknande.
  Man sitter ju bara o stirrar rakt ut när man hör feministers galenskaper.

  Svara
 18. Lövet

   /  08/02/2015

  OT: En ”rättvisemärkt” krönikör smakar på den sexuella maktens strukturer:

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article21200718.ab

  ”Feminazguler med Fi-logga i bakgrunden”. Ojojoj – han lär få söka nytt jobb!

  Svara
 19. MiT

   /  08/02/2015

  Svara
 20. Svenne

   /  08/02/2015

  Zara Larsson och Alexandra Pascalidou…

  Svara
  • Erik

    /  08/02/2015

   Märkligt att producenten tar kritiken när en ”Zara” skrev följande i en kommentar på upphovsrättsinnehavarens blogg: ”Jag visste såklart att det var från någonstans men jag kunde inte hitta det. Jag såg ditt fina citat på Twitter där
   Det[sic!] stod helt utan namn. Försökte googla fram vem det var men utan framgång. Jag sa under inspelningen att det var från anynom [sic!], alltså inte från mig, men det klipptes sedan bort eftersom dom ansåg det vara onödigt om Jag[sic!] inte visste vem det var som hade skrivit.”

   http://blogg.loppi.se/hejhejvardag/2015/08/01/nar-jag-sommarpratade-med-zara-larsson/

   Nu utgår jag från att det faktiskt är Zara Larsson som skrivit den där kommentaren:
   1) Även om det inte klippts bort hade det givetvis inte varit tillräckligt för att undvika att det handlar om ett plagiat. Det är alltså Zaras fel, inte producentens.
   2) Att misslyckas med att googla fram vem som skrivit texten är onekligen imponerande. Vad googlades det på? ‘om +jag +är +har +men +inte’?

   Svara
   • Mycket stohej för ett väldigt sexistiskt meddelande. Men vem är förvånad.

    Svara
  • AV

    /  08/03/2015

   Men ingen verkar reagera på vad som sägs i citatet. Tänk om någon sagt följande: Du mörkhyade invandrare som inte tänkt råna mig på väg hem och drabbas av min misstänksamhet och rädsla, jag är hemskt ledsen men jag har inte råd att chansa.
   Hade den personen hyllats och citerats? Rädslan är ju ”befogad” eftersom det sker betydligt fler personrån än överfallsvåldtäkter och utomeuropeiska invandrare är överrepresenterade. Nej, självklart inte. Personen hade blivit kritiserad för sina fördomar och nojor. En sådan generalisering är rentav rasistisk.

   Svara
   • Erik

     /  08/03/2015

    Fast det är inget fel på citatet. Går man själv på kvällen är det givetvis av godo att veta att man har snabb tillgång till mobilen och till det enda man typ har för att kunna försvara sig någorlunda (nyckelknippan).

    Och även om det är högst osannolikt att något händer är det inte så konstigt att de flesta är mer rädda för män än för kvinnor, och då än mer män i grupp.

    Det hela handlar ju uppriktigt sagt om sunt förnuft.

    (Problemet uppstår ju när man, p.g.a. sin rädsla, vill börja ställa krav på andra som också är ute och går.)

    Svara
 1. Winter is coming. På riktigt alltså… | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: