Klarar inte kvinnor av någonting själva utan stöd och uppmuntran?

Wikimedia Sverige får pengar regelbundet av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, detta året nästan en halv miljon

wikipedia2

Och det visar sig att pengarna går till att få kvinnor att skriva mer på Wikipedia, eller som den projektansvariga Sara Mörtsell säger

wikipedia1

Det finns en ”underrepresentation av kvinnor och andra grupper” bland de som skriver. Det är alltså Näsviseförmedlingens mögelsporer som har grott in ordentligt även där. Såklart.

Det fria uppslagsverket på nätet Wikipedias innehåll uppdateras, redigeras och fylls på av den som vill.

Om man läser det några gånger så undrar man ju vad som håller tillbaka kvinnor? Det kan ju redigeras, uppdateras och fyllas på av den som vill? Kan det kanske vara så enkelt att det är fler män än kvinnor som vill? Eller måste allt baseras på knäppa maktordningar och förtryck respektive förtryckta så man letar desperat efter just sådant?

wikipedia3

Så Pappa Staten ska alltså ”uppmuntra” kvinnor och andra ”underrepresenterade” grupper att skriva på Wikipedia. Klarar de inte av det annars? Hur har de 13-19 procent kvinnor som skriver där idag klarat av det utan stöd? Man kanske ska fråga dem istället för genusmarinerade Mörtsell? Kanske svaret från dem inte är önskvärt…

”Uppmuntra” dem att skriva, man kan tro att de pratar om svagbegåvade som man säger ”Om du kämpar lite till med de här två talen så får du en glass” till. Eller som med en belöning till en hund som lyckats rulla runt eller sitta fint på kommando.

Jag fattar inte, varför vill man banka ut en bild av att kvinnor är svagbegåvade som måste ”uppmuntras” och ”hjälpas” för att klara av en sådan enkel sak som att skriva på Wikipedia när de bevisligen inte är svagbegåvade?

– Praktiskt går det ut på att man sätter sig ner och går igenom och försöker lägga till det man vill. Det handlar om att ha källor till det man vill skriva, hur man tekniskt gör för att redigera och var man ska klicka för att komma åt redigeringsknappen till exempel, säger Sara Mörtsell.

Så man behöver tala om för kvinnor att man ska ha källor, hur man tekniskt gör för att redigera och var man ska klicka för att komma åt en redigeringsknapp. Om inte det är att sprida en bild av kvinnor som svagbegåvade så vete fan…

Sa jag att hon var genusmarinerad?

Det är så klart att mänsklighetens samlade kunskap inte bara ska vara männens kunskap. Så vi vill ha en stor bredd i att människor med olika erfarenhet och olika kunskaper kan dela det, säger Sara Mörtsell.

Jo jag sa visst det…

Klarar inte kvinnor av någonting utan ”stöd” och ”uppmuntran” av Pappa? Jag undrar ärligt för just det budskapet matas ut 24/7 i Sverige. Med hjälp av skattepengar…

Vad säger kvinnor generellt om att utmålas som så svagbegåvade att man behöver hjälp för att hitta var man ska klicka för att komma åt en redigeringsknapp?

Förra gången sådant här var aktuellt på bloggen handlade det om att feministrörelser ville skriva om historien…

GLÖMDE:

wikipedia4

De har inte sett att det gett något resultat alls att strössla skattepengar på tramset, därför ska de givetvis fortsätta för att ”uppmuntra”…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

118 kommentarer

 1. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Anonymiserad

    /  08/07/2015

   Alltså,jag vet inte vem som är mest svagbegåvad här.
   Antingen är det ”journalisten”, med sitt ”generellt annars är det så att vi tycker det är för lite att bara ha en träff”
   Vad ? är det ingen som använder kommatecken eller punkt längre?
   Eller om det är Kvinnorna det talas om?
   Eller om det är staten som betalar ut bidrag?
   Eller om det är skattebetalarna som fortsätter att betala skatt,när man ser vad det går till?

   Kan det helt enkelt inte bara vara så (för att använda ett engelskt uttryck)Fucking enkelt att kvinnor GENERELLT är mer intresserade av att ”facebooka” och ”twittra” än att rätta info på Wikipedia som ändå inte är att lita på?

   Svara
 2. Anonym

   /  08/04/2015

  En miljon hit, tre miljoner dit. Dessa sektprojekt kostar en jävla massa pengar. Rabiesfeminsterna och identitetsrasisterna kastar skattemedel till varandra som om det vore rött hårfärgningsmedel. Skatt som andra har slitit ihop. Fy fan.

  Svara
 3. morpheus

   /  08/04/2015

  Svara
 4. Trolletplit

   /  08/04/2015

  Jag har denna sommaren börjat på eget bevåg ändrat i villkoren i det kontrakt jag har med staten.
  Bland annat på punkten att redovisa alla intäkter. Där har hittills har jag sparat 10kkr i avgifter och skatter)
  Mitt resande har mystiskt nog ökat och traktamenten tas numera ut. Min lön minskar men mina pengar ökar snabbt i handen)

  Jag har ingen lust att mina pengar ska gå tyll bidrag till folk som inte vill jobba, till folk som levar på mitt och andras jobb.
  Jag anser att staten bröt kontraktet och jag tvingas till dessa åtgärder.
  Jag har under 30 år som egen företagare betalt och gjort rätt för mig alltid(minus en gång).
  Nu är det egotider.

  (Jag lyckas även betala in ungdoms arbetsgivaravgiftenb innan 1 aug. Där sparade jag 15kkr. Sicka nötter. Nu kommer många jobb försvinna efter den höjningen)

  Svara
  • Trolletplit

    /  08/04/2015

   Jag tror regeringen löses upp i höst. Det går inte längre. Soc.dem fått sedan vara i minoritet till nästa val. Alt en samlingsregering där SD kan ingå, så de andra kan ”skylla” på sd att man tvingas minska invandringen något under resterande mandatperiod… Nej det sista var inte troligt…

   Svara
  • Anders Senior

    /  08/04/2015

   Jag önskar jag hade samma möjligheter som dig.
   Funderar allvarligt på att emigrera.

   Svara
   • Icke-svensk

     /  08/04/2015

    Vart skulle du då?

    Svara
    • Anders Senior

      /  08/04/2015

     Det den stora frågan!
     Kanada eller Schweiz låter inte fel, Australien verkar ganska ok också.

     Men som vanligt velar jag väl in i det sista, tills det blir för sent….

     Jag är öppen för förslag, gärna med motiveringen varför.

     Svara
     • MJ

       /  08/04/2015

      Flytta till ett land som inte tar emot invandrare.

     • Anders Senior

       /  08/05/2015

      Du kan ju svara på min enkla fråga istället för att vara dryg.

     • Vill inte klanka ner på Australien, men sedan 2007 har vi haft tre federala regeringar (av två politiska kulörer) som tycks tävla i att ‘spendera mera’. Kraftiga budgetunderskott (tills FY 2008 hade vi överskott); höjda skatter; inflation och höjda kostnader på det mesta; en ekonomi i stagnation.

      (New Zealand däremot har de senaste åren tagit tag i sina offentliga utgifter och antingen frusit dem eller dragit ner. Där går ekonomin uppåt. Det gör den inte här. Tyvärr.)

      Dessutom har vi samma — om än kanske inte till samma grad — rad.fems och politiskt korrekta ‘mob’ (som vill styra absolut allt, i synnerhet vad folk får lov att säga och tänka) här som i Sverige.

      Vi har t.o.m. en motsvarighet till SVT: statliga ABC och systerkanalen SBS (för ‘invandrare’ gudbevars) som kostar runt en miljard AU$ per år och där man mestadels televiserar ett ändlöst gnällande om rasism, rasism, rasism, islamofobi, misogyni, homofobi, climate change, kapitalismens alla förbannelser, och, naturligtvis, rasism.

 5. Blåval Rödval

   /  08/04/2015

  Frågan är vad som är värst. Spendera en massa pengar på något utan effekt eller spendera en massa pengar på något som är skadligt?

  Jag har haft det bitvis tvivelaktiga nöjet att behöva samarbeta med allehanda skönandar i kulturvärlden. Ett kan jag säga om dom, dom är förgenier utan dess like. Dom vet precis vad som behöver stå på ansökan för att pengarna ska regna ner över dom.

  Så rullar det på, år ut och år in. Det enda ”projektet” efter det andra som betalar hyran och uppehället. Sällan ser man några bestående resultat av deras ”arbete”.

  Hade varit mer välspenderade pengar att skicka dom direkt till Wikipedia så att Wales et al kunde fortsätta sitt värv med oförminskad kraft och energi.

  Svara
  • MiT

    /  08/04/2015

   Åhh, ordet ”skönande” var ett tag sedan! 😛

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/04/2015

    Ett mycket underskattat och väldigt laddat ord. Gäller bara att inte överanvända det.

    Svara
    • Anonymiserad

      /  08/07/2015

     Det tarvar dock en förklaring, för oss stackare som inte var med på den båten.

     Svara
     • Blåval Rödval

       /  08/07/2015

      En del kallar dom skönandar, andra kallar dom kulturkoftor. Dom flesta är trevliga och genuina kulturvänner.

 6. Pelle2

   /  08/04/2015

  Det handlar nog mest om att skapa en födkrok åt genustomtarna. Om dom inte skapar sådana här hittepå-projekt i feminismens namn så blir dom snart utan ”arbete” och inkomst.
  Tror nog att många vettiga kvinnor därute är genuint förbannade på att utmålas som hjälplösa offer av genustomtarna och radikalfeministerna.

  Svara
 7. MJ

   /  08/04/2015

  Man behöver vara en grupp för att kunna vinna redigeringskrig.
  Det har under flera år pågått en entrism från vänster på svenska Wikipedia och det börjar få effekt nu.

  Svara
  • Erik

    /  08/04/2015

   Jo, svenska Wikipedia dras ju tyvärr med ett rätt dåligt rykte. Tycker dock att det varit så under en hyfsat lång tid.

   Svara
   • MJ

     /  08/04/2015

    Nja det är så med Wikipedia över lag. Här var det ju nyliberalerna som styrde det och vänstern har försökt ta över det. Engelska varianten har ju styrts av amerikansk vänster och brittisk höger. Spanska är ju jättevänster och Ryska styrs av ultranationalisterna (högervänstern?).
    Det är ganska roande att översätta politiska uppslagsord från flera språk och se skillnaderna.

    Inriktningen är lätt att se snabbt. Alla politiska personer som inriktningen inte tycker om har ett avsnitt med kritik mot personen, det avsnittet saknas hos personer som de styrande gillar.

    Svara
 8. MiT

   /  08/04/2015

  Jaa, om valet står mellan dessa så är det inte speciellt svårt för så många antar jag…
  ”Nato eller feminism?”
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/kultur/article21208606.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2015

   Såg det där och naturligtvis var Veronica Palm en av författarna till pekoralet.
   Dom är väl egentligen Natomotståndare rent generellt men tror att de kan lyckas kväva alla diskussioner om en natoanslutning genom att hänvisa till att det är en feministisk politik att inte ansluta Sverige till Nato.

   Svara
  • Lövet

    /  08/04/2015

   Ja det är ju en väldigt relevant dikotomi…

   Svara
 9. MiT

   /  08/04/2015

  Det här är jätteroligt 😛

  Svara
  • Erik

    /  08/04/2015

   Så oerhört ägd, och så oerhört roligt.
   Stort tack för den delningen!

   Svara
  • Liten

    /  08/04/2015

   Han Johan verkar ha ett problem med att ”internationella ligor” förtalas, är de kriminella så ska de förtalas jämt. Dom kan ju alltid klaga DO och få lite mer av mina skattepengar.

   Svara
  • Jan

    /  08/05/2015

   Klarar man inte av att erkänna när man har fel och dessutom kombinerar det med en självrättfärdig och arrogant ton så förtjänar man ingen respekt i en debatt. Är det någon som behöver läsa på här så är det Johan Lingdén. Å andra sidan är väl det att hoppas på för mycket…

   Svara
 10. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 11. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/04/2015

   Hon kränker mitt människovärde när hon uttrycker såna åsikter. Hon marginaliserar mig socialt och våldtar mitt intellekt med sina dumheter.

   Svara
  • Lövet

    /  08/04/2015

   Biskop i svenska kyrkan kommer ut som antidemokrat!

   Svara
  • Liten

    /  08/04/2015

   Kan ingen be henne att ta sitt eget råd och hålla käft?

   Svara
  • michael

    /  08/04/2015

   Så Eva Brunne upprätthåller en gammal fin tradition från svenska kyrkan att det där med yttrandefrihet inte är så viktigt,och att det är svenska kyrkan som ska diktera villkoren för dessa.

   Svara
  • För inte så länge sedan kunde man få dödsstraff om man påpekade att religion är ett sammelsurium av folksagor och rena fantasier. Och eftersom Bibeln påstår att häxor ska dödas, så måste det finnas häxor – som måste dödas. En biskop är bara en överbetald sagotant – men under ytan lurar den teologiska diktaturens krav på censur och straff för den som inte lyder svartrockarna.

   Svara
   • I flera före detta kommuniststater har kyrkan kvickt hoppat in och ersatt kommunistpartiet som förtryckarinstrument. Och bit för bit pressar man tillbaka folket till den Gamla Goda Medeltiden.

    Svara
    • Anonymiserad

      /  08/07/2015

     Jag har faktiskt funderat på det där ett tag.
     Man kanske skulle bli präst?Hittepåjobb men med riktig lön och fast anställning.
     Man behöver inte kunna mer än 2 svar.”Guds vägar äro outgrundliga” och ”det är Gud som har belönat dig” och använda det till allt.Samt kvittra lite högfärdigt om att det är bra att hålla käft och inte ta sig själv på för stort allvar samtidigt som man självklart åsyftar alla andra och inte sig själv.

     Svara
 12. Tor

   /  08/04/2015

  När jag läser dina senaste dagarnas inlägg på bloggen tänker jag på John Cleese i sitt esse som; Monty Python ”Dead Parot” https://www.youtube.com/watch?v=4vuW6tQ0218
  Tack MiT för att du uttrycker det vi många känner trycker på i proppskåpet.

  Svara
 13. Jan

   /  08/04/2015

  3/4 kvinnor som tar högskoleexamina. Ändå behövs tydligen jämställdhetssatsningar (ja, vi vet ju vilka som gynnas av jämställdhet…) inom högre utbildning och bidragsmiljoner för att få kvinnor att hitta redigerarknappen på Wikipedia. Hur kan det, för övrigt, komma sig att kvinnliga akademiker inte tycks ha något genuint intresse av kunskap/vetenskap i vardagen? Är det bara karriären och statusen de är ute efter?

  Svara
  • När männen fick bättre resultat är kvinnorna på högskoleprovet, så var det bevis på att det var utformat på ett diskriminerande sätt. Nu har kvinnorna bättre resultat – och – ja då är det på rätt väg, men bra blir det inte så länge någon man får bättre poäng än någon kvinna.

   Svara
   • Beträffande högskoleprovet var det väl lite grann som när Stenmark härjade: man ändrade reglerna lite varje år, tills man fick önskat resultat. 😉

    Svara
 14. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 15. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/04/2015

   Till personerna bakom denna reklamkampanj: Well played.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/04/2015

    Onekligen Well played.

    Det som stör mig lite personligen är att skattefinansierade Stockholms läns landsting har sålt en reklamplats på en allmän plats där vi skattebetalare betalt för själva tunnelbanesystemet, för att smälla upp dagsfärsk populistisk partireklam för ett parti som får statlig partistöd för att kunna göra det.

    Imho så blir jag glad om detta blir en engångsföreteelse. Dessutom tycker jag att varenda medborgare borde helt enkelt plocka ner partireklam som LO, SA och Facket sätter upp hela tiden. Det borde verkligen resonera med alla individer som läst sin Orwell 🙂

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  08/04/2015

     Det är i sanning spännande tider vi lever i. Vad som slår mig är alla dessa antirasisters dåliga organisationsförmåga. Gång efter annan så dinglar SD ett saftigt köttstycke framför ögonen på dom och varje gång hugger dom efter det. Någon lite listigare antirasist borde bromsa dom med starkast ryggmärgsreflex.

     Men för att ha en strategi måste man ha en idé om hur slutspelet ska gestalta sig. Tyvärr är det antirasisternas akilleshäl. Alla antirasister slåss för *sin* sak och det är ett ständigt internt krig bland dom och alla har sin egen idé om slutspelet.

     Svara
     • Dreadlock

       /  08/04/2015

      ”Men för att ha en strategi måste man ha en idé om hur slutspelet ska gestalta sig.”

      Allt åt alla. Någon annan betalar. Någon annan ordnar bostad,jobb och instegsjobben.

     • Det är inte bara inom detta område man kommer ihop sig internt, då vänsterideologierna har detta med sig ‘genetiskt’. Det är en anledning till att det finns så många varianter. Man kan helt enkelt inte enas, utan splittringar är ett faktum – se historien …

 16. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 17. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 18. Dreadlock

   /  08/04/2015

  Mats Rune Dagerlind (Avpixlat) ” Att det finns så många antidemokrater som är rädda för debatt om hitrest tiggeri”

  Fattar inte vad han menar. I vår demokrati finns mötesfrihet och frihet att demonstrera mot vad som helst. Det är inte ett dugg antidemokratisk.

  Men jag antar att epitetet ”antidemokrat” är nog för att skriva om den rättigheten ifrån grundlagen.
  Den demokratin vill jag INTE leva i .

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/04/2015

   Hör ni SD:are ! Mats Dagerlind är en praktröv . En politikens ond Barbapappa, en Goofy i för långa myggjagare på fötterna, En antidemokrat i svensk hemstickat ullkofta, en trickster som lurar mindre begåvade trickster-wannabees, en neodymmagnet för lösa metallspån som skriver på avpixlat. En riktig skum typ.

   Hur många tummar nedåt får jag ?

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/04/2015

    Du anstränger dig för mycket. Lite räcker långt. Sista punkten om att han är en skum typ var däremot klockren om man är ute efter ett lyckat karaktärsmord.

    Det är inte verifierbart men det sår ett frö av tvivel hos åhöraren. Vad menade dom med skum typ? Har han sin döda morsa uppallad på en stol i köket? Samlar han fjärilar? Har han sytt en overall av människohud? What?

    Nu måste man följa upp med lite mer bensin. Han har en kortklippt attityd till livet och vi kan ge oss tusan på att han lyssnar på gamla inspelningar av Goebbels när han polerar sina stormtruppskängor.

    Sen spinner man vidare på nån obskyr fetisch som innefattar tysk marschmusik och armbindlar.

    För att det nu inte ska uppstå några Twitterstormar, rubrikregn eller andra väderrelaterade mediehändelser så var det jag skrev ironi. Mats är säkert en trevlig prick som jag inte har träffat. Dom flesta mäniskor är det.

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/04/2015

     😀

     Svara
    • Anonymiserad

      /  08/07/2015

     ”Det är inte verifierbart men det sår ett frö av tvivel hos åhöraren. Vad menade dom med skum typ? Har han sin döda morsa uppallad på en stol i köket? Samlar han fjärilar? Har han sytt en overall av människohud? What?”

     Din fantasi är fan i mig helt vriden ibland.
     Jag gillart.

     Svara
    • Det skulle vara lättare att sköta den personliga hygienen ifall frisyren dreadlocks ersattes av en skylt att bära om halsen där det står:”Jag röker hasch, och vill att alla ska veta det.”

     Svara
  • Opie

    /  08/04/2015

   Sannolikt menar väl Dagerlind alla de som nu ropar på förbud för att yttra vissa åsikter (se tweets här ovan), samt de som med våld förhindrar SD att yttra sin åsikt ang tiggeri på betald annonsplats. Vad skulle du vilja kalla dom? Antidemokrater är dom ju per definition?!

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/04/2015

    ” Sannolikt menar väl Dagerlind alla de som nu ropar på förbud för att yttra vissa åsikter (se tweets här ovan)”

    …I en demokrati kan man anordna sammankomster för att protestera mot politiska budskap, ingen kan förbjuda någonting , det finns åsiktsfrihet i det här landet. Om man vill förbjuda något slags politisk parti så måste man ändra grundlagen. Men då måste två mandatperioder ha gått med ett val emellan och få majoritet i riksdagen. Så vad menar du ?

    Svara
    • Dreadlock

      /  08/04/2015

     ” , samt de som med våld förhindrar SD att yttra sin åsikt ang tiggeri på betald annonsplats.”

     Den meningen är faktiskt ganska obegripligt. Våld ? Närdå ? Hurdå ? Vardå ?

     Svara
     • Anders Senior

       /  08/04/2015

      Alla som rivit ner affischerna kanske?
      Det var ju rena kravallerna i rulltrappan, tror minsann hela vänsterrörelsen var på plats.

     • En fotograf blev nedslagen och fick kameran förstörd till exempel. Samma typ av människor som överfaller folk för att de tror att de är höger, och som slänger in rökhandgranater med brinnande fosfor i sovrum där en farmor passar ett par barnbarn.

   • MJ

     /  08/04/2015

    Nja.
    Om någon vill demonstrera genom att sitta med en pappmugg utanför ICA då, är det bara antidemokrater som vill förbjuda det?

    Svara
    • pelle2

      /  08/05/2015

     ja, det var ju verkligen ett troligt scenario…

     Svara
     • MJ

       /  08/05/2015

      Det är ganska vanligt. Jag tycker att det sitter en utanför varenda butik.

      Men det tänkte ni inte på såklart? Som galenskaparnas kille från Sundbyberg.

     • Pelle2

       /  08/06/2015

      Nu gör du dig dummare än vad du är. Vad jag så klart menade var att anledningen till att de sitter och tigger är inte att de demonstrerar.
      För övrigt var det i Lorry som de hade en uppfinnare i Sundbyberg som sa tänkte inte på det.

 19. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 20. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/04/2015

   @EnStillaUndran SSU kommer med avskräckande lektyr: https://t.co/N9h3l0XH6Z

   MÅSTE LÄSAS !!!

   Kan inte klippa ut något från pdf -filen. Men detta är ju i paritet med en Star Trek convention där en holografisk Spock talar från framtiden till oss stackars förtappade jordbor,

   Tummen upp ! Men hur i hela friden fick Marx plats i det hela ? han har väl aldrig hunnit med ett avsnitt av Star Trek ?

   Svara
   • smurfdoll

     /  08/05/2015

    Den stora frågan är vad Marx skulle tycka om att tituleras som ”hen”.

    Svara
 21. Jan

   /  08/04/2015

  Vad är det för fel med en studiecirkel om marxism? Är det här ett kunskapsfientligt forum?

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/04/2015

   ”Är det här ett kunskapsfientligt forum?”

   I princip inte. Det är ett kunskapsKRITISKT forum

   Svara
  • Nästa vecka blir det en studiecirkel i nazism? Bara rättvist att marxismen kommer först, för den har ju orsakat många gånger fler människors död och lidande än nazismen. Och sedan är det bara att köra på med religionerna som rättfärdigar att man dödar varandra för att man inte är överens om Tomtens jacka är röd eller grå!

   Svara
 22. MiT

   /  08/04/2015

  Hon har gått totalt bananas på twitter nu…

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/04/2015

   Stackars Isabel kan behöva en kram , eller ett knockout sömnpiller. Världen är så stor – Så elak

   Svara
  • Jasså?

   Åsyftas Andra Världskriget?

   Ok …

   Tredje Riket – vänsterideologi – ca 20 miljoner liv
   Sovjetimperiet – vänsterideologi – ca 60 miljoner liv + stort mörkertal …

   Plus många, många fler förlorade liv under totalitära vänsterregimer … Räknas inte dom …?

   Inga siffror som några högerregimer är i närheten av (även om ett visst land jobbar på det …)

   Svara
  • Pelle2

    /  08/05/2015

   Som sagt var,det finns ett antal vänsterideologier som har ett eller annat liv på sitt samvete också….

   Svara
  • Den Store Rorsmannen, ordförande Mao med sitt överlägsna tänkande – vållade lika många människors död som hela Andra världskriget, civila plus militärer, på alla fronter! Han körde olika vettlösa kampanjer, bl.a ville han gå förbi Stalin genom att alla bönder skulle sluta producera mat och istället smälta järn i hemmagjorda ugnar. Massvält blev naturligtvis följden, och järnet var naturligtvis oanvändbart.

   En annan snilleblixt var att utrota alla fåglar, för de stal spannmål. Då exploderade insektspopulationen, så hela riket besprutades med DDT. Då dog alla insekter, även bin och humlor, så alla fruktträd måste pollineras för hand med penslar, blomma för blomma.

   Sedan har vi Stalin som likviderade sina egna vänner för att han trodde att de kanske var spioner. Förutom hundratusentals bönder, gjorde Stalin slut på alla högre officerare i Röda Armen, som alltså topphöggs. Sedan gick han i förbund med Hitler, och litade mer på Hitler än minst ett tjugotal underrättelserapporter om att Tyskland förberedde krig mot Sovjet. Det var provokationer! Hitler tackade.

   Pol Pot ansåg att alla intellektuella i Kambodja var folkets förrädare. Enbart folk som läste skaffade glasögon. De som läste var intellektuella. Därför avrättades alla med glasögon, bland andra, på The Killing Fields.

   Marxismen är dårarnas och mördarnas filosofi.

   Svara
 23. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Den nya, kunskapslösa svenska skolan! Ack, ack! Producerar totalt okunniga unga människor. Det var STALIN som bildade förbund med Hitler, den går under namnet Molotov-Ribbentroppakten.

   Svara
 24. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 25. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 26. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 27. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 28. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2015

   A ha,där kom det.Lite intersektionalitet och identitetspolitik. Så oväntat av en feminist. Hoppas att hon tycker att det är ok om hon blir trakasserad av någon som står lägre på intersektionalitetsstegen men något säger mig att hon inte skulle gilla om det drabbade henne…

   Svara
 29. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 30. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Liten

    /  08/04/2015

   Det är jävligt svårt att ta fel tunnelbana i Stockholm, det finns bara 3 linjer att välja på. Inte den skarpaste kniven i lådan tydligen.

   Svara
   • MJ

     /  08/04/2015

    Oftast är det väl bara två håll att välja på?

    Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/05/2015

    Det var helt enkelt för många val. Har förståelse för det när han är van att bara få ett alternativ.

    Svara
 31. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 32. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 33. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 34. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 35. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 36. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 37. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 38. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 39. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/05/2015

   En fin representant för FI. Hon kanske talar av egen erfarenhet vad gäller tatueringarna ?

   Svara
 40. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/05/2015

   Röstlund är ytterligare en feminist,enligt egen utsago,som visar hur man skall debattera…
   Kallar sig dessutom för journalist.Inte konstigt att föraktet mot den gruppen sprider sig.

   Svara
 41. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 42. MiT

   /  08/04/2015

  Jag undrar också vad hon menar med ”redo för konfrontation”…

  Svara
  • morpheus

    /  08/05/2015

   Rimligheten i att fotografer söker konfrontation…?

   Svara
 43. MiT

   /  08/04/2015

  Svara
 44. MiT

   /  08/05/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/05/2015

   Citat från Erics Twitterkonto:
   ”Den värsta projektil som någonsin riktats mot borgarklassens huvuden. Twittrar från gruvan. Kommunism. Rojava.”
   En sådan dåre har synpunkter på att Gudmundsson tar upp misshandeln av Chang Frick.
   Den goda vänstern visar upp sitt rätta ansikte…

   Svara
 45. MiT

   /  08/05/2015

  Svara
 46. Pelle2

   /  08/05/2015

  Siri Steijer på SVD skriver bra om att kvinnor behöver stöttning för att skriva mer på Wikipedia:
  ”Att kvinnor utmålas som infantila i statligt sanktionerade jämställdhetsprojekt är inte särskilt fräscht. Att deras val likställs med okunskap tyder på ett betydligt större jämställdhetsproblem än avsaknaden av kvinnliga skribenter på Wikipedia.

  Mörtsell är dessutom tydlig med att utbildningen inte givit något resultat. Lösningen är givetvis mer pengar.”
  Mörtsell är tydligen ansvarig för utbildningen av kvinnorna

  http://www.svd.se/wiki-fiasko-med-skattepengar/om/ledare

  Svara
 47. Grodan Boll

   /  08/05/2015

  Vill minnas en undersökning om nyhetsankare och hur kvinnor upplevde de manliga som mer trovärdiga. [Citation needed]

  Svara
 1. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?
 2. Svenska regeringen vill styra Wikipedia | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: